PDA

View Full Version : Nederland wil imams testen op kennis van koran


Chipie
8 oktober 2004, 09:04
Verdonk wil imams testen op kennis van koran

ISTANBUL - Alle imams moeten worden getest op hun kennis van de koran voordat zij naar Nederland mogen komen om te preken . De organisaties die imams uitzenden naar Nederland moeten hun eerst een toets afnemen.

Dit wil minister Verdonk voor Integratie. Het was de bedoeling van de minister het voorstel als eerste voor te leggen aan de Turkse minister van Godsdienstzaken, Mehmet Aydin. Verdonk zou hem spreken tijdens haar driedaagse bezoek aan Turkije, maar hij moest verstek laten gaan.

Verdonk besprak gisteren haar voorstel wel met enkele hoogleraren theologie die deel uitmaken van Diyanet, de Turkse staatsafdeling voor godsdienstzaken.

De minister zei te willen bereiken dat 'er niet zo veel interpretaties van de koran in Nederland zijn'. Ook bepleit zij imams die 'Turkse jongeren in Nederland beter een richting kunnen geven'.

De hoogleraren gaven haar de verzekering, aldus de minister, dat huiselijk geweld en eerwraak niet door de koran worden getolereerd. Verdonk wil dat dit de imams wordt bijgebracht.

Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft zich voor een Nederlandse imamopleiding uitgesproken nadat was gebleken dat enkele buitenlandse imams in Nederland oproepen tot deelname aan een jihad (heilige oorlog) tegen het Westen of zich kwetsend uitlaten over vrouwen. Volgens Verdonk duurt het nog een tijd voordat de Nederlandse imamopleiding er is.

In de tussentijd wil zij dat buitenlandse imams alvast een test ondergaan naast het inburgeringsexamen dat alle niet-Westerse migranten moeten afleggen die vanaf volgend jaar naar Nederland willen komen.

De godsdiensttest moet ook gaan gelden voor alle andere imams die in Nederland werkzaam zijn. In Nederland zijn circa 120 imams van Diyanet actief. Daarnaast zijn er nog enkele honderden imams uit andere landen.
(www.volkskrant.nl) (http://www.volkskrant.nl))
Zou het kunnen dat in Nederland bepaalde zaken veel efficiënter en kordater worden aangepakt dan in ons land? Of is dat een valse indruk?

http://www.inburgernet.nl/images/organis/rita-verdonk.gif

Minister Verdonck (NL)

Darwin
8 oktober 2004, 11:27
Ik vraag mij af of die Verdonk ooit al een Koran heeft vastgehad.

Lincoln
8 oktober 2004, 11:55
Zou het kunnen dat in Nederland bepaalde zaken veel efficiënter en kordater worden aangepakt dan in ons land? Of is dat een valse indruk?

http://www.inburgernet.nl/images/organis/rita-verdonk.gif



Minister Verdonck (NL)
Een de slechtste uithalen voor de functie "imam" !!!;-)