PDA

View Full Version : Moslims bedreigen verpleegkundigen in Nigeria


Rechtsliberaal
18 oktober 2004, 18:08
Verpleegkundigen in Nigeria bedreigd
Bron: website Reformatorisch Dagblad, 18 oktober 2004


Nigeriaanse moslimmilitanten hebben gedreigd christelijke verpleegkundigen werkzaam in het Federal Medical Center in de stad Keffi te vermoorden als ze niet ophouden met het beleggen van christelijke bijeenkomsten in het ziekenhuis.

Dat maakte de christelijke Amerikaanse nieuwsdienst Compass Direct eind vorige week bekend. Zowel de ziekenhuisdirectie als de plaatselijke afdeling van de Fellowship of Christian Nurses (FCN) ontving een ongedateerde brief waarin duidelijk werd gemaakt dat „de dorst naar jullie hoofden en bloed dagelijks toeneemt zolang jullie christelijke bijeenkomsten in het ziekenhuis blijven beleggen.” De brief was ondertekend door een groep die zichzelf als „islamitische fundamentalisten” omschrijft.

De brief heeft voor paniek gezorgd in het Federal Medical Center. Besloten is nu alle christelijke samenkomsten in het ziekenhuis te verbieden. „Wij hebben niets verkeerd gedaan”, zegt Christiana Shiaki, secretaris van de lokale FCN-afdeling. „Hoe kunnen ze ons verbieden te bidden en bijeenkomsten te houden, terwijl moslims met publieke gelden twee moskeeën hebben laten bouwen in dit ziekenhuis?”

Al vijf jaar proberen christenen in het ziekenhuis toestemming te krijgen een eigen kapel in te richten. Tot op heden echter zonder resultaat.

In Nigeria zijn de afgelopen drie jaar door gewelddadigheden meer dan 53.000 mensen omgekomen. De meesten van hen waren christen.

Pat
18 oktober 2004, 18:15
U bent blijkbaar vergeten dat de kruistochten geleid werden door christenen en dat er in Amerika christenen zijn die geen homopriesters willen en dat Hitler een christen was en dat de passionele moorden in Vlaanderen meestal gebeuren door christenen !!!!

Yessssssssssss ik ben de correcten voorgeweest !!!! :-D :-D :-D