PDA

View Full Version : Arme rijken.


Piero
27 december 2018, 13:12
Je zou echt met ze te doen krijgen. 3000 arme Australiërs die vanwege de woningnood een half miljoen moeten betalen, of lenen, voor een nieuwe luxueuze (dat wel) flat met twee kamers, en die dan op straat komen te staan als het gebouw van 36 verdiepingen begint te kraken en bewegen. De woningnood was zo groot dat het gebouw "onder tijdsdruk" moest worden gebouwd. Het is verschrikkelijk onrehtvaardig wat beschaafde mensen allemaal te verduren krijgen.

Nieuw Australisch flatgebouw nu al te onveilig om er te wonen ....

Het flatgebouw met 36 verdiepingen werd in augustus opgeleverd. De woningen werden verkocht als luxueus en exclusief. De prijzen begonnen bij 340.000 euro voor een éénkamerwoning. Voor een appartement met twee slaapkamers moest 580.000 euro worden neergeteld. Sommige bewoners hebben al aangegeven dat ze de woning gaan verkopen.

https://nos.nl/artikel/2265190-nieuw-australisch-flatgebouw-nu-al-te-onveilig-om-er-te-wonen.html

Nog een bericht over tijdelijke huisvesting, van 700.000 mensen:
https://nos.nl/artikel/2265149-teruggaan-naar-myanmar-het-lijkt-verder-weg-dan-ooit.html

Universalia
27 december 2018, 14:27
Ik kijk regelmatig naar 'House Rules Australia' op Vitaya en ik verschiet er echt niet van dat er woningen zijn waar 'barstjes' inkomen aldaar.

Het merendeel van de gebouwen is daar gewoon in hout.

Een voorbeeld. (https://www.youtube.com/watch?v=riB5y7MKfD0)

Ook bij Million Dollar Listing zie je soms gebouwen/huizen zetten dat je denkt, dat zouden wij nog niet willen als woning.

Hier in de EU liggen de elektriciteitskabels en andere allemaal netjes onder de grond daar hangen die op palen wat een wreed storend effect geeft in het straatbeeld.

Maar kom ... :-D

Frankenstein
27 december 2018, 16:44
Te weinig en te dun rondijzer waarschijnlijk in beton verwerkt. Erg hoor dat deze laaie-lichter-praktijken Australië bereikt heeft..

Piero
27 december 2018, 18:55
Te weinig en te dun rondijzer waarschijnlijk in beton verwerkt. Erg hoor dat deze laaie-lichter-praktijken Australië bereikt heeft..

Dat ziet u goed. Alles draait om geld. En bij dergelijke megaprojecten lopen de kosten wel eens uit de hand.

Frankenstein
27 december 2018, 20:26
Dat ziet u goed. Alles draait om geld. En bij dergelijke megaprojecten lopen de kosten wel eens uit de hand.

Nu de schuldvraag dus. Wie is verantwoordelijk ? Bouwvakkers moeten met hun eigen ogen gezien moeten hebben dat er 'iets' niet deugde tijdens de bouw. EN dan toch doorwerken..

Het komt op mij erg 2e of 3e wereld-achtig over. Namelijk niemand durft iemand te 'verklikken' als er ernstige fouten tijdens het werk worden gemaakt. Wie klikt is persona non grata, juist als dit tegen de opdrachtgever is..

Om zulke steken voor zo'n groot project - waar vele duizenden arbeidsuren in heeft gezeten - onder het tapijt te kunnen moffelen is of knap of het interesseert de bouwvakkers gewoon geen hol. Deze gaan puur voor het geld. Laatste ga ik ook vanuit..

Gipsy
27 december 2018, 20:44
[