PDA

View Full Version : Hmm: sushi uit een printer


Universalia
22 maart 2018, 12:17
Hmm: sushi uit een printer (https://nl.metrotime.be/2018/03/22/must-read/hmm-sushi-uit-een-printer/)

Japan is het land van sushi én van heel wat bizarre uitvindingen. Combineer die twee dingen en je krijgt een team wetenschappers dat de lekkernij probeert te bereiden met behulp van 3D-printers.

Dat lijkt mij best leuk maar zou daar geen raar smaakje/reukje 'aanzitten?' :-D

bembem
22 maart 2018, 13:03
Bizar indeed, lol :lol:

Anna List
22 maart 2018, 13:24
riek ik hier de zee?

dpg
22 maart 2018, 14:07
riek ik hier de zee?

Vraag haar water en zeep te gebruiken.

Nr.10
25 maart 2018, 00:47
Iets afdrukken met een 3D-printer is al frequent toepasbaar.

Vraag is wat er juist uit de printer komt. Dat is een veel interessanter discussie.

Eduard Khil
25 maart 2018, 07:03
Vraag is wat er juist uit de printer komt. Dat is een veel interessanter discussie.

vloeibare kak

Nr.10
25 maart 2018, 14:34
Alles kan. Het is jouw verbeelding.

Universalia
25 maart 2018, 15:52
vloeibare kak

U vergist zich met de Cloaca van Wim Delvoye.

In grote lijnen is dat ook een soort 3D printer maar toch ... :lol:

http://www.lacan.com/cloaca.jpghttps://www.vanhaerents.be/magazine/wp-content/uploads/2013/08/Cloaca-Wim-Delvoye-hedendaagse-kunst.jpg

Eduard Khil
25 maart 2018, 20:31
U vergist zich met de Cloaca van Wim Delvoye.

In grote lijnen is dat ook een soort 3D printer maar toch ... :lol:

http://www.lacan.com/cloaca.jpghttps://www.vanhaerents.be/magazine/wp-content/uploads/2013/08/Cloaca-Wim-Delvoye-hedendaagse-kunst.jpg

geef dan gewoon toe dat ik gelijk heb hé

Bovenbuur
26 maart 2018, 07:23
Hmm: sushi uit een printer (https://nl.metrotime.be/2018/03/22/must-read/hmm-sushi-uit-een-printer/)



Dat lijkt mij best leuk maar zou daar geen raar smaakje/reukje 'aanzitten?' :-D

De techniek wordt ook gebruikt om voorgevormde voedingsbodems voor de kweek van cellen te maken, "organoids" en dergelijke moderne weefselkweken. De chemische samenstelling van wat je opspuit controleren lukt dus wel, en dat is wat de smaakjes en geurtjes zal moeten gaan bepalen. De echte uitdaging wordt de structuur. Iets wat je opspuit als dikke vloeistof/gelei moet daarna niet alleen stevig worden (daar wordt al aan gewerkt), maar ook een structuur krijgen, zoals we gewend zijn van onze vis, vlees en groente. Zonder dat zal het waarschijnlijk niet snel als een culinair hoogstandje gezien worden.

Universalia
26 maart 2018, 19:45
geef dan gewoon toe dat ik gelijk heb hé

https://germguy.files.wordpress.com/2017/04/right-you-are.png

Universalia
26 maart 2018, 19:48
De techniek wordt ook gebruikt om voorgevormde voedingsbodems voor de kweek van cellen te maken, "organoids" en dergelijke moderne weefselkweken. De chemische samenstelling van wat je opspuit controleren lukt dus wel, en dat is wat de smaakjes en geurtjes zal moeten gaan bepalen. De echte uitdaging wordt de structuur. Iets wat je opspuit als dikke vloeistof/gelei moet daarna niet alleen stevig worden (daar wordt al aan gewerkt), maar ook een structuur krijgen, zoals we gewend zijn van onze vis, vlees en groente. Zonder dat zal het waarschijnlijk niet snel als een culinair hoogstandje gezien worden.

Hmja 8O

Eduard Khil
26 maart 2018, 20:05
https://germguy.files.wordpress.com/2017/04/right-you-are.png

http://klikproces.nl/wp-content/uploads/2018/01/nais-meem-mexicano-300x231.jpg