PDA

View Full Version : Aanslag tegen kerken in Frankrijk verijdeld


De schoofzak
22 april 2015, 11:02
't Is nog niet achter de rug. Niet in Frankrijk en wellicht ook niet bij ons.

titel: Aanslag tegen kerken in Frankrijk verijdeld
link: http://www.standaard.be/cnt/dmf20150422_01642471



In Frankrijk is een 24-jarige extremist opgepakt. De man wordt verdacht van moord en zou ook een aanslag op een tweetal kerken in de hoofdstad Parijs hebben beraamd.

De Franse politie heeft een man gearresteerd die op het punt zou gestaan hebben om een aanslag op een of twee kerken in Frankrijk te plegen, verklaarde de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve.

De 24-jarige ICT-student is zondag gearresteerd in het dertiende arrondissement van Parijs. Naast een auto nam de politie ook wapens en kogelwerende vesten in beslag. Volgens een bron bij het ministerie van Binnenlandse Zaken is de verdachte van Algerijnse afkomst.

'Uit gedetailleerde documenten die zijn gevonden blijkt dat de persoon een aanslag in de nabije toekomst plande, waarschijnlijk op een of twee kerken', verklaarde Cazeneuve. Hij was bekend bij de inlichtingendiensten en zou van plan zijn geweest om naar Syrië te trekken.

De man wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 32-jarige vrouw, die zondag in Villejuif dood is aangetroffen.

De verdachte werd gearresteerd nadat hij de hulpdiensten had gebeld, melden bronnen bij Binnenlandse Zaken. De hulpdiensten zagen dat het om een schotwond ging en brachten de politie op de hoogte.

Na de aanslag in Parijs in januari, waarbij 17 mensen omkwamen, heeft Frankrijk zijn dreigingsniveau verhoogd en zijn veiligheidsmaatregelen verscherpt.

Pericles
22 april 2015, 12:00
't Is nog niet achter de rug. Niet in Frankrijk en wellicht ook niet bij ons.

titel: Aanslag tegen kerken in Frankrijk verijdeld
link: http://www.standaard.be/cnt/dmf20150422_01642471

Is dat dan geen "verrijking" ?

dalibor
22 april 2015, 12:40
Belde de hulpdiensten? Schotwonde? Waar heeft die man een schotwonde opgelopen? Zichzelf per ongevul verwond met eigen vuurwapen?

Nr.10
22 april 2015, 14:24
Weer een moslim. De zoveelste.

Sywen
22 april 2015, 15:38
Aanslagen op moskeeën: uiting van anti-islamitische razernij

Moskeeën in Zweden worden getreiterd door fikse aanslagen. Zo is er op 1 januari 2015 opnieuw een islamitische gebedshuis belaagd door een molotovcocktail; voor zover wij weten, is dit de derde aanslag in een korte tijdsperiode.

sweden-mosque
De politie van Uppsala, de Zweedse stad waar eerder een aanslag heeft plaatsgevonden, verklaart het volgende hierover: “The crime has been classed as attempted arson, vandalism and incitement to hatred.”

Maar hier blijft het niet bij.

Volgens het anti-racisme blad in Zweden, Expo, hebben er tientallen aanvallen op moskeeën plaatsgevonden. Deze lijken zich te verhouden tot het publieke debat over migranten, integratie en vluchtelingen, dat de laatste jaren is geïntensiveerd.

De aanslagen op islamitische gebedshuizen is een fenomeen, dat de laatste jaren zich steeds vaker manifesteert in verschillende Europese landen: Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Nederland. Steeds vaker, en op meerdere plekken, worden moslims belaagd door een woedende menigte, die een afkerende houding aanneemt ten aanzien van moslims.

Waar een aantal jaren voorheen sprake was van een blijvende golf van verbale razernij jegens moslims, is deze gebleven. Het verschil is nu, dat de razernij zich steeds vaker laat vertalen in fysieke vormen van geweld. Moslims die geen enkele relatie hebben tot geweld of terreur, lijken steeds vaker slachtoffer te worden van fysieke uitingen van geweld. Dit moet een keer stoppen.

In dit kader is het frappant, dat dit probleem nauwelijks wordt erkend door volksvertegenwoordigers. Nergens worden er concrete maatregelen getroffen om dit probleem enigszins aan te kaarten. Sterker nog: een serieuze poging ontbreekt nog altijd.

Dat een groot aantal Europese burgers moeite heeft met de verkleuring van hun samenleving valt nog wel te begrijpen. Maar dat er steeds vaker geweld wordt gebruikt als uiting van frustratie; hier valt geen enkele begrip voor op te brengen.

andev
22 april 2015, 15:46
't Is nog niet achter de rug. Niet in Frankrijk en wellicht ook niet bij ons.

titel: Aanslag tegen kerken in Frankrijk verijdeld
link: http://www.standaard.be/cnt/dmf20150422_01642471
En het zal nooit meer achter de rug zijn indien deze onwelkome gasten niet grotendeels Europa worden buiten gekieperd.
Het is dat of een Europees kalifaat...
Misschien moeten een paar mosks tegen de vlakte, dan realiseren ze zich misschien dat er iets niet klopt. Plus toename geweld plus buiten die bende!

griezel
22 april 2015, 16:17
Belde de hulpdiensten? Schotwonde? Waar heeft die man een schotwonde opgelopen? Zichzelf per ongevul verwond met eigen vuurwapen?

Terwijl de onnozelaar een vrouw vermoordde, heeft hij zichzelf gekwetst met zijn vuurwapen.
Meneer is een Algerijnse student, gehuisvest in gesubsidieerde studentenwoningen.

griezel
22 april 2015, 16:20
Was te verwachten. Actie- reactie. Wie last zoekt, krijgt soms een mep op zijn gezicht.

DewareJakob
22 april 2015, 16:23
Van Sywen: Dat een groot aantal Europese burgers moeite heeft met de verkleuring van hun samenleving valt nog wel te begrijpen. Maar dat er steeds vaker geweld wordt gebruikt als uiting van frustratie; hier valt geen enkele begrip voor op te brengen.

Geweld tegen moslims: geen begrip; geweld door moslims: alle begrip.
Zo klinkt uw hypocriete boodschap.

Klein Licht
22 april 2015, 17:38
Geweld tegen moslims: geen begrip; geweld door moslims: alle begrip.

Het tweede deel hebt u er voor het gemak maar bijgefantaseerd?

hogesaII
22 april 2015, 17:43
Weer een moslim. De zoveelste.

Gelukkig was die zo dom als een prei en hebben de politiediensten hem te stekken!

andev
22 april 2015, 17:53
(reactie op Sywen... posting 05)

Ben je weer bezig? Moslims staan overal ter wereld te kijk voor hun geweld en terreur, zelfs tegen hun eigen mensen! Sommige bekijken het "martelaarschap" (...wat een mooi woord voor een moordenaar!) als de hoogste bijdrage aan hun allah! Dergelijke lieden stoppen enkel maar als ze voorgoed uitgeschakeld worden.
En jij gaat een beetje foeteren op diegenen die die kerels liever naar de andere wereld helpt dan zelf slachtoffer te worden? En hun lef kent geen grenzen, zoals die "stagiair-moslim" die onlangs tot in de hoogste kringen van de politie aan het uitzoeken was hoe "de beveiliging" in elkaar stak en thuis op zijn computer het lof zong van IS en consoorten?

andev
22 april 2015, 17:55
dubbel

DewareJakob
22 april 2015, 17:56
Het tweede deel hebt u er voor het gemak maar bijgefantaseerd?

Ook het laatste zinnetje (begrijpend) gelezen? in de Quote wijselijk weggelaten...

vlaams realist
22 april 2015, 18:10
Uw bron lijkt me het anti-racisme blaadje "expo" te zijn .
Dat is nogal mager , zeker voor zulke zware beschuldigingen .

Kan u andere bronnen vinden voor ;

"10 tallen aanvallen op moskeeen "
"Moslims belaagd door woedende menigte"
"Het verschil is nu, dat die razernij zich steeds vaker laat vertalen in fysieke vormen van geweld"
"Moslims die geen enkele relatie hebben tot geweld of terreur lijken steeds vaker slachtoffer te worden van fysieke uitingen van geweld"

In deze quotes lijkt het woord autochtoon vervangen te zijn door het woord moslim . Pure propaganda .
Serieuze bronnen A.U.B.

dewanand
22 april 2015, 21:35
ja jaa ja slechte jeugd, teveel positief gediscrimineerd, zielige arabier he, hier linkse anale knuffelbehandeling voor hem:

ach gewoon resocialiseren, postief discrimineren,en hem na een jaartje een goed betaald kutrood baantje geven bij een frans sloopbedrijf, zodat hij dan in naam van de islam duizenden westerse panden kan vernielen met de Isis vlag lekker diep in zijn moslimreet.

hehehee zo zie je hoe slim Wieroe vandaag is na wat verse duitse nazi kattenbrokjes uit 1940 uit de gas oven.

Skobelev
23 april 2015, 09:16
Jammer dat het niet gelukt is. Het had de polarisatie alweer ten goede gekomen...

Snerror
23 april 2015, 09:22
Jammer dat het niet gelukt is. Het had de polarisatie alweer ten goede gekomen...

Godsdienstoorlogen zullen terugkomen, geen zorgen.

De schoofzak
23 april 2015, 10:03
In Frankrijk staan een kleine 1.600 mensen geregistreerd vanwege hun betrokkenheid bij terreurnetwerken.

Hoeveel bij ons ?
Waarom geen openheid daar over ? Geen openbaarheid van bestuur ?

titel:
‘Laatste maanden vijf aanslagen verijdeld in Frankrijk’

link: http://www.standaard.be/cnt/dmf20150423_01644539



In Frankrijk zijn de voorbije maanden ‘vijf aanslagen verijdeld’. Dat heeft de Franse premier Manuel Valls op de zender France Inter gezegd. Gisteren raakte bekend dat een 24-jarige Algerijn werd opgepakt die een aanslag plande tegen een kerk in Villejuif, een buitenwijk in Parijs.

'De bedreiging was nog nooit zo groot. We zijn in onze geschiedenis nog nooit geconfronteerd met dit type van terrorisme', stelde Valls. In Frankrijk staan een kleine 1.600 mensen geregistreerd vanwege hun betrokkenheid bij terreurnetwerken.

Valls wil blijven inzetten op de intensieve bewaking van religieuze plekken in Frankrijk. Momenteel krijgen 178 katholieke instellingen speciale bewaking. Er zijn echter zo’n 45.000 dergelijke instellingen. Sinds de aanslagen door jihadisten in Parijs van januari, onder meer op de redactielokalen van het satirische weekblad Charlie Hebdo, geldt in de regio rond de Franse hoofdstad het hoogste alarmniveau. Joodse instellingen en openbare plekken worden specifiek in de gaten gehouden door de veiligheidsdiensten.

Eenheid en vastberadenheid

Gisteren arresteerde de politie een 24-jarige Algerijn en verijdelde ze vermoedelijk een aanslag op een kerk ten zuiden van Parijs. Dat verklaarde de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve. De man kon worden opgepakt nadat hij zich meer dan waarschijnlijk verwond had met zijn eigen wapen. Het openbaar ministerie zoekt nog naar mogelijke kompanen van de man.

Valls verdedigde donderdag nog een omsteden wetsontwerp, waarmee de Franse inlichtingendiensten meer bevoegdheden krijgen.Volgens de premier moet Frankrijk met ‘eenheid en grote vastberadenheid’ blijven reageren op de terreurdreiging.

andev
23 april 2015, 13:32
Belde de hulpdiensten? Schotwonde? Waar heeft die man een schotwonde opgelopen? Zichzelf per ongevul verwond met eigen vuurwapen?
Alsof dat de eerste zou zijn die dat tegenkomt?

dalibor
23 april 2015, 13:44
Alsof dat de eerste zou zijn die dat tegenkomt?

Niet stressen.

Ik bedoelde aan te geven dat het persartikel waarmee dit draadje begon niet erg duidelijk is. Je moest het verhaal elders al uitgebreider hebben gelezen om het helemaal te begrijpen.

Knuppel
23 april 2015, 16:22
Je vergat de link Sywen.

http://wijblijvenhier.nl/nieuws/de-wind-van-anti-islamitische-razernij/

Volgens het anti-racisme blad in Zweden, Expo, hebben er tientallen aanvallen op moskeeën plaatsgevonden.

Dat een groot aantal Europese burgers moeite heeft met de verkleuring van hun samenleving valt nog wel te begrijpen. Maar dat er steeds vaker geweld wordt gebruikt als uiting van frustratie; hier valt geen enkele begrip voor op te brengen.


Tientallen moskeeën?

"Expo" is de Zweedse "Humo" en "De Nieuwe Morgen". Godwin is er alom aanwezig.

http://expo.se/

Vreemd dat het blad véél minder moeite heeft met het wereldwijde moslimgeweld tegen MENSEN dan met de (twijfelachtige) gevolgen daarvan op een aantal moskeeën.


Een vermoedelijk aangestoken brand in een moskee ten westen van de Zweedse hoofdstad Stockholm heeft navolging gekregen van twee andere moskeebranden in Zweden. Maar uit politiebronnen blijkt nu dat de brand helemaal niet is aangestoken.

Omdat een getuige zou hebben gezien dat er een brandend voorwerp de moskee in was geworpen, houdt de politie rekening met brandstichting.

De brand in Eskilstuna wordt opgevolgd door twee incidenten bij andere moskeeën. Op 29 december en op 1 januari probeerden onbekenden vermoedelijk brand te stichten bij islamitische gebedshuizen in Eslöv en in Uppsala. Ook werden in het laatste geval haatdragende teksten op het gebouw geschreven.

De dynamiek is dan al niet meer te stoppen. Zweden gaan de straat op om te protesteren tegen vreemdelingenhaat. Anderen protesteren juist tegen het royale immigratiebeleid van de centrumlinkse regering. Afgelopen jaar arriveerden meer dan 100.000 asielzoekers in het Scandinavische land. Dit jaar worden het er vermoedelijk nog meer.

De recente protesten tonen de werkelijke onvrede van veel Zweden, maar uit informatie van de politie blijkt nu dat de aanleiding vermoedelijk is gebaseerd op een misverstand.

De 'getuige' die zou hebben gezien dat de brand in de moskee van Eskilstuna is aangestoken, heeft zich nooit gemeld, zeggen politiefunctionarissen tegen het Zweedse televisiestation TV4. Ook het beschreven projectiel is nooit gevonden.

http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2015/1/Werden-Zweedse-moskee-aanvallen-in-gang-gezet-door-een-ongeluk-1676311W/



De brand als gevolg van een ‘aanslag’ met een brandbom op de moskee van Eskilstuna, een oostelijke wijk van Stockholm, blijkt van binnenuit te zijn ontstaan, zo blijkt uit nader politieonderzoek. Woordvoerders van de moskee noemen het ‘een ongeluk’. Bij de brand in de moskee van Eskilstuna raakten vijf mensen gewond. Aanslagen op twee andere moskeeën vonden plaats op een moment dat er niemand aanwezig was.

De aanvallen op moskeeën vinden plaats tegen een achtergrond van steeds intensievere debatten over immigratie. De aanslagen leidden tot massale solidariteitsbetuigingen met moslims onder het motto ‘Blijf van mijn moskee'.

Update: Mogelijk gaat het in Eskilstuna om een Dawa-moskee; Dawa ronselt actief voor ISIS. Eerder vond bij deze moskee een confrontatie plaats tussen moslims en Koerden die tegen ISIS demonstreerden.

Update 2: Bij onderzoek van politie en veiligheidsdienst Sapo met onder meer politiehonden, zijn geen resten gevonden van ‘ontvlambare vloeistoffen’. Op dit moment gaat men uit van een ongeluk.

http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/5784

Om de aanslag op kerken én christenen goed te praten zijn alle middelen blijkbaar goed.
Intussen wordt wel de oorzaak van het ongenoegen van de autochtone bevolking ondergesneeuwd: de véél te grote aantallen moslims die Europa overspoelen, en het barbaarse geweld dat wereldwijd, en dag na dag, in naam van hun godsdienst wordt gepleegd.

Knuppel
23 april 2015, 16:29
Niet stressen.

Ik bedoelde aan te geven dat het persartikel waarmee dit draadje begon niet erg duidelijk is. Je moest het verhaal elders al uitgebreider hebben gelezen om het helemaal te begrijpen.

Er staat nochtans duidelijk in dat het een extremist betreft (met sympathie voor Islamitische Staat) die verdacht wordt van moord en het beramen van aanslagen op kerken.
Maar d�*�*r wals jij natuurlijk lustig omheen.

Conscience
23 april 2015, 16:40
Er staat nochtans duidelijk in dat het een extremist betreft (met sympathie voor Islamitische Staat) die verdacht wordt van moord en het beramen van aanslagen op kerken.
Maar d�*�*r wals jij natuurlijk lustig omheen.

Sympathie zou ik het niet noemen. Uit het onderzoek is gebleken dat hij instructies uit Syrie heeft gekregen een christelijk doelwit aan te vallen. Bovendien wordt er vanuit gegaan dat nog een aantal anderen on the run zijn, gezien het wapenarsenaal waarover hij beschikte.

Knuppel
23 april 2015, 19:42
Sympathie zou ik het niet noemen. Uit het onderzoek is gebleken dat hij instructies uit Syrie heeft gekregen een christelijk doelwit aan te vallen. Bovendien wordt er vanuit gegaan dat nog een aantal anderen on the run zijn, gezien het wapenarsenaal waarover hij beschikte.


Ik wist niet dat "sympathie" hebben voor Islamitische Staat een understatement is.
Daarom zette ik het in vet tussen haakjes. :roll:

dalibor
24 april 2015, 08:36
Er staat nochtans duidelijk in dat het een extremist betreft (met sympathie voor Islamitische Staat) die verdacht wordt van moord en het beramen van aanslagen op kerken.
Maar d�*�*r wals jij natuurlijk lustig omheen.

Hang het niet uit, Knuppel (passende nickname trouwens). Er staat in dat een extremistische kerel aanslagen beraamde. En dan dat hij werd aangehouden toen hij zich bij de hulpdiensten had aangeboden. Welke gebeurtenis daaraan voorafging stond er niet in.

Ik weet dat over een moslimextremist ging. Ik wijs er alleen op dat in het openingsdraadje een slecht geschreven want onvolledig stuk journalistiek staat.

vlaams realist
24 april 2015, 10:07
Hang het niet uit, Knuppel (passende nickname trouwens). Er staat in dat een extremistische kerel aanslagen beraamde. En dan dat hij werd aangehouden toen hij zich bij de hulpdiensten had aangeboden. Welke gebeurtenis daaraan voorafging stond er niet in.

Ik weet dat over een moslimextremist ging. Ik wijs er alleen op dat in het openingsdraadje een slecht geschreven want onvolledig stuk journalistiek staat.

Waarom noem jij die gast "extremist" ?
Dat is gewoon een moslim hoor .

kelt
25 april 2015, 05:46
http://www.gva.be/cnt/dmf20150424_01648036/deze-heldin-verijdelde-de-aanslag-in-frankrijk

Een stuk §@gç999 wilde dus een aanslag plegen op een kerk en had daarvoor een auto nodig.

Hij dacht eraan om een auto aan Aurelie te ontfutselen maar kreeg te maken met vastberaden tegenstand.
Zij bekocht het met haar leven,hij werd zo gewond dat zijn plannetje niet meer doorging..We kunnen alleen maar gissen hoeveel mensenlevens er gered werden..

Ere aan Aurelie Chatelain.Deze dame kan een groter symbool worden dan het ganse Franse ordeapparaat tesamen,namelijk dat van een echte vechtende "marianne"

Mijn absolute minachting voor lui die dood en verderf onder hun medeburgers willen zaaien om.......NIKS....f*cking niks :?

Knuppel
25 april 2015, 07:43
Hang het niet uit, Knuppel (passende nickname trouwens). Er staat in dat een extremistische kerel aanslagen beraamde. En dan dat hij werd aangehouden toen hij zich bij de hulpdiensten had aangeboden. Welke gebeurtenis daaraan voorafging stond er niet in.

Ik weet dat over een moslimextremist ging. Ik wijs er alleen op dat in het openingsdraadje een slecht geschreven want onvolledig stuk journalistiek staat.

Omdat je met een "vertaling" van mijn nick begint, waar verwijst de jouwe naar? Naar Servië, of naar het Islamitische Bosnië?

Passende nickname? Wat bedoel je daarmee? Heb ik je bedreigd? Geslagen?

Het is vertederend om jouw "gevecht van ver" tegen "onvolledig geschreven journalistieke stukken" te zien. Maar je hebt gelijk, hoor. Er staat wel zwart op wit geschreven dat de brave mosslimextremist naar wilde Syrië vertrekken, maar niet dat hij "sympathie had" voor Islamitische Staat.
Dat hij het op kerken gemunt had in afwachting van zijn vertrek is evenmin een aanwijzing. :roll:

Goed zo?

Knuppel
25 april 2015, 08:00
http://www.gva.be/cnt/dmf20150424_01648036/deze-heldin-verijdelde-de-aanslag-in-frankrijk

Een stuk §@gç999 wilde dus een aanslag plegen op een kerk en had daarvoor een auto nodig.

Hij dacht eraan om een auto aan Aurelie te ontfutselen maar kreeg te maken met vastberaden tegenstand.
Zij bekocht het met haar leven,hij werd zo gewond dat zijn plannetje niet meer doorging..We kunnen alleen maar gissen hoeveel mensenlevens er gered werden..

Ere aan Aurelie Chatelain.Deze dame kan een groter symbool worden dan het ganse Franse ordeapparaat tesamen,namelijk dat van een echte vechtende "marianne"

Mijn absolute minachting voor lui die dood en verderf onder hun medeburgers willen zaaien om.......NIKS....f*cking niks :?

Bedankt kelt.

Wegens de klachten over onvolledig geschreven stukjes journalistiek post ik het hele artikel.

Het had geen haar gescheeld of Frankrijk had opnieuw een terroristische aanslag beleefd vorige zondag, toen een extremist minstens één kerk viseerde. Maar toen hij op weg naar die kerk een auto wilde stelen, hield een jonge vrouw, Aurélie Châtelain hem tegen. Tijdens de schermutseling raakten beide partijen gewond, waardoor de dader zijn plan moest afblazen en Aurélie overleed.

Het was lange tijd onduidelijk hoe het kwam dat de extremist, Sid A. G., de hulpdiensten belde omdat hij een ernstige verwonding had aan zijn dij. De dader had eerder het plan opgevat om minstens één kerk in Frankrijk binnen te stormen en er zo veel mogelijk slachtoffers te maken, maar was onderweg naar de eerste kerk gewond geraakt.

Het was pas toen de speurders een uitgebrande Renault aantroffen met het lichaam van Aurélie erin in Villejuif, ten zuiden van Parijs, dat de puzzelstukken in elkaar begonnen te vallen. Na een DNA-onderzoek bleek dat ook het DNA van de extremist terug te vinden was in de auto.

‘Ze zal altijd onze heldin blijven’

Daaruit leiden de Franse speurders af dat de dader de auto van Aurélie probeerde carjacken en dat de jonge vrouw hem tijdens een schermutseling ernstig verwondde. Zelf kreeg Aurélie een kogel door het hart, waardoor ze bijna onmiddellijk na het schot overleden is.

Het dorp waar de jonge vrouw van 32 woonde, reageert geschokt én trots op de onthullingen van de afgelopen dagen. ‘Ze was altijd het zonnetje in huis en had bijzonder veel vrienden’, getuigen de buurtbewoners in Le Monde. ‘Ze was gewoon op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plaats. Maar ze zal altijd onze heldin blijven’, klinkt het.

Wat jammer toch dat de extremistische sukkelaar gewond werd, en zijn grootste plannen moest uitstellen omdat het uitwissen van de sporen naar zijn moord op de jonge vrouw wiens auto hij "nodig had" voorrang genoot.

griezel
25 april 2015, 17:36
http://www.gva.be/cnt/dmf20150424_01648036/deze-heldin-verijdelde-de-aanslag-in-frankrijk

Een stuk §@gç999 wilde dus een aanslag plegen op een kerk en had daarvoor een auto nodig.

Hij dacht eraan om een auto aan Aurelie te ontfutselen maar kreeg te maken met vastberaden tegenstand.
Zij bekocht het met haar leven,hij werd zo gewond dat zijn plannetje niet meer doorging..We kunnen alleen maar gissen hoeveel mensenlevens er gered werden..

Ere aan Aurelie Chatelain.Deze dame kan een groter symbool worden dan het ganse Franse ordeapparaat tesamen,namelijk dat van een echte vechtende "marianne"

Mijn absolute minachting voor lui die dood en verderf onder hun medeburgers willen zaaien om.......NIKS....f*cking niks :?

Volledig mee eens.Zonder het te weten heeft die vrouw een hele hoop mensenlevens gered. Enkel door niet toe te geven.
Ze heeft er wel het leven bij verloren.

De schoofzak
25 april 2015, 17:47
Hang het niet uit, Knuppel (passende nickname trouwens). Er staat in dat een extremistische kerel aanslagen beraamde. En dan dat hij werd aangehouden toen hij zich bij de hulpdiensten had aangeboden. Welke gebeurtenis daaraan voorafging stond er niet in.

Ik weet dat over een moslimextremist ging. Ik wijs er alleen op dat in het openingsdraadje een slecht geschreven want onvolledig stuk journalistiek staat.

Dat is helemaal niet slecht geschreven, beste vriend, dat is ten hoogste een 'vroeg' bericht.
Op het ogenblik dat ik de draad begon, was dit het volledige artikel.

Als je daar kritiek op meent te moeten hebben, wees dan toch maar wat precieser, in plaats van een zweem van verkeerde sfeer te scheppen.

.

dalibor
25 april 2015, 17:53
Dat is helemaal niet slecht geschreven, beste vriend, dat is ten hoogste een 'vroeg' bericht.
Op het ogenblik dat ik de draad begon, was dit het volledige artikel.

Als je daar kritiek op meent te moeten hebben, wees dan toch maar wat precieser, in plaats van een zweem van verkeerde sfeer te scheppen.

.

Herlees wat ik schreef. En stel vast dat ik niets in twijfel trok. Anderen begonnen meteen te veronderstellen dat ik ontken, minimaliseer. Quod non.

Ben die beschuldigingen zat.

Karel Martel B
25 april 2015, 18:04
Niet stressen.

Ik bedoelde aan te geven dat het persartikel waarmee dit draadje begon niet erg duidelijk is. Je moest het verhaal elders al uitgebreider hebben gelezen om het helemaal te begrijpen.

Man kan jij zagen.

Sukkelaar
4 mei 2015, 16:50
't Is nog niet achter de rug. Niet in Frankrijk en wellicht ook niet bij ons.

titel: Aanslag tegen kerken in Frankrijk verijdeld
link: http://www.standaard.be/cnt/dmf20150422_01642471

Bravo voor de Franse politie.