PDA

View Full Version : Is er nog leven na Arafat?


VlaamseBelg
9 november 2004, 13:35
Komt er een vacuum als Arafat sterft? Komt er een machtswissel, zelfs al overleeft hij dit?

Hoe zal de macht verdeeld worden? Hamas beweert de machtsdeelname verdiend te hebben omdat ze jonge tieners een gebrainwashte dood in gestuurd heeft, zal het tot een conflict komen met Abbas die steeds dialoog heeft gezocht met de Israelis? Het is duidelijk dat het het een of het ander zal zijn, Israel zal nooit een gesprekspartner willen die ook met Hamas in zee gaat.

Wie zal er tussen komen als het tot een burgeroorlog komt? Europa dat tot dan toe enkel kritiek had op Israel maar nauwelijks kwade woorden had voor de zelfmoordaanslagen? Egypte dat al heeft aangeboden troepen te sturen om de rust te behouden als Israel zich terugtrekt? Of Israel zelf die zich in dat geval zal laten meeslepen in een nog ergere spiraal van geweld dan waar het nu in vast zit?

Pat
9 november 2004, 15:57
Ik heb veel respect voor Arafat: vooraleer zijn reis naar Frankrijk aan te vatten, ontdeed hij zich van zijn hoofddoek.
Daarmee respecteert Arafat het Franse principe "scheiding van kerk en staat" bovendien gaf hij ook blijk van een soepele integratie in de Franse gemeenschap.

Shizie
9 november 2004, 16:01
Arafat is een terrorist, persoonlijk verantwoordelijk voor duizenden levens...
En bovendien heeft hij miljarden dollars (die van ons afkomstig zijn, onze Louis Michel gaf graag miljoenenkado's graag aan Arafat) gestolen van zijn eigen volk...



God, dont have mercy on his soul!