PDA

View Full Version : Wat smijt u op de BBQ?


Elio di Supo
9 mei 2019, 12:37
Toen ik nog in Belgie woonde had ik graag witte pensen, sateekes en varkensrug.

Als dessert een pistache-ijsje.


Doorspoeld met een Hoegaerden Grand Cru. Of een Tongerlo.

Libro
9 mei 2019, 12:48
Niets want ik heb geen barbecue.

Anna List
9 mei 2019, 12:49
Niets want ik heb geen barbecue.

²

Het Verzet
9 mei 2019, 12:56
Hier het voorgerecht van de laatste.

110593

Als hoofdgerecht zelfgemaakte kiphamburgers met blauwe-schimmelkaasmayonaise.

Tavek
9 mei 2019, 12:56
Vlaams Nationalisten.

En schuimen dat die doen als ze warm worden !

Bobke
9 mei 2019, 13:00
Kolen.

Anna List
9 mei 2019, 13:03
Vlaams Nationalisten.

En schuimen dat die doen als ze warm worden !

BBQ, bijzonder slecht voor het milieu ... tsssss

Anna List
9 mei 2019, 13:03
Kolen.

:-D

Het Verzet
9 mei 2019, 13:09
110594
110595
110596

Tavek
9 mei 2019, 13:13
BBQ, bijzonder slecht voor het milieu ... tsssss

Het is geen CO2 wat daar uit komt hoor.

TheFourHorsemen
9 mei 2019, 13:18
Het is geen CO2 wat daar uit komt hoor.

Wat komt er volgens u dan wel vrij bij verbranding van houtskool?

Het Verzet
9 mei 2019, 13:25
Wat komt er volgens u dan wel vrij bij verbranding van houtskool?

Ik weet het ook niet, maar het ruikt in ieder geval naar vuurkruiden.

The Paulus Experience
9 mei 2019, 13:29
Op de grill leg ik liefst een filet pur.
Zout er op, en grillen met vuurkruiden
Geen gemarineerde rommel

Derk de Tweede
9 mei 2019, 13:34
Niets :|

TheFourHorsemen
9 mei 2019, 14:11
Ik weet het ook niet, maar het ruikt in ieder geval naar vuurkruiden.

Nadat Greta CO2 ziet, duiken er nu personen op die het kunnen ruiken. :-D

TV-verslaafde
9 mei 2019, 14:20
Kip.

Tavek
9 mei 2019, 14:49
Nadat Greta CO2 ziet, duiken er nu personen op die het kunnen ruiken. :-D

CO2 kunt ge proeven hoor....

Maar dan is het al een vrij hoge concentratie :p

Skobelev
9 mei 2019, 14:52
De BBQ staat op zonder, splinternieuw, ongebruikt. 5 meter van de tuinmeubelen een volledige keuken en dan wat buiten op een vuurtje braden? Thanks but no thanks. 'k Heb daar de tijd niet voor.
Trouwens...met al dat ongedierte, vliegen ed, buiten eet ik liever binnen.
:-P

Pandareus
9 mei 2019, 14:53
Black Angus (volgens mij de het meest smaakvolle rund), zeker niet marineren. Licht inwrijven met een lookteentje, zout en peper, niks anders.

Kippebrochetten, brochette van varkenshaasje, een doodgewone boerenworst, chipolata, lamskoteletjes.

En zeker ook scampi brochettes. kwijl...

In de smoker : spatchcock chicken, pulled pork, drumsticks (vel eraf doen, yuk...)
binnenkort ga ik eens proberen 'brisket' te maken zoals de amerikanen dat doen

Zipper
9 mei 2019, 14:54
De BBQ staat op zonder, splinternieuw, ongebruikt. 5 meter van de tuinmeubelen een volledige keuken en dan wat buiten op een vuurtje braden? Thanks but no thanks. 'k Heb daar de tijd niet voor.
Trouwens...met al dat ongedierte, vliegen ed, buiten eet ik liever binnen.
:-P

Een mooie "party tent" kan de oplossing zijn :-D

Anna List
9 mei 2019, 15:27
Het is geen CO2 wat daar uit komt hoor.

Maar massa's fijnstof.

Tavek
9 mei 2019, 15:31
Maar massa's fijnstof.

Ik heb geen ervaring met het opstoken van vlaams nationalisten.

Omdat ik geen gelovige ben en dus geen deel uit maak van de inquisitie.

Anna List
9 mei 2019, 15:34
Ik heb geen ervaring met het opstoken van vlaams nationalisten.

Omdat ik geen gelovige ben en dus geen deel uit maak van de inquisitie.

Allez, alleen de tijdslijn klopt dus. :lol:;-)

Skobelev
9 mei 2019, 15:59
Een mooie "party tent" kan de oplossing zijn :-D

Tentsletjes inbegrepen? :-P

Zipper
9 mei 2019, 17:05
Tentsletjes inbegrepen? :-P

zelfs één uit uw buurt :-P

Eduard Khil
9 mei 2019, 17:11
koot a los natuurlijk

maddox
9 mei 2019, 17:29
Ik ben aan het hopen op een Bacon Explosion . (https://www.youtube.com/watch?v=bfVAjbhaCIU)

Rahowa
9 mei 2019, 18:10
Van die pata-negra kotelejes,mmm.

Rahowa
9 mei 2019, 18:11
koot a los natuurlijk

En het liefst van een Limousin koebeest.

kojak
9 mei 2019, 18:50
Toen ik nog in Belgie woonde had ik graag witte pensen, sateekes en varkensrug.

Als dessert een pistache-ijsje.


Doorspoeld met een Hoegaerden Grand Cru. Of een Tongerlo.

Dat is nog het beste van al op en BBQ. :thumbsup:

kojak
9 mei 2019, 18:51
koot a los natuurlijk

Voor ne keer ben ik het met u eens sie.
Schrijf da maar op. :lol:

Nen BBQ zonder koot a los, is de naam BBQ niet waard.

Tavek
9 mei 2019, 18:59
https://images0.persgroep.net/rcs/8Lwbf2X7ZYLwn66GWy7ZZMNcGdI/diocontent/101080283/_crop/0/0/1620/1080/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Universalia
9 mei 2019, 19:03
Wel een grote tuin maar daar komt geen BBQ in.

Lof der Zotheid
10 mei 2019, 09:03
https://images0.persgroep.net/rcs/8Lwbf2X7ZYLwn66GWy7ZZMNcGdI/diocontent/101080283/_crop/0/0/1620/1080/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Bweikes. Ik vreet geen fourageurs.

Henri1
10 mei 2019, 13:11
Toen ik nog in Belgie woonde had ik graag witte pensen, sateekes en varkensrug.

Als dessert een pistache-ijsje.


Doorspoeld met een Hoegaerden Grand Cru. Of een Tongerlo.

En nu ?

Henri1
10 mei 2019, 13:12
Op de grill leg ik liefst een filet pur.
Zout er op, en grillen met vuurkruiden
Geen gemarineerde rommel

Filet puur verkrachten op een BBC ?

Anna List
10 mei 2019, 13:14
Filet puur verkrachten op een BBC ?

²

Het Verzet
10 mei 2019, 13:23
Filet puur verkrachten op een BBC ?

Als ge't ni kunt wel ja.
Maar dat geld voor een pan ook.

Skobelev
10 mei 2019, 13:34
https://images0.persgroep.net/rcs/8Lwbf2X7ZYLwn66GWy7ZZMNcGdI/diocontent/101080283/_crop/0/0/1620/1080/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Gij gooit uw schoonmoeder op de BBQ?

Tavek
10 mei 2019, 14:36
Gij gooit uw schoonmoeder op de BBQ?

Zie, dit is een steek die aankomt....

Skobelev
10 mei 2019, 15:44
Zie, dit is een steek die aankomt....

Tja...
Weet dat, met de jaren, de dochter meestal op de moeder gaat lijken wat uiterlijk betreft....

Duupje
10 mei 2019, 16:20
Eerst en vooral de gebuurskruiden.
Côte a l'os, kip- en rundsbrochetten met veel ajuin en paprika tussen, worsten, kippenpilons, ribben, scampi, groenten- en fruitbrochetten, een viske in de folie met wat wijn en groentjes erbij, patat in de schil en uiteraard nen hoop aanvulling van rijstsalade, pastasalade, koude groentjes en veel fris drinken!
En als mijn zonen het te hard uithangen, leg ik hun er een kwartierke op. :twisted:

Nu dak dat allemaal typ, hoop ik dat het heel snel goei weer is... kheb er zin in nu.

Henri1
10 mei 2019, 16:21
Eerst en vooral de gebuurskruiden.
Côte a l'os, kip- en rundsbrochetten met veel ajuin en paprika tussen, worsten, kippenpilons, ribben, scampi, groenten- en fruitbrochetten, een viske in de folie met wat wijn en groentjes erbij, patat in de schil en uiteraard nen hoop aanvulling van rijstsalade, pastasalade, koude groentjes en veel fris drinken!

Een goed stuk vlees verkracht je niet op een BBQ, en al zeker niet met sauzen en onnozele kruiden.

In de pan met goei boter, Fleur de Sel en peper.
Meer moet dat niet zijn.

Duupje
10 mei 2019, 16:28
Een goed stuk vlees verkracht je niet op een BBQ, en al zeker niet met sauzen en onnozele kruiden.

In de pan met goei boter, Fleur de Sel en peper.
Meer moet dat niet zijn.

gebuurskruiden smijte ni op vlees of vis of wat dan ook
das just mor as den bbq net aan is om de buren te treiteren
en as ge deftig kunt bbq'en, verkracht ge niks van eten
Moja, kunnen bbq'en is er weinig gegeven
er wa op ston zien hoe da u vlezeke zwart ligt te blakeren met ne vieze jupiler in uw handen kan iedereen ja.

Pandareus
10 mei 2019, 17:07
Bweikes. Ik vreet geen fourageurs.

die man komt me vaag bekend voor... wie was dat nu weer ?

Anna List
10 mei 2019, 17:11
Eerst en vooral de gebuurskruiden.
Côte a l'os, kip- en rundsbrochetten met veel ajuin en paprika tussen, worsten, kippenpilons, ribben, scampi, groenten- en fruitbrochetten, een viske in de folie met wat wijn en groentjes erbij, patat in de schil en uiteraard nen hoop aanvulling van rijstsalade, pastasalade, koude groentjes en veel fris drinken!
En als mijn zonen het te hard uithangen, leg ik hun er een kwartierke op. :twisted:

Nu dak dat allemaal typ, hoop ik dat het heel snel goei weer is... kheb er zin in nu.

Ik kom wel bij u eten, ik zal een bakske Vedett meebrengen.

Het Verzet
10 mei 2019, 17:19
Een goed stuk vlees verkracht je niet op een BBQ, en al zeker niet met sauzen en onnozele kruiden.

In de pan met goei boter, Fleur de Sel en peper.
Meer moet dat niet zijn.

Ik hoor het al, ge kent of weet er de kloten van.

maddox
10 mei 2019, 17:39
Ik kom wel bij u eten, ik zal een bakske Vedett meebrengen.

Goe plan, iemand zin in kreeft?

Mambo
10 mei 2019, 19:38
Men kan ook een pan op de barbecue zetten.

Ieder zijn smaak.

Gipsy
10 mei 2019, 19:52
Een goed stuk vlees verkracht je niet op een BBQ, en al zeker niet met sauzen en onnozele kruiden.

In de pan met goei boter, Fleur de Sel en peper.
Meer moet dat niet zijn.

Op de BBQ wordt er inderdaad nogal wat verkloot, soms door mannen die dan de king spelen en het vlees verbranden terwijl ze een half stuk in hun kloten hebben. Met goedkope brol van worsten, kip en varkensvlees is dat geen probleem zolang iedereen genoeg gedronken heeft om het verbrande doorbakken vlees binnen te wurgen.


Zelf ben ik geen adept van BBQ omdat je ofwel uw avond moet opofferen om het perfect te doen of meezitten aan tafel en de boel te laten verkloten op de BBQ. Maar als het correct wordt gedaan is het wel mogelijk. Ik ken een Brussels restaurant die voor een goedkope prijs een cote a l'os van 500gr op de open haard grilt die perfect gedaan is. Voor mij is het vanzelfsprekend bleu.

Duupje
10 mei 2019, 20:23
Goe plan, iemand zin in kreeft?

Lobsteeeeerrrrrrrrrrrrrr!
Count me in! Njammieeeeeee!
Me like! :D

De schoofzak
10 mei 2019, 21:13
Ongeveer 500 g. voor mij alleen:
https://static.mijnwebwinkel.nl/winkel/beefshop/image/cache/full/b14d325856c1fed8adc08bf3a30dfeaa00a4860a.jpg

Gipsy
10 mei 2019, 21:22
Ongeveer 500 g. voor mij alleen:
https://static.mijnwebwinkel.nl/winkel/beefshop/image/cache/full/b14d325856c1fed8adc08bf3a30dfeaa00a4860a.jpg

Du blanc bleu Belge Wallon?

cookie monster
10 mei 2019, 21:24
Ongeveer 500 g. voor mij alleen
Egoist :lol:


Hier geen tuin , en op straat gaat dat ook niet , dus geen BBQ casa CM :-(

cookie monster
10 mei 2019, 21:25
Gij gooit uw schoonmoeder op de BBQ?
Goe' doorgebakkeuuuuh :lol:

Skobelev
10 mei 2019, 21:38
Goe' doorgebakkeuuuuh :lol:

Pff, zelfs gemarineerd voor 14 dagen gaat dat een taaie brok blijven die niet te verteren valt.

Svennies
10 mei 2019, 22:07
De Calvo als hem hier op een zondagmiddag passeert...

cookie monster
10 mei 2019, 22:18
Svennies :-D

Pff, zelfs gemarineerd voor 14 dagen gaat dat een taaie brok blijven die niet te verteren valt.
Je kan haar ook nog koppelen aan de calvo .... NO CPR :lol:

Svennies
10 mei 2019, 22:45
Svennies :-D


Je kan haar ook nog koppelen aan de calvo .... NO CPR :lol:


Helaba:magniet: ,mijn schoonmama zaliger was een schat van een vrouw...

Als het écht moet nodig ik ons Carolientje wel uit voor de barbeque...

Paard én kalf,dat gaat samen op de barbeque zonder probleem...

Dat vet paard in het midden en het kalfke in een hoekje... :lol:

cookie monster
10 mei 2019, 23:14
Helaba:magniet:
:cry:

Elio di Supo
11 mei 2019, 06:39
En nu ?

T-bone steak, porter steak, kebab, gevulde champignons, kreeftenstaarten, gamba's, mais, aardappel in de schil.

Hoegaerden Grand Cru kan ik hier niet vinden maar gewone Hoegaerden nog wel.

Lof der Zotheid
13 mei 2019, 08:47
die man komt me vaag bekend voor... wie was dat nu weer ?

Er begint me iets te dagen over een eiland niet ver van de Noordwest-Afrikaanse kust. Een of ander raar wezen. Elucubraties. Nogal vaag en angstaanjagend allemaal...

Lof der Zotheid
13 mei 2019, 08:50
De Calvo als hem hier op een zondagmiddag passeert...

Als gij graag op een uitgemergeld bot met hondsdolheid zit te kauwen... Ieder diertje zijn pleziertje...

Svennies
13 mei 2019, 18:00
Als gij graag op een uitgemergeld bot met hondsdolheid zit te kauwen... Ieder diertje zijn pleziertje...

De beestjes in Planckendael lusten zulke uitgemergelde krengen als de Calvo wel vermits ze goed zijn afgekruid...