PDA

View Full Version : Jamal Khashoggi:How serious will the reverberations get?


eno2
17 oktober 2018, 11:26
Gory details emerging:

The Wall Street Journal, citing Turkish official who had heard the recording, said Khashoggi was allegedly killed and dismembered in the office of the Saudi consul general, Mohammad al-Otaibi, who was in the room at the time. A voice on the recording can be heard inviting him to leave, the report said.

Forensics expert Salah Muhammad al-Tubaigy is reportedly heard putting on headphones to listen to music as he begins to dismember the body, and encouraging other people in the room to do the same.

According to Middle East Eye, Khashoggi was dragged from the office to Otaibi’s study next door, where Tubaigy began cutting up his body on a table while he was still alive.https://www.theguardian.com/world/2018/oct/17/jamal-khashoggi-pompeo-to-meet-erdogan-as-gory-reports-of-killing-emerge

How serious will the reverberations get? I suppose not very serious, as everybody is always bowing to the economic-political importance of this retarded regime when push comes to shove.

Bach
17 oktober 2018, 12:08
Over onze dictators geen slecht woord he. We dienen ons op Iran te richten. Daar willen onze masters namelijk oorlog mee. Dat is een niet bevriend regime in tegenstelling tot de terrorisme in Europa stimulerende saoudis. Zoals na 9/11 het "Irak, Irak, Irak" klonk uit de mond van Busch, terwijl dat land er geen zak mee te maken had. Desnoods verzinnen we wat fake Iraans terrorisme om de publieke opinie te keren.

Over Saoudi Arabië dienen we toch vooral positief nieuws te melden in de westerse media niet? zoals dat vrouwen nu mogen rijden met de auto. Dat dat pas in de toekomst in voege zou gaan en dan nog onder bepaalde voorwaarden, dat is dan weer niet zo interessant om te vermelden. Maar die media manipulatie ten voordele van een van de meest gemene autocratische regimes ter wereld lukt niet al te goed. De meeste mensen weten wel dat het huis van Saoud een quasi maffia organizatie is naam 'regime' zelfs amper waard.

Dat ze lijken van vermoorde critici vervoeren in de diplomatieke valies weten we nu ook. Deze gruwelmoord zal vlug uit het nieuws verdwijnen zodat onze media kunnen verder zagen over Skriptal.

Piero
18 oktober 2018, 09:39
Dat ze lijken van vermoorde critici vervoeren in de diplomatieke valies weten we nu ook. Deze gruwelmoord zal vlug uit het nieuws verdwijnen zodat onze media kunnen verder zagen over Skriptal.

Dat verwacht ik niet.

1. Er zullen nog details van het gebeuren naar buiten komen want o.a. Trump heeft openheid en een verklaring gevraagd over de toedracht en SA heeft veroordeling van de schuldigen toegezegd van wie de namen al bekend zijn.

2. De vragen wie de opdrachtgever was en onder wiens commando het team opereerde moeten beantwoord worden.

3. Trump zal op een of andere manier moeten reageren en de EU en de VN kunnen niet achterblijven.

4. Kan een land als SA / kan een familie die regeert alsof we nog leven in de 14de eeuw lid zijn van de VN. Kan de VN toestaan dat men aan die familie wapens verkoopt waarmee miljoenen mensen, in Syrië en Jemen, worden vermoord of verwond en beroofd van hun huizen en middelen van bestaan?

5. De westerse pers zal SA niet meer gunstig in beeld brengen. Ze moet feitelijk als verdediging van Jamal Khashoggi, en om haar beroepseer, een reeks artikelen publiceren waarin het conflict van Khashoggi met de familie Saoed uiteengezet wordt.

6. De westerse koningshuizen zullen de familie Saoed voor eeuwig moeten negeren.

7. Westerse bedrijven kunnen door publieke acties gedwongen worden om hun banden met SA - lees met de familie Saoed te verbreken.

8. Een bijzondere rol hierbij is weggelegd voor Duitsland. We leven nu 100 jaar na de 1e wereldoorlog en konden deze maand op tv nog eens zien wat er toen gaande was. Er kwamen voor mij nieuwe feiten aan het licht over de rol van de Duitse keizer en de Europese vorstenhuizen, prima vergelijkbaar met de familie Saoed. Weerzinwekkend. De NSDAP moest nog ontstaan voordat er enig besef van humanisme in Duitsland ontstond. Met Wir schaffen dass kan Merkel niet volstaan na dit gebeuren. Want de wortel van het vluchtelingenprobleem is de familie Saoed. En daar doe je dan geen zaken mee.

Piero
18 oktober 2018, 09:52
Zoals verwacht is het eerbetoon aan Jamal Khashoggi van start gegaan.

De Amerikaanse krant The Washington Post heeft een nieuwe column gepubliceerd van de op 2 oktober verdwenen Saudische journalist Jamal Khashoggi. In de column, die door de krant wordt bestempeld als de laatste column van zijn hand, waarschuwt hij dat overheden in het Midden-Oosten steeds verder kunnen gaan in het monddood maken van de media. [...]

Volgens Khashoggi gaat de Arabische wereld schuil achter een eigen "IJzeren Gordijn", dat niet van buitenaf maar van binnen is opgetrokken. "Tijdens de Koude Oorlog was er Radio Free Europe, waarmee de hoop op vrijheid voor mensen werd gekoesterd. De Arabische wereld heeft iets soortgelijks nodig."


lees meer https://nos.nl/artikel/2255302-khashoggi-in-laatste-column-wereld-zwijgt-over-arabische-misstanden.html

2 oktober zal de internationale dag voor de Vrije Pers moeten zijn, toevallig ook de dag waarop Mohandas Karamchand Gandhi werd geboren. De media zullen hun martelaren moeten herdenken en een monument voor hen in elk regeringscentrum, als middelpunt van de viering, is noodzakelijk.

Bach
18 oktober 2018, 10:02
Een Turkse krant kreeg de audio opname in handen. Dus zou 'volgens zeggen' met de Apple watch van de journalist gemaakt zijn. En dus niet via afluister apparatuur. Een Britse krant deed een verslag van wat er te horen zou zijn. De audio zelf werd nog niet vrijgegeven. Die zal ondertussen astronomische bedragen waard zijn schat ik. Wie weet echter hoeveel kopies er zijn...

Te horen zouden gruwelijke geluiden zijn van iemand die levend in stukken gezaagd wordt en het hoofd van de Saoudische dienst forensische bewijzen (!) die zijn collega's aanspoort muziek aan te zetten tijdens hun in stukken zagen van de journalist.

Bach
18 oktober 2018, 11:11
Piero, ik denk dat u te optimistisch bent met betrekking tot de interesse van westerse landen hun 'vriend' Saoudi Arabië op de vingers te tikken zelfs voor deze gruwelijke misdaad. Moest iets gelijkaardigs gebeurd zijn op de Iraanse ambassade er zou al een VN veiligheidsraad meeting beroepen zijn. De verontwaardiging van de VS volgende politici zou over de TV schermen stromen. Het publiek er regelmatig van moeten horen. De voorpagina's van westerse kranten en de journaals zouden het opblazen tot proporties zodat de roep wraak en oorlog met Iran weer zou toenemen. Maar nu ga je het tegendeel zien. Hoe vlugger dat dit begraven kan worden hoe liever wat betreft de westerse elites. Moest het niet om een Washington Post journalist gegaan hebben dat was het nu al geen nieuws meer. De 'inconvenience' is nu een beetje groter. Maar de werkelijke wil iets te doen aan zowat het meest misdadige regime op deze aarde die is er niet. Integendeel leveren 'we' er wapens aan waarmee illegale oorlogen gevoerd worden. Zoals de bewuste pogingen hongersnood te veroorzaken in Jemen door de landbouwproductie te bombarderen. Allemaal met medewerking van ONZE overheden al dan niet rechtstreeks. Maar dat is iets dat niet te vaak en te hardop gezegd mag worden.

We worden bespeeld als een orgel door een gewetenloze elite hun media en hun politici.

We zitten aan de verkeerde kant van de geschiedenis spijtig genoeg. We mogen zelfs niet het terrorisme tegen Europa aanpakken omwille van verplichte vriendschappen met het misdadige regime in Ryad.

Wanneer het volgende zwaard dansje tussen een VS president en dictator MBS?

De enigste relatieve hoop in deze zaak is dat sommigen in de VS dit voorval tegen Trump willen gebruiken. Niet omwille van gerechtigheid hoor. Gewoon een politiek spel.

De glimlachen tussen de VS en de Saoudis zijn trouwens al terug. Meer dan wat strenge woorden van Trump gaan we niet krijgen. Dan is al meer dan wat Obama zou gedaan hebben hoorde ik van een analist.

patrickve
18 oktober 2018, 11:25
De glimlachen tussen de VS en de Saoudis zijn trouwens al terug. Meer dan wat strenge woorden van Trump gaan we niet krijgen. Dan is al meer dan wat Obama zou gedaan hebben hoorde ik van een analist.

"Het zijn smeerlappen, maar het zijn onze smeerlappen."

Staatswezen op zijn best, he.

Piero
18 oktober 2018, 11:29
Minister Hoekstra van Financiën ziet definitief af van deelneming aan de conferentie van volgende week.

Minister Hoekstra zegt zijn bezoek aan Saudi-Arabië af. Hij zou volgende week naar een investeerdersconferentie in de hoofdstad Riyad gaan, maar dat gaat niet door vanwege de zaak-Khashoggi.

Dinsdag pleitten ook veel Kamerleden er al voor dat de minister van Financiën van het bezoek zou afzien. Het vermoeden bestaat dat Khashoggi met medeweten van het Saudische regime is vermoord. - NOS

De EU zal één front moeten vormen en zich niet langer compromiteren met het wrede regime. Geen enkel land zal voordeel moeten halen uit het afzien van deelneming door Nederland. Ik ben benieuwd wat de parlementen van de lidstaten doen.

Gipsy
18 oktober 2018, 11:40
Volgens een bekende Franse journaliste die haar kanalen heeft in de SA koninklijke kringen. Had MBS hem een tijd geleden aangeboden terug te komen naar SA en dat hij hem onder zijn bescherming zou nemen.

http://www.lefigaro.fr/international/2018/10/17/01003-20181017ARTFIG00321-christine-ockrentben-salman-aurait-propose-un-marche-a-khashoggi.php

Bach
18 oktober 2018, 11:45
Maar o wee als je niet op MBS zijn 'vriendelijke uitnodigingen' ingaat en je kritisch werk ten aanzien van het saoudische regime wil blijven verder zetten. Maffia protectie aanvaarden is in angst met neergebogen hoofd leven.

patrickve
18 oktober 2018, 11:48
Maar o wee als je niet op MBS zijn 'vriendelijke uitnodigingen' ingaat en je kritisch werk ten aanzien van het saoudische regime wil blijven verder zetten. Maffia protectie aanvaarden is in angst met neergebogen hoofd leven.

https://proxy.duckduckgo.com/iu/?u=http%3A%2F%2Fdailynewsdig.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2014%2F10%2FIm-going-to-make-him-an-offer-he-cant-refuse.jpg&f=1

Jay-P.
18 oktober 2018, 13:49
Je vais lui faire une offre qu'il ne sait pas refuser!

https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&ik=d6cde2adb1&attid=0.1.5&permmsgid=msg-f:1614588949669201004&th=16682c18634dc46c&view=fimg&sz=s0-l75-ft&attbid=ANGjdJ8PV21I5o2vIgRMjXuUvQo_pQAw9owLGSC-Wx1VqbpscLEtuX92O0t5ieWO1X-41zr9JZa6PbVkzsOKkoWcR9xH8PvlkwDnBFFDBRvzfppuFxqOH qbkiMjzPmA&disp=emb

Skobelev
18 oktober 2018, 14:03
Van Tavec, Panda en uzelf mogen we ons niet moeien met de wetten en gebruiken in andere landen. Laat ze gerust

patrickve
18 oktober 2018, 14:04
Van Tavec, Panda en uzelf mogen we ons niet moeien met de wetten en gebruiken in andere landen. Laat ze gerust

En diene Jamal, dat was toch ne ZAGEvent he :lol:

fcal
18 oktober 2018, 14:08
Tja, wat weten we nu al? De recent gesluierd gaande Hatice Cengiz is een Turkse doctoranda van 36 jaar. In mei 2018 ontmoet ze op een conferentie (?) in Istanboel de jongeheer Jamal Kashoggi, 60 jaar oud.

Volgens bepaalde bronnen (o.a. Wikipedia) is deze laatste een rebel, die een groot voorstander is van een meer vrijheidslievende Islam in Saoedië-Arabië. Volgens andere bronnen (Die Zeit & Le Figaro) is hij een lid van de Moslim Broederschap en een groot tegenstander van elke afwijking van de Salafistische of Wahabitische Islam-benadering en heeft ook nauwere contacten met Osama bin Laden gehad.

Enfin Hatice en Jamal worden smoorverliefd. Zij heet hem nu Cemal Bey (Turkse koosnaam voor Jamal + eretitel). Om met hem te kunnen trouwen in Turkije, lijkt het nodig dat hij een officieel document kan voorleggen, dat hij reeds van zijn vorige vrouw gescheiden is. Zonder deze akte is volgens haar blijkbaar geen verdere relatie mogelijk. Dit document zou hij dan kunnen bekomen op het Saoedië-consulaat van Istanboel. En hierover wordt dan een afspraak gemaakt. En dan bij zijn bezoek aan dit consulaat verdwijnt Jamal Kashoggi, alias Cemal Bey, tot grote consternatie van Hatice Cengiz, die buiten in de auto wacht op hem en net zo haar zinnen gezet had op deze jongeheer Kashoggi.

Na een paar uur wachten verwittigt ze dan de politie. Ik kan me moeilijk voorstellen dat een Arabische in de VS vertoevende journalist zomaar door bepaalde publicaties het voorwerp zou kunnen uitmaken van een ontvoering of moord, die onvermijdelijk diplomatische problemen zou scheppen.

Het heeft meer dan waarschijnlijk te doen met de Moslim Broederschap. Die worden als doodsvijanden van het Huis van Saud beschouwd. Er zijn door hen in het verleden staatsgrepen voorbereid ten einde de Sauds af te zetten of te vervangen.

Die Kashoggi lijkt me erin getuind te zijn. Zo ,snugger was ie dan ook weer niet.

Skobelev
18 oktober 2018, 14:08
En diene Jamal, dat was toch ne ZAGEvent he :lol:

Allé hop, de kop is er af. :-P We kunnen er mee lachen.

eno2
18 oktober 2018, 14:23
Tja, wat weten we nu al? De recent gesluierd gaande Hatice Cengiz is een Turkse doctoranda van 36 jaar. In mei 2018 ontmoet ze op een conferentie (?) in Istanboel de jongeheer Jamal Kashoggi, 60 jaar oud.

Volgens bepaalde bronnen (o.a. Wikipedia) is deze laatste een rebel, die een groot voorstander is van een meer vrijheidslievende Islam in Saoedië-Arabië. Volgens andere bronnen (Die Zeit & Le Figaro) is hij een lid van de Moslim Broederschap en een groot tegenstander van elke afwijking van de Salafistische of Wahabitische Islam-benadering en heeft ook nauwere contacten met Osama bin Laden gehad.

Enfin Hatice en Jamal worden smoorverliefd. Zij heet hem nu Cemal Bey (Turkse koosnaam voor Jamal + eretitel). Om met hem te kunnen trouwen in Turkije, lijkt het nodig dat hij een officieel document kan voorleggen, dat hij reeds van zijn vorige vrouw gescheiden is. Zonder deze akte is volgens haar blijkbaar geen verdere relatie mogelijk. Dit document zou hij dan kunnen bekomen op het Saoedië-consulaat van Istanboel. En hierover wordt dan een afspraak gemaakt. En dan bij zijn bezoek aan dit consulaat verdwijnt Jamal Kashoggi, alias Cemal Bey, tot grote consternatie van Hatice Cengiz, die buiten in de auto wacht op hem en net zo haar zinnen gezet had op deze jongeheer Kashoggi.

Na een paar uur wachten verwittigt ze dan de politie. Ik kan me moeilijk voorstellen dat een Arabische in de VS vertoevende journalist zomaar door bepaalde publicaties het voorwerp zou kunnen uitmaken van een ontvoering of moord, die onvermijdelijk diplomatische problemen zou scheppen.

Het heeft meer dan waarschijnlijk te doen met de Moslim Broederschap. Die worden als doodsvijanden van het Huis van Saud beschouwd. Er zijn door hen in het verleden staatsgrepen voorbereid ten einde de Sauds af te zetten of te vervangen.

Die Kashoggi lijkt me erin getuind te zijn. Zo ,snugger was ie dan ook weer niet.
Leuk.
Zij noemt hem Cemal Bey, maar dat terzijde.
Mijn jongeheer is ook niet zo jong meer maar kan gerust nog een 36 jarige doctoranda aan. Maar dat terzijde.
Misschien was Kashoggi een beetje mesjogge? Maar dat terzijde.
Nu ben ik de draad kwijt....

Bach
18 oktober 2018, 14:24
Cover up gaande?


Suspected member of Khashoggi ‘hit-team’ dies in mysterious ‘traffic accident’ in Saudi Arabia

Jay-P.
18 oktober 2018, 14:30
Allé hop, de kop is er af. :-P We kunnen er mee lachen.Da's relatief.
Ik moet volgende week trouwens ook naar ons Belgenlands consulaat hier achter wat papieren...
Breng ze niet op gedachten, wilt ge!?

Bach
18 oktober 2018, 14:35
Da's relatief.
Ik moet volgende week trouwens ook naar ons Belgenlands consulaat hier achter wat papieren...
Breng ze niet op gedachten, wilt ge!?

Zorg dat je een signaal naar buiten zend dan kunnen we meegenieten.

Piero
18 oktober 2018, 15:05
"Suspected member of Khashoggi ‘hit-team’ dies in mysterious ‘traffic accident’ in Saudi Arabia"

Cover up gaande?

Dat lijkt er wel op. De dader ligt op het kerkhof.

Libro
18 oktober 2018, 15:20
Da's relatief.
Ik moet volgende week trouwens ook naar ons Belgenlands consulaat hier achter wat papieren...
Breng ze niet op gedachten, wilt ge!?

Ga tegen vijf uur in de namiddag: dan staan de folteraars al te wachten aan de prikklok

patrickve
18 oktober 2018, 15:42
Ga tegen vijf uur in de namiddag: dan staan de folteraars al te wachten aan de prikklok

De nachtploeg is misschien erger ? :-D

patrickve
18 oktober 2018, 15:43
"Suspected member of Khashoggi ‘hit-team’ dies in mysterious ‘traffic accident’ in Saudi Arabia"Dat lijkt er wel op. De dader ligt op het kerkhof.

Ze gaan op den duur geen ambassadepersoneel meer vinden als ze zo daarmee handelen he. Komt er daar geen vakbond tussen ?

Piero
18 oktober 2018, 16:11
Ze gaan op den duur geen ambassadepersoneel meer vinden als ze zo daarmee handelen he. Komt er daar geen vakbond tussen ?

Hoezo? Men krijgt in SA immers een job op een ambassade of consulaat aangeboden als een aanbieding die nen niet kan weigeren?

Gipsy
18 oktober 2018, 16:13
Het is daar ook geen "long fleuve tranquille" in die uitgebreide koninklijke familie met veel macht intriges. Er zijn verschillende scenario's mogelijk waar MBS in ieder geval niet goed uitkomt. Is hij betrokken al niet maar als hij niet op de hoogte zou zijn verliest hij ook gezicht.

kelt
18 oktober 2018, 16:20
Hoezo? Men krijgt in SA immers een job op een ambassade of consulaat aangeboden als een aanbieding die nen niet kan weigeren?

Men kan daar kiezen in "geheel" of "gescheiden" funkties.....:twisted:

Serieus nu,het triumviraat SA/Turkije en VS zoekt duidelijk manieren om dit "accident" zo snel mogelijk in de doofpot te stoppen omdat het geen harde breuk tussen de landen waard is...

Die Turkse mevrouw die op het punt stond de echtgenote te worden van de "verscheidene" zal misschien ook eens "streng" toegesproken dienen te worden,kwestie van niet van haar tutter te maken....

Probleem is nu natuurlijk dat de Turkse politie en gerecht wel eens in het bezit zouden kunnen zijn van bewijsmateriaal (tenslotte is het consulaat doorzocht),ook daar dient nog een "vergissing" georganiseerd te worden.

De Saudi's zullen ongetwijfeld aan hun kant wel zorgen dat er geen sporen meer zijn .

...zodat VS BuiZa minister Pompeio dan,liefst een beetje snel,kan verklaren dat hij "credible informations" ontvangen heeft dat het ganse zaakje een misverstand was en zo en die journalist om "hygienische redenen" zo vernietigd is geworden....

Ik bedoel maar,hoe gaan ze DAT eigenlijk uitleggen,waar is hij?????8O

patrickve
18 oktober 2018, 16:24
Hoezo? Men krijgt in SA immers een job op een ambassade of consulaat aangeboden als een aanbieding die nen niet kan weigeren?

Ah, ja, een oneindige lus. Dan is het binnenkort afgelopen met SA, he. Iedereen eerst ambassadepersoneel, en dan op 't kerkhof. De laatste doet het licht uit en maakt de kettingzaag schoon.

Skobelev
18 oktober 2018, 16:59
Da's relatief.
Ik moet volgende week trouwens ook naar ons Belgenlands consulaat hier achter wat papieren...
Breng ze niet op gedachten, wilt ge!?

Als Christophe en Lindsey vollen bak staan te kwelen, niet binnengaan JP.

;-)

eno2
18 oktober 2018, 18:02
Interrogations tend to go wrong when they include someone armed with a bone saw.
Richard Wolffe (https://www.theguardian.com/world/commentisfree/2018/oct/18/as-trump-cozies-up-to-saudi-arabia-the-rule-of-law-collapses-further)

Nice article. Hilarious.

eno2
18 oktober 2018, 18:04
T* is exactly the man to handle this, with all his business relations with the Saoudi's.

Piero
18 oktober 2018, 21:33
Interrogations tend to go wrong when they include someone armed with a bone saw.
Richard Wolffe (https://www.theguardian.com/world/commentisfree/2018/oct/18/as-trump-cozies-up-to-saudi-arabia-the-rule-of-law-collapses-further)

Nice article. Hilarious.

Zo is het niet bedoeld lijkt mij. Het is een sarcastische en tevens tragische aansporing tot Trump dumping.

" ...The Trump administration is not the first to bow and scrape to the Saudi power of oil and cash. But it is the first to surrender all pretense of upholding democracy and human rights – commonly known as American values – while making pathetic excuses for what is widely accepted to have been a barbaric murder. What is the moral difference between Iran sponsoring Hezbollah and the humanitarian disaster triggered by the Saudi attacks and blockade in Yemen?"... They deserve one another, the house of Saud and the house of Trump."

President Macron heeft 6 dagen geleden de Saoedies gevraagd om openheid en antwoorden en sindsdien gezwegen. Hier is de kans voor de EU om op te treden tegen SA en Trump achteraan te laten hinken of te isoleren. Of anders schaart de EU zich aan de zijde van de barbaren.

eno2
18 oktober 2018, 22:28
De EU gaat S.A. niet dumpen ervoor. Hoe vreselijk ook, het is 'maar' een incident...

Voor wat T* betreft, daar moet de Amerikaanse kiezer mee afrekenen.

Bach
18 oktober 2018, 22:40
Ik schat dat Nethanyanu ook al aan het rond bellen zal zijn om Saoedie Arabië niet te hard aan te pakken. MBS is nog nodig om 'de oorlog naar Iran te brengen'.

Maar er zijn toch stemmen in de VS die MBS wat te onberekenbaar beginnen vinden en een ander dictator op de troon willen.

Bach
18 oktober 2018, 22:43
De EU gaat S.A. niet dumpen ervoor. Hoe vreselijk ook, het is 'maar' een incident...

Voor wat T* betreft, daar moet de Amerikaanse kiezer mee afrekenen.Moest Turkije nu niet die gruwelijke audio opnamen hebben dan hoefde Europa niet haar twee maten en gewichten te laten zien. Wat vervelend nou!

Wat betreft Trump. Die stevent op een herverkiezing af tenzij men de beurs kan doen crashen of zo. De democraten zijn het Clinton debacle nog niet te boven. Ze dienen een kandidaat te vinden die de Sanders supporters terug haalt die beroofd werden van de nominatie van hun kandidaat.

eno2
18 oktober 2018, 22:58
Wat betreft Trump. Die stevent op een herverkiezing af tenzij men de beurs kan doen crashen of zo. De democraten zijn het Clinton debacle nog niet te boven. Ze dienen een kandidaat te vinden die de Sanders supporters terug haalt die beroofd werden van de nominatie van hun kandidaat.

Ik heb het over de mid term verkiezingen

patrickve
19 oktober 2018, 04:57
Zo is het niet bedoeld lijkt mij. Het is een sarcastische en tevens tragische aansporing tot Trump dumping.

" ...The Trump administration is not the first to bow and scrape to the Saudi power of oil and cash. But it is the first to surrender all pretense of upholding democracy and human rights – commonly known as American values – while making pathetic excuses for what is widely accepted to have been a barbaric murder. What is the moral difference between Iran sponsoring Hezbollah and the humanitarian disaster triggered by the Saudi attacks and blockade in Yemen?"... They deserve one another, the house of Saud and the house of Trump."

President Macron heeft 6 dagen geleden de Saoedies gevraagd om openheid en antwoorden en sindsdien gezwegen. Hier is de kans voor de EU om op te treden tegen SA en Trump achteraan te laten hinken of te isoleren. Of anders schaart de EU zich aan de zijde van de barbaren.

Dat is dan ook de reden waarom wij destijds kiekens geweest zijn van S.A. niet aan te slaan, en daar al die woestijnbarbaren te extermineren. Dan hadden wij nu gratis olie en zand, en niet van die zemelaars waar we geld moeten aan geven en die ons kunnen doen zingen zoals het hen belieft.

En nu kunnen we dat niet meer, omdat ze ginder te machtig zijn geworden, en omdat wij het heilige boontje willen uithangen dat ergens binnenvallen voor uw profijt not done is.

Jay-P.
19 oktober 2018, 05:10
Als Christophe en Lindsey vollen bak staan te kwelen, niet binnengaan JP. ;-)Zijt gerust, die uitnodiging is voor een paar dagen later en sla ik inderdaad af!

Pandareus
19 oktober 2018, 06:02
Da's relatief.
Ik moet volgende week trouwens ook naar ons Belgenlands consulaat hier achter wat papieren...
Breng ze niet op gedachten, wilt ge!?

Vergeet geen apple watch te kopen hee Jiepie.

maddox
19 oktober 2018, 06:32
Paar liter oliedollars over de hele bups en wat lief lachen naar de nieuwe Sultan van Constantinopel en de hele episode gaat gewoon onder de mantel der liefde.

Jay-P.
19 oktober 2018, 07:11
Vergeet geen apple watch te kopen hee Jiepie.Zalni gaan. ->
De enige apple die ik ooit in mijn leven kocht en zal blijven kopen is die zure van Granny Smith.
(Heb niks tegen Stievie J. zijn marketingsysteem op voorwaarde dat ik aan de verkoperskant sta).

Bach
19 oktober 2018, 08:10
Dat is dan ook de reden waarom wij destijds kiekens geweest zijn van S.A. niet aan te slaan, en daar al die woestijnbarbaren te extermineren. Dan hadden wij nu gratis olie en zand, en niet van die zemelaars waar we geld moeten aan geven en die ons kunnen doen zingen zoals het hen belieft.

En nu kunnen we dat niet meer, omdat ze ginder te machtig zijn geworden, en omdat wij het heilige boontje willen uithangen dat ergens binnenvallen voor uw profijt not done is.'We' deden wat we dachten dat nodig was om het midden Oosten te controleren. We maakten van een woestijnvolk een machtige dynastie. We lieten hen hun sectaire ideologie uitdragen als wapen in de koude oorlog. Maar je weet wat er soms gebeurt met monsters van Frankenstein. Ze ontsnappen. Heilige boontjes zijn we nooit geweest ondanks de universele verklaring van de rechten van de mens. We deden het bijna steeds via onderdrukking en verovering. De wereld zou voor allen een betere plek zijn moesten we een intelligente en vreedzame strategie gebruikt hebben die niet uiteindelijk angst en hebzucht als basis had. Je hebt meer aan vrienden dan aan onderdanen namelijk.

Dat is wat de VS goed deden na de verovering van west Europa itt de sovjets. Je ziet het resultaat. We zijn hen dankbaar voor hun 'protectie' terwijl de sovjets al lang verdreven zijn. Trump wrijft het er de Europeanen iets meer in dan vorige VS presidenten hoe de machtsverhoudingen werkelijk liggen met de Europeanen. En die weten amper hoe ze uit hun onderdaan rol dienen te kruipen nu het hen duidelijk wordt gemaakt wat ze willen graag enlijk zijn voor de VS, een deel van hun imperium.

Bach
19 oktober 2018, 08:20
Ik heb het over de mid term verkiezingen

Dat is niet noodzakelijk ern afrekening met Trump.

Piero
19 oktober 2018, 09:38
Dat is niet noodzakelijk ern afrekening met Trump.

Het zou een afrekening moeten zijn met Moh bin Salman. Hier is een opinie via Aljazeera over het joint onderzoeksteam van Turkye en SA

Mustafa Akyol, a senior fellow on Islam and modernity at the Cato Institute, said the joint investigation represents a "formality" that Turks are observing in order to demonstrate goodwill.
... Akyol agreed and said rather than isolate the Saudi government in its entirety, Turkey is prepared to lay the blame on a transgressor within the ruling royal family.
"My sense is that the Turks are guessing that the crime has been ordered by Crown Prince Mohammed bin Salman, but his father, Salman bin Abdulaziz Al Saud, was unaware," he told Al Jazeera.
"So, instead of taking a position against the whole Saudi establishment, they may ultimately blame the 'rogue' element in it, which may go up, all the way up to MBS."
Ultimately, he explained, it is a matter of balance.

https://www.aljazeera.com/news/2018/10/khashoggi-case-saudi-turkish-investigation-mere-formality-181018053308558.html

Zelfs die oplossing lijkt mij zeer problematisch want de schurk is de clown prince van SA die alle vertrouwen en macht in handen heeft gekregen. Hij is ook een van de prinsen die niet in het Westen heeft gestudeerd, die de familietradities hoog houdt. De oude koning wordt op de proef gesteld of hij zijn zegen terugneemt. En wie dan kroonprins mag worden. En dan, welke straf krijgt MbS? Er staan nog 1000 prinsen te wachten op hun kansen. En het gezichtverlies voor familie is enorm.

eno2
19 oktober 2018, 10:35
Dat is niet noodzakelijk ern afrekening met Trump.
Niet noodzakelijk maar zeer mogelijk zeer wel. De senaat verliezen, die toch al zeer nip Republikeins is, en hij is een lame duck.

DEze midterms worden wel algemeen beschouwd als een Trumptest.

cato
19 oktober 2018, 13:14
Niet noodzakelijk maar zeer mogelijk zeer wel. De senaat verliezen, die toch al zeer nip Republikeins is, en hij is een lame duck.

DEze midterms worden wel algemeen beschouwd als een Trumptest.
Trump blaast nu hoog van de toren
Citaat VK

De Amerikaanse president Trump dreigt Saoedi-Arabië met harde maatregelen als blijkt dat zij de journalist Jamal Khashoggi hebben vermoord. Ook de Britten waarschuwden Riyad vrijdag. Turkije is begonnen met het onderzoeken van een bos bij Istanbul om te zien of Khashoggi daar is begraven.

President Trump waarschuwde Saoedi-Arabië vlak voor hij donderdag vertrok naar een verkiezingsbijeenkomst in Montana.
Trump verhardt zijn standpunt nu ook Amerikaanse inlichtingendiensten ervan overtuigd zijn dat Saoedi-Arabië achter zijn verdwijning zit, zo melden diverse Amerikaanse media. Trump is de afgelopen dagen ingelicht over hun bevindingen.

De president zei dat het er nu ‘zeker naar uitziet’ dat de vermiste Khashoggi dood is. ‘Het moeten zeer zware consequenties zijn’, zei hij toen hem werd gevraagd hoe de Saoedische regering gestraft moet worden als blijkt dat de kritische journalist is vermoord. ‘Dit is een slechte zaak.’

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/trump-dreigt-saoedi-s-met-zeer-zware-maatregelen-terwijl-de-turken-zoeken-naar-lichaamsresten-khashoggi~bf5683dc/

Piero
19 oktober 2018, 13:29
Een prima initiatief van Amnesty.

The world needs to know what happened to Khashoggi – together we need to demand answers. With enough pressure we can get the Secretary General of the UN António Guterres to set up an independent investigation. ?*

Write to the UN Secretary General António Guterres and demand an independent investigation now.

Without an independent investigation, we may never get the full truth about what happened to Jamal. Take action now.

Intussen wordt er gezocht in een bos nabij Istanbul, waarschijnlijk naar het lichaam van Jamal Khashoggi. Auto's van het consulaat zouden daar op 2 oktober naartoe gereden zijn.

eno2
19 oktober 2018, 13:34
Een paar weken geleden vloog Fernando Albán, een Venezolaans raadslid, lid van de Venezolaanse oppositie, terug van New York naar Venezuela na het bijwonen van de VN-bijeenkomst in de VS, en werd hij gemarteld en vermoord.

In beide gevallen werden twee zeer vocale mensen , activisten, vermoord in opdracht van autocratische regimes om de waarheid over hun autocratische regeringen in internationale platforms te uiten.


Twee vergelijkbare verhalen, maar één trok de aandacht van de hele wereld, terwijl de andere dat niet deed.

Skobelev
19 oktober 2018, 13:49
Zijt gerust, die uitnodiging is voor een paar dagen later en sla ik inderdaad af!

8O

We zien elkaar daar hé Jay-P

109597

Bach
19 oktober 2018, 13:59
Een paar weken geleden vloog Fernando Albán, een Venezolaans raadslid, lid van de Venezolaanse oppositie, terug van New York naar Venezuela na het bijwonen van de VN-bijeenkomst in de VS, en werd hij gemarteld en vermoord.

In beide gevallen werden twee zeer vocale mensen , activisten, vermoord in opdracht van autocratische regimes om de waarheid over hun autocratische regeringen in internationale platforms te uiten.


Twee vergelijkbare verhalen, maar één trok de aandacht van de hele wereld, terwijl de andere dat niet deed.
De zaak Albán dient onderzocht uiteraard. Volgens het regime is het zelfmoord doir van 10de verdiep te springen.

Maar als we dingen in perspectief beginnen plaatsten laten we niet vergeten dat in landen als Colombia en Honduras het aantal doden door de overheid of paramilitaire groepen veel groter is dan in Venezuela. Maar niet zo interessant om te vermelden in de westerse media aangezien de VS die regimes steunt. In een klein landje als Honduras werden meer als twee dozijn regime kritische journalisten vermoord dit decenium door een regime aan de macht geholpen door de VS na een staatsgreep met naderhand schijnverkiezingen die geen Europese waarnemer durfde homologeren gezien de repressie. Maar dat hoeven we niet te weten he? Onze misdaden daar moeten we het niet te veel over hebben. Daardoor ontstaat er een verkeerd beeld over de realiteit in de wereld bij de gemiddelde westerling.

Of neem nu dat nieuws vandaag waaruit blijkt dat de Verenigde Arabische Emiraten een VS bedrijf ingehuurd heeft (met medeweten van state department natuurlijk) om tientallen politieke en religieuze leiders in Jemen te vermoorden. Geen terroristen he. Dat begon in 2005 onder vredesduif Obama. Dat is allemaal geen nieuws waard in de westerse Main stream media want u wordt verondersteld slecht te spreken over Venezuela of Rusland of Iran of China op een need to know basis over misdaden. Op basis van anekdotes via wat men 'nieuws' noemt. En dan heb je mensen die op basis van dat fake wereldbeeld hier opinies komen ventileren over wie de goeden en slechten zijn. Statistieken of rapporten lezen ze niet. Ze zetten de TV op lezen de krant of scrollen op Facebook.

En ze zijn akkoord als Facebook een Jones censuur ballonnetje doet opgaan maar van de vele nieuwssites die naderhand verweiderd werden daar hebben ze geen opinie over want ze weten het niet eens.

Over Colombia en een paar andere bondgenoten ga ik niet eens beginnen. Om de haverklap wordt er wel een sociaal activist vermoord. Of het nieuws deze week van hoe er jaarlijks tietalken mensen worden vermoord aan de VS Mexico grens door een overijverige grenswacht die seriemoordenaars lijkt aan te trekken uit op de jacht op mensen.

Bach
19 oktober 2018, 14:06
8O

We zien elkaar daar hé Jay-P

109597
Die kaartjes worden verstuurd naar Belgen verblijvend in het buitenland om mee te doen aan het jaarlijks feestje in de woning van de ambassadeur (of een hotel in dit geval). Geen toeristen uiteraard.

eno2
19 oktober 2018, 14:14
De zaak Albán dient onderzocht uiteraard. Volgens het regime is het zelfmoord doir van 10de verdiep te springen.

Maar als we dingen in perspectief beginnen plaatsten laten we niet vergeten dat in landen als Colombia en Honduras het aantal doden door de overheid of paramilitaire groepen veel groter is dan in Venezuela. Maar niet zo interessant om te vermelden in de westerse media aangezien de VS die regimes steunt. In een klein landje als Honduras werden meer als twee dozijn regime kritische journalisten vermoord dit decenium door een regime aan de macht geholpen door de VS na een staatsgreep met naderhand schijnverkiezingen die geen Europese waarnemer durfde homologeren gezien de repressie. Maar dat hoeven we niet te weten he? Onze misdaden daar moeten we het niet te veel over hebben. Daardoor ontstaat er een verkeerd beeld over de realiteit in de wereld bij de gemiddelde westerling.

Of neem nu dat nieuws vandaag waaruit blijkt dat de Verenigde Arabische Emiraten een VS bedrijf ingehuurd heeft (met medeweten van state department natuurlijk) om tientallen politieke en religieuze leiders in Jemen te vermoorden. Geen terroristen he. Dat begon in 2005 onder vredesduif Obama. Dat is allemaal geen nieuws waard in de westerse Main stream media want u wordt verondersteld slecht te spreken over Venezuela of Rusland of Iran of China op een need to know basis over misdaden. Op basis van anekdotes via wat men 'nieuws' noemt. En dan heb je mensen die op basis van dat fake wereldbeeld hier opinies komen ventileren over wie de goeden en slechten zijn. Statistieken of rapporten lezen ze niet. Ze zetten de TV op lezen de krant of scrollen op Facebook.

En ze zijn akkoord als Facebook een Jones censuur ballonnetje doet opgaan maar van de vele nieuwssites die naderhand verweiderd werden daar hebben ze geen opinie over want ze weten het niet eens.

Over Colombia en een paar andere bondgenoten ga ik niet eens beginnen. Om de haverklap wordt er wel een sociaal activist vermoord. Of het nieuws deze week van hoe er jaarlijks tietalken mensen worden vermoord aan de VS Mexico grens door een overijverige grenswacht die seriemoordenaars lijkt aan te trekken uit op de jacht op mensen.Met veel van wat je daar zegt ben ik het eens natuurlijk. Maar waarom zou ik fake news sites meer moeten geloven dan mainstream media die meestal werken met gecontrasteerde berichtgeving? KLeinere nieuws outlets hebben , alhoewel geen fake news sites, ook meestal de middelen niet voor hoge kwaliteitsjournalistiek. Persoonlijk heb ik, zonder dat je bronnen aangeeft, geen zicht op wat jij beweert strakke censuur te zijn op nieuwssites. Dat geldt ook voor wat je zegt in de Obama passage van je post.

FB en sociale sites en fora hebben het recht beroepstrollen buiten te gooien en inderdaad ik verkies dat ze dat ook doen. Wat hier bijvoorbeeld ook niet genoeg gebeurt. Dat zijn overigens geen 'democratieën' en dit forum laat zich daarop voorstaan (terecht).

Bach
19 oktober 2018, 14:28
Het feit dat u fake news sites tegenover main stream media zet is verkregen. Evenals uw opinie dat er te weinig aandacht gaat naar Venezuela terwijl het juist andersom is in vergelijking met de misdaden in Washington vriendelijke regimes. In de jaren dat ik het op de voet volgde kwam er om de haverklap een fake news artikel over Venezuela in de main stream media. De laatste paar jaren heb ik het gelaten voor wat het is.

Skobelev
19 oktober 2018, 15:17
Die kaartjes worden verstuurd naar Belgen verblijvend in het buitenland om mee te doen aan het jaarlijks feestje in de woning van de ambassadeur (of een hotel in dit geval). Geen toeristen uiteraard.

DE bedoeling was toch duidelijk hé Bach....of is het Beetgenomen. ;-)

eno2
19 oktober 2018, 15:33
Het feit dat u fake news sites tegenover main stream media zet is verkregen. Evenals uw opinie dat er te weinig aandacht gaat naar Venezuela terwijl het juist andersom is in vergelijking met de misdaden in Washington vriendelijke regimes. In de jaren dat ik het op de voet volgde kwam er om de haverklap een fake news artikel over Venezuela in de main stream media. De laatste paar jaren heb ik het gelaten voor wat het is.

Ik zet ook kleinere news outlets tegenover main media. Voor fake news and very strongly biassed media heb ik geen tijd.

'Verkregen' is niet de juiste Nederlandse term, ik kan enkel raden wat je bedoelt. Denk je soms aan het Franse 'des ideés reçues'? Stereotypes?

Je zou juist verwachten dat T* groot lawaai maakt over Venezuela daar Venezuela 'vijandig' is.

Piero
19 oktober 2018, 16:10
Een paar weken geleden vloog Fernando Albán, een Venezolaans raadslid, lid van de Venezolaanse oppositie, terug van New York naar Venezuela na het bijwonen van de VN-bijeenkomst in de VS, en werd hij gemarteld en vermoord.

In beide gevallen werden twee zeer vocale mensen , activisten, vermoord in opdracht van autocratische regimes om de waarheid over hun autocratische regeringen in internationale platforms te uiten.


Twee vergelijkbare verhalen, maar één trok de aandacht van de hele wereld, terwijl de andere dat niet deed.

Dat is even ernstig en tragisch uiteraard en op regeringsniveau moet dat een rol spelen. Maar overigens moet men bedenken dat het ministerie van Buitenlandse zaken, handel en ontwikkelingssamenwerking reizen naar Venezuela sterk afraadt wegens onveiligheid door misdaad en gebrek aan essentiële voorzieningen en dat België de ambassade in dat land heeft gesloten. Economisch verkeer is nauwelijks mogelijk en beïnvloeding van dat land eveneens. Met SA daarentegen worden warme banden onderhouden.

Xenophon
19 oktober 2018, 16:12
Da's relatief.
Ik moet volgende week trouwens ook naar ons Belgenlands consulaat hier achter wat papieren...
Breng ze niet op gedachten, wilt ge!?

Maak u geen zorgen, de staatsveiligheid weet van hier op het forum dat je voldoende anti-Vlaams bent in uw opstelling.

Je loopt meer kans op officier in de kroonorde te worden dan wat anders.

eno2
19 oktober 2018, 16:27
' En die weten amper hoe ze uit hun onderdaan rol dienen te kruipen nu het hen duidelijk wordt gemaakt wat ze willen graag enlijk zijn voor de VS, een deel van hun imperium.
Snap ik niet. Kan je aanvullen?

patrickve
19 oktober 2018, 16:27
Maak u geen zorgen, de staatsveiligheid weet van hier op het forum dat je voldoende anti-Vlaams bent in uw opstelling.

Je loopt meer kans op officier in de kroonorde te worden dan wat anders.

Nu weet ik ook waarom ik geen kaartje krijg :lol:

Bach
19 oktober 2018, 23:39
Ik zet ook kleinere news outlets tegenover main media. Voor fake news and very strongly biassed media heb ik geen tijd.

'Verkregen' is niet de juiste Nederlandse term, ik kan enkel raden wat je bedoelt. Denk je soms aan het Franse 'des ideés reçues'? Stereotypes?

Je zou juist verwachten dat T* groot lawaai maakt over Venezuela daar Venezuela 'vijandig' is.
Het is niet omdat het klein is dat het fake news is. Meer dan eens zijn juist de mainstream stream media fake. De strijd tegen fake news vanwege de overheden en grote corporaties is een groter probleem dan het fake news zelf. De strijd tegen het fake news is een fake strijd in feite. Men is niet bezorgd om leugens maar om de waarheid die doorsijpelt tot bij het grote publiek. De mainstream stream media die hun controle over het discours verliezen. Dat komt er van als je een systeem bouwt gebaseerd op leugens.

'Verkregen' is een autocorrectie error op mijn telefoon. Sorry daarvoor. Ik bedoelde 'veelzeggend'.

Het ligt toch wel erg voor de hand dat Venezuela slachtoffer is van een propaganda oorlog. Meer in de VS pers en in de Spaanse pers dan in België waar het minder belangrijk is mensen te overtuigen.

Bach
19 oktober 2018, 23:42
DE bedoeling was toch duidelijk hé Bach....of is het Beetgenomen. ;-)
Ik snap dat je een naam invulde. Ik wou maar gewoon zeggen dat die uitnodigingen niet zo speciaal zijn als dat men vanuit België zou denken.

Anselmo
20 oktober 2018, 00:13
Paar liter oliedollars over de hele bups en wat lief lachen naar de nieuwe Sultan van Constantinopel en de hele episode gaat gewoon onder de mantel der liefde.


Niet dus !

Bericht o.a. HLN

Saoedi-Arabië bevestigt dood Khashoggi: “Gedood in consulaat”

Saoedi-Arabië bevestigt dat de vermiste kritische journalist Jamal Khashoggi gedood is in het Saoedische consulaat in Istanboel. Dat melden de officiële Saoedische staatsmedia.
Volgens de berichtgeving zou er tijdens het bezoek van Khashoggi aan het Saoedische consulaat in Istanboel een gevecht uitgebroken zijn tussen de journalist en de mensen die hem ontvingen. Daarbij zou Khashoggi om het leven zijn gekomen.

…..

Achttien Saoedi’s zijn in verband met het onderzoek naar de dood van de journalist opgepakt. “Het onderzoek is nog gaande”, laat de openbaar aanklager in een verklaring weten.
Ontslag vice-directeur veiligheidsdienst
Koning Salman bin Abdoelaziz al-Saoed heeft het ontslag bevolen van Ahmed Asiri, de vice-directeur van de veiligheidsdienst, en van de adviseur van het koninklijk hof Saoed Al-Qahtani.“Gemarteld en vermoord door doodseskader”

De Turkse justitie was gisteren al begonnen met het horen van medewerkers van het Saoedische consulaat in Istanboel. Volgens de Turkse autoriteiten is Khashoggi daar gemarteld en vermoord door een doodseskader dat ’s morgens uit Saoedi-Arabië in Turkije was aangekomen.
Er gaan letterlijk en figuurlijk koppen rollen.

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/saoedi-arabie-bevestigt-dood-khashoggi-gedood-in-consulaat~a4a9d909/

fcal
20 oktober 2018, 00:17
... Het ligt toch wel erg voor de hand dat Venezuela slachtoffer is van een propaganda oorlog. Meer in de VS pers en in de Spaanse pers dan in België waar het minder belangrijk is mensen te overtuigen.Hoe zo? De oppositie wint de parlementsverkiezingen en de president (de regering) verandert de grondwet via een gemanipuleerd referendum en maakt het parlement monddood. Oppositie betogingen worden met bloedig geweld bestreden. Men nationaliseert de economie, legt allerlei communistische verplichtingen op en men zou dan verwonderd zijn dat de schappen in de winkels nu leeg zijn. De gehele gezondheidssector is in mekaar gestort, met een tekort aan antibiotica en allerlei andere geneesmiddelen. Men nationaliseert de landbouwproductie en er ontstaat hongersnood. Men nationaliseert de oliewinning en raffinaderijen en de productie stort in mekaar. Twee tot drie miljoen mensen vluchten weg uit het land terwijl het net een socialistisch paradijs werd. En dan beseffen dat Venezuela over de grootste aardoliereserves van Westelijk halfrond beschikt. Sommigen zeggen zelfs van de gehele wereld. En dat ze nu in de puree zitten met een inflatie van bij het miljoen % per jaar is allemaal de schuld van de propaganda en niet van de gevoerde politiek. Juist!

Bach
20 oktober 2018, 00:29
Het heeft geen zin om daar zelfs maar aan te beginnen.

Vandaag beelden van massa's vuchtelingen aan de guatemalteeks Mexicaanse grens trouwens. Die vluchten niet van 'het communisme'.
De draad gast over iets anders in feite. Binnenkort een oorlogszuchtig fascist in Brazilië aan de macht. Van de regen in de drop. Maar van diens te verwachten misdaden gaan we niet veel horen in onze media.

fcal
20 oktober 2018, 00:37
Het heeft geen zin om daar zelfs maar aan te beginnen.
Vandaag beelden van massa's vuchtelingen aan de guatemalteeks Mexicaanse grens trouwens. Die vluchten niet van 'het communisme'.
De draad gast over iets anders in feite. Binnenkort een oorlogszuchtig fascist in Brazilië aan de macht. Van de regen in de drop. Maar van diens te verwachten misdaden gaan we niet veel horen in onze media.U had het over Venezuela (Klein Venetië) niet over Honduras. De 'karavaan' van 3 tot 5 duizend Hondurezen, die naar de VS aan het trekken zijn vallen in het niet in vergelijking met de 3 miljoen Venezolaanse vluchtelingen, die hun 'socialistisch paradijs' ontvluchtten en ontvluchten. Een verhouding van 1 op 1.000!

Frankenstein
20 oktober 2018, 00:51
Hoe zo? De oppositie wint de parlementsverkiezingen en de president (de regering) verandert de grondwet via een gemanipuleerd referendum en maakt het parlement monddood. Oppositie betogingen worden met bloedig geweld bestreden. Men nationaliseert de economie, legt allerlei communistische verplichtingen op en men zou dan verwonderd zijn dat de schappen in de winkels nu leeg zijn. De gehele gezondheidssector is in mekaar gestort, met een tekort aan antibiotica en allerlei andere geneesmiddelen. Men nationaliseert de landbouwproductie en er ontstaat hongersnood. Men nationaliseert de oliewinning en raffinaderijen en de productie stort in mekaar. Twee tot drie miljoen mensen vluchten weg uit het land terwijl het net een socialistisch paradijs werd. En dan beseffen dat Venezuela over de grootste aardoliereserves van Westelijk halfrond beschikt. Sommigen zeggen zelfs van de gehele wereld. En dat ze nu in de puree zitten met een inflatie van bij het miljoen % per jaar is allemaal de schuld van de propaganda en niet van de gevoerde politiek. Juist!

Het is niet de schuld van het communisme maar van de olie. Arabische Golfstaten gaan eenzelfde lot achterna. Bevolking is verwend geraakt met privileges, corruptie, gastarbeiders; als de koek opraakt dan treden er sterke mannen op met hun kliek die de nekslag geven aan een dergelijk land.

Hiermee wil ik zeggen was Chavez het niet dan was het wel een andere idioot geweest. Dit om een oliedom land in een invalidenstoel te doen belanden.

Frankenstein
20 oktober 2018, 01:10
U had het over Venezuela (Klein Venetië) niet over Honduras. De 'karavaan' van 3 tot 5 duizend Hondurezen, die naar de VS aan het trekken zijn vallen in het niet in vergelijking met de 3 miljoen Venezolaanse vluchtelingen, die hun 'socialistisch paradijs' ontvluchtten en ontvluchten. Een verhouding van 1 op 1.000!

Ik heb de beelden ook gezien en schat het aantal hoger in. Dit zijn 2015 EU proporties op de beelden afgaande. Heel de regio doet het slecht, met als nummer 1 inderdaad Venezuela.

Overigens denk ik dat Latijns Amerika allesbehalve beter af is met de Chinezen dan met de Amerikanen. China koopt grote hoeveelheden land op in Brazilië en overspoelt de markt met Chinese waar.

Waar Amerikanen meesters zijn in coups; zijn Chinezen meester in het omkopen van alles en nog wat in allerlei rangen; tot het systeem in een wurgsysteem belandt. Zie Venezuela; compleet afhankelijk nu van China, tot aan auto-onderdelen toe.

Frankenstein
20 oktober 2018, 01:33
https://oilprice.com/Energy/Energy-General/Will-Chinas-Debt-Diplomacy-Backfire.html

China begint haar ware gezicht te zien. Overijverig spenderende staatslieden van krediet voorzien om vervolgens het land over te nemen en daarna leeg te zuigen.

In dat opzicht mogen ze van mij liever vandaag dan morgen aan de bak gaan in Saudi Arabië.

Jay-P.
20 oktober 2018, 03:25
Ik zet ook kleinere news outlets tegenover main media. Voor fake news and very strongly biassed media heb ik geen tijd. 'Verkregen' is niet de juiste Nederlandse term, ik kan enkel raden wat je bedoelt. Denk je soms aan het Franse 'des ideés reçues'? Stereotypes? Je zou juist verwachten dat T* groot lawaai maakt over Venezuela daar Venezuela 'vijandig' is. Rien ne va plus quand plus n'est pas en vous !
:lolabove:

fcal
20 oktober 2018, 03:33
Het is niet de schuld van het communisme maar van de olie. Arabische Golfstaten gaan eenzelfde lot achterna. Bevolking is verwend geraakt met privileges, corruptie, gastarbeiders; als de koek opraakt dan treden er sterke mannen op met hun kliek die de nekslag geven aan een dergelijk land.
Hiermee wil ik zeggen was Chavez het niet dan was het wel een andere idioot geweest. Dit om een oliedom land in een invalidenstoel te doen belanden.
Hoe zo, de olie? Noorwegen heeft ook veel olie en bovendien nog veel gas. Ik zie daar niet dezelfde ontsporingen als in Venezuela. Trouwens ook in de Verenigde Arabische Emiraten is dat ook niet het geval. De dag dat deze geen olie of gas meer hebben vliegen alle expats en koelies het land uit. Olierijkdom of vroeger kolenrijkdom geeft en gaf wel aanleiding tot een soort pampering van de bevolking. Als daar door markt of technologie de basis ervan wordt aangetast dan breken moeilijkere tijden aan, waarbij de vroegere gulheid teruggeschroefd wordt.

Dat was in Venezuela toen Chavez aantrad niet het geval. Hij had toen nog een performant presterende olie-industrie. Weliswaar vooral in vreemde handen, maar hij plukte er wel de vruchten van. Bovendien was tijdens zijn bewindsperiode de olieprijs hoog. Hij is toen overgegaan tot nationalisering van deze industrie. De gevolgen zijn deze, die men steeds vaststelt bij communistische overnames.

Het patroon is overal herkenbaar met of zonder olie of andere natuurlijke schatten. Communisme of doorgedreven socialisme leiden tot de ontwrichting van de maatschappij en een algemene verarming met onnoemelijk veel slachtoffers. Of het nu Cambodja of Ethiopië is of een potentieel rijk land als Venezuela het resultaat is steeds hetzelfde.

Jay-P.
20 oktober 2018, 04:20
Hoe zo, de olie? Noorwegen heeft ook veel olie en bovendien nog veel gas. Ik zie daar niet dezelfde ontsporingen als in Venezuela. Trouwens ook in de Verenigde Arabische Emiraten is dat ook niet het geval. De dag dat deze geen olie of gas meer hebben vliegen alle expats en koelies het land uit. Olierijkdom of vroeger kolenrijkdom geeft en gaf wel aanleiding tot een soort pampering van de bevolking. Als daar door markt of technologie de basis ervan wordt aangetast dan breken moeilijkere tijden aan, waarbij de vroegere gulheid teruggeschroefd wordt.

Dat was in Venezuela toen Chavez aantrad niet het geval. Hij had toen nog een performant presterende olie-industrie. Weliswaar vooral in vreemde handen, maar hij plukte er wel de vruchten van. Bovendien was tijdens zijn bewindsperiode de olieprijs hoog. Hij is toen overgegaan tot nationalisering van deze industrie. De gevolgen zijn deze, die men steeds vaststelt bij communistische overnames.

Het patroon is overal herkenbaar met of zonder olie of andere natuurlijke schatten. Communisme of doorgedreven socialisme leiden tot de ontwrichting van de maatschappij en een algemene verarming met onnoemelijk veel slachtoffers. Of het nu Cambodja of Ethiopië is of een potentieel rijk land als Venezuela het resultaat is steeds hetzelfde.Zeer correct gesteld naar mijn mening.
Trouwens de bewering (kwoot) "Het is niet de schuld van het communisme maar van de olie." (unkwoot) klinkt net zoals stellen dat het niet "de fout van de schutters is maar van de wapens", wanneer wordt gerefereerd naar bvb. de Amerikaanse massa-beschietingen.
Kompleet van de pot gerukte stelling.

Elio di Supo
20 oktober 2018, 04:47
Rien ne va plus quand plus n'est pas en vous !
:lolabove:

Je zou je toch afvragen waar hij dan wel tijd voor heeft ...

maddox
20 oktober 2018, 05:18
Niet dus !

Bericht o.a. HLN
Er gaan letterlijk en figuurlijk koppen rollen.

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/saoedi-arabie-bevestigt-dood-khashoggi-gedood-in-consulaat~a4a9d909/

En na een paar koppen te laten rollen gaat de hele bups onder de mat.
Dan is die journalist nog even dood, samen met een paar zondebokken en is Saoedi Arabië nog steeds een thanatische theocratie.

Frankenstein
20 oktober 2018, 05:22
Hoe zo, de olie? 1.Noorwegen heeft ook veel olie en bovendien nog veel gas. Ik zie daar niet dezelfde ontsporingen als in Venezuela. 2.Trouwens ook in de Verenigde Arabische Emiraten is dat ook niet het geval. 3. De dag dat deze geen olie of gas meer hebben vliegen alle expats en koelies het land uit. 4.Olierijkdom of vroeger kolenrijkdom geeft en gaf wel aanleiding tot een soort pampering van de bevolking. Als daar door markt of technologie de basis ervan wordt aangetast dan breken moeilijkere tijden aan, 5. waarbij de vroegere gulheid teruggeschroefd wordt.

6. Dat was in Venezuela toen Chavez aantrad niet het geval. Hij had toen nog een performant presterende olie-industrie. Weliswaar vooral in vreemde handen, maar hij plukte er wel de vruchten van. Bovendien was tijdens zijn bewindsperiode de olieprijs hoog. 7. Hij is toen overgegaan tot nationalisering van deze industrie. De gevolgen zijn deze, die men steeds vaststelt bij communistische overnames.

Het patroon is overal herkenbaar met of zonder olie of andere natuurlijke schatten. 8.Communisme of doorgedreven socialisme leiden tot de ontwrichting van de maatschappij en een algemene verarming met onnoemelijk veel slachtoffers. Of het nu Cambodja of Ethiopië is of een potentieel rijk land als Venezuela het resultaat is steeds hetzelfde.

1. Noorwegen is een uitzondering. Een Scandinavisch land met een homogene bevolking dat samenwerkt met elkaar itt tegenwerken. Een land dat ook zonder olie een welvarend natie zou zijn.

2. Venezuela produceert al een kwart eeuw eerder olie dat VAE en heeft meer inwoners. Eenzelfde aantal als SA dat ook een kwart eeuw later dan Venezuela olie produceert. Saudie Arabie zal eveneens over 25 jaar een door en door verrot land zijn en VAE opschepen met haar probleem; vluchtelingenprobleem, etc.

3. Idem Venezuela; Chavez heeft een ware braindrain tot stand gebracht en buitenlanders waren de eerste die de benen namen; zie waar het land nu is. Daar zit hem net de kneep; de golfstaten mogen dan bulken van het geld echter zodra de expats en koelies weg zijn is het over en uit.

4. Olie en kolen zijn niet met elkaar te vergelijken. Met olie boor je een put en ben je de volgende dag bij wijze van miljonair; kolen zijn niet zo lucratief, eerder zeer arbeidsintensief en kwamen de winsten terecht bij de kolen consumerende spoorwegen en staalindustrie .

5. Een ontwikkelingsland dat langer dan 80 jaar op olie draait verwordt tot een lichaam zonder hoofd en is niet langer in staat zichzelf te onderhouden. Noem het een debiel klasse A; het IQ soort dat een pamper nodig heeft en elke dag meermaals verschoond moet worden.

6. Ja en nee; het land heeft gepiekt in de jaren 70; daarna begon de structurele achteruitgang.

7. Performant is een groot woord. Dat Chavez het echt de soep in heeft laten lopen ben ik volkomen mee eens. Zie punt 5.

8.Als de staat van het wieg tot het graf voor mensen gaat zorgen komt na 80 jaar de rekening. Dat hoeft niet perse communisme te zijn; zie hoe de jeugd in de golfstaten eraan toe zijn...

Cambodja is een verhaal apart; een gek heeft kans gezien om een tropisch Auschwitz te creëren in een smogvrije steentijdperk leefomgeving. Dit itt communisten; als zij ergens van houden dan is het wel milieuvervuiling en smog om vooruitgang te brengen.

Pandareus
20 oktober 2018, 06:12
En na een paar koppen te laten rollen gaat de hele bups onder de mat.
Dan is die journalist nog even dood, samen met een paar zondebokken en is Saoedi Arabië nog steeds een thanatische theocratie.

Klopt.
De regisseur van deze komedie is Washington. Trump wil zo snel mogelijk van dat hinderlijke probleem af. Hij kan niet gewoon SA gerust laten, daarvoor is de internationale druk te groot en de aandacht van het congres en de pers te scherp. Maar blijkbaar wou de kroonprins tot gisteren absoluut geen enkele toegeving doen. Daar is nu verandering in gekomen. De door washington gesuggereerde zondebok is opgepakt.
https://www.theguardian.com/world/2018/oct/19/jamal-khashoggi-saudi-prince-under-pressure-to-blame-general-for-presumed-death
Als prins MBS zijn favoriete en meest loyale generaal opoffert, zo redeneert men, dan is er een geloofwaardige oplossing gevonden.
En nu back to business.

kelt
20 oktober 2018, 06:54
Hoe diplomatiek pijnlijk de zaak wel kan zijn werd duidelijk samen met de mededeling van de Saudi's dat betreffende journalist inderdaad overleden is "aan de gevolgen van een vechtpartij in het consulaat".... :roll:

Diplomatiek pijnlijk in die zin dat verschillende Turkse burgers,tewerkgesteld in betreffend consulaat ,getuige moeten geweest zijn van toch een deel van die "scheidingsprocedure",dan wel geweten moeten hebben dat er iets heel erg mis was.......en mogelijk hun eigen politie niet bereidwillig,tijdig en geheel ingelicht hebben.......

Er is een verschil tussen vertrouwelijk zijn omtrent uw werk,dan wel gegevens over strafrechterlijke overtredingen achterhouden...

Jay-P.
20 oktober 2018, 07:13
Hoe diplomatiek pijnlijk de zaak wel kan zijn werd duidelijk samen met de mededeling van de Saudi's dat betreffende journalist inderdaad overleden is "aan de gevolgen van een vechtpartij in het consulaat".... :roll:

Diplomatiek pijnlijk in die zin dat verschillende Turkse burgers,tewerkgesteld in betreffend consulaat ,getuige moeten geweest zijn van toch een deel van die "scheidingsprocedure",dan wel geweten moeten hebben dat er iets heel erg mis was.......en mogelijk hun eigen politie niet bereidwillig,tijdig en geheel ingelicht hebben.......

Er is een verschil tussen vertrouwelijk zijn omtrent uw werk,dan wel gegevens over strafrechterlijke overtredingen achterhouden...:lol: is dat de nieuwe omschrijving van 'in stukken snijden en uitbenen'?

Pandareus
20 oktober 2018, 07:25
Hoe diplomatiek pijnlijk de zaak wel kan zijn werd duidelijk samen met de mededeling van de Saudi's dat betreffende journalist inderdaad overleden is "aan de gevolgen van een vechtpartij in het consulaat".... :roll:

Diplomatiek pijnlijk in die zin dat verschillende Turkse burgers,tewerkgesteld in betreffend consulaat ,getuige moeten geweest zijn van toch een deel van die "scheidingsprocedure",dan wel geweten moeten hebben dat er iets heel erg mis was.......en mogelijk hun eigen politie niet bereidwillig,tijdig en geheel ingelicht hebben.......

Er is een verschil tussen vertrouwelijk zijn omtrent uw werk,dan wel gegevens over strafrechterlijke overtredingen achterhouden...

Alle turkse personeel had te horen gekregen dat ze de rest v/d dag vrij mochten nemen. Dat maakt dat er geen getuigen zijn. En de camerabewaking werkte toevallig die dag niet.

kelt
20 oktober 2018, 07:39
Alle turkse personeel had te horen gekregen dat ze de rest v/d dag vrij mochten nemen. Dat maakt dat er geen getuigen zijn. En de camerabewaking werkte toevallig die dag niet.


8-) tof,ik wil ook op een Saudisch consulaat gaan werken.Die mensen zorgen voor hun werknemers.

Pandareus
20 oktober 2018, 07:48
8-) tof,ik wil ook op een Saudisch consulaat gaan werken.Die mensen zorgen voor hun werknemers.

En toen ze de dag erna terug kwamen, merkten ze dat hun Saoudische bazen zelfs zo vriendelijk geweest zijn om hun werkplek volledig te laten schilderen. Tof hee, zulke sociale werkgever hebben ?

Jay-P.
20 oktober 2018, 08:35
En toen ze de dag erna terug kwamen, merkten ze dat hun Saoudische bazen zelfs zo vriendelijk geweest zijn om hun werkplek volledig te laten schilderen. Tof hee, zulke sociale werkgever hebben?IDEE voor Bemmers: haar Social Flatje omturnen tot S.A. Consulate voor A'pen?

eno2
20 oktober 2018, 08:48
Communisme of doorgedreven socialisme leiden tot de ontwrichting van de maatschappij en een algemene verarming met onnoemelijk veel slachtoffers. Of het nu Cambodja of Ethiopië is of een potentieel rijk land als Venezuela het resultaat is steeds hetzelfde.

Ah ja, China.

Oeps, China is kapitalistisch en niet communistisch...:rofl:

eno2
20 oktober 2018, 08:51
Het is niet de schuld van het communisme maar van de olie. Arabische Golfstaten gaan eenzelfde lot achterna. Bevolking is verwend geraakt met privileges, corruptie, gastarbeiders; als de koek opraakt dan treden er sterke mannen op met hun kliek die de nekslag geven aan een dergelijk land.

Hiermee wil ik zeggen was Chavez het niet dan was het wel een andere idioot geweest. Dit om een oliedom land in een invalidenstoel te doen belanden.

Ah ja de bekende oil curse.
Die geldt alleen zonder de voorzorg van het opsparen van speciale oliefondsen oliefondsen. Maar een profiterende elite maakt die voorzorg niet voor het volk.

Wat is 'oliedom'?

eno2
20 oktober 2018, 08:59
Hoe zo? De oppositie wint de parlementsverkiezingen en de president (de regering) verandert de grondwet via een gemanipuleerd referendum en maakt het parlement monddood. Oppositie betogingen worden met bloedig geweld bestreden. Men nationaliseert de economie, legt allerlei communistische verplichtingen op en men zou dan verwonderd zijn dat de schappen in de winkels nu leeg zijn. De gehele gezondheidssector is in mekaar gestort, met een tekort aan antibiotica en allerlei andere geneesmiddelen. Men nationaliseert de landbouwproductie en er ontstaat hongersnood. Men nationaliseert de oliewinning en raffinaderijen en de productie stort in mekaar. Twee tot drie miljoen mensen vluchten weg uit het land terwijl het net een socialistisch paradijs werd. En dan beseffen dat Venezuela over de grootste aardoliereserves van Westelijk halfrond beschikt. Sommigen zeggen zelfs van de gehele wereld. En dat ze nu in de puree zitten met een inflatie van bij het miljoen % per jaar is allemaal de schuld van de propaganda en niet van de gevoerde politiek. Juist!

Bedankt voor het antwoord, ik stak er mijn tijd niet in.

Het is zoals je samenvat.
Ik ben links en beschaamd voor links met het Venezuelaanse plaatje.

Ik praat met Venezolaanse vrienden expats hier en wat je hoort is ook allemaal negatief tot afschuwelijk. Nu ja, de Cavez en Maduro vriendjes gaan misschien minder lopen.

eno2
20 oktober 2018, 09:00
dubbel

eno2
20 oktober 2018, 09:08
En na een paar koppen te laten rollen gaat de hele bups onder de mat.
Dan is die journalist nog even dood, samen met een paar zondebokken en is Saoedi Arabië nog steeds een thanatische theocratie.
Even dood blijft hij altijd.
Wat had je gedacht? Of ge[eist? Dat het Westers supervriendje wereldwijd geisoleerd zou raken en geboycot door de hele wereld voor de moord op 1 journalist? Het zal al goed zijn als er een symbolische strafje volgt.

Thanatisch theocratie: leuk, heb ik genoteerd.

ViveLaBelgique
20 oktober 2018, 09:54
Dat was in Venezuela toen Chavez aantrad niet het geval. Hij had toen nog een performant presterende olie-industrie. Weliswaar vooral in vreemde handen, maar hij plukte er wel de vruchten van. Bovendien was tijdens zijn bewindsperiode de olieprijs hoog. Hij is toen overgegaan tot nationalisering van deze industrie. De gevolgen zijn deze, die men steeds vaststelt bij communistische overnames.

In SA is de olie-industrie ook genationaliseerd, dus in "communistische" handen. Het verschil is de effectiviteit van de repressie van een Koninklijk regime tegenover dat van een communistisch regime.

Piero
20 oktober 2018, 10:16
Even dood blijft hij altijd.
Wat had je gedacht? Of ge[eist? Dat het Westers supervriendje wereldwijd geisoleerd zou raken en geboycot door de hele wereld voor de moord op 1 journalist? Het zal al goed zijn als er een symbolische strafje volgt.

Thanatisch theocratie: leuk, heb ik genoteerd.

U vergist zich. De Saoedies zijn er nog niet klaar mee want er moet nog veel verklaard worden om de buitenwereld er van te overtuigen dat de kroonprins er niet de hand in had. De betrokkenheid van de veiligheidsdienst en persoonlijke beveiligers van MbS valt moeilijk anders uit te leggen dan dat MbS opdraccht had gegeven. Saud al-Qahtani, adviseur van kroonprins Mohammed bin Salman, en het plaatsvervangend hoofd van de inlichtingendienst Ahmed Asiri zijn dan wel ontslagen, maar niet gearresteerd. Hierdoor wordt er een veilige afstand gecreëerd tussen de kroonprins en de gearresteerde functionarissen, maar tevens suggereert dit dat Quantani en Asiri een rol speelden in de moordaanslag. Wat was die rol precies? Wat heeft die adviseur er mee te maken? Hij is mogelijk de schakel tussen MbS en Asani, de directeur van de inlichtingendienst. Het is natuurlijk onmogelijk dat 15 man van de inlichtingendienst, of onder commando van die dienst naar Istanboel vliegen in een privéjet (?), zonder dat Asani daarvoor opdracht heeft gegeven. Wat hadden die mensen te maken met het bezoek van Jamal Khashoggi aan het consulaat om zijn huwelijk te kunnen regelen? Waar is diens lijk?

De grote vraag is wie er volgende week de investeringsconferentie in Riyad zullen bezoeken. Wie dat doet werkt mee om de zaak Khashoggi in de doofpot te stoppen.

Piero
20 oktober 2018, 12:05
Premier Rutte wil dat de onderste steen boven komt.

Ook regeringspartij D66 wil dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de omstandigheden rond de dood van Khashoggi. Kamerlid Sjoerdsma wil verder dat een voorgenomen wapenembargo tegen Saudi-Arabië wordt doorgezet. -
NOS

Dat zal de premier geen goed idee vinden vrees ik.

eno2
20 oktober 2018, 14:25
U vergist zich.
Ik hoop het van harte.

Piero
20 oktober 2018, 16:36
Ik hoop het van harte.

De eerste reacties op het nieuwsbericht waarin de dood van Khashoggi wordt toegegeven waren zuinig. Veel vragen moeten nog beantwoord worden. De nieuwslezer zei over Khashoggi: "hij rustte in vrede". Ja, maar waar ligt hij dan? Als hij bij een vuistgevecht is omgekomen dan kan dat aangetoond worden als het lichaam gevonden wordt. De Turken zeggen dat hij is onthoofd en in stukken gesneden. Wie spreekt de waarheid? Bij juiste verhoormethoden kan dat aan het licht gebracht worden. Maar willen Saoedies dat wel? Verschillende mensen moeten weten wie het lichaam hebben afgevoerd en die personen weten waar het is. De nieuwslezer heeft gezegd dat de ware toedracht openbaar zou worden. We zijn benieuwd.

maddox
20 oktober 2018, 16:45
Maar, het is niet meer of minder een traditie (https://en.wikipedia.org/wiki/Abu_%27Afak) voor de Saoedies en voorouders.

Te kritisch zijn voor de perfecte man (of de zelfverklaarde opvolgers) is geen gezonde bezigheid.

Gipsy
20 oktober 2018, 17:29
De eerste reacties op het nieuwsbericht waarin de dood van Khashoggi wordt toegegeven waren zuinig. Veel vragen moeten nog beantwoord worden. De nieuwslezer zei over Khashoggi: "hij rustte in vrede". Ja, maar waar ligt hij dan? Als hij bij een vuistgevecht is omgekomen dan kan dat aangetoond worden als het lichaam gevonden wordt. De Turken zeggen dat hij is onthoofd en in stukken gesneden. Wie spreekt de waarheid? Bij juiste verhoormethoden kan dat aan het licht gebracht worden. Maar willen Saoedies dat wel? Verschillende mensen moeten weten wie het lichaam hebben afgevoerd en die personen weten waar het is. De nieuwslezer heeft gezegd dat de ware toedracht openbaar zou worden. We zijn benieuwd.

In het slechtste geval zal uiteindelijk MBS worden opgeofferd. Wat ergens spijtig is, ook al zit hij er al of niet rechtstreeks achter, hij heeft tot hiertoe al enkele nieuwe maatregelen genomen oa wat betreft meer vrijheid en mogelijkheden voor vrouwen.

eno2
20 oktober 2018, 18:31
ook al zit hij er al of niet rechtstreeks achter,
Excellent cynisme.

Gipsy
20 oktober 2018, 20:20
Excellent cynisme.

Er zijn nog veel onbekende achtergronden. Onmiddellijk MBS aanduiden is nogal vlug een verantwoordelijke vinden. Hij is geen alleenstaande dictator die doet wat hij wilt. De koninklijke en prinselijke familie is een broeinest van machtsintriges. Er komt ook een koninklijke familieraad samen om de belangrijkste beslissingen te bespreken en goed te keuren.

Persoonlijk zou ik het spijtig vinden dat MBS van het toneel verdwijnt in tegenstelling tot de soms zéér oude voorgangers is hij nog zéér jong en meer open tot verandering.

Veder is het business as usual en Trump gaat niet de 110 miljard dollar opblazen en alle landen, ook België gaan hun wapen en andere export niet opzeggen. Officieel gaat men een beetje de verkrachte maagd spelen maar in realiteit zal men kiezen voor het geld.

Frankenstein
20 oktober 2018, 22:40
Mijn vraag is wat Trump persoonlijk overhoudt van die 110 miljard. Hij zal werkelijk een dwaas zijn moest hij het enkel voor het vaderland doen en er zelf geen cent rijker van worden.

eno2
20 oktober 2018, 23:48
Er zijn nog veel onbekende achtergronden. Onmiddellijk MBS aanduiden is nogal vlug een verantwoordelijke vinden. Hij is geen alleenstaande dictator die doet wat hij wilt. De koninklijke en prinselijke familie is een broeinest van machtsintriges. Er komt ook een koninklijke familieraad samen om de belangrijkste beslissingen te bespreken en goed te keuren.

Persoonlijk zou ik het spijtig vinden dat MBS van het toneel verdwijnt in tegenstelling tot de soms zéér oude voorgangers is hij nog zéér jong en meer open tot verandering.

Veder is het business as usual en Trump gaat niet de 110 miljard dollar opblazen en alle landen, ook België gaan hun wapen en andere export niet opzeggen. Officieel gaat men een beetje de verkrachte maagd spelen maar in realiteit zal men kiezen voor het geld. Mogelijks. Waarschijnlijk zelfs.

mmm.. wat ie deed met het opsluiten van veel van zijn bloedverwanten of concurrenten prinsen in dat meest luxueuze gevang ter wereld waar ze zich moesten uitkopen zegt toch iets over zijn greep op de macht.

Maar extern..hij is Putin niet hé, die kan keer op keer met hit-opdrachten in het buitenland wegkomen. Hij misschien deze ene keer niet eens. Vanuit moreel standpunt is dat trouwens absoluut gewenst.

kelt
21 oktober 2018, 17:54
Even een humoristische noot:

In Wallonie gaan momenteel (de 21ste oktober) stemmen op dat Wallonie geen wapens meer zou leveren aan Saudi Arabie indien de moord op die journalist duidelijk gelinkt is aan Riaad....

echt?

*naties die FN-wapens kopen mogen geen journalisten meer vermoorden*,zeg dat de Walen het gezegd hebben... :magniet:

fcal
21 oktober 2018, 20:47
In SA is de olie-industrie ook genationaliseerd, dus in "communistische" handen. Het verschil is de effectiviteit van de repressie van een Koninklijk regime tegenover dat van een communistisch regime.In Saoedi-Arabië is de oliewinning grotendeels privé gebleven wat de bedrijfsvoering betreft. Van 1938 tot 1950 waren het VS-ondernemingen, die voor de olieproductie instonden. In 1950 verkreeg S-A een 50 % deelneming in Aramco (Arabian American Oil Company). In 1976 werd deze deelneming opgevoerd naar 100 %. De vroegere Amerikaanse partners krijgen een vaste vergoeding per geproduceerde 'barrel'. In 1988 werd de naam gewijzigd in Saudi Aramco. Nu overweegt de S-A regering een beursgang voor Saudi-Aramco. Dat laatste i.v.m. een dreigend budgettair tekort op regeringsniveau.

Piero
21 oktober 2018, 22:25
Merkel heeft besloten SA geen wapens meer te leveren met een orderportefeuille van een half miljard euro. Het is de eerste ferme reactie. Dat zullen de Saoedies haar zeer kwalijk nemen.

In een gezamenlijke verklaring zeggen GB Frankrijk en Duirsland DAT Saudi-Arabië met meer feiten moet komen om geloofwaardig te zijn in de uitleg over wat er is gebeurd met journalist Jamal Khashoggi.

fcal
22 oktober 2018, 00:58
Merkel heeft besloten SA geen wapens meer te leveren met een orderportefeuille van een half miljard euro. Het is de eerste ferme reactie. Dat zullen de Saoedies haar zeer kwalijk nemen.
In een gezamenlijke verklaring zeggen GB Frankrijk en Duitsland DAT Saudi-Arabië met meer feiten moet komen om geloofwaardig te zijn in de uitleg over wat er is gebeurd met journalist Jamal Khashoggi.Men speelt verontwaardigd politiek theater, men doet dan stoer, maar als het puntje bij paaltje komt, is er 'nieuw' feit en gaat alles verder als contractueel overeengekomen. .

De politici geven er steeds meer blijk van om van de zaken niets te begrijpen. De goegemeente heeft het nochtans door. Gewoon een afrekening tussen twee clans in Saoedi-Arabië. En de moslimbroeder, de pseudo-journalist mocht het bekopen. Einde verhaal.

Jay-P.
22 oktober 2018, 01:48
Even een humoristische noot:
In Wallonie gaan momenteel (de 21ste oktober) stemmen op dat Wallonie geen wapens meer zou leveren aan Saudi Arabie indien de moord op die journalist duidelijk gelinkt is aan Riaad....
echt?
*naties die FN-wapens kopen mogen geen journalisten meer vermoorden*,zeg dat de Walen het gezegd hebben... :magniet: En de *Spanjaarden mogen Puigdinges den duivel niet aandoen* : zeg dat Boer Swa het gezegd heeft... :magniet::-P

eno2
22 oktober 2018, 11:38
Merkel heeft besloten SA geen wapens meer te leveren met een orderportefeuille van een half miljard euro. Het is de eerste ferme reactie. Dat zullen de Saoedies haar zeer kwalijk nemen.

In een gezamenlijke verklaring zeggen GB Frankrijk en Duirsland DAT Saudi-Arabië met meer feiten moet komen om geloofwaardig te zijn in de uitleg over wat er is gebeurd met journalist Jamal Khashoggi.
Op Merkel kan je altijd rekenen voor doorslaggevende morele leiding

Jay-P.
23 oktober 2018, 05:53
Da's relatief.
Ik moet volgende week trouwens ook naar ons Belgenlands consulaat hier achter wat papieren...
Breng ze niet op gedachten, wilt ge!? OK, heb het overleefd.
Toen ik ze met een knipoog zoiets zei van "Don't you guys chop me up please." kreeg ik een vlakke niet-begrijpende blik terug. Heb maar niet geprobeerd het uit te leggen. Chinezen en grapjes, dat gaat echt niet goed samen.
Ze hebben me zelfs de gevraagde form getekend en al, direct meegegeven:
een levensbewijs! :-P Stel je voor :rofl:

zonbron
23 oktober 2018, 06:09
OK, heb het overleefd.
Toen ik ze met een knipoog zoiets zei van "Don't you guys chop me up please." kreeg ik een vlakke niet-begrijpende blik terug. Heb maar niet geprobeerd het uit te leggen. Chinezen en grapjes, dat gaat echt niet goed samen.
Ze hebben me zelfs de gevraagde form getekend en al, direct meegegeven:
een levensbewijs! :-P Stel je voor :rofl:

Well done JP!

:thumbsup:

Bach
23 oktober 2018, 06:14
Een invalshoek die deze zaak nog duisterder maakt


Crown Prince Salman must be dethroned immediately. Mohammed bin Zayed must be exiled from the region. The trap was set up against Saudi Arabia. Trump is after hundreds of billions.

https://m.yenisafak.com/en/columns/ibrahimkaragul/crown-project-salman-must-be-dethroned-immediately-mohammed-bin-zayed-must-be-exiled-from-the-region-the-trap-was-set-up-against-saudi-arabia-trump-is-after-hundreds-of-billions-2046703

Dit is Turkse media.

De vraag is waarom deze zaak zoveel aandacht krijgt. Geweten is dat saoudi arabie opposanten foltert en vermoord (zie het opsluiten critici in hotel en de folterverhalen daarover). Deze analist poogt een antwoord te geven op de vraag waarom het westen nu wel zo'n spel maakt van iets wat in die wereld onder de media wereld geen uitzondering is.Het antwoord: "The aim is to seize hundreds of billions of Saudi dollars, that is the direction the process is headed toward"

Ik ben niet overtuigd of het de bedoeling is MBS te onttronen of hem juist the beschermen, mits hij afdokt aan Trump. De maffiastijl van Trump is ook bekend meen ik zo. De moord trekt haaien aan.

Elio di Supo
23 oktober 2018, 07:42
Nu komen de Saoedi's met een nieuwe verklaring. De veiligheidagenten zouden op eigen houtje gehandeld hebben zonder de Saoedische autoriteiten daarin gekend te hebben. Dit moet reeds de 3e versie zijn waarmee ze naar buiten komen.

eno2
23 oktober 2018, 13:04
Tellingly, Erdo?an spoke of Saudi King Salman’s “sincerity” in the investigation so far, but made no mention of his son, Mohammed bin Salman, whom it is believed was probably aware of, and possibly even ordered, the silencing of his prominent critic.

Guardian

Bach
23 oktober 2018, 13:07
Erdogan: "There are strong signs the incident was not a momentary result of something that erupted on sight but rather the result of a planned operation."

En Erdogan heeft bewijzen blijkbaar. MBS en Trump gaan een nieuwe leugen moeten bedenken. Het "Rogue elements" en "ondervraging die misgelopen is" verhaaltje is niet geloofwaardig. Sorry Donald, zo kan je uit vriend-seriemoordenaar niet uit de wind zetten.

Bach
23 oktober 2018, 13:10
Tellingly, Erdo?an spoke of Saudi King Salman’s “sincerity” in the investigation so far, but made no mention of his son, Mohammed bin Salman, whom it is believed was probably aware of, and possibly even ordered, the silencing of his prominent critic.

Guardian
U begrijpt dat na de VS vooral de Britten willen blijven wapens leveren aan saoudi Arabië om Jemen mee te bombarderen onder andere?

^_^
23 oktober 2018, 13:35
https://i.postimg.cc/JnGHTPB1/44377800-2431317963550060-7719387387305918464-n.jpg

Frankenstein
23 oktober 2018, 19:12
Bingo !!

Klasse werk van Turkse journalisten en Erdogans inlichtingsdienst en bespelen van media. Laatste heeft wat weg van de Julian Assange stijl.

Russian Today CNN + liberal media als NYTimes en WPost mee. Breitbart & Foxnews werken tegen. De haat tegen Trumpie is bij de liberals groter dan de liefde voor het Saud Huis. Laatste moet ook wel omdat zij bij een groot publiek hun krediet verloren heeft betreft zgn. Russian meddling elections.

https://www.rt.com/news/442023-khashoggis-body-parts-found/

Khashoggi’s body parts found in garden of Saudi consul general’s home – sources

Pandareus
23 oktober 2018, 19:37
Een invalshoek die deze zaak nog duisterder maakt


Crown Prince Salman must be dethroned immediately. Mohammed bin Zayed must be exiled from the region. The trap was set up against Saudi Arabia. Trump is after hundreds of billions.

https://m.yenisafak.com/en/columns/ibrahimkaragul/crown-project-salman-must-be-dethroned-immediately-mohammed-bin-zayed-must-be-exiled-from-the-region-the-trap-was-set-up-against-saudi-arabia-trump-is-after-hundreds-of-billions-2046703

Dit is Turkse media.

De vraag is waarom deze zaak zoveel aandacht krijgt. Geweten is dat saoudi arabie opposanten foltert en vermoord (zie het opsluiten critici in hotel en de folterverhalen daarover). Deze analist poogt een antwoord te geven op de vraag waarom het westen nu wel zo'n spel maakt van iets wat in die wereld onder de media wereld geen uitzondering is.Het antwoord: "The aim is to seize hundreds of billions of Saudi dollars, that is the direction the process is headed toward"

Ik ben niet overtuigd of het de bedoeling is MBS te onttronen of hem juist the beschermen, mits hij afdokt aan Trump. De maffiastijl van Trump is ook bekend meen ik zo. De moord trekt haaien aan.

Kom, ernstig blijven. De toon van die column is op het randje van hysterie. In het engels geschreven op turkse media ? Pure propaganda dus...
Er is geen enkele journalist in turkije die nog een woord regimekritiek durft geven sinds er 250 van hun collega's zonder proces in jail zitten. Echte kranten zijn gedwongen gestopt of de redactie is ontslagen en vervangen door kontlikkers van de sultan.
En wat krijg je dan : broodschrijvers zoals deze sul die de scenario's met fake news verkopen die hun regime hen oplegt.

Vanaf de start van dit verhaal is alle communicatie vanuit Turkije via gerichte en aangestuurde lekken in de turkse pers geweest.
Erdogan zit al langer op ramkoers met SA en ziet nu zijn kans om zijn belangrijkste geostrategische rivaal een diplomatieke nederlaag in de kont te duwen.

kelt
23 oktober 2018, 21:09
Het zal zeer intressant zijn te observeren hoe men er in zal slagen de huidige regerende clan in Saudi Arabie te "isoleren" van die collectie lichaamsdelen in de tuin van een consulaat in Istanbul.

En ik zeg U,het gaat lukken,de Amerikanen zullen wel helpen met de cover-story...

Rusland heeft dat ook gedaan met dat neergeschoten vliegtuig boven de Oekaine van enkele jaren geleden.....

...verwijder asap de direct betrokkenen.(carriere-beeindiging met extreme voorbedachtheid toepassen desnoods)
...verwijder nog zoveel mogelijk andere gegevens
....zelfs als bebloede handen U de bewijzen onder de neus duwen,blijf staalhard uw betrokkenheid ontkennen.De jaren doen de rest...tesamen met af en toe eens wat pseudo-excuses...
....in het slechtste geval duidt U "offergaves" aan.


zeg mannen,twas tenslotte maar ne journalist hé,en nog niet eens ne bekenden...:roll:

eno2
23 oktober 2018, 21:45
De zoon van Khashoggi aanvaardt condoleances van de Prins, hem de hand schuddend.

Ook een appetijtelijk tafereeltje.

Piero
23 oktober 2018, 22:35
Vanaf de start van dit verhaal is alle communicatie vanuit Turkije via gerichte en aangestuurde lekken in de turkse pers geweest.
Erdogan zit al langer op ramkoers met SA en ziet nu zijn kans om zijn belangrijkste geostrategische rivaal een diplomatieke nederlaag in de kont te duwen.

U vergist zich. Het enige dat Erdogan wil is er politiek en economisch voordeel uit te halen. Vandaar de zorgvuldige stap voor stap onthullingen in de Turkse pers en het opvoeren van druk op de koning van SA en de kroonprins. Hij hoeft alleen maar SA in verlegenheid te brangen om ook Trump onder druk te zetten. In Nieuwsuur NPO werd het vermoeden uitgesproken dat Erdogan met SA een gunstige oliedeal wil maken en Trump wil bewegen om een aangekondigde sancties tegen Iran te annuleren. Ook kan hij van Trump consessies vragen in verband met de Turkse wensen betreffende Syrië. Het gaat om geld, macht en invloed. Niet om de waarheid. En Erdogan heeft de troeven in handen.

cato
23 oktober 2018, 23:14
Bingo !!

Klasse werk van Turkse journalisten en Erdogans inlichtingsdienst en bespelen van media. Laatste heeft wat weg van de Julian Assange stijl.

Russian Today CNN + liberal media als NYTimes en WPost mee. Breitbart & Foxnews werken tegen. De haat tegen Trumpie is bij de liberals groter dan de liefde voor het Saud Huis. Laatste moet ook wel omdat zij bij een groot publiek hun krediet verloren heeft betreft zgn. Russian meddling elections.

https://www.rt.com/news/442023-khashoggis-body-parts-found/
Het is bijzonder om te zien hoe Erdogan zijn collega- schurken in de tang neemt.
Zijn geheime dienst in kennelijk slimmer dan die van Amerika en Saoedie Arabië bij elkaar.
Na jaren van mislukking in de regio bevestigt Erdogan door deze affaire zijn sterke positie in het MO.
En Trump kan nu toch moeilijk beweren dat Iran erger is, dan zijn grote bondgenoot Saoedie Arabië.
En zo kunnen stommiteiten grote gevolgen hebben.

Frankenstein
23 oktober 2018, 23:48
Het zal zeer intressant zijn te observeren hoe men er in zal slagen de huidige regerende clan in Saudi Arabie te "isoleren" van die collectie lichaamsdelen in de tuin van een consulaat in Istanbul.

En ik zeg U,het gaat lukken,de Amerikanen zullen wel helpen met de cover-story...

Rusland heeft dat ook gedaan met dat neergeschoten vliegtuig boven de Oekaine van enkele jaren geleden.....

...verwijder asap de direct betrokkenen.(carriere-beeindiging met extreme voorbedachtheid toepassen desnoods)
...verwijder nog zoveel mogelijk andere gegevens
....zelfs als bebloede handen U de bewijzen onder de neus duwen,blijf staalhard uw betrokkenheid ontkennen.De jaren doen de rest...tesamen met af en toe eens wat pseudo-excuses...
....in het slechtste geval duidt U "offergaves" aan.


zeg mannen,twas tenslotte maar ne journalist hé,en nog niet eens ne bekenden...:roll:

Nope. Russen pakken het professioneel aan en hebben een geschiedenis aan ervaring opgedaan met het opruimen van hun landverraders. Men is de tijd van Trotsky en zijn ingeslagen hersenpan, op buitenlands grondgebied, al decennia voorbij.

Wat de Saudies recentelijk hebben geflikt heeft een zeer hoog amateurgehalte en hebben een verkeerde tegenstander aan Erdogan. Laatste die als een gifslang tekeer gaat, nml. weet wanneer hij moet inbinden en weet wanneer hij moet bijten.

Als Turkije echt de geluidsopnames hebben, dan is het over en uit met het Saudisch gelieg.

Saudie Arabië heeft gewoon een groot probleem. Zeker als zij binnen een week al ca. 3 keer van verhaal zijn gewisseld. Russen houden tenminste vast aan 1 verhaal en laten zich niet tot niet zo makkelijk afluisteren.

Bach
23 oktober 2018, 23:52
Voor de volledigheid toch ook even Nobelprijs winnaar voor de vrede Obama aanhalen. De man met de "kill list".

eno2
24 oktober 2018, 00:02
In welk verband?

Frankenstein
24 oktober 2018, 00:05
Het is bijzonder om te zien hoe Erdogan zijn collega- schurken in de tang neemt.
Zijn geheime dienst in kennelijk slimmer dan die van Amerika en Saoedie Arabië bij elkaar.
Na jaren van mislukking in de regio bevestigt Erdogan door deze affaire zijn sterke positie in het MO.
En Trump kan nu toch moeilijk beweren dat Iran erger is, dan zijn grote bondgenoot Saoedie Arabië.
En zo kunnen stommiteiten grote gevolgen hebben.

Zo hoort het.

Scheiden van aversie en respect hebben voor een talent hoort de norm te zijn.

Erdogan beoordelen op zijn kunnen, op dit vlak, is daarom nu op z'n plaats.

Frankenstein
24 oktober 2018, 00:08
Voor de volledigheid toch ook even Nobelprijs winnaar voor de vrede Obama aanhalen. De man met de "kill list".

Inderdaad. Obama heeft alles van de westerse pers cadeau gekregen wat je niet voor mogelijk houdt. In dat opzichte een totaal ander geval dan Trump & Russian meddling.

eno2
24 oktober 2018, 00:20
Niets te zien met de draad.

Frankenstein
24 oktober 2018, 00:42
Schitterend !!

Trump laat de Saudies vallen.

https://edition.cnn.com/2018/10/23/politics/trump-irritated-khashoggi-death/index.html

Jay-P.
24 oktober 2018, 02:47
Het zal zeer intressant zijn te observeren hoe men er in zal slagen de huidige regerende clan in Saudi Arabie te "isoleren" van die collectie lichaamsdelen in de tuin van een consulaat in Istanbul. En ik zeg U,het gaat lukken,de Amerikanen zullen wel helpen met de cover-story...
Rusland heeft dat ook gedaan met dat neergeschoten vliegtuig boven de Oekaine van enkele jaren geleden.....
...verwijder asap de direct betrokkenen.(carriere-beeindiging met extreme voorbedachtheid toepassen desnoods)
...verwijder nog zoveel mogelijk andere gegevens
....zelfs als bebloede handen U de bewijzen onder de neus duwen,blijf staalhard uw betrokkenheid ontkennen.De jaren doen de rest...tesamen met af en toe eens wat pseudo-excuses...
....in het slechtste geval duidt U "offergaves" aan.
zeg mannen,twas tenslotte maar ne journalist hé,en nog niet eens ne bekenden...:roll:Dat laatste dacht ik samen met heel veel Westerlingen ook. Quid non.
Het ligt duidelijk heel wat ingewikkelder en gaat veel verder terug: Saoudi's & bewakers van hun heilige plaatsen van heden versus Ottomanen van vroeger met Erdo Turcs van heden. Hun Muzzel brotherhood. Wie is de rechtmatige "baas" van de Islam and so on...
De uitgebeende zelf is niet zo maar "maar ne journalist" als we zijn pedigree wat aandachtiger bekijken blijkbaar. (Turkse roots; goede kennis van Osama zaliger, de Torenpoeper van N.Y., etc... - goegel een 'bitsche' en zoek maar op.)
Ik ga dringend wat van de historische achtergrond bijlezen. Simpel is anders.

cato
24 oktober 2018, 07:26
Dat laatste dacht ik samen met heel veel Westerlingen ook. Quid non.
Het ligt duidelijk heel wat ingewikkelder en gaat veel verder terug: Saoudi's & bewakers van hun heilige plaatsen van heden versus Ottomanen van vroeger met Erdo Turcs van heden. Hun Muzzel brotherhood. Wie is de rechtmatige "baas" van de Islam and so on...
De uitgebeende zelf is niet zo maar "maar ne journalist" als we zijn pedigree wat aandachtiger bekijken blijkbaar. (Turkse roots; goede kennis van Osama zaliger, de Torenpoeper van N.Y., etc... - goegel een 'bitsche' en zoek maar op.)
Ik ga dringend wat van de historische achtergrond bijlezen. Simpel is anders.

Het Ottomaanse rijk is eeuwenlang de hoeder geweest van het MO en de Islam.
Amerika komt pas kijken een heeft geen verstand van de islam en het MO.
De VS heeft door te kiezen voor de schurken-staat Saoedie Arabië,
indirect de jihadisten gesteund en de regio in oorlogen gestort.
Logisch dat Turkije gebruikt maakt van de situatie on de oude positie terug te winnen.
De olie-industrie raakt verouderd door de energie-transitie.
Dus Turkije heeft de wind mee.
Ook Rusland zal Turkije steunen als bondgenoot van Iran.

parcifal
24 oktober 2018, 07:39
Het zal zeer intressant zijn te observeren hoe men er in zal slagen de huidige regerende clan in Saudi Arabie te "isoleren" van die collectie lichaamsdelen in de tuin van een consulaat in Istanbul.

En ik zeg U,het gaat lukken,de Amerikanen zullen wel helpen met de cover-story...

Rusland heeft dat ook gedaan met dat neergeschoten vliegtuig boven de Oekaine van enkele jaren geleden.....

...verwijder asap de direct betrokkenen.(carriere-beeindiging met extreme voorbedachtheid toepassen desnoods)
...verwijder nog zoveel mogelijk andere gegevens
....zelfs als bebloede handen U de bewijzen onder de neus duwen,blijf staalhard uw betrokkenheid ontkennen.De jaren doen de rest...tesamen met af en toe eens wat pseudo-excuses...
....in het slechtste geval duidt U "offergaves" aan.


zeg mannen,twas tenslotte maar ne journalist hé,en nog niet eens ne bekenden...:roll:

Als de recente geschiedenis 1 ding leert is het wel dat bovenstaande aanpak, hetzij van Rusland (MH17), hetzij van SA (Kashoggi) NIET MEER werkt.

De remedie blijkt simpeler dan gedacht : volledige transparantie en leugen na leugen van de dader (Rusland, SA, niet toevallig beide oliedictaturen) genadeloos aan de muur nagelen en in de media openleggen in pijnlijk detail.
Het gespartel van de duivels in het wijwater van transparantie is vermakelijk om te zien.

Zelden was een misrekening zoals hierboven in het vet aangeduid zo kostelijk als dit grapje zal blijken te zijn.

Democracy dies in darkness.
Tiranny dies in the light of transparancy.

Bach
24 oktober 2018, 08:10
De tirannie van het huis van Saoud is nog niet ten einde. In het beste geval zal de kroonprins MBS vervangen worden zodat men terug wapens aan Saoudi Arabië kan verkopen en dus de hongersnood in Jemen mee helpen verworden tot een van de grootste humanitaire crisissen ooit zonder dat het schaamrood op de wangen van de politici verschijnt. Ik denk echter dat de meeste mensen wel beseffen dat MBS vervangen door een van de andere konfituurpotdekseldesign dagende hoofddoeken prinsen fundamenteel niets zal veranderen aan dit extreem mensenrechten schenden de regime. Degenen die MBS also een hernoemen hebben pogen voorstellen zouden zich moeten schamen. Hun financiering zou eens moeten worden bekeken. Het is geweten dat de wahabis westerse pers beïnvloeden met hun oliedollars.

Deze week een interessante stem uit de VS politiek gehoord die hardop durfde zeggen dat het een grote leugen is dat Iran de financierder van terrorisme is. Dat het saoudi Arabië is "and we know it".

Piero
24 oktober 2018, 08:20
Nope. Russen pakken het professioneel aan en hebben een geschiedenis aan ervaring opgedaan met het opruimen van hun landverraders. Men is de tijd van Trotsky en zijn ingeslagen hersenpan, op buitenlands grondgebied, al decennia voorbij.


Nou u over Rusland begint, met hun status van moordenaars van 'landverrsders' zou je verwachten dat zij zich stilhouden in de Khashoggi case. Even googelen.

Bingo! The Indipendent: https://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/jamal-khashoggi-russia-putin-saudi-arabia-murder-latest-turkey-consulate-istanbul-a8597646.html

Jamal Khashoggi: Russia refuses to criticise Saudi Arabia in wake of journalist's murder.
In public statements since Khashoggi’s disappearance, Moscow has sought to downplay the case and largely refused to go beyond acknowledging official Saudi statements. It also sent a high-level delegation that included billionaire oligarchs to an investment conference that is being boycotted by Riyadh’s key allies in the West.

https://static.independent.co.uk/s3fs-public/thumbnails/image/2018/10/23/17/putin-mbs.jpg?w968

Jay-P.
24 oktober 2018, 08:48
Zonder baard, nachthemd EN kopvod zou diene MBS wel iets hebben...

Elio di Supo
24 oktober 2018, 08:53
Zonder baard, nachthemd EN kopvod zou diene MBS wel iets hebben...

Hij zou een nachtwinkel kunnen openhouden.

Jay-P.
24 oktober 2018, 09:38
Hij zou een nachtwinkel kunnen openhouden.ZONDER schreef ik :-D

eno2
25 oktober 2018, 15:24
Erdogan, van 's werelds grootste cipier van journalisten tot "geweten van de mensheid" na de Khashoggi-zaak.

kelt
25 oktober 2018, 19:49
Erdogan, van 's werelds grootste cipier van journalisten tot "geweten van de mensheid" na de Khashoggi-zaak.

Inderdaad.

En de ganse zaak kon moeilijk op een geschikter moment voor hem gekomen zijn....


Het is bijna ....een hemels geschenk....dergelijk cadeautje hem op een zilveren schaaltje aangeboden om helemaal en volledig uit te buiten...


En die journalist zelf.....who cares...:roll:

Bach
25 oktober 2018, 20:36
Goed moment om Rusland wat te kakken te zetten. Het land tekende een contract (in energie) voor 5 miljard dollar met de Saoedis. Stoute Russen toch weer.

Nu ja. De VS tekenden contracten voor ongeveer het honderd voudige in wapenleveringen met MBS om Jemen in een hongersnood te storten onder andere.

Hoeveel moorden kan de prins kopen voor dat bedrag?

Waterglas
26 oktober 2018, 00:05
Nope. Russen pakken het professioneel aan en hebben een geschiedenis aan ervaring opgedaan met het opruimen van hun landverraders. Men is de tijd van Trotsky en zijn ingeslagen hersenpan, op buitenlands grondgebied, al decennia voorbij.

Wat de Saudies recentelijk hebben geflikt heeft een zeer hoog amateurgehalte en hebben een verkeerde tegenstander aan Erdogan. Laatste die als een gifslang tekeer gaat, nml. weet wanneer hij moet inbinden en weet wanneer hij moet bijten.

Als Turkije echt de geluidsopnames hebben, dan is het over en uit met het Saudisch gelieg.

Saudie Arabië heeft gewoon een groot probleem. Zeker als zij binnen een week al ca. 3 keer van verhaal zijn gewisseld. Russen houden tenminste vast aan 1 verhaal en laten zich niet tot niet zo makkelijk afluisteren.
Hun grootste fout was gebruik maken van diplomatieke immuniteit: ze pleegden de moord in het consulaat dat diplomatieke onschendbaarheid geniet, en de daders reisden met diplomatieke paspoorten. Het is een waterdichte manier om ongestraft moord in het buitenland te plegen. Het is ook een uitstekende reden om diplomatieke immuniteit af te schaffen.
Daarom kunnen andere landen het niet negeren, die willen niet dat de onschendbaarheid van hun diplomaten en missies in gevaar komt door landen die het systeem misbruiken.

kelt
27 oktober 2018, 07:49
De storm is zachtjes aan het liggen.

De Turkse regering heeft maximale publiciteit gehaald,de Saudi's krijgen enkele maanden "straf" doordat hun economisch forum ("Davos in de Woestijn") dit jaar wat minder deelnemers kent....

Eventuele strafmaatregelen die aangekondigd zijn (oa door de Moffen aangaande wapenleveringen) zullen na nieuwjaar weer stilletjes afgeblazen worden (tenslotte doen ze voor hard geld werkelijk alles in de wapenhandel hé)

Het wordt uiteindelijk een intern Saudi probleem waarbij de positie van de leidende clans al dan niet bevestigd zal worden.

De diplomatie ondertussen werkt ongetwijfeld onvermoeibaar om te garanderen dat het een intern probleem blijft....

Ongetwijfeld heet de familie van de journalist voldoende handgeld ontvangen opdat ze verder niet lastig gaan doen.Ze hebben ook geen keus.In, 2018 is er geen plaats op de wereldbol waar je veilig bent voor "special operations",mocht iemand Riaad onwelgevallig zijn...

DAT is natuurlijk een boodschap die nu wel zal hangen,de arm van de Saudi's is buitengewoon lang en de vuist hard tegen "dwarsliggers"....

eno2
27 oktober 2018, 11:58
Het wordt uiteindelijk een intern Saudi probleem waarbij de positie van de leidende clans al dan niet bevestigd zal worden.

..

Je mag een kruis maken over de positie van de huidige jonge Prins.
Die is onhoudbaar geworden. Hij wordt gegarandeerd vervangen.
Natuurlijk officieel niet snel. Want de Saoudis willen zulk geen direct gezichtsverlies.

eno2
27 oktober 2018, 13:58
The Guardian of today thinks otherwise though:

How will this killing affect crown prince Mohammed bin Salman’s influence and power?
Confidence in the prince’s judgement and temperament has been seriously shaken. Observers say it could only have been carried out with his knowledge. Even his staunchest allies in the west have struggled to give him political cover.

Those who had overlooked a regressive political landscape because of social and economic reforms, and downgraded ties between the state and religious establishment, may no longer be prepared to do so. Investors have fled, his celebrity pull has plummeted and even his reliability as a big picture partner of the Trump administration’s goals on the region is in question. Mohammed was seen as central to the US’s anti-Iran stance, and a regional outreach to Israel. Both bedrock policies could now flounder.

Within the kingdom, the dissent he had ruthlessly tried to prevent now openly festers. It does not yet pose a challenge to his future on the throne. But he has clearly been diminished.

Universalia
29 oktober 2018, 21:00
Hoe Turkije moord op Khashoggi benut als afleidingsmanoeuvre voor economische crisis (https://www.hln.be/nieuws/buitenland/hoe-turkije-moord-op-khashoggi-benut-als-afleidingsmanoeuvre-voor-economische-crisis~a95da627/?referer=http%3A%2F%2Fwww.krantenkoppen.be%2F)

De wereld kijkt al enkele weken verbijsterd toe terwijl de details over de moord op Saudisch journalist Jamal Khashoggi openbaar gemaakt worden. Aangezien de moord plaatsvond in het Saudisch consulaat in Istanbul zijn zowel Turkije als Saudi-Arabië betrokken partijen bij het onderzoek. En Turkije lijkt er nog even de spanning in te houden. Misschien wel met reden want de Turkije kampt nog steeds met een financiële crisis.

En Turkije probeert nog steeds op alle mogelijke manieren bij de EU te geraken. Liever niet dank u.

Laat ik met deze ook Mohammed Bin-Salman van Saudi-Arabië het voordeel van de twijfel geven of hij er de hand in hand bij die zaak. :|

Gipsy
29 oktober 2018, 21:17
Er is iets dat niet klopt in gans die geschiedenis. Men had toch niet nodig 15 man op te sturen om hem te vermoorden, in het consulaat dan nog, met talloze sporen en bewijzen hoe ze zich verplaatsten etc.

2 of 3 mannen hadden hem gewoon kunnen laten verdwijnen in de straten van Istanboel zonder veel ruchtbaarheid. Het is alsof men MBS een loer heeft willen draaien vanuit zijn entourage "vrienden" of vijanden.

Nr.10
29 oktober 2018, 23:53
Er is iets dat niet klopt in gans die geschiedenis. Men had toch niet nodig 15 man op te sturen om hem te vermoorden, in het consulaat dan nog, met talloze sporen en bewijzen hoe ze zich verplaatsten etc.

2 of 3 mannen hadden hem gewoon kunnen laten verdwijnen in de straten van Istanboel zonder veel ruchtbaarheid. Het is alsof men MBS een loer heeft willen draaien vanuit zijn entourage "vrienden" of vijanden.
"MBS" voor de marketing.

Wat nu rest is een onverkoopbaar produkt.

eno2
2 november 2018, 14:05
Dissolved in acid in order to disappear without any trace...

This person deserves a memorial to be honoured until the brutal Saoudi theocratic regime falls, and long thereafter.

Bach
2 november 2018, 17:08
Ondertussen vragen ze zich in de VS en GB af hoe ze business as usual kunnen blijven doen met de saoudis en toch de indruk geven asn de buitenwereld dat ze verontwaardigd zijn over het moorddadige karakter van het saoudische regime.

Ik vrees dat er voor deze moord niemand geheadshopt zal worden in het headshop paradijs.

Bach
3 november 2018, 12:35
In het beste geval wordt MBS vervangen. Het zal moeilijk worden een opvolger te vinden in de saoud familie die geen moordenaar is. Maar dat is ook niet de bedoeling. MBS is betrápt op moord en het is embarrassing voor westerse leiders hem nog handjes te schudden. Eentje die nog niet betrapt is geniet de voorkeur en de zwaardjes dansen (Trump) en het tijgertje aaien (Reynders) met de nodige glimlachjes kunnen terug beginnen. Dan kunnen we weer met een proper publiek geweten wapens verkopen en meedoen Jemenitische kindjes te verhongeren. Wat zijn we toch goed meneer.

eno2
3 november 2018, 15:00
Absoluut.

Piero
3 november 2018, 16:25
Er is iets dat niet klopt in gans die geschiedenis. Men had toch niet nodig 15 man op te sturen om hem te vermoorden, in het consulaat dan nog, met talloze sporen en bewijzen hoe ze zich verplaatsten etc.

2 of 3 mannen hadden hem gewoon kunnen laten verdwijnen in de straten van Istanboel zonder veel ruchtbaarheid. Het is alsof men MBS een loer heeft willen draaien vanuit zijn entourage "vrienden" of vijanden.

Onzin. MbS zou de moord nooit 18 dagen lang hebben verhuld als de killers hem een loer wilden draaien. Ze zouden ook niet naar Riyad zijn teruggekeerd om hun kop te verliezen. Deze 15 leden van de moord-bragade plus de staf van het consulaat zullen door het OM gedwongen worden om te vertellen wie hun opdrachtgever was.

Wat kan het OM doen om MbS te beschermen? De daders verplichten een valse verklaring af te leggen en zichzelf te beschuldigen? Dat kan alleen door marteling bereikt worden en door bedreiging van hun gezin en verwanten. Maar zullen de daders daarna nog in het openbaar berecht worden? Want dan kunnen ze alsnog verklaren dat ze werkten voor MbS. SA zal waarschijnlijk enkele daders opofferen, en de anderen, die hand en spandiensten verrichtten, een gevangenisstraf opleggen als ze bereid zijn om de officiële versie van het gebeuren te bevestigen.

De waarheid zullen we niet te horen krijgen .

fcal
3 november 2018, 23:12
Er is iets dat niet klopt in gans die geschiedenis. Men had toch niet nodig 15 man op te sturen om hem te vermoorden, in het consulaat dan nog, met talloze sporen en bewijzen hoe ze zich verplaatsten etc.
2 of 3 mannen hadden hem gewoon kunnen laten verdwijnen in de straten van Istanboel zonder veel ruchtbaarheid. Het is alsof men MBS een loer heeft willen draaien vanuit zijn entourage "vrienden" of vijanden.
Er is veel dat niet 'klopt' in deze door de media verspreide geschiedenis. 2 of 3 man hadden inderdaad het zaakje kunnen klaren, maar ook de sporen dienden uitgewist. Een forensisch expert en slager, een binnenarchitect en enkele schilders kunnen een welkome aanvulling betekenen voor zo'n project.

eno2
11 november 2018, 10:40
Daar gaan we dan: business as usual.

Britain has pursued its assiduous courtship of Saudi Arabia despite the murder of the journalist Jamal Khashoggi, with diplomats and Ministry of Defence officials meeting their counterparts in the kingdom to discuss closer economic, military and political ties.https://www.theguardian.com/world/2018/nov/11/jamal-khashoggi-murder-britain-sells-arms-to-saudi-arabia

Piero
17 november 2018, 05:06
De Washington Post meldt: een onderschept telefoongesprek, en MbS hield de reis van het doodseskader strak in handen, in details.
https://nos.nl/artikel/2259600-cia-kroonprins-mohammed-gaf-opdracht-tot-moord-op-khashoggi.html

De Amerikaanse geheime dienst CIA denkt dat de Saudische kroonprins Mohammed hoogstpersoonlijk de opdracht heeft gegeven om de kritische journalist Khashoggi te vermoorden. De kroonprins zou zijn broer hebben ingezet om Khashoggi naar het consulaat te lokken. Dat meldt The Washington Post, een Amerikaanse krant waar Khashoggi voor schreef, op basis van bronnen.

Ik vermoed dat CIA dit al lang wist maar heeft gewacht met openbaarmaking tot de aanklager de verdachten in staat van beschuldiging had gesteld en een strafeis had bekendgemaakt.

Zal SA blijven ontkennen? Ik verwacht van wel. Maar hoe lang zal de familie Mohammed Salman en zijn broer kunnen handhaven? Enkele maanden hooguit, denk ik.

Wat zullen de sancties zijn?

Piero
17 november 2018, 05:35
Trump wist dit waarschijnlijk al binnen een week na de moord.
Maar speelde het spel mee met SA. Zou hij SA hebben verteld wat de CIA had ontdekt? Wie stelt hem de vraag?

kelt
17 november 2018, 08:17
Trump wist dit waarschijnlijk al binnen een week na de moord.
Maar speelde het spel mee met SA. Zou hij SA hebben verteld wat de CIA had ontdekt? Wie stelt hem de vraag?

Onnodig....
De "bstraffing",passend bij het feit dat het tenslotte "maar" om een "journalistje gaat is al bezig.

Saudi gevechtsvliegtuigen kunnen geen gebruik meer maken van USAF-tankvliegtuigen Gezien de uitgestrektheid van het operatiegebied,en het feit dat de Saudi's & friends zelf geen voldoende tankercapaciteit hebben moet dat al een ongemak zijn in het Jemenitische conflict..


Ook onrechtstreeks worden de Saudi's in het nauw gedreven.Hun "staatsapparaat" waarbij ze een ganse bevolking aan mannetjes hebben die niet echt werken maar "gesubsidieerd" moeten worden zwelgt geld als water.De produktiebeperkingen die OPEC afgesproken had een tijdje geleden samen met Rusland ,en de sancties tegen Iran,hebben geleid tot stijgende olieprijzen waardoor het Amerikaanse schaalolie-apparaat weer op gang geschoten is.Die enkele procenten Amerikaanse olieproduktie,die bijna naar believen aan- en af gezet kunnen worden naargelang de oprijs boven de ,ruwweg,50 dollar per barrel komt zijn als een zware afvlak-condensator....Het komt er op neer dat OPEC,en Rusland,niet zomaar meer kunnen vijzen aan de olieproduktie hoewel ze de overgrootste leveranciers zijn.Ook de onwil van OPEC om het olie-aandeel dat Iran verliest door sancties te compenseren valt niet goed in Washington...

Die sjournalist....tsja...wat was er ook alweer van....het was gewoon een klutsje water in een reeds woeliger wordende relatie tussen Riaad en Washington.....

Vraag is ook hoelang SA ,middels het pompen van geld,zijn belang in de Arabische wereld kan houden,wetende dat de Perzen en de Turken er weer binnensijpelen,gebruikmakend van stammentwisten,reliegieuze afwijkingen en ....oorlog.

O ja,ondertussen is het wel duidelijk,het Saudi regime bestaat uit leugenaars.Om dat aan te tonen zijn de Turken goed bezig.Iedere week een beetje meer "nieuws" loslaten...
Zo doe je dat.....

cato
17 november 2018, 08:54
Er is iets dat niet klopt in gans die geschiedenis. Men had toch niet nodig 15 man op te sturen om hem te vermoorden, in het consulaat dan nog, met talloze sporen en bewijzen hoe ze zich verplaatsten etc.

2 of 3 mannen hadden hem gewoon kunnen laten verdwijnen in de straten van Istanboel zonder veel ruchtbaarheid. Het is alsof men MBS een loer heeft willen draaien vanuit zijn entourage "vrienden" of vijanden.

Ge grote bondgenoot van Trump ,blijkt toch de dader te zijn.

citaat VK:

Washington Post: Volgens CIA zit Saoedische kroonprins achter moord op Khashoggi
Volgens de Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman opdracht gegeven tot de moord op journalist Jamal Khashoggi. Dat meldt de Washington Post vrijdag op basis van bronnen rond het onderzoek.

Kroonprins Mohammed bin Salman van Saoedi-Arabië. Beeld AFP
De conclusie van de CIA staat haaks op verklaringen van de Saoedische autoriteiten. Khashoggi zou volgens hen zijn vermoord op het consulaat door een team dat opdracht had gekregen hem naar Saoedi-Arabië terug te brengen. Donderdag meldde de openbaar aanklager in Riyad nog dat de kroonprins niet op de hoogte was van de missie rond Khashoggi.

Volgens de Washington Post baseert de CIA zich onder meer op een onderschept telefoongesprek tussen Khashoggi en Khalid bin Salman, de Saoedische ambassadeur in de Verenigde Staten en een broer van de kroonprins. De ambassadeur zou Khashoggi hebben gebeld om hem te zeggen dat hij naar het consulaat in Istanboel moest om documenten op te halen die hij nodig had om te kunnen trouwen met zijn Turkse vriendin. Hij bezwoer Khashoggi dat dit veilig was.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/washington-post-volgens-cia-zit-saoedische-kroonprins-achter-moord-op-khashoggi~b7d6e43e/

cato
17 november 2018, 08:57
Trump wist dit waarschijnlijk al binnen een week na de moord.
Maar speelde het spel mee met SA. Zou hij SA hebben verteld wat de CIA had ontdekt? Wie stelt hem de vraag?

Trump kent zijn pappenheimers en soort zoekt soort.

cato
17 november 2018, 08:59
De Washington Post meldt: een onderschept telefoongesprek, en MbS hield de reis van het doodseskader strak in handen, in details.
https://nos.nl/artikel/2259600-cia-kroonprins-mohammed-gaf-opdracht-tot-moord-op-khashoggi.html

De Amerikaanse geheime dienst CIA denkt dat de Saudische kroonprins Mohammed hoogstpersoonlijk de opdracht heeft gegeven om de kritische journalist Khashoggi te vermoorden. De kroonprins zou zijn broer hebben ingezet om Khashoggi naar het consulaat te lokken. Dat meldt The Washington Post, een Amerikaanse krant waar Khashoggi voor schreef, op basis van bronnen.

Ik vermoed dat CIA dit al lang wist maar heeft gewacht met openbaarmaking tot de aanklager de verdachten in staat van beschuldiging had gesteld en een strafeis had bekendgemaakt.

Zal SA blijven ontkennen? Ik verwacht van wel. Maar hoe lang zal de familie Mohammed Salman en zijn broer kunnen handhaven? Enkele maanden hooguit, denk ik.

Wat zullen de sancties zijn?

Amerika verdient al jaren miljarden aan de wapenverkoop en voert al jaren neokoloniale oorlogen samen met SA in het MO.
Daarom komen er geen sancties tegen SA ,want Trump steunt SA met sancties tegen Iran.

Piero
17 november 2018, 09:25
Amerika verdient al jaren miljarden aan de wapenverkoop en voert al jaren neokoloniale oorlogen samen met SA in het MO.
Daarom komen er geen sancties tegen SA ,want Trump steunt SA met sancties tegen Iran.

We zullen zien. Eerst zal de Amerikaanse regering gedwongen moeten worden om het bericht in de Washington Post te bevestigen. Indien dat gebeurt kan dit in SA een paleisrevolutie teweegbrengen en grote onrust in de regering en het leger, want het klimaat van angst dat nu al heerst zal het land verlammen. Niemand is zijn leven zeker en iedereen kan daar blijkbaar gedwongen worden om misdaden te plegen.

Piero
17 november 2018, 10:02
Turkije bericht:

JEDDAH: Saudi Arabia’s ambassador to the US Prince Khalid bin Salman, has said he did not tell Saudi journalist Jamal Khashoggi to go to Turkey, and has requested the US government release information related to the claim, which was made by a US newspaper.
The Washington Post published an article citing anonymous sources, who it says are close to the CIA which suggests the Saudi Crown Prince Mohammad bin Salman ordered the killing of Khashoggi.
http://www.arabnews.com/node/1406096/saudi-arabia

De broer van Mohammed bin Salman zou Khashoggi naar het consulaat in Istanboel hebben gelokt, maar hij ontkent dat nu al. Zie boven.

Trump moet reageren. Die zit goed klem.

Piero
17 november 2018, 10:15
https://www.standard.co.uk/news/world/thousands-visit-mecca-to-pray-for-murdered-journalist-jamal-khashoggi-a3992676.html

Evening Standard:

ens of thousands of Muslims have gathered in Mecca to pay their respects and pray for murdered journalist Jamal Khashoggi.

Scores of well-wishers surrounded the Kaaba in Mecca, Saudi Arabia, to pay tribute to the Washington Post journalist, who was killed when he attended the Saudi Embassy in Istanbul on October 2.

Incredible pictures show the scale of people who assembled to pray at the Grand Mosque for Mr Khashoggi, who was a vocal critic of the Saudi government.

Bach
17 november 2018, 10:20
Trump wist dit waarschijnlijk al binnen een week na de moord.
Maar speelde het spel mee met SA. Zou hij SA hebben verteld wat de CIA had ontdekt? Wie stelt hem de vraag?

Dat saoudie Arabië verschillende malen zijn leugen herzag is duidelijk. Interessanter is dat ook Trump de moordenaars in bescherming nam door te liegen (over Rogue Killers). De zaak is blijkbaar niet meer als 'embarrasing' voor de VS. Vergeet reële sancties (zoals tegen Rusland of Iran). Het gaat om saving face.

Door dit soort van voorvallen zien we hoe het er in machtige kringen echt aan toe gaat. Naar buiten toe tonen ze een gezicht van bezorgdheid over de mens. Maar daarmee camoefleren ze de medogenloosheid die hen eigenlijk kenmerkt. We hebben het als mensheid klaar gespeeld de imoreelsten onder ons de meeste macht te geven. Ik stel voor dat we dat systeem eens herdenken, te beginnen met de functie van geld in de wereld.

Piero
17 november 2018, 10:29
U onderschat de impact. Christelijk Amerika laat dit niet over zijn kant gaan.

Aljazeera 1 uur geleden:

According to the Washington Post, who first reported the CIA conclusion, US officials expressed high confidence in the CIA assessment, which is the most definitive to date linking bin Salman to the killing and complicates President Donald Trump's efforts to preserve ties with one of the closest US allies in the region.

Bach
17 november 2018, 10:43
U onderschat de impact. Christelijk Amerika laat dit niet over zijn kant gaan.

Aljazeera 1 uur geleden:

According to the Washington Post, who first reported the CIA conclusion, US officials expressed high confidence in the CIA assessment, which is the most definitive to date linking bin Salman to the killing and complicates President Donald Trump's efforts to preserve ties with one of the closest US allies in the region.

De mogelijke vervanging van MBS door iemand anders van het huis van Saoud is deel van een face save operatie. Uiteindelijk is heel die familie door Angelsaxen op de troon gezet. Zonder steun vanuit westerse landen zouden die middeleeuwse extremisten reeds verdreven zijn van de macht. Een vervanging van MBS is het verste dat de VS zullen willen gaan. De moordadige praktijken van dit regime zullen daarmee niet veranderen.

Dat intern in de VS men munt zal pogen te slaan uit dit voorval is te verwachten. Maar het is ook erg hypocriet. De CIA zet hier Trump een beetje in zijn hemd. Dat is een interne strijd op de rug van de moord op die journalist.

Piero
17 november 2018, 10:53
Prince Khalid bin Salman is toevallig ambassadeur van SA in de VS en hij is volgens de CIA afgeluisterd tijdens een telefoongesprek met broer MbS over het Khashoggi complot. Op grond van deze beschuldigingen zou hij gearresteerd moeten worden of het land uit gezet. Maar misschien is hij al vertrokkeen.

Bach
17 november 2018, 11:09
Prince Khalid bin Salman is toevallig ambassadeur van SA in de VS en hij is volgens de CIA afgeluisterd tijdens een telefoongesprek met broer MbS over het Khashoggi complot. Op grond van deze beschuldigingen zou hij gearresteerd moeten worden of het land uit gezet. Maar misschien is hij al vertrokkeen.

Ik las dat hij vlak na het uitlekken van de moord door Turkije de VS verliet. Wat op zich al iets zegt natuurlijk.

Piero
17 november 2018, 11:50
Ik las dat hij vlak na het uitlekken van de moord door Turkije de VS verliet. Wat op zich al iets zegt natuurlijk.

En niet op zijn post teruggekeerd? Ja, dat zegt wel iets.

Nu twee prinsen in het komplot blijken te zitten komt ook kong Salman bin Abdoel Aziz al-Saoed onder verdenking te staan. Hij betrad nog maar kort geleden de troon, in januari 2015 en benoemde in april zijn neef Mohammed bin Salman als kroonprins en gaf hem alle macht in handen. Het lijkt er op dat de koning het vuile werk laat opknappen door zijn neven en zelf buiten schot blijft.

Het is in de huidige internationale verhoudingen niet (meer) aanvaardbaar dat een zakenman zoveel macht heeft in een groot land en met zijn privéleger andere landen bombardeert en bedreigt.

Pandareus
17 november 2018, 13:03
En niet op zijn post teruggekeerd? Ja, dat zegt wel iets.

Nu twee prinsen in het komplot blijken te zitten komt ook kong Salman bin Abdoel Aziz al-Saoed onder verdenking te staan. Hij betrad nog maar kort geleden de troon, in januari 2015 en benoemde in april zijn neef Mohammed bin Salman als kroonprins en gaf hem alle macht in handen. Het lijkt er op dat de koning het vuile werk laat opknappen door zijn neven en zelf buiten schot blijft.

Het is in de huidige internationale verhoudingen niet (meer) aanvaardbaar dat een zakenman zoveel macht heeft in een groot land en met zijn privéleger andere landen bombardeert en bedreigt.


De regie van dit blijspel is nog voor het overgrote deel in handen van Turkije, die de info vrijgeeft zoals in een soap-opera op televisie : steeds maar in kleine beetjes, om de blijvende aandacht te capteren. De pers is daarbij hun informatiedrager, de diplomatie volgt.

Dat CIA nu pas naar voren stapt om commentaar te geven zou moeten aan het denken zetten.
Waarom hebben zij als ze wisten van het complot, hem toch laten naar zijn gewisse dood stappen ?
Waarom komt de machtigste geheime dienst die beschikt over technologie om elk telefoongesprek af te luisteren pas na zoveel weken met info dat zij eigenlijk al van op voorhand wisten wie schuldig is ?
Of : waarom heeft men wekenlang gezwegen ?
Op wiens orders of op wiens verzoek ?
Wat maakt dat ze nu plots last krijgen van hun geweten ?
Is er aan de top iemand die zijn paraplu open doet om zelf vooral later geen lastige vragen te moeten beantwoorden ?


En is er eigenlijk echt iemand die wil geloven dat de VS omwille van Khashoggi hun belangrijkste bondgenoot in het MO na Israël gaan tot vijand maken door de kroonprins in zijn rise to power te blokkeren ? Hun belangrijkste defensie klant ? Een belangrijke financier van de VS economie ? Een strategische partner tegenover Iran ?

In geen honderd jaar gaat dat gebeuren...

Piero
17 november 2018, 13:49
In geen honderd jaar gaat dat gebeuren...

De VS heeft een stevige reputatie op het gebied van regime change dus dit kan er nog wel bij. En aangezien we hier volgens u toeschouwer zijn van een soap-opera verwacht ik dat na dit demasqué de voorstelling ten einde loopt. In het dramatische slot wordt het paleis omsingeld door het volk en het leger grijpt de macht. Dan wordt de iranieke prins onthoofd onder luid gejuich van het verzamelde volk. "Leve de Republiek! Tromgeroffel en het doek zakt langzaam omlaag.

Bach
17 november 2018, 13:55
De VS heeft een stevige reputatie op het gebied van regime change dus dit kan er nog wel bij. En aangezien we hier volgens u toeschouwer zijn van een soap-opera verwacht ik dat na dit demasqué de voorstelling ten einde loopt. In het dramatische slot wordt het paleis omsingeld door het volk en het leger grijpt de macht. Dan wordt de iranieke prins onthoofd onder luid gejuich van het verzamelde volk. "Leve de Republiek! Tromgeroffel en het doek zakt langzaam omlaag.
Ik vrees dat dat er niet van zal komen. De VS investeert liever in een dictatuur dan in een democratie die moeilijker te controleren is in de praktijk. Dat is een constante in de VS buitenlandse politiek...ondanks de mooie woorden. Enkel als de dictator zich tegen hen keert willen ze wel eens een democratisch gokje wagen.

Pandareus
17 november 2018, 14:54
De VS heeft een stevige reputatie op het gebied van regime change dus dit kan er nog wel bij. En aangezien we hier volgens u toeschouwer zijn van een soap-opera verwacht ik dat na dit demasqué de voorstelling ten einde loopt. In het dramatische slot wordt het paleis omsingeld door het volk en het leger grijpt de macht. Dan wordt de iranieke prins onthoofd onder luid gejuich van het verzamelde volk. "Leve de Republiek! Tromgeroffel en het doek zakt langzaam omlaag.

Ik denk eerder een het oude volksgezegde : "ze dronken een glas, pisten een plas, en alles bleef bij het oude".

Pandareus
17 november 2018, 14:58
Ik vrees dat dat er niet van zal komen. De VS investeert liever in een dictatuur dan in een democratie die moeilijker te controleren is in de praktijk. Dat is een constante in de VS buitenlandse politiek...ondanks de mooie woorden. Enkel als de dictator zich tegen hen keert willen ze wel eens een democratisch gokje wagen.

Die 'democratische gokjes' hebben inderdaad een zuiver functioneel doel : het geo-politieke belang van de VS dienstig zijn.

Jemen, waar miljoenen mensen verhongeren of op de vlucht zijn : niet tussenkomen, want is tegen onze belangen die in SA te vinden zijn
Syrië, waar miljoenen mensen op de vlucht gingen : wel (en zeeeer gretig) tussenkomen, want Assad + de russen zijn tegen onze belangen. Dan is dat zeer erg, moet er met veel pathetiek in de VN show verkocht worden.

Voor Jemen : gewoon doodzwijgen en de andere kant opkijken.

Zo werkt geo-politiek.

eno2
17 november 2018, 18:16
Closing in:

The CIA has concluded that Saudi Crown Prince Mohammed bin Salman ordered the assassination of journalist Jamal Khashoggi in Istanbul, the Washington Post has reported.

The Post said US officials expressed high confidence in the CIA assessment, which contradicts Saudi government assertions that he was not involved.https://www.theguardian.com/world/2018/nov/16/cia-determines-saudi-crown-prince-ordered-journalists-killing-washington-post

Piero
19 november 2018, 18:04
https://images.axios.com/4H4Sh1Ns9gmIEsnwelcC84wvF_k=/0x0:1920x1080/1920x1080/2018/11/18/1542581496811.jpg

Piero
20 november 2018, 21:05
President Trump zou vandaag reageren op een uitgebreid CIA-rapport over de zaak Khashoggi, maar hij schijnt daar van af te zien. Mohammed bin Salman "misschien wel en misschien niet" betrokken is bij de moord, zei Trump. En hij is niet van plan om SA een wapenembargo op te leggen omdat dit de economie van de VS schaadt. Schijnbaar wordt zijn cynisme door de bevolking van de VS gedeeld. Wie had het ook weer over Schurkenstaten en As van het kwaad ?

Verder vraag ik u nog om een gulle financiële bijdrage om de rotzooi op te ruimen, pardon, voor de slachtoffers van de Amerikaanse internationale politiek en voor de opvang van miljoenen vluchtelingen en arbeidsmigranten. Steun het Rode Kruis en Vluchttelingenwerk.

cato
20 november 2018, 21:08
President Trump zou vandaag reageren op een uitgebreid CIA-rapport over de zaak Khashoggi, maar hij schijnt daar van af te zien. Mohammed bin Salman "misschien wel en misschien niet" betrokken is bij de moord, zei Trump. En hij is niet van plan om SA een wapenembargo op te leggen omdat dit de economie van de VS schaadt. Schijnbaar wordt zijn cynisme door de bevolking van de VS gedeeld. Wie had het ook weer over Schurkenstaten en As van het kwaad ?

Verder vraag ik u nog om een gulle financiële bijdrage om de rotzooi op te ruimen, pardon, voor de slachtoffers van de Amerikaanse internationale politiek en voor de opvang van miljoenen vluchtelingen en arbeidsmigranten. Steun het Rode Kruis en Vluchttelingenwerk.

Trump blijft zijn steun verlenen aan de schurken-staat Saoedie Arabië en
tegen Iran heeft hij sancties ingevoerd.
Het is duidljk dat deze president en Amerika totaal onbetrouwbaar is.

eno2
20 november 2018, 23:49
The USA leadership is completely down the drain.
Vergelijk dat met Duitsland dat geen wapens meer levert.

Bach
21 november 2018, 00:06
Trump blijft zijn steun verlenen aan de schurken-staat Saoedie Arabië en
tegen Iran heeft hij sancties ingevoerd.
Het is duidljk dat deze president en Amerika totaal onbetrouwbaar is.

Niet alleen deze VS president steunt moordenaars.

Gipsy
21 november 2018, 16:45
Trump blijft zijn steun verlenen aan de schurken-staat Saoedie Arabië en
tegen Iran heeft hij sancties ingevoerd.
Het is duidljk dat deze president en Amerika totaal onbetrouwbaar is.

Zeer betrouwbaar voor de handelswereld. Eerlijk gezegd welk belang heeft een relatief onbekende journalist die ergens in Istanbul een kopje kleiner werd gemaakt ivg met een belangrijke SA partner op militair en economisch gebied en vennoot tegen Iran?


Misschien zullen de grote Westerse kopstukken zich een tijdje niet laten zien met MBS om hem hartelijk de hand drukken. Maar met de tweede rang Westerse onderhandelaars, onder controle van de top, blijft het business as usual. En maar goed ook.

eno2
21 november 2018, 17:10
Duitsland levert geen wapens meer.

Totaal en onverhuld cynisme aan de top kunnen we in (top democratische leiders en) democratieën niet hebben.

cato
21 november 2018, 19:02
Zeer betrouwbaar voor de handelswereld. Eerlijk gezegd welk belang heeft een relatief onbekende journalist die ergens in Istanbul een kopje kleiner werd gemaakt ivg met een belangrijke SA partner op militair en economisch gebied en vennoot tegen Iran?


Misschien zullen de grote Westerse kopstukken zich een tijdje niet laten zien met MBS om hem hartelijk de hand drukken. Maar met de tweede rang Westerse onderhandelaars, onder controle van de top, blijft het business as usual. En maar goed ook.

Saoedie Arabië is de meest barbaarse schurken-staat en erger dan Iran.
Amerika als collaborateur is medeplichtig, ook aan de vreselijke oorlog in Jemen,
waar duizenden kinderen sterven van de honger en onder bombardementen.

eno2
21 november 2018, 19:05
Tja, Iran moet maar terugtrekken daar, zegt T. Dan trekt MBS ook terug....

cato
21 november 2018, 19:09
Tja, Iran moet maar terugtrekken daar, zegt T. Dan trekt MBS ook terug....

Trump is een vreselijke hypocriet en denkt alleen aan dollars binnen halen met wapens verkopen
en het steunen van middeleeuwse regimes.
Amerika wordt geregeerd door moraalbarbaren ,net als in de Arabische landen.

eno2
21 november 2018, 19:20
Wel dat was wat hij zei. Repliek? Iran moet niet terugtrekken?

Gipsy
21 november 2018, 20:08
Trump is een vreselijke hypocriet en denkt alleen aan dollars binnen halen met wapens verkopen
en het steunen van middeleeuwse regimes.
Amerika wordt geregeerd door moraalbarbaren ,net als in de Arabische landen.


Hoe erg, ik moet huilen. Zo waren alle Amerikaanse presidenten sinds de jaren WO2 en vroeger voor hem en, Trump is niet verkozen om voor Zuster Teresa te spelen. Europeanen kunnen pathetisch zijn met superieure moraliteit en steeds Amerika afkeuren, vooral als de Republikeinen aan de macht zijn. De Democraten zijn een graad schijnheiliger. Zie Obama, oorlogspresident en Nobelprijs voor vrede.

cato
21 november 2018, 20:26
Hoe erg, ik moet huilen. Zo waren alle Amerikaanse presidenten sinds de jaren WO2 en vroeger voor hem en, Trump is niet verkozen om voor Zuster Teresa te spelen. Europeanen kunnen pathetisch zijn met superieure moraliteit en steeds Amerika afkeuren, vooral als de Republikeinen aan de macht zijn. De Democraten zijn een graad schijnheiliger. Zie Obama, oorlogspresident en Nobelprijs voor vrede.

Is dit een rechtvaardiging voor de misdadige oorlog in Jemen?

Gipsy
21 november 2018, 20:40
Is dit een rechtvaardiging voor de misdadige oorlog in Jemen?


Ja en de Jemeniten zijn geen koorknapen en het is daar een wirwar van meer dan 20 gouvernementen Sunnieten en Sjillieten en Salafisten gemengd met IS en Al Queda terreurgroepen en Iran etc die zich moeit en sponsort. Zoiets moet je niet hebben aan je grenzen.

eno2
21 november 2018, 22:06
Zie Obama, oorlogspresident en Nobelprijs voor vrede.

Obama was niet schijnheilig omdat hem de NP werd toegekend voordat hij begon, reken die absurditeit het NB commitee toe, niet Obama

Obama was geen oorlogspresident.

Hij heeft een oorlog te weinig gevoerd uit schrik voor een herhaling van Irak.

Bach
21 november 2018, 22:19
Obama was niet schijnheilig omdat hem de NP werd toegekend voordat hij begon, reken die absurditeit het NB commitee toe, niet Obama

Obama was geen oorlogspresident.

Hij heeft een oorlog te weinig gevoerd uit schrik voor een herhaling van Irak.

Geen oorlogspresident? Onder het Obama regime verkeerde de VS geen dag zonder oorlog. 7 oorlogen en verschillende staatsgrepen kan hij op zijn palmares schrijven. Hij is de president van de droneoorlog en de kill lists. Ik kan zo nog wel even door gaan.

Piero
21 november 2018, 22:20
Niet alleen deze VS president steunt moordenaars.

Inderdaad. Het is een traditie van Amerikaanse presidenten.
Op 1 november was er op CANVAS eennItaliaanse documentaire over president Sissi van Egypte. Die laat ook journalisten vermoorden. 30 in 5 jaar tijd, o.a. ook Giulio Regeni. Italië trok de ambassadeur terug, maar herstelde de betrekkingen weer en de EU levert voor miljarden wapens. De belangen zijn te groot. Voor de VS geldt hetzelfde, inclusief Obama.

Bach
21 november 2018, 22:26
Wel dat was wat hij zei. Repliek? Iran moet niet terugtrekken?

Iran heeft geen militairen in Yemen, noch voert er bombardementen uit, en kan zich ook niet terugtrekken dus.

eno2
21 november 2018, 23:10
Iran heeft geen militairen in Yemen, noch voert er bombardementen uit, en kan zich ook niet terugtrekken dus.

Ah.
Trump liegt dus weeral.

On the other hand, Saudi Arabia would gladly withdraw from Yemen if the Iranians would agree to leave. They would immediately provide desperately needed humanitarian assistancehttps://www.whitehouse.gov/briefings-statements/statement-president-donald-j-trump-standing-saudi-arabia/?utm_source-twitter;

Is er al een fact check beschikbaar hierover ?

eno2
21 november 2018, 23:12
Geen oorlogspresident? Onder het Obama regime verkeerde de VS geen dag zonder oorlog. 7 oorlogen en verschillende staatsgrepen kan hij op zijn palmares schrijven. Hij is de president van de droneoorlog en de kill lists. Ik kan zo nog wel even door gaan.
Doorgaan met wat? Noem er eens een paar bij naam liever.

eno2
22 november 2018, 21:04
Asked who should be held accountable for Khashoggi’s death if not the Saudis, Trump said: “Maybe the world should be held accountable, because the world’s a very very vicious place.”

Trump is a degenerate piece of filth

Bach
24 november 2018, 11:00
Doorgaan met wat? Noem er eens een paar bij naam liever.

Obama heeft zelf gezegd dat hij militaire actie bevolen geeft in 7 verschillende landen. Bedoeld wordt dan bombardementen, want politieke moorden, staatsgrepen en dergelijke zijn nog meer voorkomend. De VS is in zowat alle landen ter wereld actief om de overheden naar zijn hand te pogen zetten via covert acties. Daar kan men zonder overdrijving van uit gaan.

Obama stoefte met zijn militaire intervenries om zijn nucleaire deal te verdedigen met Iran. Als om te zeggen dat hij geen vredespresident is. Hij vond gewoon een oorlog tegen Iran een brug te ver op dat moment. Maar geen nood we zijn terug op pad daar naar toe tot tevredenheid van Nethanyanu.

Trump verdedigde de Saoedische moord op khassogi door te zeggen dat de wereld "a very vicious place' is. De khassogi moord geeft ons een glimp op de beerput die normaal gezien niet in de pers komt.

Maar de wereld was even vicious onder Obama. De VS was ook onder Obama reeds de oorlogsnatie bij uitstek van deze planeet. Men kan zelfs zeggen dat Trump gewoon iets eerlijker is en de ware bedoelingen van de VS minder hard poogt te verbergen achter mooie woorden dan het Obama regime.

eno2
24 november 2018, 11:15
No wars.

eno2
24 november 2018, 11:16
Incoming intelligence committee head Adam Schiff plans ‘deep dive’ into US-Saudi Arabia ties, report says

Schiff said his panel would examine the CIA’s findings as well as whether Trump’s private financial relationship with the Saudis influenced his response as president.

“There are a whole set of potential financial conflicts of interest and emoluments problems that Congress will need to get to the bottom of,” Schiff said. “If foreign investment in the Trump businesses is guiding US policy in a way that’s antithetical to the country’s interests, we need to find out.“

Trump, who still owns his business but has said he relinquished day-to-day control, told a rally in 2015 he earned “hundreds of millions” of dollars from Saudi purchases.

https://www.theguardian.com/us-news/2018/nov/23/house-democrats-adam-schiff-trump-khashoggi

Bach
24 november 2018, 11:18
No wars.

2 undeclared wars under Obama.

Zelfs Time zegt het openlijk: "President Obama's Legacy Is Endless War"

Piero
24 november 2018, 11:35
Trump is a degenerate piece of filth

Dat had ik nog niet gelezen: "the world (is) accountable" voor de moord op Khashoggi volgens Trump. Dat is een vrijbrief voor iedereen om elke wet met de voeten te treden. Hij erkent dat hij geen haar beter is dan Mohammed bin Salman.

Gipsy
24 november 2018, 11:51
Dat had ik nog niet gelezen: "the world (is) accountable" voor de moord op Khashoggi volgens Trump. Dat is een vrijbrief voor iedereen om elke wet met de voeten te treden. Hij erkent dat hij geen haar beter is dan Mohammed bin Salman.
Zijt gij echt zo naief? Dit is pure realpolitik . Trump doet het alleen meer openlijk . Hij weet dat hij scoort en provoceert. Indien de democraten hem hier proberen op te pakken is het terug cash voor hem . America and the money first.

eno2
25 november 2018, 22:06
if you analyse Saudi Arabia and the Khashoggi incident, what Trump says makes no sense. Saudi Arabia is not going to cancel contracts and only has a negligible impact on the cost of oil and gas. Yet Trump promoted the awful cover story. He’s hiding something. There’s something there. He’s not protecting the crown prince; he’s protecting himself.”
Trump at bay: failure looms as Democrats load 'subpoena cannon' (https://www.theguardian.com/us-news/2018/nov/25/donald-trump-democrats-subpoenas-house)

De democraten in de Kamer gaan zeker achter TRump aan.

kelt
29 november 2018, 06:36
"Er is geen direct element dat de Saudische kroonprins verbindt met de moord".

Dat is het officiele Amerikaanse standpunt....

En wees gerust,moesten er "directe links" bestaan ,dan zijn die ongetwijfeld niet meer in het ondermaanse te vinden.Dit standpunt zal dus wel "feitelijk juist" gemaakt zijn...:roll:

Tot nog niet zo lang hadden we een indruk van de Kroonprins als een innemend figuur die een vorm van modernisering aan het doorvoeren was in het Koninkrijk.
Dat zal zelfs geen verkeerde indruk geweest zijn.
Alleen al het geval Yemen wijst er op dat er ook extreem gewelddadige kantjes aan hem zijn.Daar was die journalist niet eens voor nodig.
.

Piero
29 november 2018, 10:57
De Amerikaanse senaat heeft met bijna 3 tegen 2 ingestemd met een motie om te debatteren over strafmaatregelen tegen Saoudie Arabië en de kroonprins. Trump kan worden gedwongen. Interessante uitspraken van senators ...

https://nos.nl/artikel/2261320-senaat-keert-zich-tegen-trumps-steun-aan-saudi-arabie.html

En Human Right Watch spant een zaak aan tegen MbS voor de Argentijnse rechter.
Die vraagt informatie bij SA en Turkije en de VS.

https://nos.nl/artikel/2261306-argentijnse-rechter-start-vooronderzoek-tegen-kroonprins-mohammed-bin-salman.html

Bach
30 november 2018, 13:08
Volgens sommige analisten is er heel wat meer aan de hand in de Khassogi case dan enkel een moorddadige prins.

http://12160.info/m/blogpost?id=2649739%3ABlogPost%3A1849988
Breaking News- Khashoggi Case: A Massive PsyOp Concocted by CIA-MI6-Mossad -- SIBEL EDMONDS

Bach
30 november 2018, 14:12
De Khassogi zaak op een deep state soap opera. We kunnen slechts speculeren over wat er werkelijk allemaal gebeurt op het wereldtoneel, waar de media ons slechts af en toe een glimp van geven. Trump zegt dat het een "Very viscious world" is. Wat in feite betekent dat we zowat constant bedrogen worden door de politici met hun vermeende verontwaardiging over schendingen van mensenrechten en dergelijke.
Khashoggi is/was Not who the mainstream media has been portraying. Right from day one the media published and marketed a false portrayal of this so-called victim, and did so intentionally. Jamal Khashoggi was not a journalist. He contributed less than a handful of fluff opinion pieces for the Washington Post (Of course a newspaper with a long history of CIA partnership). He was Osama Bin Laden’s partner and confidante through out the 80s. He’s been on the CIA team since 1982. In the 90s he worked as a liaison Intel officer for Saudi-CIA cooperation. Starting in the mid-2000s he was an active Arab Spring operative for several NGOs, many of them funded by George Soros and the CIA. Pretty much everything fed by the media giving Khashoggi and his background almost a saint-like status has been false. Intentionally.

I was the first and only person to debunk the media reports on the alleged Turkish fiancé. Only a few months before coming to Turkey, Khashoggi, while still married in Saudi Arabia, married an Egyptian woman in the US/Canada, with a public and publicized wedding- a sharia wedding. I obtained the pictures of his wedding and his new wife. The media, despite being fully aware of this, omitted this fact from their coverage. How could he meet this alleged Turkish woman and get engaged to her while on honeymoon with this new wife? Then there is the background of this fiancé as an active member of the Muslim Brotherhood, her time in Egypt, and her connections to Soros-Funded Arab Spring NGOs. And let’s not forget her ever-changing story and timeline for the day Khashoggi entered the Saudi consulate.Deep state shit lijkt het te zijn. Men kan beter niet te veel te maken hebben met die straffeloze criminele wereld achter de schermen indien men een zuiver geweten wil behouden. Het is voldoende te beseffen dat wat de media ons tonen op een need to know basis is waarbij de waarheid niet zo essentieel is.

Jay-P.
20 december 2018, 04:18
Niet alle Consulaten zijn 't zelfde, He!
Verschil moet zijn:

https://ci4.googleusercontent.com/proxy/UmGfyVwhY2T0quFdwhTy4uB09KrC2FrdfwN61ENWq1ESQxY9Tq zd5VmrYKtxM0g-7M9gQ5RPDo-YhEYeEIug-y68qsWPViN-0L7haOsB9QcmeU8IkmnsGQJ5zFSoa0RSaUdHrgee_H8_vgI=s0-d-e1-ft#https://gallery.mailchimp.com/ad2849053d/images/1341d8b3-ef12-4f0e-986c-3ceaa3e4c263.jpg

Piero
31 december 2018, 20:44
Te oordelen naar de uitspraken van Trump zou het best kunnen dat hij wist dat Khashoggi vermmoord zou worden door de Saoedies. Alleen de 'klungelige manier' waarop dat gebeurde vond hij schokkend. Hoe dan ook de speculaties die eno2 heeft opgedoken, dat Khashoggi nog in leven zou kunnen zijn, zijn dan toch wel belachelijk. Het doel lijkt mij de VS in discrediet te brengen. Turkije laat nu weer informatie lekken om aan te tonen dat de resten van Khashoggi in 5 koffers in de ambtswoning van de Saoedische consul zijn gereden.

Beelden van het transport van de resten van Khashoggi.

https://nos.nl/artikel/2265727-turks-tv-station-toont-beelden-van-transport-resten-khashoggi.html

Aenigma
2 januari 2019, 11:06
Ik heb het over de mid term verkiezingen

Tja was nu ook niet echt een groot verlies voor trump
Zowel clinton als obama hebben veel slechtere scores gehaald tijdens hun mid terms en hij heeft de schade serieus beperkt

edit : nu pas door dat het al een oud bericht was

eno2
21 februari 2019, 00:19
Tja was nu ook niet echt een groot verlies voor trump


De Kamer verliezen is een politiek zeer hinderlijk verlies.
En een gevaarlijk verlies, persoonlijk voor hem.

----

Khashoggi lijkt zo goed als vergeten...

Bach
21 februari 2019, 01:32
----

Khashoggi lijkt zo goed als vergeten...Trump is de sabeltjesdans al terug aan het oefenen. En hij wil nu 12 nucleaire centrales aan Saoudi Arabië verkopen. Dus mensen zitten daar zonder energie.

eno2
31 maart 2019, 10:49
Zoals dus niet meer moest bewezen worden, kunnen die barbaarse Saudi's zo ongeveer doen wat ze willen. Het Westen knipt en buigt nog steeds. Nog steeds.

Pandareus
1 april 2019, 19:48
Zoals dus niet meer moest bewezen worden, kunnen die barbaarse Saudi's zo ongeveer doen wat ze willen. Het Westen knipt en buigt nog steeds. Nog steeds.

In Saoudi Arabië is er elke vrijdag publieke terechtstelling op chop-chop market van moordenaars, verkrachters en pedofielen. Met het zwaard.

Eyjafjallajökull
2 april 2019, 14:01
In Saoudi Arabië is er elke vrijdag publieke terechtstelling op chop-chop market van moordenaars, verkrachters en pedofielen. Met het zwaard.

Voor de pedofielen gaan ze binnenkort wel overschakelen op Khil's dubbele koord :-)

SDX
2 april 2019, 14:17
Voor de pedofielen gaan ze binnenkort wel overschakelen op Khil's dubbele koord :-)

Jammer, maar helaas.

Was 't maar waar.

In Saoudi Arabië geldt sharia, onder sharia is er niet eens 'n wettelijke leeftijd vastgesteld.
Pedofilie is er dus wettelijk toegestaan, 't begrip zelfs onbestaande.

Any kind of sexual activity outside marriage is illegal in Saudi Arabia. As of 2013, age of consent for marriage was expected to be set to 18,[73] but this was opposed by the grand mufti.[74](no minimum age of marriage for girls Grand Mufti).In 2013, no restrictions regarding age existedVandaar pedo2's bezorgdheid over SA wellicht?

Lof der Zotheid
2 april 2019, 16:27
Jammer, maar helaas.

Was 't maar waar.

In Saoudi Arabië geldt sharia, onder sharia is er niet eens 'n wettelijke leeftijd vastgesteld.
Pedofilie is er dus wettelijk toegestaan, 't begrip zelfs onbestaande.

Any kind of sexual activity outside marriage is illegal in Saudi Arabia. As of 2013, age of consent for marriage was expected to be set to 18,[73] but this was opposed by the grand mufti.[74](no minimum age of marriage for girls Grand Mufti).In 2013, no restrictions regarding age existed

Vandaar pedo2's bezorgdheid over SA wellicht?

Dat moet daar het ware paradijs zijn voor hem. Hoewel, fourageren wordt daar met handje-hak bestraft...

SDX
2 april 2019, 16:34
Dat moet daar het ware paradijs zijn voor hem. Hoewel, fourageren wordt daar met handje-hak bestraft...

Wie zei ook alweer "elk foordeel hep zu nadeel" Cruyff?
Of was dat andersom?

Swat, alstie 't maar afbolt.

Lof der Zotheid
3 april 2019, 10:28
Wie zei ook alweer "elk foordeel hep zu nadeel"? Cruyff?

Ik denk dat dat inderdaad Cruyff was.

Of was dat andersom?

Eerlijk gezegd, speelt dat geen rol, beide versies kloppen als een bus.

Swat, alstie 't maar afbolt.

Dat hopen velen met u...

Piero
28 juni 2019, 21:31
https://pbs.twimg.com/media/D-JiWOfWsAA0Mrl.jpg

Koningin Máxima heeft op de G20-top in Japan in Osaka gesproken met de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman, o.a. over de economische positie van vrouwen in Saudi-Arabië. Deze maand is Salman in een VN-rapport beschuldigd van betrokkenheid bij de moord op journalist Khashoggi. Consequenties? No observable reverberations.

Kamerleden zijn verbaasd over gesprek Máxima en omstreden Saudische prins. Een lastig parket. Maar kamerleden, wat denkt u van sancties tegen SA?

NOS.

Gipsy
28 juni 2019, 22:03
https://pbs.twimg.com/media/D-JiWOfWsAA0Mrl.jpg

Koningin Máxima heeft op de G20-top in Japan in Osaka gesproken met de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman, o.a. over de economische positie van vrouwen in Saudi-Arabië. Deze maand is Salman in een VN-rapport beschuldigd van betrokkenheid bij de moord op journalist Khashoggi. Consequenties? No observable reverberations.

Kamerleden zijn verbaasd over gesprek Máxima en omstreden Saudische prins. Een lastig parket. Maar kamerleden, wat denkt u van sancties tegen SA?

NOS.

SA is een bevriende natie, het is een smeerlap maar het is onze smeerlap. He is our bread and butter en een constante voor olielevering. Khassoggi is maar een pak vet stinkend vlees om in stukken te snijden. Hop ernstig thema nu.

Frankenstein
28 juni 2019, 23:17
https://pbs.twimg.com/media/D-JiWOfWsAA0Mrl.jpg

Koningin Máxima heeft op de G20-top in Japan in Osaka gesproken met de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman, o.a. over de economische positie van vrouwen in Saudi-Arabië. Deze maand is Salman in een VN-rapport beschuldigd van betrokkenheid bij de moord op journalist Khashoggi. Consequenties? No observable reverberations.

Kamerleden zijn verbaasd over gesprek Máxima en omstreden Saudische prins. Een lastig parket. Maar kamerleden, wat denkt u van sancties tegen SA?

NOS.

Zelfde soort als Mabel; valt op killers en houdt van paleizen.

Piero
30 juni 2019, 10:37
Zelfde soort als Mabel; valt op killers en houdt van paleizen.

Dat gaat mij te ver. De foto is gepubliceerd door de persdienst van Mohammed Salman en de bedoeling daarvan spreekt voor zich. Koningin Maxima is gecompromiteerd en Nederland kan nu maar beter zwijgen over de moord op Khashoggi en wie er nog over begint schaadt tevens de reputatie van Maxima. En er was al een kwestie in Argentinië die niet wordt vergeten.

In Nederland valt dit niet goed. Op slag wordt duidelijk dat het niet verstandig is dat de vorstin een functie vervult bij de VN. De vraag is ook of Willem hiervan wist en wat hij er van vond. Als hij dit prima vond dan mag de bagger ook over zijn Hoofd worden uitgestort. Dit moet consequenties hebben. Verantwoordelijk is premier Rutte. Zijn politieke antenne had dit moeten voorzien. Waren er helemaal geen afspraken gemaakt over de manier waarop Maxima deze rol zou vervullen? Wordt haar agenda voor publiekelijk functioneren dan niet bewaakt door de premier? Heeft ze die functie bij de VN omdat ze als werkende moeder zo betrokken is bij kredietverstrekking aan vrouwen of omdat ze majesteit is? Wie heeft die ontmoeting geregeld, op wiens initiatief gebeurde dat? Welke financiële grootheid zit daar achter? Wat was de beloning voor deze service? Of betaalt de VN dat allemaal?

Premier Rutte zal wel weer naar de doofpot grijpen. Maar dat is lastig. Het fotorolletje is dit keer niet verdwenen.

Frankenstein
30 juni 2019, 11:30
Wacht eens even.. Je stelt de vraag of Willem Alexander hiervan af wist?

Alexander 'was een beetje dom geweest' Herinnert u zich nog ?? Aldus Maxima - - ergens in de Wim Kok periode meen ik nog. Is dit de Argentinië kwestie waar ge op hint? Want die kwestie is voor mij nogal breed van begrip..

Mag dit onderwerp niet naar de doofpot gaan; ben ik iig zeer benieuwd wat de reactie van Alexander (nu dit keer) op zijn vrouw zal zijn.

Pandareus
30 juni 2019, 12:03
SA is een bevriende natie, het is een smeerlap maar het is onze smeerlap. He is our bread and butter en een constante voor olielevering. Khassoggi is maar een pak vet stinkend vlees om in stukken te snijden. Hop ernstig thema nu.

:lol::lol::lol:

Khassogi is al lang vergeten, geen enkel land dat zaken doet met SA gaat nog echt in die pot blijven roeren. Men heeft dat op de 'arabische' manier opgelost : de familieleden hun stilte gekocht door ze veeel geld te geven in ruil voor STFU en intern zijn er enkele vazallen als zondebok aangewezen.

Waarom zou Maxima daarover beginnen zagen ?

Piero
30 juni 2019, 12:04
Wacht eens even.. Je stelt de vraag of Willem Alexander hiervan af wist?

Alexander 'was een beetje dom geweest' Herinnert u zich nog ?? Aldus Maxima - - ergens in de Wim Kok periode meen ik nog. Is dit de Argentinië kwestie waar ge op hint? Want die kwestie is voor mij nogal breed van begrip..

Mag dit onderwerp niet naar de doofpot gaan; ben ik iig zeer benieuwd wat de reactie van Alexander (nu dit keer) op zijn vrouw zal zijn.

Ik gok er op dat we zijn reactie nooit zullen horen. Of Rutte moet zo dom zijn om Alex daarvoor niet te waarschuwen.

Piero
30 juni 2019, 16:30
Rutte staat helemaal achter Maxima. "Zij heeft precies gedaan wat ze moest doen" ... in haar rol als "speciaal vertegenwoordiger van de VN, gesproken met de inkomende voorzitters van de landen die deelnemen aan de top."

Nou is het ook niet handig van de journalist om te stellen dat ze de moord op Khshoggi had moeten ter sprake brengen. Erg stom zelfs. Rutte kan zich daar makkelijk tegen verweren. Wat wringt is dat zij met Kashoggi spreekt of zels dat ze een onderonsje moet hebben de voorzitters van de landen. Haar onderwerp is niet zo dringend dat het gesprek onder deze omstandigheden had moeten worden geagendeerd. Zij rijdt als "speciale vertegenwoordiger" in een totaal onbelangrijke bijwagen van de VN. Nogmaals, haal haar daar weg. Een koningin heeft geen baan bij de VN waar "ze doet wat ze MOET doen, potverdrie. Zij slim? Een beetje dom eigenlijk.

Frankenstein
30 juni 2019, 17:41
Rutte staat helemaal achter Maxima. "Zij heeft precies gedaan wat ze moest doen" ... in haar rol als "speciaal vertegenwoordiger van de VN, gesproken met de inkomende voorzitters van de landen die deelnemen aan de top."

Nou is het ook niet handig van de journalist om te stellen dat ze de moord op Khshoggi had moeten ter sprake brengen. Erg stom zelfs. Rutte kan zich daar makkelijk tegen verweren. Wat wringt is dat zij met Kashoggi spreekt of zels dat ze een onderonsje moet hebben de voorzitters van de landen. Haar onderwerp is niet zo dringend dat het gesprek onder deze omstandigheden had moeten worden geagendeerd. Zij rijdt als "speciale vertegenwoordiger" in een totaal onbelangrijke bijwagen van de VN. Nogmaals, haal haar daar weg. Een koningin heeft geen baan bij de VN waar "ze doet wat ze MOET doen, potverdrie. Zij slim? Een beetje dom eigenlijk.

Piero, u zegt" haal haar daar weg"?
Deze prinsesjes willen niets anders dan handjes drukken met de machtigen der wereld. Wie bent u om dit haar af te nemen?
Mabel was er bereid voor om met een homsexueel te trouwen. Maxima nam de betere route door voor prins bier te gaan. Dit zijn geen normale dames Piero, dit zijn dames die voor koningin gaan. Voor het overige, quote, geef ik u 100% gelijk.

Piero
1 juli 2019, 23:56
Piero, u zegt" haal haar daar weg"?
Deze prinsesjes willen niets anders dan handjes drukken met de machtigen der wereld. Wie bent u om dit haar af te nemen?
Mabel was er bereid voor om met een homsexueel te trouwen. Maxima nam de betere route door voor prins bier te gaan. Dit zijn geen normale dames Piero, dit zijn dames die voor koningin gaan. Voor het overige, quote, geef ik u 100% gelijk.

Daarover wil ik niet oordelen. Haar politieke antenne doet niet ter zake. Wel over het feit dat Rutte dat gesprek van koningin Maxima met kroonprins Mohammed bin Salman heeft goedgekeurd (en dat een persfoto werd toegestaan). Niet een klein beetje dom. Het is oliedom. Dat wordt dan ook scherp veroordeeld in een debat in de tweede kamer.

Veel partijen vinden het zeer ongewenst dat het kabinet toestemming gaf voor het gesprek met de man die verantwoordelijk wordt gehouden voor de moord op en het in stukken zagen van journalist Jamal Khashoggi. "Ze is door het kabinet een politiek mijnenveld ingestuurd", zei GroenLinks-Kamerlid Van Ojik.

Het kabinet heeft er bewust voor gekozen om de ontmoeting door te laten, ook al lag er net een VN-rapport over de betrokkenheid van bin Salman bij de moord. "Als wij het gesprek hadden afgezegd, hadden we politiek vermengd met het belangrijke werk dat de koningin doet", meende Blok. NOS (https://nos.nl/artikel/2291535-blok-en-kamer-blijven-het-oneens-over-gesprek-maxima-met-saudische-kroonprins.html)

Dit moet consequenties hebben. Haal haar weg bij de VN. En een motie van afkeuring richting kabinet.

Frankenstein
2 juli 2019, 01:26
Inderdaad de bal ligt niet bij Maxima; alhoewel als ik haar was zou ik toch tenminste de persfoto geweigerd hebben.

Ik begrijp hieruit dus dat Rutte een persfoto van Maxima met MBS heeft goedgekeurd cq werd toegestaan.

Blok heeft ook duidelijk boter op zijn hoofd. Ik meen dat Alexander geen handjes meer schudt met Putin na de MH17 ramp en ook nooit handjes zou gaan schudden met Desi Bouterse na de decembermoorden. Al helemaal niet voor de camera.

Ik sta werkelijk paf welk niveau het premierschap is beland! Stelletje ondergeschikte debielen in het topbestuur; ergens om te huilen waar Nederland onder zucht.

Frankenstein
2 juli 2019, 02:18
Ik lees 'zijn persdienst' betekent dus de Saoedische persdienst die de foto naar buiten heeft gebracht.. Daar ga je dus Maxima.

Al met al zeer dom wat hier gebeurd is en idd ik sluit mij aan; Maxima moet daar weg wil het koninklijk huis geen flater worden. Wat ik ergens op hoop—maar dat is off topic.

https://nos.nl/l/2291287

Piero
2 juli 2019, 09:27
Het gebeuren roept herinneringen op aan de miskleun in Mozombique. Daar kochten de van Oranjes in 2010 een vakantievilla. Toen hen aan het verstand was gebracht dat dat geen goede zet was probeerden ze de villa te verkopen. Zonder succes. Als Maxima zich verveelt in haar huwelijk raad ik haar aan op te stappen naar een ver weg land. En Alex mag van mij voor de rest van zijn leven met vakantie gaan.