PDA

View Full Version : Remmen los tegen terreur


Chipie
9 november 2004, 20:53
Alle middelen zijn geoorloofd om moslimextremisten aan te pakken, vindt de meerderheid van de Nederlanders. Dat blijkt uit een enquête van bureau Motivaction na de moord op Theo van Gogh.

Nederlanders geven daarvoor zonder morren hun privacy op.
De overheid mag hierbij eigen wetten overtreden.
En VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali hoeft haar toon niet te matigen.
Aan het onderzoek, mede in opdracht van deze krant, deden 1857 mensen tussen de vijftien en tachtig jaar mee. ''De vlam is in de pan geslagen,'' zegt Motivaction-directeur Frits Spangenberg.

Premier Jan Peter Balkenende reageert met een oproep tot verdraagzaamheid. Ook Tweede-Kamerleden roepen op tot bezinning. ''We mogen niet afglijden naar een bananenrepubliek, waarin we elkaar de hersens inslaan,'' aldus D66-leider Boris Dittrich.
http://www.parool.nl/nieuws/2004/NOV/09/p1.html
Ik persoonlijk denk dat men in Nederland maar de vlam uit de pan kan houden, als men ook daadwerkelijk zichtbare maatregelen treft... Maatregelen die minsens zo 'straf' zijn als in ons land. Zie het onderstaand krantenuittreksel:

Ondertussen zitten de speurders op hun tandvlees. Zij hebben de voorbije jaren vijf netwerken van moslimfundamentalisten opgerold en vragen nu extra personeel. Glen Audenaert, gerechtelijk directeur bij de Brusselse federale politie: ,,Onze anti-terrorismespeurders krijgen met de regelmaat van een klok informatie binnen over moslimextremisten in ons land. De speurders hebben echter niet meer de tijd om de informatie te checken en onderzoeken te openen. Ik vraag me af wie de verantwoordelijkheid zal nemen als het fout loopt. Als blijkt dat een tip die we niet gecheckt hebben, een gouden tip was die een aanslag had kunnen vermijden.''

Dewael blijft bij de belofte van nieuwe aanwervingen - ,,maar dat heeft tijd nodig'' - en hij belooft snellere, interne verschuivingen.
http://www.standaard.be/nieuws/Binnenland/index.asp?articleID=GA3A3QGI
Tja, ...
,,Onze anti-terrorismespeurders krijgen met de regelmaat van een klok informatie binnen over moslimextremisten in ons land. De speurders hebben echter niet meer de tijd om de informatie te checken en onderzoeken te openen. Ik vraag me af wie de verantwoordelijkheid zal nemen als het fout loopt. Als blijkt dat een tip die we niet gecheckt hebben, een gouden tip was die een aanslag had kunnen vermijden.''

Ik persoonlijk krijg kippenvel als ik dergelijke artikels lees... De socialisten evenwel weeral niet:
* Steve Stevaert: "We hebben geen behoefte aan oorlogsretoriek" en hij vervolgt met te zeggen: "De oplossingen liggen niet voor het rapen.". Ja, nu ben ik al een beetje gerustgesteld...8O
* Elio di Rupo "Niet dramatiseren, maar uitvoeren". Hij verwijst naar de maatregelen die in het regeerakkoord staan. Daarin wordt vermeld dat de bestrijding van terrorisme een prioriteit voor de regering is, die onder meer werk moeten maken van een wettelijk kader voor de afname en uitwisseling van vingerafdrukken en biometrisch materiaal. Om me gerust te stellen vermeldt hij; "Het is gevaarlijk oplossingen voor te stellen die geen oplossingen zijn!".
(Bron: De Standaard - 9/11/04)

Waarom zou ik nog ongerust zijn...

De politie vraagt versterking (speurders)
Stevaert zegt dat de oplossingen niet voor te rapen liggen
en Di Eupo weet te vertellen dat met een wettelijk kader gaat maken om vingerafdrukken uit te wisselen!
Dat de Nederlanders niet aan dergelijke efficiënte maatregelen gedacht hebben!;-)