PDA

View Full Version : De volmaakte multiculturele samenleving bestaat...


voicelesscharlie
26 november 2004, 00:29
http://www.disneylandparis.com/nl/introduction.htm

ancapa
26 november 2004, 00:54
in dromenland van links...

AyneRand
26 november 2004, 01:06

SethMoN
26 november 2004, 01:13
Bestaat er uberhaupt een samenleving die volmaakt is? Indien je denkt van wel bestaat er nog altijd een eiland op deze prachtige aardbol om je regime op te richten. Veel geluk Charlie!

Rudydw
26 november 2004, 04:05
Ik zag onlangs op tv een vrouw die naar Marokko op reis geweest was, en zich daar in molenbeek waande. Zij vond dat een prachtig iets, echt een voorbeeld van multi-culturele samenleving.
Wel als Molenbeek qua mensen en cultuur er hetzelfde uitziet als een marokkaanse stad of dorp, dan heerst daar 1 cultuur en is het dus een marokkaanse samenleving , geen multiculturele.
Doe zo voort mensen en binnen 10 jaar is belgie een islamitisch multicultureel land, met Gent als Turkse stad, Antwerpen als marokkaanse stad enz. Vele culturen dus (multi) maar wel allemaal islamitische, waar de autochtonen zich zullen moeten aanpassen of vertrekken.

Peace
26 november 2004, 07:33
Bestaat er uberhaupt een samenleving die volmaakt is? Indien je denkt van wel bestaat er nog altijd een eiland op deze prachtige aardbol om je regime op te richten. Veel geluk Charlie!
Een volmaakte samenleving is een relatief begrip uit het oogpunt van iedere beoordeler.

Het is echter wel mogelijk om een samenleving zo ver mogelijk het volmaakte te laten benaderen.

Vooral door de enorme instroom van vreemdelingen is onze samenleving echter zo zwaar negatief aan het evolueren dat wij ons hoe langer hoe meer van een volmaakte samenleving aan het afkeren zijn.
Zelfs de regering moet al meer en meer eerder fascistische wetten, zoals de beperking van de vrije meningsuiting ed beginnen dor te drukken om de ontsporing van deze samenleving te kunnen vertragen.

Wij moeten er met ons allen eens over nadenken of wij een dergelijke samenleving willen ofdat wij eerder terug willen naar de samenleving zonder een massaal aandeel van vreemdelingen die ons cultureel, sociaal en economisch volledig aan het verarmen zijn.

ancapa
26 november 2004, 07:55
De Franse Rekenkamer heeft een vernietigend oordeel uitgesproken over de wijze waarop linkse en rechtse regeringen in de afgelopen dertig jaar integratiebeleid hebben gevoerd. Op terreinen als onderwijs, huisvesting en werkgelegenheid is onvoldoende nagedacht over de opvang van nieuwkomers. Daardoor is er een crisissituatie ontstaan, aldus de Rekenkamer in een rapport dat woensdag werd gepubliceerd.

Met het harde rapport valt de gezaghebbende toezichthouder enigszins uit zijn rol van controleur van staatsuitgaven. In een politieke analyse komt de Rekenkamer tot de conclusie dat de aandacht van politici vooral is uitgegaan naar de migratiestromen. De bedoeling was het aantal asielzoekers en illegalen in de hand te houden.

Veel minder energie is besteed aan de nazorg voor de mensen die zich in Frankrijk wisten te vestigen. Bovenal won gelegenheidsbeleid het van een coherente aanpak van problemen van immigranten.
Die bevinden zich daardoor op veel terreinen in een achtergestelde positie. Zo is de kans dat een kind uit een immigrantengezin zijn middelbare school voortijdig verlaat, twee keer zo groot als voor een gewoon Frans kind. Die kansen worden nog groter wanneer het kind in het buitenland is geboren of zijn ouders uit Noord-Afrika komen. Het ministerie van Onderwijs moet de bestrijding van deze ontoelaatbare ongelijkheid tot prioriteit verheffen, meent de Rekenkamer.

De arbeidsmarkt is door de toevloed van een groot aantal illegalen uit balans geraakt, meent de Rekenkamer. De schattingen over de aantallen lopen uiteen van 13.000 tot 200.000 mensen per jaar. Die leven niet alleen in penibele omstandigheden, maar hun lage lonen werken ook ‘verstorend op het functioneren van de arbeidsmarkt’.
Voorts zijn werkzoekende immigranten regelmatig slachtoffers van discriminatie door werkgevers, met name wanneer zij deel uitmaken van wat de Rekenkamer de ‘zichtbare minderheden’ noemt. (FO)
(Eigen berichtgeving) DE MORGEN

ancapa
26 november 2004, 07:57
ook in Frankrijk lijkt het dus niet te werken... waarom in België dan wel volgens enkelen...

voicelesscharlie
26 november 2004, 13:43
ook in Frankrijk lijkt het dus niet te werken... waarom in België dan wel volgens enkelen...
In Frankrijk werkt het wel.
Ga naar Disneyland.;-)