PDA

View Full Version : Wat is je lievelingseten?


Pagina's : [1] 2

Peche
16 februari 2017, 16:02
Ik ben bezig aan weekmenu's samen te stellen zodat ik een beter overzicht op mijn budget krijg.
Ook omdat ik mezelf wil verlossen van de vraag, "wat te eten?"

Dus mensen, wat is uw lievelingskost?

De mijne appelspijs met bloedworst, kriekskes met gehaktbrood, mosselen met friet, ribbekes in looksaus, ...

Demper
16 februari 2017, 16:21
Waar ik heel graag aan lik is een fris kutje.

Wapper
16 februari 2017, 16:40
Ik ben verzot op paardenworst naar Mongools recept.

http://www.centralasia-travel.com/uploads/gallery/1102/kazi-01.jpg

Peche
16 februari 2017, 16:42
Dat is het enige vlees dat ik niet eet. En eigenlijk zou ik ook geen varken meer mogen eten. Die beesten zijn te slim om zo barbaars op te telen.
Ik mis goeie labels waar ik zeker weet dat het dier geen lijden heeft gekend.

Truder
16 februari 2017, 16:45
Ik ben bezig aan weekmenu's samen te stellen zodat ik een beter overzicht op mijn budget krijg.
Ook omdat ik mezelf wil verlossen van de vraag, "wat te eten?"

Dus mensen, wat is uw lievelingskost?

De mijne appelspijs met bloedworst, kriekskes met gehaktbrood, mosselen met friet, ribbekes in looksaus, ...

Nu dat het winter is.... Hutsepot, echte Vlaamse hutsepot. Ik maak dat in van die grote kookpotten, 2 dagen eten en een deel invriezen in porties voor dagen waar je onverwacht tijd tekort komt om te koken.

Eyjafjallajökull
16 februari 2017, 16:50
Gefrituurde tarantula :

http://www.peimag.com/wp-content/uploads/2015/04/disgusting-food.jpg

Staat hier toch minstens 1 keer per week op het menu :-)

Truder
16 februari 2017, 16:50
Stoofvlees op grootmoeders wijze. Zalig, bij ons mag de jarige kiezen wat we gaan eten die dag (buiten taart), en bij mij is dat stoofvlees, gemaakt met o.a. Piedboeuf donker.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/57/Piedb%C5%93uf_Bruin.jpg/399px-Piedb%C5%93uf_Bruin.jpg

Bobke
16 februari 2017, 16:56
Gefrituurde tarantula :

http://www.peimag.com/wp-content/uploads/2015/04/disgusting-food.jpg

Staat hier toch minstens 1 keer per week op het menu :-)
Zelf gekweekt?

Libro
16 februari 2017, 16:57
Soupe au pistou:

http://3.bp.blogspot.com/_GgWZHhrV3Dw/TSE4wqbJVaI/AAAAAAAAAfQ/g1Z9wgVpKNE/s1600/Soupe+Au+Pistou.jpg

Da's eten en drinken tegelijkertijd maar ze vraagt wel tijd om te bereiden.

Eyjafjallajökull
16 februari 2017, 16:58
Zelf gekweekt?

Yep, zo'n tarantulastruik heeft niet veel onderhoud nodig :-P

Truder
16 februari 2017, 16:58
Gefrituurde tarantula :
Staat hier toch minstens 1 keer per week op het menu :-)

Is dat wel halal? :-)

Eyjafjallajökull
16 februari 2017, 16:59
Is dat wel halal? :-)

Onverdoofd slachten zit er niet in, nee :-P

de vuile muilekoek
16 februari 2017, 17:18
Ik ben bezig aan weekmenu's samen te stellen zodat ik een beter overzicht op mijn budget krijg.
Ook omdat ik mezelf wil verlossen van de vraag, "wat te eten?"

Dus mensen, wat is uw lievelingskost?

De mijne appelspijs met bloedworst, kriekskes met gehaktbrood, mosselen met friet, ribbekes in looksaus, ...

spaghetti Bolognese met verse producten klaargemaakt en veel strooikaas ....mjam mjam:roll: simpel maar ik eet dat zo graag ...


ik zou mij kunnen dood eten ....

Marie van de koster
16 februari 2017, 17:26
Peeënstomp met worst! Lekker! In de winter moet men degelijke kost eten en geen exotische tierlantijntjes.

de vuile muilekoek
16 februari 2017, 17:27
Peeënstomp met worst! Lekker! In de winter moet men degelijke kost eten en geen exotische tierlantijntjes.

wa is DA jong ? nog nooit van gehoord is dat een Westerse groente?

Eyjafjallajökull
16 februari 2017, 17:29
Peeënstomp met worst! Lekker! In de winter moet men degelijke kost eten en geen exotische tierlantijntjes.

Inderdaad, geen spaghetti in de winter.

Eyjafjallajökull
16 februari 2017, 17:30
wa is DA jong ? nog nooit van gehoord is dat een Westerse groente?

Karootn, muule, karootn !

Truder
16 februari 2017, 17:33
Stoofprei in hesp gewikkeld, kaassaus erover en dan gratineren in de oven... zalig.

de vuile muilekoek
16 februari 2017, 17:34
Karootn, muule, karootn !

Zeg dan gewoon wortelen...dat verstaat dan iedereen hé zeg

Marie van de koster
16 februari 2017, 17:36
wa is DA jong ? nog nooit van gehoord is dat een Westerse groente?

Bent u Vlaams of wat? 8O
Pee = wortel.
Stomp = aardappelpuree.

Truder
16 februari 2017, 17:37
Zeg dan gewoon wortelen...dat verstaat dan iedereen hé zeg

Wortelen zijn Nederlands, in 't stad zijn het peekes.

de vuile muilekoek
16 februari 2017, 17:38
Wortelen zijn Nederlands, in 't stad zijn het peekes.

Maar welke stad ? hier in de Vlaanders zeggen ze wortelen..

Eyjafjallajökull
16 februari 2017, 17:38
Stoofprei in hesp gewikkeld, kaassaus erover en dan gratineren in de oven... zalig.

Yummie :-D

Eyjafjallajökull
16 februari 2017, 17:40
Maar welke stad ? hier in de Vlaanders zeggen ze wortelen..

Welke stad ?

Er is maar één. De rest is parking :-D

TheFourHorsemen
16 februari 2017, 17:40
Maar welke stad ? hier in de Vlaanders zeggen ze wortelen..

Welke stad?

Meen je dat nu serieus? :lol:

Marie van de koster
16 februari 2017, 17:40
Maar welke stad ? hier in de Vlaanders zeggen ze wortelen..

In de Vlaanders, ja zeg, wie verstaat er dat koeterwaals.
In het Antwerpse en de Kempen zijn het peekes!

Truder
16 februari 2017, 17:40
Maar welke stad ? hier in de Vlaanders zeggen ze wortelen..

Der is maar één stad, de rest is parking ?? :-o:-o

Marie van de koster
16 februari 2017, 17:41
Welke stad ?

Er is maar één. De rest is parking :-D

Der is maar één stad, de rest is parking ?? :-o:-o

Da's straf :lol:

Truder
16 februari 2017, 17:41
Welke stad ?

Er is maar één. De rest is parking :-D

fck je was me voor. :-)

de vuile muilekoek
16 februari 2017, 17:42
In de Vlaanders, ja zeg, wie verstaat er dat koeterwaals.
In het Antwerpse en de Kempen zijn het peekes!

Ja t'is al goed ... met uw p weeën :-)

Eyjafjallajökull
16 februari 2017, 17:43
fck je was me voor. :-)

De story of my life ;-) :-P

Truder
16 februari 2017, 17:43
In de Vlaanders, ja zeg, wie verstaat er dat koeterwaals.

Opgepast of de Gerrit (https://www.youtube.com/watch?v=ZJ0g6BH0iQY) komt er weer aan

Eyjafjallajökull
16 februari 2017, 17:45
Opgepast of de Gerrit (https://www.youtube.com/watch?v=ZJ0g6BH0iQY) komt er weer aan

:cheer: Gerrit Callewaert uit Bavikhove :cheer:

Marie van de koster
16 februari 2017, 17:46
Opgepast of de Gerrit (https://www.youtube.com/watch?v=ZJ0g6BH0iQY) komt er weer aan

Help! 8O

Truder
16 februari 2017, 17:59
Liever een Antwerpse dikke nek dan een West Vlaams spraakgebrek. (Graptjen hé Pol)

bembem
16 februari 2017, 21:06
Ik ben bezig aan weekmenu's samen te stellen zodat ik een beter overzicht op mijn budget krijg.
Ook omdat ik mezelf wil verlossen van de vraag, "wat te eten?"

Dus mensen, wat is uw lievelingskost?

De mijne appelspijs met bloedworst, kriekskes met gehaktbrood, mosselen met friet, ribbekes in looksaus, ...

Mjam Mjam :-)
Hier m'n favoriete Chinese take away (ik bestel bijna altijd hetzelfde lol)
kip/runderlapjes met ananas & groentjes, geflambeerde ribbetjes, en natuurlijk gebakken rijst
Zo lekker!! ^^

Thai food idem lol & Spaghetti bolognese of course :-)))))
Oh en een goeie couscous!! Xd!

Guinevere
16 februari 2017, 21:31
Lasagne, pulao, pasta, wok (kip, vegetarisch of schaap/lam)
Ook frieten en burgers.
En kebab, pita.

Pandareus
16 februari 2017, 21:44
Bent u Vlaams of wat? 8O
Pee = wortel.
Stomp = aardappelpuree.

Alleen mensen uit het taalreservaat aantwaarpe verstaan dat hoor...

Peche
16 februari 2017, 21:46
wurteln

Peche
16 februari 2017, 21:53
Mjam Mjam :-)
Hier m'n favoriete Chinese take away (ik bestel bijna altijd hetzelfde lol)
kip/runderlapjes met ananas & groentjes, geflambeerde ribbetjes, en natuurlijk gebakken rijst
Zo lekker!! ^^

Thai food idem lol & Spaghetti bolognese of course :-)))))
Oh en een goeie couscous!! Xd!

Ik pak altijd babi pang gang. Dan bennek zeker dat het goed is.
Hoewel sommige Chinezen hun babi pang gang niet goed maken.
Dat vlees moet licht krokant vanbuiten zijn en mals vanbinnen. Dat is de kunst van dat gerecht.

bembem
16 februari 2017, 21:57
Ik pak altijd babi pang gang. Dan bennek zeker dat het goed is.
Hoewel sommige Chinezen hun babi pang gang niet goed maken.
Dat vlees moet licht krokant vanbuiten zijn en mals vanbinnen. Dat is de kunst van dat gerecht.

Tip: bij een Indonesier gaan... is geen chinees gerecht vandaar...

Peche
16 februari 2017, 21:59
Tip: bij een Indonesier gaan... is geen chinees gerecht vandaar...

Zal ik eens doen Bem, zal ik eens doen.

Zipper
16 februari 2017, 21:59
Stoofvlees, rode kool met spek, Kippen-fricassee (vidée), witloof (op alle wijzen), asperges (liefst op de klassieke "vlaamse" wijze)

cookie monster
17 februari 2017, 01:00
Alleen mensen uit het taalreservaat aantwaarpe verstaan dat hoor...
Eun aaw peeke :lol:
peekesstomp = lekker :)

Xenophon
17 februari 2017, 01:03
Stoofvlees, rode kool met spek, Kippen-fricassee (vidée), witloof (op alle wijzen), asperges (liefst op de klassieke "vlaamse" wijze)

Met een fles cognac.

Xenophon
17 februari 2017, 01:04
Eun aaw peeke :lol:
peekesstomp = lekker :)

Peekesstoemp is lakker.

Peche
17 februari 2017, 01:05
Met peekesstoemp en spekblokskes leg ik subiet mijn vetlaagske.

cookie monster
17 februari 2017, 01:13
Spek = mmmm van lekker :thumbsup:

👍

daiwa
17 februari 2017, 01:19
Spek = mmmm van lekker :thumbsup:

��

Een grote pan spek met eieren en een vers broodje !!
Lekker en goedkoop.

cookie monster
17 februari 2017, 01:32
Een grote pan spek met eieren en een vers broodje !!
Lekker en goedkoop.
ikke nu hartstikke watertanden & lekkerbekken nu :)

Xenophon
17 februari 2017, 01:57
Indonesische baby pangang.

Jay-P.
17 februari 2017, 02:11
Indonesische baby pangang.'k Zal aan U denken volgende week... maar wel genietend van dit street food in Penang.

Elio di Supo
17 februari 2017, 07:39
Paling in't groen. Geserveerd met frieten en een frisse Hoegaerden.

Peche
17 februari 2017, 09:32
mmmmmmmm ja paling in't groen. Hoewel de Paling wel absoluut geen grondsmaak mag hebben. Anders laat ik heel mijn bord staan.

Elio di Supo
17 februari 2017, 09:41
mmmmmmmm ja paling in't groen. Hoewel de Paling wel absoluut geen grondsmaak mag hebben. Anders laat ik heel mijn bord staan.

Ik kan de Drie Goten in Hamme aanbevelen. Daar zijn een paar degelijke palingrestaurants. De mosselen zijn daar ook niet mis. Het is al wat jaartjes geleden dat ik er geweest ben dus ik kan niet met zekerheid zeggen of de kwaliteit nog hetzelfde is.

Peche
17 februari 2017, 09:50
Ik kan de Drie Goten in Hamme aanbevelen. Daar zijn een paar degelijke palingrestaurants. De mosselen zijn daar ook niet mis. Het is al wat jaartjes geleden dat ik er geweest ben dus ik kan niet met zekerheid zeggen of de kwaliteit nog hetzelfde is.

Hamme is wat ver zonder auto :)

Jay-P.
17 februari 2017, 09:51
Victoria, Hoeilaert. aka Bij Victorine
Uitstekende paling in 't groen.
Andere hoofdgerechten op 't menu: vermijden.

Elio di Supo
17 februari 2017, 09:53
Hamme is wat ver zonder auto :)

Op een dag zal u over een auto beschikken. En rijbewijs!

Elio di Supo
17 februari 2017, 09:56
Wat ik ook kan aanbevelen is De Plompe Toren in Sluis (NL). Voor de mosselen dan. Goed in 't vlees en a volonte. Als dessert een Coupe Hawaii bestellen enkel om de serveester a la hollandaise te horen roepen naar de keuken EEJN KOEP HAWAAAAAAAAAAIIII.

Alleen spijtig dat er toen enkel Heineken of Amstel te verkrijgen was. Mss is dit inmiddels veranderd.

Peche
17 februari 2017, 09:59
Op een dag zal u over een auto beschikken. En rijbewijs!

Ja, maar dan moet er wel veel veranderen.

Elio di Supo
17 februari 2017, 10:04
Ja, maar dan moet er wel veel veranderen.

Spannend, nietwaar? :-D

fox
17 februari 2017, 10:40
Steak limousin met beetje peper en zout en frieten. Meer moet dat niet zijn!

Peche
17 februari 2017, 10:46
Spannend, nietwaar? :-D

Vanuit een bepaald perspectief wel.

Marie van de koster
17 februari 2017, 11:03
Stoofvlees, rode kool met spek, Kippen-fricassee (vidée), witloof (op alle wijzen), asperges (liefst op de klassieke "vlaamse" wijze)

Lekker! Rode kool met spek, da's lang geleden dat ik het nog at.

de vuile muilekoek
17 februari 2017, 11:19
Lekker! Rode kool met spek, da's lang geleden dat ik het nog at.

ge laat daar véél scheten van kolen en spek daar komt ge echt dik van dus...:roll:

Wapper
17 februari 2017, 21:55
Lekker! Rode kool met spek, da's lang geleden dat ik het nog at.

recept van mijn schoonmoeder:

250 g gerookt spek, dik gesneden, in lardons
500 g rode kool. gesnipperd
500 g appel, in blokjes
4 dikke eetlepels donkere bruine suiker
50 ml rodewijnazijn

-spek aanbakken,
-rode kool, suiker en scheutje water toevoegen, goed mengen, 30 minuten zachtjes stoven.
- wijnazijn toevoegen, goed roeren, als bij wonder verandert het paars in rood.
- appel toevoegen, nog 30 minuten stoven, opletten voor aanbranden, evt scheutjes water toevoegen.
- klaar: perfecte zout/zuur/zoet balans.

Peche
17 februari 2017, 22:05
Gefrituurde tarantula :
Staat hier toch minstens 1 keer per week op het menu :-)
Is dat wel halal? :-)

Stel U eens voor als die culturen zich tot de islam bekeren en zo'n spin halal moeten slachten :)

Marie van de koster
18 februari 2017, 16:38
recept van mijn schoonmoeder:

250 g gerookt spek, dik gesneden, in lardons
500 g rode kool. gesnipperd
500 g appel, in blokjes
4 dikke eetlepels donkere bruine suiker
50 ml rodewijnazijn

-spek aanbakken,
-rode kool, suiker en scheutje water toevoegen, goed mengen, 30 minuten zachtjes stoven.
- wijnazijn toevoegen, goed roeren, als bij wonder verandert het paars in rood.
- appel toevoegen, nog 30 minuten stoven, opletten voor aanbranden, evt scheutjes water toevoegen.
- klaar: perfecte zout/zuur/zoet balans.

Hemels!

strijkijzer
18 februari 2017, 16:40
Dat is het enige vlees dat ik niet eet. En eigenlijk zou ik ook geen varken meer mogen eten. Die beesten zijn te slim om zo barbaars op te telen.
Ik mis goeie labels waar ik zeker weet dat het dier geen lijden heeft gekend.

Leven is lijden.

strijkijzer
18 februari 2017, 16:40
Nu dat het winter is.... Hutsepot, echte Vlaamse hutsepot. Ik maak dat in van die grote kookpotten, 2 dagen eten en een deel invriezen in porties voor dagen waar je onverwacht tijd tekort komt om te koken.

Daarnet nog gegeten. Njam njam.

strijkijzer
18 februari 2017, 16:45
On topic : brood. Ik zie altijd meer uit naar het ontbijt dan naar een warme maaltijd.

Marie van de koster
18 februari 2017, 16:52
On topic : brood. Ik zie altijd meer uit naar het ontbijt dan naar een warme maaltijd.

Boterhammen met salami of met jonge kaas :-D

Peche
18 februari 2017, 16:55
Mmmm boterhammen, of met hesp en wat mayonaise.

NieuwNoors
18 februari 2017, 17:02
Zuurkool: choucroute dus! Hemels lekker. Met spek, spiering in stukjes, verschillende soorten sauciskes....MJAM. Ook kruidnagel doe ik erin, scheutje witte wijn niet vergeten. Ik laat dat dus heel lang sudderen zodat de smaken zich goed kunnen mengen. (eigenlijk is het mijnen Albeir die dat klaarmaakt, oeps). En daarbij ne goeie zelfgemaakte aardappelpuree, it's like heaven!

- Ajuinsaus met spek. Is mijn 2de favo gerecht. Simpel, goedkoop en mjammie!
Ook hier laat ik de ajuin lang sudderen. Toch zo'n 1,5 uur. Op het einde klein scheutje azijn erbij.

NieuwNoors
18 februari 2017, 17:04
Boterhammen met salami of met jonge kaas :-D
Dat neem ik bijna altijd mee naar't werk. Lekker zenne. (met gratis soep van op't werk)!

Peche
18 februari 2017, 17:05
Die van de Delhaize is goed he NN. Ik weet de naam van het merk niet, maar de choucroute zit in zo'n vacuumzakske en allemaal vleessoorten bij. In de frigo bij het vlees enzo staat dat. Hemels lekker en ultra gezond.

Vrijheideerst
18 februari 2017, 17:48
Vol Au Vent.

Met kroketten. ;-)

Another Jack
18 februari 2017, 17:56
Gefrituurde vis
Spaghetti vongole
Cannelloni
Perfect gegrilde steak
Speenvarken van de Chinees
Stoofvlees met blauwe Chimay
Gouvetsi
Spaghetti carbonara
Mosselen
Gegrild lamsvlees
Couscous royale
...

NieuwNoors
18 februari 2017, 18:00
Die van de Delhaize is goed he NN. Ik weet de naam van het merk niet, maar de choucroute zit in zo'n vacuumzakske en allemaal vleessoorten bij. In de frigo bij het vlees enzo staat dat. Hemels lekker en ultra gezond.
Dat vlees zit erbij? ok, kan ook mss lekker zijn maar hier wordt er 'vers' vlees aan toegevoegd.
Maar bedankt voor de tip; ik kan het altijd eens uitproberen, zo' vacuumzakje.

Another Jack
18 februari 2017, 18:03
Die van de Delhaize is goed he NN. Ik weet de naam van het merk niet, maar de choucroute zit in zo'n vacuumzakske en allemaal vleessoorten bij. In de frigo bij het vlees enzo staat dat. Hemels lekker en ultra gezond.

Dat is helemaal niet gezond, met het zout dat daar in zit, kan ik mijn oprit ijsvrij houden...

NieuwNoors
18 februari 2017, 18:03
Mijn lievelingsgerecht op nr 3 = paella Royal.
Spijtig genoeg moet je daarvoor ZO veel ingredienten in huis halen + sta je een halve dag in de keuken. Daarom eet ik paella alleen op restaurant. (zo'n 2 keer/jaar).

NieuwNoors
18 februari 2017, 18:04
Lekker! Rode kool met spek, da's lang geleden dat ik het nog at.

Hier toch minstens 2 keer/maand. En jaaaaaaaaaaaaa, da's lekker zenne!

Rahowa
18 februari 2017, 18:11
spaghetti Bolognese met verse producten klaargemaakt en veel strooikaas ....mjam mjam:roll: simpel maar ik eet dat zo graag ...


ik zou mij kunnen dood eten ....

Traditionele bolognaise(veel vlees,weinig saus) eet men met tagliatelle.In Bologna gruwen ze van de gedachte spaghetti te eten bij hun Bolognaise.

Peche
18 februari 2017, 18:17
Dat vlees zit erbij? ok, kan ook mss lekker zijn maar hier wordt er 'vers' vlees aan toegevoegd.
Maar bedankt voor de tip; ik kan het altijd eens uitproberen, zo' vacuumzakje.

Het kost 9 euro en. En echt kwaliteit hoor. Vleesworsjes, spek en spieringachtig vlees.
Met wat zwarte peperbollen en ik vond dat beter dan uit zo'n blikske.

Vrijheideerst
18 februari 2017, 18:39
En ook nog:

Lasagne (ook vegetarische)
Spaghetti (vooral bolognese & carbonara)
Ravioli
Stoofvlees
Steak (goed gebakken)
Moussaka

Another Jack
18 februari 2017, 18:59
Traditionele bolognaise(veel vlees,weinig saus) eet men met tagliatelle.In Bologna gruwen ze van de gedachte spaghetti te eten bij hun Bolognaise.

Thuleander eet daar houtschilfers bij.

Another Jack
18 februari 2017, 19:14
Het kost 9 euro en. En echt kwaliteit hoor. Vleesworsjes, spek en spieringachtig vlees.
Met wat zwarte peperbollen en ik vond dat beter dan uit zo'n blikske.

Dat zijn geen peperbollen, dat zijn geneverbessen.

Zipper
18 februari 2017, 19:53
Die van de Delhaize is goed he NN. Ik weet de naam van het merk niet, maar de choucroute zit in zo'n vacuumzakske en allemaal vleessoorten bij. In de frigo bij het vlees enzo staat dat. Hemels lekker en ultra gezond.

goeie zuurkool is die van "Hart".

Another Jack
18 februari 2017, 19:58
goeie zuurkool is die van "Hart".

Thuleander eet zo'n blik ongeopend op...
"Dat is helemaal nie Hart!!!"

DewareJakob
18 februari 2017, 21:02
Vol Au Vent.

Met kroketten. ;-)

2

Mag ook met frietjes of puree.

Eduard Khil
18 februari 2017, 21:05
Thuleander eet zo'n blik ongeopend op...
"Dat is helemaal nie Hart!!!"

:rofl:

Vrijheideerst
18 februari 2017, 21:11
2

Mag ook met frietjes of puree.

Absoluut!

strijkijzer
19 februari 2017, 06:50
Die van de Delhaize is goed he NN. Ik weet de naam van het merk niet, maar de choucroute zit in zo'n vacuumzakske en allemaal vleessoorten bij. In de frigo bij het vlees enzo staat dat. Hemels lekker en ultra gezond.

Ultra gezond ? Je kan tegenwoordig het hele jaar door verse witte kool krijgen. Waarom in hemelsnaam nog gepekelde kool eten ? Dat verkort uw leven door z'n zout gehalte.

de vuile muilekoek
19 februari 2017, 09:14
Mijn lievelingsgerecht op nr 3 = paella Royal.
Spijtig genoeg moet je daarvoor ZO veel ingredienten in huis halen + sta je een halve dag in de keuken. Daarom eet ik paella alleen op restaurant. (zo'n 2 keer/jaar).

Ik heb een goed paella gerecht uit mijn kookboek en de echte paella pan uit Spanje meegebracht indertijd... klaarmaken in de zomer en vrienden uitnodigen heerlijk...;-);-) ook om uw dood te eten...:-)

de vuile muilekoek
19 februari 2017, 09:17
Traditionele bolognaise(veel vlees,weinig saus) eet men met tagliatelle.In Bologna gruwen ze van de gedachte spaghetti te eten bij hun Bolognaise.

;-)

Peche
19 februari 2017, 10:37
Ultra gezond ? Je kan tegenwoordig het hele jaar door verse witte kool krijgen. Waarom in hemelsnaam nog gepekelde kool eten ? Dat verkort uw leven door z'n zout gehalte.

Dat is een keer gezond hoor, gepekeld eten.

Pandareus
19 februari 2017, 14:04
Zuurkool: choucroute dus! Hemels lekker. Met spek, spiering in stukjes, verschillende soorten sauciskes....MJAM. Ook kruidnagel doe ik erin, scheutje witte wijn niet vergeten. Ik laat dat dus heel lang sudderen zodat de smaken zich goed kunnen mengen. (eigenlijk is het mijnen Albeir die dat klaarmaakt, oeps). En daarbij ne goeie zelfgemaakte aardappelpuree, it's like heaven!

- Ajuinsaus met spek. Is mijn 2de favo gerecht. Simpel, goedkoop en mjammie!
Ook hier laat ik de ajuin lang sudderen. Toch zo'n 1,5 uur. Op het einde klein scheutje azijn erbij.

Naast de kruidnagel ook flinke hoeveelheid jeneverbessen erbij doen. En idd lang laten sudderen. Zoals met de meeste stoofgerechten is dat op dag 2 nog lekkerder.

Pandareus
19 februari 2017, 14:19
En ook nog:

Lasagne (ook vegetarische)
Spaghetti (vooral bolognese & carbonara)
Ravioli
Stoofvlees
Steak (goed gebakken)
Moussaka

Dat is culinaire moord...

DewareJakob
19 februari 2017, 17:25
Dat is culinaire moord...

Neen, een bereidingswijze die bij sommigen de voorkeur heeft. (Niet bij mij, voor de duidelijkheid.)
Een goede kok kan ook daar op inspelen.

Eduard Khil
19 februari 2017, 18:06
ik eet graag een lekkere soep (https://www.youtube.com/watch?v=h7PETX-0L9g)

Pandareus
19 februari 2017, 20:00
Neen, een bereidingswijze die bij sommigen de voorkeur heeft. (Niet bij mij, voor de duidelijkheid.)
Een goede kok kan ook daar op inspelen.

Neen.
Er is veel barbarij rond ons, en in een democratie moet dat kunnen. Maar ergens moeten er toch grenzen zijn aan wat toelaatbaar is ? Een doorbakken steak serveren is zoals hardcore porno uitbeelden in een kathedraal. Not done dus...

Zeus
19 februari 2017, 21:10
Ik ben bezig aan weekmenu's samen te stellen zodat ik een beter overzicht op mijn budget krijg.
Ook omdat ik mezelf wil verlossen van de vraag, "wat te eten?"

Dus mensen, wat is uw lievelingskost?

De mijne appelspijs met bloedworst, kriekskes met gehaktbrood, mosselen met friet, ribbekes in looksaus, ...

tomaat-garnaal met on the side een gepoft aardappeltje met zure room, bieslook en wat pijpajuin

DewareJakob
20 februari 2017, 15:02
Neen.
Er is veel barbarij rond ons, en in een democratie moet dat kunnen. Maar ergens moeten er toch grenzen zijn aan wat toelaatbaar is ? Een doorbakken steak serveren is zoals hardcore porno uitbeelden in een kathedraal. Not done dus...

U onderschat onze koks. En je gebruikt je eigen mening als norm.
Maar... daarmee vertel ik niets nieuws...

Another Jack
21 februari 2017, 17:08
Neen.
Er is veel barbarij rond ons, en in een democratie moet dat kunnen. Maar ergens moeten er toch grenzen zijn aan wat toelaatbaar is ? Een doorbakken steak serveren is zoals hardcore porno uitbeelden in een kathedraal. Not done dus...

Even grotere barbarij, pasta te gaar koken, een Belgische specialiteit...

Eyjafjallajökull
21 februari 2017, 17:11
Even grotere barbarij, pasta te gaar koken, een Belgische specialiteit...

Yep, of aaneenklittende pasta, nog zo één...

Eduard Khil
21 februari 2017, 17:51
Yep, of aaneenklittende pasta, nog zo één...

vandaar dat die apen dan een mes vragen hé als ze pasta eten, om hem te kunnen snijden :lol:

En dan 's avonds na het eten nog een cappuccino bestellen :rofl:

de vuile muilekoek
21 februari 2017, 17:52
Yep, of aaneenklittende pasta, nog zo één...

Overspoelen in het vergiet onder de kraan en erin roeren ..direct als gaar is ... plakt niet meer dan...

Bobke
21 februari 2017, 18:05
Even grotere barbarij, pasta te gaar koken, een Belgische specialiteit...
Klant is koning.

Another Jack
21 februari 2017, 18:10
Overspoelen in het vergiet onder de kraan en erin roeren ..direct als gaar is ... plakt niet meer dan...

Uw pasta moet onmiddellijk in de saus.
Niks spoelen...

Eduard Khil
21 februari 2017, 18:11
Klant is koning.

onzin

Another Jack
21 februari 2017, 18:12
Klant is koning.

Zouden er echt klanten zijn die zeggen hoe hun pasta moet gekookt zijn??

Another Jack
21 februari 2017, 18:46
Thuleander eet zijn pasta rauw, met een raap van uit zijn tuintje....

TheFourHorsemen
21 februari 2017, 18:48
Thuleander eet zijn pasta rauw, met een raap van uit zijn tuintje....

Eet een echte Germaan wel pasta?

Eyjafjallajökull
21 februari 2017, 18:49
Zouden er echt klanten zijn die zeggen hoe hun pasta moet gekookt zijn??

"Graag platgekookt" :lol:

Another Jack
21 februari 2017, 19:11
Eet een echte Germaan wel pasta?

Gemaakt van berkenwortels.

NieuwNoors
21 februari 2017, 19:48
Ik heb een goed paella gerecht uit mijn kookboek en de echte paella pan uit Spanje meegebracht indertijd... klaarmaken in de zomer en vrienden uitnodigen heerlijk...;-);-) ook om uw dood te eten...:-)

Nodig mij eens uit muileke! Alleen dat 'dood eten' zie ik ni zitten :-D

Eduard Khil
21 februari 2017, 19:57
Gemaakt van berkenwortels.

met brandnetelsaus?

Another Jack
21 februari 2017, 20:29
met brandnetelsaus?

Alleen op zondag.
Of wanneer de bosgoden ook mogen vereerd worden...

quercus
21 februari 2017, 20:39
Neen.
Er is veel barbarij rond ons, en in een democratie moet dat kunnen. Maar ergens moeten er toch grenzen zijn aan wat toelaatbaar is ? Een doorbakken steak serveren is zoals hardcore porno uitbeelden in een kathedraal. Not done dus...
Wel, een rauwe of nauwelijks gebakken steak stuur ik ook stante pede terug. Terwijl ik eet wil ik geen bord waarin, naarmate je van het vlees snijdt, geleidelijk een plas bloed ontstaat. En dat heb je met die zotternij van "bleu" of "saignant". Voor mij hoeft het niet hard gebakken te zijn maar binnenin mag het niet meer zijn dan een ietsje rozig.

Another Jack
21 februari 2017, 20:45
Wel, een rauwe of nauwelijks gebakken steak stuur ik ook stante pede terug. Terwijl ik eet wil ik geen bord waarin, naarmate je van het vlees snijdt, geleidelijk een plas bloed ontstaat. En dat heb je met die zotternij van "bleu" of "saignant". Voor mij hoeft het niet hard gebakken te zijn maar binnenin mag het niet meer zijn dan een ietsje rozig.

Overal waar ik ga eten, wordt dat steeds gevraagd...

Eduard Khil
21 februari 2017, 20:51
Overal waar ik ga eten, wordt dat steeds gevraagd...

een echte Germaan eet zijn steak van de nog levende koe

Another Jack
21 februari 2017, 20:53
een echte Germaan eet zijn steak van de nog levende koe

:lol::lol::lol:

Thuleander
21 februari 2017, 22:17
Thuleander eet daar houtschilfers bij.

Thuleander eet zo'n blik ongeopend op...


Thuleander eet zijn pasta rauw, met een raap van uit zijn tuintje....


Die Thuleander zit nogal in uw hoofd precies.

Tavek
21 februari 2017, 22:31
Die Thuleander zit nogal in uw hoofd precies.

Mens mag er toch mee lachen he ?

Thuleander
21 februari 2017, 22:43
Mens mag er toch mee lachen he ?

Ja natuurlijk.
Zeker wanneer het echt ongelofelijk grappig is, zoals de humor van AJ.
Die houtschilfers, bijvoorbeeld.
Dat vond ik echt goed gevonden.
Je moet er maar opkomen.

Tavek
21 februari 2017, 23:00
Ja natuurlijk.
Zeker wanneer het echt ongelofelijk grappig is, zoals de humor van AJ.
Die houtschilfers, bijvoorbeeld.
Dat vond ik echt goed gevonden.
Je moet er maar opkomen.

In het kader van een recente draad die je hebt geopend, een zeverdraad, is het grappig.

Skobelev
22 februari 2017, 06:56
:cheer: 't is weer den tijd van smoutebollen met stoofvlees en pickels :cheer:

Hoomer
22 februari 2017, 07:23
:cheer: 't is weer den tijd van smoutebollen met stoofvlees en pickels :cheer:

En de sardienen met aardbeien in zoetzure saus niet vergeten. :-)

TheFourHorsemen
22 februari 2017, 08:09
Wel, een rauwe of nauwelijks gebakken steak stuur ik ook stante pede terug. Terwijl ik eet wil ik geen bord waarin, naarmate je van het vlees snijdt, geleidelijk een plas bloed ontstaat. En dat heb je met die zotternij van "bleu" of "saignant". Voor mij hoeft het niet hard gebakken te zijn maar binnenin mag het niet meer zijn dan een ietsje rozig.

Dat is geen bloed.

Hoomer
22 februari 2017, 08:25
Dat is geen bloed.

Maar eerder een teken dat er een onervaren kok aan het fornuis staat.

Elio di Supo
22 februari 2017, 09:00
een echte Germaan eet zijn steak van de nog levende koe

En dan nog liefst terwijl die aan het schijten is.

Skobelev
22 februari 2017, 10:16
En de sardienen met aardbeien in zoetzure saus niet vergeten. :-)

't Is niet om te zwanzen hoor, bij Delforge serveren ze dat.

Oliebollen met pickles
Waar Delforge ook voor bekendstaat, zijn zijn oliebollen met pickles en stoofvleessaus. Op het eerste gezicht een niet zo smakelijke combinatie, maar carnavalisten bestellen het wel aan het kraam van Delforge. "Oliebollen met pickles en stoofvleessaus is inmiddels een klassieker", zegt hij. "Wat daar aan de oorsprong van ligt, dat is moeilijk te zeggen. Het is overigens niet zo dat het alleen zatte feestvierders zijn die met carnaval die rare combinatie willen. Geloof het of niet, ook nuchtere mensen vragen ernaar. En ook buiten de drie dagen van carnaval. Het heeft dus helemaal niks te maken met zatte carnavalstoestanden."

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-aalst/vincent-delforge-keert-terug-na-drama-a2209490/

Gamla
22 februari 2017, 10:20
Ik wil Merkel voor de varkens gooien.

Wapper
22 februari 2017, 10:27
't Is niet om te zwanzen hoor, bij Delforge serveren ze dat.

Oliebollen met pickles
Waar Delforge ook voor bekendstaat, zijn zijn oliebollen met pickles en stoofvleessaus. Op het eerste gezicht een niet zo smakelijke combinatie, maar carnavalisten bestellen het wel aan het kraam van Delforge.


Die zijn dan ook strontzat.... :lol:

Gamla
22 februari 2017, 10:50
Oliebollen met pickles??? Mensen toch.

TheFourHorsemen
22 februari 2017, 10:56
De gruwel.

Eyjafjallajökull
22 februari 2017, 11:01
De gruwel.

http://hlnregiophotoprovider0.hln-cdn.be/photo/vincent-delforge-met-zijn-specialiteit-oliebollen-met-pickles-en-stoofvleessaus-nbsp-nbsp-rutger/p1/img-MTY5NmUyZjYvYXQvNzMxMDA0Ny8zMjB4OTk5OS9GVA/7310047.jpeg?v=oX3v3Pq

Marie van de koster
22 februari 2017, 11:11
Zuurkool: choucroute dus! Hemels lekker. Met spek, spiering in stukjes, verschillende soorten sauciskes....MJAM. Ook kruidnagel doe ik erin, scheutje witte wijn niet vergeten. Ik laat dat dus heel lang sudderen zodat de smaken zich goed kunnen mengen. (eigenlijk is het mijnen Albeir die dat klaarmaakt, oeps). En daarbij ne goeie zelfgemaakte aardappelpuree, it's like heaven!

- Ajuinsaus met spek. Is mijn 2de favo gerecht. Simpel, goedkoop en mjammie!
Ook hier laat ik de ajuin lang sudderen. Toch zo'n 1,5 uur. Op het einde klein scheutje azijn erbij.

Ik ben eens een keer verschrikkelijk ziek geweest na het eten van zuurkool. Het was wel geen zelf klaargemaakte maar uit een glas (merk vergeten), ik had hem nochtans goed doorgekookt. Ik ben altijd dol geweest op zuurkool maar sinds toen eet ik dat toch niet zoveel meer.

Marie van de koster
22 februari 2017, 11:23
vandaar dat die apen dan een mes vragen hé als ze pasta eten, om hem te kunnen snijden :lol:

En dan 's avonds na het eten nog een cappuccino bestellen :rofl:

Cappucino hmmmmmmmmmmmmmm met veel slagroom en chocolade stukskes hmmmmmmmmmmm :lol:

Marie van de koster
22 februari 2017, 11:26
:cheer: 't is weer den tijd van smoutebollen met stoofvlees en pickels :cheer:

Smoutebollen met stoofvlees 8O 8O 8O 8O 8O

Gamla
22 februari 2017, 11:33
Smoutebollen met stoofvlees 8O 8O 8O 8O 8O

Smoutebollen met bloemsuiker. Daarna een meisje kussen in de rups.
Zo moet het. De rest is nonsens.

quercus
22 februari 2017, 12:04
Dat is geen bloed.
:lol: Ha nee zeker!?

TheFourHorsemen
22 februari 2017, 12:29
:lol: Ha nee zeker!?

http://www.gva.be/cnt/aid1483673/waarom-komt-er-nog-bloed-uit-een-gebakken-biefstuk

Saignant of bloedend. Zo noemen de Fransen met veel gevoel voor drama een biefstuk die kort gebakken is. Maar die biefstuk bloedt helemaal niet. Wat is dan dat vocht met het rode kleurtje?
Vlees bevat nauwelijks nog bloed. In het slachthuis laten ze de dieren grondig uitbloeden. Want bloed bederft snel en kan het vlees besmetten. Wat wel nog in het vlees zit, is water en myoglobine.

Myoglobine is een eiwit dat zuurstof transporteert van de aderen naar de spieren. En dat eiwit bevat een ijzeratoompje dat rood kleurt zodra het met zuurstof in contact komt.

Van zodra je je biefstuk aansnijdt, stroomt het vleesvocht met de myoglobine dus naar buiten en wordt rood. Dat vleesvocht (met de smaakstoffen, suikers, zouten, enz) is als smaakvolle limonade en heeft helemaal niets met bloed te maken.




Ongetwijfeld vindt u hierover ook echt wetenschappelijke bronnen. Ik had echter geen zin om dit op te zoeken.

Google "steak myoglobin" en je vindt tal van links.

Eyjafjallajökull
22 februari 2017, 13:08
Weer iets bijgeleerd ! :-)

Gamla
22 februari 2017, 14:19
Is er iemand die kebab niet lekker vind? Je moet dat eens op het werk zeggen.
Ik zeg dat en dus ben ik een monsterlijke rascist.

"Goh! Zo ver mag je niet gaan, Jan!"

quercus
22 februari 2017, 16:00
http://www.gva.be/cnt/aid1483673/waarom-komt-er-nog-bloed-uit-een-gebakken-biefstuk

Ongetwijfeld vindt u hierover ook echt wetenschappelijke bronnen. Ik had echter geen zin om dit op te zoeken.

Google "steak myoglobin" en je vindt tal van links.
Wel, ik wil die wetenschappelijke verklaring (waarvoor dank) gerust aannemen. Maar toch vind ik het verschijnen van dergelijke bloederig uitziende plas op je bord bij het eten allesbehalve aantrekkelijk.
Het is overigens wel merkwaardig dat, inzake "rauw" de meeste mensen anders reageren naargelang het soort vlees dat hen voorgezet wordt. Een vrij groot aantal blijkt geen bezwaar te hebben tegen nauwelijks gebakken (en dus grotendeels rauw) rundvlees. Maar half-rauw kippenvlees zullen ze, met reden, niet accepteren. Bij de meesten mag varkensvlees evenmin er binnenin nog rauw uitzien. Lamsvlees wordt dan door velen weer half-rauw rustig aangenomen. Enkele jaren geleden werd mij eens op een verjaardagsfeest in een restaurant dergelijk lamsvlees voorgezet. Ik wenste de prettige sfeer met mijn tafelgenoten niet te bederven door ostentatief daarvoor een kelner aan te klampen. Dus heb ik "diplomatisch" van dat vlees alleen maar de wat beter doorbakken buitenkant gegeten.

Hoomer
22 februari 2017, 16:07
Wel, ik wil die wetenschappelijke verklaring (waarvoor dank) gerust aannemen. Maar toch vind ik het verschijnen van dergelijke bloederig uitziende plas op je bord bij het eten allesbehalve aantrekkelijk.
Het is overigens wel merkwaardig dat, inzake "rauw" de meeste mensen anders reageren naargelang het soort vlees dat hen voorgezet wordt. Een vrij groot aantal blijkt geen bezwaar te hebben tegen nauwelijks gebakken (en dus grotendeels rauw) rundvlees. Maar half-rauw kippenvlees zullen ze, met reden, niet accepteren. Bij de meesten mag varkensvlees evenmin er binnenin nog rauw uitzien. Lamsvlees wordt dan door velen weer half-rauw rustig aangenomen. Enkele jaren geleden werd mij eens op een verjaardagsfeest in een restaurant dergelijk lamsvlees voorgezet. Ik wenste de prettige sfeer met mijn tafelgenoten niet te bederven door ostentatief daarvoor een kelner aan te klampen. Dus heb ik "diplomatisch" van dat vlees alleen maar de wat beter doorbakken buitenkant gegeten.

Lamsvlees wordt altijd rosé geserveerd, je vermoord dat lam nogmaals door het te hard te bakken. En vlees laat je net zolang rusten in zilverpapier als de baktijd was zodat de onverzadigde vetzuren zal ik het maar noemen eruit kunnen lopen. Kip moet doorbakken zijn en niet alleen om de salmonella te doden, en varkenvlees mag ook rosé zijn op voorwaarde dat het totaal stuk vlees tot 200 graden verhit is geweest. :-)

Maar het is algemeen geweten dat Nederlanders nog minder goed kunnen koken dan de Engelsen. ;-)

TheFourHorsemen
22 februari 2017, 16:10
Wel, ik wil die wetenschappelijke verklaring (waarvoor dank) gerust aannemen. Maar toch vind ik het verschijnen van dergelijke bloederig uitziende plas op je bord bij het eten allesbehalve aantrekkelijk.


En dat is uiteraard uw goed recht. Smaken verschillen natuurlijk, maar echt volledig doorbakken vind ik persoonlijk een beetje zonde van het vlees. Mijn voorkeur gaat uit naar saignant, gevolgd door a point. Blue vind ik dan weer te rauw.



Het is overigens wel merkwaardig dat, inzake "rauw" de meeste mensen anders reageren naargelang het soort vlees dat hen voorgezet wordt.


Dat hangt af van bepaalde bacteriën die in bepaalde vleessoorten wel en bij andere dan weer niet aanwezig zijn.


Een vrij groot aantal blijkt geen bezwaar te hebben tegen nauwelijks gebakken (en dus grotendeels rauw) rundvlees.


Of zelfs volledig rauw, kijk bijvoorbeeld naar steak tartare of filet americain.


Maar half-rauw kippenvlees zullen ze, met reden, niet accepteren. Bij de meesten mag varkensvlees evenmin er binnenin nog rauw uitzien. Lamsvlees wordt dan door velen weer half-rauw rustig aangenomen. Enkele jaren geleden werd mij eens op een verjaardagsfeest in een restaurant dergelijk lamsvlees voorgezet. Ik wenste de prettige sfeer met mijn tafelgenoten niet te bederven door ostentatief daarvoor een kelner aan te klampen. Dus heb ik "diplomatisch" van dat vlees alleen maar de wat beter doorbakken buitenkant gegeten.

Marie van de koster
22 februari 2017, 17:28
Is er iemand die kebab niet lekker vind? Je moet dat eens op het werk zeggen.
Ik zeg dat en dus ben ik een monsterlijke rascist.

"Goh! Zo ver mag je niet gaan, Jan!"

Ik vind het er vreselijk vies uit zien. Precies of er iemand op overgegeven heeft en ik eet geen dingen die er vies uitzien.

quercus
22 februari 2017, 17:31
Lamsvlees wordt altijd rosé geserveerd, je vermoord dat lam nogmaals door het te hard te bakken. En vlees laat je net zolang rusten in zilverpapier als de baktijd was zodat de onverzadigde vetzuren zal ik het maar noemen eruit kunnen lopen. Kip moet doorbakken zijn en niet alleen om de salmonella te doden, en varkenvlees mag ook rosé zijn op voorwaarde dat het totaal stuk vlees tot 200 graden verhit is geweest. :-)

Maar het is algemeen geweten dat Nederlanders nog minder goed kunnen koken dan de Engelsen. ;-)

Waarom sleur je hier nu de Nederlanders bij? Ik ben Vlaming hoor!

de vuile muilekoek
22 februari 2017, 17:34
Is er iemand die kebab niet lekker vind? Je moet dat eens op het werk zeggen.
Ik zeg dat en dus ben ik een monsterlijke rascist.

"Goh! Zo ver mag je niet gaan, Jan!"

Wat is me dat toch met dien stomme kebab ...hier hoort men stoofvlees met friet te verkopen!!

Alleen cultuurbarbaren en onderkruipers eten Kebab op Vlaamse gronden...:vlaander:

NieuwNoors
22 februari 2017, 17:59
En het wonder is geschied!!! Ik heb mijnen Albeir kunnen overhalen om vandaag ne lekkere choucroute klaar te maken terwijl ik weg werken was. Staat nu nog te pruttelen, en binnen een half uurtje gaan we aan tafel. (watertand-smiley). Heel mijn huis ruikt naar de MJAM-MJAM zuurkool.
Yessssssssssssssssssssssssssssss! :-D:-D

de vuile muilekoek
22 februari 2017, 18:01
En het wonder is geschied!!! Ik heb mijnen Albeir kunnen overhalen om vandaag ne lekkere choucroute klaar te maken terwijl ik weg werken was. Staat nu nog te pruttelen, en binnen een half uurtje gaan we aan tafel. (watertand-smiley). Heel mijn huis ruikt naar de MJAM-MJAM zuurkool.
Yessssssssssssssssssssssssssssss! :-D:-D

is dat geen gerecht uit Straatsburg ...:roll:

Eduard Khil
22 februari 2017, 18:06
Cappucino hmmmmmmmmmmmmmm met veel slagroom en chocolade stukskes hmmmmmmmmmmm :lol:

dat is inderdaad zeer lekker. Alleen mag je dat maar bestellen tot 11h 's morgens. Daarna is het een doodzonde.

dpg
22 februari 2017, 18:18
Waarom sleur je hier nu de Nederlanders bij? Ik ben Vlaming hoor!

In Apeldoorn denken ze daar anders over.

Skobelev
22 februari 2017, 20:13
Is er iemand die kebab niet lekker vind? Je moet dat eens op het werk zeggen.
Ik zeg dat en dus ben ik een monsterlijke rascist.

"Goh! Zo ver mag je niet gaan, Jan!"

Geen idee of het lekker is, ik eet dat niet uit principe. Ik koop trouwens NIETS bij islamieten. Nog liever honger of dorst dat het geen naam heeft. ;-)

bembem
22 februari 2017, 20:23
En het wonder is geschied!!! Ik heb mijnen Albeir kunnen overhalen om vandaag ne lekkere choucroute klaar te maken terwijl ik weg werken was. Staat nu nog te pruttelen, en binnen een half uurtje gaan we aan tafel. (watertand-smiley). Heel mijn huis ruikt naar de MJAM-MJAM zuurkool.
Yessssssssssssssssssssssssssssss! :-D:-D

Mjam mjam zeg! Yummie!!!!

bembem
22 februari 2017, 20:25
Weer iets bijgeleerd ! :-)

Ik wist het ook niet, een interessant weetje indeed, ps thx 4Horsemen ^^

Another Jack
22 februari 2017, 20:30
Geen idee of het lekker is, ik eet dat niet uit principe. Ik koop trouwens NIETS bij islamieten. Nog liever honger of dorst dat het geen naam heeft. ;-)

En als een katholiek een kebab zou maken?

bembem
22 februari 2017, 20:31
En als een katholiek een kebab zou maken?

en als en als.....

Another Jack
22 februari 2017, 20:48
Die Thuleander zit nogal in uw hoofd precies.

Ja, ik ben een fan van uw typetje.
Wist je dat nog niet?

Pandareus
22 februari 2017, 21:37
Even grotere barbarij, pasta te gaar koken, een Belgische specialiteit...

Dat is inderdaad verschrikkelijk...

Pandareus
22 februari 2017, 21:38
vandaar dat die apen dan een mes vragen hé als ze pasta eten, om hem te kunnen snijden :lol:

En dan 's avonds na het eten nog een cappuccino bestellen :rofl:

pasta snijden... :roll: alleen een gestampten boer doet zoiets...

Pandareus
22 februari 2017, 21:39
Uw pasta moet onmiddellijk in de saus.
Niks spoelen...

Ik denk dat ons Muyle in de leer mag gaan bij ons Marie. In water gekookte mossels met afgespoelde pasta...

Pandareus
22 februari 2017, 21:43
Wel, een rauwe of nauwelijks gebakken steak stuur ik ook stante pede terug. Terwijl ik eet wil ik geen bord waarin, naarmate je van het vlees snijdt, geleidelijk een plas bloed ontstaat. En dat heb je met die zotternij van "bleu" of "saignant". Voor mij hoeft het niet hard gebakken te zijn maar binnenin mag het niet meer zijn dan een ietsje rozig.

Een steak die nog een "ietsje rozig" is, is enkel nog goed om in de trog voor de varkens te gooien. En de kok die een stuk vlees zo verkloot moet beroepsverbod krijgen. Zeer vermoedelijk is dat weer een stuk onbenul die zijn 'diploma' haalde in Brakel.

Eyjafjallajökull
22 februari 2017, 21:47
Ik denk dat ons Muyle in de leer mag gaan bij ons Marie. In water gekookte mossels met afgespoelde pasta...

Mosselen in water koken ? :? :lol:

Really ?

Pandareus
22 februari 2017, 21:55
Mosselen in water koken ? :? :lol:

Really ?

I shit you not.

Ze verklaarde het hier zelf. Ik ben er nog altijd niet helemaal van bekomen, van de horror en de culinaire shock. Eén van haar fans, Robert t, die doet het ook zo wist hij te vertellen.
Er is nog veel verborgen leed, weggestoken achter de muren zowel in vlaanderen als in het verre Durbuy.

bembem
22 februari 2017, 21:56
In wat moeten mosselen anders gekookt worden?

Another Jack
22 februari 2017, 21:59
Lamsvlees wordt altijd rosé geserveerd, je vermoord dat lam nogmaals door het te hard te bakken. En vlees laat je net zolang rusten in zilverpapier als de baktijd was zodat de onverzadigde vetzuren zal ik het maar noemen eruit kunnen lopen. Kip moet doorbakken zijn en niet alleen om de salmonella te doden, en varkenvlees mag ook rosé zijn op voorwaarde dat het totaal stuk vlees tot 200 graden verhit is geweest. :-)

Maar het is algemeen geweten dat Nederlanders nog minder goed kunnen koken dan de Engelsen. ;-)

Dat indianenverhaal slaat alles!
Zilverpapier... vocht uit het vlees laten...

Een steak laat je rusten op een houten blok, 4 �* 5 minuutjes, daar moet helemaal niks vocht uit! Integendeel, dat moet rustig verder één worden met het vlees!
Om Quercus zijn bloedplas te vermijden.

Another Jack
22 februari 2017, 21:59
In wat moeten mosselen anders gekookt worden?

In uw hersenvocht.

Eyjafjallajökull
22 februari 2017, 22:01
In wat moeten mosselen anders gekookt worden?

En dat vindt zichzelf intelligent...

Eduard Khil
22 februari 2017, 22:07
En dat vindt zichzelf intelligent...

:rofl:

NieuwNoors
22 februari 2017, 22:27
Mannekes, wat heb ik gesmuld!
Overheerlijke zuurkool, mjammie!
Overschot neem ik morgen mee naar't werk.

bembem
22 februari 2017, 22:31
Dat indianenverhaal slaat alles!
Zilverpapier... vocht uit het vlees laten...

Een steak laat je rusten op een houten blok, 4 �* 5 minuutjes, daar moet helemaal niks vocht uit! Integendeel, dat moet rustig verder één worden met het vlees!

Om Quercus zijn bloedplas te vermijden.

of course :rofl:

bembem
22 februari 2017, 22:32
Mannekes, wat heb ik gesmuld!
Overheerlijke zuurkool, mjammie!
Overschot neem ik morgen mee naar't werk.

amai!! Mjammie indeed! :-D:-D:-D:-D:-D:-D

bembem
22 februari 2017, 22:32
In uw hersenvocht.

ok

Pandareus
22 februari 2017, 22:50
En dat vindt zichzelf intelligent...

diezelfde persoon die daarstraks wou praten over vlaamse boertjes en de brusselse cultuur... :roll:

mosselen in water koken, hoe barbaars kun je eigenlijk zijn ?

Wapper
23 februari 2017, 00:24
In wat moeten mosselen anders gekookt worden?

Jezus Christus, God van de Zee!
http://vignette1.wikia.nocookie.net/logopedia/images/9/97/O'boy_logo_new.png/revision/latest?cb=20100216163002

bembem
23 februari 2017, 00:57
wat is het nu? gestoomd in eigen nat zeker......

Elio di Supo
23 februari 2017, 04:07
wat is het nu? gestoomd in eigen nat zeker......

Er is een verschil tss koken en stomen he slimmeke.

IJsboer
23 februari 2017, 07:06
Maar welke stad ? hier in de Vlaanders zeggen ze wortelen..

Dat lijken mij toch nogal veel klinkers voor een woord uit de vleunders. Ik dacht dat ze daar weuttln zeiden.

Da zijn toch raar mannen daar aan de linkeroever

Peche
23 februari 2017, 07:09
Een eitje met spek

Another Jack
23 februari 2017, 08:07
wat is het nu? gestoomd in eigen nat zeker......

Leer koken en je weet dat allemaal zelf.

Universalia
23 februari 2017, 08:59
Eten wat de pot schaft meer moet dat niet zijn. :-D

de vuile muilekoek
23 februari 2017, 09:10
Uw pasta moet onmiddellijk in de saus.
Niks spoelen...

Toch wel !! geleerd aan mijn vroeger chef kok ... toen ik nog werkte in de keuken...en de saus moet over de pasta t'is wel omgekeerd !! :roll:

Hoomer
23 februari 2017, 09:15
Uw pasta moet onmiddellijk in de saus.
Niks spoelen...

Pasta moet altijd gespoeld worden om de koolhydraten uit het kookwater van de pasta te verwijderen en de pasta te laten blinken voor hij opgediend wordt.

de vuile muilekoek
23 februari 2017, 09:16
Ik denk dat ons Muyle in de leer mag gaan bij ons Marie. In water gekookte mossels met afgespoelde pasta...

Mijn kookkunsten niet onderschatten mijn vroeger chef was een die op het Panamakanaal op de grote schepen wereld zeeën had gewerkt ...die man kon koken !! een fijne chef heb véél geleerd over koken en de keuken...17 jaar bij hem gewerkt trouwens.:roll:

quercus
23 februari 2017, 09:48
Een steak die nog een "ietsje rozig" is, is enkel nog goed om in de trog voor de varkens te gooien. En de kok die een stuk vlees zo verkloot moet beroepsverbod krijgen. Zeer vermoedelijk is dat weer een stuk onbenul die zijn 'diploma' haalde in Brakel.
Dan zou ik u aanraden om voortaan met uw steak van het fornuis weg te blijven. Eet het gewoon helemaal rauw, dat past beter bij uw culinaire ingesteldheid. Maar hou dan ook op met het trollen van anderen die er een mening op nahouden die niet helemaal dezelfde is als de uwe.

quercus
23 februari 2017, 09:51
Pasta moet altijd gespoeld worden om de koolhydraten uit het kookwater van de pasta te verwijderen en de pasta te laten blinken voor hij opgediend wordt.
Pasta "spoelen" ??? 8O
Als de pasta per se moet "blinken", ga er dan doodeenvoudig met een streepje van de beste olijfolie over.

quercus
23 februari 2017, 09:54
Dat indianenverhaal slaat alles!
Zilverpapier... vocht uit het vlees laten...

Een steak laat je rusten op een houten blok, 4 �* 5 minuutjes, daar moet helemaal niks vocht uit! Integendeel, dat moet rustig verder één worden met het vlees!
Om Quercus zijn bloedplas te vermijden.
Dank u voor de begripvolle visie.

Hoomer
23 februari 2017, 10:00
Pasta "spoelen" ??? 8O
Als de pasta per se moet "blinken", ga er dan doodeenvoudig met een streepje van de beste olijfolie over.

Waarom krijg ik nu een beeld voor me dat u pasta afgiet, bij de saus kwakt alles onder elkaar roert, op een diep bord gooit en klaar is kees.

Koolhydraten uit het kookwater zijn het plakkerige spul dat als het beetje afkoelt van uw pasta een kleverige boel maakt, wil je een mooie dot pasta op een gegarneerd bord plaatsen zal je moeten spoelen.

Another Jack
23 februari 2017, 10:05
Waarom krijg ik nu een beeld voor me dat u pasta afgiet, bij de saus kwakt alles onder elkaar roert, op een diep bord gooit en klaar is kees.

Koolhydraten uit het kookwater zijn het plakkerige spul dat als het beetje afkoelt van uw pasta een kleverige boel maakt, wil je een mooie dot pasta op een gegarneerd bord plaatsen zal je moeten spoelen.

Zo wordt pasta gegeten in Italië.
Pasta wordt daar nooit "apart" opgediend.

Hoomer
23 februari 2017, 10:15
Zo wordt pasta gegeten in Italië.
Pasta wordt daar nooit "apart" opgediend.

Ben je zeker dat je niet over je schoolkantine praat? :roll:

Another Jack
23 februari 2017, 10:30
Ben je zeker dat je niet over je schoolkantine praat? :roll:

Zeker.
Ik heb het over hoe Italianen pasta eten, en wat wij daarvan kunnen leren.
Uw brasserie-spaghetti (en dan druk ik me zeer beleefd uit...) is niet de norm.

Another Jack
23 februari 2017, 10:38
Toch wel !! geleerd aan mijn vroeger chef kok ... toen ik nog werkte in de keuken...en de saus moet over de pasta t'is wel omgekeerd !! :roll:

Ja, ik ken die spaghetti bolognese van het café toestanden wel hoor...
Afspoelen moest omdat de afgekookte pasta koud werd bewaard in een emmer in de koelkast...
Koude pasta in een kommeke, koude saus erover en huppakee de microgolf in!

Smakelijk! Voor wie niet beter weet...

Hoomer
23 februari 2017, 11:39
Ja, ik ken die spaghetti bolognese van het café toestanden wel hoor...
Afspoelen moest omdat de afgekookte pasta koud werd bewaard in een emmer in de koelkast...
Koude pasta in een kommeke, koude saus erover en huppakee de microgolf in!

Smakelijk! Voor wie niet beter weet...

Je bent je nu toch echt wel aan het zeveren hoor, pasta die in een emmer koud water bewaard word is gespoeld, je koelt die spaghetti zo snel als mogelijk af om te kunnen bewaren. Maar zoals je verondersteld gebeurt dat alleen in de mindere zaken dat bewaren in koud water.

Kijk ik zal ff de Piet aan het woord laten zodat je eindelijk kan stoppen met je onkunde aangaande tentoon te spreiden:

Pasta carbonara
Bereiding
Zet water op en kook de spaghetti al dente.
Doe olie in een pan en bak de spekblokjes krokant. Voeg de ui en de look toe.
Giet de spaghetti af en spoel hem onder koud water. Doe hem terug in de pot en warm op.
Meng eieren met de room en klop goed. Meng het eiermengsel goed door de spaghetti.
Zet de bordjes klaar, doe er de pasta in. Strooi de spekblokjes en de parmezaanse kaas erover. Versier eventueel met een eigeel in de schelp.

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/pasta-van-de-dag-pasta-carbonara

Indien u wenst zal ik nog enkele chefs aan het woord laten. ;-)

Wapper
23 februari 2017, 11:45
Pasta moet altijd gespoeld worden om de koolhydraten uit het kookwater van de pasta te verwijderen en de pasta te laten blinken voor hij opgediend wordt.

Onzin opgepikt in de Dag Allemaal kookrubriek?. De ultieme bedoeling is dat de saus goed aan de pasta kleeft, en het vocht - de smaak dus - van de saus opneemt. Met natte pasta gaat dat niet zo goed lukken.

quercus
23 februari 2017, 12:21
Zo wordt pasta gegeten in Italië.
Pasta wordt daar nooit "apart" opgediend.
Inderdaad. In Italië wordt pasta opgediend als een eerste gerecht, een soort voorgerecht, in een maaltijd. En bovendien helemaal niet in de grote hoeveelheden die bij ons gebruikelijk zijn.

Zeus
23 februari 2017, 12:51
Je bent je nu toch echt wel aan het zeveren hoor, pasta die in een emmer koud water bewaard word is gespoeld, je koelt die spaghetti zo snel als mogelijk af om te kunnen bewaren. Maar zoals je verondersteld gebeurt dat alleen in de mindere zaken dat bewaren in koud water.

Kijk ik zal ff de Piet aan het woord laten zodat je eindelijk kan stoppen met je onkunde aangaande tentoon te spreiden:

Pasta carbonara
Bereiding
Zet water op en kook de spaghetti al dente.
Doe olie in een pan en bak de spekblokjes krokant. Voeg de ui en de look toe.
Giet de spaghetti af en spoel hem onder koud water. Doe hem terug in de pot en warm op.
Meng eieren met de room en klop goed. Meng het eiermengsel goed door de spaghetti.
Zet de bordjes klaar, doe er de pasta in. Strooi de spekblokjes en de parmezaanse kaas erover. Versier eventueel met een eigeel in de schelp.

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/pasta-van-de-dag-pasta-carbonara

Indien u wenst zal ik nog enkele chefs aan het woord laten. ;-)

Ajuin? Room? Look? Carbonara alla flamande.

Een echte carbonara is het simpelste dat er is: guanciale, eieren, zwarte peper, pecorino en/of parmesan. Basta!

quercus
23 februari 2017, 12:58
Ja, ik ken die spaghetti bolognese van het café toestanden wel hoor...
Afspoelen moest omdat de afgekookte pasta koud werd bewaard in een emmer in de koelkast...
Koude pasta in een kommeke, koude saus erover en huppakee de microgolf in!

Smakelijk! Voor wie niet beter weet...
:lol: En bovendien met zulk een enorme massa "saus" dat je bij het opdienen eerst de pasta moet zoeken. Ergens onder de saus...

Pandareus
23 februari 2017, 13:12
Dan zou ik u aanraden om voortaan met uw steak van het fornuis weg te blijven. Eet het gewoon helemaal rauw, dat past beter bij uw culinaire ingesteldheid. Maar hou dan ook op met het trollen van anderen die er een mening op nahouden die niet helemaal dezelfde is als de uwe.

Lees en leer bij :

A well-done steak isn't a food choice: it's a crime

bron : https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2010/dec/12/steak-meat-animals-cooking

TheFourHorsemen
23 februari 2017, 13:27
Lees en leer bij :

A well-done steak isn't a food choice: it's a crime

bron : https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2010/dec/12/steak-meat-animals-cooking

The well done steak is not simply a personal foible, like preferring pepperoni pizza to a margarita. It is a mark of a life unlived, of a childish world view retained. Of a distinct fearfulness.

:lol:

Pandareus
23 februari 2017, 14:28
Pasta "spoelen" ??? 8O
Als de pasta per se moet "blinken", ga er dan doodeenvoudig met een streepje van de beste olijfolie over.

Juist. Het is typisch belgische onzin om pasta te spoelen... Geen enkele italiaanse kok doet zoiets... Als de saus klaar is, de beetgaar gekookte pasta laten uitlekken en direct de pan in met de saus, mengen en klaar. Het kleine beetje zetmeel dat er zo overblijft helpt de saus beter aan de pasta te laten kleven.

Pandareus
23 februari 2017, 14:33
Ben je zeker dat je niet over je schoolkantine praat? :roll:

Het is zo. In italië serveert men nooit pasta zonder saus erop. De rare gewoonte om dat te doen is bij ons ontstaan omdat men spaghetti wou serveren als bijgerecht en als alternatief voor aardappelen.

Pandareus
23 februari 2017, 14:35
Ja, ik ken die spaghetti bolognese van het café toestanden wel hoor...
Afspoelen moest omdat de afgekookte pasta koud werd bewaard in een emmer in de koelkast...
Koude pasta in een kommeke, koude saus erover en huppakee de microgolf in!

Smakelijk! Voor wie niet beter weet...

En dan krijg je een overkookte deegmassa die de saus slecht kan vasthouden, met onderaan je bord een waterige substantie... Gewoon vies.

Pandareus
23 februari 2017, 14:40
Je bent je nu toch echt wel aan het zeveren hoor, pasta die in een emmer koud water bewaard word is gespoeld, je koelt die spaghetti zo snel als mogelijk af om te kunnen bewaren. Maar zoals je verondersteld gebeurt dat alleen in de mindere zaken dat bewaren in koud water.

Kijk ik zal ff de Piet aan het woord laten zodat je eindelijk kan stoppen met je onkunde aangaande tentoon te spreiden:

Pasta carbonara
Bereiding
Zet water op en kook de spaghetti al dente.
Doe olie in een pan en bak de spekblokjes krokant. Voeg de ui en de look toe.
Giet de spaghetti af en spoel hem onder koud water. Doe hem terug in de pot en warm op.
Meng eieren met de room en klop goed. Meng het eiermengsel goed door de spaghetti.
Zet de bordjes klaar, doe er de pasta in. Strooi de spekblokjes en de parmezaanse kaas erover. Versier eventueel met een eigeel in de schelp.

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/pasta-van-de-dag-pasta-carbonara

Indien u wenst zal ik nog enkele chefs aan het woord laten. ;-)


Piet heeft hier zojuist spaghetti carbonara brutaal verkracht.
Geen room (bah...), geen ajuin, geen look.

En net bij carbonara is het niet spoelen van je pasta cruciaal, omdat de kunst net is van voldoende binding te krijgen zonder dat het ei en kaasmengsel al begint te stollen. Het is een delicaat evenwicht. Een italiaanse chef zal op het einde altijd nog een klein schepje van het kookwater (dus mét extra veel opgelost zetmeel erin) toevoegen.

Pandareus
23 februari 2017, 14:43
Ajuin? Room? Look? Carbonara alla flamande.

Een echte carbonara is het simpelste dat er is: guanciale, eieren, zwarte peper, pecorino en/of parmesan. Basta!

Juist. En in sommige streken zweren ze bij guanciale, anderen willen enkel pancetta. Persoonlijk maakt mij dat niet uit.

Pandareus
23 februari 2017, 14:44
:lol: En bovendien met zulk een enorme massa "saus" dat je bij het opdienen eerst de pasta moet zoeken. Ergens onder de saus...

En het geheel verborgen onder een handvol gruyèrekaas van de witte producten.

Hoomer
23 februari 2017, 15:24
Het is zo. In italië serveert men nooit pasta zonder saus erop. De rare gewoonte om dat te doen is bij ons ontstaan omdat men spaghetti wou serveren als bijgerecht en als alternatief voor aardappelen.

Ja panda maar hoe men in Italië spaghetti serveert zal me aan men reet roesten. :lol:

Dat heb ik nu altijd al eens willen schrijven sé. ;-)

Wapper
23 februari 2017, 15:35
Het is zo. In italië serveert men nooit pasta zonder saus erop. De rare gewoonte om dat te doen is bij ons ontstaan omdat men spaghetti wou serveren als bijgerecht en als alternatief voor aardappelen.

Inderdaad, ik vermoed dat Hoomer zelfs gekookte patatten afspoelt. :lol:

Hoomer
23 februari 2017, 15:38
Inderdaad, ik vermoed dat Hoomer zelfs gekookte patatten afspoelt. :lol:

Ho wat zijn we weer arrogant vandaag. :roll:

Another Jack
23 februari 2017, 15:43
Ja panda maar hoe men in Italië spaghetti serveert zal me aan men reet roesten. :lol:

Dat heb ik nu altijd al eens willen schrijven sé. ;-)

Een kok die niets wil bijleren...
Niks van steak of pasta kent...

Another Jack
23 februari 2017, 15:46
Piet heeft hier zojuist spaghetti carbonara brutaal verkracht.
Geen room (bah...), geen ajuin, geen look.

En net bij carbonara is het niet spoelen van je pasta cruciaal, omdat de kunst net is van voldoende binding te krijgen zonder dat het ei en kaasmengsel al begint te stollen. Het is een delicaat evenwicht. Een italiaanse chef zal op het einde altijd nog een klein schepje van het kookwater (dus mét extra veel opgelost zetmeel erin) toevoegen.

Hier maak je een schoonheidsfoutje...
Bij carbonara hoort wel look, het is het allereerst wat in de pan gaat.
Je bakt 2 teentjes look bij het gerookt spek.
Ze gaan er wel uit na een tijdje.

Another Jack
23 februari 2017, 15:47
Ho wat zijn we weer arrogant vandaag. :roll:

Lees, proef en leer.

Hoomer
23 februari 2017, 15:48
Een kok die niets wil bijleren...
Niks van steak of pasta kent...

Jack jongen toch. :roll:

Another Jack
23 februari 2017, 15:51
Jack jongen toch. :roll:

Hoe smaakt dat trouwens, vlees waar alle vocht is uitgelopen?

Pandareus
23 februari 2017, 15:52
Ja panda maar hoe men in Italië spaghetti serveert zal me aan men reet roesten. :lol:

Dat heb ik nu altijd al eens willen schrijven sé. ;-)


Ik misken je het recht niet om te willen eten als een barbaar hoor, maar of het zinvol is dat ook over de daken uit te roepen ?

DewareJakob
23 februari 2017, 15:53
Ja panda maar hoe men in Italië spaghetti serveert zal me aan men reet roesten. :lol:

Dat heb ik nu altijd al eens willen schrijven sé. ;-)

Gelijk heb je. De vraag is wat je lievelingseten is, en niet hoe men voorschrijft bepaalde gerechten klaar te maken en te eten. Dat blijft nog altijd de persoonlijke smaak.
Als iemand graag frieten met bruine suiker en pickels eet, mij niet gelaten, maar ik zal dat aan mij laten voorbijgaan.
Maar voor iemand anders bepalen wat en hoe ze iets lekker moeten vinden...
Iemand zijn mening opdringen lijkt mij bij sommigen toch zeer sterk 'ingebakken'.

Pandareus
23 februari 2017, 15:53
Inderdaad, ik vermoed dat Hoomer zelfs gekookte patatten afspoelt. :lol:

:lol:

Hoomer
23 februari 2017, 15:54
Hoe smaakt dat trouwens, vlees waar alle vocht is uitgelopen?

Ik zou het niet weten, ik eet niet in de schoolkantine. ;-) Vertel het mij eens. :-)

Eyjafjallajökull
23 februari 2017, 15:55
Een steak laat je rusten op een houten blok, 4 �* 5 minuutjes


Hoe zorg je dan dat je je steak onafgekoeld kan serveren ?

Hoomer
23 februari 2017, 15:56
Ik misken je het recht niet om te willen eten als een barbaar hoor, maar of het zinvol is dat ook over de daken uit te roepen ?
Panda jongen toch, zo arrogant over zaken waar je niets maar dan ook niets van af weet. Schoenmaker blijf bij je leest zou ik zo zeggen, je niveau is bijzonder laar voor de moment.
;-)

TheFourHorsemen
23 februari 2017, 15:57
Gelijk heb je. De vraag is wat je lievelingseten is, en niet hoe men voorschrijft bepaalde gerechten klaar te maken en te eten. Dat blijft nog altijd de persoonlijke smaak.


Nochtans zei Hoomer:

Pasta moet altijd gespoeld worden om de koolhydraten uit het kookwater van de pasta te verwijderen en de pasta te laten blinken voor hij opgediend wordt.

Als men gaat discussiëren over hoe iets 'hoort' gegeten te worden, moet men wel juist zijn. De Italiaanse bereidingswijze van pasta als irrelevant beschouwen (het zou zijn reet roesten) in een discussie over hoe iets hoort te worden gegeten is echt wel volledig van de pot gerukt.

Wapper
23 februari 2017, 15:57
Ja panda maar hoe men in Italië spaghetti serveert zal me aan men reet roesten. :lol:

Dat heb ik nu altijd al eens willen schrijven sé. ;-)

En idem voor hoe ze in Spanje paella maken, en goelash in Hongarije zeker?
Uw reet gaat over de grond slepen...

Hoomer
23 februari 2017, 16:00
Hoe zorg je dan dat je je steak onafgekoeld kan serveren ?

Je verpakt die in zilverpapier terwijl je die laat rusten, de rusttijd is gelijk aan de baktijd. Maar normaal bak je de steak aan in de pan en dan steek je hem in de oven.

Hoomer
23 februari 2017, 16:01
En idem voor hoe ze in Spanje paella maken, en goelash in Hongarije zeker?
Uw reet gaat over de grond slepen...

Leer lezen, serveren =/= aan maken. ;-)

Wapper
23 februari 2017, 16:14
Leer lezen, serveren =/= aan maken. ;-)

Het niet afspoelen van pasta maakt deel uit van het bekomen van een perfect eindproduct, en dus van het maken.
Probeer nog eens!

DewareJakob
23 februari 2017, 16:14
Nochtans zei Hoomer:



Als men gaat discussiëren over hoe iets 'hoort' gegeten te worden, moet men wel juist zijn. De Italiaanse bereidingswijze van pasta als irrelevant beschouwen (het zou zijn reet roesten) in een discussie over hoe iets hoort te worden gegeten is echt wel volledig van de pot gerukt.

Lees mijn post volledig. Hoe iets 'hoort klaargemaakt te worden' wordt door mij in die mate gevolgd, dat het resultaat naar wens is van degenen die het gaan eten. In mijn geval, mijn gezin en eventueel de gezinnen van mijn kinderen erbij. Dat kan in overeenstemming zijn met 'het (kook)boekje' maar ook helemaal niet.

Hoomer
23 februari 2017, 16:16
Nochtans zei Hoomer:



Als men gaat discussiëren over hoe iets 'hoort' gegeten te worden, moet men wel juist zijn. De Italiaanse bereidingswijze van pasta als irrelevant beschouwen (het zou zijn reet roesten) in een discussie over hoe iets hoort te worden gegeten is echt wel volledig van de pot gerukt.

Ja panda maar hoe men in Italië spaghetti serveert zal me aan men reet roesten. :lol:

Dat heb ik nu altijd al eens willen schrijven sé. ;-)

Je bent hier in België met Belgische gewoontes, wij eten nu eenmaal niet zoals italianen. ;-)

Hoomer
23 februari 2017, 16:18
Het niet afspoelen van pasta maakt deel uit van het bekomen van een perfect eindproduct, en dus van het maken.
Probeer nog eens!

Wat jij beschouwd als perfect kan voor mij rommel zijn, probeer nog eens. ;-)

Another Jack
23 februari 2017, 16:24
Hoe zorg je dan dat je je steak onafgekoeld kan serveren ?

Goed gegrilde steak koelt niet af op 4 minuten.

Another Jack
23 februari 2017, 16:27
Wat jij beschouwd als perfect kan voor mij rommel zijn, probeer nog eens. ;-)

Beschouwt, Hoomer.
Niemand vraagt perfectie, gewoon uw foute technieken herbekijken zou al een stap in de goede richting zijn.

Another Jack
23 februari 2017, 16:29
Panda jongen toch, zo arrogant over zaken waar je niets maar dan ook niets van af weet. Schoenmaker blijf bij je leest zou ik zo zeggen, je niveau is bijzonder laar voor de moment.
;-)

Ik zou eerder bij hem eten dan bij jou...

Another Jack
23 februari 2017, 16:30
Je bent hier in België met Belgische gewoontes, wij eten nu eenmaal niet zoals italianen. ;-)

Heb je ooit al pasta gegeten zoals de Italianen dat doen?

Hoomer
23 februari 2017, 16:31
Beschouwt, Hoomer.
Niemand vraagt perfectie, gewoon uw foute technieken herbekijken zou al een stap in de goede richting zijn.

Ik heb van u zeker en vast geen lessen te leren goede man, het is niet omdat je 1 of andere kookshow eens op tv gevolgd hebt dat je kok bent hoor.
Over pasta, de meeste chefs spoelen de gekookte paste, die staan niet bij u thuis aan het fornuis hoor en dat ze spoelen is gewoon omdat er geen kleverig boeltje zou ontstaan als de pasta moet wachten op de service en omdat hij mooier blinkt. pffffff :roll: Jongens toch

Elio di Supo
23 februari 2017, 16:47
Food fight!

quercus
23 februari 2017, 16:49
Lees en leer bij :

A well-done steak isn't a food choice: it's a crime

bron : https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2010/dec/12/steak-meat-animals-cooking
Ik neem uit dat artikel één zin die mij geweldig ergert:
Why would anyone want to take a good piece of meat and cook it until it has the texture of shoe leather, but none of the utility?
Dit is een uitspraak die er op neerkomt dat iemand die zijn steak niet klaarmaakt zoals Jay Rayner het vooropstelt die maakt er een schoenzool van. Daar ben ik het volstrekt niet mee eens. Gisterenavond heb ik voor mijn vrouw en mijzelf het avondeten klaargemaakt. Het was een steak van "Scotch aged meat". Ik heb er grote zorg aan besteed en het resultaat was: binnenin rozig. Het was absoluut niet "zool-achtig", integendeel, het was heel "kauw-vriendelijk" en de smaak was uitstekend.
Daarentegen: een paar weken geleden was ik op een etentje met een groep oud-collega's (speciaal voor Demonen: gepensioneerde statutaire ambtenaren). Het vlees op het hoofdmenu was binnenin merkelijk meer rood en rauw dan ik voor mijzelf gewoon ben. Ik heb het gegeten, en Panda, het was behoorlijk taai. Zo zie je maar. Ik geef er mij rekenschap van dat die taaiheid meer dan één oorzaak kan hebben. Misschien was het niet lang genoeg "gerijpt" na het slachten.

Pandareus
23 februari 2017, 16:51
Ik heb van u zeker en vast geen lessen te leren goede man, het is niet omdat je 1 of andere kookshow eens op tv gevolgd hebt dat je kok bent hoor.
Over pasta, de meeste chefs spoelen de gekookte paste, die staan niet bij u thuis aan het fornuis hoor en dat ze spoelen is gewoon omdat er geen kleverig boeltje zou ontstaan als de pasta moet wachten op de service en omdat hij mooier blinkt. pffffff :roll: Jongens toch

Dat concept bestaat in de italiaanse keuken gewoon niet : pasta koken zij altijd �* la minute.

quercus
23 februari 2017, 16:54
Heb je ooit al pasta gegeten zoals de Italianen dat doen?
Man man... de zaaaaaligheid!!! De beste pasta die ik ooit gegeten heb was in een restaurant in Bologna, waar ze hun pasta zelf maakten. Het was pasta ripieno die ricotta e spinacci, con panna.

Eyjafjallajökull
23 februari 2017, 16:56
Goed gegrilde steak koelt niet af op 4 minuten.

Dat waag ik te betwijfelen...

Vrijheideerst
23 februari 2017, 16:56
Man man... de zaaaaaligheid!!! De beste pasta die ik ooit gegeten heb was in een restaurant in Bologna, waar ze hun pasta zelf maakten. Het was pasta ripieno die ricotta e spinacci, con panna.

Die is inderdaad héél lekker.

Hoomer
23 februari 2017, 16:57
Dat concept bestaat in de italiaanse keuken gewoon niet : pasta koken zij altijd �* la minute.

En zoals gewoonlijk snap je er weer de ballen van :roll: Heb je die warmte lampen al gezien waaronder de gerechten warm gehouden worden terwijl ze op de service wachten? Wel zet daar eens een pasta onder vol zetmeel, je zal hem snel terug zien komen en zonder complimenten aan de chef. Jongens toch :roll:

quercus
23 februari 2017, 17:00
Hoe zorg je dan dat je je steak onafgekoeld kan serveren ?
Ik heb eens een uitzending gezien van een kookprogramma op een Franse zender. Daar werd een "roastbeef" op een bepaald ogenblik ook uit de pan gehaald en bovendien in een doek gewikkeld op een houten plankje gelegd.

Another Jack
23 februari 2017, 17:01
En zoals gewoonlijk snap je er weer de ballen van :roll: Heb je die warmte lampen al gezien waaronder de gerechten warm gehouden worden terwijl ze op de service wachten? Wel zet daar eens een pasta onder vol zetmeel, je zal hem snel terug zien komen en zonder complimenten aan de chef. Jongens toch :roll:

Je bent aan het lullen...

Another Jack
23 februari 2017, 17:02
Man man... de zaaaaaligheid!!! De beste pasta die ik ooit gegeten heb was in een restaurant in Bologna, waar ze hun pasta zelf maakten. Het was pasta ripieno die ricotta e spinacci, con panna.

Hij heeft dat duidelijk nog nooit gedaan.
Net als hij waarschijnlijk denkt dat de beste curry saus uit een blik Devos&Lemmens komt...

Hoomer
23 februari 2017, 17:04
Je bent aan het lullen...

Nee hoor Jack en we hebben het hier echt niet over de Italiaanse week in de schoolkantine. :roll:

Another Jack
23 februari 2017, 17:07
Nee hoor Jack en we hebben het hier echt niet over de Italiaanse week in de schoolkantine. :roll:

Antwoord eerst eens op mijn vraag:
Heb je ooit al pasta in Italië gegeten?

Hoomer
23 februari 2017, 17:09
Antwoord eerst eens op mijn vraag:
Heb je ooit al pasta in Italië gegeten?

Ik wist niet dat je die vraag gesteld had, maar ja natuurlijk heb ik reeds pasta in Italië gegeten, maar het ontgaat me wat dat er mee te maken heeft.

Another Jack
23 februari 2017, 17:10
Ik wist niet dat je die vraag gesteld had, maar ja natuurlijk heb ik reeds pasta in Italië gegeten, maar het ontgaat me wat dat er mee te maken heeft.

Heb je daar ooit saus op de pasta gezien?

Another Jack
23 februari 2017, 17:13
Heb je ooit een Belgische chef (niet van de luch garden of café Fikske) pasta zien klaarmaken?