PDA

View Full Version : Groeimelk drinken om Vit D en ijzertekort te voorkomen?


Silverfields
16 januari 2017, 21:17
Europees onderzoek toont aan dat 25% van de kinderen een Vit D tekort hebben. Zie VTM nieuws vanaf 37’

http://nieuws.vtm.be/video/?aid=222418&f%3Faid=137975&f[0]=im_field_categorie%3A217&f[1]=ds_created%3Apast_48_hours

Eerst wordt er in de media op de gevaren van Vit D en andere vitamines gewezen en dan krijg je een artikel die een ernstig tekort bij 25% van de kinderen blootlegt. Het Vit D gehalte bij ouderen en moslimvrouwen is echter nog veel dramatischer dan die 25% bij kinderen.
De oplossing volgens die kinderarts is groeimelk drinken en wel tot de leeftijd van 3 jaar. Klein probleem, groeimelk bevat toegevoegde suikers en niet zomaar een beetje.
Zo bevat een gekend merk 2+ groeimelk maar liefst 8,5 g koolhydraten waarvan 5,2g suikers. De aanbevolen hoeveelheid is een halve liter per dag. Dus je kind krijgt dagelijks 5 x 5,2g = 26g suikers binnen als je die aanbeveling wilt opvolgen.
Vroeger kregen we een lepel levertraan, dat van nature rijk aan Vit D en andere essentiële vetzuren is, en de kous was af. Tegenwoordig moet je vooral oppassen voor supplementen met Vit D en andere vet oplosbare vitamines maar je hebt er wel een tekort aan. Oplossing drink de Vit D met de suikers erbij.
Een paar multinationals wrijven ondertussen in hun handen. Het zou interessant zijn te weten als het Europese onderzoek enigszins gesponsord werd?