PDA

View Full Version : EU: 200 miljoen voor Iraakse wederopbouw


Chipie
28 januari 2005, 22:25
Aan de vooravond van de verkiezingen in Irak heeft de Europese Commissie vandaag een bijkomend bedrag van 200 miljoen euro vrijgemaakt voor de wederopbouw van het land. Dat heeft een woordvoerster van het dagelijks bestuur van de Europese Unie meegedeeld. Volgens de Europese Commissie kan de stembusgang in Irak niet als ,,vrij'' worden omschreven.

,,Het is een eerste stap in de richting van democratie'', oordeelde woordvoerster Emma Udwin. Gezien de precaire veiligheidssituatie in het land kunnen de verkiezingen volgens de woordvoerster niet als ,,vrij'' beschouwd worden. De Commissie betreurt ook dat Europa geen waarnemers naar de stembusgang kan sturen. Ze zal proberen de verkiezingen zo goed als mogelijk te volgen vanuit de Jordaanse hoofdstad Amman.

Vier schijven

Het nieuwe financiƫle pakket moet volgens Udwin aantonen dat de Commissie de politieke en economische transitieperiode in Irak ten volle blijft steunen. De enveloppe valt uiteen in vier schijven. Een bedrag van 130 miljoen euro vloeit via het multilaterale fonds van de Wereldbank naar de onderwijs- en gezondheidssector....
http://www.standaard.be/nieuws/buitenland/index.asp?Snel=1&articleID=DMF28012005_049

Niets te vroeg zou ik denken...

dOOmsd8y
29 januari 2005, 15:32
En naar vuurwerk die in rijdende auto's worden onstoken. KABOOOEEEM.