PDA

View Full Version : Aangepast programma B.U.B.


Bruno*
7 maart 2003, 23:23
BUB- programma
1)Neen tegen het separatisme

- Door debipolarisering en vereenvoudiging van de staatsstructuur


Vele communautaire problemen komen voort uit het feit dat België de facto tweeledig is samengesteld tussen een “Vlaanderen” en een “Wallonië”. Bovendien is België moeilijk te besturen omdat het zo’n ingewikkelde bevoegdheidsverdelingen kent tussen gelijkwaardige niveaus, wat op zich ook een belangrijke meerkost met zich meebrengt. Zowel burgers als politici klagen hier meer en meer over. Een efficiënter en goedkoper België houdt dan ook méér België in en minder Vlaanderen of Wallonië.

Daarom dient de Belgische staatsstructuur gedebipolariseerd (d.w.z. niet meer tweeledig samengesteld) en vereenvoudigd te worden.

Op korte termijn kan dit door bepaalde bevoegdheden terug naar het nationaal of federaal niveau (wat hetzelfde is) te brengen. Het kan hier ondermeer gaan om buitenlandse handel, landbouw, milieu, ruimtelijke ordening, sport, toerisme en openbaar vervoer. Er mogen geen verdere defederaliseringen meer bij komen. Provincies en gemeenten moeten opnieuw onder federale controle te komen.

Op langere termijn kan men nog verder gaan door de drie Gewesten op te heffen.

Deze zijn immers nutteloos omdat ze bevoegdheden hebben die rechtstreeks niets met taal of cultuur hebben te maken, hoewel de Gewesten – paradoxaal genoeg – juist op taalgrenzen zijn gebouwd. Bovendien zijn ze te duur en creëren ze teveel bevoegdheidsoverlappingen.

Hun wettelijke bevoegdheden (territoriaal, milieu, landbouw, economie, openbare werken, werkgelegenheid etc.) zullen overgedragen worden aan de federale Staat, hun uitvoerende bevoegdheden daarentegen aan de 9 provincies (herstel van de provincie Brabant). Zodoende zal de uitvoerende macht van deze aangelegenheden dichter bij de burger komen te liggen. De drie gemeenschappen blijven behouden met bevoegdheden voor taal, cultuur, onderwijs en media. Zij zullen hun bevoegdheden uitoefenen binnen de nationale regering en gecontroleerd worden door hun respectievelijke taalsectie van de nationale senaat. Evenwel moet de mogelijkheid geschapen worden voor een nationaal ministerie van cultuur, onderwijs, media (BRT-RTB) (concurrerende bevoegdheid). Door de afbouw van de gewesten wordt ook de staatsstructuur vereenvoudigd, wat goed is voor de begrijpbaarheid van onze Staat bij de burger.

De gewestparlementen, -regeringen en hun administraties zullen zo op termijn verdwijnen wat tevens een enorme besparing met zich zal meebrengen.




- Status quo monarchie

Wij zien geen reden om nu of morgen iets aan de koninklijke functie te wijzigen.

De macht van de Koning is quasi onbestaande, maar hij kan wel gezien zijn ervaring en gelet op zijn politieke ongebondenheid de politici controleren. Zijn kostprijs is heel beperkt vergeleken met andere koningen of presidenten en in elk geval ver beneden de kost van de voorbije staatshervormingen die België met zes regeringen en zes parlementen hebben opgescheept. De Belgische koningen hebben over het algemeen zeer goed hun plichten vervuld zodat er geen reden is om wat dan ook aan hun functie te wijzigen.

Vlaams-nationalisten en rattachisten bekritiseren de Koning bijna uitsluitend om separatistische redenen en maken zo elk sereen debat over de koninklijke functie onmogelijk.



2)Gelijkheid en dynamisme op sociaal vlak

- Startinkomen voor elke Belg / Europeaan

Elke inwoner van België/Europa (of hij/zij werkt of niet) heeft recht op hetzelfde startinkomen. Dat inkomen moet het aan éénieder mogelijk te maken te beslissen in alle vrijheid wat hij of zij met zijn/haar leven gaat doen zonder zich zorgen te moeten maken over zijn/haar basisbehoeften. Voor de rest dienen de mensen hun eigen verantwoordelijkheid op te nemen door te sparen voor een extra pensioen.

Bijgevolg worden de pensioenen voor de toekomst verzekerd aangezien de Staat minder lasten voor die pensioenen zal moeten dragen en omdat het overige geprivatiseerd wordt.

Bovendien wordt elke burger op gelijke voet gesteld wat uiteindelijk niet meer is dan de toepassing van het gelijkheidsbeginsel van artikel 10 van de Belgische grondwet.

Tenslotte worden door deze gelijkheid de noord-zuidtransfers op vlak van sociale zekerheid zo goed als uitgewist.

Door deze enorme vereenvoudiging van de sociale zekerheid – automatische storting van dit startinkomen op de rekening van elke burger – zal veel geld worden bespaard dat samen met het geld dat voortkomt uit de vereenvoudiging van de staatsstructuur kan dienen om nieuwe werkgelegenheid te scheppen.

- Verplaatsing van belasting op loon naar belasting op verbruik

Tegelijkertijd wordt dit systeem gekoppeld aan een totale of gedeeltelijke afschaffing van de arbeidskost, die zoals men weet, zeer zwaar is in België (tot 40 % van het loon). Daardoor wordt arbeid heel goedkoop waardoor de werkloosheid naar een historisch dieptepunt zal dalen. Bedrijven zullen niet meer moeten delokaliseren naar laagloonlanden. De creatie van nieuwe bedrijven zal eenvoudiger worden.

Bovendien zal er geen zwart werk meer kunnen bestaan. Werk vinden wordt veel gemakkelijker zodat pensioensparen ook veel aantrekkelijker wordt. Het gemiddelde inkomen kan zelfs stijgen aangezien dit startinkomen cumuleerbaar is met elke vorm van salaris.

Natuurlijk dient deze minderinkomst voor de Staat gecompenseerd te worden door een nieuwe belasting. Maar geen paniek:

Deze bijkomende belasting zal voornamelijk geheven worden op de verkoop van de verbruiksgoederen in de vorm van een bijkomende BTW, echter zonder dat de prijzen stijgen. De belasting op het werk wordt dus verschoven naar de producten. Dat betekent dat de BTW zal verhoogd worden zonder dat de prijzen stijgen, daar de productiekosten drastisch verlagen.

Hoe is dat mogelijk?

Wel, aangezien het produceren van producten door de afschaffing van de belasting op arbeid minstens 30% goedkoper wordt, is er ruimte om de BTW te verhogen van 21% tot 50% zonder dat dit enige prijsverhoging met zich zal meebrengen. De werkgever moet met andere woorden geen compensatie meer vragen aan de verbruiker voor de arbeidskost, die werd afgeschaft. Eventueel dient de Staat dwingende maximumprijzen vast te leggen, althans op de levensnoodzakelijke goederen.

De enige moeilijkheid is dat de BTW-tarieven op Europees niveau worden vastgelegd zodat het systeem niet volledig kan ingevoerd worden zonder een akkoord over de BTW-tarieven op dat niveau.

Het interessante aan dit systeem is dat de geldstromen binnen België op het vlak van sociale zekerheid volledig zullen verdwijnen en dat de werkloosheid als sociaal probleem bijna volledig wordt weggewerkt. Premies voor tijdkrediet of loopbaanonderbreking worden in zulk een systeem totaal nutteloos omdat er bijna geen werklozen meer zullen zijn. Bovendien worden de vele ongelijkheden in de toekenning van uitkeringen afgeschaft.

Alleen op het vlak van de gezondheidszorg, de arbeidsongevallen en de arbeidsziekten zal nog een klassiek systeem moeten blijven bestaan, maar daar zijn besparingen op alternatieve manieren te realiseren.

Dit punt is slechts een denkpiste en geen dogma. De B.U.B. Staat op dit vlak open voor discussie, maar wil voorstellen doen om de bedrijfssluitingen tegen te gaan en de kost van de administratie te verminderen. Bovendien wenst ze een gelijke sociale bescherming voor iedereen.

3)Europa is de toekomst

- Individuele meertaligheid

Slechts als een verenigd land kan België daadwerkelijk een stem hebben in Europa en de wereld. Tweedracht leidt tot niets.

Desalniettemin dient de culturele verscheidenheid en een zekere federale structuur van de Natie gewaarborgd te blijven. Deze éénheid in verscheidenheid zal onder meer door individuele meertaligheid tot stand gebracht worden.

Daarom dient aan alle Belgen vanaf de jongste leeftijd de mogelijkheid te worden gegeven hun kinderen te sturen naar tweetalige scholen en universiteiten. Een minimaal aanbod van 20% tweetalige scholen dient te worden verzekerd.

Uitwisseling van leerlingen en professoren over de taalgrens heen moeten een maximale verbondenheid creëren tussen de Belgische jeugd, in het bijzonder te Brussel.

Meer nog, tot aan het pensioen, dienen er facultatieve of zelfs verplichte taallessen te worden gevolgd, vooral door hen die er beroepshalve nood aan hebben (magistraten, politiemensen, militairen, verplegers enz.). Taalpremies dienen de twee– of meertaligheid van ambtenaren en werknemers te stimuleren.

Vanzelfsprekend spelen deze genomen maatregelen in het voordeel van de burger die, door het feit van twee- of meertalig te zijn meer kansen krijgt op de arbeidsmarkt. Het onderwijs van andere belangrijke Europese talen (Engels,Duits,Spaans… ) dient uiteraard eveneens aangemoedigd te worden.

- Verdere uitbouw van de Europese Unie
Er dient eindelijk werk te worden gemaakt van een eigen Europees defensiebeleid en een coördinatie van de buitenlandse politiek van de lidstaten opdat Europa een tegengewicht kan vormen voor de Verenigde Staten zonder deze laatste als trouwe bondgenoot te verliezen.
De bevoegdheden van de Europese Unie dienen niet zozeer uitgebreid te worden, maar de werking van de Unie moet gedemocratiseerd worden door het Europees parlement meer zeggenschap te geven. Er dient ook een echte Europese regering te komen die de commissie en de raad vervangt en zich slechts met de kerntaken van de Unie bezig houdt (milieu, economie, financiën, defensie, buitenlandse politiek, ontwikkelingssamenwerking, ...) op een schaal die de lidstaten overstijgt.

4) Gezondheid, milieu en ruimtelijke ordening
De Belgen en vreemdelingen dienen zich goed te voelen in hun huid: er dient dan ook meer aandacht te worden besteed aan sociale problemen zoals ziekten, depressies, roken, druggebruik, alcoholmisbruik enz.
Industrie en natuur dienen harmonieus gecombineerd te worden door een politiek van duurzame ontwikkeling. Men mag daarbij niet vergeten dat de Belgische Ardennen en de Belgische kust zo zuiver mogelijk dienen bewaard te worden om dit evenwicht niet te verstoren.
Al te vaak wordt ons land wat de kwaliteit v.d. ruimtelijke ordening en het milieu aanbelangt slecht bekeken. Volgens vele experts is België te (ver)vuil(d) en te wanordelijk. Evenwel is ons land zeer verscheiden, zowel op natuurlijk als op architectonisch vlak. Deze verscheidenheid dient nog meer gerespecteerd te worden door een nog strengere politiek van natuurbescherming, bescherming van diersoorten, water, controle van de voeding en door een nog beter gecontroleerd urbanisme.

5) Veiligheid en justitie

Elke inwoner van België heeft recht op een zo groot mogelijke veiligheid. Het startinkomen zal reeds vele ongelijkheden in onze maatschappij wegwerken die al te vaak de voedingsbodem voor criminaliteit vormen. Een efficiënte strijd tegen de georganiseerde misdaad in ons land dient opgevoerd te worden.
Daarom dient het gerecht in België ook meer middelen te krijgen. De schrijnende toestand in rechtbanken en gevangenissen kan niet langer blijven duren. Het beroep van magistraat dient meer te worden gewaardeerd.
Gevangenisstraffen dienen effectief te worden toegepast en mogen geen loze bedreigingen zijn. Vervroegde vrijlatingen moeten zoveel mogelijk worden vermeden. Wij wensen ook de Belgen en de migrantengemeenschap te beschermen tegen die niet EU-burgers die misdaden of zware of meerdere wanbedrijven begaan door deze laatsten na veroordeling naar hun land van herkomst terug te sturen. België moet alle politieke vluchtelingen waardig ontvangen, maar diegenen die geen geldige politieke motieven kunnen inroepen, dienen teruggestuurd te worden.
De gerechtelijke achterstand in de grootsteden moet zo snel mogelijk worden weggewerkt zelfs indien de taalwet daarvoor tijdelijk moet opzij gezet worden. Het gaat immers om het belang van de burger, niet om dat van twistzieke politici. Dat gezegd zijnde, moet de individuele tweetaligheid in het gerecht door verplichte taallessen en uitwisselingen over de taalgrens te worden bevorderd en verzekerd.
Het verkrijgen van de Belgische nationaliteit moet opnieuw een eer zijn. Zij die Belg willen worden, dienen eerst gedurende een jaar een inburgeringscursus te volgen. Een versnelde naturalisatieprocedure blijft mogelijk in dringende gevallen.

Tenslotte dienen de snelheden op de weg meer aangepast te zijn aan de wegen en de omstandigheden, hetgeen niet altijd een vermindering impliceert (bv. op de autosnelweg). De wegeninfrastructuur dient ook verbeterd te worden aangezien de slechte toestand van sommige wegen dikwijls aan de oorsprong ligt van ongevallen. De B.U.B. kant zich wel tegen de superboetes en de “big-brother-politiek” die vandaag wordt gevoerd. Camera’s mogen, maar overdaad schaadt. Vrijheid heeft een zekere prijs die een democratische samenleving moet aanvaarden zolang er geen misbruik van wordt gemaakt. Anders maakt men van iedereen criminelen. Deze minimale vrijheid is trouwens één van de grondbeginselen van de Belgische grondwet.

Tantist
7 maart 2003, 23:29
U heeft een rare visie over democratie moet ik zeggen, lijkt wel een Hitleriaans-Stalinistische stemvraging: is er een "nee"-stem mogelijk?

"Resistance is futile"?

zorroaster
7 maart 2003, 23:45
Het is in elk geval te merken dat hun grote Leider is overgewaaid van Vivant!

John Stufflebeam
7 maart 2003, 23:52
Belgische koningen hebben over het algemeen zeer goed hun plichten vervuld zodat er geen reden is om wat dan ook aan hun functie te wijzigen.

http://users.pandora.be/realitybytes/dochterhanden.jpg


Nsala bekijkt de afgehakte hand en voet van zijn vijfjarige dochter Boali. De daders behoorden tot de militie van ABIR, een concessiemaatschappij van leopold II, u weet wel, één van de Belgische koningen die over het algemeen zeer goed hun plichten vervulden

Tantist
8 maart 2003, 00:03
John... Je MAG zo niet spreken, dat is majesteitsschennis!!!! :evil:

( ;) )

Tantist
8 maart 2003, 00:05
Het is in elk geval te merken dat hun grote Leider is overgewaaid van Vivant!

Tja, kort samengevat:

Vivant + Belgisch-nationalisme + Vlaamshatendheid = BUB

Dimitri
8 maart 2003, 00:08
Wat is precies de aanpassing?

Zeno!
8 maart 2003, 00:09
BUB- programma
1)Neen tegen het separatisme

- Door debipolarisering en vereenvoudiging van de staatsstructuur


Vele communautaire problemen komen voort uit het feit dat België de facto tweeledig is samengesteld tussen een “Vlaanderen” en een “Wallonië”. Bovendien is België moeilijk te besturen omdat het zo’n ingewikkelde bevoegdheidsverdelingen kent tussen gelijkwaardige niveaus, wat op zich ook een belangrijke meerkost met zich meebrengt. Zowel burgers als politici klagen hier meer en meer over. Een efficiënter en goedkoper België houdt dan ook méér België in en minder Vlaanderen of Wallonië.

Daarom dient de Belgische staatsstructuur gedebipolariseerd (d.w.z. niet meer tweeledig samengesteld) en vereenvoudigd te worden.

Op korte termijn kan dit door bepaalde bevoegdheden terug naar het nationaal of federaal niveau (wat hetzelfde is) te brengen. Het kan hier ondermeer gaan om buitenlandse handel, landbouw, milieu, ruimtelijke ordening, sport, toerisme en openbaar vervoer. Er mogen geen verdere defederaliseringen meer bij komen. Provincies en gemeenten moeten opnieuw onder federale controle te komen.

Op langere termijn kan men nog verder gaan door de drie Gewesten op te heffen.

Deze zijn immers nutteloos omdat ze bevoegdheden hebben die rechtstreeks niets met taal of cultuur hebben te maken, hoewel de Gewesten – paradoxaal genoeg – juist op taalgrenzen zijn gebouwd. Bovendien zijn ze te duur en creëren ze teveel bevoegdheidsoverlappingen.

Hun wettelijke bevoegdheden (territoriaal, milieu, landbouw, economie, openbare werken, werkgelegenheid etc.) zullen overgedragen worden aan de federale Staat, hun uitvoerende bevoegdheden daarentegen aan de 9 provincies (herstel van de provincie Brabant). Zodoende zal de uitvoerende macht van deze aangelegenheden dichter bij de burger komen te liggen. De drie gemeenschappen blijven behouden met bevoegdheden voor taal, cultuur, onderwijs en media. Zij zullen hun bevoegdheden uitoefenen binnen de nationale regering en gecontroleerd worden door hun respectievelijke taalsectie van de nationale senaat. Evenwel moet de mogelijkheid geschapen worden voor een nationaal ministerie van cultuur, onderwijs, media (BRT-RTB) (concurrerende bevoegdheid). Door de afbouw van de gewesten wordt ook de staatsstructuur vereenvoudigd, wat goed is voor de begrijpbaarheid van onze Staat bij de burger.

De gewestparlementen, -regeringen en hun administraties zullen zo op termijn verdwijnen wat tevens een enorme besparing met zich zal meebrengen.




- Status quo monarchie

Wij zien geen reden om nu of morgen iets aan de koninklijke functie te wijzigen.

De macht van de Koning is quasi onbestaande, maar hij kan wel gezien zijn ervaring en gelet op zijn politieke ongebondenheid de politici controleren. Zijn kostprijs is heel beperkt vergeleken met andere koningen of presidenten en in elk geval ver beneden de kost van de voorbije staatshervormingen die België met zes regeringen en zes parlementen hebben opgescheept. De Belgische koningen hebben over het algemeen zeer goed hun plichten vervuld zodat er geen reden is om wat dan ook aan hun functie te wijzigen.

Vlaams-nationalisten en rattachisten bekritiseren de Koning bijna uitsluitend om separatistische redenen en maken zo elk sereen debat over de koninklijke functie onmogelijk.



2)Gelijkheid en dynamisme op sociaal vlak

- Startinkomen voor elke Belg / Europeaan

Elke inwoner van België/Europa (of hij/zij werkt of niet) heeft recht op hetzelfde startinkomen. Dat inkomen moet het aan éénieder mogelijk te maken te beslissen in alle vrijheid wat hij of zij met zijn/haar leven gaat doen zonder zich zorgen te moeten maken over zijn/haar basisbehoeften. Voor de rest dienen de mensen hun eigen verantwoordelijkheid op te nemen door te sparen voor een extra pensioen.

Bijgevolg worden de pensioenen voor de toekomst verzekerd aangezien de Staat minder lasten voor die pensioenen zal moeten dragen en omdat het overige geprivatiseerd wordt.

Bovendien wordt elke burger op gelijke voet gesteld wat uiteindelijk niet meer is dan de toepassing van het gelijkheidsbeginsel van artikel 10 van de Belgische grondwet.

Tenslotte worden door deze gelijkheid de noord-zuidtransfers op vlak van sociale zekerheid zo goed als uitgewist.

Door deze enorme vereenvoudiging van de sociale zekerheid – automatische storting van dit startinkomen op de rekening van elke burger – zal veel geld worden bespaard dat samen met het geld dat voortkomt uit de vereenvoudiging van de staatsstructuur kan dienen om nieuwe werkgelegenheid te scheppen.

- Verplaatsing van belasting op loon naar belasting op verbruik

Tegelijkertijd wordt dit systeem gekoppeld aan een totale of gedeeltelijke afschaffing van de arbeidskost, die zoals men weet, zeer zwaar is in België (tot 40 % van het loon). Daardoor wordt arbeid heel goedkoop waardoor de werkloosheid naar een historisch dieptepunt zal dalen. Bedrijven zullen niet meer moeten delokaliseren naar laagloonlanden. De creatie van nieuwe bedrijven zal eenvoudiger worden.

Bovendien zal er geen zwart werk meer kunnen bestaan. Werk vinden wordt veel gemakkelijker zodat pensioensparen ook veel aantrekkelijker wordt. Het gemiddelde inkomen kan zelfs stijgen aangezien dit startinkomen cumuleerbaar is met elke vorm van salaris.

Natuurlijk dient deze minderinkomst voor de Staat gecompenseerd te worden door een nieuwe belasting. Maar geen paniek:

Deze bijkomende belasting zal voornamelijk geheven worden op de verkoop van de verbruiksgoederen in de vorm van een bijkomende BTW, echter zonder dat de prijzen stijgen. De belasting op het werk wordt dus verschoven naar de producten. Dat betekent dat de BTW zal verhoogd worden zonder dat de prijzen stijgen, daar de productiekosten drastisch verlagen.

Hoe is dat mogelijk?

Wel, aangezien het produceren van producten door de afschaffing van de belasting op arbeid minstens 30% goedkoper wordt, is er ruimte om de BTW te verhogen van 21% tot 50% zonder dat dit enige prijsverhoging met zich zal meebrengen. De werkgever moet met andere woorden geen compensatie meer vragen aan de verbruiker voor de arbeidskost, die werd afgeschaft. Eventueel dient de Staat dwingende maximumprijzen vast te leggen, althans op de levensnoodzakelijke goederen.

De enige moeilijkheid is dat de BTW-tarieven op Europees niveau worden vastgelegd zodat het systeem niet volledig kan ingevoerd worden zonder een akkoord over de BTW-tarieven op dat niveau.

Het interessante aan dit systeem is dat de geldstromen binnen België op het vlak van sociale zekerheid volledig zullen verdwijnen en dat de werkloosheid als sociaal probleem bijna volledig wordt weggewerkt. Premies voor tijdkrediet of loopbaanonderbreking worden in zulk een systeem totaal nutteloos omdat er bijna geen werklozen meer zullen zijn. Bovendien worden de vele ongelijkheden in de toekenning van uitkeringen afgeschaft.

Alleen op het vlak van de gezondheidszorg, de arbeidsongevallen en de arbeidsziekten zal nog een klassiek systeem moeten blijven bestaan, maar daar zijn besparingen op alternatieve manieren te realiseren.

Dit punt is slechts een denkpiste en geen dogma. De B.U.B. Staat op dit vlak open voor discussie, maar wil voorstellen doen om de bedrijfssluitingen tegen te gaan en de kost van de administratie te verminderen. Bovendien wenst ze een gelijke sociale bescherming voor iedereen.

3)Europa is de toekomst

- Individuele meertaligheid

Slechts als een verenigd land kan België daadwerkelijk een stem hebben in Europa en de wereld. Tweedracht leidt tot niets.

Desalniettemin dient de culturele verscheidenheid en een zekere federale structuur van de Natie gewaarborgd te blijven. Deze éénheid in verscheidenheid zal onder meer door individuele meertaligheid tot stand gebracht worden.

Daarom dient aan alle Belgen vanaf de jongste leeftijd de mogelijkheid te worden gegeven hun kinderen te sturen naar tweetalige scholen en universiteiten. Een minimaal aanbod van 20% tweetalige scholen dient te worden verzekerd.

Uitwisseling van leerlingen en professoren over de taalgrens heen moeten een maximale verbondenheid creëren tussen de Belgische jeugd, in het bijzonder te Brussel.

Meer nog, tot aan het pensioen, dienen er facultatieve of zelfs verplichte taallessen te worden gevolgd, vooral door hen die er beroepshalve nood aan hebben (magistraten, politiemensen, militairen, verplegers enz.). Taalpremies dienen de twee– of meertaligheid van ambtenaren en werknemers te stimuleren.

Vanzelfsprekend spelen deze genomen maatregelen in het voordeel van de burger die, door het feit van twee- of meertalig te zijn meer kansen krijgt op de arbeidsmarkt. Het onderwijs van andere belangrijke Europese talen (Engels,Duits,Spaans… ) dient uiteraard eveneens aangemoedigd te worden.

- Verdere uitbouw van de Europese Unie
Er dient eindelijk werk te worden gemaakt van een eigen Europees defensiebeleid en een coördinatie van de buitenlandse politiek van de lidstaten opdat Europa een tegengewicht kan vormen voor de Verenigde Staten zonder deze laatste als trouwe bondgenoot te verliezen.
De bevoegdheden van de Europese Unie dienen niet zozeer uitgebreid te worden, maar de werking van de Unie moet gedemocratiseerd worden door het Europees parlement meer zeggenschap te geven. Er dient ook een echte Europese regering te komen die de commissie en de raad vervangt en zich slechts met de kerntaken van de Unie bezig houdt (milieu, economie, financiën, defensie, buitenlandse politiek, ontwikkelingssamenwerking, ...) op een schaal die de lidstaten overstijgt.

4) Gezondheid, milieu en ruimtelijke ordening
De Belgen en vreemdelingen dienen zich goed te voelen in hun huid: er dient dan ook meer aandacht te worden besteed aan sociale problemen zoals ziekten, depressies, roken, druggebruik, alcoholmisbruik enz.
Industrie en natuur dienen harmonieus gecombineerd te worden door een politiek van duurzame ontwikkeling. Men mag daarbij niet vergeten dat de Belgische Ardennen en de Belgische kust zo zuiver mogelijk dienen bewaard te worden om dit evenwicht niet te verstoren.
Al te vaak wordt ons land wat de kwaliteit v.d. ruimtelijke ordening en het milieu aanbelangt slecht bekeken. Volgens vele experts is België te (ver)vuil(d) en te wanordelijk. Evenwel is ons land zeer verscheiden, zowel op natuurlijk als op architectonisch vlak. Deze verscheidenheid dient nog meer gerespecteerd te worden door een nog strengere politiek van natuurbescherming, bescherming van diersoorten, water, controle van de voeding en door een nog beter gecontroleerd urbanisme.

5) Veiligheid en justitie

Elke inwoner van België heeft recht op een zo groot mogelijke veiligheid. Het startinkomen zal reeds vele ongelijkheden in onze maatschappij wegwerken die al te vaak de voedingsbodem voor criminaliteit vormen. Een efficiënte strijd tegen de georganiseerde misdaad in ons land dient opgevoerd te worden.
Daarom dient het gerecht in België ook meer middelen te krijgen. De schrijnende toestand in rechtbanken en gevangenissen kan niet langer blijven duren. Het beroep van magistraat dient meer te worden gewaardeerd.
Gevangenisstraffen dienen effectief te worden toegepast en mogen geen loze bedreigingen zijn. Vervroegde vrijlatingen moeten zoveel mogelijk worden vermeden. Wij wensen ook de Belgen en de migrantengemeenschap te beschermen tegen die niet EU-burgers die misdaden of zware of meerdere wanbedrijven begaan door deze laatsten na veroordeling naar hun land van herkomst terug te sturen. België moet alle politieke vluchtelingen waardig ontvangen, maar diegenen die geen geldige politieke motieven kunnen inroepen, dienen teruggestuurd te worden.
De gerechtelijke achterstand in de grootsteden moet zo snel mogelijk worden weggewerkt zelfs indien de taalwet daarvoor tijdelijk moet opzij gezet worden. Het gaat immers om het belang van de burger, niet om dat van twistzieke politici. Dat gezegd zijnde, moet de individuele tweetaligheid in het gerecht door verplichte taallessen en uitwisselingen over de taalgrens te worden bevorderd en verzekerd.
Het verkrijgen van de Belgische nationaliteit moet opnieuw een eer zijn. Zij die Belg willen worden, dienen eerst gedurende een jaar een inburgeringscursus te volgen. Een versnelde naturalisatieprocedure blijft mogelijk in dringende gevallen.

Tenslotte dienen de snelheden op de weg meer aangepast te zijn aan de wegen en de omstandigheden, hetgeen niet altijd een vermindering impliceert (bv. op de autosnelweg). De wegeninfrastructuur dient ook verbeterd te worden aangezien de slechte toestand van sommige wegen dikwijls aan de oorsprong ligt van ongevallen. De B.U.B. kant zich wel tegen de superboetes en de “big-brother-politiek” die vandaag wordt gevoerd. Camera’s mogen, maar overdaad schaadt. Vrijheid heeft een zekere prijs die een democratische samenleving moet aanvaarden zolang er geen misbruik van wordt gemaakt. Anders maakt men van iedereen criminelen. Deze minimale vrijheid is trouwens één van de grondbeginselen van de Belgische grondwet.

Iedereen heeft recht op dromen...

Weet je wat? Eigenlijk zijn de BUB'ers gewoon 50 jaar te laat geboren! :)

Het unitaire Belgie is verleden tijd.
Dat komt nooit meer terug.
Dat komt nooit meer terug.
Dat komt nooit meer terug.

:wink:

Patriot!
8 maart 2003, 00:13
Wij kunnen er ook niet aan doen dat jullie nog steeds zitten te dromen van het 'Vlaendren van 1302', en dat jullie ons daardoor hebben opgezadeld met nutteloze, dure en tweedrachtzaaiende staatshervormingen!

Maar wij zullen de fouten van het verleden rechtzetten!

Tantist
8 maart 2003, 00:16
Ach zucht... De BUB is een karikatuur van zichzelf geworden. Wat wij ook zeggen dat het Vlaenderen van 1302 passé is, ze luisteren gewoon niet... Ze zitten zo opgesloten in hun extremistische Vlamingenhaat dat ze er niet meer uitraken. Stack overflow error. Beep beep... 8)

zorroaster
8 maart 2003, 00:22
Ach zucht... De BUB is een karikatuur van zichzelf geworden. Wat wij ook zeggen dat het Vlaenderen van 1302 passé is, ze luisteren gewoon niet... Ze zitten zo opgesloten in hun extremistische Vlamingenhaat dat ze er niet meer uitraken. Stack overflow error. Beep beep... 8)

Ze zouden zo graag hebben dat we een stelletje nostalgische vendelzwaaiers met een agressief patriottisme waren, die zich vastklampten aan voorbijgestreefde symbolen...
Tiens, dat klinkt verdacht hard als de BLUB-club zelf!

Patriot!
8 maart 2003, 00:26
Hahahaha... nostalgische vendelzwaaiers! :lol: :lol: :lol:
Onze partij is jong, en dan bedoel ik niet alleen de mensen, maar ook het ideëengoed!

Agressief Patriottisme? Patriottisme, d'accord, maar agressief?! :?

P.S: zo laat nog wakker? :wink:

Dimitri
8 maart 2003, 00:32
Wat is precies de aanpassing?

zorroaster
8 maart 2003, 00:33
Hahahaha... nostalgische vendelzwaaiers! :lol: :lol: :lol:
Onze partij is jong, en dan bedoel ik niet alleen de mensen, maar ook het ideëengoed!

Agressief Patriottisme? Patriottisme, d'accord, maar agressief?! :?

P.S: zo laat nog wakker? :wink:

Wie van uw leden was het nu weer die kwam opscheppen over zijn escapade tijdens schooltijd toen hij naar het WK ging, zwaaiend met de tricolore? Wie laat zo graag vlaggetjes onder al hun postings defileren, of desnoods protserige schilderijen van historische kemels als ware het vaderlandse heldenprenten? Zijn dat toevallig geen Bub'ers?
Men moet duidelijk niet oud zijn om een nostalgische vendelzwaaier te zijn.

Patriot!
8 maart 2003, 01:15
U bent een van de weinige flaminganten hier die geen walgelijke zwarte leeuw over het scherm laat paraderen.

PS: en ik heb nog altijd niet begrepen waar wij agressief zijn.

Tantist
8 maart 2003, 01:22
U bent een van de weinige flaminganten hier die geen walgelijke zwarte leeuw over het scherm laat paraderen.

PS: en ik heb nog altijd niet begrepen waar wij agressief zijn.

Leest u de postings van Bruno er maar eens op na. In elk bericht beschuldigd ie ons wel van iets: fascisme, racisme, radicalisme, egoïsme, of suggereert dat wij alle Walen of zo zouden willen uitmoorden. Dat noem ik agressief...

Celebfin
8 maart 2003, 19:28
Ik ben Belgicist en heb mij gratis passief lid gemaakt van de BUB. Er zijn echter wel ook een aantal dingen die mij ergeren: er is een zekere arrogantie(en dit voor een zeer kleine partij). u moet ook respect hebben voor andersdenkenden en hen op een eerlijkere, beleefde manier van uw gelijk overtuigen. Ook ben ik niet zo hard begrepen op dat startersinkomen, zal dit niet te veel kosten, je moet werken voor je geld en niet van de staat afhangen. Ik zal het waarschijnelijk ook niet zo goed begrepen hebben, van het Vivant-basisinkomen moet ik alvast niets hebben.

Zeno!
8 maart 2003, 19:29
U bent een van de weinige flaminganten hier die geen walgelijke zwarte leeuw over het scherm laat paraderen.

Terwijl je zelf in je profiel de belze tricolore draagt, zal je het officiële symbool van de Vlaamse gemeenschap eens door het slijk halen. Frustraties? :lol:

Allez, speciaal voor uw uitspraak:
http://www.taalaktiekomitee.org/acties/000725/Beeld071x.jpg

Heb je nog zo van die denigrerende uitspraken over de Vlaamse vlag?
... Want ik heb nog véél foto's... 8)

Tantist
8 maart 2003, 19:30
Je beseft toch dat een partij een totaalpakket is?

Zeno!
8 maart 2003, 19:33
Wat is precies de aanpassing?

Goeie vraag.

Waar blijft het antwoord?

Patriot!
8 maart 2003, 19:37
O Zeno wij hebben ook mooie foto's hoor.

Maar je zou beginnen krijsen van woede en razernij moesten we ze erop zetten. Dus toch maar niet. (Van een VlaemSSche leeuw met een streepje door werd je al hysterisch :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Zeno!
8 maart 2003, 19:39
O Zeno wij hebben ook mooie foto's hoor.

Maar je zou beginnen krijsen van woede en razernij moesten we ze erop zetten. Dus toch maar niet. (Van een VlaemSSche leeuw met een streepje door werd je al hysterisch :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Oooh, goed nieuws!!! Zet ze maar gerust op het Internet, zodat iedereen kan zien hoe Vlaams-hatend jullie wel zijn!!

Doen!! :lol:

Patriot!
8 maart 2003, 19:49
Denk je nu echt dat wij ons tot het niveau van jullie soort gaan verlagen?

Ha, ha, ha.

Zeno!
8 maart 2003, 19:52
Denk je nu echt dat wij ons tot het niveau van jullie soort gaan verlagen?

Ha, ha, ha.

Zoals ik al dacht: je hebt geen foto's... :lol:

En wat dat "niveau" betreft: actie -> reactie, weet je wel?

Patriot!
8 maart 2003, 20:07
Kijk, Zeno, laat ons zeggen dat wij, bij de BUB, ons niet bezig houden met ontering van vlaggen en andere symbolen.
Dat is meer iets voor de VlaemSSch-nationale soort waar je toch niets anders van verwacht.

Maar onze 'collegae' wel. En ik vind echt niet dat dat geschikt is voor dit forum. Geloof me maar, voor je me weer begint uit te schelden van 'vlamingenhater' en al die andere lieve woordjes die jij en je vlaemSSche kameraadjes hebben uitgevonden.

Tantist
8 maart 2003, 20:13
Denk je nu echt dat wij ons tot het niveau van jullie soort gaan verlagen?

Ha, ha, ha.

Uiteraard verlagen wij ons niet tot op het niveau van de belgicisten, dat spreekt voor zich.

NBV
8 maart 2003, 20:19
Zoiets als Zeno net heeft getoond met die vlag, zoiets zouden Belgischgezinden (die van de BUB toch) nóóit doen.

Die van NBV daarentegen :twisted:

Zeno!
8 maart 2003, 20:52
Kijk, Zeno, laat ons zeggen dat wij, bij de BUB, ons niet bezig houden met ontering van vlaggen en andere symbolen.


Ah neen, die anti-Vlaamse stickeractie al vergeten?



Maar onze 'collegae' wel. En ik vind echt niet dat dat geschikt is voor dit forum. Geloof me maar, voor je me weer begint uit te schelden van 'vlamingenhater' en al die andere lieve woordjes die jij en je vlaemSSche kameraadjes hebben uitgevonden.

Laat maar eens zien ipv zo te bluffen. (Misschien kan je alter ego NBV eens iets laten zien...)

Patriot!
8 maart 2003, 20:59
Hahaha... ok dan, U vraagt, wij draaien.

Maar:

1. Zeg niet dat je 't niet zag aankomen
2. Je hebt er zelf om gevraagd
3. Ik heb hier niets mee te maken, ik ben enkel de boodschapper
4. Ik ben hier dan ook niet verantwoordelijk voor

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

http://web.wanadoo.be/edbe/images/vleeuwtonaz6.GIF

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Zeno!
8 maart 2003, 21:03
Hartelijk dank! :lol:

En zeg nu ook maar dat het gepikt is van de EDB-site... :wink:

Tantist
8 maart 2003, 21:03
Hahaha... ok dan, U vraagt, wij draaien.

Maar:

1. Zeg niet dat je 't niet zag aankomen
2. Je hebt er zelf om gevraagd
3. Ik heb hier niets mee te maken, ik ben enkel de boodschapper
4. Ik ben hier dan ook niet verantwoordelijk voor

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

http://web.wanadoo.be/edbe/images/vleeuwtonaz6.GIF

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Tssss... Ik zal Hans Van De Cauter nog eens geloven als ie zegt dat hij NIET beweert dat alle flaminganten neonazi's zijn...

Tantist
8 maart 2003, 21:04
Hartelijk dank! :lol:

En zeg nu ook maar dat het gepikt is van de EDB-site... :wink:

Dat fossiel?

Zeno!
8 maart 2003, 21:06
Hartelijk dank! :lol:

En zeg nu ook maar dat het gepikt is van de EDB-site... :wink:

Dat fossiel?

Yep! Dit staat er trouwens ook nog op:

http://web.wanadoo.be/edbe/images/coqtofauc4.GIF

In de rubriek "humor" welteverstaan! :lol: :lol: :lol:

Patriot!
8 maart 2003, 21:10
Hahaha... ok dan, U vraagt, wij draaien.

Maar:

1. Zeg niet dat je 't niet zag aankomen
2. Je hebt er zelf om gevraagd
3. Ik heb hier niets mee te maken, ik ben enkel de boodschapper
4. Ik ben hier dan ook niet verantwoordelijk voor

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

http://web.wanadoo.be/edbe/images/vleeuwtonaz6.GIF

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Tssss... Ik zal Hans Van De Cauter nog eens geloven als ie zegt dat hij NIET beweert dat alle flaminganten neonazi's zijn...


Wat heeft Hans van de Cauter hiermee te maken?

Patriot!
8 maart 2003, 21:15
Hartelijk dank! :lol:

En zeg nu ook maar dat het gepikt is van de EDB-site... :wink:

Dat fossiel?

Idd, de site is al 14 maanden gefosileerd :lol: :lol: :lol:

Gelukkig is er nu een nieuwe, jonge en dynamische Beweging actief: de BUB, maar dat wisten jullie al :lol: :lol: :lol:
Onze site wordt bijna dagelijks ge-update, dus wees gerust, BUB zal nooit fossileren :wink: :wink: :wink:

Zeno!
8 maart 2003, 21:24
Onze site wordt bijna dagelijks ge-update,

Daar is dan toch zéér weinig van te merken...

Tantist
8 maart 2003, 22:01
Hahaha... ok dan, U vraagt, wij draaien.

Maar:

1. Zeg niet dat je 't niet zag aankomen
2. Je hebt er zelf om gevraagd
3. Ik heb hier niets mee te maken, ik ben enkel de boodschapper
4. Ik ben hier dan ook niet verantwoordelijk voor

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

http://web.wanadoo.be/edbe/images/vleeuwtonaz6.GIF

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Tssss... Ik zal Hans Van De Cauter nog eens geloven als ie zegt dat hij NIET beweert dat alle flaminganten neonazi's zijn...


Wat heeft Hans van de Cauter hiermee te maken?

Die is toch voorzitter van de BUB? Of denk je dat ze mij niet zouden buitensmijten als ik publiekelijk zou beweren dat alle buitenlanders parasieten zijn die zo snel mogelijk verdelgd moeten worden?

Patriot!
9 maart 2003, 11:30
Hahaha... ok dan, U vraagt, wij draaien.

Maar:

1. Zeg niet dat je 't niet zag aankomen
2. Je hebt er zelf om gevraagd
3. Ik heb hier niets mee te maken, ik ben enkel de boodschapper
4. Ik ben hier dan ook niet verantwoordelijk voor

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

http://web.wanadoo.be/edbe/images/vleeuwtonaz6.GIF

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Tssss... Ik zal Hans Van De Cauter nog eens geloven als ie zegt dat hij NIET beweert dat alle flaminganten neonazi's zijn...


Wat heeft Hans van de Cauter hiermee te maken?

Die is toch voorzitter van de BUB? Of denk je dat ze mij niet zouden buitensmijten als ik publiekelijk zou beweren dat alle buitenlanders parasieten zijn die zo snel mogelijk verdelgd moeten worden?

Hans van de Cauter is inderdaad voorzitter van de BUB. Nu vraag ik opnieuw, wat heeft die hier mee te maken?

Dimitri
9 maart 2003, 11:31
Wat is precies de aanpassing?

Royalist
9 maart 2003, 13:41
Hans Van De Cauter is een gluiperd. Een beetje TV-druk en hij slikt meteen in wat wij Belgen allemaal denken: Vlaamsnationalisten zijn allemaal fascisten, of hebben op zijn minst een fascistische inspiratiebron. Ga maar na!

Goed zo Patriot!!! We kunnen het niet genoeg zeggen dat ze gewoon de moffen achterna lopen met hun Volk Volk Volk.

Slecht zo Patriot!!! Dat je net als Hans je woorden inslikt in plaats van voor je echte mening uit te komen. Dat bewijst dat de BUB de Belgische zaak niet echt dient.

Celebfin
9 maart 2003, 21:01
Belgen zijn voor vrije meningsuiting, meneer Royalist niet. Ik hoop dat deze discussie verder gaat over de BUB en niet dat gezaag tussen Vlamingen en Belgen.

Pieterjan
9 maart 2003, 22:23
Mensen mensen, die BUB is volgens mij een marketingelement dat uit de voegen gegroeid is. Men had een gat in de markt ontdekt. De kleine belgicist had nog zijn eigen partij niet. Dus heeft iemand daar handig op ingespeeld en die dan maar opgericht. Toen het eenn kleine maar dolenthousiaste aanhang verkreeg is het er maar mee doorgegaan en dan ook maar (als het dan werkelijk moet) een programma in elkaar geflanst.

Ik wacht nu enkel nog op talrijke rood-geel-zwarte gagdets waardoor men honderduizenden euro's uit de simpele belgische zakken zal kloppen (tip: sluis het geld daarna door naar Waalse kant :roll:)

Bruno*
10 maart 2003, 13:08
Vlaamsnationalisten zijn allemaal fascisten, of hebben op zijn minst een fascistische inspiratiebron. Ga maar na!


Nonsens, fascisten zou betekenen dat ze een autoritaire staat zonder partijen, vakbonden, gebaseerd op Bloed-Bodem,geweldscultus expansionistisch etc... nastreven. Zo zijn er inderdaad (ik weet niet hoeveel procent), maar natuurlijk niet allemaal. Evenwel kan men zich afvragen wat de tolerantiedrempel is van mensen die niet met verschillende taalgroepen in één land wensen samen te leven.

Patriot!
10 maart 2003, 20:24
Voila.

alpina
10 maart 2003, 20:26
Willen de BUB'ers nu eindelijk eens antwoorden op de vraag van Dimitri? Wat is er veranderd aan jullie programma?
Dit lijkt mij iets nuttiger dan te zeveren over hoe fascistisch iedereen wel is! :roll:

Hans1
10 maart 2003, 23:37
In een gemondialiseerde samenleving hebben jongeren geen boodschap aan kleiner worden. Dat merken wij elke dag dat we de straat op gaan voor onze campagne ! België is voor hen al klein genoeg.

Zeno!
10 maart 2003, 23:40
In een gemondialiseerde samenleving hebben jongeren geen boodschap aan kleiner worden. Dat merken wij elke dag dat we de straat op gaan voor onze campagne ! België is voor hen al klein genoeg.

Klein!? Niet de oude natie-staten zijn de toekomst, en dat hebben de jongeren zeker door! EUROPA is de toekomst (en dat is toch niet kleiner worden dacht ik?), met Vlaanderen als deelstaat.

Bruno*
11 maart 2003, 19:52
EUROPA is de toekomst

Zeno onderschrijft al punt 3 van ons programma :lol:

C uit W
11 maart 2003, 19:58
Wil je ons eens uitleggen wat het nut is van belgie in een eengemaakt europa.

Zeno!
11 maart 2003, 19:59
EUROPA is de toekomst

Zeno onderschrijft al punt 3 van ons programma :lol:

Wat jullie Europese standpunt betreft, ga ik inderdaad akkoord! :D

Europa IS de toekomst. Het komt er nu alleen op aan in welke Europese deelstaat we willen leven: een Vlaamse of een Belgische. :wink:

Bruno*
12 maart 2003, 17:47
Mooi zo. Europa zal 3 (of 4?) nieuwe kleine deelstaten met open armen ontvangen. Ja, een waar genot zal het zijn. Belgie heeft 50 jaar moeten wachten op Europese erkenning, Vlaanderen doet het ongetwijfeld op 24h.

alpina
12 maart 2003, 17:56
Ik heb dit nu al 3keer gevraagd: Wat is er veranderd aan jullie programma?

C uit W
12 maart 2003, 18:02
Mooi zo. Europa zal 3 (of 4?) nieuwe kleine deelstaten met open armen ontvangen. Ja, een waar genot zal het zijn. Belgie heeft 50 jaar moeten wachten op Europese erkenning, Vlaanderen doet het ongetwijfeld op 24h.
1) een vlaams (en dus neutraal!) brussel zullen de engelsen maar al te graag zien, ipv de slippendragers van frankrijk die er nu zitten
2)Belgie heeft nog altijd mijn erkenning niet gekregen!

C uit W
12 maart 2003, 18:02
Ik heb dit nu al 3keer gevraagd: Wat is er veranderd aan jullie programma?
Het lettertype en de achtergrondkleuren :lol:

alpina
12 maart 2003, 21:31
Ik heb dit nu al 3keer gevraagd: Wat is er veranderd aan jullie programma?
Het lettertype en de achtergrondkleuren :lol:

Ik vraag het dan maar voor de vierde keer! Wat is er veranderd aan jullie programma?

Of was dit gewoon een stunt om jullie programma nog eens in de kleur te zetten?

Dimitri
12 maart 2003, 22:01
Wacht 'ns:
1. Wat is precies de aanpassing?
2. Wat is precies de aanpassing?
3. Wat is precies de aanpassing?

Voor mij ook de vierde keer! Blijkbaar worden dit soort berichten absoluut niet geplaatst om er een inhoudelijke discussie over te beginnen, maar alleen om op een nieuwe plaats door te gaan met het gezaag uit de andere discussies.

datri
12 maart 2003, 22:17
Wacht 'ns:
1. Wat is precies de aanpassing?
2. Wat is precies de aanpassing?
3. Wat is precies de aanpassing?

Voor mij ook de vierde keer! Blijkbaar worden dit soort berichten absoluut niet geplaatst om er een inhoudelijke discussie over te beginnen, maar alleen om op een nieuwe plaats door te gaan met het gezaag uit de andere discussies.

Tja, de bub moet toch ergens zijn gal kunnen spuien hé, anders zou je er niets van horen......... :lol: :lol:

Een goedkope manier om propaganda te maken hé.... :wink:

Fredje
13 maart 2003, 14:31
Evenwel kan men zich afvragen wat de tolerantiedrempel is van mensen die niet met verschillende taalgroepen in één land wensen samen te leven.

Net zo goed kan men zich afvragen waarom anderen verschillen tussen mensen niet willen aanvaarden, weigeren mensen het recht te geven zich te ontplooien naar eigen wensen en believen, maar liever kiezen voor het fenomeeen ´alle man is hetzelfde´.
Vlaanderen onafhankelijk betekent ook Wallonie onafhankelijk = erkennig van GELIJKWAARDIGHEID, maar niet gelijk-heid.

alpina
13 maart 2003, 22:20
Ik geef het dan maar op, er is blijkbaar helemaal niets aan jullie partijprogramma gewijzigd. :? Het zal waarschijnlijk een hopeloze roep geweest zijn om aandacht...

Bruno*
14 maart 2003, 15:33
Er zijn wel degelijk verfijningen aan elk punt, gaat u maar na.

Napoleon
14 maart 2003, 16:50
Het is in elk geval te merken dat hun grote Leider is overgewaaid van Vivant!

Neen hij heeft enkel het standpunt "overgenomen" ...
m.a.w. voorgekauwen , goed bevonden en copieke gemaakt

Dimitri
14 maart 2003, 16:58
Er zijn wel degelijk verfijningen aan elk punt, gaat u maar na.

Maar voor de vijfde keer: WAT is precies de aanpassing?

Napoleon
14 maart 2003, 18:06
Er zijn wel degelijk verfijningen aan elk punt, gaat u maar na.

Maar voor de vijfde keer: WAT is precies de aanpassing?

Gouden tip :
Het is handig enige know-how te hebben bij het zoeken van WALDO !

Bruno*
14 maart 2003, 18:31
Neen hij heeft enkel het standpunt "overgenomen" ...
m.a.w. voorgekauwen , goed bevonden en copieke gemaakt


Van wie heeft de N-VA haar programmapunt over Vlaamse zelfstandigheid? Kom op, ik weet zeker dat u het weet :twisted:

alpina
14 maart 2003, 18:40
Kunnen de BUB' ers nu eindelijk eens uitleggen wat er veranderd is aan hun partijprogramma? Gewoon de punten die gewijzigd zijn aantonen, zo moeilijk kan dat toch niet zijn! :roll:

datri
14 maart 2003, 18:57
Kunnen de BUB' ers nu eindelijk eens uitleggen wat er veranderd is aan hun partijprogramma? Gewoon de punten die gewijzigd zijn aantonen, zo moeilijk kan dat toch niet zijn! :roll:

Misschien kennen ze hun partijprogramma gewoon niet :mrgreen: :mrgreen:

Patriot!
14 maart 2003, 19:29
Neen hij heeft enkel het standpunt "overgenomen" ...
m.a.w. voorgekauwen , goed bevonden en copieke gemaakt


Van wie heeft de N-VA haar programmapunt over Vlaamse zelfstandigheid? Kom op, ik weet zeker dat u het weet :twisted:

Van het Vlaemsch Nationaal Verbond, VNV :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Royalist
14 maart 2003, 23:46
Vlaamsnationalisten zijn allemaal fascisten, of hebben op zijn minst een fascistische inspiratiebron. Ga maar na!


Nonsens, fascisten zou betekenen dat ze een autoritaire staat zonder partijen, vakbonden, gebaseerd op Bloed-Bodem,geweldscultus expansionistisch etc... nastreven.

Je verwart nationaal-socialisme met fascisme. Typisch voor de nep-belgicisten van de BUB.

Royalist
14 maart 2003, 23:49
Er zijn wel degelijk verfijningen aan elk punt, gaat u maar na.

Welke? Geef voorbeelden.

Patriot!
14 maart 2003, 23:50
Royalist, Belgicister als BUB is bijna onmogelijk (op NBV na)

Van wie bent U het alter ego?

Royalist
14 maart 2003, 23:55
Royalist, Belgicister als BUB is bijna onmogelijk (op NBV na)

Van wie bent U het alter ego?

Is dat zo? U doet hier niets anders dan onzin spuien, ipv degelijk aan te tonen dat België wel degelijk meerwaarde heeft tov Vlaanderen, laat staan dat jullie aantonen dat Vlaanderen enkele zeer gevaarlijke elementen bevat. Nee, jullie provoceren enkel de Vlamingen en dat is alles wat jullie doen.

Je zou haast denken dat er iets achter steekt, iets dat volledig in tegenspraak is met jullie zogezegde Belgische houding. Neem me niet kwalijk, maar die NBV is zowat de enige die nog enige geloofwaardigheid aan de dag kan leggen.

Hans1
15 maart 2003, 00:17
Houd nu toch eens op met al die zever (excuseer mij de uitdrukking). Als je Belg bent, Royalist, dan kies je niet ons als tegenstanders uit. Eéndracht maakt macht, of ken je dat spreekwoord niet? 't zou spijtig zijn.

Maar het is natuurlijk wel gezellig vast te stellen dat sommige Belgen zich nog Belgischer noemen dan de B.U.B. ! :lol: :lol: :lol: Doet mij aan onze Vlaams-nationale collega's denken. :wink:

Wat is er veranderd aan ons programma: van de essentie niets. Alleen werd de theorie over het startinkomen wat afgezwakt omdat het soms wat moeilijk en utopisch overkomt, terwijl het dat eigenlijk niet is, maar ja, de kiezer is koning.

De staatshervormingen naar méér België dienen in 2 stappen plaats te vinden, daar hebben we meer de nadruk op gelegd.

Voor de rest hebben we er gewoon meer uitleg bijgeplaatst om er een echt volledig (of bijna volledig) programma van te maken. 't is niet perfect, maar geen enkel programma is perfect. Het is nochtans duidelijk genoeg en dat is al een groot verschil met heel wat andere partijen.

Met Belgische groeten

Royalist
15 maart 2003, 00:29
Als je Belg bent, Royalist, dan kies je niet ons als tegenstanders uit.

Als ik zeker wist dat jullie voor België een zegen zouden zijn, zou ik dat zeker doen. Maar ik betwijfel jullie serieux


Wat is er veranderd aan ons programma: van de essentie niets. Alleen werd de theorie over het startinkomen wat afgezwakt omdat het soms wat moeilijk en utopisch overkomt, terwijl het dat eigenlijk niet is, maar ja, de kiezer is koning.

Men is dus vakkundig bezig de kiezer te bedriegen. Net zoals het Vlaams Blok zijn racistische praat heeft afgezwakt om zich toch iets fatsoenlijker voor te doen, verandert de BUB zijn wezen. Tekenend is toch wel hoe de eerwaarde voorzitter Hans van de Cauter een bocht maakte van 180 graden toen het ging om de waarheid te zeggen: dat België bedreigd wordt door neo-fascisten.

Dat mogen de mensen gerust weten, want het is de waarheid. En dat denken de meeste Belgen.


Voor de rest hebben we er gewoon meer uitleg bijgeplaatst om er een echt volledig (of bijna volledig) programma van te maken. 't is niet perfect, maar geen enkel programma is perfect. Het is nochtans duidelijk genoeg en dat is al een groot verschil met heel wat andere partijen.


Een zuivere kopie van Vivant met een paar pseudobelgische snufjes aan, om mee te kunnen varen op de stroom van de meerderheid (en die meerderheid voelt zich Belg, voor de Vlamingen onder ons).

Napoleon
15 maart 2003, 00:37
Neen hij heeft enkel het standpunt "overgenomen" ...
m.a.w. voorgekauwen , goed bevonden en copieke gemaakt


Van wie heeft de N-VA haar programmapunt over Vlaamse zelfstandigheid? Kom op, ik weet zeker dat u het weet :twisted:3


Van de Vlaamse Beweging ?

Napoleon
15 maart 2003, 00:39
Royalist, Belgicister als BUB is bijna onmogelijk (op NBV na)

Van wie bent U het alter ego?

Is dat zo? U doet hier niets anders dan onzin spuien, ipv degelijk aan te tonen dat België wel degelijk meerwaarde heeft tov Vlaanderen, laat staan dat jullie aantonen dat Vlaanderen enkele zeer gevaarlijke elementen bevat. Nee, jullie provoceren enkel de Vlamingen en dat is alles wat jullie doen.

Je zou haast denken dat er iets achter steekt, iets dat volledig in tegenspraak is met jullie zogezegde Belgische houding. Neem me niet kwalijk, maar die NBV is zowat de enige die nog enige geloofwaardigheid aan de dag kan leggen.

Verdeeldheid in het Belgicistische kampje ?

Royalist
15 maart 2003, 00:52
Verdeeldheid in het Belgicistische kampje ?

Ach, hou je mond. De Vlaamsgezinden, d�*e maken constant ruzie. Vooral de ruzies van tweelingspartijen NV-A en Vlaams Blok zijn hilarisch.

Napoleon
15 maart 2003, 00:56
Verdeeldheid in het Belgicistische kampje ?

Ach, hou je mond. De Vlaamsgezinden, d�*e maken constant ruzie. Vooral de ruzies van tweelingspartijen NV-A en Vlaams Blok zijn hilarisch.

Raar want ik heb niets vernomen van ernstige ruzies .
En dan zijn het weeral de Vlamingen die beginnen te schelden zekerst ?

Royalist
15 maart 2003, 00:59
Dat Bourgeois het Vlaams Blok wil laten verbieden noemt meneer niet ernstig? Allemaal 1 pot nat.

Napoleon
15 maart 2003, 01:07
Dat Bourgeois het Vlaams Blok wil laten verbieden noemt meneer niet ernstig? Allemaal 1 pot nat.

Raar want Bourgeois zei ook dat hij met het Blok zal samenwerken daar waar de mogelijkheid zich aantbiedt en wanneer het nodig is.

Royalist
15 maart 2003, 01:08
Opportunisme. Die Vlaamsgezinden keren hun kar zodra het hen goed uitkomt. Hén, niet het Belgische volk.

Napoleon
15 maart 2003, 01:17
Opportunisme. Die Vlaamsgezinden keren hun kar zodra het hen goed uitkomt. Hén, niet het Belgische volk.

Kar draaien ?
Neen u vergist zich .
U bent namelijk een onbetrouwbare bron en de andere zijde ("democratische" en Belgisch-gezinde ) is algemeen bekend om het verspreiden van leugens :) .

Royalist
15 maart 2003, 01:46
Ik ben razend benieuwd om te horen wélke leugens dat zouden zijn.

Napoleon
15 maart 2003, 01:49
Ik ben razend benieuwd om te horen wélke leugens dat zouden zijn.

U bent een mens :)

Royalist
15 maart 2003, 01:51
Nu heeft u mij volledig overtuigt

Celebfin
15 maart 2003, 11:39
Ik ben het eens met hun vernieuwde programma. De BUB moet zich echter niet verenigen met extremisten als royalist. Als hij gematigd wordt, mag hij natuurlijk altijd welkom blijven.

Bruno*
15 maart 2003, 12:13
Ik kan ergens wel in de "acties" van Royalist komen...wellicht aangewakkerd door jarenlange Belgie-haat te moeten beluisteren (allicht is hij nog jong), maar keur ze uiteraard niet goed (wat ik reeds zei).
Wij zijn een centrumpartij.

Tantist
15 maart 2003, 12:15
Wij zijn een centrumpartij.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Jullie zijn extremisten, tout court. Vooral jij, Bruno.

Jan van den Berghe
15 maart 2003, 12:17
Jullie zijn extremisten, tout court.

En als partij stellen ze al evenmin iets voor.

Bruno*
15 maart 2003, 12:28
Ik een extremist? Wat is Guderian dan?

Tantist
15 maart 2003, 12:31
Ik een extremist? Wat is Guderian dan?

Een geestesverwant aan de andere kant van de frontlijn.

Royalist
15 maart 2003, 15:05
Ik ben het eens met hun vernieuwde programma. De BUB moet zich echter niet verenigen met extremisten als royalist. Als hij gematigd wordt, mag hij natuurlijk altijd welkom blijven.

Och, jullie denken allemaal hetzelfde als ik. Alleen durven jullie er niet voor uitkomen.

Supe®Staaf
15 maart 2003, 15:22
Och, jullie denken allemaal hetzelfde als ik. Alleen durven jullie er niet voor uitkomen.
Een gedachtenlezer :idea:
Ik wist dat het bestond :!:
:twisted: :roll: :lol:

Dimitri
15 maart 2003, 15:33
Wat is er veranderd aan ons programma: van de essentie niets. Alleen werd de theorie over het startinkomen wat afgezwakt omdat het soms wat moeilijk en utopisch overkomt, terwijl het dat eigenlijk niet is, maar ja, de kiezer is koning.

De staatshervormingen naar méér België dienen in 2 stappen plaats te vinden, daar hebben we meer de nadruk op gelegd.

Voor de rest hebben we er gewoon meer uitleg bijgeplaatst om er een echt volledig (of bijna volledig) programma van te maken. 't is niet perfect, maar geen enkel programma is perfect. Het is nochtans duidelijk genoeg en dat is al een groot verschil met heel wat andere partijen.

Hoera!!! Eindelijk iemand die inhoudelijk reageert, zeg! Het is dan ook de schrijver van het programma, de rest kent het blijkbaar niet echt goed.

Ik vind de nadruk overigens nog steeds wel heel erg gericht op het staatsrechtelijke verhaal liggen, iets wat de meeste mensen toch niet zal interesseren. Bovendien vind ik het programma nog steeds erg utopisch overkomen. Individuele meertaligheid klinkt bijv. leuk, maar zoiets is niet af te dwingen.

Royalist
15 maart 2003, 15:37
Och, jullie denken allemaal hetzelfde als ik. Alleen durven jullie er niet voor uitkomen.
Een gedachtenlezer :idea:
Ik wist dat het bestond :!:
:twisted: :roll: :lol:

Via de normale communicatiewijze kan je in besloten kring wel heel wat te weten komen hoor, ook van zogezegd "gematigden".

Bruno*
16 maart 2003, 14:10
Ik vind de nadruk overigens nog steeds wel heel erg gericht op het staatsrechtelijke verhaal liggen, iets wat de meeste mensen toch niet zal interesseren. Bovendien vind ik het programma nog steeds erg utopisch overkomen.

-dus staatsrechtelijk interesseert mensen niet, ergo Vlaanderen onafhankelijk ook niet?

-De tweetrapsduiding in punt één, en de wijze waarop het startinkomen in punt twee als denkpiste werd hernomen lijken erg realistisch.

Patriot!
16 maart 2003, 14:33
Och, jullie denken allemaal hetzelfde als ik. Alleen durven jullie er niet voor uitkomen.
Een gedachtenlezer :idea:
Ik wist dat het bestond :!:
:twisted: :roll: :lol:

Via de normale communicatiewijze kan je in besloten kring wel heel wat te weten komen hoor, ook van zogezegd "gematigden".

Ik denk niet dat ik u ooit ontmoet heb, maar vertel...

Nu staat het als een paal boven water dat u een - bijzonder onhandige - Vlaemsch-nationalist bent die probeert de BUB belachelijk te maken.

C uit W
16 maart 2003, 14:41
Och, jullie denken allemaal hetzelfde als ik. Alleen durven jullie er niet voor uitkomen.
Een gedachtenlezer :idea:
Ik wist dat het bestond :!:
:twisted: :roll: :lol:

Via de normale communicatiewijze kan je in besloten kring wel heel wat te weten komen hoor, ook van zogezegd "gematigden".

Ik denk niet dat ik u ooit ontmoet heb, maar vertel...

Nu staat het als een paal boven water dat u een - bijzonder onhandige - Vlaemsch-nationalist bent die probeert de BUB belachelijk te maken.
Belgischisme is nu eenmaal onhandig

Patriot!
16 maart 2003, 14:52
Wat heeft dat er nu weer mee te maken?

Nello
16 maart 2003, 15:01
Wat heeft dat er nu weer mee te maken?

En Vlaams nationalisme is dom. Dit is een even relevante stelling als die van u, C uit W...

Patriot!
16 maart 2003, 15:02
Een ding is zeker: C uit W is dom :lol: :lol: :lol: :lol:

Nello
16 maart 2003, 15:03
Een ding is zeker: C uit W is dom :lol: :lol: :lol: :lol:

zo kan men op dit forum over verschillende dingen zeker zijn...

C uit W
16 maart 2003, 15:03
Een ding is zeker: C uit W is dom :lol: :lol: :lol: :lol:
Uw eigen partijprogramma nog niet gelezen zeker?
Eikel

Bericht van de moderator:
't wordt tijd dat het schelden ophoudt hé... Anders zijn jullie straks weer collectief verbaasd en verontwaardigd als er sancties vallen voor overtredingen van het gebruikersreglement.

Nello
16 maart 2003, 15:05
Een ding is zeker: C uit W is dom :lol: :lol: :lol: :lol:
Uw eigen partijprogramma nog niet gelezen zeker?
Eikel

de vrucht of het lichaamsdeel?

C uit W
16 maart 2003, 15:08
Een ding is zeker: C uit W is dom :lol: :lol: :lol: :lol:
Uw eigen partijprogramma nog niet gelezen zeker?
Eikel

de vrucht of het lichaamsdeel?
Sorry, beiden zijn nuttig, slechte vergelijking.

Nello
16 maart 2003, 15:08
Een ding is zeker: C uit W is dom :lol: :lol: :lol: :lol:
Uw eigen partijprogramma nog niet gelezen zeker?
Eikel

de vrucht of het lichaamsdeel?
Sorry, beiden zijn nuttig, slechte vergelijking.

neen, de beste ooit gehoord :lol:

Patriot!
16 maart 2003, 15:11
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Waarmee hij mijn stelling nog maar eens bevestigd!
Met one-liners zonder argumenten (Belgicisme is dom / eikel!) kan u het niet halen hoor :lol: :lol:

Maar ja, dat zijn we wel van die VlaemSSch-nationalen gewoon.
Nog een zekerheid: België heeft de bovenhand op dit forum :twisted:

Bruno*
16 maart 2003, 15:13
:twisted: :twisted: :twisted:

Nello
16 maart 2003, 15:15
:twisted: :twisted: :twisted:

en het zal hier niet bij stoppen
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Napoleon
16 maart 2003, 16:55
Ik kan ergens wel in de "acties" van Royalist komen...wellicht aangewakkerd door jarenlange Belgie-haat te moeten beluisteren (allicht is hij nog jong), maar keur ze uiteraard niet goed (wat ik reeds zei).
Wij zijn een centrumpartij.

En wij moeten daar begrip voor opbrengen ?
(In het algemeen verstaan we de arme jongen zijn situatie maar toch ...)
En U snapt nog steeds niet waarom sommige Vlamingen agressief reageren ?

Bruno*
16 maart 2003, 17:48
Snapt u misschien de irritatie bij sommige Belgen wanneer deze mensen constant leuzen als 'Belgie? barst!' moeten aanhoren?

Napoleon
16 maart 2003, 17:51
Snapt u misschien de irritatie bij sommige Belgen wanneer deze mensen constant leuzen als 'Belgie? barst!' moeten aanhoren?

Ja ik snap die irritatie .
Maar zo te zien snapt U niet de irritatie die bij de Vlamingen ontstaat wanneer U ons telkens weer demoniseert ...maar dat zal hoogswaarschijnlijk wel toegestaan zijn ....hypocriete mensen.

Bruno*
16 maart 2003, 17:52
Demoniseren? Waar?

Napoleon
16 maart 2003, 17:59
Demoniseren? Waar?

Als ik dat nog moet uitleggen dan heeft U nog meer dan genoeg bewezen dat u beschikt over een zeer bekrompen geest alsook niet beschikt over enige realiteitszin of sociaal leven .

Bruno*
16 maart 2003, 18:11
Helaas is dat antwoord onbevredigend. Ik sugereer dat u een uitspraak van mij aanhaalt waar ik de Vlamingen (let goed op het woordgebruik) demoniseer.

alpina
16 maart 2003, 18:13
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Waarmee hij mijn stelling nog maar eens bevestigd!
Met one-liners zonder argumenten (Belgicisme is dom / eikel!) kan u het niet halen hoor :lol: :lol:

Maar ja, dat zijn we wel van die VlaemSSch-nationalen gewoon.
Nog een zekerheid: België heeft de bovenhand op dit forum :twisted:

Belgie heeft hier misschien wel de bovenhand wat betreft het aantal posters en het aantal oneliners, maar zeker niet wat betreft het aantal relevante berichten.

Zeno!
16 maart 2003, 18:14
Nog een zekerheid: België heeft de bovenhand op dit forum :twisted:

Op een zonnige zondagmiddag als alle Flaminganten afwezig zijn, ja, dan wel! :lol:

Bruno*
16 maart 2003, 18:15
Splits het KMI ! :lol:

Napoleon
16 maart 2003, 18:16
Helaas is dat antwoord onbevredigend. Ik sugereer dat u een uitspraak van mij aanhaalt waar ik de Vlamingen (let goed op het woordgebruik) demoniseer.

Met U bedoelde ik de Belgisch-gezinde personen , niet uwzelf persoonlijk.
U (persoonlijk ) en tot zover ik weet de Vlamingen niet gedemoniseert .
Maar dat maakt niets uit , u zal wel vroeg of laat in dat zwarte gat vallen.

Bruno*
16 maart 2003, 18:17
Uw taalgebruik is op zijn zachtst gezegd verwarrend. Toch vraag ik me nog steeds af waar eender wie hier De Vlamingen demoniseert.

Napoleon
16 maart 2003, 18:20
Uw taalgebruik is op zijn zachtst gezegd verwarrend. Toch vraag ik me nog steeds af waar eender wie hier De Vlamingen demoniseert.

Dat is een totaal idiote vraag.
Royalist noemt de Flaminganten (ja dat zijn zeker Vlamingen) toevallig geen Facisten ?

Bruno*
16 maart 2003, 18:22
Als hij de flaminganten fascisten noemt, noemt hij niet "de Vlamingen" fascisten. Laat me u een eenvoudig voorbeeld geven:
Jan is groot, Jan is een Nederlander- alle Nederlanders zijn groot.
Hoed u daarvoor, beste man.

Napoleon
16 maart 2003, 18:27
Als hij de flaminganten fascisten noemt, noemt hij niet "de Vlamingen" fascisten. Laat me u een eenvoudig voorbeeld geven:
Jan is groot, Jan is een Nederlander- alle Nederlanders zijn groot.
Hoed u daarvoor, beste man.

Ja maar de Flaminganten zijn Vlamingen en degene die u Vlamingen noemt zijn uw politieke tegenstanders of anders zou U ze Belgen noemen :)

Nello
17 maart 2003, 20:17
Als hij de flaminganten fascisten noemt, noemt hij niet "de Vlamingen" fascisten. Laat me u een eenvoudig voorbeeld geven:
Jan is groot, Jan is een Nederlander- alle Nederlanders zijn groot.
Hoed u daarvoor, beste man.

Ja maar de Flaminganten zijn Vlamingen en degene die u Vlamingen noemt zijn uw politieke tegenstanders of anders zou U ze Belgen noemen :)

Fout!

Ook ik ben Vlaming, maar bovenal Belg

Patriot!
17 maart 2003, 20:23
Juist, Ik ben

1. Belg
2. Europeaan
3. Wereldburger
4. Inwoner van mijn dorp
5. Kempenaar
6. Inwoner vd Provincie Antwerpen
7. Nederlandstalige
8. West-Europeaan
9. Aardbewoner
10. Vlaming

Knuppel
17 maart 2003, 20:29
Als hij de flaminganten fascisten noemt, noemt hij niet "de Vlamingen" fascisten. Laat me u een eenvoudig voorbeeld geven:
Jan is groot, Jan is een Nederlander- alle Nederlanders zijn groot.
Hoed u daarvoor, beste man.

Ja maar de Flaminganten zijn Vlamingen en degene die u Vlamingen noemt zijn uw politieke tegenstanders of anders zou U ze Belgen noemen :)

Fout!

Ook ik ben Vlaming, maar bovenal Belg

Op onze identiteitskaart zijn we (nog) allemaal Belgen.
Zelfs de flaminganten.
En wat bewijs je daarmee?
Dat we één en dezelfde taal spreken?
Dat we allemaal hetzelfde denken en voelen?
Dat we elkaar beminnen, liefhebben en onderhouden totterdood?
Dat we het Belgische Hof verafgoden?
Dat zij even gelijk zijn voor de Belgische wet als iemand anders?
Dat alles ten eeuwigen dagen zo zal blijven?

Supe®Staaf
17 maart 2003, 20:36
Op onze identiteitskaart zijn we (nog) allemaal Belgen.
Zelfs de flaminganten.
En wat bewijs je daarmee?
Dat we één en dezelfde taal spreken?
Dat we allemaal hetzelfde denken en voelen?
Dat we elkaar beminnen, liefhebben en onderhouden totterdood?
Dat we het Belgische Hof verafgoden?
Dat zij even gelijk zijn voor de Belgische wet als iemand anders?
Dat alles ten eeuwigen dagen zo zal blijven?
Dat droom ik elke nacht. :) :D :wink:

Nello
17 maart 2003, 20:47
Als hij de flaminganten fascisten noemt, noemt hij niet "de Vlamingen" fascisten. Laat me u een eenvoudig voorbeeld geven:
Jan is groot, Jan is een Nederlander- alle Nederlanders zijn groot.
Hoed u daarvoor, beste man.

Ja maar de Flaminganten zijn Vlamingen en degene die u Vlamingen noemt zijn uw politieke tegenstanders of anders zou U ze Belgen noemen :)

Fout!

Ook ik ben Vlaming, maar bovenal Belg

Op onze identiteitskaart zijn we (nog) allemaal Belgen.
Zelfs de flaminganten.
En wat bewijs je daarmee?
Dat we één en dezelfde taal spreken?
Dat we allemaal hetzelfde denken en voelen?
Dat we elkaar beminnen, liefhebben en onderhouden totterdood?
Dat we het Belgische Hof verafgoden?
Dat zij even gelijk zijn voor de Belgische wet als iemand anders?
Dat alles ten eeuwigen dagen zo zal blijven?

zou mooi zijn, maar mag ik mij misschien Belg voelen van u?

Neen, ik reageerde op napoleon, die zei dat flamingaten en vlaminen gelijk zijn. Dit is dus niet waar.

Jan van den Berghe
17 maart 2003, 20:53
Neen, ik reageerde op napoleon, die zei dat flamingaten en vlaminen gelijk zijn. Dit is dus niet waar.

Natuurlijk is dat niet waar, maar dat stelt "Napoleon" ook nergens. Hij zegt gewoon dat "flaminganten" (ik gebruik liever "bewust Vlamingen" dan dat Frans barbarisme) Vlamingen zijn. Het omgekeerde beweerdt hij helemaal niet. Zoals in ieder volk zijn er ook onder Vlamingen mensen die echt niet wakker liggen van politiek, identiteit of volk.

Nello
17 maart 2003, 20:55
Neen, ik reageerde op napoleon, die zei dat flamingaten en vlaminen gelijk zijn. Dit is dus niet waar.

Natuurlijk is dat niet waar, maar dat stelt "Napoleon" ook nergens. Hij zegt gewoon dat "flaminganten" (ik gebruik liever "bewust Vlamingen" dan dat Frans barbarisme) Vlamingen zijn. Het omgekeerde beweerdt hij helemaal niet. Zoals in ieder volk zijn er ook onder Vlamingen mensen die echt niet wakker liggen van politiek, identiteit of volk.

Ja maar de Flaminganten zijn Vlamingen en degene die u Vlamingen noemt zijn uw politieke tegenstanders of anders zou U ze Belgen noemen

Niet éénieder die Vlaming is, is een politiek tegenstander, aangezien ook ik Vlaming ben.

Jan van den Berghe
17 maart 2003, 21:10
Ja maar de Flaminganten zijn Vlamingen en degene die u Vlamingen noemt zijn uw politieke tegenstanders of anders zou U ze Belgen noemen

Niet éénieder die Vlaming is, is een politiek tegenstander, aangezien ook ik Vlaming ben.

Wat is dat voor een warrige redenering.

In 1866 schreef men reeds in de "Audenaerdse Volksvriend" dat de grootste vijand van de Vlamingen de franskiljonse Vlaming is, degene die meeheult met de tegenstanders van de Vlamingen en het Vlaamse volk willen fnuiken in zijn rechtmatige en gerechtvaardige opgang. Terechte woorden: de grootste vijand van het eigen volk bevindt zich altijd in eigen rangen.

zorroaster
17 maart 2003, 21:21
:

Maar ja, dat zijn we wel van die VlaemSSch-nationalen gewoon.
Nog een zekerheid: België heeft de bovenhand op dit forum :twisted:

Tiens, ze veranderen wel erg snel van mening bij BUB. Eerst was de vertegenwoordiging Vlaams-nationalistisch/belgicistisch, toen die niet bepaald in hun voordeel was, totaal irrelevant en van geen tel, nu de zaken één dagje gewijzigd zijn beginnen ze zich al op de borst te slaan voor hun "verovering"...

Patriot!
17 maart 2003, 21:25
Moet met je tijd meegaan, he zorroaster :lol: :lol: :lol:

De tijden zijn veranderd...

Patriot!
17 maart 2003, 21:26
En de vertegenwoordiging Vl/Bel op dit forum is idd van geen tel.
't Is 't echte België dat telt!

Nello
17 maart 2003, 21:28
Ja maar de Flaminganten zijn Vlamingen en degene die u Vlamingen noemt zijn uw politieke tegenstanders of anders zou U ze Belgen noemen

Niet éénieder die Vlaming is, is een politiek tegenstander, aangezien ook ik Vlaming ben.

Wat is dat voor een warrige redenering.

In 1866 schreef men reeds in de "Audenaerdse Volksvriend" dat de grootste vijand van de Vlamingen de franskiljonse Vlaming is, degene die meeheult met de tegenstanders van de Vlamingen en het Vlaamse volk willen fnuiken in zijn rechtmatige en gerechtvaardige opgang. Terechte woorden: de grootste vijand van het eigen volk bevindt zich altijd in eigen rangen.

Even ter verduidelijking: het bovenste gedeelte van die tekst was een tekst van Napoleon, maar ik was vergeten quote te zetten.

John Stufflebeam
17 maart 2003, 22:34
Blablabla, bla bla bla

Nello, ik zie dat je nogal druk aan het posten bent. Vreemd dat je geen tijd vindt om op mijn beleefde vraag te antwoorden. Je weet wel, vlak nadat je een poll gestart had over een uitspraak die ik nooit gedaan heb, maar die je wel heel doelbewust in mijn schoenen schuift.

De poll en jouw posting ("bedoeld voor: John Stufflebeam") werden niet aangepast, je reageert verder niet in de discussie, dus ik zou haast gaan vermoeden dat je opzettelijk liegt.

Mijn vriendelijke vraag van 15 maart ter herinnering: "Ik heb nooit beweerd dat Congo onder Leopold II "Association Internationale du Congo" heette, dus ik wil wel eens weten waar jij verdomme het recht vandaan haalt om deze vervalste poll te openen."

Nello
17 maart 2003, 23:56
Een bijzonder grappige blunder. De "Association International du Congo" was gewoon de eerste naam van Kongo. Op de conferentie van Berlijn werd Leopold II erkend als staatshoofd van de AIC. Op 1 juli 1885 veranderde Leopold II de naam dan in "Etat libre du Congo"



U hebt gelijk, het Congo van Leopold 2 hebt u nooit AIC genoemd, echter wel het congo van daarvoor, wat Leopold 2 heeft overgenomen en dan van naam veranderd.

Wil dus zeggen dat het volgens u AIC noemde toen Leopold 2 het overnam, en dat hij daarna de naam wijzigde in état independant du congo.

Tantist
19 maart 2003, 14:48
Nu staat het als een paal boven water dat u een - bijzonder onhandige - Vlaemsch-nationalist bent die probeert de BUB belachelijk te maken.

Sommige "flaminganten" hier doen soms ook dergelijke ongenuanceerde en dwaze uitspraken dat ik van hen hetzelfde denk (maar dan omgekeerd).

Helaas weet ik van enkelen zeker dat ze geen troll zijn. Wat doe je er aan? Gewoon het middenpad blijven bewandelen, dat is wat ik doe.

Bruno*
20 maart 2003, 23:16
Op onze identiteitskaart zijn we (nog) allemaal Belgen.
Zelfs de flaminganten.
En wat bewijs je daarmee?
Dat we één en dezelfde taal spreken?
Dat we allemaal hetzelfde denken en voelen?
Dat we elkaar beminnen, liefhebben en onderhouden totterdood?
Dat we het Belgische Hof verafgoden?
Dat zij even gelijk zijn voor de Belgische wet als iemand anders?
Dat alles ten eeuwigen dagen zo zal blijven?

Het zou erg zijn mochten we allemaal hetzelfde denken en voelen. Of ligt dat principe aan de basis van Vlaamsche staatsvorming :twisted: ?

Tantist
21 maart 2003, 16:41
Het zou erg zijn mochten we allemaal hetzelfde denken en voelen. Of ligt dat principe aan de basis van Vlaamsche staatsvorming :twisted: ?

Uiteraard: flaminganten zijn in se onverdraagzame mensen, die het liefst van al jullie belgicisten naar Breendonk zouden voeren.

Enne, het is VlaemSSche staatsvorming, niet "Vlaamsche"... :lol:

Nello
21 maart 2003, 16:44
Het zou erg zijn mochten we allemaal hetzelfde denken en voelen. Of ligt dat principe aan de basis van Vlaamsche staatsvorming :twisted: ?

Uiteraard: flaminganten zijn in se onverdraagzame mensen, die het liefst van al jullie belgicisten naar Breendonk zouden voeren.

Enne, het is VlaemSSche staatsvorming, niet "Vlaamsche"... :lol:

We boeken vooruitgang, we krijgen hier zowaar een bekentenis van de VlaemSSch Nationalisten

Tantist
22 maart 2003, 02:42
3 mogelijkheden

a) meent u dit nu?
b) kent u de term sarcasme wel?
c) is dit een slechte opvolging van mijn luchtige farce?

In alle geval: ik heb medelijden met u... :cry:

Nello
22 maart 2003, 14:19
3 mogelijkheden

a) meent u dit nu?
b) kent u de term sarcasme wel?
c) is dit een slechte opvolging van mijn luchtige farce?

In alle geval: ik heb medelijden met u... :cry:

ik heb geen nood aan uw medelijden...

Tantist
22 maart 2003, 14:22
ik heb geen nood aan uw medelijden...

U zit nog steeds in fase 1: ontkenning 8)

Nello
22 maart 2003, 16:30
ik heb geen nood aan uw medelijden...

U zit nog steeds in fase 1: ontkenning 8)

de aanvaarding zal nog zeer lang duren hoor, ik denk dat de woede eerst zal komen naar uw richting :lol:

Tantist
22 maart 2003, 21:30
ik heb geen nood aan uw medelijden...

U zit nog steeds in fase 1: ontkenning 8)

de aanvaarding zal nog zeer lang duren hoor, ik denk dat de woede eerst zal komen naar uw richting :lol:

Aaaahhh schitterend... fase 2 dus. Uw goede vriend Patriot zit al in fase 3 overigens :lol:

Nello
22 maart 2003, 23:17
ik heb geen nood aan uw medelijden...

U zit nog steeds in fase 1: ontkenning 8)

de aanvaarding zal nog zeer lang duren hoor, ik denk dat de woede eerst zal komen naar uw richting :lol:

Aaaahhh schitterend... fase 2 dus. Uw goede vriend Patriot zit al in fase 3 overigens :lol:

Dan zijn er op dit forum toch nog mensen die vorderen :twisted:

Tantist
23 maart 2003, 00:20
Schitterend nieuws he? Voor je het weet heb je dat irrationeel verlies verwerkt en verlost van dat verblindende verlies, zul je dan de voordelen van Vlaanderen zien. What a wonderful world!!!

Patriot!
23 maart 2003, 00:38
De natte dromen van de Bourgeois Jugend worden alsmaar onwaarschijnlijker :twisted:

Tantist
23 maart 2003, 01:07
De natte dromen van de Bourgeois Jugend worden alsmaar onwaarschijnlijker :twisted:

Har har, weer een BUB provocatie...

Bruno*
23 maart 2003, 03:47
De N-VA is uiteraard vormt uiteraard met zijn a.s. 5% een absolute meerderheid tov. de zelfverklaarde on-Vlaamse partijen zoals zijnde de SP.a, de VLD en Agalev :twisted:

Tantist
23 maart 2003, 12:13
Was het resultaat van de 1e provocatie onbevredigend, dat je een 2e nodig hebt?

Nello
23 maart 2003, 13:54
Was het resultaat van de 1e provocatie onbevredigend, dat je een 2e nodig hebt?

Eigenlijk zinloos he, NVA, daar moet je toch geen moeite voor doen om hen te provoceren, ze zijn het toch ni waard.

(woede-fase :lol: )

Tantist
23 maart 2003, 13:58
Was het resultaat van de 1e provocatie onbevredigend, dat je een 2e nodig hebt?

Eigenlijk zinloos he, NVA, daar moet je toch geen moeite voor doen om hen te provoceren, ze zijn het toch ni waard.

(woede-fase :lol: )

3e nodig?

Patriot!
23 maart 2003, 14:07
Het Vlaemsch-nationalisme is toch dood.
Mee begraven met de VU.

Nello
23 maart 2003, 19:19
Het Vlaemsch-nationalisme is toch dood.
Mee begraven met de VU.

Neen Patriot, niet waar, het was reeds van het begin een doodgeboren kind.

C uit W
23 maart 2003, 19:22
Het Vlaemsch-nationalisme is toch dood.
Mee begraven met de VU.

Neen Patriot, niet waar, het was reeds van het begin een doodgeboren kind.
Unitarisme daarentegen wordt populairder met de jaren, wat zeg ik maanden, nee zelfs dagen.... :roll:

Nello
23 maart 2003, 19:35
Het Vlaemsch-nationalisme is toch dood.
Mee begraven met de VU.

Neen Patriot, niet waar, het was reeds van het begin een doodgeboren kind.
Unitarisme daarentegen wordt populairder met de jaren, wat zeg ik maanden, nee zelfs dagen.... :roll:

uren :twisted:

C uit W
23 maart 2003, 19:36
Het Vlaemsch-nationalisme is toch dood.
Mee begraven met de VU.

Neen Patriot, niet waar, het was reeds van het begin een doodgeboren kind.
Unitarisme daarentegen wordt populairder met de jaren, wat zeg ik maanden, nee zelfs dagen.... :roll:

uren :twisted: Blij dat je het zegt

Hans1
5 april 2003, 23:16
Wat nu als de NVA niet aan de 5% komt ????

Dan staan ze toch gewoon op ons niveau vandaag? :P

Tantist
5 april 2003, 23:44
Wat nu als de NVA niet aan de 5% komt ????

Dan staan ze toch gewoon op ons niveau vandaag? :P

1) we halen de 5%, de BUB niet. Dus ik zou maar niet te enthousiast doen over die kiesdrempel, tenzij u een masochist bent.

2) De N-VA is een partij met bijna 15.000 leden, een goed doordacht programma, met militanten over heel Vlaanderen, een goed uitgebouwd partijapparaat én verkozenen. Niet alleen in de kamer en senaat, maar ook in het Vlaams Parlement, de provincieraden en de gemeenteraden.
Dat niveau haalt de BUB niet.

Bruno*
8 april 2003, 18:10
we halen de 5%

Door omkoperij zo blijkt nu, of u moet een waarzegger zijn :P .
Ik denk dat deze poll aantoont dat we goed bezig zijn.

Hans1
11 april 2003, 22:45
15.000 leden... En dat na 50 jaar VU te hebben geërfd en zoveel (overdreven veel) media-aandacht te hebben gekregen.

En dat van die 5%, dat zullen we nog wel zien op 18 mei.

Mager bilan voor de NVA. Stelletje amateurs, als je het mij vraagt.

zorroaster
12 april 2003, 00:08
15.000 leden... En dat na 50 jaar VU te hebben geërfd en zoveel (overdreven veel) media-aandacht te hebben gekregen.

En dat van die 5%, dat zullen we nog wel zien op 18 mei.

Mager bilan voor de NVA. Stelletje amateurs, als je het mij vraagt.

Tsja, 200 leden... ondanks een bakkes zo groot als de Melkweg. Stelletje omhooggevallen types, als je het mij vraagt.
De leden die zich bij de N-VA aansloten ZONDER daarvoor tot een partij te hebben behoord (dus niks VU-erfenis) zijn al met tien keer zoveel als uw volgelingen, amateur! :lol:

Tantist
12 april 2003, 04:27
15.000 leden... En dat na 50 jaar VU te hebben geërfd en zoveel (overdreven veel) media-aandacht te hebben gekregen.


Newsflash: N-VA is de VU niet!!!

En dat van die 5%, dat zullen we nog wel zien op 18 mei.

Uw 5%? Idd, dat gaan we eens zien!!!

Mager bilan voor de NVA. Stelletje amateurs, als je het mij vraagt.

Als dat niet het toppunt van hypocrisie is, weet ik het ook niet meer.

Maar goed, we gaan eens zien wat dat stelletje windblazers van de BUB nog voorstelt na 18 mei. Want over 10 jaar ben ik al vergeten dat jullie ooit bestonden hebben.

Zeno!
12 april 2003, 10:42
Mager bilan voor de NVA. Stelletje amateurs, als je het mij vraagt.

Excuseer hoor meneer de voorzitter, maar hebt ù recht van spreken!???

Uw totale afgang in uw eerste (en waarschijnlijk ook laatste) TV-optreden is blijkbaar snel vergeten. D�*t was nog eens een staaltje van puur amateurisme. Voor het geval u het moest ontgaan zijn: de BUB werd toen met de grond gelijk gemaakt. :D

En maak nog maar veel reclame voor uw kaartersclubje; hoe meer "reclame" voor een utopische terugkeer naar een unitair Belgie, hoe meer de mensen gaan nadenken over dan �*ndere alternatief: een zelfstandig Vlaanderen, als lidstaat van Europa.

Bruno*
12 april 2003, 11:38
Zeno wordt kwaad, dat is goed, want dat betekent dat we dwarszitten. Zeg Zeno, als de mensen dan toch een onafhankelijk (democratisch) Vlaanderen willen waarom moet de N-VA dan zoveel moeite doen om 5% te halen? Ondanks alle publiciteit. Vergeet niet: de SP.a,Agalev,VLD... zijn onvlaamse partijen (dixit N-VA)

Zeno!
12 april 2003, 11:54
Zeno wordt kwaad, dat is goed, want dat betekent dat we dwarszitten.

Maak uzelf maar geen complimentjes. De BUB zit mij absoluut niet dwars. Hoe zou dat ook kunnen, aangezien de BUB buiten dit forum totaal onbekend is. Jullie worden zelfs "geboycot" door de media en door uw eigenste geliefde Belgische staat, met name de Raad van State! :lol:

Zeg Zeno, als de mensen dan toch een onafhankelijk (democratisch) Vlaanderen willen waarom moet de N-VA dan zoveel moeite doen om 5% te halen? Ondanks alle publiciteit. Vergeet niet: de SP.a,Agalev,VLD... zijn onvlaamse partijen (dixit N-VA)

Ik heb nooit gezegd dat de meerderheid van de Vlamingen vand�*�*g een onafhankelijk Vlaanderen wil; aangezien de grote massa zich niet bezighoudt met politiek. Mensen zijn niet geïnformeerd. Dat is het probleem.
Maar daar komt stilaan verbetering in. Steeds meer mensen kiezen voor méér Vlaanderen: vergeten we niet dat CD&V én VLD het confederalisme hebben ingeschreven in hun partijprogramma.

Zoals Ivan Mertens (voorzitter van Vlaanderen Vlagt) vandaag zegt in de krant (blijkbaar géén media-boycot van VL²): "Het heeft geen zin meer om "Belgie Barst" te roepen, Belgie is aan het sterven en het heeft geen zin na te trappen".

zorroaster
12 april 2003, 12:58
Zeno wordt kwaad, dat is goed, want dat betekent dat we dwarszitten. Zeg Zeno, als de mensen dan toch een onafhankelijk (democratisch) Vlaanderen willen waarom moet de N-VA dan zoveel moeite doen om 5% te halen? Ondanks alle publiciteit. Vergeet niet: de SP.a,Agalev,VLD... zijn onvlaamse partijen (dixit N-VA)

Daarentegen, het aantal mensen dat een unitair België wenst, haalde nog niet eens een half procent vroeger en zal dat nu evenmin halen!
(Psst, VLD, wilden die geen confederaal Vlaanderen? En was SP.A niet samengegaan met Spirit?)

Tantist
12 april 2003, 13:02
Zeno wordt kwaad, dat is goed, want dat betekent dat we dwarszitten.

Maak uzelf maar geen complimentjes. De BUB zit mij absoluut niet dwars. Hoe zou dat ook kunnen, aangezien de BUB buiten dit forum totaal onbekend is. Jullie worden zelfs "geboycot" door de media en door uw eigenste geliefde Belgische staat, met name de Raad van State! :lol:

Wees maar gerust. Over 10 jaar ben je zelfs vergeten dat de BUB bestond, zijn ze een onbetekend fait diverske in de politieke geschiedenis van Europa, net als EDB, BEB, CPN etc etc

Bruno*
12 april 2003, 13:26
fait diverske in de politieke geschiedenis van Europa

zoals Vlaamsche ontvoogding :twisted:

Bruno*
12 april 2003, 13:28
Ik heb nooit gezegd dat de meerderheid van de Vlamingen vand�*�*g een onafhankelijk Vlaanderen wil; aangezien de grote massa zich niet bezighoudt met politiek. Mensen zijn niet geïnformeerd. Dat is het probleem.

Zeno, mensen zijn niet dom. Toon mij eens een peiling, niet van partijen, waarin staat dat een meerderheid voor separatisme is.
p.s.: je antwoordt niet op mijn privéberichtjes, dat is verdorie
taalgroffelijkheid :wink:

Patriot!
12 april 2003, 13:36
Na 173 jaar is de meerderheid van de Vlamingen en de Walen nog steeds dom. Jullie beweging heeft 173 jaar tijd gehad om het volk te overtuigen.
En nóg snappen ze het niet!
Serieus achterlijk volkje dat jullie willen verdedigen, niet? :wink:

Zeno!
12 april 2003, 13:42
p.s.: je antwoordt niet op mijn privéberichtjes, dat is verdorie
taalgroffelijkheid :wink:

:?: Welke privéberichtjes? Er staat nog steeds "Je hebt geen nieuwe berichten" bij mij...

Zeno!
12 april 2003, 13:49
Na 173 jaar is de meerderheid van de Vlamingen en de Walen nog steeds dom. Jullie beweging heeft 173 jaar tijd gehad om het volk te overtuigen.
En nóg snappen ze het niet!

Er is al véél gebeurd in die 173 jaar. We komen van een unitaire -en dus bijgevolg- Franstalige staat waarin de Vlamingen werden aanzien als tweederangsburgers. Die tijd is voorbij. Vlaanderen is vandaag het meest welvarende land ter wereld, en tevens de motor van Belgie. Zonder Vlaanderen betekent Belgie niks, nada, noppes, ne rien.
Van unitaire staat zijn we geëvolueerd naar een federale staat. En die evolutie zet zich door: de volgende staatshervorming is op komst.
Het confederalisme is dan ook de volgende stap; aangezien de Belgische federatie niet werkt: overlappende bevoegdheden, wafelijzerpolitiek, ... Hoe meer er gesplitst wordt, hoe beter het gaat. En de politici hebben dat door. "Belgie verdampt". De Gucht heeft dat goed gezien.

Serieus achterlijk volkje dat jullie willen verdedigen, niet? :wink:

Die woorden zijn voor uw rekening.

Patriot!
12 april 2003, 13:52
Na 173 jaar is de meerderheid van de Vlamingen en de Walen nog steeds dom. Jullie beweging heeft 173 jaar tijd gehad om het volk te overtuigen.
En nóg snappen ze het niet!

Er is al véél gebeurd in die 173 jaar. We komen van een unitaire -en dus bijgevolg- Franstalige staat waarin de Vlamingen werden aanzien als tweederangsburgers. Die tijd is voorbij. Vlaanderen is vandaag het meest welvarende land ter wereld, en tevens de motor van Belgie. Zonder Vlaanderen betekent Belgie niks, nada, noppes, ne rien.
Van unitaire staat zijn we geëvolueerd naar een federale staat. En die evolutie zet zich door: de volgende staatshervorming is op komst.
Het confederalisme is dan ook de volgende stap; aangezien de Belgische federatie niet werkt: overlappende bevoegdheden, wafelijzerpolitiek, ... Hoe meer er gesplitst wordt, hoe beter het gaat. En de politici hebben dat door. "Belgie verdampt". De Gucht heeft dat goed gezien.

Serieus achterlijk volkje dat jullie willen verdedigen, niet? :wink:

Die woorden zijn voor uw rekening.

U omzeilt de vraag.
W�*�*rom snappen de Belgen (dus niet de confederalistische politici) na 173 jaar nog steeds niet dat Vlaanderen onafhankelijk moet worden?!

Bruno*
12 april 2003, 17:09
Er is al véél gebeurd in die 173 jaar. We komen van een unitaire -en dus bijgevolg- Franstalige staat waarin de Vlamingen werden aanzien als tweederangsburgers.

Artikel 10; 1831
privéberichten van vroeger

zorroaster
13 april 2003, 12:31
U omzeilt de vraag.
W�*�*rom snappen de Belgen (dus niet de confederalistische politici) na 173 jaar nog steeds niet dat Vlaanderen onafhankelijk moet worden?!

Geen idee. Vraag het eens aan die meerderheid van Vlamingen die kiest voor die confederalistische of separatistische politici en partijen zou ik zeggen... :lol: :lol:

Hans1
13 april 2003, 12:43
En dan zijn er nog die 40 procent van NEDERLANDSTALIGE Belgen die niet weten voor wie ze moeten stemmen op 18 mei (dixit Jurgen Verstrepen in Zwart-Wit van vandaag).

Hebben de flaminganten dáár een verklaring voor?

Inderdaad, de B.U.B. is niet bekend. Dat is ook ons enig probleem. Want als wij vragen aan een traditionele partij met ons te debatteren op TV of radio, dan zijn ze te laf om dit voorstel te aanvaarden. :evil:

zorroaster
13 april 2003, 12:48
Inderdaad, de B.U.B. is niet bekend. Dat is ook ons enig probleem. Want als wij vragen aan een traditionele partij met ons te debatteren op TV of radio, dan zijn ze te laf om dit voorstel te aanvaarden. :evil:

Ze zijn bang dat ze het wel eens van het lachen in hun broek zouden kunnen doen in zo'n debat, gezien jullie vorige optreden in Zwart/Wit. Daar moet je toch begrip voor hebben! :lol:

zorroaster
13 april 2003, 12:52
En dan zijn er nog die 40 procent van NEDERLANDSTALIGE Belgen die niet weten voor wie ze moeten stemmen op 18 mei (dixit Jurgen Verstrepen in Zwart-Wit van vandaag).

Hebben de flaminganten dáár een verklaring voor?


Ach, we zullen eens kijken naar de resultaten van de peilingen, om een beeld te krijgen:
Hoe die ook uitdraaien, de confederalistische partijen VLD en CD&V en de separatische partijen N-VA en VB vormen een aanzienlijke meerderheid der Vlamingen, tegenover de SP.A en Agalev.

Nu tevreden, Cautertje? :lol:

Jan van den Berghe
13 april 2003, 15:38
En dan zijn er nog die 40 procent van NEDERLANDSTALIGE Belgen die niet weten voor wie ze moeten stemmen op 18 mei (dixit Jurgen Verstrepen in Zwart-Wit van vandaag).

Hebben de flaminganten dáár een verklaring voor?

En hebben jullie daar dan een sluitende verklaring voor?

Wat er ook van zij, een dergelijk percentage is niet ongewoon. In sommige landen waar de stemgang niet verplicht is, gaat soms maar 60% stemmen (in Nederland ging nog geen 50% naar de stembus) en bij de Europese verkiezingen is dat soms nog véél lager. Dat betekent dan ook dat een groot deel van de bevolking niet wakker ligt van politiek. In Vlaanderen is dat ongetwijfeld niet anders.

Hans1
13 april 2003, 23:29
Ja, dat kan ook moeilijk anders als de mensen alleen maar kunnen kiezen uit flamingantische partijen...

Ze zijn die rotzooi al lang beu.

Bruno*
14 april 2003, 00:32
:D

Jan van den Berghe
14 april 2003, 10:16
Ja, dat kan ook moeilijk anders als de mensen alleen maar kunnen kiezen uit flamingantische partijen...

Ze zijn die rotzooi al lang beu.

Eens te meer schitterend naast de zaak geantwoord. Hebt u de 40% onbesliste kiezers gevraagd naar de reden van hun twijfel? Neen. U legt die mensen gewoon een reden in de mond die u goeddunkt.

En bij mijn weten zijn er partijen als Vivant en de vroegere belgicistische partijtjes die geenszins als "flamingantisch" omschreven kunnen worden.

In ieder land zijn er steeds mensen die niet wakker liggen van politiek. De opkomstcijfers in bijvoorbeeld Nederland zijn daar tekenend voor.

Tantist
14 april 2003, 15:53
Ja, dat kan ook moeilijk anders als de mensen alleen maar kunnen kiezen uit flamingantische partijen...

Ze zijn die rotzooi al lang beu.

Maar daar komt nu verandering in zie!!! Want de BUB is daar, en zal de heldendaden van Pim herhalen tijdens de stembusgang: direct in het parlement, direct in de regering en direct terug België unitair. Leve de koning! Leve de jakobijnen!! :lol:

Dimitri
14 april 2003, 16:34
Wat er ook van zij, een dergelijk percentage is niet ongewoon. In sommige landen waar de stemgang niet verplicht is, gaat soms maar 60% stemmen (in Nederland ging nog geen 50% naar de stembus) en bij de Europese verkiezingen is dat soms nog véél lager. Dat betekent dan ook dat een groot deel van de bevolking niet wakker ligt van politiek. In Vlaanderen is dat ongetwijfeld niet anders.
In ieder land zijn er steeds mensen die niet wakker liggen van politiek. De opkomstcijfers in bijvoorbeeld Nederland zijn daar tekenend voor.

Toch even nuanceren: de opkomstcijfers in Nederland zijn sterk afhankelijk van waarover de verkiezingen gaan. De opkomst bij de Tweede-Kamerverkiezingen in januari was 80%, toch niet bepaald laag te noemen. De interesse in politiek is de laatste twee jaar sterk gestegen en men heeft weer het gevoel 'dat er iets te kiezen valt'.

Bij de Provinciale-Statenverkiezingen in maart was de opkomst daarentegen slechts 48%. De provincies hebben minder bevoegdheden, die dan vaak ook nog eens niet direct van invloed zijn op het dagelijks leven. De belangrijkste bevoegdheid, ruimtelijke ordening, is voor mensen die in de stad wonen niet erg relevant. Bovendien hebben de stadsregio's, samenwerkingsverbanden van gemeenten in de grote agglomeraties, een aantal uitvoerende taken van de provincies overgenomen.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2002 trok 58% van de kiezers naar de stembus. In de gemeentes spelen plaatselijke motieven, en gebrek aan alternatieven, vaak een rol in de opkomst. Zo daalde de opkomst vergeleken met 1998 landelijk met 1%, terwijl de opkomst in Rotterdam sterk steeg, waarschijnlijk een gevolg van de deelname van Leefbaar Rotterdam.

De verkiezingen voor het Europees Parlement vormen inderdaad altijd het dieptepunt wat betreft de opkomst. Bij de eerste verkiezingen in 1979 was de opkomst al niet meer dan 58%, daarna is het alleen nog maar verder gedaald tot 29,9% in 1999. Niet alleen het gebrek aan interesse in de Europese politiek speelt hierbij een rol, Europa staat bij veel Nederlanders symbool voor corruptie, vriendjespolitiek, geldverspilling, een enorm ingewikkelde structuur, weinig inspraak en invloed, enz. Zelfs de grootste democraten, of beter gezegd ju�*st de grootste democraten, blijven bij deze verkiezingen thuis.

Als je een vergelijking trekt tussen de Kamerverkiezingen in België en Nederland moet je dus wel de juiste opkomstcijfers gebruiken. Overigens is er niet een heel sterk verband tussen de opkomst en het niet weten waarop te stemmen. Er zijn nl. ook veel mensen die op het laatste moment hun keuze nog bepalen. In Nederland zijn er altijd heel veel 'zwevende kiezers'.

Jan van den Berghe
14 april 2003, 19:15
Als je een vergelijking trekt tussen de Kamerverkiezingen in België en Nederland moet je dus wel de juiste opkomstcijfers gebruiken. Overigens is er niet een heel sterk verband tussen de opkomst en het niet weten waarop te stemmen. Er zijn nl. ook veel mensen die op het laatste moment hun keuze nog bepalen. In Nederland zijn er altijd heel veel 'zwevende kiezers'.

Bedankt voor de verduidelijking!

zorroaster
16 april 2003, 14:40
Ja, dat kan ook moeilijk anders als de mensen alleen maar kunnen kiezen uit flamingantische partijen...

Ze zijn die rotzooi al lang beu.


En maar uit zijn nek lullen, komaan! En doen alsof hij niet weet dat hiervoor ook al belgicistische partijtjes waren waar niemand op stemde, zelfs al waren ze die "flamingantistische" politici beu...
En alle schuld, zelfs voor een ongeïnteresseerd kiespubliek, uiteraard leggen bij de flaminganten, goed bezig zou ik zeggen. Ik heb de VolksUnie ook altijd gezien als de drijvende kracht achter het broeikaseffect!

Tantist
16 april 2003, 17:40
Ja, dat kan ook moeilijk anders als de mensen alleen maar kunnen kiezen uit flamingantische partijen...

Ze zijn die rotzooi al lang beu.


En maar uit zijn nek lullen, komaan! En doen alsof hij niet weet dat hiervoor ook al belgicistische partijtjes waren waar niemand op stemde, zelfs al waren ze die "flamingantistische" politici beu...

Toch wel vreemd, dat -hoewel er belgicistische partijen zijn (BUB en Front National)- de mensen stemmen op "flamingante" partijen, terwijl ze toch allemaal voor een unitair België zijn. Hoe verklaart men die anomalie? :twisted:

Patriot!
16 april 2003, 19:33
Ja, dat kan ook moeilijk anders als de mensen alleen maar kunnen kiezen uit flamingantische partijen...

Ze zijn die rotzooi al lang beu.


En maar uit zijn nek lullen, komaan! En doen alsof hij niet weet dat hiervoor ook al belgicistische partijtjes waren waar niemand op stemde, zelfs al waren ze die "flamingantistische" politici beu...

Toch wel vreemd, dat -hoewel er belgicistische partijen zijn (BUB en Front National)- de mensen stemmen op "flamingante" partijen, terwijl ze toch allemaal voor een unitair België zijn. Hoe verklaart men die anomalie? :twisted:

Front National is voor een federaal België.
En de BUB wordt geboycot door de media.

Jan van den Berghe
16 april 2003, 20:17
Front National is voor een federaal België.

Ja en neen. FN heeft die gelijkenis met BUB dat ze ook een herwaardering van de provincies wensen, wat zij als federalisme omschrijven. Anderzijds willen ze wel het proportioneel stelsel invoeren, maar tegelijkertijd met bescherming van de minderheden (d.i. de Franstalige minderheid natuurlijk). Het FN alsook het FNB hebben de bindende volksraadpleging in hun programma ingeschreven.

Jan van den Berghe
16 april 2003, 20:20
En de BUB wordt geboycot door de media.

Dat gelooft u toch zelf niet. Waarom zouden de media aandacht besteden aan een partijtje dat eigenlijk geen partij is maar een soort clubje met een heel belegen ideologie en waarvan het ledenaantal volledig te verwaarlozen is? Men besteedt toch ook geen aandacht een partijtje als "LEEF" (bij de laatste verkiezing goed voor ongeveer 2.000 stemmen)?

Bruno*
17 april 2003, 12:08
Waarom besteedt de media wel aandacht aan de N-VA (die gewoon hetzelfde programma hebben dan het VB)?

alpina
17 april 2003, 18:01
Waarom besteedt de media wel aandacht aan de N-VA (die gewoon hetzelfde programma hebben dan het VB)?

Maar jongen toch, waarom altijd hetzelfe verhaal? Is een programma identiek aan een ander als er op een punt overeenkomsten zijn?

De N-VA krijgt aandacht omdat zij afgesplitst zijn van een partij die een bepaald stemmenaantal kreeg en omdat zij van een zekere aanhang kan genieten. De NVA heeft ook een aantal mensen in het parlement zitten en vertegenwoordigt het volk dus.

Patriot!
17 april 2003, 19:24
Waarom besteedt de media wel aandacht aan de N-VA (die gewoon hetzelfde programma hebben dan het VB)?

Maar jongen toch, waarom altijd hetzelfe verhaal? Is een programma identiek aan een ander als er op een punt overeenkomsten zijn?

De N-VA krijgt aandacht omdat zij afgesplitst zijn van een partij die een bepaald stemmenaantal kreeg en omdat zij van een zekere aanhang kan genieten. De NVA heeft ook een aantal mensen in het parlement zitten en vertegenwoordigt het volk dus.

Niet lang meer. :cry:

Bruno*
18 april 2003, 03:46
Laten we positief blijven, voor de verkiezingen van de gewestelijke raden gaan we samen op pad met de N-VA voor handtekeningen (en misschien met de groenen) :D

zorroaster
20 april 2003, 18:17
En de BUB wordt geboycot door de media.

Als je het nog duizend keer gaat zeggen, denk je dan dat er één iemand je wel zal geloven?
Ik herhaal mijn vragen dan maar, want ik krijg nooit antwoord als ik erom vraag:

-Waarom worden ook de WOW, de LSP, BISON, LEEF, PAP, SoliDe... geboycot door de media? Die heb ik nog nooit op televisie gezien, in tegenstelling tot de even marginale BUB! Die heeft al in de kranten gestaan, heeft een hele aflevering van Zwart/Wit gekregen om hun ideeën te spuien...

-Waarom zou er in godsnaam IEMAND de moeite nemen een mini-partij te boycotten? Welk gevaar kan zij betekenen? In het geval van het Blok klinkt die klacht nog enigszins terecht, in jullie geval getuigt ze meer van grootheidswaanzin en paranoia dan van realisme!

-Als 90% van de Belgen met jullie symphatiseert, zouden de tv-makers toch wel gek zijn om geen aandacht aan jullie te schenken. Of zijn ALLE stations overgenomen door de VlaemSSche maffiosi?

Bruno*
21 april 2003, 15:20
Waarom worden ook de WOW, de LSP, BISON, LEEF, PAP, SoliDe... geboycot door de media? Die heb ik nog nooit op televisie gezien, in tegenstelling tot de even marginale BUB! Die heeft al in de kranten gestaan, heeft een hele aflevering van Zwart/Wit gekregen om hun ideeën te spuien...

WOW bestaat niet meer, de LSP heeft nog niet eens voldoende handtekeningen, BISON (wie zijn dat? kan u een site geven?), PAP (idem), Solide heeft nog niet eens handtekeningen!

Als 90% van de Belgen met jullie symphatiseert, zouden de tv-makers toch wel gek zijn om geen aandacht aan jullie te schenken. Of zijn ALLE stations overgenomen door de VlaemSSche maffiosi?


Ze moeten ons wel nog kennen.