PDA

View Full Version : Mimount Bousakla (SP.a) Krijgt doodsbedreigingen van Resist


Pat
13 mei 2003, 15:44
Antwerpen Mimount Bousakla - allochtone senaatskandidate op de SP.a lijst - heeft klacht ingediend bij de politie na een doodsbedreiging. Tussen haar e-mail vond ze het bericht: "We zouden je met veel plezier aan een paal zien bungelen. Beschouw dit als een tip voor je eigen veiligheid".
Maar ze werd ook de haren uitgetrokken tijdens een debat, kreeg pornofilms toegestuurd en ontving schunnige telefoontjes in het berbers. Bousakla is ervan overtuigd dat Resist van Dyab Abou Jahjah achter de bedreigingen zit.

Bousakla woont al enkele dagen op een schuiladres. Ze is doodsbang. "Na het Vlaams Blok hebben we nu ook een Marokkaans Blok. Blijkbaar pikt Resist het niet dat ik progressieve en vrouwvriendelijke standpunten inneem" Bousakla wordt al wekenlang geïntimideerd. Met als hoogtepunt de doodsbedreigingen in de e-mail. "Ik twijfel niet meer dat Resist verantwoordelijk is" zegt ze. "Op een debat voor allochtonen versperde een dertigtal Resist-militanten me de weg. Eén van hen vroeg me waarom ik zijn e-mails niet beantwoordde. Dat zegt genoeg. En ook tijdens het debat stopte het niet. Eén van die meisjes heeft me minutenlang aan de haren getrokken. Ik was compleet in shock" s'Avonds kreeg Bousakla nog een telefoontje in het Berbers waarin ze voor h**r werd uitgescholden.

De SP.a kandidate heeft gisteren klacht ingediend bij de politie. Die gaat via het e-mailadres op zoek naar de verantwoordelijke voor de doodsbedreiging. Toch zit de schrik er bij Bousakla diep in. Zonder begeleiding gaat ze niet meer naar debatten en ze probeert zo min mogelijk haar schuiladres te verlaten. Resist-kopman Dyab Abou Jahjah lacht de beschuldigingen weg. "Arme Mimount Bousakla! Maar met zoiets houdt Resist zich niet bezig. En trouwens ze zit toch in de politiek? Ik krijg dagelijks bedreigingen via telefoon en e-mail. Maar dat belet mij niet om op straat te blijven komen".

Bousakla is overigens niet de enige intellectueel van allochtone oorsprong die geïntimideerd wordt.

alpina
13 mei 2003, 17:16
Ik krijg dagelijks bedreigingen via telefoon en e-mail. Maar dat belet mij niet om op straat te blijven komen".




Maar dat is dan wel telkens met 3bodyguards. :roll:

ferro
16 mei 2003, 23:23
Ere wie ere toekomt de bedreigingen kwamen niet van Resist maar van een SPa lid van woestijnafkomst!!!

goodfellow
17 mei 2003, 10:12
:?: Waarschijnlijk zijn doodsbedreigingen veel minder erg dan bvb
makak te roepen
Wie word er in dit land eigentlijk bevoordeeld
En de koning slaapt zalig voort.....

Bobke
17 mei 2003, 11:01
Goodfellow schreef:
En de koning slaapt zalig voort.....
Nee hoor onze koning pleit voor meer verdraagzaamheid.
Ondertussen laat hij wel een fietspad, dat op kilometers afstand langs zijn domein loopt, verplaatsen om zijn privacy te beschermen.