PDA

View Full Version : "Rouwdag voor de arabische natie"


Lincoln
3 november 2004, 13:27
http://www.aljazeera.net/mritems/images/2004/11/2/1_508490_1_34.jpghttp://www.asharqalawsat.com/2004/11/03/images/front.263775.jpg








02/11 President van Verenigde Arabische Emiraten overleden

President sjeik Zayed bin Sultan al-Nahyan, stichter en historisch leider van de Federatie van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) is overleden. Het bureau van de president maakte het nieuws bekend, zo berichtten verschillende officiële media.
"Het bureau van de president, evenals het volk van de VAE en de Arabische landen betreuren hun leider en president (...) sjeik Zayed bin Sultan al-Nahyan, die dinsdagavond op 2 november is overleden", aldus een communiqué van het presidentieel bureau.

Over de precieze doodsoorzaak is niets bekend. Zayed was al een tijdje ziek en was al enkele weken niet meer in het openbaar verschenen.
Het overlijden van de president werd bekendgemaakt door de officiële media van de VAE. Sjeik Zayed werd vermoedelijk geboren in 1918. Hij werd de eerste president van de VAE in 1971, nadat het land onafhankelijk werd van Groot-Brittannië.
Bron: gva.

Men noemt hem ook "hakim al 3arab" De wijze man van de arabieren , hij was ook de enige "emir" leider die een pro-palestijnse vise had , dat betekent ook een grote verlies voor
de arabieren !!!