PDA

View Full Version : klimaatwijziging - letargie in de Wetstraat


dalibor
1 september 2018, 17:29
Er is ramp op vlak van klimaat bezig zich te voltrekken. Toch is het niet in verband daarmee dat staatssecretarissen hysterisch 'het moet nu stoppen' komen gillen in onze huiskamer.

https://www.theguardian.com/environment/2018/aug/06/domino-effect-of-climate-events-could-push-earth-into-a-hothouse-state

zonbron
2 september 2018, 06:57
zzz...

Zonneminimum, het wordt bitter koud. Chaos, paniek & Next!

Tien van de veertien

Van de veertien extreem koude winters die gedurende de afgelopen 230 jaar plaatsvonden, zouden er tien zijn samengevallen met een minimum in het aantal zonnevlekken, schreven de Duitse en Zwitserse klimaatwetenschappers in augustus 2012 in een artikel in het vakblad Geophysical Research Letters. Een extreem koude winter definieerden ze daarbij als een winter waarin ofwel het ijs ergens op de Rijn zo dik was dat er op gelopen kon worden, ofwel het deel van de Rijn tussen Mainz en Düsseldorf op meerdere plekken was dichtgevroren.

Om die winters op te sporen gingen ze op zoek naar aanwijzingen, bijvoorbeeld in fotoboeken, in gemeentearchieven, en op internet. Vervolgens namen ze de grafiek van de zonnevlekkencyclus, en keken hoeveel winters op of dichtbij een minimumwaarde in de grafiek zaten – ook winters die zich tot twee jaar voor of na het exacte minimum bevonden telden ze mee. Tien van de veertien dus; de kans dat dat toeval is is nihil, wees een statistische analyse uit.

https://www.nemokennislink.nl/publicaties/oorzaak-koude-winters-onder-vuur/

:lol:

TV-verslaafde
2 september 2018, 09:02
Is een hoax zoals een Nobelprijswinnaar had verteld.

In hun vorige data hadden ze de temperatuur van de zee niet ingecalculeerd. Wereldwijd is het 0.8 graden warmer geworden. CO helpt planten groeien.

0.8 graden betekent niets tegenover de gehele lijn van klimaatverandering over millenia heen.

Dit is een manier van rijkeluis om mensen bang te maken en mensen te laten investeren om zo de economie weer aan te zwengelen.

Een waterstofmotor bestaat al lang maar bepaalde krachten...werken tegen.

Tavek
2 september 2018, 22:17
.....

Ongelofelijk dat er nog idioten zijn die de ruwe data die klimaatopwarming is ontkennen.

"CO2 helpt de planten groeien..."

zijn ze vet mee als er geen regen valt....

kojak
2 september 2018, 22:25
CO2 doen de planten, de bomen groeien, en in de bossen worden de bomen als sardientjes tegen elkaar geperst dat ze afsterven.
Gewoon een snellere dood voor de bomen.
Meer CO2, en na een tijdje, nog erger, methaan dat vrijkomt.