PDA

View Full Version : Crimineel? Declareer uw onkosten.


Griffin
24 januari 2005, 10:11
http://www.nu.nl/news.jsp?n=472183&c=122

Als ik het goed lees dan kunnen criminelen in Nederland de onkosten die ze gemaakt hebben om hun misdaden te kunnen begaan, aftrekken van de buit die ze gemaakt hebben en moeten terugbetalen. Is dat niet een beetje de wereld op zijn kop? Ik hoop dat bovenstaand artikel een misplaatste grap is.

Griffin
24 januari 2005, 11:09
Voor de mensen die niet graag klikken op links naar andere sites:
Vorige week kreeg een 46-jarige man uit Roermond een 'vergoeding' van tweeduizend euro voor de aanschaf van het pistool dat hij gebruikte bij een bankoverval. De man moest de buit van 6.600 euro terugbetalen. De kosten voor de aanschaf van het gebruikte wapen werden hiervan afgetrokken. De regeling geldt ook voor andere vergrijpen. Zo kunnen hennepkwekers de kosten voor huur van een loods en aanschaf van plantjes terugkrijgen.
Lees ook: http://www.telegraaf.nl/binnenland/17479421/Misdadiger_kan_pistool_declareren.html

Joriske
24 januari 2005, 17:07
:wtf:

Nynorsk
24 januari 2005, 17:18
der is niemand die er aan uitkan jong, Griffin...

Griffin
24 januari 2005, 17:45
der is niemand die er aan uitkan jong, Griffin...
Njah, het is geen grapje, volgens wat ik erover kan vinden is het "normaal" in Nederland dat een crimineel "niet financieel slechter uit zijn misdaad mag komen dan hij er in ging" en "dat kosten gerelateerd aan het misdrijf dus in mindering gebracht kunnen worden"...

Ik vind het maar vaag dat de gewone man in de straat moet opdraaien voor de kosten van het vuurwapen van een overvaller, maar ja, die Nederlanders eh...

Btw, ik hoop echt dat dat hier in België niet zo is!

Hrafnar
24 januari 2005, 17:46
Jawel, in de Nederlandsche bananenmonarchie krijgen criminelen fiscale voordelen, net als iedere andere ondernemer. http://www.polinco.net/forum/images/smilies/eek.gif
Volgens directeur Gerard Sta van het Bureau Ontnemingen Openbaar Ministerie is het inderdaad mogelijk dat een crimineel kosten die zijn gemaakt voor het plegen van een strafbaar feit, in mindering kan brengen. "Het gaat om kosten die een directe relatie hebben met het strafbare feit. Kosten dus die een crimineel anders niet gemaakt zou hebben. Een tweede voorwaarde is dat het strafbare feit voltooid moet zijn"
Stel, je heet Ali en je vindt dat je van je 'oetkering' niet genoeg gouden kettingen kan kopen. Dus besluit Ali een roofoverval te plegen. Daar komt natuurlijk wel het één en ander bij kijken:

Professioneel en vakbekwaam als hij is, stelt Ali derhalve een tijdrovend onderzoek in naar potentiële slachtoffers. Daar gaan toch al snel de nodige uren á 100 euro inzitten (Ali is prof weet u nog, dus een hoog uurtarief is hier zeker gerechtvaardigd). Zo benadert Ali onder anderen zijn neef Hassan die altijd wel een een goede tip heeft, maar de lezer begrijpt reeds dat neef Hassan óók brood op de plank moet hebben en dat hij derhalve een financiële genoegdoening á 500 euro voor zijn gouden tip eist.

Ali heeft nu eindelijk een slachtoffer op de korrel en gaat verder met zijn voorbereidingen. Ali vermoedt dat hij wel eens hulp zou kunnen gebruiken en peilt de interesse bij zijn boezemvriend Mohammed. Nou, Mohammed wil natuurlijk wel een paar centen bijverdienen want zijn inkomsten uit de coke- en heroïnehandel zijn danig gekelderd sinds de komst van die Albanezen, en van zijn riante uitkering en kinderbijslag voor zijn zes bestaande, en drie onbestaande kinderen kan hij echt niet rondkomen. Dat begrijpt immers ieder weldenkend mensch. Ali komt met Mohammed overeen dat Mohammed 25 % van de buit zal opstrijken.

Nu een ervaren en vakbekwame compaan geregeld is, gaat Ali verder met zijn voorbereidingen. Hij heeft immers een vluchtauto mét een chauffeur die van wanten weet nodig. Uiteraard kan hij niet zijn eigen opvallende Golf GTI gebruiken, want die wordt ogenblikkelijk door de politie herkend. Geen nood want Mohammed weet raad. Die stuurt zijn jongere broer Youssouf, die een gevierd carjacker is, erop uit om een passende vluchtauto te regelen. Drie uur later komt Youssouf, die voor zijn werkzaamheden 50 euro per uur ontvangt, terug met een auto die geknipt is voor het doel. Voor de auto zelf ontvangt Youssouf nog eens 1000 euro.

Ali's oudere broer Saïd, die jarenlange ervaring heeft met het op scooters terroriseren van de stad, en die alle vluchtwegen en sluiproutes kent, zal de vluchtwagen besturen. Hiervoor zal Saïd 10 % van de buit ontvangen.

Slechts enkele details resten nog vooraleer Ali echt aan de slag kan. Hij heeft in totaal drie handvuurwapens nodig; één voor zichzelf, één voor zijn assistent Mohammed en tenslotte één voor zijn oudere broer en chauffeur Saïd. Ali neemt contact op met zijn oom, Mustafa, die een coffeeshop runt. Het toeval wil dat oom Mustafa nog net drie Glocks mét bijpassende munitie heeft liggen, die naar eigen zeggen door een vluchtende klant zouden zijn achtergelaten tijdens een inval van de politie. Komt dat even mooi uit. Ali, die immers familie is, kan de drie Glocks daarom voor een zacht prijsje á 1500 euro overnemen van oom Mustafa.

Vervolgens wordt Ali's negen jaar oude broertje, Bilal, ingeschakeld om bij het lokale filliaal van de V&D drie bivakmutsen te regelen. Zes uur later komt Bilal terug met de drie bestelde bivakmutsen. Op de vraag waarom het zo lang duurde, antwoordt Bilal dat hij in eerste instantie gesnapt was door het winkelpersoneel en dat hij daarna vier uur lang op het politiebureau heeft vastgezeten, waarna hij terug moest naar de V&D om het nogmaals te proberen. Om van de schrik te bekomen, en als blijk van dank dat kleine Bilal zijn mond tegen de politie heeft gehouden, verhoogt Ali het uurloon van Bilal naar 50 euro.

Nu alle voorbereidingen zijn getroffen, is het tijd om eerst even te ontspannen voordat Ali & Co. hun slag slaan. Genereus als hij immers voor zijn eigen menschen is, nodigt hij iedereen die een bijdrage heeft geleverd, uit voor een etentje bij een andere oom van hem, oom Yassine, die een Maghrebijnsch restaurant drijft. Ali weet dat hij dit etentje als zakendiner bij de fiscus kan declareren en als oom Yassine zo vriendelijk is om een veel te hoge rekening uit te schrijven, hoeft het Ali helemaal niets meer te kosten. Zo gezegd, zo gedaan, en een uur later zit Ali samen met Hassan, Mohammed, Youssouf, Saïd, oom Mustafa, Bilal en natuurlijk oom Yassine, die ook gezellig een vorkje mee komt prikken, een riante kamelenbout naar binnen te werken. Het hele Maghrebijnsche eet- en drinkgelag komt uiteindelijk op 300 euro per persoon.

Na het etentje neemt Ali hartelijk afscheid van zijn familie en vrienden, en haalt tezamen met Mohammed en Saïd de vluchtauto, de pistolen en de bivakmutsen op.
Vervolgens rijden ze naar het huis van de slachtoffers, een ouder, autochtoon echtpaar, dat na een leven van hard werken en sparen, eindelijk van hun welverdiende pensioentje mag gaan genieten. Aangezien dit echtpaar een paar dagen later, na er jaren voor gespaard en er van gedroomd te hebben, eindelijk die luxerieuze cruise gaat maken, ligt al hun vakantiegeld thuis veilig in de kluis. Denken ze.
Totdat Ali en Mohammed opeens met getrokken pistolen in de woonkamer staan en het geld opeisen. Meneer Jansen is geenzins van plan het spaargeld te overhandigen aan deze Maghrebijnsche rovers en vraagt hen met klem het pand te verlaten. Dit strookt uiteraard niet met de plannen van Ali, en Ali herhaalt daarom zijn eis. Om deze eis kracht bij te zetten, schiet onze ondernemende crimineel Ali mevrouw Jansen door het hoofd. Meneer Jansen begrijpt dat het menens is, opent de kluis en overhandigt het geld. Als blijk van dank voor de vlotte medewerking van meneer Jansen, jaagt compaan Mohammed meneer Jansen ook een kogel door het hoofd.
Daarna verlaten Ali en Mohammed lachend het pand, stappen de vluchtauto in en laten zich door Saïd thuis afleveren. Saïd zal er verder zorg voor dragen dat zowel de vluchtauto als de andere gebruikte requisieten van de aardbodem verdwijnen. Voor dit karweitje zal Saïd nog eens 500 euro ontvangen.

Thuis aangekomen, gaat Ali onmiddellijk aan de slag. Hij telt het buitgemaakte geld op en tot zijn grote genoegen blijkt dat maar liefst 50.000 euro te zijn. Met mogelijk nog groter genoegen vult Ali de formulieren voor de fiscus in. Hij is immers een eerzaam ondernemer en is zo goed geïntegreerd dat hij beslist geen gedonder met de inspecteur der directe belastingen wil. Na uren rekenen, puzzelen en creatief boekhouden, ziet het kostenplaatje van Ali's vrije ondernemerschap er als volgt uit:

Totale inkomsten: 50.000 euro



- 1.500 euro (15 x 100 euro) aan gemaakte loonkosten voor zichzelf
- 500 euro aan tipgeld aan Hassan
- 12.500 euro (= 25% van de opbrengsten) aan compaan Mohammed
- 150 euro (3 x 50 euro) aan loonkosten van Youssouf
- 1.000 euro voor de aanschaf van de vluchtauto
- 5.000 euro (= 10% van de opbrengsten) aan chauffeur Saïd
- 4.500 euro (3 x 1.500 euro) aan Mustafa voor de aanschaf van de Glocks
- 300 euro (6 x 50 euro) aan loonkosten van Bilal
- 1.800 euro (8 x 300 euro) aan het zakenetentje in het restaurant van Yassine
- 500 euro aan 'schoonmaakkosten' aan Saïd
In totaal kan Ali de zelfstandige ondernemer dus 27.250,= euro aan gemaakte kosten van zijn belastbaar inkomen aftrekken. Over de resterende 22.750,= euro betaalt Ali dus keurig belasting, zodat niemand hem wat kan verwijten.
Ali is tevreden en de fiscus ook...


Dit is dus de achterlijkheid ten top !!!

http://www.polinco.net/forum/images/smilies/mad.gif

Griffin
24 januari 2005, 18:27
Vervang al die Oerhollandse naampjes gerust door Jan, Piet, Klaas en Jaap. De "voordelen" gelden voor alle criminelen.