PDA

View Full Version : Marokkanen spugen op portret Van Gogh


Het Skill Effect
5 november 2004, 14:02
Marokkanen spugen op portret Van Gogh

AMSTERDAM - Een levensgroot portret ter nagedachtenis aan Theo van Gogh in de Amsterdamse Warmoesstraat is gistermiddag beschimpt en bespuugd door Marokkaanse jongeren.

Direct na zijn gewelddadige dood greep spuitbus- en graffitikunstenaar Donovan Spaanstra (33) naar de spuitbus en schilderde een levensgroot portret op de gevel van een pand in de Warmoesstraat. "Voor een kunstenaar, van een kunstenaar. En Van Gogh heeft hier duizenden malen gelopen", legt Spaanstra zijn eerbetoon uit. Spaanstra kon het nieuws van de moord op Van Gogh amper bevatten. "Er is een kunstenaar iets vreselijks aangedaan. Hij is gedood om zijn woorden en kunst." De artiest plukte een foto van de filmmaker van internet en ging onder luid applaus van omstanders aan het werk. Niet iedereen kon het spontane eerbetoon echter waarderen. Spaanstra zelf werd tijdens het schilderen lastig gevallen door Marokkaanse jongeren: "Ze schreeuwden: 'Hamas, Hamas'. Ze waren echt heel pissig. Ze hebben zelfs op het portret gespuugd. Praten over wat er is gebeurd wilden ze niet."

Er klonken in de Warmoesstraat ook andere geluiden: applaus, instemming en verdriet. Voor het portret liggen inmiddels vele bloemen.




Leuk hé, flauwe zever over Marokkaantjes posten! :roll:

Het Skill Effect
5 november 2004, 14:29
Ik zag net dat deze topic al bestond.

Sluit deze maar.

Andro
5 november 2004, 14:50
Het is triest.. absoluut waar. Maar vergeet niet dat Fortuyn door een nederlander werd vermoord. Kortom het was een gek met een motief. Alleen komt dat nu ongelukkig uit dat terrorisme gelinkt wordt aan een bepaalde groep mensen. Was dat niet het geval dan was dit dus idd gewoon een gek met een missie.

Stel je voor dat er iemand een film gaat maken over misbruik van kinderen door katholieke priesters. Goed kans dat er in deze wereld, en in dit land, iemand rondloopt die daar van over de toeren gaat en de maker overhoop steekt. Dan is het ineens iemand die iemand vermoordt en niet iemand met een bepaalde geloofdovertuiging die gelinkt is aan terrorisme. Kortom er wordt iets te dik de nadruk gelegd op het feit dat het een moslim man was imho.