PDA

View Full Version : Barbecue - Ervaringen en Advies


Travis Bickle
19 april 2020, 11:59
Hoewel deze vraag eigenlijk thuishoort in 'Wetenschap en Techniek'; (want barbecue is nu eenmaal wetenschap - dat kan elke man bevestigen), toch maar even hier geplaatst.

Wie heeft welke barbecue; en in hoeverre zijn jullie daar tevreden over.
Kiezen jullie bij een volgende aankoop voor een zelfde syteem, of zeggen jullie: 'dit nooit meer' ...

Wat mij betreft is de echte barbecue, zonder twijfel een model dat functioneert op houtskool. Gas- en elektrische modellen, dát is het niet echt (eventueel gas in combinatie met houtskool, maar toch ...). Althans, dat vind ik.

Aangezien ik binnenkort op zoek moet naar nieuwe barbecue, zijn alle tips/ervaringen meer dan welkom.

Eduard Khil
19 april 2020, 12:18
een bbq waar je de luchtaanvoer kan regelen is voor mij meestal voldoende. Das snel in gang en dan kan je de boel wat 'kalmeren' wanneer het nodig is.

Een gewone 'bak' is daarin wat moeilijker.

Met van die smokerdinges heb ik nog niet gewerkt. Als ik slow cooking wil doen, gebruik ik de oven, en dan afgrillen op kolen

Mambo
19 april 2020, 12:28
Houtskool zonder meer.

Wat wel goed is zijn die tafel modellen waar je een deksel kan opzetten.
Handig met zijn twee.
En in een grote hoop zet je er eentje per 4 personen. Dat ze zelf bakken....is u een klacht gespaard.

Het Verzet
19 april 2020, 12:34
Ik zou sowieso eentje kiezen die je kan sluiten.
Zelf heb ik een weber ketel (57cm)
Zeer tevreden van.
Eergisteren nog een beer can chicken in gemaakt. Vlees is nog lekker sappig, en vel is lekker krokant. De garing meet ik met een thermometer.
Wat ik ook zeker zou aanschaffen is zo'n starter voor houtstkool, en dat hoeft daarom genen van weber of zo te zijn, een goedkoop gevalletje is voldoende.

Jay-P.
19 april 2020, 12:42
Hoewel deze vraag eigenlijk thuishoort in 'Wetenschap en Techniek'; (want barbecue is nu eenmaal wetenschap - dat kan elke man bevestigen), toch maar even hier geplaatst.

Wie heeft welke barbecue; en in hoeverre zijn jullie daar tevreden over.
Kiezen jullie bij een volgende aankoop voor een zelfde syteem, of zeggen jullie: 'dit nooit meer' ...

Wat mij betreft is de echte barbecue, zonder twijfel een model dat functioneert op houtskool. Gas- en elektrische modellen, dát is het niet echt (eventueel gas in combinatie met houtskool, maar toch ...). Althans, dat vind ik.

Aangezien ik binnenkort op zoek moet naar nieuwe barbecue, zijn alle tips/ervaringen meer dan welkom.TIP: voor je nieuw lingo -> 'ginds' heet dat ding een BARBIE. :-P


(P.S. De Texaanse versies zijn de beste!)https://i.pinimg.com/originals/69/f4/1e/69f41e2e4eace131354b936ca999332d.jpg

Eduard Khil
19 april 2020, 12:43
Wat ik ook zeker zou aanschaffen is zo'n starter voor houtstkool, en dat hoeft daarom genen van weber of zo te zijn, een goedkoop gevalletje is voldoende.

ik steek mijn bbq aan met een hittepistool (verfafbrander): zuurstof + lucht van 650 graden in uw kolen blazen, gaat supersnel

Travis Bickle
19 april 2020, 12:48
TIP: voor je nieuw lingo -> 'ginds' heet dat ding een BARBIE. :-P

I know ... ;)

Wat ik wel vaak heb gezien daar, is dat zéér veel mensen een mastadont van een 'barbie' hebben, maar deze doorgaans op ofwel gas, of elektriciteit functioneert. Slechts hier een daar op houtskool ...

Voor het 'gemak' zou ik elektrisch overwegen, maar iets in mij zegt neen. Ik kan me om één of andere reden niet voorstellen, dat ik daar eveneel voldoening kan uithalen.

Travis Bickle
19 april 2020, 12:50
Ik zou sowieso eentje kiezen die je kan sluiten.
Zelf heb ik een weber ketel (57cm)
Zeer tevreden van.
Eergisteren nog een beer can chicken in gemaakt. Vlees is nog lekker sappig, en vel is lekker krokant. De garing meet ik met een thermometer.
Wat ik ook zeker zou aanschaffen is zo'n starter voor houtstkool, en dat hoeft daarom genen van weber of zo te zijn, een goedkoop gevalletje is voldoende.

Zalig e, die beer can chicken.
Dat is hier intussen een klassier. (leuke) anekdote.

Toen ik een kameraad en zijn vriendin uitnodigde voor een barbecue, toonde ik foto van wat ik zou gaan maken (die beer can chicken dus) ...

Die vroeg zo met grote ogen: "Kan dat (dat blik bier) daar wel in?
Ik zo heel droog: "Ja, geen probleem. We hebben daarnet even geoefend ..."

Die haar gezicht ... puur goud.

Jay-P.
19 april 2020, 12:50
I know ... ;)

Wat ik wel vaak heb gezien daar, is dat zéér veel mensen een mastadont van een 'barbie' hebben, maar deze doorgaans op ofwel gas, of elektriciteit functioneert. Slechts hier een daar op houtskool ...

Voor het 'gemak' zou ik elektrisch overwegen, maar iets in mij zegt neen. Ik kan me om één of andere reden niet voorstellen, dat ik daar evenveel voldoening kan uithalen.See above for the Best Buy. (+/-)

Travis Bickle
19 april 2020, 12:59
See above for the Best Buy. (+/-)

De varkensschouder die daar na 20 uur uitkomt ... man, het water staat hier in mijn bakkes te druipen.

Mambo
19 april 2020, 13:17
TIP: voor je nieuw lingo -> 'ginds' heet dat ding een BARBIE. :-P


(P.S. De Texaanse versies zijn de beste!)https://i.pinimg.com/originals/69/f4/1e/69f41e2e4eace131354b936ca999332d.jpg

Die Amerikanen moeten altijd de grootste hebben he.

maddox
19 april 2020, 13:29
Zo'n locomotiefke met houtskool is zalig. Kan je gebruiken als gewone grill, maar ook als roker.

Hint 1, alles wordt beter met spek.
Hint 2, voor "betaalbare, waarschijnlijk taaie vleeshompen" , eerst een uurtje laten rusten in een brei van gepureerde ananas. Effe afspoelen en dan marineren/rubben/kruiden naar eigen believen.

Maar de belangrijkste hint. Kijk barbecue kanalen op YouTube.

Eduard Khil
19 april 2020, 13:32
Maar de belangrijkste hint. Kijk barbecue kanalen op YouTube.

https://www.youtube.com/watch?v=w2QN57XB9so

Jay-P.
19 april 2020, 13:41
Die Amerikanen moeten altijd de grootste hebben he.Een Texaan niet verwarren met een doorsnee Ameirikontje, Mambo.
Voor je eigen gezondheid: Niet vergeten dat ze met legaal geschut mogen rondlopen in 't openbaar, thuis bij hen!

maddox
19 april 2020, 13:51
https://www.youtube.com/watch?v=w2QN57XB9so

Tja, snuggere figuren vind je overal nietwaar.

Ik was eerder aan't denken aan dit kanaal (https://www.youtube.com/channel/UCfE5Cz44GlZVyoaYTHJbuZw). Of deze kerels (https://www.youtube.com/user/BarbecueWeb)

Travis Bickle
19 april 2020, 13:55
Tja, snuggere figuren vind je overal nietwaar.

Ik was eerder aan't denken aan dit kanaal (https://www.youtube.com/channel/UCfE5Cz44GlZVyoaYTHJbuZw). Of deze kerels (https://www.youtube.com/user/BarbecueWeb)

Dat kanaal staat hier inderdaad soms wel eens open, als ik bezig ben in mijn keuken, puur om inspiratie op te doen; en daar wat uit te halen die ik misschien wat kleinschaliger kan toepassen.
Ik heb hier wel een oven met draaispit; daar zijn ook wel leuke dingen mee te doen, zoals een hammetje 8 uur laten garen op 150 graden.

Another Jack
19 april 2020, 13:57
Dat kanaal staat hier inderdaad soms wel eens open, als ik bezig ben in mijn keuken, puur om inspiratie op te doen; en daar wat uit te halen die ik misschien wat kleinschaliger kan toepassen.
Ik heb hier wel een oven met draaispit; daar zijn ook wel leuke dingen mee te doen, zoals een hammetje 8 uur laten garen op 150 graden.

En dat eet jij op?? 8O

Travis Bickle
19 april 2020, 14:01
En dat eet jij op?? 8O

Zeker weten. 150 graden, gedurende acht uur aan een draaispit.
Krokante buitenkorst, sappig binnenin en het vlees trek je zo los van elkaar.
Ik kan het alleen maar aanraden.

Another Jack
19 april 2020, 14:02
Zeker weten. 150 graden, gedurende acht uur aan een draaispit.
Krokante buitenkorst, sappig binnenin en het vlees trek je zo los van elkaar.
Ik kan het alleen maar aanraden.

Hoeveel weegt dat stuk vlees dan niet?

Travis Bickle
19 april 2020, 14:12
Hoeveel weegt dat stuk vlees dan niet?

Zo tussen de 800 gram en 1 kg.
Eerder tegen de 800 gram; 1 kg is al uitzonderlijk.

Jay-P.
19 april 2020, 14:17
Zeker weten. 150 graden, gedurende acht uur aan een draaispit.
Krokante buitenkorst, sappig binnenin en het vlees trek je zo los van elkaar.
Ik kan het alleen maar aanraden.Aha, een epicurist.
Mie laik!

Another Jack
19 april 2020, 14:22
1kg varkensvlees 8uur aan 150° is volgens mij compleet uitgekookt en -gedroogd.
Dat moet pure vezel zijn.

Maar ik kan me uiteraard vergissen...

Travis Bickle
19 april 2020, 14:31
1kg varkensvlees 8uur aan 150° is volgens mij compleet uitgekookt en -gedroogd.
Dat moet pure vezel zijn.

Maar ik kan me uiteraard vergissen...

Wel, proberen kan nooit kwaad in deze tijden.
Ik vreesde ook eerst dat het wat taai zou zijn, maar het resultaat is echt goed.
Let wel, niet zomaar in de oven voor acht uur. Het heeft m.i. met de draaispit te doen. De hitte komt van het grilgedeelte van de oven; daar onder draait de spit dan gedurende acht uur.

Another Jack
19 april 2020, 14:34
Wel, proberen kan nooit kwaad in deze tijden.
Ik vreesde ook eerst dat het wat taai zou zijn, maar het resultaat is echt goed.
Let wel, niet zomaar in de oven voor acht uur. Het heeft m.i. met de draaispit te doen. De hitte komt van het grilgedeelte van de oven; daar onder draait de spit dan gedurende acht uur.

Het zal dan wel met het draaispit te maken hebben...
Doe dat in een conventionele oven en het is volgens mij oneetbaar.

quercus
19 april 2020, 14:38
BBQ shits.
Gans de buurt zit onder de stank.

Het is bovendien helemaal niet zo "gezond", in veel gevallen smaakt bbq-vlees ronduit verbrand. Om maar te zwijgen over hetgeen sommigen er allemaal opgooien om het vuur aan te wakkeren. "Not my cup of tea", of beter "not my chunk of meat".

Travis Bickle
19 april 2020, 14:38
Het zal dan wel met het draaispit te maken hebben...
Doe dat in een conventionele oven en het is volgens mij oneetbaar.

Ja. Dan zou ik het er max anderhalfuur inleggen, op 200 graden.
Wederom, een beetje afhankelijk van het gewicht.

Travis Bickle
19 april 2020, 14:39
BBQ shits.
Gans de buurt zit onder de stank.

Het is bovendien helemaal niet zo "gezond", in veel gevallen smaakt bbq-vlees ronduit verbrand. Om maar te zwijgen over hetgeen sommigen er allemaal opgooien om het vuur aan te wakkeren. "Not my cup of tea", of beter "not my chunk of meat".

Dat is de reden, waarom ik overwoog deze draad bij 'wetenschap en techniek' te plaatsen ... ;)

Dat is niet zomaar een vuurtje stoken en er een homp vlees opleggen uiteraard.

maddox
19 april 2020, 14:43
BBQ shits.
Tja, smaken verschillen.
Gans de buurt zit onder de stank.
Om maar te zwijgen over hetgeen sommigen er allemaal opgooien om het vuur aan te wakkeren. "Not my cup of tea", of beter "not my chunk of meat".
Als ge prutsers laat doen, ja.
Het is bovendien helemaal niet zo "gezond",
Als het goed genoeg voor een pre-historisch dieet, zal het nu ook wel werken zeker?
in veel gevallen smaakt bbq-vlees ronduit verbrand.
Dan heeft iemand iets verkeerds gedaan. Of is uw fijngevoelige smaak te teer.

Another Jack
19 april 2020, 14:44
BBQ shits.
Gans de buurt zit onder de stank.

Het is bovendien helemaal niet zo "gezond", in veel gevallen smaakt bbq-vlees ronduit verbrand. Om maar te zwijgen over hetgeen sommigen er allemaal opgooien om het vuur aan te wakkeren. "Not my cup of tea", of beter "not my chunk of meat".

Het is ook het hele gebeuren errond hè quercus…
Het aansteken, buiten zitten in uw marcelleke, zwanzen bij de bBQ, gezelschap, aperitief, leuk muziekje op de achtergrond, biertje bij het vuur... balletje trappen, kinderen die spelen.

Maar dat zal u allemaal ongetwijfeld weinig zeggen.
Dat stuk vlees op de grill is niet echt de essentie (alhoewel een lekkere entrecôte ;-)).

Skobelev
19 april 2020, 15:19
BBQ....buiten staan prutsen als je binnen een volledige keuken ter beschikking hebt? Pas.

Libro
19 april 2020, 15:27
BBQ....buiten staan prutsen als je binnen een volledige keuken ter beschikking hebt? Pas.

Het is ook niet mijn ding, al was het maar omdat het zo lang duurt eer het eten klaar is.

maddox
19 april 2020, 15:32
BBQ....buiten staan prutsen als je binnen een volledige keuken ter beschikking hebt? Pas.

Omdat je waarschijnlijk en voornamelijk het lompere grill-werk hebt meegemaakt.

Trouwens, je moet zelf geen tijd aan de BBQ doorbrengen, daar gebruik je mensen voor die dat wel graag doen.

Mambo
19 april 2020, 15:40
Het is ook niet mijn ding, al was het maar omdat het zo lang duurt eer het eten klaar is.

Intussen wijnen he.

Eduard Khil
19 april 2020, 16:01
bbq = kapotzuipen :cheer:

Wapper
19 april 2020, 19:05
Barbecook quickstart, hier al >15 jaar in gebruik

https://lh3.googleusercontent.com/proxy/9Mn-Dg22nnPpM_fnaGIztN5bjby3mkmfgyl6cdBsNE7t6-Byw4LlXX6lqQKRPzIDn6HQr_Th_AW44W1vm0mM2v242DE4K4e8 AUFTk9nUlO1v1RRAQlX3MB669xUEPTxip8pb4T1M08uTZ2Us

Skobelev
19 april 2020, 19:06
Het is ook niet mijn ding, al was het maar omdat het zo lang duurt eer het eten klaar is.

yep, al vind ik het wel lekker, 'k steek er mijn tijd niet in.

Eduard Khil
19 april 2020, 19:26
Barbecook quickstart, hier al >15 jaar in gebruik

https://lh3.googleusercontent.com/proxy/9Mn-Dg22nnPpM_fnaGIztN5bjby3mkmfgyl6cdBsNE7t6-Byw4LlXX6lqQKRPzIDn6HQr_Th_AW44W1vm0mM2v242DE4K4e8 AUFTk9nUlO1v1RRAQlX3MB669xUEPTxip8pb4T1M08uTZ2Us

ik heb ook een barbecook. Zoals ik zei: handig op te starten en de luchtstroom te regelen.

Eduard Khil
19 april 2020, 19:31
https://youtu.be/hlM5k8H7eSU?t=182

:lol:

Travis Bickle
19 april 2020, 19:33
Barbecook quickstart, hier al >15 jaar in gebruik

https://lh3.googleusercontent.com/proxy/9Mn-Dg22nnPpM_fnaGIztN5bjby3mkmfgyl6cdBsNE7t6-Byw4LlXX6lqQKRPzIDn6HQr_Th_AW44W1vm0mM2v242DE4K4e8 AUFTk9nUlO1v1RRAQlX3MB669xUEPTxip8pb4T1M08uTZ2Us

Heb ik vroeger gehad. Zeer handig model inderdaad; en dankbaar inzake prijs/kwaliteit verhouding.
De avonturier in me echter, liet zich een tiental jaar terug verleiden tot (exacte model vind ik niet - maar zeer vergelijkbaar) dit ...

http://www.bbqtime.be/images/Okla-24-special-edition.jpg

Dus op zich ben ik hier best tevreden over.

Advies blijft uiteraard altijd welkom.

Travis Bickle
19 april 2020, 19:37
(dubbel)

Travis Bickle
19 april 2020, 19:38
https://youtu.be/hlM5k8H7eSU?t=182

:lol:

...

Als ge prutsers laat doen, ja.

Another Jack
19 april 2020, 19:39
Barbecook quickstart, hier al >15 jaar in gebruik

https://lh3.googleusercontent.com/proxy/9Mn-Dg22nnPpM_fnaGIztN5bjby3mkmfgyl6cdBsNE7t6-Byw4LlXX6lqQKRPzIDn6HQr_Th_AW44W1vm0mM2v242DE4K4e8 AUFTk9nUlO1v1RRAQlX3MB669xUEPTxip8pb4T1M08uTZ2Us

Ik heb net dezelfde, alleen heb ik hem moeten vervangen.
Tot 4 personen: ideaal.
Maar met met meer volk...:-(

Wapper
19 april 2020, 19:46
https://youtu.be/hlM5k8H7eSU?t=182

:lol:

Er lopen wat morons rond op deze wereld :?

maddox
19 april 2020, 20:50
yep, al vind ik het wel lekker, 'k steek er mijn tijd niet in.

Ergo, je regelt het zodanig dat anderen de tijd in het goed BBQ'en steken, en dat u pas opdaagt als het u niet interesserende grillen/roken net gedaan is. Bord goed gevuld, een goed glas erbij en goeie gesprekken. Wat is daar nu mis mee?

kojak
19 april 2020, 21:51
https://youtu.be/hlM5k8H7eSU?t=182

:lol:

https://youtu.be/eFTLKWw542g?list=RDeFTLKWw542g&t=45

Mambo
19 april 2020, 23:21
Persoonlijk heb ik al eens gedacht een gas bbq bij te kopen.

Het enige dat me tegenhoud is dat het toestel zo vettig is nadien. Of je moet het overal afschermen met zilverpapier.
Of een uur staan opkuisen.
Of alle twee?

Mooi zijn ze wel die toestellen.

Het Verzet
19 april 2020, 23:23
BBQ....buiten staan prutsen als je binnen een volledige keuken ter beschikking hebt? Pas.

Mjah, maar dan staat ge daar binnen terwijl uw volk buiten van het goe weer zit te genieten.
En die keuken wordt hier dan alsnog gebruikt, maar liefst voor het volk er is.
Zelf ik kan daar echt van genieten, zien hoe het iedereen smaakt wat ge op uwe rooster aan't maken zijt. En tussendoor enen die bij u staat of gij die aan de tafel wa staat te zeveren met ne goeien in de hand.

Mambo
19 april 2020, 23:23
Mijn grootste bbq zijn zo voor circa 70 mensen.

Het Verzet
19 april 2020, 23:27
BBQ shits.
Gans de buurt zit onder de stank.

Het is bovendien helemaal niet zo "gezond", in veel gevallen smaakt bbq-vlees ronduit verbrand. Om maar te zwijgen over hetgeen sommigen er allemaal opgooien om het vuur aan te wakkeren. "Not my cup of tea", of beter "not my chunk of meat".

Het moet niet altijd meat zijn hoor.
Gemarineerde gamba's of visbrochette met vb mangochutney passeert hier ook regelmatig de revue.

Mambo
19 april 2020, 23:46
Wij doen ook meestal wat scampi of zo als voorgerecht.
Nadien leg ik meteen wat kippenbillen op de rooster. Die hebben wat tijd nodig.
En dan wat aanvullen.
En tussendoor wijnen.

maddox
20 april 2020, 00:01
Persoonlijk heb ik al eens gedacht een gas bbq bij te kopen.

Het enige dat me tegenhoud is dat het toestel zo vettig is nadien. Of je moet het overal afschermen met zilverpapier.
Of een uur staan opkuisen.
Of alle twee?

Mooi zijn ze wel die toestellen.

Ne gas BBQ is geen BBQ; da's een grill, niet meer of niet minder. Goed om vlees droog te bakken, groenten te voorzien van een verbrand randje en een propaanfles leeg te blazen.

En een elektrische kan zelfs dat niet, die gasfles leeg krijgen.

kojak
20 april 2020, 00:13
Nen échte BBC, dat is er ene op houtskool.

Maar je hebt houtskool en je hebt houtskool...
En diegene die het moet bakken ook natuurlijk.
Je hebt ne kok en je hebt.... een prutser die liever in het 'zwart' werkt. :lol:

Mambo
20 april 2020, 00:13
Als ik zo voor zo 70 man bbq doe vraag ik wel een kleine bijdrage
In ruil huur ik dan tafels en stoelen en frigos en het kost hun dan een kleine 20€ of minder pp.
Kinders altijd gratis. Dat verdelen wij in de hoop.

Dus dat valt mee voor iedereen. Eten zo veel ze willen en drank het kan niet op.

fred vanhove
20 april 2020, 00:16
Het is ook het hele gebeuren errond hè quercus…
Het aansteken, buiten zitten in uw marcelleke, zwanzen bij de bBQ, gezelschap, aperitief, leuk muziekje op de achtergrond, biertje bij het vuur... balletje trappen, kinderen die spelen.

Maar dat zal u allemaal ongetwijfeld weinig zeggen.
Dat stuk vlees op de grill is niet echt de essentie (alhoewel een lekkere entrecôte ;-)).

Naar het schijnt zou het vooral het oermensen gevoel zijn dat terug naar boven komt bij een BBQ gebeuren.

Vuur en vlees.

Het zijn dan ook altijd de mannen die achter de BBQ staan.....meestal mannen die op andere dagen er zelfs niet aan denken hun eigen boterham te smeren.

Maar als het gevelde beest wordt gebraden is dat werk voor stoere jagers en moeten de vrouwtjes al kirrend wachten op het eerste stukje vlees dat hun dan door een fiere jager persoonlijk op hun bord wordt gelegd.

Mambo
20 april 2020, 00:17
Nen échte BBC, dat is er ene op houtskool.

Maar je hebt houtskool en je hebt houtskool...
En diegene die het moet bakken ook natuurlijk.
Je hebt ne kok en je hebt.... een prutser die liever in het 'zwart' werkt. :lol:

Houtskool en houtskool?
Dure en goedkope...in het bakken blijft dat hetzelfde.

kojak
20 april 2020, 00:19
....

Maar als het gevelde beest wordt gebraden is dat werk voor stoere jagers en moeten de vrouwtjes al kirrend wachten op het eerste stukje vlees dat hun dan door een fiere jager persoonlijk op hun bord wordt gelegd.

Ik jaag nu meestal ook wel op die vrouwen maar dat wil nu wel niet zeggen dat ik ze nadien dan ook ga villen & braden op den BBQ zenne. ;)

kojak
20 april 2020, 00:24
Houtskool en houtskool?
Dure en goedkope...in het bakken blijft dat hetzelfde.

Euuu.... neen.
Het bakken op zich mss wel, maar de smaak kan wel serieus verschillen.
Ook de houtskool zelf.
Van die goedkope dikke brokken, die genieten al zeker mijn voorkeur niet.
Ook het hout waarmee de houtskool is gemaakt speelt een rol.

Ben nu wel geen specialist ter zake, maar van dat goedkoop gedoe koop ik nu ook niet meer.
Ergens de middelmaat. Beetje prijs / kwaliteit zekers ?

Mambo
20 april 2020, 00:49
Euuu.... neen.
Het bakken op zich mss wel, maar de smaak kan wel serieus verschillen.
Ook de houtskool zelf.
Van die goedkope dikke brokken, die genieten al zeker mijn voorkeur niet.
Ook het hout waarmee de houtskool is gemaakt speelt een rol.

Ben nu wel geen specialist ter zake, maar van dat goedkoop gedoe koop ik nu ook niet meer.
Ergens de middelmaat. Beetje prijs / kwaliteit zekers ?

Je hebt wel van die tafel modellen bbq waar alleen zo wat dure rechthoekige houtskool in past.
Best wel goed daar niet van...maar in smaak proef ik dat toch niet.

maddox
20 april 2020, 06:52
Naar het schijnt zou het vooral het oermensen gevoel zijn dat terug naar boven komt bij een BBQ gebeuren.

Vuur en vlees.
Moet zelfs geen BBQ zijn, gewoon een kampvuurtje en een gewillige partner is ook al zo lekker atavistisch.

Het zijn dan ook altijd de mannen die achter de BBQ staan.....meestal mannen die op andere dagen er zelfs niet aan denken hun eigen boterham te smeren.
Meestal, niet altijd.

Pandareus
20 april 2020, 15:17
Sinds vorig jaar heb ik een Broil King Keg 5000. Ben er heel tevreden over. Zeer degelijke constructie, door het isolatiemateriaal blijft de buitenkant koel, goed ontworpen onder- en bovenverluchting met regeling, ingebouwde thermostaat (zoals bij Weber) en een zwaar gietijzeren gril. (het zwak punt van de Barbecook en Weber toestellen volgens mij)
Nadeel : duur, en de opties zijn ook niet bepaald gratis.

Skobelev
20 april 2020, 15:39
Ergo, je regelt het zodanig dat anderen de tijd in het goed BBQ'en steken, en dat u pas opdaagt als het u niet interesserende grillen/roken net gedaan is. Bord goed gevuld, een goed glas erbij en goeie gesprekken. Wat is daar nu mis mee?

Op die manier, niets. ;-)

Henri1
20 april 2020, 18:56
Hoewel deze vraag eigenlijk thuishoort in 'Wetenschap en Techniek'; (want barbecue is nu eenmaal wetenschap - dat kan elke man bevestigen), toch maar even hier geplaatst.

Wie heeft welke barbecue; en in hoeverre zijn jullie daar tevreden over.
Kiezen jullie bij een volgende aankoop voor een zelfde syteem, of zeggen jullie: 'dit nooit meer' ...

Wat mij betreft is de echte barbecue, zonder twijfel een model dat functioneert op houtskool. Gas- en elektrische modellen, dát is het niet echt (eventueel gas in combinatie met houtskool, maar toch ...). Althans, dat vind ik.

Aangezien ik binnenkort op zoek moet naar nieuwe barbecue, zijn alle tips/ervaringen meer dan welkom.

Best een mailtje naar Sterke Jan sturen.

Hij is verantwoordelijk voor de jaarlijkse N-VA voor Elite-Leden.

Jay-P.
21 april 2020, 00:52
1kg varkensvlees 8uur aan 150° is volgens mij compleet uitgekookt en -gedroogd.
Dat moet pure vezel zijn. Maar ik kan me uiteraard vergissen...Ge moet uw varken uitkiezen he!
Een lekker hammetje omringd door een speklaag vet is niet 't zelfde als een varkenshaasje met enkel mager smaakloze vleesvezels waar de niet lekkerbek georiënteerde Belgenlander blijkbaar meestal voor kiest.

In tegenstelling tot wat veel denken is vet NIET yuck!

Travis Bickle
21 april 2020, 06:20
Ge moet uw varken uitkiezen he!
Een lekker hammetje omringd door een speklaag vet is niet 't zelfde als een varkenshaasje met enkel mager smaakloze vleesvezels waar de niet lekkerbek georiënteerde Belgenlander blijkbaar meestal voor kiest.

In tegenstelling tot wat veel denken is vet NIET yuck!

Wat ik trouwens wel eens doe, is rundvlees in lange stukjes gesneden, voor 24 uur in de oven op 45 graden.
Rundvlees eerst in marinade.
Resultaat is biltong.

Skobelev
21 april 2020, 06:36
Ge moet uw varken uitkiezen he!
Een lekker hammetje omringd door een speklaag vet is niet 't zelfde als een varkenshaasje met enkel mager smaakloze vleesvezels waar de niet lekkerbek georiënteerde Belgenlander blijkbaar meestal voor kiest.

In tegenstelling tot wat veel denken is vet NIET yuck!

Mijn schoonvader deed dat vroeger op tuinfeestjes, een gans varken aan 't spit. Dat stond redelijk wat uren boven het vuur te draaien. Een paar nonkels kwamen dan helpen draaien aan dat spit. Tegen dat het varken gaar was waren de nonkels dat ook.

Jay-P.
21 april 2020, 07:59
Mijn schoonvader deed dat vroeger op tuinfeestjes, een gans varken aan 't spit. Dat stond redelijk wat uren boven het vuur te draaien. Een paar nonkels kwamen dan helpen draaien aan dat spit. Tegen dat het varken gaar was waren de nonkels dat ook.Ik veronderstel dat 't geen 8 uren duurde alvorens jouw nonkels gaar waren :lol: !?

Skobelev
21 april 2020, 08:21
Ik veronderstel dat 't geen 8 uren duurde alvorens jouw nonkels gaar waren :lol: !?

:-P Neen, 't was ook warm zo kort bij het vuur, na een paar uur met de hand dat varken ronddraaien, het varken aan de buitenkant en de mens innerlijk vochtig houden, was hun bokaal al snel vol. 't Waren wel die van ons haar (zatte) nonkels...

Boduo
21 april 2020, 08:57
Ge moet uw varken uitkiezen he!
Een lekker hammetje omringd door een speklaag vet is niet 't zelfde als een varkenshaasje met enkel mager smaakloze vleesvezels waar de niet lekkerbek georiënteerde Belgenlander blijkbaar meestal voor kiest.

In tegenstelling tot wat veel denken is vet NIET yuck!

Heb je in Hong Kong ook Belgisch varkensvlees ?
Naar het schijnt is "china" de grootste klant van Belgisch varkensvlees

Henri1
21 april 2020, 09:03
Heb je in Hong Kong ook Belgisch varkensvlees ?
Naar het schijnt is "china" de grootste klant van Belgisch varkensvlees

https://www.frites.hk

https://static.chope.co/uploads/2018/01/Logo_jpg_1516953105.jpg

Boduo
21 april 2020, 11:57
https://www.frites.hk

https://static.chope.co/uploads/2018/01/Logo_jpg_1516953105.jpg

prachtige reklame voor onze friten & bier !!!

Eduard Khil
21 april 2020, 12:38
prachtige reklame voor onze friten & bier !!!

hopelijk schenken ze daar geen ab inbev bier, anders gaan ze daar allemaal denken dat wij constant pis zitten te drinken

Jay-P.
22 april 2020, 03:15
hopelijk schenken ze daar geen ab inbev bier, anders gaan ze daar allemaal denken dat wij constant pis zitten te drinkenNo Worries Eduard:

https://s3-media0.fl.yelpcdn.com/bphoto/UNXdS1K2hWB60lt6HgsAZg/o.jpg

Overzichtje van onze beer-bars. (https://www.timeout.com/hong-kong/bars-and-pubs/best-craft-beer-hong-kong) En er zijn er meer!

Eduard Khil
22 april 2020, 12:12
Rochefort 10, ideaal om sukkels kapot te maken :lol:

Henri1
22 april 2020, 13:36
prachtige reklame voor onze friten & bier !!!

Deze zaak wordt uitgebaat door een Australier.

Enkel Belgische bieren en veel op tap.

Ook lekkere frietjes bij de gerechten.

Jay-P.
22 april 2020, 13:48
Deze zaak wordt uitgebaat door een Australier.
Enkel Belgische bieren en veel op tap.
Ook lekkere frietjes bij de gerechten.Noch de frieten noch de rest van de gerechten zijn een omweg waard!
Een hele tijd geleden dat ik er geweest ben en 'k zal zeker niet rap terug gaan.