PDA

View Full Version : Steeds meer al-Qaedaleden worden opgepakt...


Chipie
27 februari 2005, 23:23
Onder 'lichte druk' beginnen de aan Irak grenzende landen steeds beter mee te werken bij het oppakken van door de VS gezochte Irakezen en al-Qaedaterroristen (vrijheidsstrijders volgens sommigen)...

Syrië pakte halfbroer Saddam op

Sabawi Ibrahim al-Hasan al-Tikriti, de halfbroer van Saddam Hussein (foto ap)

Syrië heeft de halfbroer van Saddam Hussein opgepakt en als gebaar van goede wil uitgeleverd aan Irak. Dat hebben Iraakse regeringsfunctionarissen verklaard.

Sabawi Ibrahim al-Hasan al-Tikriti, die dezelfde moeder heeft als Saddam, was nummer 36 op de Amerikaanse lijst van 55 meest gezochte Irakezen. Hij was adviseur van Saddam Hussein. De Iraakse regering beschuldigt hem ervan het verzet te hebben geleid vanuit Syrië.

Ibrahim zou zijn aangehouden in het noordoosten van Syrië. Damascus heeft niet op de uitspraak van de Iraakse regeringsfunctionarissen gereageerd.

Hariri
Wanneer Ibrahim precies is opgepakt, is niet bekend. De Iraakse functionarissen wilden wel kwijt dat het ná de moord op de voormalige Libanese premier Hariri is gebeurd.

Dat gebeurde op 14 februari. Sindsdien staat Syrië onder grote internationale druk om zijn veronderstelde steun aan terreurgroeperingen in de regio te staken.

Volgens Irak gaat het om de eerste arrestatie van een topman van de Baath-partij in meer dan een jaar. Eerder werden de twee andere halfbroers van Saddam Hussein al opgepakt.

http://www.nos.nl/nieuws/buitenland/index.html

Verschillende al-Qaedaverdachten opgepakt in Iran en Saoedi-Arabië

De Iraanse en Saoedische autoriteiten hebben afgelopen weekend verschillende vermoedelijke leden van de terroristische groepering al-Qaeda opgepakt. Dat heeft de regeringskrant 'Iran' zondag gemeld.

Volgens de krant hebben de geheime diensten in de zuidoostelijke Iraanse provincie Kerman verschillende al-Qaedaleden opgepakt en werden die verdachten voor verdere ondervraging naar Teheran gebracht.

De politie pakte afgelopen zaterdag in een woning in de Saoedische hoofdstad Riyad twee verdachten op. Beide verdachten komen niet voor op de lijst met 26 meest gezochte personen. Tijdens de politieactie werd in het noorden van Riyad een woonwijk een tijdlang afgesloten en doorzocht.

Ondertussen heeft al-Qaeda zelf via een boodschap op het internet de arrestatie van een naaste medewerker van de Jordaanse terrorist Aboe Moessab al-Zarkawi ontkend. "Onze leiders verkeren in een opperbeste stemming", luidt het in de boodschap. "We weten niet hoeveel medewerkers er gearresteerd werden en in hoeverre ze gelogen hebben in een ongelukkige poging om de moreel van hun agenten er weer bovenop te helpen", gaat de mededeling verder.

De Iraakse overheid kondigde afgelopen vrijdag de arrestatie van Taleb Mikhlif Arsane Walmane Dlimi, alias Aboe Qoetayba, aan. Qoetayba wordt beschouwd als de logistiek verantwoordelijke van al-Zarkawi.
http://www.standaard.be/nieuws/buitenland/index.asp?Snel=1&ArticleID=G0KCSG4S

nadine
27 februari 2005, 23:50
Misschien gaat België en Onkeldinges nu ook eindelijk dat goede voorbeeld volgen. Misschien zal Bush dan even Kerry zenden om ze een plezierken te doen ;-)

illwill
28 februari 2005, 06:35
Goed zo, weg met die barbaren!