Anna List
4 oktober 2018, 10:28
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/10/03/waarom-afrikanen-apen-eten/
Waarom sommige Afrikanen apen eten
Eten alle Afrikanen in België aap?
Zeker niet. Een deel haalt er zelfs zijn neus voor op. Maar velen hebben toch al ooit een stukje gerookte aap of antilope gegeten. Het is wildvlees en het staat bekend als uiterst lekker. Net als in grote steden in Afrika wordt het in Europese hoofdsteden steeds meer aanzien als een delicatesse. Voor sommigen is het zelfs "chic". Ze zijn dan ook bereid om er veel voor te betalen. De gemiddelde prijs van een stuk bushmeat hier is rond de 50 euro per kilo. Ter vergelijking: in Congo betaal je nog geen tiende van die prijs.
Vlees van wilde dieren uit Afrikaanse regenwoud is te koop in ons land, met risico's voor volksgezondheid
Maar voor een deel van de Afrikaanse diaspora betekent bushmeat eten pure nostalgie. Zij zijn opgegroeid in het regenwoudgebied waar bushmeat dagelijkse kost is. De geur en de smaak van het gerookte vlees roepen herinneringen op aan hun jeugd. Het doet hen denken aan thuis. Zoals een Belg in het buitenland denkt aan thuis als hij frieten ruikt of witloof-in-hesp eet.
geen broodje aap verhaal.
Waarom sommige Afrikanen apen eten
Eten alle Afrikanen in België aap?
Zeker niet. Een deel haalt er zelfs zijn neus voor op. Maar velen hebben toch al ooit een stukje gerookte aap of antilope gegeten. Het is wildvlees en het staat bekend als uiterst lekker. Net als in grote steden in Afrika wordt het in Europese hoofdsteden steeds meer aanzien als een delicatesse. Voor sommigen is het zelfs "chic". Ze zijn dan ook bereid om er veel voor te betalen. De gemiddelde prijs van een stuk bushmeat hier is rond de 50 euro per kilo. Ter vergelijking: in Congo betaal je nog geen tiende van die prijs.
Vlees van wilde dieren uit Afrikaanse regenwoud is te koop in ons land, met risico's voor volksgezondheid
Maar voor een deel van de Afrikaanse diaspora betekent bushmeat eten pure nostalgie. Zij zijn opgegroeid in het regenwoudgebied waar bushmeat dagelijkse kost is. De geur en de smaak van het gerookte vlees roepen herinneringen op aan hun jeugd. Het doet hen denken aan thuis. Zoals een Belg in het buitenland denkt aan thuis als hij frieten ruikt of witloof-in-hesp eet.
geen broodje aap verhaal.