PDA

View Full Version : De bierdraad.


BigF
12 november 2015, 17:10
Recenseer hier uw laatste ontdekkingen (of miskopen) in de wondere wereld van de bieren.
Als eerbetoon aan onze lang geleden verdwenen maar zwaar gemiste forumbierspecialist, je weet wel wie.

Hier momenteel Sint Bernardus Tripel (http://www.sintbernardus.be/stbernardustripel.php?l=nl), Bush Ambrée (http://www.dubuisson.com/nl/bieren/bush-ambree) en Malheur 10 (http://www.malheur.be/nl/malheur-10/) op voorraad.
Zodra ze geopend worden volgen hier de recensies.

Laatste getest: Straffe Hendrik Tripel (http://www.straffehendrik.be) van de Brugse brouwerij De Halve Maan (http://www.halvemaan.be).
Zodra ik hem nog eens degusteer volgen hier de nodige testresultaten maar voorlopig kan ik stellen dat het een bier is waar we zelfs als verwende Belgen trots op mogen zijn. Toppertje!

Zipper
12 november 2015, 17:34
Vrijwel zo lekker als Duvel :

BigF
12 november 2015, 18:29
Vrijwel zo lekker als Duvel :

Dat hoor ik van meer mensen maar de keren dat ik Omer dronk vond ik het toch steeds wat minder dan Duvel. Geen slecht bier, zeker niet maar voor mij gaat de vergelijking met Duvel niet op...

BigF
12 november 2015, 18:41
Seefbier (http://seef.be/?page_id=300) (momenteel hier niet voorradig) was ook een aangename verrassing.

Eduard Khil
12 november 2015, 18:51
Recenseer hier uw laatste ontdekkingen (of miskopen) in de wondere wereld van de bieren.
Als eerbetoon aan onze lang geleden verdwenen maar zwaar gemiste forumbierspecialist, je weet wel wie.

Hier momenteel Sint Bernardus Tripel (http://www.sintbernardus.be/stbernardustripel.php?l=nl), Bush Ambrée (http://www.dubuisson.com/nl/bieren/bush-ambree) en Malheur 10 (http://www.malheur.be/nl/malheur-10/) op voorraad.
Zodra ze geopend worden volgen hier de recensies.

Laatste getest: Straffe Hendrik Tripel (http://www.straffehendrik.be) van de Brugse brouwerij De Halve Maan (http://www.halvemaan.be).
Zodra ik hem nog eens degusteer volgen hier de nodige testresultaten maar voorlopig kan ik stellen dat het een bier is waar we zelfs als verwende Belgen trots op mogen zijn. Toppertje!

meen je dat nu, dat dit voor u ontdekkingen zijn? Dat zijn supergekende bieren.


Probeer eens noir de dottignies, das is veel minder gekend. Of rebel locale. Of viven IPA

Eduard Khil
12 november 2015, 18:52
Vrijwel zo lekker als Duvel :

beter dan duvel: minder brak. Duvel drink ik wel, maar tzal toch nooit mijn eerste keuze zijn

Eduard Khil
12 november 2015, 18:53
probeer trouwens ook de st bernardus abt: was vroeger in feite de twaalf van westvleteren, is nog steeds hetzelfde recept als toen. Enkel het gebruikte water is anders

Derk de Tweede
12 november 2015, 19:01
Ik kom bier alleen tegen in Zweedse doorlopers: Belgisch bier en Biermerk.
Duvel, Grolsch en Heineken.

Rahowa
12 november 2015, 19:10
probeer trouwens ook de st bernardus abt: was vroeger in feite de twaalf van westvleteren, is nog steeds hetzelfde recept als toen. Enkel het gebruikte water is anders

Hey is gewoon opgepompt grondwater,alleen van hun het water van Watou,5 km van West-Vleteren.

hamac
12 november 2015, 19:11
Ik kom bier alleen tegen in Zweedse doorlopers: Belgisch bier en Biermerk.
Duvel, Grolsch en Heineken.

Ik zie daar maar één bier tussen staan. ;-)

Eduard Khil
12 november 2015, 19:38
Hey is gewoon opgepompt grondwater,alleen van hun het water van Watou,5 km van West-Vleteren.

dat klopt, maar dat is zowat het enige dat scheelt. En het is wel iets verder dan 5 km ;-)

De westvleteren is lekker, maar ik ben er zeker van dat veel mensen de twee niet uit elkaar houden bij blinde proeven. Verschil proeven, dat wel, maar zeggen welke de welke is, dat niet.

Westvleteren drijft vooral op hun naambekendheid. Dat is zoals idioten die zeggen "champagne is sowieso beter dan schuimwijn X of Y want het is champange" Onzin natuurlijk

Rahowa
12 november 2015, 19:56
. Dat is zoals idioten die zeggen "champagne is sowieso beter dan schuimwijn X of Y want het is champange" Onzin natuurlijk

Inderdaad,ik liet mijn overbuurvrouw die sommellier is van opleiding ooit proeven van Jacob's Creek schuimwijn die welliswaar 10 euro/fles kost.Ze zei dat het Champagne kon zijn maar iets was toch anders,ze smaakte dat het een mengeling was van 2 druiven,Champagne is blijkbaar maar van 1 druivensoort.De Australische schuimwijn was qua smaak voor haar wel veel beter dan veel champagnes van 30,40 of zelfs 60 euro.

AnarchoChristophe
12 november 2015, 20:27
Ik kom bier alleen tegen in Zweedse doorlopers: Belgisch bier en Biermerk.
Duvel, Grolsch en Heineken.
Dat is geen bier.

Another Jack
12 november 2015, 20:36
Inderdaad,ik liet mijn overbuurvrouw die sommellier is van opleiding ooit proeven van Jacob's Creek schuimwijn die welliswaar 10 euro/fles kost.Ze zei dat het Champagne kon zijn maar iets was toch anders,ze smaakte dat het een mengeling was van 2 druiven,Champagne is blijkbaar maar van 1 druivensoort.De Australische schuimwijn was qua smaak voor haar wel veel beter dan veel champagnes van 30,40 of zelfs 60 euro.

Champagne kan van 3 soorten druiven, al dan niet gemengd, gemaakt worden.

Eyjafjallajökull
12 november 2015, 20:42
Onlangs een 'Peerdevisscher' gedronken in Oostduinkerke.
Lekker biertje.

Wapper
12 november 2015, 20:55
Ik zie daar maar één bier tussen staan. ;-)

Je was me voor :lol:

Mijn vader kwalificeerde Hollands bier altijd als volgt: "dat is nog te slecht om tegen een ezel z'n gat te gieten"

Libro
12 november 2015, 21:52
Je was me voor :lol:

Mijn vader kwalificeerde Hollands bier altijd als volgt: "dat is nog te slecht om tegen een ezel z'n gat te gieten"

Heineken is like having sex in a canoe: fucking close to water.

vuggie
12 november 2015, 22:11
We zijn meer een pils dan een bier land en zowel Stella als Jupiler is niet te hachelen.

Grote uitzondering is de korte periode, die trouwens nu is, van het bokbier.

Nr.10
12 november 2015, 22:14
Deze week: Maneblusser (http://www.hetanker.be/nl/maneblusser) van de Mechelse brouwerij Het Anker.
Een blond bier van 5,8% alc. vol. met een licht citrus aroma en een fijne afdronk, gebrouwen volgens de traditionele methode van hoge gisting met hergisting op fles.
Vandaag: BEL pils van de brouwerij Moortgat.

fred vanhove
12 november 2015, 22:48
Vrijwel zo lekker als Duvel :

Voor mij lekkerder......mijn lievelingsbier :-)

BigF
13 november 2015, 06:55
meen je dat nu, dat dit voor u ontdekkingen zijn? Dat zijn supergekende bieren.
Waar zeg ik dat dat ontdekkingen zijn? Ik zeg enkel dat ik ze nu heb staan en dat ik er na het degusteren hier een review van zal geven.
Ik dronk ze al eerder ja maar ga je een bier beschrijven als het 4 maanden geleden is dat je het dronk en waarvan je toen geen notities maakte?


Probeer eens noir de dottignies, das is veel minder gekend. Of rebel locale. Of viven IPA
Een goeie IPA gaat er hier altijd in. Ik neem uw tips mee.
Maar ik ben wel niet iemand die persée onbekende bieren wil gaan proeven. Eender welk bier wil ik proeven, bekend of onbekend maakt mij niet uit.

BigF
13 november 2015, 07:02
probeer trouwens ook de st bernardus abt: was vroeger in feite de twaalf van westvleteren, is nog steeds hetzelfde recept als toen. Enkel het gebruikte water is anders

Ik ben niet echt een liefhebber van donkere bieren maar voor een st bernardus abt mag je mij altijd uit mijn bed halen.
Net als voor de verrassende (wegens ook donker én Hollands) Hertog Jan Grand Prestige. Schitterend bier. Wel jammer dat het kleurstof bevat...

Pandareus
13 november 2015, 09:00
Inderdaad,ik liet mijn overbuurvrouw die sommellier is van opleiding ooit proeven van Jacob's Creek schuimwijn die welliswaar 10 euro/fles kost.Ze zei dat het Champagne kon zijn maar iets was toch anders,ze smaakte dat het een mengeling was van 2 druiven,Champagne is blijkbaar maar van 1 druivensoort.De Australische schuimwijn was qua smaak voor haar wel veel beter dan veel champagnes van 30,40 of zelfs 60 euro.

Champagne is zelden maar van één druif gemaakt. Klassiek is dat een mengeling van pinot noir, pinot meunier en chardonnay. Het bestaat wel, men noemt die dan blanc de blancs. In Hautvillers maken ze er een aantal schitterende op basis van enkel chardonnay. Vb : Jean-Marie Gobillard, Tribaut, Pierre Gobillard.

Als je dat één keer drinkt, koop je nooit nog supermarkt champagne.

Anna List
13 november 2015, 09:01
Ik ben niet echt een liefhebber van donkere bieren maar voor een st bernardus abt mag je mij altijd uit mijn bed halen.
Net als voor de verrassende (wegens ook donker én Hollands) Hertog Jan Grand Prestige. Schitterend bier. Wel jammer dat het kleurstof bevat...

als ge mij uw gsmnr pmt dan kan dat wel eens gebeuren

Another Jack
13 november 2015, 09:53
Jij moet dat ongetwijfeld googelen, kleine...

Ken je dan echt niks van wijn?
Van iets anders?

Another Jack
13 november 2015, 10:16
Vertel ons dan eens, wat voor lekkers drink je zoal?

Another Jack
13 november 2015, 10:20
Je hoeft ook niet continu te schelden...
Kan je dat?

Pandareus
13 november 2015, 11:16
Jij moet dat ongetwijfeld googelen, kleine...

Ken je dan echt niks van wijn?
Van iets anders?


Cara pils is een grote kanshebber bij het inschatten van zijn kennis.
Als rode wijn zou ik tippen op Beaujolais in een karton van 3 liter en als witte wijn ongetwijfeld het infecte Liebfraumilch van 1,99 euro per fles.

Another Jack
13 november 2015, 11:18
Hij is gewoon niet meer in staat om een normaal gesprek te voeren blijkbaar...

Anna List
13 november 2015, 11:29
Hij is gewoon niet meer in staat om een normaal gesprek te voeren blijkbaar...

ben je daar verwonderd over ? ... zelfs bij een gewoon gesprek drukken jullie al weken (maanden?) als gealarmeerde kiekens op het rode driehoekje.

Another Jack
13 november 2015, 11:34
ben je daar verwonderd over ? ... zelfs bij een gewoon gesprek drukken jullie al weken (maanden?) als gealarmeerde kiekens op het rode driehoekje.

Ik vind dagelijks zo'n nieuwe naam leuk.
Dat belet hem toch niet om eens een normaal gesprek te voeren?

Anna List
13 november 2015, 11:39
Ik vind dagelijks zo'n nieuwe naam leuk.
Dat belet hem toch niet om eens een normaal gesprek te voeren?

dus je geeft geen vertrouwen en/of respect, maar je zou t wel graag krijgen eigenlijk ... opmerkelijk

Another Jack
13 november 2015, 11:45
dus je geeft geen vertrouwen en/of respect, maar je zou t wel graag krijgen eigenlijk ... opmerkelijk

Moest ik geen vertrouwen of respect geven, dan was ik hier toch al lang permanent geband zeker?

Zipper
13 november 2015, 11:48
De beste Gueuze van West-Europa, en omstreken :-) :

Anna List
13 november 2015, 11:57
Moest ik geen vertrouwen of respect geven, dan was ik hier toch al lang permanent geband zeker?

die causaliteit is verre van 1 op 1

Another Jack
13 november 2015, 11:59
die causaliteit is verre van 1 op 1

Waarom is hij ooit permanent geband, denk je?
Omdat hij een toonbeeld van vertrouwen en respect was??

BigF
13 november 2015, 16:18
Kom kom, drinkt er ene.
Wa zalt zijn?

BigF
13 november 2015, 16:19
Kom kom, drinkt er ene.
Wa zalt zijn?

Another Jack
14 november 2015, 11:04
Kom kom, drinkt er ene.
Wa zalt zijn?

Chimay blauw.
Nog steeds mijn nummer 1...

BigF
14 november 2015, 11:58
Ik kwam onlangs in een nieuwe horeca-zaak Paix-Dieu (http://paixdieubeer.be/nl/) tegen.

Zeer goed van smaak, in een mooie beugelfles én een eigen, origineel vormgegeven glas waarbij de vormgeving het gebruiksgemak niet in de weg zit. (zoals bij die middeleeuwse werktuigen a la Kwak bv)
Wordt, wellicht uit marketingoverwegingen, weet ik veel, enkel gebrouwen bij volle maan ofzo... Voegt niks toe maar de kassa moet rammelen eh?

Mooie tripel, fruitachtig maar toch bitter genoeg, zo herinner ik me hem.
Wel verraderlijk met zijn 10% en vlotte dronk.

Another Jack
14 november 2015, 14:42
Ik kwam onlangs in een nieuwe horeca-zaak Paix-Dieu (http://paixdieubeer.be/nl/) tegen.

Zeer goed van smaak, in een mooie beugelfles én een eigen, origineel vormgegeven glas waarbij de vormgeving het gebruiksgemak niet in de weg zit. (zoals bij die middeleeuwse werktuigen a la Kwak bv)
Wordt, wellicht uit marketingoverwegingen, weet ik veel, enkel gebrouwen bij volle maan ofzo... Voegt niks toe maar de kassa moet rammelen eh?

Mooie tripel, fruitachtig maar toch bitter genoeg, zo herinner ik me hem.
Wel verraderlijk met zijn 10% en vlotte dronk.

In die stijl vind ik de Witkap Pater Stimulo een topper.

Rahowa
15 november 2015, 11:57
Gisteren een bruine Brugse zot gedronken en ik moet zeggen dat ik het niet speciaal vond.

Snerror
15 november 2015, 12:13
Vrijwel zo lekker als Duvel :

Duvel is voor mij gewoon een pint met te veel alcohol.

Snerror
15 november 2015, 12:15
De beste Gueuze van West-Europa, en omstreken :-) :

Zeer goede gueuze idd, mijn favoriet is Hanssens, dat is ook de zuurste denk ik.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Oude_Gueuze_Hanssens

Hypochonder
15 november 2015, 12:15
Duvel is een wereldvermaard en superieur bier.

Snerror
15 november 2015, 12:15
Duvel is een wereldvermaard en superieur bier.

Stella en Jupiler zijn ook goed, maar het blijven gewoon pintjes.

Another Jack
15 november 2015, 12:44
Waar sta jij bekend voor, kleine?
Vertel ons eens.

Snerror
15 november 2015, 12:47
Waar sta jij bekend voor, kleine?
Vertel ons eens.

Wie is de kleine?

Another Jack
15 november 2015, 12:50
Wie is de kleine?

Vraag jij het hem!
Ik krijg geen normaal gesprek opgestart met hem...

Zelfs niet over voetbal of bier...

Snerror
15 november 2015, 12:52
Ja maar welke nick?

Another Jack
15 november 2015, 15:15
Begrijp je wat ik wil zeggen, Snerror?

Snerror
15 november 2015, 15:23
Ik denk dat een normaal gesprek er niet in zit nee. :D

Another Jack
15 november 2015, 16:12
Effe wachten!

HRobin
15 november 2015, 16:36
Dit biertje heeft me onlangs toch goed gesmaakt: http://s3.amazonaws.com/beertourprod/beers/pictures/000/000/081/original/Cuv%C3%A9e_des_Trolls_900.jpg

Snerror
15 november 2015, 16:37
Dat is wel iets voor u ja. ;-) :p

Demper
15 november 2015, 18:11
Ik heb gisteren een heerlijke Omer gedronken.

groentje
15 november 2015, 22:44
Benno, de lichtste van de nieuwe Oostenrijkse trappistenbrouwerij. Nog steeds een 6,9%, niet heel erg uitgesproken, maar ook niet te zoet. Zo wil ik er nog wel eens eentje drinken. Gregorius, de zwaardere versie, zal voor een andere keer zijn.

Anna List
16 november 2015, 14:48
Dit biertje heeft me onlangs toch goed gesmaakt: http://s3.amazonaws.com/beertourprod/beers/pictures/000/000/081/original/Cuv%C3%A9e_des_Trolls_900.jpg

verdorie !

onze Jacques heeft zijn eigen bier, en nog wel met een afbeelding van hem op t etiket !!!

straf !

:cheer: Another Jacques ! :cheer:


well done, old chap!

Pandareus
16 november 2015, 14:48
Snerror ! haast je : je kunt je vraag aan de kleine stellen. :lol:

HRobin
16 november 2015, 15:12
Snerror ! haast je : je kunt je vraag aan de kleine stellen. :lol:
Waar haasten?

Another Jack
16 november 2015, 18:08
Wat een mooie foto's heb je vandaag speciaal voor ons gezocht, kleine!
Doe zo verder!

Morgen opnieuw?

Another Jack
16 november 2015, 20:54
Je poëzie is iets minder, maar kom...
De plaatjes zijn top!

Another Jack
16 november 2015, 20:55
Ter info, kleine ondernemer:
In Geel wordt geen jack-op verkocht...

Scorpio
16 november 2015, 21:20
Druppel Hop (https://untappd.com/b/den-druppel-druppel-hop/1116427), nieuw blond bier met zes verschillende hopsoorten van brouwerij Den Druppel uit Langdorp. Verkozen tot beste hobbybier van de lage landen 2015 in de Brouwland Biercompetitie. Nu tijdelijk verkrijgbaar bij Delhaize.

BigF
17 november 2015, 08:09
Ik moest laatst efkens een acte de presence gaan verzorgen op een verjaardagsfeestje van een 16-jarig neefje. Ge kent dat; een bende losgeslagen wilde apen die dat hedendaags monotoon gedreun per vergissing voor muziek aanzien.
Het plan: effe binnenwippen, neefje wat in zijn zakken stoppen, pintje pakken, plezante nonkel uithangen, pintje pakken, weg.
De uitwerking: effe binnenwippen, pintje pakken, pintje pakken, pintje pakken, pintje pakken, pintje pakken, pintje pakken, pintje pakken, iet in de klak gooien, pintje pakken, pintje pakken, weg. Neefje amper gezien. Poepeloerezat. Wie weet hoe hard heb ik de plezante nonkel uitgehangen!?

Soit; heel hard hoop ik ,maar wat ik eigenlijk wou zeggen was: raad eens welke pils ik daar te... Cara! Jawel!
En dat viel mij harder mee dan ik had durven hopen. Ik heb al erger gedronken. En ik heb ooit al harder moeten kotsen.

Anna List
17 november 2015, 09:14
Ik moest laatst efkens een acte de presence gaan verzorgen op een verjaardagsfeestje van een 16-jarig neefje. Ge kent dat; een bende losgeslagen wilde apen die dat hedendaags monotoon gedreun per vergissing voor muziek aanzien.
Het plan: effe binnenwippen, neefje wat in zijn zakken stoppen, pintje pakken, plezante nonkel uithangen, pintje pakken, weg.
De uitwerking: effe binnenwippen, pintje pakken, pintje pakken, pintje pakken, pintje pakken, pintje pakken, pintje pakken, pintje pakken, iet in de klak gooien, pintje pakken, pintje pakken, weg. Neefje amper gezien. Poepeloerezat. Wie weet hoe hard heb ik de plezante nonkel uitgehangen!?

Soit; heel hard hoop ik ,maar wat ik eigenlijk wou zeggen was: raad eens welke pils ik daar te... Cara! Jawel!
En dat viel mij harder mee dan ik had durven hopen. Ik heb al erger gedronken. En ik heb ooit al harder moeten kotsen.

16jarigen aan gewone pils ... opmerkelijk toch

Another Jack
17 november 2015, 11:38
Straks gaat hij hier nog foto's posten van zijn kwakjes....

BigF
17 november 2015, 19:04
16jarigen aan gewone pils ... opmerkelijk toch

Ne mens valt van de ene verassing in de andere tijdens zijn leven eh...

Derk de Tweede
17 november 2015, 19:22
Ik moest laatst efkens een acte de presence gaan verzorgen op een verjaardagsfeestje van een 16-jarig neefje. Ge kent dat; een bende losgeslagen wilde apen die dat hedendaags monotoon gedreun per vergissing voor muziek aanzien.
Het plan: effe binnenwippen, neefje wat in zijn zakken stoppen, pintje pakken, plezante nonkel uithangen, pintje pakken, weg.
De uitwerking: effe binnenwippen, pintje pakken, pintje pakken, pintje pakken, pintje pakken, pintje pakken, pintje pakken, pintje pakken, iet in de klak gooien, pintje pakken, pintje pakken, weg. Neefje amper gezien. Poepeloerezat. Wie weet hoe hard heb ik de plezante nonkel uitgehangen!?

Soit; heel hard hoop ik ,maar wat ik eigenlijk wou zeggen was: raad eens welke pils ik daar te... Cara! Jawel!
En dat viel mij harder mee dan ik had durven hopen. Ik heb al erger gedronken. En ik heb ooit al harder moeten kotsen.

https://www.youtube.com/watch?v=BxSd7OYCBk0

BigF
18 november 2015, 07:46
https://www.youtube.com/watch?v=BxSd7OYCBk0

Wie niet eh Derk?
;-)

Anna List
18 november 2015, 08:19
Ne mens valt van de ene verassing in de andere tijdens zijn leven eh...

ik zie die hier vooral 'voordrinken' met speciale bieren (ttz Chouffe) en cocktails. :/

BigF
19 november 2015, 07:56
ik zie die hier vooral 'voordrinken' met speciale bieren (ttz Chouffe) en cocktails. :/

Ik zag daar iets anders...
Maar ik heb dan ook geen idee of de voordrink al voorbij was of dat dit juist de voordrink was. Het was een bende jong volk die zichzelf aan een razend tempo volgoten met Cara Pils. En ze zagen mij er niet uit alsof ze net van te voren nog een Chouffe waren gaan degusteren...

BigF
13 september 2016, 06:41
Gisteren een bruine Brugse zot gedronken en ik moet zeggen dat ik het niet speciaal vond.
De bruine heb ik nog niet geprobeerd, de blonde wel maar die is ook niet echt speciaal. Goei bierke, zeker wel, niks mis mee, maar ook niet direct een uitschieter.
Dan vind ik Straffe Hendrik van dezelfde brouwerij al een heel eind beter.

BigF
13 september 2016, 06:48
Duvel is voor mij gewoon een pint met te veel alcohol.
Vanuit het standpunt "Laten we het simpel houden" is dat nog niet zo'n slechte benadering.
Vanuit alle andere standpunten, helaas...

groentje
25 september 2016, 22:20
Het wordt zo langzamerhand winter, en dan gaat een donker bier al wat makkelijker in. Nu bezig met een Péché Mortel van Brasserie Dieu du Ciel! uit Québec. Een koffiestout van 9,5%, 3 jaar geleden gebotteld, blijkbaar, maar nog steeds zeer drinkbaar.