PDA

View Full Version : Irakezen nemen weerwraak op Uno


Darwin
9 april 2003, 12:26
http://www.aljazeera.net/mritems/images/2003/4/9/1_148769_1_17.jpg

http://www.aljazeera.net/mritems/images/2003/4/9/1_148769_1_17.jpg


Nu het Saddamregime is gevallen en de Bagdadis de Amerikanen toejuichen als bevrijders, moeten de symbolen van jarelange onderdrukking het ontgelden.

http://i.a.cnn.net/cnn/2003/WORLD/meast/04/09/sprj.irq.int.war.main/top.looting.wed.ap.jpg

Naast de regeringsgebouwen van de Baathpartij en de hoofdkwartieren van het Olympisch Kommittee geleid door de zoon van Saddam, moeten ook de gebouwen van de UNO in Bagdad het ontgelden.

:?

Supe®Staaf
9 april 2003, 12:46
De Irakezen vieren feest in vredige tafereeltjes hen door de USA mogelijk gemaakt:
http://www.cnn.com/TRAVEL/NEWS/9804/08/pow.museum/tombstones.jpg

Darwin
9 april 2003, 14:35
ACHT JAAR VN-EMBARGO

Acht jaar uithongering van het Iraakse volk

"Ik heb iemand zien worden geopereerd zonder verdoving, gezien dat artsen gewoon stofdraad gebruikten om wonden dicht te naaien. Is dit de mensenrechten waar ze over praten? Hoe zit het met onze rechten?" Zo vertolkt een Irakees aan een groep Britse journalisten het grote ongenoegen van de Iraakse bevolking (mei 1995).

De Irakezen hebben alle reden tot klagen. Door de economische sancties balanceert hun land al meer dan zeven jaar op de rand van een hongersnood. Terwijl het Westen de mond vol heeft over de schendingen van mensenrechten onder het bewind van Saddam Hussein, kan het datzelfde Westen blijkbaar geen zier schelen dat vier miljoen Irakezen apert honger lijden. Meer dan in menig ander rampgebied, waar ook ter wereld.

In het voormalige Joegoslavië kunnen de getroffen burgers ondanks alle misere rekenen op enige vorm van humanitaire hulp. Voor de Irakezen geldt dat niet. Hun politieke en economische rechten worden door de internationale gemeenschap opvallend stilgezwegen. Deze algehele onverschilligheid werpt een zorgwekkend licht op volgende oorlogen die het westen in de Derde Wereld zou kunnen voeren. Een oorlogvoering die zich laat kenschetsen door kort en krachtig militair ingrijpen en langdurige VN-blokkades, geheel begeleid door een subtiel en ongekend mediaspektakel dat het thuisfront een heldere kijk op het conflict belet.

VN-resolutie 687 zegt dat de economische strafmaatregelen worden opgeheven wanneer Irak voldoet aan de voorwaarden van `het staakt-het-vuren'. Feitelijk voldoet Irak thans aan de meeste van deze voorwaarden door Koeweit te erkennen en door samen te werken in de vernietiging en het onder toezicht stellen van zijn eigen `massavernietigingswapens'. De Verenigde Staten en Groot-Brittannië hebben sinds de (tweede) Golfoorlog gereageerd met het alsmaar oprekken van de eisen. Ofschoon de Fransen een 'rapprochement' met de vroegere westerse bondgenoot Saddam Hussein gunstig gezind zijn, leggen Washington en Whitehall er nog steeds de nadruk op dat sancties noodzakelijk zijn om de mensenrechten in Irak te herstellen. De paradox is echter dat de mensen die zij beweren te helpen juist degenen zijn die onder hen lijden. Het sterftecijfer onder kinderen is sinds de instelling van de VN-blokkade in augustus 1990 gestegen tot het zevenvoudige. Per maand sterven duizenden kinderen onder de vijf jaar door ondervoeding, uitdroging en tal van ziektes. Er zijn inmiddels meer dan een miljoen kinderen omgekomen. Alleen de overheidsrantsoenen voorkomen massale uithongering, maar deze bevatten geen eiwitten en voldoen nauwelijks aan de energiebehoeften. Om het tekort te dekken moeten de Irakezen het schaarse voedsel kopen op de vrije markt tegen enorm opgedreven prijzen. Unicef meldt dat de voedselprijzen alleen al in 1994 met meer dan 650 procent omhoog zijn geschoten, terwijl de salarissen van ambtenaren vanaf augustus 1990 tot en met 1994 slechts vijftig tot honderd procent zijn gestegen. De meeste gezinnen kunnen van hun maandelijkse inkomen slechts voldoende voedsel krijgen voor een week tot tien dagen. Veel families hebben al hun bezittingen verkocht om zich zelf te voeden en medicijnen te kopen. Ook zijn er die hun toevlucht hebben genomen tot het verkopen van binnendeuren, raamkozijnen van bovenste verdiepingen en stenen voor geplande huisuitbreidingen. Eenvoudigweg om te overleven.

De Amerikanen en Britten beweren dat de catastrofale effecten van de economische boycot niet worden veroorzaakt door de sancties zelf, maar dat het de schuld is van de Iraakse regering. Ook de Nederlandse kwaliteitsmedia peperen ons voortdurend in dat het allemaal de schuld is van Saddam Hussein. Dat is wel erg kort door de bocht.

Als voornaamste argument voor de Amerikanen en Britten geldt het `uitzonderlijke bod' van de VN-Veiligheidsraad (augustus 1991) door Irak toe te staan 1,6 miljard dollar aan olie te verkopen. Resolutie 706 bepaalt dat de opbrengst daarvan moet worden gebruikt om de slachtoffers van de Golfoorlog te compenseren en om de toevoer van humanitaire hulp aan Irak veilig te stellen. Omdat het Iraakse regime het aanbod weigerde, wordt het verweten het lijden van het volk te exploiteren. Maar is die concessie van 1,6 miljard dollar aan Irak wel zo gerieflijk als wordt voorgesteld? Onder 706 wordt van Irak geeist 1,6 miljard dollar te geven aan de Verenigde Naties. Die zouden dan de olie verkopen en het geld storten op hun eigen ESCROW rekening. Een derde van het verdiende geld zou gaan naar het olierijke Koeweit als `compensatie'. Van wat overblijft zouden de Verenigde Naties hun eigen opgeblazen administratie bekostigen, waaronder het gigantische controle-apparaat dat toezicht moet houden op de naleving van de sancties.

Het VN-controleapparaat verbiedt Irak niet alleen de mogelijkheid voor het maken van wapens. Het betekent ook dat het Irak niet langer is toegestaan zijn eigen industrie te ontwikkelen. De Verenigde Naties hebben gecreëerd wat één van de ingenieurs die het systeem installeerde, omschreef als "het meest indringerige toezichtsysteem dat ooit is bedacht". Alle hi-tech industrie van Irak is nu zorgvuldig onder toezicht gesteld. Een hele batterij van exclusieve technologieen wordt aangewend door het inspectieteam van de Unscom, van satellietfoto's tot infrarood radars en seismische sensoren. Rond de 170 videocamera's zenden hun opnames naar een 90 meter hoge toren bij het VN-hoofdkwartier in Bagdad's vroegere Canal Hotel. Alle apparatuur die in staat is tot precisie machinewerk wordt door de Unscom voorzien van etiketten, hun specificaties en locaties geïnspecteerd en geverifieerd. Het is een operatie die de Verenigde Naties tot nog toe als zeer succesvol beschouwen.

Unscom geeft toe dat er vandaag geen `massavernietigingswapens' in Irak bestaan. Toch weigeren de Verenigde Naties officieel te erkennen dat Irak voldoet aan de VN-resoluties 687, 707 en 715, die Unscom zijn bevoegdheden als indringer geven. De Speciale Commissie heeft zich voor de onmogelijke taak gesteld om alles te weten te komen over Irak's vroegere industriële programma, zowel militair als civiel, voordat de sancties kunnen worden opgeheven.

De magere berichtgeving over de humanitaire ramp die zich in Irak al jarenlang voltrekt, staat in schril contrast met de overvloedige aandacht voor Irak's vermeende massavernietigingswapens en de schendingen van mensenrechten in Irak. Vóór de invasie van Koeweit, toen Irak nog een westerse bondgenoot was, bestond er nauwelijks aandacht voor de zeker niet minder wrede schendingen van mensenrechten in Irak. In feite zijn de `mensenrechten' een vlag geworden waaronder de VN-Veiligheidsraad de politieke en economische rechten van de Irakezen vertrapt en hen onderwerpt aan een nieuwe vorm van dictatorschap.

Eigenlijk komt het er op neer dat de Irakezen worden gebruikt als proefkonijnen voor een geperfectioneerd systeem van surveillance en controle, onder het voorwendsel van een VN-programma dat toezicht moet houden op wapens. Door het afdwingen van sancties, het onder toezicht stellen van Irak's industrie en het dicteren van zijn grenzen legt de VN-Veiligheidsraad een nieuw mandaatsysteem op aan Irak. Een mandaat dat heel anders oogt dan in de oude koloniale tijden, waarbij de imperiale mogendheden hun controle over het Midden-Oosten rechtvaardigden als een operatie tótdat de inheemse bevolkingsgroepen voldoende waren geciviliseerd om zich zelf te regeren. Het is echter net zo dwingend en corrupt als het koloniale systeem.


http://www.laka.org/teksten/Vu/risico-98/2-embargo.html

C uit W
9 april 2003, 17:50
Veel gelijk om die egoisten van de vn eens te affronteren, als het aan de vn lag lagen ze nog altijd onder knoet van diene gifgasdictator.

Supe®Staaf
9 april 2003, 18:39
Nog een paar feestgangers die de USA-troepen hartelijk verwelkomen:
http://www.geocities.com/CapitolHill/8425/victim.jpg
En blij dat ze zijn, blij!
http://www.amarappeal.com/images/photos/1.jpg
Nog kindjes die een vreugdedansje maken:
http://usinfo.state.gov/regional/nea/iraq/focus/images/attack.jpg
De USA moderniseert ultrasnel de Irakese woningen:
http://www.cnn.com/2001/WORLD/meast/02/16/iraq.airstrike.03/story.damage.more.jpg
Nachtelijke droppings van medicijnen op Bagdad:
http://edw.org.uk/images/iraq_bombing_17121998.jpg

C uit W
9 april 2003, 18:45
Nog een paar feestgangers die de USA-troepen hartelijk verwelkomen:
http://www.geocities.com/CapitolHill/8425/victim.jpg
En blij dat ze zijn, blij!
http://www.amarappeal.com/images/photos/1.jpg
Nog kindjes die een vreugdedansje maken:
http://usinfo.state.gov/regional/nea/iraq/focus/images/attack.jpg
De USA moderniseert ultrasnel de Irakese woningen:
http://www.cnn.com/2001/WORLD/meast/02/16/iraq.airstrike.03/story.damage.more.jpg
Nachtelijke droppings van medicijnen op Bagdad:
http://edw.org.uk/images/iraq_bombing_17121998.jpg

20 dagen amerikaans geweld om 40 jaar saddam te verdrijven, bwa, ik vind het nog meevallen, de slachtoffers van saddam zijn met veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel meer.

democratsteve
9 april 2003, 23:47
Veel gelijk om die egoisten van de vn eens te affronteren, als het aan de vn lag lagen ze nog altijd onder knoet van diene gifgasdictator.
Zitten de Amerikanen en de Britten ook niet in de VN, slimmeke?
Of wiens idee denk je dat het was, van dat embargo? Uiteraard, zoals steeds stond Europa erbij en keek er naar.

TomB
10 april 2003, 01:02
Veel gelijk om die egoisten van de vn eens te affronteren, als het aan de vn lag lagen ze nog altijd onder knoet van diene gifgasdictator.
Zitten de Amerikanen en de Britten ook niet in de VN, slimmeke?
Of wiens idee denk je dat het was, van dat embargo? Uiteraard, zoals steeds stond Europa erbij en keek er naar.

Steve, wat was dan wel de goede oplossing? Bush Sr. had het werk moeten afmaken, en daar is iedereen het eens over. Curieus naar andere alternatieven.

Doomy
10 april 2003, 02:36
Steve, wat was dan wel de goede oplossing? Bush Sr. had het werk moeten afmaken, en daar is iedereen het eens over. Curieus naar andere alternatieven.

Misschien niet zo stom zijn om hem eerst groot te maken door hem te steunen en te bewapenen? Dan zit je nadien ook niet met de shit. Nadien je eigen verantwoordelijkheid ontkennen en doen alsof je de redder ben als je de boel moet opkuisen is wat al te gemakkelijk.

C uit W
10 april 2003, 10:04
Steve, wat was dan wel de goede oplossing? Bush Sr. had het werk moeten afmaken, en daar is iedereen het eens over. Curieus naar andere alternatieven.

Misschien niet zo stom zijn om hem eerst groot te maken door hem te steunen en te bewapenen? Dan zit je nadien ook niet met de shit. Nadien je eigen verantwoordelijkheid ontkennen en doen alsof je de redder ben als je de boel moet opkuisen is wat al te gemakkelijk. Over ontkennen gesproken , de VN heeft de massamoord op de koerden met gifgas nog altijd niet erkend, enkel amerika en het VK hebben dit al gedaan.

Paulus de Boskabouter
10 april 2003, 10:16
Steve, wat was dan wel de goede oplossing? Bush Sr. had het werk moeten afmaken, en daar is iedereen het eens over. Curieus naar andere alternatieven.

Misschien niet zo stom zijn om hem eerst groot te maken door hem te steunen en te bewapenen? Dan zit je nadien ook niet met de shit. Nadien je eigen verantwoordelijkheid ontkennen en doen alsof je de redder ben als je de boel moet opkuisen is wat al te gemakkelijk. Over ontkennen gesproken , de VN heeft de massamoord op de koerden met gifgas nog altijd niet erkend, enkel amerika en het VK hebben dit al gedaan.

Dat kan ik goed geloven; zij zijn de enigen die zeker zijn dat de Irakezen gifgas h�*dden.
Rara...

Calle
10 april 2003, 12:12
Steve, wat was dan wel de goede oplossing? Bush Sr. had het werk moeten afmaken, en daar is iedereen het eens over. Curieus naar andere alternatieven.

Misschien niet zo stom zijn om hem eerst groot te maken door hem te steunen en te bewapenen? Dan zit je nadien ook niet met de shit. Nadien je eigen verantwoordelijkheid ontkennen en doen alsof je de redder ben als je de boel moet opkuisen is wat al te gemakkelijk. Over ontkennen gesproken , de VN heeft de massamoord op de koerden met gifgas nog altijd niet erkend, enkel amerika en het VK hebben dit al gedaan.

Dat kan ik goed geloven; zij zijn de enigen die zeker zijn dat de Irakezen gifgas h�*dden.
Rara...
Schitterende reply :P :lol: :lol:

C uit W
10 april 2003, 12:22
Steve, wat was dan wel de goede oplossing? Bush Sr. had het werk moeten afmaken, en daar is iedereen het eens over. Curieus naar andere alternatieven.

Misschien niet zo stom zijn om hem eerst groot te maken door hem te steunen en te bewapenen? Dan zit je nadien ook niet met de shit. Nadien je eigen verantwoordelijkheid ontkennen en doen alsof je de redder ben als je de boel moet opkuisen is wat al te gemakkelijk. Over ontkennen gesproken , de VN heeft de massamoord op de koerden met gifgas nog altijd niet erkend, enkel amerika en het VK hebben dit al gedaan.

Dat kan ik goed geloven; zij zijn de enigen die zeker zijn dat de Irakezen gifgas h�*dden.
Rara... Hun chemische troep hebben ze gekocht van Duistland. Zou een mooie reply kunnen zijn indien die een grond van waarheid had, nu is het gewoon fout.

Paulus de Boskabouter
10 april 2003, 12:27
Steve, wat was dan wel de goede oplossing? Bush Sr. had het werk moeten afmaken, en daar is iedereen het eens over. Curieus naar andere alternatieven.

Misschien niet zo stom zijn om hem eerst groot te maken door hem te steunen en te bewapenen? Dan zit je nadien ook niet met de shit. Nadien je eigen verantwoordelijkheid ontkennen en doen alsof je de redder ben als je de boel moet opkuisen is wat al te gemakkelijk. Over ontkennen gesproken , de VN heeft de massamoord op de koerden met gifgas nog altijd niet erkend, enkel amerika en het VK hebben dit al gedaan.

Dat kan ik goed geloven; zij zijn de enigen die zeker zijn dat de Irakezen gifgas h�*dden.
Rara... Hun chemische troep hebben ze gekocht van Duistland. Zou een mooie reply kunnen zijn indien die een grond van waarheid had, nu is het gewoon fout.

Oh kijk nu!
The Pilatus-coalition!

Calle
10 april 2003, 12:30
Steve, wat was dan wel de goede oplossing? Bush Sr. had het werk moeten afmaken, en daar is iedereen het eens over. Curieus naar andere alternatieven.

Misschien niet zo stom zijn om hem eerst groot te maken door hem te steunen en te bewapenen? Dan zit je nadien ook niet met de shit. Nadien je eigen verantwoordelijkheid ontkennen en doen alsof je de redder ben als je de boel moet opkuisen is wat al te gemakkelijk. Over ontkennen gesproken , de VN heeft de massamoord op de koerden met gifgas nog altijd niet erkend, enkel amerika en het VK hebben dit al gedaan.

Dat kan ik goed geloven; zij zijn de enigen die zeker zijn dat de Irakezen gifgas h�*dden.
Rara... Hun chemische troep hebben ze gekocht van Duistland. Zou een mooie reply kunnen zijn indien die een grond van waarheid had, nu is het gewoon fout.

En waar hadden ze het geld vandaan om die spullen te kunnen kopen ?
Of weet je dat misschien niet ?

TomB
10 april 2003, 14:18
Steve, wat was dan wel de goede oplossing? Bush Sr. had het werk moeten afmaken, en daar is iedereen het eens over. Curieus naar andere alternatieven.

Misschien niet zo stom zijn om hem eerst groot te maken door hem te steunen en te bewapenen? Dan zit je nadien ook niet met de shit. Nadien je eigen verantwoordelijkheid ontkennen en doen alsof je de redder ben als je de boel moet opkuisen is wat al te gemakkelijk. Over ontkennen gesproken , de VN heeft de massamoord op de koerden met gifgas nog altijd niet erkend, enkel amerika en het VK hebben dit al gedaan.

Dat kan ik goed geloven; zij zijn de enigen die zeker zijn dat de Irakezen gifgas h�*dden.
Rara... Hun chemische troep hebben ze gekocht van Duistland. Zou een mooie reply kunnen zijn indien die een grond van waarheid had, nu is het gewoon fout.

En waar hadden ze het geld vandaan om die spullen te kunnen kopen ?
Of weet je dat misschien niet ?

U bedoelt het geld dat ze hadden desondanks een embargo waarvan u beweert dat het de schuld is van de VS? Het geld van Lukoil en Fina? Dat geld van de landen die uit mensenrechtenoverwegingen hun veto gingen gebruiken? Laat me niet lachen.

Calle
10 april 2003, 14:20
Nee, het geld dat ze VOOR het embargo, VOOR de eerste golfoorlog , gekregen hebben van bepaalde landen, om het zogezegde radicale Iran af te stoppen.

TomB
10 april 2003, 14:20
Steve, wat was dan wel de goede oplossing? Bush Sr. had het werk moeten afmaken, en daar is iedereen het eens over. Curieus naar andere alternatieven.

Misschien niet zo stom zijn om hem eerst groot te maken door hem te steunen en te bewapenen? Dan zit je nadien ook niet met de shit. Nadien je eigen verantwoordelijkheid ontkennen en doen alsof je de redder ben als je de boel moet opkuisen is wat al te gemakkelijk.

Maar je hebt dat twintig jaar geleden gedaan en inderdaad, je beseft dat je toen Saddam verkeerd ingeschat hebt als ally. Als je er tegen was dat Saddam onze ally werd 20 jaar geleden, dan had je toen op straat moeten komen om dat aan te klagen, maar ik denk dat we toen over de raketten van diezelfde vuile Amerikanen aan het protesteren waren.

TomB
10 april 2003, 14:22
Nee, het geld dat ze VOOR het embargo, VOOR de eerste golfoorlog , gekregen hebben van bepaalde landen, om het zogezegde radicale Iran af te stoppen.

Dan zit ge toch ergens verkeerd met uw tijdslijn bucko. Die chemische wapens kwamen pas veel later op het toneel.

By the way, ga niet TE ver terug in de tijd he vredesactivisten. Straks zitten we aan de tweede wereldoorlog...

Paulus de Boskabouter
10 april 2003, 14:23
U bedoelt het geld dat ze hadden desondanks een embargo waarvan u beweert dat het de schuld is van de VS? Het geld van Lukoil en Fina? Dat geld van de landen die uit mensenrechtenoverwegingen hun veto gingen gebruiken? Laat me niet lachen.

Wij laten u lachen.
De Koerden danken u voor uw steun.
Bedankt voor het mogelijk maken van ons gasfeest in '88!
Nu komt u ons bevrijden, en morgen zet u ons weer op onze plaats, want onze grond is ook voor jou heilig.

Doomy
10 april 2003, 18:30
Steve, wat was dan wel de goede oplossing? Bush Sr. had het werk moeten afmaken, en daar is iedereen het eens over. Curieus naar andere alternatieven.

Misschien niet zo stom zijn om hem eerst groot te maken door hem te steunen en te bewapenen? Dan zit je nadien ook niet met de shit. Nadien je eigen verantwoordelijkheid ontkennen en doen alsof je de redder ben als je de boel moet opkuisen is wat al te gemakkelijk. Over ontkennen gesproken , de VN heeft de massamoord op de koerden met gifgas nog altijd niet erkend, enkel amerika en het VK hebben dit al gedaan.

Wat wordt hier ontkend? Dat de Amerikanen de andere kant opkeken toen Saddam in 1987/1988 de Koerden met gifgas bestookte omdat hij toen nog een bondgenoot van de Amerikanen was?

C uit W
10 april 2003, 18:38
Steve, wat was dan wel de goede oplossing? Bush Sr. had het werk moeten afmaken, en daar is iedereen het eens over. Curieus naar andere alternatieven.

Misschien niet zo stom zijn om hem eerst groot te maken door hem te steunen en te bewapenen? Dan zit je nadien ook niet met de shit. Nadien je eigen verantwoordelijkheid ontkennen en doen alsof je de redder ben als je de boel moet opkuisen is wat al te gemakkelijk. Over ontkennen gesproken , de VN heeft de massamoord op de koerden met gifgas nog altijd niet erkend, enkel amerika en het VK hebben dit al gedaan.

Wat wordt hier ontkend? Dat de Amerikanen de andere kant opkeken toen Saddam in 1987/1988 de Koerden met gifgas bestookte omdat hij toen nog een bondgenoot van de Amerikanen was?
Heel de wereld keek de andere kant, en enkel amerika heeft het toegegeven dat ze fout waren, de rest van de wereld volhard in de boosheid en steunt zo doe gifgasdictator.

Doomy
10 april 2003, 18:47
Maar je hebt dat twintig jaar geleden gedaan en inderdaad, je beseft dat je toen Saddam verkeerd ingeschat hebt als ally.

Het is al de eerste keer niet meer dat ze hun bondgenoten verkeerd inschatten. Ze zouden nu toch stilletjesaan eens uit hun eigen stommiteiten mogen beginnen te leren.

TomB
10 april 2003, 19:09
Maar je hebt dat twintig jaar geleden gedaan en inderdaad, je beseft dat je toen Saddam verkeerd ingeschat hebt als ally.

Het is al de eerste keer niet meer dat ze hun bondgenoten verkeerd inschatten. Ze zouden nu toch stilletjesaan eens uit hun eigen stommiteiten mogen beginnen te leren.

Nooit gezegd dat ze een track record van success hebben in hun buitenlandse politiek. Vaak wordt het te simpel aangepakt.

Ondertussen zijn ze echter wel de enigen die er reeel iets aan gaan doen. Of gaat Europa het oplossen? Of vind u het beter van niets te doen?

Paulus de Boskabouter
10 april 2003, 19:15
Maar je hebt dat twintig jaar geleden gedaan en inderdaad, je beseft dat je toen Saddam verkeerd ingeschat hebt als ally.

Het is al de eerste keer niet meer dat ze hun bondgenoten verkeerd inschatten. Ze zouden nu toch stilletjesaan eens uit hun eigen stommiteiten mogen beginnen te leren.

Nooit gezegd dat ze een track record van success hebben in hun buitenlandse politiek. Vaak wordt het te simpel aangepakt.

Ondertussen zijn ze echter wel de enigen die er reeel iets aan gaan doen. Of gaat Europa het oplossen? Of vind u het beter van niets te doen?

Zeg nu eens?
WAT moet de USA zonodig gaan oplossen?
WAT stelt Europa daartegen wat opgelost moet worden?

Met het soort politiek dat de VS voert zorg je er zelf voor dat je achteraf de boel weer moet rechttrekken!
Klantenbinding noemen jullie dat toch?
Europa is ten minste zo slim om hun vuile zaakjes heimelijk aan te pakken zodanig dat, als de cowboys moeten ingrijpen zij (eur.) als 'goeie' uit de bus kunnen komen.
Wie is er nu de witte ridder in de ogen van de moslims?
Juist....

TomB
10 april 2003, 19:47
Maar je hebt dat twintig jaar geleden gedaan en inderdaad, je beseft dat je toen Saddam verkeerd ingeschat hebt als ally.

Het is al de eerste keer niet meer dat ze hun bondgenoten verkeerd inschatten. Ze zouden nu toch stilletjesaan eens uit hun eigen stommiteiten mogen beginnen te leren.

Nooit gezegd dat ze een track record van success hebben in hun buitenlandse politiek. Vaak wordt het te simpel aangepakt.

Ondertussen zijn ze echter wel de enigen die er reeel iets aan gaan doen. Of gaat Europa het oplossen? Of vind u het beter van niets te doen?

Zeg nu eens?
WAT moet de USA zonodig gaan oplossen?
WAT stelt Europa daartegen wat opgelost moet worden?

Met het soort politiek dat de VS voert zorg je er zelf voor dat je achteraf de boel weer moet rechttrekken!
Klantenbinding noemen jullie dat toch?
Europa is ten minste zo slim om hun vuile zaakjes heimelijk aan te pakken zodanig dat, als de cowboys moeten ingrijpen zij (eur.) als 'goeie' uit de bus kunnen komen.
Wie is er nu de witte ridder in de ogen van de moslims?
Juist....

Ik ben het met u eens, de amerikanen zijn eerlijk.

Paulus de Boskabouter
10 april 2003, 19:49
Maar je hebt dat twintig jaar geleden gedaan en inderdaad, je beseft dat je toen Saddam verkeerd ingeschat hebt als ally.

Het is al de eerste keer niet meer dat ze hun bondgenoten verkeerd inschatten. Ze zouden nu toch stilletjesaan eens uit hun eigen stommiteiten mogen beginnen te leren.

Nooit gezegd dat ze een track record van success hebben in hun buitenlandse politiek. Vaak wordt het te simpel aangepakt.

Ondertussen zijn ze echter wel de enigen die er reeel iets aan gaan doen. Of gaat Europa het oplossen? Of vind u het beter van niets te doen?

Zeg nu eens?
WAT moet de USA zonodig gaan oplossen?
WAT stelt Europa daartegen wat opgelost moet worden?

Met het soort politiek dat de VS voert zorg je er zelf voor dat je achteraf de boel weer moet rechttrekken!
Klantenbinding noemen jullie dat toch?
Europa is ten minste zo slim om hun vuile zaakjes heimelijk aan te pakken zodanig dat, als de cowboys moeten ingrijpen zij (eur.) als 'goeie' uit de bus kunnen komen.
Wie is er nu de witte ridder in de ogen van de moslims?
Juist....

Ik ben het met u eens, de amerikanen zijn eerlijk.

Idd. een kindermond spreekt de waarheid.

Paulus de Boskabouter
10 april 2003, 19:53
Amerikanen zijn zo eerlijk dat ze achter elk schandaal het suffix -gate zetten
:lol: :lol:

eerlijk...

:lol: :lol:

Irangate...

:lol: