PDA

View Full Version : The Rise and Doings of Alexandria Ocasio-Cortez


eno2
8 maart 2019, 15:38
AOC is 'The New Politician'.

Alexandria Ocasio-Cortez says justice system ‘broken’ as lawyers compare jail time (of Paul Manafort) to that of low-level offenders

eno2
8 maart 2019, 16:54
, ‘justice’ isn’t blind. It’s bought.” She said.

Bach
8 maart 2019, 18:13
Geen eigen inbreng

Zonder bronvermelding

De indruk gevend de auteur van de tekst te zijn.

Geen enkel Nederlands woord.

Weinig respect voor het forum spreekt er uit het handelen van Mr. Eno2

Pandareus
8 maart 2019, 18:47
Forumleden die het reglement met voeten treden door te quoten zonder bronvermelding moeten tegen hun kloten gestampt worden.
Als ze dan nog pedant willen doen door op een nederlandstalig forum alles in het engels te schrijven dan kunnen ze best na de stamp in de kloten gewoon in de gracht worden gesmeten.

Elio di Supo
8 maart 2019, 22:26
Je vraagt je af waarom iemand nog uberhaupt op een forum wil zitten met zo een lange negeerlijst. Zielig ventje.

DewareJakob
8 maart 2019, 22:46
Je vraagt je af waarom iemand nog uberhaupt op een forum wil zitten met zo een lange negeerlijst. Zielig ventje.
En de vraag, hoe kom je aan zo'n lange negeerlijst op al die fora waar je actief (sic) bent. Het ligt waarschijnlijk aan al de anderen.

eno2
8 maart 2019, 23:21
De titel is mijn eigen inbreng en 'she's the new politician' ook.

Voor de rest heb ik de auteur geciteerd: AOC.

Nederlandse vertaling is niet verplicht.

Inhoudelijke reacties zijn welkom.

Voor wat haar doings betreft, er zal ruim gelegenheid volgen daar verder op in te gaan.


Justice is bought is een zware veroordeling. Ik denk dat er in het geval van Manafort en vele andere er veel reden is om dat te stellen. Dit is klasse justitie.

Bach
8 maart 2019, 23:36
U quote uit The Guardian op een wijze die doet denken dat u het zelf schreef Eno. En zelfs nu doet u geen moeite de zaak recht te zetten. Integendeel.

eno2
9 maart 2019, 13:55
Could 'climate delayer' become the political epithet of our times?

….there is a way of using name-calling, not just to insult, but to introduce a new political idea. It seemed like Alexandria Ocasio-Cortez was doing that this week when she used the term “climate delayer” to call out those dragging their feet on climate change.
https://www.theguardian.com/environment/2019/mar/01/could-climate-delayer-become-the-political-epithet-of-our-times


Ik heb haar woord(gebruik) alvast overgenomen.

Bach
10 maart 2019, 01:17
Heb je haar "war" dansje gezien?

Stultitiae
10 maart 2019, 02:18
Cortez "The world is going to end in 12 years if we don’t address climate change" is de zoveelste opgevoerde "empowered" beschermde diersoort.
Jongste congreslid ooit, vrouwelijk, "allochtoon", activiste, nog iets?
Een grote voet misschien?
https://nypost.com/2019/03/02/gas-guzzling-car-rides-expose-aocs-hypocrisy-amid-green-new-deal-pledge/

Eyjafjallajökull
10 maart 2019, 02:45
https://i.imgur.com/iPyAtV5.jpg

eno2
10 maart 2019, 14:16
Alexandria Ocasio-Cortez
?
Verified account

@AOC
Mar 8
More
I find it revealing when people mock where I came from, & say they’re going to “send me back to waitressing,” as if that is bad or shameful.

It’s as though they think being a member of Congress makes you intrinsically “better” than a waitress.

But our job is to serve, not rule.

I never used twitter nor followed tweets, but this person I follow.Bigdog123
2 maanden geleden (bewerkt)
Every time the crazy right and Fox News tries to defame her she stomps a mud hole in their asses! You better watch out she’s young, beautiful, very determined and fearless. Not too long from now she will be eligible to run for president. I can’t wait!https://www.youtube.com/watch?v=ZBeuzWWKrew?

Elio di Supo
11 maart 2019, 06:17
https://www.theguardian.com/environment/2019/mar/01/could-climate-delayer-become-the-political-epithet-of-our-times


Ik heb haar woord(gebruik) alvast overgenomen.

Ah, mooi. Ze heeft een scheldwoordje uitgevonden. Zal goed staan op haar grafzerk als haar tijd gekomen is.

TheFourHorsemen
11 maart 2019, 09:23
Hoelang gaan ze haar nog hypen?

Iedereen beseft toch dat zij veel te links en veel te naïef is om de top te bereiken in een land als de VS?

morte-vivante
11 maart 2019, 10:30
de Sarah Palin van de DEMS

eno2
11 maart 2019, 10:37
En wat moet dat betekenen misschien? Dat ze binnenkort totaal van het toneel verdwijnt? Ze runt in elk geval op geen enkel ticket. Reken er alvast maar op dat het niettemin een blijvertje is, en meer dan dat, een bepalertje van de programma's van de DEM hopefuls.

Hoomer
11 maart 2019, 10:46
AOC is 'The New Politician'.

Alexandria Ocasio-Cortez says justice system ‘broken’ as lawyers compare jail time (of Paul Manafort) to that of low-level offenders

Lees hieronder, wat de groene/linkse idioten over het hoofd zien:

Groene Nieuwe Deal’ van rijzende Democratische ster Ocasio-Cortez betekent ‘de uitroeiing van al het leven op aarde’ – ‘Als fossiele brandstoffen worden verboden zal iedere boom op aarde worden omgehakt’ (http://xandernieuws.punt.nl/content/2019/03/Oprichter-Greenpeace-Stoppen-met-fossiele-brandstoffen-zal-massasterfte-veroorzaken)
Dr. Patrick Moore, mede oprichter van Greenpeace, heeft keihard uitgehaald naar Alexandria Ocasio-Cortez (foto), het nieuwe lievelingetje van ‘progressief’ links Amerika (en aan de artikelen op o.a. de NOS te zien ook van links Nederland). De ‘Democratische Socialist’ heeft namelijk een ‘Groene Nieuwe Deal’ gepresenteerd die tientallen biljoenen dollars gaat kosten en de Verenigde Staten volgens tal van critici zullen terugwerpen naar een pre-industriële samenleving. Moore twitterde dat hij Ocasio-Cortez een ‘hypocriet’ en een ‘hoogdravend sukkeltje’ vindt, omdat de uitvoering van haar eis om te stoppen met fossiele brandstoffen –waar het kabinet Rutte met de afschakeling van aardgas al mee begonnen is - ‘massasterfte’ zal veroorzaken.Moore brak jaren geleden met ‘zijn’ Greenpeace nadat de milieubeweging van binnenuit was overgenomen door extreemlinkse anarchisten, waar Ocasio-Cortez exemplarisch voor is.

Weg met alle vliegtuigen en auto’s (behalve voor haar zelf)

De ‘Groene Nieuwe Deal’, zeg maar de GroenLinks versie van Ruttes Klimaatakkoord in overdrive, wil dat de VS compleet breekt met olie, gas en kernenergie. Vliegverkeer moet worden vervangen door treinen (zelfs over oceanen), en 99% van alle auto’s moeten verdwijnen.

Zoals gebruikelijk natuurlijk met uitzondering van de heersende elite. Zo bericht de New York Post dat Ocasio zelf een gigantische ‘CO2 voetafdruk’ heeft, onder meer omdat haar campagneteam bijna uitsluitend gebruik maakt van gewone benzineauto’s. Zelf nam ze tussen mei 2017 en december vorig jaar 66 keer het vliegtuig, tegen slechts 18 keer de trein, waar als het aan haar ligt straks alle mensen verplicht op moeten overschakelen.

Socialistische geldpersen aan voor gratis wonen

Daar bovenop moet ieder gebouw in de VS grondig worden aangepast of zelfs opnieuw gebouwd om aan zeer strenge klimaateisen te kunnen voldoen. Cortez wil daarvoor miljoenen overheidsbanen financieren. Degenen die niet willen werken mogen overigens volledig betaald thuisblijven en hoeven ook geen woonlasten meer betalen. Maar wie zou dat nou willen?

Hoe ‘AOC’ haar groene Utopia wil betalen? Simpel: door gewoon de geldpersen aan te zetten, wat de enige mogelijkheid is om haar draconische en peperdure plannen te financieren. Dat dit socialisme in de hele historie overal ter wereld leidde tot wijd verspreide armoede en ellende mag geen naam hebben, want ‘wij gaan het deze keer goed doen’, aldus Cortez in een eerder interview.

‘Dit plan betekent de uitroeiing van al het leven. Briljant’

De Groene Nieuwe Deal stelt zelfs dat alle broeikasgassen uit de atmosfeer moeten worden gehaald. Moores reactie: ‘Technisch (wetenschappelijk) betekent dit dat alle waterdamp en alle CO2 wordt verwijderd, wat de uitroeiing van al het leven betekent. Briljant.’

AOC schreef daarop dat ‘als je de deal niet leuk vindt, je maar met je eigen ambitieuze voorstel moet komen om de wereldwijde klimaatcrisis op te lossen. Tot dan zijn wij de baas, en roep jij maar wat vanaf de zijlijn.’

‘Einde fossiele brandstoffen = massasterfte’

Waarop Moore van zich af beet: ‘Hoogdravend sukkeltje. Je hebt geen enkel plan om zonder fossiele brandstoffen 8 miljard mensen te voeden, of het voedsel in de steden te krijgen. Paarden? Als fossiele brandstoffen worden verboden dan zal iedere boom op aarde worden omgehakt voor brandstof om te koken en te verwarmen. Je zult massasterfte veroorzaken... Je bent niets anders dan een doodgewone hypocriet, net als de rest, en hebt NUL expertise op ieder gebied waar je beweert iets over te kunnen zeggen.’

In een latere reactie op een tweet van een andere klimaatfanaat die beweerde dat ‘het einde van fossiele brandstoffen onvermijdelijk’ is, schreef Moore: ‘Je lijdt aan waanbeelden als je denkt dat fossiele brandstoffen op korte termijn zullen verdwijnen. Misschien over 500 jaar. AOC’s houding is onverantwoordelijk en neerbuigend. Ze is een neofyt die doet alsof ze slim is. Haar soort zal, als ze de leiding krijgen, ons naar de ondergang leiden.’

Ondertussen, in eigen land...

Tot ‘haar soort’ kunnen in ons eigen land –weliswaar meestal wat minder extremistisch- inmiddels de meeste politieke leiders worden gerekend, met GroenLinks leider Jesse Klaver en D66 voorman Rob Jetten voorop, op de voet gevolgd door VVD leider en voormalig liberaal Mark Rutte. U weet dus op wie u moet stemmen als u ook vindt dat de mensheid in wezen massaal zelfmoord voor het klimaat moet plegen (om de opwarming met welgeteld 0,05 graden te verminderen), zoals Moore, nota bene klimaatactivist van het eerste uur, het feitelijk concludeert.

Letterlijk Uit: Xandernieuws overgenomen. (http://xandernieuws.punt.nl/content/2019/03/Oprichter-Greenpeace-Stoppen-met-fossiele-brandstoffen-zal-massasterfte-veroorzaken)

Of voor die met hun gebrekkig Engels hier: https://www.zerohedge.com/news/2019-03-03/greenpeace-co-founder-rips-pompous-little-twit-ocasio-cortez-garden-variety

Elio di Supo
11 maart 2019, 10:49
En wat moet dat betekenen misschien? Dat ze binnenkort totaal van het toneel verdwijnt? Ze runt in elk geval op geen enkel ticket. Reken er alvast maar op dat het niettemin een blijvertje is, en meer dan dat, een bepalertje van de programma's van de DEM hopefuls.

Wat uw onderbuik zegt zal me worst wezen.

TheFourHorsemen
11 maart 2019, 11:01
En wat moet dat betekenen misschien? Dat ze binnenkort totaal van het toneel verdwijnt? Ze runt in elk geval op geen enkel ticket. Reken er alvast maar op dat het niettemin een blijvertje is, en meer dan dat, een bepalertje van de programma's van de DEM hopefuls.

Als binnen enkele jaren blijkt dat geen enkel van haar gezellige ideeën kans maakt om te worden uitgevoerd, zal ze inderdaad naar de achtergrond verdwijnen.

Ze is momenteel een leuk boegbeeld, maar daar blijft het bij.


Ze is jong en latina, die dingen bepalen haar populariteit. Qua inhoud lijkt ze inderdaad - zoals hierboven terecht wordt opgemerkt - een linkse Sarah Palin te zijn. Feiten mogen ook bij haar kennelijk niet in de weg staan van mooie ideeën.

Lof der Zotheid
11 maart 2019, 14:50
AOC is 'The New Politician'.

Alexandria Ocasio-Cortez says justice system ‘broken’ as lawyers compare jail time (of Paul Manafort) to that of low-level offenders

Vreemd. Die vrouw is nochtans ouder dan 17. En toch bent u geïnteresseerd?

SDX
11 maart 2019, 14:57
Vreemd. Die vrouw is nochtans ouder dan 17. En toch bent u geïnteresseerd?
Ze heeft de verstandelijke capaciteiten van 'n 12-jarige, dat helpt.

Jay-P.
11 maart 2019, 15:16
Ze heeft de verstandelijke capaciteiten van 'n 12-jarige, dat helpt.:oops::oops: ... :rofl:

Eyjafjallajökull
11 maart 2019, 16:10
Ze heeft de verstandelijke capaciteiten van 'n 12-jarige, dat helpt.

QED :

https://cdn.factcheck.org/UploadedFiles/OcasioCortez_falsememe_092418-256x355.jpg

tomm
11 maart 2019, 16:32
Cortez "The world is going to end in 12 years if we don’t address climate change" is de zoveelste opgevoerde "empowered" beschermde diersoort.
Jongste congreslid ooit, vrouwelijk, "allochtoon", activiste, nog iets?
Een grote voet misschien?
https://nypost.com/2019/03/02/gas-guzzling-car-rides-expose-aocs-hypocrisy-amid-green-new-deal-pledge/
Ze is al beschuldigd van antisemitisme. Natuurlijk want ze maakt geen deel uit van het clubje door steenrijke Joden gefinancierde politici en ze durft zich kritisch uitlaten over de schendingen van de mensenrechten en het internationaal recht door Israël.
Ware het niet dat Sanders zelf een Jood is was hij net als Corbyn ook al lang beschuldigd van antisemitisme maar in het geval van Sanders zou dat belachelijk overkomen.

Bad Attila
11 maart 2019, 16:36
QED :

https://cdn.factcheck.org/UploadedFiles/OcasioCortez_falsememe_092418-256x355.jpg

Of niet.

Q: Did Alexandria Ocasio-Cortez say “we’ll never have to worry about China attacking us” because of the country’s time difference?

A: No. There is no evidence she made the statement used in a viral meme.

https://www.factcheck.org/2018/09/viral-meme-makes-up-ocasio-cortez-quote/

tomm
11 maart 2019, 16:36
QED :

https://cdn.factcheck.org/UploadedFiles/OcasioCortez_falsememe_092418-256x355.jpg

De VS heeft nood aan politici die niet overal boel en oorlog willen om zo geld te ontvangen van de wapenindustrie. Nood aan politici die betere relaties willen met Rusland en China en geen oorlog willen beginnen tegen Iran of Venezuela. Politici ook die geen militaire coups bekokstoven.

tomm
11 maart 2019, 16:38
Ze kom zich niet voorbereiden door op voorhand in Washington in te trekken want kon de huur niet betalen. Een van de weinige congres leden die niet steenrijk is en dus meer voeling heeft met de meerderheid in de VS die amper rondkomen.

morte-vivante
11 maart 2019, 16:58
De VS heeft nood aan politici die niet overal boel en oorlog willen om zo geld te ontvangen van de wapenindustrie. Nood aan politici die betere relaties willen met Rusland en China en geen oorlog willen beginnen tegen Iran of Venezuela. Politici ook die geen militaire coups bekokstoven.

Ge supportert dan ook voor Tulsi Gabbard?

SDX
11 maart 2019, 17:03
Of niet.

Q: Did Alexandria Ocasio-Cortez say “we’ll never have to worry about China attacking us” because of the country’s time difference?

A: No. There is no evidence she made the statement used in a viral meme.

https://www.factcheck.org/2018/09/viral-meme-makes-up-ocasio-cortez-quote/

Q: Did Alexandria Ocasio Cortez say other stupid things?

A: She definitely did, on numerous ocasions.
The smart things she said were written by Saikat Chakrabarti.

morte-vivante
11 maart 2019, 17:07
Ze kom zich niet voorbereiden door op voorhand in Washington in te trekken want kon de huur niet betalen. Een van de weinige congres leden die niet steenrijk is en dus meer voeling heeft met de meerderheid in de VS die amper rondkomen.

ROFL

PR heeft ze al onder de knie. Net zoals het socialistisch gezegde "follow what I say, not what I do".

Bad Attila
11 maart 2019, 17:09
Q: Did Alexandria Ocasio Cortez say other stupid things?

A: She definitely did, on numerous ocasions.
The smart things she said were written by Saikat Chakrabarti.

Dan is het toch eenvoudig naar quotes te verwijzen dat ze daadwerkelijk heeft uitgesproken, niet?

Of vergt dat te veel inspanningen van de hersenpan? :lol:

Eyjafjallajökull
11 maart 2019, 17:12
Ze kom zich niet voorbereiden door op voorhand in Washington in te trekken want kon de huur niet betalen. Een van de weinige congres leden die niet steenrijk is en dus meer voeling heeft met de meerderheid in de VS die amper rondkomen.

Die meerderheid in de VS, Vliegen die ook 66x per jaar met het vliegtuig ?

SDX
11 maart 2019, 17:50
Dan is het toch eenvoudig naar quotes te verwijzen dat ze daadwerkelijk heeft uitgesproken, niet?

Of vergt dat te veel inspanningen van de hersenpan? :lol:

Sommige dingen die ze uitkraamt doen inderdaad heel erg pijn aan de hersenpan.

Maar vaak is 't ook enkel maar 'n "uhm...you know...I a..well...three chambers of congress...I'm the boss...I will be signing bills into laws...I will be inaugurated...well...you know...uhm...recreate the NASA Challenger Mission as a girl scout... (die ontplofte)...".

Zonder de rest, bepaalde punten in de New Green Deal, haar "kennis" over Israel dat Palestina bezet, waar ze plots geen kennis over had enzomeer.

The gift that keeps on giving, zoals ze reeds genoemd wordt. :D
Ik hou van dat mens, oprecht!

SDX
11 maart 2019, 17:55
Die meerderheid in de VS, Vliegen die ook 66x per jaar met het vliegtuig ?

Alle vliegverkeer moet verboden worden - New Green Deal - iedereen met de trein, met z'n allen naar Hawaiï, met de trein.

Elio di Supo
11 maart 2019, 18:02
Alle vliegverkeer moet verboden worden - New Green Deal - iedereen met de trein, met z'n allen naar Hawaiï, met de trein.

https://www.youtube.com/watch?v=73NFth9eHWs

Hier is de klimaatjeugd avant la lettre.

tomm
12 maart 2019, 00:58
Die meerderheid in de VS, Vliegen die ook 66x per jaar met het vliegtuig ?

Ze moet wel campagne voeren hé om verkozen te raken. Maar dat kwam niet uit eigen zak, wel via crowdfunding. Belangrijk is dat ze zich niet liet omkopen door de rijke elite zoals de overgrote meerderheid van de congres leden.

tomm
12 maart 2019, 01:01
Alle vliegverkeer moet verboden worden - New Green Deal - iedereen met de trein, met z'n allen naar Hawaiï, met de trein.

Niemand zegt dat. Maar waarom in godsnaam zou je het vliegtuig nemen naar Amsterdam of Parijs, of naar Londen, als je er in minder dan 2 u met de trein staat...

Niemand vraagt ons om met de trein naar Turkije te reizen, maar korte afstanden kun je beter met de trein doen.

eno2
12 maart 2019, 01:11
The 'hypocrite alert' (https://www.louderwithcrowder.com/hypocrite-alert-alexandria-ocasio-cortez-prefers-air-travel-to-train-travel-by-a-lot/) gives 39 trips for the campaign. .

A review of disbursements by the Ocasio-Cortez 2018 campaign reveals a clear inclination to choose air travel over rail for long-distances and personal vehicles over public transit for local trips.

Total disbursements to airlines totaled $20,490 to at least six different carriers for at least 39 trips. Disbursements for rail travel (Amtrak) totaled $3,147 for at least ten trips.

For short distance travel, the campaign utilized the car services Lyft, Juno, and Uber to the tune of $14,288, while disbursements for the Metro totaled $5,368.

That's ~23K non flight and ~20K flight

eno2
12 maart 2019, 01:14
Ook bij een succesvolle New Green Deal zou vliegreizen nodig blijven voor reizen van kust tot kust - bijvoorbeeld.

eno2
12 maart 2019, 01:32
ROFL

PR heeft ze al onder de knie. Net zoals het socialistisch gezegde "follow what I say, not what I do".


It's not easy for many to become a congress woman and put a revolutionary new policy together.

Not when you're that young and not later.

eno2
12 maart 2019, 02:03
.That's ~23K non flight and ~20K flight

Not a Belgian MP of course...

SDX
12 maart 2019, 02:54
https://www.youtube.com/watch?v=73NFth9eHWs

Hier is de klimaatjeugd avant la lettre.

We zijn gered!

SDX
12 maart 2019, 03:04
Niemand zegt dat. Maar waarom in godsnaam zou je het vliegtuig nemen naar Amsterdam of Parijs, of naar Londen, als je er in minder dan 2 u met de trein staat...

Niemand vraagt ons om met de trein naar Turkije te reizen, maar korte afstanden kun je beter met de trein doen.

New Green Deal;

"...build out high-speed rail at a scale where air travel stops becoming necessary.

Ik weet niet hoe jij 'stops becoming necessary' vertaalt, maar in mijn boek lijkt 't erg veel op 'ophoudt noodzakelijk te zijn' maw 'overbodig wordt?

Op welke energie tijden treinen?

SDX
12 maart 2019, 03:24
Amazon,

"...the city was paying for those jobs, so frankly, if we were willing to give Amazon 3...if we were willing to give away three billion dollars for this deal...we could invest those 3 billion in our district ourselves if we wanted to...

tomm
12 maart 2019, 09:10
New Green Deal;

"...build out high-speed rail at a scale where air travel stops becoming necessary.

Ik weet niet hoe jij 'stops becoming necessary' vertaalt, maar in mijn boek lijkt 't erg veel op 'ophoudt noodzakelijk te zijn' maw 'overbodig wordt?

Op welke energie tijden treinen?

Stops voor korte bestemmingen uiteraard. Goed dat zeggen ze er niet bij klinkt minder hip geef ik toe maar van LA naar NY zal nog steeds met het vliegtuig zijn zelfs in het Uber hippe groene tijdperk.

China neemt hier opnieuw het voorbeeld en toont ons de weg.
China, had 30 jaar geleden geen enkele hogesnelheidstrein nu hebben ze er meer dan de rest van de wereld samen. En Chinezen nemen massaal de trein, ook voor relatief lange afstanden (bvb. Shangai Beijing).
Er is een nieuw systeem ontwikkeld in China om mensen te beoordelen. Je krijgt punten. Wie belastingen ontduikt, verkeersovertredingen pleegt, losse handjes heeft, etc. krijgt negatieve punten. Die persoon zal dan ook geen internationaal paspoort krijgen en geen vliegticket kunnen bemachtigen. Wie het erg bond maakt kan zelfs niet meer met de trein reizen.

Laten we dat vergelijken met de lijn Amsterdam Brussel. Er werd veel in geïnvesteerd door de NS, niet door de NMBS. Maar er rijdt nog steeds een boemeltrein op, na het mislukken van de fyra, die er 3 uur over doet. De reden dat er nog steeds een vliegtuig verbinding Amsterdam Brussel bestaat.

De lijn naar Parijs is meer succesvol, in 1 u 10 minuten sta je van hartje Parijs in hartje Brussel. Daar kan geen enkele vliegmaatschappij tegenop.

Als de EU zich ergens nuttig zou kunnen maken, is het wel hierin. Toch zie je dat uitgerekend China investeert in high speed treinen in (Oost-) Europa, niet de EU. Zo is China een lijn aan het bouwen van Belgrado naar Budapest. Net als ze in Afrika een historische high speed lijn aan het bouwen zijn van de kust van Oost-Afrika naar de kust van West-Afrika.

tomm
12 maart 2019, 09:24
ROFL

PR heeft ze al onder de knie. Net zoals het socialistisch gezegde "follow what I say, not what I do".

Wie zegt voor de armen op te komen met zich steeds vierdubbel bewijzen en heiliger dan de paus zijn terwijl figuren als Trump overal mee weg lijken te komen.
Dat is oneerlijk dat weet U ook.
Er zouden meer politici voor de armen moeten opkomen dan zou de wereld een betere plaats zijn. Trump heeft veel arme dorpen en steden bezocht tijdens zijn campagne, maar daarna nooit meer, en heeft ook niets voor hen gedaan. Dat heet kiezersbedrog.

Eyjafjallajökull
12 maart 2019, 09:47
Wie zegt voor de armen op te komen met zich steeds vierdubbel bewijzen en heiliger dan de paus zijn terwijl figuren als Trump overal mee weg lijken te komen.
Dat is oneerlijk dat weet U ook.
Er zouden meer politici voor de armen moeten opkomen dan zou de wereld een betere plaats zijn. Trump heeft veel arme dorpen en steden bezocht tijdens zijn campagne, maar daarna nooit meer, en heeft ook niets voor hen gedaan. Dat heet kiezersbedrog.

Communisten komen niet op voor de armen. Hun streefdoel is net om iedereen arm te maken.

tomm
12 maart 2019, 10:05
deCommunisten komen niet op voor de armen. Hun streefdoel is net om iedereen arm te maken.

Dikke zever.
Zonder communisten of socialisten zaten we nu nog in een 19de eeuws systeem waar arbeiders arm en uitgebuit werden. Zoals dat nog bestaat in Bangladesh, Filipijnen, Honduras, Kenya, etc. zoveel landen in de wereld.

Maar daar wil U ongetwijfeld naar toe. Een wereld met geen arbeidswetten en extreme armoede, zodat de weinige rijken die er zijn het rijk voor zich alleen hebben.

In de VS zijn geen communisten of socialisten (behalve heel recent).
In de VS is de kinderarmoede 4 keer groter relatief gezien dan bij ons.
Dat vind U ongetwijfeld fantastisch, een wereld van winners en vooral heel veel loosers.

https://i.pinimg.com/originals/ce/d4/52/ced452b94d2aebd33a42d4b8aff49ee2.jpg

Een foto uit Pakistan, een land waar nog nooit socialisten en communisten aan de macht waren, wel pur sang kapitalisten.

https://img.huffingtonpost.com/asset/57daf6431800001b00314d86.jpg?ops=scalefit_820_noup scale

https://www.globalresearch.ca/wp-content/uploads/2017/05/Child-poverty.jpg

Ongetwijfeld een droom voor U.

Bach
12 maart 2019, 10:46
https://www.globalresearch.ca/wp-content/uploads/2017/05/Child-poverty.jpg

Ongetwijfeld een droom voor U.Wat wil je als je een land organiseert als een strijd van de mens tegen de mens? Dan krijg je dit typisch beeld op straat. Er ontbreekt enkel nog de dure auto die onverschillig voorbij rijdt. Dan heb je het kapitalisme in 1 klik gevangen.

eno2
12 maart 2019, 11:01
Dikke zever.
.

ID

Dik vet stompzinnig cliché maar wat meer verwachten…:oops::roll:

Flies shamelessly in the face of all evidence…..


And I'm NOT a communist….nor a FAN.

tomm
12 maart 2019, 12:11
Wat wil je als je een land organiseert als een strijd van de mens tegen de mens? Dan krijg je dit typisch beeld op straat. Er ontbreekt enkel nog de dure auto die onverschillig voorbij rijdt. Dan heb je het kapitalisme in 1 klik gevangen.

Manila, hoofdstad van de Amerikaanse ex-kolonie Filipijnen.

https://d255me3ukr1mgj.cloudfront.net/images/post_images/gap1454189383875.jpg

Dure luxeflats en een sloppenwijk vlak naast elkaar.

https://i0.wp.com/kuyamanzano.com/wp-content/uploads/2012/03/2735339551_81fde9aa1c.jpg

Een ander mooi voorbeeld van echt, rauw "niet sociaal gecorrigeerd" kapitalisme, zoals onze rechtse vrienden het hier ook graag zouden zien, Nairobi.

https://media.gettyimages.com/videos/kenyan-street-boys-in-the-streets-of-nairobi-sniff-glue-from-bottles-video-id450072090?s=640x640

https://www.urbanafrica.net/wp-content/uploads/2014/02/mathare_nairobi-e1413450956730.jpg

https://ah-sized-images.hideawayreport.com/desktop/luxury-hotels-kenya-hemingways-nairobi-slide-1_lg.jpg
https://luxuryhotelawards.com/wp-content/uploads/2016/03/SSuite-Poolview-Facade.jpg
http://compassandpassport.com/wp-content/uploads/2016/01/giraffe-manor-nairobi-kenya-travel-hotel-photography-1-1.jpg

De loosers: de "zombies" van Nairobi, schokkende reportage van een Italiaanse vriend die in Kenia woont.
https://www.youtube.com/watch?v=0B_vZCLDs-M

Conclusie van de reportage: "if you make it, good for you, if you don't it's your f****** problem".

Eyjafjallajökull
12 maart 2019, 12:17
Het pikt precies ?

Goed zo :D

eno2
12 maart 2019, 13:31
Stops voor korte bestemmingen uiteraard. .

Of course they mean <where SHORT air travel stops becoming necessary.>

Now they open themselves up to ridicule.

Also: I find <stops becoming necessary> an odd way of saying <stops being necessary.>

<Becoming> doesn't even make sense.

morte-vivante
12 maart 2019, 13:45
Of course they mean <where SHORT air travel stops becoming necessary.>

Now they open themselves up to ridicule.

Also: I find <stops becoming necessary> an odd way of saying <stops being necessary.>

<Becoming> doesn't even make sense.

doe effe normaal, en schrijf het maar in het nederlands

eno2
12 maart 2019, 13:47
doe effe normaal, en schrijf het maar in het nederlands

Het gaat over een Engelse zin en ik denk en schrijf Engels als ik dat wil

morte-vivante
12 maart 2019, 13:55
Het gaat over een Engelse zin en ik denk en schrijf Engels als ik dat wil

dat is flink van je. Net een grote jongen.

eno2
12 maart 2019, 14:03
Ocasio-Cortez backs the 'birthstrikers'.

She said it was “legitimate” for millennials to consider not having children because of the state of the earth. “

These are 'climate birthstrikers':

https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2019/mar/12/birthstrikers-meet-the-women-who-refuse-to-have-children-until-climate-change-ends

Elio di Supo
12 maart 2019, 18:16
doe effe normaal, en schrijf het maar in het nederlands

Ons sneeuwvlokje is aan het elucubreren.

Frankenstein
12 maart 2019, 23:54
Betreft aanleg rechte 'streep' spoorwegen in de EU en VS ligt ietwat gecompliceerder. De onroerendgoedprijzen zijn niet meer van de 19e eeuw..

China kost het minder geld om bewoners die op de route liggen schadeloos te stellen en is denk ik ook juridisch makkelijker om gedaan te krijgen.

De enige betaalbare en vooral makkelijk juridische manier van snelle railverbindingen is om onder de grond te gaan - voor landen met hoge onroerendgoedprijzen. Dit heeft Elon Musk ingezien en kan wel eens zijn volgende parade paardje worden - bijvoorbeeld mocht hij TESLA van de hand doen.

Ps mocht snel-railvervoer het bovengronds gaan, doormiddel van beton, dan wil ik de CO2 emmissies gegevens ook zien. Dit moet om enorme aantallen gaan.

eno2
13 maart 2019, 00:27
Beton is een verschrikkelijke uitstootverwekker en vervuiler. Topprobleem…

Ik weet niet hoe beton en railvervoer zich verhouden..

Frankenstein
13 maart 2019, 00:32
Communisten komen niet op voor de armen. Hun streefdoel is net om iedereen arm te maken.

Mijn stokpaardje is trouwens basisinkomen, dit systeem staat los van socialisme en kapitalisme.

Kort gezegd komt het erop neer dat socialistisch 'elite' bang is om brodeloos gemaakt te worden en op straffe op leefloon wordt gezet. De 'kapitalisten' menen dat er dan geen werknemer meer te vinden is.

Terwijl de vraag moet zijn: waar halen wij het geld vandaan, welke voorwaarden zijn eraan verbonden, hoe hoog is het basisinkomen.

Nixon heeft een dergelijk systeem er bijna doorgekregen in Amerika destijds. Het is door republikeinen afgewezen omdat deze meenden dat het echtscheidingspercentage zou stijgen - achteraf bleken deze gegevens uit een onderzoek onjuist.

In het het straatarme India is een deelstaat die momenteel met basisinkomen experimenteert. Het subsidieren van basisbehoeften werkt nml. corruptie in de hand.


Nu to the point:

Ik geef Tomm gelijk dat er geld moet naar de onderkant van de samenleving; de manier hoe dit in te vullen verschillen wij van mening.

Waarom herverdeling: Dit voornamelijk omdat ikzelf geconfronteerd wordt met het opvoeden van mijn kinderen en vooral hun toekomst. Ik woon btw in een 3e wereld land - Suriname.

In Suriname komen er uit Brazilië 'prostituees' werken ik neem hieruit op dat de verhouding rijk arm in Brazilie schever ligt dan in Suriname (?)- waarvan ook vrouwen met 90 a 100% blank bloed (soms zelfs hoogblond met blauwe ogen), die zich prostitueren om hun kinderen te voeden in hun thuisland. Ergo dit had je moeder, zus of misschien dochter (?) kunnen zijn. Wij hebben het hier over aan de lager wal geraakte personen die door een noodlot zijn getroffen - bijvoorbeeld hun man is overleden in een auto-ongeluk. EN meer - hun kinderen die geen eerlijke start meer kunnen maken in hun volwassen leven. Dit is ook zonde voor de maatschappij, mensen worden kapper i.p.v. ingenieur - om maar een zijstraat te noemen.

Frankenstein
13 maart 2019, 01:04
Beton is een verschrikkelijke uitstootverwekker en vervuiler. Topprobleem…

Ik weet niet hoe beton en railvervoer zich verhouden..

Mijn zegen heb je om het uit te vogelen. De supersnelle treinen in China racen boven de grond, kolommen, daarna vloer/brug - dit allemaal van beton. OFF TOPIC, ik vernam reent dat er ergens in China weer CFK's worden geproduceerd - u weet wel, lekker voor het gat in de Ozonlaag.

Chinese aannemers in Suriname maken er een zooitje van, scheuren in beton zijn nu al te zien. Het erge is dat men (Suries) dit als nieuwe c.q. juiste bouwnorm gaat zien; terwijl die Nederlanders veeeeel beter waren destijds. Die stuwdam in Suriname - Brokopondomeer - is van A+ kwaliteit.

Frankenstein
13 maart 2019, 02:27
Beton is een verschrikkelijke uitstootverwekker en vervuiler. Topprobleem…https://static.gbtimes.com/uploads/files/2017-09/11/high-speed_train-inner_mongolia-china-large.jpg

maddox
13 maart 2019, 06:55
Beton is een verschrikkelijke uitstootverwekker en vervuiler. Topprobleem…

Ik weet niet hoe beton en railvervoer zich verhouden..

Staalproductie is ook niet netjes. De tonnen cokes (gebakken steenkool) die er voor nodig zijn, waanzinnig zelfs.
En staal is dan nog 1 van de meer nette metalen om te maken.
Je wil niet weten wat er nodig is om aluminium uit bauxiet te halen.

Bakstenen zoals we ze in België kennen. Die worden gebakken in gasovens nu. Da's al een verbetering tegenover vroeger, maar weerom, de CO2 die daarmee vrijkomt, gruwelijk eigenlijk. Nog niet te spreken over die afgrijselijk lelijke gaten in de grond waar die klei is uitgegraven met , jawel, stalen machines.

U hebt gelijk, we kunnen beter terug goed ouderwets gaan bouwen. In onze natte streken is houtbouw dan de betere optie, want adobe , hand gegraven zongedroogde klei of leemblokken houden het niet zo goed.

Och ja, Hout komt van bomen, en die hebben we nodig om het Anuna milieugeld bij te drukken, dus ermee bouwen, da mag ook niet.

Natuursteen? Damn, eenmaal de handzame klompen gebruikt zijn zullen we steengroeves moeten starten.

Ik zie nog 1 optie. Grotten.

Eyjafjallajökull
13 maart 2019, 07:15
Betreft aanleg rechte 'streep' spoorwegen in de EU en VS ligt ietwat gecompliceerder. De onroerendgoedprijzen zijn niet meer van de 19e eeuw..

China kost het minder geld om bewoners die op de route liggen schadeloos te stellen en is denk ik ook juridisch makkelijker om gedaan te krijgen.

De enige betaalbare en vooral makkelijk juridische manier van snelle railverbindingen is om onder de grond te gaan - voor landen met hoge onroerendgoedprijzen. Dit heeft Elon Musk ingezien en kan wel eens zijn volgende parade paardje worden - bijvoorbeeld mocht hij TESLA van de hand doen.

Ps mocht snel-railvervoer het bovengronds gaan, doormiddel van beton, dan wil ik de CO2 emmissies gegevens ook zien. Dit moet om enorme aantallen gaan.

Daarenboven blijkt een hoge snelheidstrein even veel co2 uit te stoten als een vliegtuig.

Met de boemel op citytrip naar Kopenhagen ?

morte-vivante
13 maart 2019, 10:05
Daarenboven blijkt een hoge snelheidstrein even veel co2 uit te stoten als een vliegtuig.

Met de boemel op citytrip naar Kopenhagen ?

Europese spoorwegenmap. Is doenbaar precies om EU te doorkruisen met de trein:

https://i.redd.it/kmg1ptwu9gl21.png

eno2
13 maart 2019, 10:06
Staalproductie is ook niet netjes. De tonnen cokes (gebakken steenkool) die er voor nodig zijn, waanzinnig zelfs.
En staal is dan nog 1 van de meer nette metalen om te maken.
Je wil niet weten wat er nodig is om aluminium uit bauxiet te halen.

Bakstenen zoals we ze in België kennen. Die worden gebakken in gasovens nu. Da's al een verbetering tegenover vroeger, maar weerom, de CO2 die daarmee vrijkomt, gruwelijk eigenlijk. Nog niet te spreken over die afgrijselijk lelijke gaten in de grond waar die klei is uitgegraven met , jawel, stalen machines.

U hebt gelijk, we kunnen beter terug goed ouderwets gaan bouwen. In onze natte streken is houtbouw dan de betere optie, want adobe , hand gegraven zongedroogde klei of leemblokken houden het niet zo goed.

Och ja, Hout komt van bomen, en die hebben we nodig om het Anuna milieugeld bij te drukken, dus ermee bouwen, da mag ook niet.

Natuursteen? Damn, eenmaal de handzame klompen gebruikt zijn zullen we steengroeves moeten starten.

Ik zie nog 1 optie. Grotten.


De extractie van grondstoffen zorgt voor meer dan de helft uitstoot, dat is de grootste enkele factor in de klimaatverhitting.
Veel groter dan transport emissies en het opstoken van grondstoffen

vanderzapig
13 maart 2019, 10:07
Daarenboven blijkt een hoge snelheidstrein even veel co2 uit te stoten als een vliegtuig.

Een Chinese trein misschien. Maar een Franse TGV?

https://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_power_in_France

Nuclear power is the largest source of electricity in the country, with a generation of 379.1 TWh, or 71.6% of the country's total production of 519.4 TWh, the highest percentage in the world.

eno2
13 maart 2019, 10:11
Het hangt natuurlijk van de duurzaamheid van de stroom af.

Elio di Supo
13 maart 2019, 10:22
Europese spoorwegenmap. Is doenbaar precies om EU te doorkruisen met de trein:

https://i.redd.it/kmg1ptwu9gl21.png

Noord-Finland wordt moeilijk. Maar de kerstman heeft andere vervoersmiddelen die bovendien veel milieuvriendelijker zijn.

vanderzapig
13 maart 2019, 10:44
Och ja, Hout komt van bomen, en die hebben we nodig om het Anuna milieugeld bij te drukken, dus ermee bouwen, da mag ook niet.

Bouwen met hout is nochtans een goede manier om CO2 weg te halen, en weg te houden uit de atmosfeer.

Voeg daarbij de enorme vermindering in CO2 uitstoot wegens het vermijden van beton-productie.

De bouwsector zou een reusachtige netto CO2-vreet-machine kunnen worden indien we zoveel als mogelijk zouden overschakelen op kruislaaghout (https://en.wikipedia.org/wiki/Cross-laminated_timber) in plaats van beton:

The current tallest CLT structure and the first hybrid structure more than 14 stories tall is UBC’s Brock Commons Residence hall. Completed in September 2017, the building is approximately 53 meters tall with 18 stories and houses approximately 400 students. The architect firm for this building was Acton Ostry Architects, while the structural engineering company was Fast + Epp. 17 out of the 18 stories use CLT as the floor panels and glue laminated timber as the columns, 70% of cladding used in the facade is made from wood. It is estimated that the carbon dioxide emissions were reduced by 2432 tonnes when compared to using concrete and steel.

Ook pyromanen hoeven niet in hun handen te wrijven:

http://www.greenspec.co.uk/building-design/crosslam-timber-fire-resistance-and-rating/

One of the major advantages of Cross Laminated Timber is its inherent fire resistance. CLT can be designed to accommodate substantial fire resistance and unlike steel remains structurally stable when subjected to high temperatures. CLT panels can be produced with fire resistances of 30, 60 and 90 minutes.

CLT’s fire resistance is provided through ‘charring’. As the face of the timber panel is exposed to a fire that ramps up to a temperature in excess of 400 degrees C, the surface of the timber ignites and burns at a steady rate. As the timber burns it loses its strength and becomes a black layer of ‘char’. The char becomes an insulating layer preventing an excessive rise in temperature within the unburnt core of the panel. It is this unaffected core which continues to function for the period of the fire resistance.

Hier een brandveiligheidstest in gidsland Estland:

https://www.youtube.com/watch?v=AN1bzi_z57M

Lof der Zotheid
13 maart 2019, 11:16
Noord-Finland wordt moeilijk. Maar de kerstman heeft andere vervoersmiddelen die bovendien veel milieuvriendelijker zijn.

Maar pure dierenmishandeling en uitbuiting zijn. Bovendien is de kwantiteit aan CO2 die die beesten uitstoten zeker niet te verwaarlozen.

:mrgreen:

vanderzapig
13 maart 2019, 11:22
Maar pure dierenmishandeling en uitbuiting zijn. Bovendien is de kwantiteit aan CO2 die die beesten uitstoten zeker niet te verwaarlozen.

CO2 langs voren en methaan langs achteren.

tomm
13 maart 2019, 15:37
Betreft aanleg rechte 'streep' spoorwegen in de EU en VS ligt ietwat gecompliceerder. De onroerendgoedprijzen zijn niet meer van de 19e eeuw..

China kost het minder geld om bewoners die op de route liggen schadeloos te stellen en is denk ik ook juridisch makkelijker om gedaan te krijgen.

De enige betaalbare en vooral makkelijk juridische manier van snelle railverbindingen is om onder de grond te gaan - voor landen met hoge onroerendgoedprijzen. Dit heeft Elon Musk ingezien en kan wel eens zijn volgende parade paardje worden - bijvoorbeeld mocht hij TESLA van de hand doen.

Ps mocht snel-railvervoer het bovengronds gaan, doormiddel van beton, dan wil ik de CO2 emmissies gegevens ook zien. Dit moet om enorme aantallen gaan.

In bijna heel Europa maar ook de VS liggen die spoorwegen er al sinds de 19de eeuw. Ze moeten gewoon gemoderniseerd worden en aangepast aan hogesnelheidstreinen. Toegegeven dat kost veel, heeft vooral Nederland veel gekost door enkele domme beslissingen.
Maar op lange termijn veel milieuvriendelijker en veiliger dan een steeds meer dichtslibbend vliegverkeer. Maar op lange termijn denken is soms moeilijk in landen waar partijpolitiek gekibbel de agenda beheerst, zoals veel EU landen en de VS dus.
Alleszins de eerste high speed verbinding in de VS tussen San Francisco en LA lijkt er eindelijk te komen, zou klaar zijn in 2029. Dat is bijna 50 jaar na Frankrijk en Japan... en 30 jaar na ontwikkelingsland China...
De Chinezen zijn zwaar aan het investeren in high speed treinen in Afrika, Oost-Europa, de ex-Sovjet-Unie en Azië (onder meer Thailand, Maleisië, Laos, Myanmar, etc.).
De grote spelers in West-Europa en Canada Alstom, Bombardier, Siemens, met veel ervaring lijken zich in snelheid te laten pakken door de Chinezen.
Ik ken er wel wat van. Ze zijn duur, en domineren vooral de markt in West-Europa. Tegen dat hier echter een beslissing genomen wordt over zo'n project is dit in China al afgewerkt en operatief... Dat Chinezen hier niet actief zijn in deze sector is puur omdat ze uit de markt geweerd worden.

tomm
13 maart 2019, 15:54
Mijn stokpaardje is trouwens basisinkomen, dit systeem staat los van socialisme en kapitalisme.

Kort gezegd komt het erop neer dat socialistisch 'elite' bang is om brodeloos gemaakt te worden en op straffe op leefloon wordt gezet. De 'kapitalisten' menen dat er dan geen werknemer meer te vinden is.

Terwijl de vraag moet zijn: waar halen wij het geld vandaan, welke voorwaarden zijn eraan verbonden, hoe hoog is het basisinkomen.

Nixon heeft een dergelijk systeem er bijna doorgekregen in Amerika destijds. Het is door republikeinen afgewezen omdat deze meenden dat het echtscheidingspercentage zou stijgen - achteraf bleken deze gegevens uit een onderzoek onjuist.

In het het straatarme India is een deelstaat die momenteel met basisinkomen experimenteert. Het subsidieren van basisbehoeften werkt nml. corruptie in de hand.


Nu to the point:

Ik geef Tomm gelijk dat er geld moet naar de onderkant van de samenleving; de manier hoe dit in te vullen verschillen wij van mening.

Waarom herverdeling: Dit voornamelijk omdat ikzelf geconfronteerd wordt met het opvoeden van mijn kinderen en vooral hun toekomst. Ik woon btw in een 3e wereld land - Suriname.

In Suriname komen er uit Brazilië 'prostituees' werken ik neem hieruit op dat de verhouding rijk arm in Brazilie schever ligt dan in Suriname (?)- waarvan ook vrouwen met 90 a 100% blank bloed (soms zelfs hoogblond met blauwe ogen), die zich prostitueren om hun kinderen te voeden in hun thuisland. Ergo dit had je moeder, zus of misschien dochter (?) kunnen zijn. Wij hebben het hier over aan de lager wal geraakte personen die door een noodlot zijn getroffen - bijvoorbeeld hun man is overleden in een auto-ongeluk. EN meer - hun kinderen die geen eerlijke start meer kunnen maken in hun volwassen leven. Dit is ook zonde voor de maatschappij, mensen worden kapper i.p.v. ingenieur - om maar een zijstraat te noemen.

Hier de onderkant van de Braziliaanse samenleving, inderdaad niet zo heel veel beter dan Afrika en er zijn ook blanken bij.
https://www.youtube.com/watch?v=pMLjVaJRUC8

Maar hoeveel zou dit minimumloon dan zijn in zulke landen?
Dat kan echt niet veel zijn in zulke landen en als onderwijs, gezondheidszorg, wonen, etc. even duur blijft is dit een maat voor niets.
En in rijke, ontwikkelde landen, met een minimum inkomen van laat ons zeggen 800 euro, wat zou mij dan nog tegenhouden om met dat geld in een arm land te gaan wonen. Of mensen van Marokkaanse of Turkse origine in hun land van origine. Met 800 euro, en zeker zonder gesubsidieerde gezondheidszorg(het geld moet van ergens komen...), kom je hier niet ver.

Ik vind het Cubaanse systeem met al z'n gebreken dan toch nog beter voor derde wereldlanden. Zeer lage lonen, maar zo goed als gratis basiskosten.

En nog beter natuurlijk is het Chinese systeem. Grote staatscontrole, maar toch een performant systeem.

Wat betreft rijke, ontwikkelde landen is ons huidige systeem nog niet zo slecht. Maar het kan beter. In Finland bvb. betaalt de staat je advocaat en universiteiten zijn volledig gratis, inclusief het studentenkot.
Dat systeem is veel democratischer dan het systeem in België dat toch vooral nog steeds de rijken bevoordeeld.

Frankenstein
13 maart 2019, 18:28
In bijna heel Europa maar ook de VS liggen die spoorwegen er al sinds de 19de eeuw. Ze moeten gewoon gemoderniseerd worden en aangepast aan hogesnelheidstreinen. Toegegeven dat kost veel, heeft vooral Nederland veel gekost door enkele domme beslissingen.
Maar op lange termijn veel milieuvriendelijker en veiliger dan een steeds meer dichtslibbend vliegverkeer. Maar op lange termijn denken is soms moeilijk in landen waar partijpolitiek gekibbel de agenda beheerst, zoals veel EU landen en de VS dus.
Alleszins de eerste high speed verbinding in de VS tussen San Francisco en LA lijkt er eindelijk te komen, zou klaar zijn in 2029. Dat is bijna 50 jaar na Frankrijk en Japan... en 30 jaar na ontwikkelingsland China...
De Chinezen zijn zwaar aan het investeren in high speed treinen in Afrika, Oost-Europa, de ex-Sovjet-Unie en Azië (onder meer Thailand, Maleisië, Laos, Myanmar, etc.).
De grote spelers in West-Europa en Canada Alstom, Bombardier, Siemens, met veel ervaring lijken zich in snelheid te laten pakken door de Chinezen.
Ik ken er wel wat van. Ze zijn duur, en domineren vooral de markt in West-Europa. Tegen dat hier echter een beslissing genomen wordt over zo'n project is dit in China al afgewerkt en operatief... Dat Chinezen hier niet actief zijn in deze sector is puur omdat ze uit de markt geweerd worden.

Kijk naar de kaart van spoorwegen die zojuist in deze draad is gepost. High speed- trein Vervoer grote Europese steden werkt niet over deze wir war. Het moeten rechte lijnen zijn zoals in China - miljoenen naar miljoenenstad. Ps, wel geef ik je gelijk dat er fors bij moet. Dit om bestaand net te verbeteren - voor lokaal railvervoer.

Betreft California geef ik the Boring Compagnie van Musk hoge credits. Vooral vanwege enorme kosten om mensen van hun grond en woning af te kopen, afgezien de juridische hoofdpijn en dus de tijd die eraan vast zit. Gewoon onder de grond boren en geen haan die ernaar kraait. Nu nog de hyperloop uitwerken; een 'idee' dat overigens haar wortels kent in de 19e eeuw.


@ Ge bent niet ingegaan op de kosten van onteigenen grond voor nieuwe trajecten. Bijvoorbeeld, Brussel - Parijs - Madrid (1 route, onderverdeeld in 2 rechte lijnen 2 lijnen) . HEEL BELANGRIJK !

Frankenstein
13 maart 2019, 18:50
Hier de onderkant van de Braziliaanse samenleving, inderdaad niet zo heel veel beter dan Afrika en er zijn ook blanken bij.
https://www.youtube.com/watch?v=pMLjVaJRUC8

1.Maar hoeveel zou dit minimumloon dan zijn in zulke landen?
Dat kan echt niet veel zijn in zulke landen en als onderwijs, gezondheidszorg, wonen, etc. even duur blijft is dit een maat voor niets.
En in rijke, ontwikkelde landen, met een minimum inkomen van laat ons zeggen 800 euro, wat zou mij dan nog tegenhouden om met dat geld in een arm land te gaan wonen. Of mensen van Marokkaanse of Turkse origine in hun land van origine. Met 800 euro, en zeker zonder gesubsidieerde gezondheidszorg(het geld moet van ergens komen...), kom je hier niet ver.

2.Ik vind het Cubaanse systeem met al z'n gebreken dan toch nog beter voor derde wereldlanden. Zeer lage lonen, maar zo goed als gratis basiskosten.

3.En nog beter natuurlijk is het Chinese systeem. Grote staatscontrole, maar toch een performant systeem.

4.Wat betreft rijke, ontwikkelde landen is ons huidige systeem nog niet zo slecht. Maar het kan beter. In Finland bvb. betaalt de staat je advocaat en universiteiten zijn volledig gratis, inclusief het studentenkot.
Dat systeem is veel democratischer dan het systeem in België dat toch vooral nog steeds de rijken bevoordeeld.

1. Dit is nog de grote witte vlek. Zelf hou ik van verticale vooruitgang. Ergo, als zaken vast dreigen te lopen - begin met een totaal ander systeem.

Betreft India:
https://www.hln.be/nieuws/buitenland/indiase-deelstaat-experimenteert-met-basisinkomen-voor-alle-600-000-inwoners~a1b1a195/

Zie het als een uitvinding, deze moet verbeterd en verbeterd worden, alvorens deze van het laboratorium naar de markt gaat - om als het eenmaal succesvol blijkt te moeten concurreren met andere basisinkomen systemen - of beter gezegd leren van andere landen en het 'eigen' basisinkomen principe (wederom) verbeteren.

2. Mocht Mozes zijn truukje nog eens een keer overdoen en Cuba pertinent aan 'wal' leggen met Mexico en Amerika dan is het gauw gedaan met dit gesloten systeem, dunkt me.

3. Het Chinese systeem werkt alleen als mensen samen kunnen werken; het grote probleem met ontwikkelingslanden is dat mensen het leven zo moeilijk mogelijk kunnen maken ipv gemakkelijk. Nu probeert ge een systeem van een grote mierenkolonie, waar alles perfect inelkaar overgaat, in deze landen te implementeren ?? @Tomm, Afrika is nog lang niet klaar voor Confusius.

Ik hou van negers op mijn manier, maar ben ook zo eerlijk om er voor uit te komen dat een dergelijk systeem te hoog voor deze mensen is gegrepen. Betreft Indianen heb ik geen ervaring mee, maar ik meen hier soortgelijke problemen te bespeuren. Is helemaal niet erg; doch svp niet de lat te hoog leggen. Kijk wat haalbaar is en ga vandaar uit het maximale rendement trachten te behalen - voor (gehele) maatschappij.

4. Het kan inderdaad beter. Vooral in Amerika. President Nixon heeft in zijn jeugdjaren, jaren '30, de trauma's van honger en de vernederingen van welfare onder lijve ondervonden, ergo was een voorstander van het basisinkomen; het is onder zijn regeerperiode ruim door het congres geloodst. Het is ergens intens triest dat door een onwetendheid & pietlukkigheid het basisinkomen destijds in het senaat is gesneuveld. Amerika zou een totaal ander land geworden zijn..

Frankenstein
13 maart 2019, 21:09
Ik zie nog 1 optie. Grotten.

@Wat is de meest 'CO2' vriendelijke methode om natuursteen in 'rechte vorm' uit de 'bodem' te verkrijgen. Geschikt voor bouwsector.

- Hangt uiteraard ook van steentype af; ik ben benieuwd.

@ Zijn lasers een optie ?

Frankenstein
13 maart 2019, 21:14
Musk heeft een plan opgevat om het 'afvalproduct' van tunnels voor hyperloop - zijnde een pyramide bovengronds op te stapelen en deze te verkopen. Dit om bv huizen mee te bouwen..

https://www.nuevamovilidad.com/the-boring-company-ladrillos-de-tierra-comprimida/

https://www.nuevamovilidad.com/wp-content/uploads/2018/11/bloques.jpg

eno2
13 maart 2019, 22:46
President Nixon heeft in zijn jeugdjaren, jaren '30, de trauma's van honger en de vernederingen van welfare onder lijve ondervonden, ergo was een voorstander van het basisinkomen; het is onder zijn regeerperiode ruim door het congres geloodst. Het is ergens intens triest dat door een onwetendheid & pietlukkigheid het basisinkomen destijds in het senaat is gesneuveld. Amerika zou een totaal ander land geworden zijn..


Bedankt voor de hint.


In 1969 President Richard Nixon was on the verge of implementing a basic income for poor families in America. It promised to be a revolutionary step – had the President not changed his mind at the last minute. This is the incredible and largely forgotten tale of just how close the U.S. came to stamping out poverty altogether.https://thecorrespondent.com/4503/the-bizarre-tale-of-president-nixon-and-his-basic-income-bill/173117835-c34d6145

Changed his mind. De rest van het artikel moet ik nog lezen. An interesting read. By Rutger Bregman
Het was ook geen UBI. Enkel voor arme families…

Frankenstein
13 maart 2019, 23:07
Bedankt voor de hint.Hier een specialist aan het woord; mocht ge basisinkomen een interessante optie vinden dan is dit het program om te bekijken.

https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2018-2019/ons-basisinkomen-volgens-rutger-bregman.html

Ps, je linkje brengt mij in verwarring, het is namelijk in contradictie hetgeen ik meen te hebben begrepen uit docu.

eno2
13 maart 2019, 23:49
Hier een specialist aan het woord; mocht ge basisinkomen een interessante optie vinden dan is dit het program om te bekijken.

https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2018-2019/ons-basisinkomen-volgens-rutger-bregman.html

Ps, je linkje brengt mij in verwarring, het is namelijk in contradictie hetgeen ik meen te hebben begrepen uit docu.

Ik bekijk je link zeker.
Ik volgt de UBI problematiek al jaren, maar ben altijd tegen geweest.

Frankenstein
14 maart 2019, 00:08
Nu moet ge mij ff wegwijzen betreft definitie van UBI; zojuist de 6 definities van UBI gecheckt op https://www.encyclo.nl/begrip/UBI

- geen stond ertussen

__________________________________________________ _____
Uniforme Bron Indeling, met numerieke codes voor potentieel bodemvervuilende activiteiten, gerangschikt naar industrietak. Er is een classificatie ontwikkeld op basis van het verwachte verontreinigingsniveau (zie Potentieel verdacht)..

tomm
14 maart 2019, 00:10
Frankenstein

Kijk naar de kaart van spoorwegen die zojuist in deze draad is gepost. High speed- trein Vervoer grote Europese steden werkt niet over deze wir war. Het moeten rechte lijnen zijn zoals in China - miljoenen naar miljoenenstad. Ps, wel geef ik je gelijk dat er fors bij moet. Dit om bestaand net te verbeteren - voor lokaal railvervoer.

Die rechte lijnen bestaan al in Europa. De lijn Brussel Parijs bvb.(nieuwe lijn) is loodrecht. Brussel Amsterdam niet volledig, omdat je enkele grote steden als Antwerpen en Rotterdam passeert die je niet links (letterlijk en figuurlijk ) kunt laten liggen. Maar dat scheelt slechts enkele minuten.
Als men er een boemel van gaat maken die ook in Noorderkempen en Mechelen stopt (zoals de Belgische politiek beslist heeft), DAN duurt het langer natuurlijk.


Betreft California geef ik the Boring Compagnie van Musk hoge credits. Vooral vanwege enorme kosten om mensen van hun grond en woning af te kopen, afgezien de juridische hoofdpijn en dus de tijd die eraan vast zit. Gewoon onder de grond boren en geen haan die ernaar kraait. Nu nog de hyperloop uitwerken; een 'idee' dat overigens haar wortels kent in de 19e eeuw.

Is inderdaad grensverleggend maar kost ook ontzettend veel geld, is niet zomaar in de rest van de VS, Europa laat staan in derde wereld landen toe te passen. En die trein rijdt nog steeds meer bovengronds dan ondergronds.


@ Ge bent niet ingegaan op de kosten van onteigenen grond voor nieuwe trajecten. Bijvoorbeeld, Brussel - Parijs - Madrid (1 route, onderverdeeld in 2 rechte lijnen 2 lijnen) . HEEL BELANGRIJK ![/QUOTE]

Brussel Parijs bestaat al. Parijs Barcelona heeft nu ook een rechtstreekse hogesnelheid verbinding. En Barcelona Madrid eveneens. Er is ook een rechtstreekse hogesnelheid verbinding van Hendaye (andere kant van de Pirineeën) naar zowel Parijs als Madrid.
Madrid Parijs is vrij ver, voor zulke afstanden denk ik dat mensen de volgende decennia nog steeds hoofdzakelijk het vliegtuig zullen nemen.
In China nemen ze zelfs voor zulke afstanden de trein, maar in de dichtbevolkte Chinese gebieden zijn er geen natuurlijke barrières en inderdaad onteigenen verloopt een stuk gemakkelijker. Je zit ook nog met historische problemen zoals een andere breedte van de sporen in landen als Spanje en de ex-sovjet-Unie. Een rechtstreekse verbinding dwars door de Pyrineeën zou de tijd met nog eens een paar uur verminderen, maar dat zou te duur zijn, het sop zou de kool niet waard zijn.

Stel nu dat Afrika zich ontwikkelt, Marokko een economische grootmacht wordt, dan een brug naar Afrika (of een channel) en op 10 uur tijd sta je van Brussel in Casablanca, met de trein. Maar dat is voorlopig nog toekomstmuziek.
De Chinezen anticiperen daar al op en bouwen een lijn van de Atlantische kust naar de Indische oceaan. Dat zulke zaken niet meer in het nieuws komen bij ons is pure jaloezie.

Maar goed, ondertussen is het steeds meer waanzin om met het vliegtuig te vliegen van LA naar San Francisco, of van Brussel naar Amsterdam of Parijs.

eno2
14 maart 2019, 00:11
Universal Basic Income voor iedereen onvoorwaardelijk

Frankenstein
14 maart 2019, 00:24
De Chinezen anticiperen daar al op en bouwen een lijn van de Atlantische kust naar de Indische oceaan. Dat zulke zaken niet meer in het nieuws komen bij ons is pure jaloezie.


Er zit duidelijk iemand knoppen die bepaalt wat binnenkomt in het nieuws en wat niet. Bedankt voor de info !

OFF TOPIC voor het slapengaan raad ik je aan om naar deze docu te kijken.

https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2018-2019/poetins-waarheid-volgens-peter-pomerantsev.html

De waarheid ligt van het program ligt ergens in het midden, maar komt redelijk overeen met 'situatie' van geloven en niet geloven media waarin het Westen nu verkeert - en waar dit toe kan leiden.

tomm
14 maart 2019, 11:36
1. Dit is nog de grote witte vlek. Zelf hou ik van verticale vooruitgang. Ergo, als zaken vast dreigen te lopen - begin met een totaal ander systeem.

Betreft India:
https://www.hln.be/nieuws/buitenland/indiase-deelstaat-experimenteert-met-basisinkomen-voor-alle-600-000-inwoners~a1b1a195/

Zie het als een uitvinding, deze moet verbeterd en verbeterd worden, alvorens deze van het laboratorium naar de markt gaat - om als het eenmaal succesvol blijkt te moeten concurreren met andere basisinkomen systemen - of beter gezegd leren van andere landen en het 'eigen' basisinkomen principe (wederom) verbeteren.

2. Mocht Mozes zijn truukje nog eens een keer overdoen en Cuba pertinent aan 'wal' leggen met Mexico en Amerika dan is het gauw gedaan met dit gesloten systeem, dunkt me.

3. Het Chinese systeem werkt alleen als mensen samen kunnen werken; het grote probleem met ontwikkelingslanden is dat mensen het leven zo moeilijk mogelijk kunnen maken ipv gemakkelijk. Nu probeert ge een systeem van een grote mierenkolonie, waar alles perfect inelkaar overgaat, in deze landen te implementeren ?? @Tomm, Afrika is nog lang niet klaar voor Confusius.

Ik hou van negers op mijn manier, maar ben ook zo eerlijk om er voor uit te komen dat een dergelijk systeem te hoog voor deze mensen is gegrepen. Betreft Indianen heb ik geen ervaring mee, maar ik meen hier soortgelijke problemen te bespeuren. Is helemaal niet erg; doch svp niet de lat te hoog leggen. Kijk wat haalbaar is en ga vandaar uit het maximale rendement trachten te behalen - voor (gehele) maatschappij.

4. Het kan inderdaad beter. Vooral in Amerika. President Nixon heeft in zijn jeugdjaren, jaren '30, de trauma's van honger en de vernederingen van welfare onder lijve ondervonden, ergo was een voorstander van het basisinkomen; het is onder zijn regeerperiode ruim door het congres geloodst. Het is ergens intens triest dat door een onwetendheid & pietlukkigheid het basisinkomen destijds in het senaat is gesneuveld. Amerika zou een totaal ander land geworden zijn..

Sikkim net als Kerala wordt al jaren bestuurd door communisten. Als gevolg daarvan is het een regio met relatieve welvaart en weinig armoede daar Indische normen. Ze krijgen veel inkomsten uit toerisme dat ze willen herverdelen over heel de bevolking.
Mooi initiatief, maar we zullen zien hoe het uitpakt.
Het is een klein staatje, met veel toerisme, en reeds een groot deel van de economie in handen van de staat.

Sikkim, with its modest population, is one of India’s better states in terms of living standards according to official data.

It has a poverty level of 8 to 9 per cent, much lower than the national average, and the third highest gross income per capita of all Indian states, meaning it has healthier public resources on which to draw.

Sikkim is also one of the safest and most progressive states for women, with a higher than average presence in the workplace, at around 29 per cent, and less crime against females.

The state’s literacy rate is among the country's highest, at 82.2 per cent, up from 68.8 per cent in 2001, according to government statistics.
https://www.telegraph.co.uk/news/2019/01/18/indian-state-implement-universal-basic-income-2022/

Inderdaad interessant experiment, maar een die je niet zomaar overal kunt toepassen.
Neem nu dat ze dat invoeren in in Mumbai, een megapolis van 20 miljoen inwoners met extreme armoede en extreme rijkdom. Iedereen krijgt dus een basisinkomen, ook de rijken. Dan zullen ten eerste de belastingen op de rijken fors opgetrokken moeten worden, want het basisinkomen dat ze in ruil krijgen zal een peulschil zijn vergeleken met hun belastingen.
De meeste mensen werken in fabriekjes die vanalles produceren aan rockbottom lonen. (bvb. 60 euro per maand). Stel nu dat ze 60 euro per maand krijgen, zal dat net voldoende zijn om de school, ziekenhuis, etc. te betalen die dus niet meer gesubsidieerd worden voor de armen. Dan komt dat voor hen in feite op hetzelfde neer...

Frankenstein
16 maart 2019, 12:21
Sikkim net als Kerala wordt al jaren bestuurd door communisten. Als gevolg daarvan is het een regio met relatieve welvaart en weinig armoede daar Indische normen. Ze krijgen veel inkomsten uit toerisme dat ze willen herverdelen over heel de bevolking.
Mooi initiatief, maar we zullen zien hoe het uitpakt.
Het is een klein staatje, met veel toerisme, en reeds een groot deel van de economie in handen van de staat.

Sikkim, with its modest population, is one of India’s better states in terms of living standards according to official data.

It has a poverty level of 8 to 9 per cent, much lower than the national average, and the third highest gross income per capita of all Indian states, meaning it has healthier public resources on which to draw.

Sikkim is also one of the safest and most progressive states for women, with a higher than average presence in the workplace, at around 29 per cent, and less crime against females.

The state’s literacy rate is among the country's highest, at 82.2 per cent, up from 68.8 per cent in 2001, according to government statistics.
https://www.telegraph.co.uk/news/2019/01/18/indian-state-implement-universal-basic-income-2022/

Inderdaad interessant experiment, maar een die je niet zomaar overal kunt toepassen.
Neem nu dat ze dat invoeren in in Mumbai, een megapolis van 20 miljoen inwoners met extreme armoede en extreme rijkdom. Iedereen krijgt dus een basisinkomen, ook de rijken. Dan zullen ten eerste de belastingen op de rijken fors opgetrokken moeten worden, want het basisinkomen dat ze in ruil krijgen zal een peulschil zijn vergeleken met hun belastingen.
De meeste mensen werken in fabriekjes die vanalles produceren aan rockbottom lonen. (bvb. 60 euro per maand). Stel nu dat ze 60 euro per maand krijgen, zal dat net voldoende zijn om de school, ziekenhuis, etc. te betalen die dus niet meer gesubsidieerd worden voor de armen. Dan komt dat voor hen in feite op hetzelfde neer...

Ik meende te begrijpen dat Sikkim subsidie op voedsel, buthaangas enderlijke ging schrappen - hiervoor in de plaats basisinkomen verstrekken. Ergo staat los van medische zorg en scholing (basisniveau).

eno2
16 maart 2019, 12:25
U.B.I is unconditional.

tomm
16 maart 2019, 17:41
U.B.I is unconditional.

Do you understand Dutch Sir? This forum is in the Dutch language not everyone understands English.

tomm
16 maart 2019, 17:42
Ik meende te begrijpen dat Sikkim subsidie op voedsel, buthaangas enderlijke ging schrappen - hiervoor in de plaats basisinkomen verstrekken. Ergo staat los van medische zorg en scholing (basisniveau).

OK, in dat geval zou het een grote vooruitgang betekenen voor de arme bevolking. Maar hoe gaan ze dat financieren, de belastingen verhogen?

Mooi trouwens Sikkim.
https://static-04.rightlog.in/wp-content/uploads/2018/05/the-best-of-sikkim-and-bhutan-tour-trip-5-1140x570.jpg

https://cdn.audleytravel.com/950/-/79/097095137058030212234044106063019026103194164060.j pg

https://i.dailymail.co.uk/i/pix/2012/05/15/article-2144861-131564BF000005DC-863_634x430.jpg

Ik begrijp ook dat Sikkim dunbevolkt is, rijk door toerisme en thee, en goed bestuurd (door communisten) met oog voor de armsten.
Dat is dus niet echt te vergelijken met de dichtbevolkte arme Indische deelstaten.

http://borgenproject.org/wp-content/uploads/poverty-in-surat.jpg

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSgqH-PWmwKD6ZPxOmt8lt7Re7Pc7BkN3LJnB2t0V0gyckSSvXe

Frankenstein
16 maart 2019, 20:17
Maar hoe gaan ze dat financieren, de belastingen verhogen?


Terugkomend bezwaren basisinkomen

1. Waar halen we het geld vandaan
2. Welke voorwaarden zijn er aan verbonden
3. Hoeveel geven wij uit per persoon

Dan zijn er nog 2 aspecten belangrijk, namelijk wie voegt wat toe aan de maatschappij en wie niet.

Misschien dat ge de aflevering van Rutger Bregman (ik mag zijn naam noemen; hij staat genoeg vermeld op google) op VPRO tegenlicht hebt gezien.

Hij geeft aan dat 'top-universiteiten in het westen - de goudhaantjes opleiden tot piraat; hetgeen hij herleidt naar bijvoorbeeld een Quant in de city of Wall Street die geen enkel risico loopt en gegarandeerd geld afroomt (van de grote massa) - of een Silicon Valley nerd die met software schatrijk wordt doordat door zijn/haar 'werk' adverteerders nog meer 'click'opdrachten binnenkrijgen.

Als deze genoemde knappe koppen gaan staken - kunnen ze hiermee tot in de eeuwigheid doorgaan; niemand zal hun beletten dat ze voor zichzelf geen geld verdienen - omdat ze het werk hebben neergelegd. Ergo, ze hebben geen nut voor de maatschappij - zonde ook voor de maatschappij; mochten zij bv oogchirurg of directeur bij spoorwegen worden - of software maken die er echt toedoet - zoals lees- en rekenprogramma's voor kinderen ontwikkelen, waaraan kinderen bij wijze van 'verslaafd' kunnen raken dan profiteert de maatschappij daar als geheel van.

Idem hypotheekadviseurs, politiek gelieerde ambtenaren - ik ken aantal in Suriname die een bovengemiddeld salaris hebben en gewoon thuiszitten; als ze slim zijn studeren ze door, maar that's OFF TOPIC - ; administratieve ambtenaren - en daar zijn er vaak heel veel van in ontwikkelingslanden (meer..).

Daarentegen als vuilnisophalers, verplegers, politieagenten, bakkers, treinmachinisten en artsen gaan staken, dan merkt de bevolking dit meteen.

___________________

Er bestaat dus een groep van productieven en een groep van meelifters . Ergo, groffe benaming de parasieten.

Terugkomend op punt 1. Waar halen wij het geld vandaan

De productieven meer beloning in het vooruitzicht te stellen; de meelifters meer gaan belasten. Aangezien de laatste groep tevens de grootste is kan dit betekenen dat extra belasting wordt geïnd.

In erfenis belasting geloof ik niet zo; er zijn namelijk genoeg truukjes te vinden om dit omzeilen.

Wel - door winst op onroerend transacties op te leggen. Winst waarvan duidelijk aan af te lezen is dat de overheid de aanjager van onroerend-goed prijzen is. Voorbeeld toedoen van overheid: asfalteren weg, aanleg metro, drooglegging lokaal moeras waardoor muskieten wegblijven, betere afwatering, betere scholen en ziekenhuizen waardoor beter gesitueerden er zich willen gaan vestigen, betere havenfaciliteiten waardoor aantrekken van industrie mogelijk is.

Mocht onroerend goedprijzen onbetaalbaar worden door speculanten en vooral buitenlandse speculanten zoals bv Auckland, binnenstad Parijs, Amsterdam, Vancouver dan moeten deze getaxt worden.

Niet van toepassing op India denk ik, maar mocht het bijvoorbeeld uit de hand gaan lopen in bv Bangalore dan moeten er 'truukjes' worden gevonden om deze speculatieve winsten af te romen naar de overheid.

Ps. Niet op de Nederlandse manier van WOZ waarde, nml ouderen met een mager pensioen die toevallig op een locatie wonen waar onroerend goed prijzen geëxplodeerd mogen niet de dupe worden.

Ook moet er gekeken worden om andere soorten van speculatie en het afromen daarvan te kunnen aanpakken.Uit 'ervaring' weet ik dat Hindoestanen en grond niet gezellig samengaan, zijnde wolven en rauw vlees. Dit betekent wel denk ik dat hier links- of rechtsom het meest valt te halen voor India; hoe dit aan te pakken - daar brand ik mijn vingers niet aan.

2. Welke voorwaarden zijn er aan verbonden

India worstelt met een bevolkingsprobleem. Vrouwen die op latere leeftijd een kind krijgen, krijgen een hoger basisloon. Voer voor sociologen en antropologen om dit nader uit te zoeken.

3. Hoeveel geven wij uit per persoon

Te weinig om van te leven, teveel om voor in opstand te komen.

eno2
18 maart 2019, 15:13
Internationale invloeden: Spanje
"Ik ben opgegroeid met het schoonmaken van badkamers met mijn moeder. We stelden ons niet op als links. We presenteren ons als van onderen. " Degene die schrijft is Alexandria Ocasio-Cortez, die net het jongste congreslid in de Amerikaanse geschiedenis is geworden (29 jaar oud). Om vanaf de Bronx van New York in het Capitool van Washington te komen, breekt ze met de politieke mode van het discours van links versus rechts. Werkloosheid en stijging van de huurprijzen hebben net evenveel invloed op u, gelijk voor wie u stemt. En daarom, zegt zij, is dit een strijd van die van beneden tegen die van boven. Aan de andere kant van de oceaan heeft een Spanjaard vijf jaar lang datzelfde verdedigd. Zijn naam is Íñigo Errejón. De woorden van Ocasio-Cortez komen tot hem via Waleed Shahid, toen een van de raadgevers van de Amerikaanse. Ze wisselen berichten uit die gaan over "transversaliteit": traditionele partijen overstijgen om kiezers van allerlei aard aan te trekken. En vijf maanden later laat Errejón Podemos achter en wordt hij lid van Meer Madrid.

https://elpais.com/ccaa/2019/03/17/madrid/1552845561_566566.html
Vertaling Eno.


Een nieuw sociaal contract opstellen dat iedereen insluit, voor wie ze ook stemmen. De tweede zaak is dat het geen melancholische linkerzijde is, maar een die naar de toekomst gewend is, die frontaal de veranderingen confronteert die in elk geval op ons af komen, en die zich opmaakt die te sturen en te besturen. Ze inspireert me erg, benadrukt hij. Dat AOC met gelijkaardige ideeën de Noord Amerikaanse politiek revolutioneert, beschouw ik als een goed teken dat dit de juiste weg is.

vanderzapig
22 maart 2019, 10:10
"Ik ben opgegroeid met het schoonmaken van badkamers met mijn moeder. We stelden ons niet op als links. We presenteren ons als van onderen. " Degene die schrijft is Alexandria Ocasio-Cortez, die net het jongste congreslid in de Amerikaanse geschiedenis is geworden (29 jaar oud). Om vanaf de Bronx van New York in het Capitool van Washington te komen, breekt ze met de politieke mode van het discours van links versus rechts.

Occasional Cortex schildert hier een leugenachtig Assepoester verhaaltje.

Wat zorgvuldig buiten beeld gehouden wordt, is het feit dat wijlen haar vader architect was, en het gezin van de Bronx naar het residentiële Yorktown Heights (Westchester County, NY) (https://en.wikipedia.org/wiki/Yorktown_Heights,_New_York) verhuisde toen AOC 5 jaar was.

Het is inspirerend hoe die familie zich heeft kunnen opwerken en het zou AOC sieren om daar eerlijker over te zijn. Nu probeert ze te doen alsof ze in een of andere achterbuurt opgroeide en zich daar op eigen houtje uit geknokt heeft.

https://eu.lohud.com/story/news/politics/2018/07/02/ocasio-cortez-westchester/751333002/

In an interview with Stephen Colbert on TV’s “The Late Show,” Ocasio-Cortez responded to a question about how she’d deal with President Donald Trump, who was born in Queens, by saying “I don’t think he knows how to deal with a girl from the Bronx.”

Dit is even absurd als indien de dochters van Jean-Marie Pfaff, sippend aan de cava in Brasschaat, de woonwagenjeugd van hun vader zouden aanhalen om zichzelf in de onderklasse te plaatsen.

eno2
22 maart 2019, 12:52
Woonde ze in de Bronx of niet?

Eyjafjallajökull
22 maart 2019, 12:58
Woonde ze in de Bronx of niet?

Was haar vader architect of niet ?

vanderzapig
22 maart 2019, 13:12
Woonde ze in de Bronx of niet?

Jawel. Tot haar vijfde! :rofl:

Frankenstein
22 maart 2019, 15:27
Jawel. Tot haar vijfde! :rofl:

Ge kunt er lollig over doe. Een kind wordt gevormd voor zijn/haar 4e jaar.

Dan wat verwacht ge; om je kind thuis te laten, om een oppasser voor te laten betalen (?) die neem je mee. Inderdaad van babie tot peuter en kleuter. Enig idee wat de straffen zijn in Amerika om kinderen alleen thuis te laten. Enig idee wat voor risico je je eigen kind aandoet om dit juist in de Bronx te doen ?

Kijk naar programma spoorloos: Ghetto kinderen die zich nog dingen kunnen herinneren uit hun prille jeugd uit Brazilie of Colombia zijn voor hun rest van hun levend getekend; metaal wel te verstaan, er komt in 90+% geen zak van hen terecht..

Ik ben in New York begin jaren negentig geweest, uitgebrande flats, vanwaaruit zichomhoog en naar beneden klommen via de regenpijp, schoten 's avonds (meervoud), constant het geloei van sirenes. En dat was nog geneens de Bronx...

Terugkomend; ik sta in deze achter Cortez in deze; OFF TOPIC hoewel zij nooit op mijn stem hoeft rekenen.

Frankenstein
22 maart 2019, 15:33
Er zijn architecten inderdaad die in een kutbuurt gaan wonen; het is maar tijdelijk voor hen om er nooit en nooit meer naar terug te keren. We hebben het hier over immigranten die de American dream nastreven.

eno2
22 maart 2019, 15:39
Jawel. Tot haar vijfde! :rofl:

Reinigde ze daarna badkuipen met haar moeder?

SDX
22 maart 2019, 15:44
The 'rise' heeft iig niet zo erg lang geduurd, ze is al bezig aan haar vrije val.
The Alexandria Ocasio-Cortez backlash begins. (https://amp-cnn-com.cdn.ampproject.org/v/s/amp.cnn.com/cnn/2019/03/04/politics/alexandria-ocasio-cortez-democratic-party-ideology/index.html?amp_js_v=a2&amp_gsa=1&usqp=mq331AQCCAE%3D#referrer=https%3A%2F%2Fwww.goo gle.com&amp_tf=Van%20%251%24s&ampshare=https%3A%2F%2Fwww.cnn.com%2F2019%2F03%2F0 4%2Fpolitics%2Falexandria-ocasio-cortez-democratic-party-ideology%2Findex.html)

vanderzapig
22 maart 2019, 16:51
Dan wat verwacht ge; om je kind thuis te laten, om een oppasser voor te laten betalen (?) die neem je mee. Inderdaad van babie tot peuter en kleuter. Enig idee wat de straffen zijn in Amerika om kinderen alleen thuis te laten. Enig idee wat voor risico je je eigen kind aandoet om dit juist in de Bronx te doen ?

Ik denk niet dat AOC's moeder haar peuter meezeulde op haar poetsronde.

Je neemt dat El Pais artikel veel te letterlijk:

“Creci limpiando baños con mi madre. No nos presentamos desde la izquierda. Nos presentamos desde abajo”. Quien escribe eso es Alexandria Ocasio-Cortez
Dat is wellicht deels gebaseerd op deze haastige tweet van haar:

https://www.twitter.com/AOC/status/1078765966111244288

Yep. As everyone knows, I grew up between two worlds + experienced 1st hand how a child’s zip code can shape their destiny. It was scrubbing those households’ toilets w/ my mother that I saw and breathed income inequality. I decided to make a difference. You decide to do this.

Merk op hoe ze NIET zegt dat ze mee WC's stond te poetsen, maar de grammatica fouten maken de tweet vatbaar voor misverstanden.

En de pers - of wat er tegenwoordig voor moet doorgaan - interpreteren die woorden maar al te graag zoals het hen het beste uitkomt.

Naast een Bronx-fetish, cultiveert Occasional Cortex blijkbaar ook een WC-borstel fetish. Dit allemaal voor wat extra street credibility. Want haar eigen job in de horeca klinkt wellicht niet dramatisch genoeg:

After college, Ocasio-Cortez moved back to the Bronx and found work as an educational director. Following the death of her father, she took on an additional job working as a bartender and waitress to help her mother—a house cleaner and school-bus driver—fight foreclosure of their home.

https://en.wikipedia.org/wiki/Alexandria_Ocasio-Cortez#Early_life

vanderzapig
22 maart 2019, 16:55
Reinigde ze daarna badkuipen met haar moeder?

Gast, wanneer ge in 't Spaans vraagt: "¿Dónde está el baño?" dan betekent dat meestal niet: "Waar is de badkuip?", maar wel iets helemaal anders.

Als jij dáárin een bad probeert te pakken dan kan ik geloven dat ge in honderd regenbogen zit.

Eyjafjallajökull
22 maart 2019, 21:56
Gast, wanneer ge in 't Spaans vraagt: "¿Dónde está el baño?" dan betekent dat meestal niet: "Waar is de badkuip?", maar wel iets helemaal anders.

Als jij dáárin een bad probeert te pakken dan kan ik geloven dat ge in honderd regenbogen zit.

:lol:

eno2
22 maart 2019, 23:10
Gast baño betekent ook badkuip.

baño

4. m. bañera (recipiente).
https://dle.rae.es/?id=4z67B1J

Niemand vroeg ¿Dónde está el baño?Maar OK Ze kuiste dus toiletten…
Moet dat ergens een punt van jou bewijzen soms over haar betere afkomst?

vanderzapig
23 maart 2019, 09:00
Gast baño betekent ook badkuip.

https://dle.rae.es/?id=4z67B1J

Akkoord. En daarom kunnen WC's in badkuipen veranderen wanneer er vertaald wordt van het Engels naar het Spaans en van daar opnieuw naar het Engels.

Niemand vroeg ¿Dónde está el baño?

Een chronologie:

Stap 1: AOC verstuurt deze tweet (https://www.twitter.com/AOC/status/1078765966111244288):

Yep. As everyone knows, I grew up between two worlds + experienced 1st hand how a child’s zip code can shape their destiny. It was scrubbing those households’ toilets w/ my mother that I saw and breathed income inequality. I decided to make a difference. You decide to do this.

Stap 2: El Pais vertaalt dit (https://elpais.com/ccaa/2019/03/17/madrid/1552845561_566566.html) als volgt:

“Creci limpiando baños con mi madre."

Merk op hoe ze haar rommelige tweet verkeerd interpreteren en schrijven dat AOC met haar moeder samenwerkte.

Stap 3: Eno2 vertaalt El Pais (https://forum.politics.be/showthread.php?p=8967522#post8967522) als volgt:

"Ik ben opgegroeid met het schoonmaken van badkamers met mijn moeder."

Merk op hoe de WC's intussen in badkuipen zijn veranderd.


Maar OK Ze kuiste dus toiletten…

Neen dus.

Moet dat ergens een punt van jou bewijzen soms over haar betere afkomst?

Mijn punt heb ik eerder al uitgelegd:

Dit is even absurd als indien de dochters van Jean-Marie Pfaff, sippend aan de cava in Brasschaat, de woonwagenjeugd van hun vader zouden aanhalen om zichzelf in de onderklasse te plaatsen.

eno2
23 maart 2019, 14:35
"Ik ben opgegroeid met het schoonmaken van badkamers met mijn moeder."

Ha, ik vertaalde dus 'badkamers' Iets verkeerd mee?
Beweerde jij niet dat het 'toiletten' moest zijn?


Tja, For the birds; dat baño gedoe is goed voor een taalforum waar het door mij en een aantal Spaansprekenden dan ook behandeld is. Beter laten vallen maar jouw reactie was misplaatst, ik moest wel reageren.

Toiletten of badkamers kuisen en werken als serveerster is goed genoeg om van bescheiden status te gelden, in tegenstelling tot Ivanka bijvoorbeeld.

vanderzapig
23 maart 2019, 15:03
Ha, ik vertaalde dus 'badkamers' Iets verkeerd mee?
Beweerde jij niet dat het 'toiletten' moest zijn?

Ja, het moet 'toiletten' zijn en niet 'badkamers'. Zie oorspronkelijke tweet van AOC.

Max van Dietschland
24 maart 2019, 21:44
Ocasio Cortez is een typisch voorbeeld van een meisje dat drankjes afruimt in een (al dan niet exotische) bar. Ze had vroeger deze job en ze had dat beter blijven doen. 8-)

eno2
24 maart 2019, 21:48
Iedereen mag trachten de American Dream te verwezenlijken volgens de Amerikaanse grondwet. Als zij daar gelukkig mee is de minder kansrijken gelukkig wil helpen maken. door ze meer kans te geven….

Lof der Zotheid
25 maart 2019, 09:22
Ocasio Cortez is een typisch voorbeeld van een meisje dat drankjes afruimt in een (al dan niet exotische) bar. Ze had vroeger deze job en ze had dat beter blijven doen. 8-)

Het gebeurt niet vaak, maar voor één keer zijn we het eens.

vanderzapig
25 maart 2019, 22:34
Gallup poll: hoe bekender AOC wordt in de USA, hoe lager haar populariteit:

https://news.gallup.com/poll/247820/rep-ocasio-cortez-better-known-image-skews-negative.aspx

WASHINGTON, D.C. -- Two months into her new job on Capitol Hill, Rep. Alexandria Ocasio-Cortez has become a much more recognizable figure to Americans. Half of U.S. adults were unfamiliar with or had no opinion of her in September after her seismic primary win over the summer, but that figure has shrunk to 29% today. But the increased visibility has not improved her overall standing with Americans. Whereas the public had mixed views of Ocasio-Cortez in September, her image now tilts slightly negative, with 31% viewing her favorably and 41% unfavorably.

eno2
27 maart 2019, 13:05
Congresswomen Alexandria Ocasio-Cortez gave an impassioned speech during a committee hearing in response to Republicans push-back on her climate change policy, the Green New Deal. ‘You want to tell people that their desire for clean air and clean water is elitist?’, she yelled. ‘Tell that to the kids in the South Bronx which are suffering from the highest rates of childhood asthma in the country … You’re telling those kids that they are trying to get on a plane to Davos? People are dying!'
https://www.theguardian.com/global/video/2019/mar/27/people-are-dying-ocasio-cortez-delivers-fiery-speech-on-climate-inaction-videohttps://www.youtube.com/watch?time_continue=167&v=m5M8vvEhCFI

Eyjafjallajökull
27 maart 2019, 17:24
https://www.youtube.com/watch?time_continue=167&v=m5M8vvEhCFI

Green New Deal van AOC UNANIEM weggestemd: https://www.dailymail.co.uk/news/article-6853499/Senate-votes-Alexandria-Ocasio-Cortezs-Green-New-Deal-57-0.html


:-D

eno2
28 maart 2019, 10:54
Het idee alleen al dat aandringen op en strijden voor propere lucht en water 'elitist' zou zijn is natuurlijk absurd.


Kan't geloven dat ze in een terechte 'fit' raakt.

eno2
28 maart 2019, 17:16
Fact check: Steven King's claim about number of Americans without health care
Claim: “44 million Americans [are without] health care”
Rating: True https://www.wikitribune.com/article/96555/?mc_cid=b14419b8c2&mc_eid=3776e86f69

Ik hoop dat de Liberals daar ooit eens een eind aan stellen

Bach
28 maart 2019, 17:45
Gast baño betekent ook badkuip.

https://dle.rae.es/?id=4z67B1J
De badkuip heet in de praktijk meestal "la tina" (of "la bañera") niet "el baño". Een "Baño" kan wel een "Tina" hebben. Het verschil tussen badkuip en badkamer.

Ik ben geen specialist in het Spaans maar dit is toch ook vrij basic. Toch als je daar woont en een beetje sociaal leven hebt.

Als iemand u toestemming geeft hun "baño" te gebruiken dien je niet zomaar in bad te kruipen he.

Eyjafjallajökull
28 maart 2019, 17:50
Toch als je daar woont en een beetje sociaal leven hebt.

Ik vrees dat het vooral aan dat sociaal leven schort...

eno2
30 maart 2019, 23:32
Alexandria Ocasio-Cortez has rounded on her Republican opponents, accusing them of making “total fools of themselves” (https://www.theguardian.com/us-news/2019/mar/30/alexandria-ocasio-cortez-green-new-deal-republicans) in criticising her Green New Deal proposals.

Republicans have claimed that the resolution, which contains no actual legislation, is a socialist manifesto which would cause “genocide”. At a rally this week, Donald Trump called the proposal an “extreme $100tn government takeover” which would mean “no more airplanes, no more cows, one car per family”. The Texas senator Ted Cruz has said the Green New Deal will result in the end of hamburgers.
Such assertions have no basis in fact: the resolution does not call for the elimination of animal agriculture or aviation. The extraordinarily large cost attributed to the plan by Republicans, typically $93tn, is also false.

:rofl:

Cellular meat (https://www.theguardian.com/commentisfree/2019/mar/07/green-new-deal-clean-meat-hamburger) has yet to be released on the market, pending both regulatory clearance – which has been hotly contested by the cattle ranching lobby – and the ability to lower costs and scale up production. However, the sector has won hundreds of millions of dollars in venture capital funding, including from major meat companies like Tyson, and many companies in the space plan to launch their first products within a year or two.
Lab-grown meat of the future is here – and may even sustainably fill demand


There is an amazing number of synergies between the aims of the Green New Deal and cellular agriculture.

Pandareus
31 maart 2019, 06:42
De badkuip heet in de praktijk meestal "la tina" (of "la bañera") niet "el baño". Een "Baño" kan wel een "Tina" hebben. Het verschil tussen badkuip en badkamer.

Ik ben geen specialist in het Spaans maar dit is toch ook vrij basic. Toch als je daar woont en een beetje sociaal leven hebt.

Als iemand u toestemming geeft hun "baño" te gebruiken dien je niet zomaar in bad te kruipen he.

:lol::lol::lol:

pedo2 een sociaal leven...

eno2
31 maart 2019, 11:58
AOC tackelt de klimaatverhitting als een oorlogsinspanning. Uitstekend.

In dit geval is de oorlog ook te voeren tegen een binnenlandse vijand.

Lof der Zotheid
1 april 2019, 07:30
:lol::lol::lol:

pedo2 een sociaal leven...

Bij nader inzien ook beter zo, als hij er geen heeft. Stel voor wat de gevolgen daarvan zouden kunnen zijn...

eno2
4 april 2019, 22:34
The world’s most powerful banker has attacked socialism, saying it produces “stagnation, corruption and often worse”.

Jamie Dimon, spare us your crocodile tears about inequality

JP Morgan chief executive Jamie Dimon (https://www.theguardian.com/business/2019/apr/04/jamie-dimon-socialism-jp-morgan-banker-disaster) took aim at socialism in his annual letter to shareholders, and warned it would be “a disaster for our country”.

Dimon, who was paid $31m last year as the head of America’s largest bank and who is estimated by Forbes to be worth $1.3bn, took his swipe as a new wave of left politics has emerged in the US.

Democratic socialism has been embraced by a new generation of politicians, including New York congressman Alexandria Ocasio-Cortez, and supporters of Bernie Sanders, a longtime socialist now making a second bid for the presidency.

Dimon’s attack also comes as many leftwing Democrats, including Sanders and senator Elizabeth Warren, have called for the breakup of big businesses and greater regulation of banking in particular.

In his letter, Dimon wrote: “When governments control companies, economic assets (companies, lenders and so on) over time are used to further political interests – leading to inefficient companies and markets, enormous favoritism and corruption.”

He went on: “Socialism inevitably produces stagnation, corruption and often worse – such as authoritarian government officials who often have an increasing ability to interfere with both the economy and individual lives – which they frequently do to maintain power. This would be as much a disaster for our country as it has been in the other places it’s been tried.”

He would say that, wouldn't he? Hij moet iets doen voor zijn bedreigde $31M a year.

eno2
4 april 2019, 23:24
Throughout the course of the live stream she went on to explain that history will not look back kindly on climate change deniers, likening them to people who opposed the civil rights movement. “Your grandchildren will not be able to hide the fact that you fought against acknowledging and taking bold actions on climate change,” Ocasio-Cortez said.

“We have 12 years left to cut emissions by at least 50%, if not more, and for everyone who wants to make a joke about that, you may laugh but your grandkids will not,” she said.https://www.theguardian.com/us-news/2019/apr/04/alexandria-ocasio-cortez-live-stream-instagram

Well said.
That's what true leadership means on anti- ACC

SDX
6 april 2019, 22:49
Must see!
Best of AOC.

https://twitter.com/_hublette/status/1114229767967002624?s=09