PDA

View Full Version : Spanje steekt 130 miljoen in buffer tegen migranten


Peace
11 oktober 2004, 16:27
Spanje steekt 130 miljoen in buffer tegen migranten
ANP

MADRID - De Spaanse regering gaat 130 miljoen euro investeren om illegale immigranten te weren. Het geld is onder meer bestemd voor de uitbreiding van een elektronisch alarmsysteem, de aanschaf van drie verkenningshelikopters en 59 patrouillevaartuigen.

t heeft de krant El Pa�*s maandag gemeld op gezag van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De krant berichtte dat de maatregelen tot 2008 moeten worden ingevoerd.
Met de investeringen wil Madrid de illegale immigratie via de zuidelijke regio Andalusië en de Canarische eilanden afremmen. De elektronische bufferzone (SIVE), waarvoor onder meer infrarode camera's, radarapparatuur en torens met sensoren zijn en worden geïnstalleerd, is al in 2002 in de Straat van Gibraltar ingevoerd.


Vanuit controleposten monitoren speciale agenten de radarapparatuur en de camera's. De agenten staan weer in nauw contact met patrouillevaartuigen en agenten in landvoertuigen, die de migranten moeten onderscheppen. SIVE functioneert aan de kusten van Cádiz, Málaga, Lanzarote en Fuerteventura. Aan het eind van het jaar moet het systeem ook werken aan de kust van Granada. Madrid heeft tot dusver 106 miljoen euro in het SIVE-programma geïnvesteerd. Daar komt nu dus 130 miljoen euro bij.

Steeds meer landen van de EU beginnen maatregelen te nemen om migranten buiten te houden.
Europa begint langzaam maar zeker in een vesting te veranderen. Alleen spijtig dat ze dat inzicht 30 jaar geleden nog niet gehad hebben.

schaduw
11 oktober 2004, 19:59
Ik heb ooit een boek gelezen waarvan ik zowel de titel als de naam van de schrijver vergeten ben.:oops: Het beschreef de toestroom van aziaten die in een vloot roeste boten naar Europa kwam varen. Miljoenen en nog eens miljoenen. In Europa waren er twee kampen. Degene die stonden te wuiven en fuifen en vriendelijk hun huizen aanboden en wouden helpen en de anderen die vanuit militaire posities zoveel mogelijk vluchtelingen neerschoten. Alé ja eigenlijk was er ook een massale stormloop naar het noorden van de overgrote deel van de bevolking. Het boek eindigde ermee dat beide kampen verloren, zowel de wuivers als de schieters. Ik geloof dat er bij het uitkomen van dit boek vooral tegenstand van links was maar eigenlijk was het enigste standpunt dat het boek in nam er een van tja het is te laat we hadden er voor moeten zorgen dat er geen derde wereld was, dat de rijkdom gelijk over de wereld verdeeld was dan zou dit niet gebeuren.

JoeQpublic
11 oktober 2004, 21:34
bof, onder druk van vooral Italië is de wapenembargo tegen Libië opgeheven.

Gegarandeerd dat er weldra dikke bestellingen voor geavanceerd observatie-materiaal (nachtkijkers enzo) binnenkomen bij de gespecialiseerde bedrijven. Bedoeling vanuit de EU is de stroom van vluchtelingen die vanuit Libië vertrekken in te dijken, maar met kolonel Khadaffi weet je nooit...

Vesting Europa: nog niet.

Peace
11 oktober 2004, 21:49
Het is weer een van de signalen die er op wijzen dat men de nodige voorzieningen begint te treffen om Europa hermetisch af te sluiten.