PDA

View Full Version : 'Nederzettingen uitbreiden voor Franse immigranten'


Drukazz
14 januari 2015, 19:33
Minister van volkshuisvesting Uri Ariel (foto) wil uitbreiding van Joodse nederzettingen op de zogenaamde Westelijke Jordaanoever stimuleren, om er Joodse immigranten uit Frankrijk onder te brengen.

http://israeltoday.nl/_static/israeltoday.nl/_thumbs/timthumb.php?src=_static/israeltoday.nl/img/5191_ariel.jpg&w=220&h=147&q=88&zc=1

'Er is geen twijfel dat de Franse Joden zich vereenzelvigen met de bouwplannen voor nederzettingen in Judea en Samaria en daar een nieuw vaderland zouden willen opbouwen,' verklaarde de minister. Hij verzocht de instanties om snel naar geschikte nederzettingen te zoeken die kunnen worden uitgebreid, en om nieuwe gebieden open te stellen om deze te bebouwen.

Uri Ariel (62) is lid van de rechtsgeoriënteerde partij Bayit Jehudi, het Joodse Huis, en geldt als zeer positief ten opzichte van de pioniers.

Premier Netanyahu zei dat hij vast gelooft dat Joden het recht hebben om in andere landen veilig te leven. Maar diep in hun hart zouden zij weten dat slechts één land het hunne is – de Staat Israël: 'Hun historische vaderland, dat hen altijd zal accepteren en met open armen zal ontvangen.'

Het aantal Franse Joden dat in 2014 naar Israël emigreerde, bedroeg bijna 7000 – ruim tweemaal zoveel als in het voorgaande jaar. Netanyahu twitterde na de aanslag afgelopen vrijdag aan alle Joden in Frankrijk en Europa: 'De Staat Israël is jullie vaderland'. Hij herhaalde dat bij zijn toespraak tot de Joodse gemeenschap in Frankrijk.

Alleen al afgelopen maandag kwamen 24 nieuwe immigranten uit Frankrijk aan op de luchthaven Ben Goerion. Onder hen waren familieleden van Yohan Cohen, die bij de terreuraanvallen in Parijs om het leven kwam.

Minister van defensie Moshe Ya’alon onderstreepte dat Joden in Europa gevaar lopen en dat de veiligste plaats voor hen Israël is. 'De Joodse gemeenschap, niet alleen in Frankrijk, maar ook in België en elders, zoals Zweden, wordt aangevallen; het is een gecombineerde islamistische antisemitische aanval', verklaarde hij in het tv-nieuws van Channel 2. 'We weten dat wanneer het radicale islamisme in Europa de kop opsteekt, dan de Joden als eersten in gevaar zijn'.

De vooraanstaande rabbijn Menachem Margolin, algemeen directeur van de European Jewish Association, wil het voor Joden in Europa gemakkelijker maken wapens te dragen. In een brief aan alle lidstaten van de Europese Unie zet hij zich ervoor in, aan de leden van de Joodse gemeenschappen wapenvergunningen te verstrekken. Ook zal moeten worden gezorgd voor de benodigde training, zodat Joden zich tegen aanvallen kunnen verdedigen.

De Israëlische regering wil de immigratie uit Frankrijk stimuleren. Zo moet hiervoor niet alleen de wervingstrom worden geroerd, maar ook de immigratieprocedure zelf moet worden vereenvoudigd. Bovendien zou de regering Franse diploma’s en andere opleidingscertificaten gemakkelijker willen erkennen.

Yoel Razvozov (Yesh Atid), voorzitter van de Knessetcommissie voor immigratie, absorptie en zaken betreffende Joden in de diaspora, eiste een spoedzitting. Gezien de toenemende terreur zou Israël bereid moeten zijn Joden uit Frankrijk en uit de hele wereld zo snel mogelijk op te nemen.

http://israeltoday.nl/headlines/9-nederlands/5191-nederzettingen-uitbreiden-voor-franse-immigranten

Am Yisrael Chai..

Wapper
14 januari 2015, 20:57
Israel to VN: Fuck you!
Israel to Internationaal Gerechtshof: Fuck you!
Israel to 4th Geneva Convention: Fuck you!
Israel to ICRC: Fuck you!

Verschillende internationale organisaties zoals de Verenigde Naties en de meeste landen, inclusief landen die in het algemeen Israël steunen, bestempelen de nederzettingen als illegaal en een aantal VN-veiligheidsraadsresoluties (446, 452, 465, 471) hebben ze dan ook als zodanig bestempeld.[4] Volgens de Israëlische regering zijn de nederzettingen wel legaal: de bepalingen die illegale nederzettingen in bezet gebied behandelen zouden niet opgaan voor de gebieden die Israël in 1967 veroverde omdat er volgens Israël geen wettige soevereine macht in die gebieden zou hebben bestaan. Israël noemt de gebieden niet "bezet" maar "betwist".[5]

In 1995, vlak na de Akkoorden van Oslo, woonden er in totaal 138.000 Joodse kolonisten in de Palestijnse gebieden (afgezien van Oost-Jeruzalem), in 2009 was dat verdubbeld tot 280.000. Het Rode Kruis schat het aantal in 2012 op 350.000. De schattingen voor de totale bevolking van de Westoever lopen uiteen van 2,5 tot 3,5 miljoen inwoners.

In het verleden is al vele malen door verschillende internationale autoriteiten, waaronder het Internationaal Gerechtshof en het Hooggerechtshof van Israël zelf, vastgesteld dat Israël wel degelijk bezetter van deze gebieden is. Artikel 49 van de Vierde Geneefse Conventie verbiedt de overbrenging van de eigen bevolking naar bezet gebied in het algemeen: het maakt hierbij geen verschil of dit onder dwang of uit vrije wil gebeurt. Het Internationale Rode Kruis (ICRC) heeft dit expliciet uitgesproken in zijn commentaar op de Geneefse Conventies en concludeert dat de nederzettingen in strijd zijn met het Humanitair Oorlogsrecht.[6]

http://nl.wikipedia.org/wiki/Isra%C3%ABlische_nederzetting

Sorry he Drukazz, maar ik moet nu echt terug de hautaine linkse intellectueel uithangen...