PDA

View Full Version : hackerfest in Dallas,Texas


kelt
9 april 2017, 16:34
Regelmatig komen "doom"berichten" over de vrees dat het "connecteren" van allerlei infrastruktuur over netwerken,en uiteindelijk en onvermijdelijk het internet,die infrastruktuur kwetsbaar maakt voor "ongeautoriseerde bemoeienissen".

Verschillende gebeurtenissen recent (oa inbraak in electriciteitsnetwerken zowel in de VS als in Oekraine) waren in vaagheden gehuld.Men verwees uiteindelijk naar akties van geheime diensten.

Dan was er de electronische diefstal vanuit de Bank van Bangladesh verleden jaar van vele tientallen miljoenen dollar,door beveiligingsbedrijf Kaspersky,na lang en moeizaam onderzoek,toegewezen aan een Noord-Koreaanse operatie...(waarmede N-K eigenlijk een kaperstaat geworden is!)

www.theverge.com/2017/4/9/15235306/hackers-activated-emergency-sirens-dallas-texas-cybersecurity

Vrijdagnacht de 7de tenslotte begonnen in de stad Dallas plotsklaps de doorheen de stad verspreide nood-sirenes te loeien tot 15 keer maakten die dingen hun lawaai ondanks de pogingen van operatoren om het te doen stoppen toen bleek dat er geen noodzaak voor algemeen stadsalarm was.

Uiteraard waren in de kortste keren de 911-centrales overstelpt van telefoonttjes van mensen die wakker gemaakt werden en nu wel eens wilden weten wat ze moesten doen....

De "knopjes" op het scherm waarop "off" stond werkten dus duidelijk niet.

Een eerste onderzoek wijst uit dat hackers ingebroken hadden en blijkbaar eens iets leuks wilden doen.

We moeten niet meer speculeren,de infrastruktuur is onveilig.Je installeert iets met wat genetwerkte IT op,het werkt een paar jaar,maar ondertussen raakt het ,onvermijdelijk "hackbaar" tenzij je grote softwarebedrijven continue betaalt voor updates en beveiligingen.

Misschien een stapje terug zetten in de technologie,bvb een systeem met een schakelaar in een brandweercentrale die electriciteit voert naar een sirene als een brandweerman,na telefoontje van de hoogste autoriteiten,die schakelaar omzet?

Schemas te verkrijgen bij Kelt ,of mogelijk liggen de oude spullen nog ergens in de kelder :oops:

Dadeemelee
9 april 2017, 16:43
Ik begrijp ook die alles online freaks ook niet.

Reclame voor domotica op afstand? Zet uw verwarming aan en uit via internet? Wie is zo zot?

kelt
12 april 2017, 17:50
Dat accident verleden vrijdag waarbij de alarm-sirenes verspreid over Dallas,midden in de nacht voor zowat 95 minuten van hun tutter begonnen te maken is dus blijkbaar niet veroorzaakt door een "inbraak" via het "internet"...

https://arstechnica.com/information-technology/2017/04/dallas-siren-hack-used-radio-signals-to-spoof-alarm-says-city-manager/

Het is blijkbaar nog interessanter.

De "normale" methode om deze sirenes aan te leggen is blijkbaar via een radiosignaal.ss
Ogfwel was er een- of enkele "signaal-foutjes" waardoor die dingen begonnen te gillen,en herbegonnen(!!),zie vorig bericht.

Ofwel zijn er radio-hackers ...

Geen van beide opties is erg aanlokkelijk....

Toch maar weer die ouderwetse schakelaar?

Wapper
14 mei 2017, 19:27
Het is blijkbaar nog interessanter.

De "normale" methode om deze sirenes aan te leggen is blijkbaar via een radiosignaal.ss
Ogfwel was er een- of enkele "signaal-foutjes" waardoor die dingen begonnen te gillen,en herbegonnen(!!),zie vorig bericht.

Ofwel zijn er radio-hackers ...Een signaalfoutje is wat onwaarschijnlijk. Een alarmbericht wordt 3 maal uitgezonden, waarvan er 2 versies bit-by-bit identisch moeten zijn.
De modulatie is eenvoudige FSK, data in ASCII zonder enige codering.
Ik gok op een radio hacker.

Alle details hier: https://www.gpo.gov/fdsys/pkg/CFR-2010-title47-vol1/pdf/CFR-2010-title47-vol1-part11.pdf

Nr.10
3 augustus 2017, 22:08
We moeten niet meer speculeren, de infrastruktuur is onveilig. Je installeert iets met wat genetwerkte IT op, het werkt een paar jaar, maar ondertussen raakt het, onvermijdelijk "hackbaar" tenzij je grote softwarebedrijven continue betaalt voor updates en beveiligingen.
Hoe groter de rekenkracht die je ter beschikking hebt hoe makkelijker systemen "hackbaar" worden. Met een quantum computer zou je een bitcoin paswoord kunnen kraken, las ik een paar weken geleden. De toekomst lijkt er zo uit te zien dat de landen die meest krachtige computerinfrastructuur kunnen inzetten een behoorlijk strategisch voordeel hebben. Landen hebben bijna onbeperkte middelen om zelf aan het hacken te slaan. In vergelijking daarmee stelt de kleine amateurhacker weinig of niets voor.