PDA

View Full Version : Bart Tommelein en Geert Lambert controleren VS-verkiezingen


Seba
3 november 2004, 15:42
Heeft iemand dit ook gezien? Hoe deze twee "volksvertegenwoordigers" het democratisch proces in de VS gana monitoren??

http://www.dewakkereburger.be/Gomlijsten%20van%20de%20kritische%20burger%202004. pdf

Hieruit blijkt dat Tommelein bij de Vlaamse verkiezingen van 2004 een dubbele schijnkandidaat was: hij had al een federaal mandaat het jaar daarvoor gekregen, en toch deed hij nu mee aan de Vlaamse verkiezingen, en hij ging dan og eens op twee lijsten tegelijk staan (de Vlaamse én de Europese). Is het niet een beetje ironisch en frustrerend dat zulke mensen midden in het parlementair jaar zomaar naar de VS gaan om zich daar te gaan bemoeien???
Zijn het trouwens ook niet onze vrienden van Spirit die altijd e mond vol hebben over de bemoeizucht van de VS?? Wie ruikt er hier ook hypocrisie en dubbele standaarden??

boer_bavo
3 november 2004, 15:47
Ook Coveliers zit dacht ik in de VS als waarnemer.

solidarnosc
3 november 2004, 15:50
Ik heb zo de indruk dat een aantal mensen maar al te gaarne af en toe eens in het buitenland een verkiezing gaan controleren.

boer_bavo
3 november 2004, 15:51
Trouwens, wie in de VS zal ervan wakker liggen als Tommelein een onregelmatigheid ziet...

Turkje
3 november 2004, 15:53
Waren die daar niet op uitnodiging als lid van de OVSE?

solidarnosc
3 november 2004, 16:12
Trouwens, wie in de VS zal ervan wakker liggen als Tommelein een onregelmatigheid ziet...De Belgische ambassadeur etc.... ;-)

PS. Misschien kan Covelies nu ie daar toch is een aantal Amerikanen uitnodigen om de voorzittersverkiezingen bij de VLD te controleren.

Lesane
3 november 2004, 17:31
"Goedemiddag. Ik ben Geert Lambert. Voorzitter van Spirit en vertegenwoordiger van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa. Ik kom even kijken hoe het hier loopt. Of u wel democratisch bezig bent."
Bij de republikeinen horen ze het in Keulen donderen. Wat komt die gewichtige mijnheer met groene bril hier in godsnaam doen? Even een telefoontje naar Washington, en Geert Lambert wordt wandelen gezonden wegens "dangerous people". De Oostendenaar begrijpt er niets meer van en spuit zijn ongenoegen via de radio.
Beeld u zich even de omgekeerde situatie in. Een nobele onbekende Democratische senator uit North-Dakota klopt daags voor de verkiezingen aan bij het hoofdkwartier van de VLD of de sp.a met de melding "dat hij even het democratisch gehalte van de campagne en de verkiezingen komt controleren". Kunt u zich de reactie van Steve Stevaert, Karel De Gucht en Louis Michel voorstellen?
Er vált natuurlijk wel wat te zeggen over de deugdelijkheid van het Amerikaans kiessysteem. In de VS kan je bijvoorbeeld president worden met minder stemmen dan de tegenstrever.
Maar moeten wij, Belgen, zo hoog van de toren blazen? In 2003 haalde de N-VA 201.399 stemmen voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers en kreeg daarmee één verkozene in het parlement. Ecolo haalde 281 stemmen minder (201.118) en kreeg daarvoor vier verkozenen in de Kamer... Wat zouden de Amerikanen daarvan vinden?...http://www.n-va.be/assets/images/spacer.gifPaul Geudens, Wetstraatredacteurhttp://www.n-va.be/assets/images/spacer.gif

Hier slaat hij toch nagels met koppen me dunkt. :-D

Chipie
3 november 2004, 21:03
En om te verhinderen dat er 'gefoefeld' wordt, kreeg men aldaar enkele Europese waarnemers (o.a. een Belgisch 'zwaargewicht').
Nog mee ponskaarten!
Maar weten de forumgangers dat hier in 2006 bij de gemeenteraadsverkiezingen in een pak gemeenten nog met een potlood zal gestemd worden?
En dan nog met een ROOD potlood (als dat geen beïnvloeding is!).
Het schijnt dat Di Rupo en onze Flahaut tijdens hun laatste bezoek aan Congo aan Kabila enkele waarnemers gevraagd hebben om na te gaan dat alles wel correct gebeurt... Met een ROOD POTLOOD!
Elektronisch stemmen voorlopig niet uitgebreid

De plannen voor de veralgemening van het elektronisch stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 zijn afgevoerd. Dat meldt de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) vandaag in haar nieuwsbrief. Volgens het kabinet van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Marino Keulen is het bericht voorbarig.

De Vlaamse regering besliste in februari 2003 dat vanaf de gemeente- en provincieraadsverkiezingen in 2006 in heel Vlaanderen elektronisch wordt gestemd. Het voorstel kwam van minister Paul Van Grembergen, de voorganger van Keulen.
Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2000 werd in 145 van de 308 Vlaamse gemeenten elektronisch gestemd. Bij die van 2006 ,,zullen evenveel Vlamingen met de computer stemmen als in juni van dit jaar" bij de regionale verkiezingen. De plannen voor de veralgemening zijn afgevoerd, zo heeft de VVSG naar eigen zeggen vernomen.

Het nodige geld is uit de Vlaamse ontwerpbegroting voor 2005 geschrapt, zegt de VVSG. Maar er liggen niet alleen budgettaire redenen aan de basis van deze beslissing. ,,Het werd ook stilaan onmogelijk alles nog tijdig georganiseerd te krijgen", aldus nog de vereniging.

Volgens het kabinet van minister Keulen is er nog geen beslissing genomen. ,,De onderhandelingen zijn nog lopende. Nu zeggen dat het er niet komt, is voorbarig", luidt het.
http://www.standaard.be/nieuws/binnenland/index.asp?Snel=1&ArticleID=DMF03112004_012


http://www.rsgsteenwijk.nl/page/inhoud/c-actueel/2002_2003/c0302c_03_small.JPG



Stembiljet invullen...

http://www.rsgsteenwijk.nl/page/inhoud/c-actueel/2002_2003/c0302c_01_small.JPG

In de stembus deponeren....

http://www.rsgsteenwijk.nl/page/inhoud/c-actueel/2002_2003/c0302c_04_small.JPG

Stembiljetten verzamelen...

http://www.rsgsteenwijk.nl/page/inhoud/c-actueel/2002_2003/c0302c_05_small.JPG

Stemmen tellen....

http://www.rsgsteenwijk.nl/page/inhoud/c-actueel/2002_2003/c0302c_06_small.JPG

Uitslag verwerken...

Ja, in Amerika daar staan ze op veel plaatsen nog ver achter!

http://www.cda-hoekvanholland.nl/Images/stempotlood.gif