PDA

View Full Version : Witlof is soeperieur.


BigF
7 oktober 2015, 06:12
Het seizoen begint weer.
Njamnjam.
Rauw, gebraisseerd, in de oven, in soep,...

Wit licht, zwarte blues, white album,... pfff.
Verzinkt allemaal in het niet bij een lekkere stronk.

Pandareus
7 oktober 2015, 10:26
witloofsla, mjam mjam...

http://povvi.com/wp-content/uploads/2012/02/IMG_4196.jpg

http://www.een.be/files/een.be/imagecache/video_image/images/programmas/dagelijkse_kost/2010_najaar/dako_a020_recepten_witloofslaappelkaas_app.jpg

iets minder verfijnd, maar ook heel lekker : doodgewoon met zout, mayo, veeel grof gemalen peper.

http://povvi.com/wp-content/uploads/2012/02/IMG_3576.jpg

Pandareus
7 oktober 2015, 10:28
gebraiseerd, gewoon heerlijk...

http://onskookboek.com/afbeeldingen/witloof-braiseren.jpg

Pandareus
7 oktober 2015, 10:32
gebakken, leuke variant

http://recepten.berendquest.nl/files/2011/11/gebakken-witlof-1.jpg

Wapper
7 oktober 2015, 10:52
witloofsla, mjam mjam...

iets minder verfijnd, maar ook heel lekker : doodgewoon met zout, mayo, veeel grof gemalen peper.

http://povvi.com/wp-content/uploads/2012/02/IMG_3576.jpg

Wij doen daar ook nog veldsla bij, en een scheut worcestersaus.

Anna List
7 oktober 2015, 11:05
echt ?!?

niemand met fotootjes van witlof soep ???

BigF maar parels strooien .... tsssss

The Paulus Experience
7 oktober 2015, 11:12
echt ?!?

niemand met fotootjes van witlof soep ???

BigF maar parels strooien .... tsssssoh nee, er moet ergens een geniale woordspeling zijn die niemand opgemerkt heeft!

Xenophon
7 oktober 2015, 12:03
Mijn hedendaagse favoriet met witloof is de volgende:

De stronken overlangs in vier snijden (het dikke bittere stuk achteraan eerst wegsnijden), beetje stoven met honing en azijn, klaar.

Touch me Baby
7 oktober 2015, 12:24
Ha !
Ongewoon korte zinnen.
En een bladspiegel waarin ik me herken.
Ik had het juist gezien.
BigF heeft iets interessant te melden.

Anna List
7 oktober 2015, 12:24
oh nee, er moet ergens een geniale woordspeling zijn die niemand opgemerkt heeft!

geen geniale woordspeling, een geheime boodschap :

BigF's witlof is oep.
zijn machtige stronk verleden tijd.

Pandareus
7 oktober 2015, 14:21
Mijn hedendaagse favoriet met witloof is de volgende:

De stronken overlangs in vier snijden (het dikke bittere stuk achteraan eerst wegsnijden), beetje stoven met honing en azijn, klaar.

zuur, bitter, zoet, bijna perfect. Geen zout ?

Touch me Baby
7 oktober 2015, 14:32
zijn machtige stronk verleden tijd.

Denk je ?

Zo'n twijgje is lean. Dat zwiept wel terug.

Xenophon
7 oktober 2015, 14:49
zuur, bitter, zoet, bijna perfect. Geen zout ?

Nee, geen zout of peper.

Gewoon stoven in een open pan/pot en nog een beetje 'bijt' overhouden.

Natuurlijk, vanuit mijn bloeddruk-problemen blijf ik van zout af, ik kook ook aardappelen zonder zout. Maar misschien dat zout voor u smaak toevoegt, proberen zou ik zeggen.

Touch me Baby
7 oktober 2015, 15:24
Maar misschien dat zout voor u smaak toevoegt, proberen zou ik zeggen.

Zwijg toch Xeno.

Straks taks op zout.