PDA

View Full Version : Bouillon


Demper
10 april 2016, 21:10
Ik vind die poeder bouillon niet zo slecht eigenlijk.

Moet dat echt verse bouillon zijn? Ik proef geen verschil.

NieuwNoors
10 april 2016, 21:23
Ik vind die poeder bouillon niet zo slecht eigenlijk.

Moet dat echt verse bouillon zijn? Ik proef geen verschil.

Er is iets misgegaan met je smaakpapillen vrees ik. Dien klacht in tegen je buurvrouw!

Savatage
10 april 2016, 21:26
Ja, dat is een enorm verschil. Ik heb dit weekend pepersaus gemaakt met duurdere kalfsbouillon (ik volgde het recept van Peter Goossens) en dat verschil met de poedervorm was enorm.

Demper
10 april 2016, 21:27
Ja, dat is een enorm verschil. Ik heb dit weekend pepersaus gemaakt met duurdere kalfsbouillon (ik volgde het recept van Peter Goossens) en dat verschil met de poedervorm was enorm.

Waar kocht je die?

Libro
10 april 2016, 21:36
Waar kocht je die?

Bij Godfried.

NieuwNoors
10 april 2016, 22:07
Bij Godfried.

:crazyeye::crazyeye:

Demper
10 april 2016, 22:09
:crazyeye::crazyeye:

Mag ik van jouw bouillon eens proeven?

NieuwNoors
10 april 2016, 22:14
Mag ik van jouw bouillon eens proeven?

Waarom zou je dat willen met je kapotte smaakpapillen?
En het rijmt nog ook, :lol:

Demper
10 april 2016, 22:15
Waarom zou je dat willen met je kapotte smaakpapillen?
En het rijmt nog ook, :lol:

Kom gewoon op mijn gezicht zitten.

Zonder slipje.

NieuwNoors
10 april 2016, 22:17
Kom gewoon op mijn gezicht zitten.

Zonder slipje.
Buurvrouw gaat niet content zijn....

Demper
10 april 2016, 22:29
Buurvrouw gaat niet content zijn....

Zij is erbij, terwijl moet jij haar rimmen!

maddox
10 april 2016, 22:39
Zij is erbij, terwijl moet jij haar rimmen!

Nieuwnoors "MOET" aan je duim likken?

Wapper
10 april 2016, 23:46
Dit forum is geinfiltreerd met bouillonzeikers.
De moderatie zal ingrijpen.

Peche
11 april 2016, 06:31
Echte bouillon trekken is een daggeske werk.
En dat is meer dan wat soepvlees in uw pot smijten.
Ge moet beenderen pakken en ze zwart bakken in de oven, en die dan minstens 4h laten trekken in uw soep die uitkookt.
Voor kippensoep moet ge kippennekken en al gebruiken. Dat is eigenlijk een hele procedure dat ge toch maar een blokske bouillon pakt.

Wapper
11 april 2016, 09:32
Inderdaad, ik heb jaaaren zelf fond getrokken.
Het huis stinkt elke keer 24 u van de kelder tot de zolder naar soep.
Daarna nog inkoken, in kleine porties invriezen, enz...

Aanrader: fond in pasta. 65 g/l water, opkoken, klaar.
Prachtige, licht gebonden sausbasis.

http://www.nevejan.eu/media/catalog/product/cache/1/image/500x/0bacef4c1820d99338dcde0d87769d71/k/n/Knorr_bruine_fond_pasta_1kg_1.jpg

BigF
11 april 2016, 10:00
Het huis stinkt elke keer 24 u van de kelder tot de zolder naar soep.

http://data.piot.be/DWW092450.jpg

Nee?

DewareJakob
11 april 2016, 10:07
http://data.piot.be/DWW092450.jpg

Nee?

Afzuiginstallatie?

Libro
11 april 2016, 11:09
Inderdaad, ik heb jaaaren zelf fond getrokken.
Het huis stinkt elke keer 24 u van de kelder tot de zolder naar soep.
Daarna nog inkoken, in kleine porties invriezen, enz...

Aanrader: fond in pasta. 65 g/l water, opkoken, klaar.
Prachtige, licht gebonden sausbasis.

http://www.nevejan.eu/media/catalog/product/cache/1/image/500x/0bacef4c1820d99338dcde0d87769d71/k/n/Knorr_bruine_fond_pasta_1kg_1.jpg

De fonds van Lacroix zijn anders ook niet slecht en instant bruikbaar.

https://colruyt.collectandgo.be/cogo/step/JPG/JPG/500x500/std.lang.all/07/93/asset-360793.jpg

Henri1
11 april 2016, 11:59
Ik vind die poeder bouillon niet zo slecht eigenlijk.

Moet dat echt verse bouillon zijn? Ik proef geen verschil.

Ik gebruik dat spul om tussen mijn maden te mengen als ik ga vissen.

BigF
11 april 2016, 12:36
Afzuiginstallatie?

We have a winner!

Wapper
11 april 2016, 14:32
Afzuiginstallatie?

Dit raakte niet binnen

http://www.horepa.nl/afzuigkap_afzuigkappen_rvs/koolst1.jpg

BigF
11 april 2016, 14:48
Heeft iemand in deze draad Godfried al vermeld, de uitvinder van de bouillon?
Ere aan wie ere toekomt eh?

The Paulus Experience
11 april 2016, 15:00
Ik vind het onderwerp niet bouillend

Pandareus
11 april 2016, 15:15
Inderdaad, ik heb jaaaren zelf fond getrokken.
Het huis stinkt elke keer 24 u van de kelder tot de zolder naar soep.
Daarna nog inkoken, in kleine porties invriezen, enz...

Aanrader: fond in pasta. 65 g/l water, opkoken, klaar.
Prachtige, licht gebonden sausbasis.

http://www.nevejan.eu/media/catalog/product/cache/1/image/500x/0bacef4c1820d99338dcde0d87769d71/k/n/Knorr_bruine_fond_pasta_1kg_1.jpg

Zal zeker lekker zijn. Zelf gebruik ik deze al enkele jaren, ook heel lekker. Maar moeilijk te vinden, in de makro soms.

http://www.unileverfoodsolutions.be/merken-producten/producten/bouillons/professional/show/594-5317-0-8712100583643.Knorr_Professional_Bouillon_Rund.htm l

DewareJakob
11 april 2016, 15:17
Dit raakte niet binnen

http://www.horepa.nl/afzuigkap_afzuigkappen_rvs/koolst1.jpg

Gezien de draad door Demper werd gestart, had ik iets anders voor ogen...

Wapper
11 april 2016, 16:12
Zal zeker lekker zijn. Zelf gebruik ik deze al enkele jaren, ook heel lekker. Maar moeilijk te vinden, in de makro soms.

http://www.unileverfoodsolutions.be/merken-producten/producten/bouillons/professional/show/594-5317-0-8712100583643.Knorr_Professional_Bouillon_Rund.htm l

Ziet er top uit, de Makro in Wijnegem heeft een uitgebreid assortiment, zal eens nakijken.

Libro
11 april 2016, 16:30
Heeft iemand in deze draad Godfried al vermeld, de uitvinder van de bouillon?
Ere aan wie ere toekomt eh?

Waar kocht je die?
Bij Godfried.
:crazyeye::crazyeye:

Savatage
11 april 2016, 18:58
Waar kocht je die?

Alvo supermarkt.

cookie monster
12 april 2016, 01:05
Ik vind het onderwerp niet bouillend
:lol: ▂▃▄▅▆▇█▓▒░ΓOΓ░▒▓█▇▆▅▄▃▂ :lol:
:lol: ▂▃▄▅▆▇█▓▒░⅃O⅃░▒▓█▇▆▅▄▃▂ :lol: