PDA

View Full Version : EU wil eigen budget voor terugkeer asielzoekers


Chipie
5 april 2005, 19:04
Vanaf 2007 zou de EU dan toch stilletjesaan beginnen met een gezamenlijke grensbewaking en een 'retour �* Liège' (bij manier van spreken):

De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EU, wil dat Europa vanaf 2007 een apart eigen budget krijgt voor gezamenlijke grensbewaking en de begeleide terugkeer van asielzoekers. In begrotingsplannen die de commissie woensdag zal presenteren is daarvoor een budget opgenomen van 8 miljard euro voor de periode tot en 2013. De woordvoerder van Europees justitiecommissaris Frattini heeft dat dinsdag meegedeeld.

De Europese Unie heeft nu nog geen speciale pot voor justitie– en asielbeleid. In de loop der jaren heeft de EU echter wel tal van plannen ontwikkeld voor een gezamenlijke aanpak van asiel, integratie en terugkeer van vluchtelingen of uitgeprocedeerden. Tegen 2010 zou er zelfs sprake moeten zijn van een gemeenschappelijk Europees asielbeleid, waarbij in alle 25 EU–lidstaten dezelfde aanvraagprocedures gelden. In de USA gaan sommigen nog verder:
In het zuiden van de Amerikaanse staat Arizona is deze week een uiterst omstreden ’project’ begonnen tegen Mexicanen die er massaal illegaal de grens over trekken. Honderden Amerikaanse burgers maken er nu zelf jacht op de illegalen omdat volgens de initiatiefnemers van het ’Minuteman Project’ de politiek niets aan het probleem wil doen.

De deelnemers, volgens verscheidene media deels afkomstig uit de ultarechtse hoek, zeggen binnen de wet te zullen blijven. Ze willen illegalen staande houden en daarop de grenspolitie inschakelen. Op de website van het project staat nadrukkelijk vermeld dat er geen burgerrechten geschonden zullen worden van illegalen, maar tegenstanders vrezen dat verscheidene opgepakte Mexicanen wel degelijk mishandeld gaan worden door radicale deelnemers.
http://www.refdag.n
Als in ons land alle weklozen bereid zouden zijn om onze grenzen af te schermen (door een mensenketting te maken met elkaar gewoon de hand te geven) dan kwam er gegarandeerd niemand meer binnen... We zouden zelfs een dubbele dekking hebben...



http://www.veto.student.kuleuven.ac.be/jg25/veto2529/ketting5.jpg

Hier is een oefening 'grensbewaking' door bereidwillige werklozen te zien... ;-)