PDA

View Full Version : B.U.B.: Veiligheid & Justitie


Patriot!
11 april 2003, 18:26
Elke inwoner van België heeft recht op een zo groot mogelijke veiligheid. Het startinkomen zal reeds vele ongelijkheden in onze maatschappij wegwerken die al te vaak de voedingsbodem voor criminaliteit vormen. Daarnaast dient de strijd tegen de georganiseerde misdaad in ons land opgevoerd te worden. Daarom dient het gerecht in België ook meer middelen te krijgen. De schrijnende toestand in rechtbanken en gevangenissen kan niet langer blijven duren. Het beroep van magistraat dient meer te worden gewaardeerd. Gevangenisstraffen dienen effectief te worden toegepast en mogen geen loze bedreigingen zijn. Vervroegde vrijlatingen moeten zoveel mogelijk worden vermeden.

De gerechtelijke achterstand in de grootsteden moet zo snel mogelijk
worden weggewerkt zelfs indien de taalwet daarvoor tijdelijk moet opzij gezet worden. Het gaat immers om het belang van de burger, niet om dat van twistzieke politici. Dat gezegd zijnde, moet de individuele tweetaligheid in het gerecht door verplichte taallessen en uitwisselingen over de taalgrens te worden bevorderd en verzekerd. Het verkrijgen van de Belgische nationaliteit moet opnieuw een eer zijn. Zij die Belg willen worden, dienen eerst gedurende een jaar een
inburgeringscursus te volgen. Een versnelde naturalisatieprocedure blijft mogelijk in dringende gevallen.

Tenslotte dienen op vlak van verkeersveiligheid de snelheden van de voertuigen meer aangepast te zijn aan de wegen en de omstandigheden, hetgeen niet altijd een vermindering van de snelheid impliceert (bv. op de autosnelweg). De wegeninfrastructuur dient ook verbeterd te worden aangezien de slechte toestand van sommige wegen dikwijls aan de oorsprong ligt
van ongevallen. De B.U.B. kant zich wel tegen de superboetes en de "big-brother-politiek" die vandaag wordt gevoerd. Camera's mogen, maar overdaad schaadt. Vrijheid heeft een zekere prijs die een democratische samenleving moet aanvaarden zolang er geen misbruik van wordt gemaakt. Anders maakt men van iedereen criminelen. Deze minimale vrijheid is trouwens
één van de grondbeginselen van de Belgische grondwet.

jan hyoens
14 april 2003, 10:53
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jan van den Berghe
14 april 2003, 11:31
Elke inwoner van België heeft recht op een zo groot mogelijke veiligheid. Het startinkomen zal reeds vele ongelijkheden in onze maatschappij wegwerken die al te vaak de voedingsbodem voor criminaliteit vormen.

Een grote zinsbegoocheling. Denkt u nu werkelijk dat de zware criminelen (diegenen die banken overvallen, huizen leegroven, wagens pikken, e.d.) door dat startinkomen van hun misdadig gedrag zullen afzien?

Tevens zal het zo zijn dat het startinkomen de bestaande ongelijkheid niet zal wegwerken. Immers, zal een bedrijfsleider hierdoor plotseling minder verdienen en een ploegarbeider meer? Natuurlijk niet.

Loon naar werken en al dat gelul over startinkomen ruikt verdraaid veel naar communisme.

Jan van den Berghe
14 april 2003, 11:35
De gerechtelijke achterstand in de grootsteden moet zo snel mogelijk
worden weggewerkt zelfs indien de taalwet daarvoor tijdelijk moet opzij gezet worden. Het gaat immers om het belang van de burger, niet om dat van twistzieke politici. Dat gezegd zijnde, moet de individuele tweetaligheid in het gerecht door verplichte taallessen en uitwisselingen over de taalgrens te worden bevorderd en verzekerd.

Taalwetten zijn er om nageleefd te worden. Het probleem ligt immers niet bij de taalwetten, maar wel bij de traagheid waarmee de Franstalige ambtenaren werken. Herinnert u zich dan niet dat het Ministerie van Justitie zelf enige tijd geleden met cijfers uitpakte waaruit bleek dat men in de Vlaamse rechtskantons soms dubbel zo hard werkt (met soms beduidend minder personeel) in vergelijking met de Franstalige kantons? Blijkbaar bent u dit al vergeten. D�*�*r moet het probleem aangepakt worden; niet bij de taalwet.

Taalwetten zijn er trouwens ook niet gekomen omwille of om de politici, maar om een einde te maken aan de hemeltergende ongelijkheid van het Nederlands ten opzichte van het Frans in de rechtsbesturen. Blijkbaar is de geschiedenis van de totstandkoming van de taalwetten u ook niet bekend. De belgicisten weer op hun best!

Knuppel
21 april 2003, 19:31
De gelegenheid maakt de dief.
Wat willen ze toch graag van de taalwetten af, onze 'Vlaamse' belgicisten. Doorzichtiger kan het al niet. :lol: