PDA

View Full Version : De moslims in Antwerpen : de cijfers


Darwin
28 mei 2003, 11:19
Eerst en vooral waarom 'in Antwerpen'? Omdat ik daarvoor de cijfers heb kunnen vinden. Anders had ik zeker ook de andere cijfers gegeven.

Bovendien is Antwerpen een typisch voorbeeld van de migrantenproblematiek. De migrantenproblematiek is immers tot op vandaag hoofdzakelijk een stedelijk verschijnsel. Wat in de steden gebeurt is is dus moeilijk te vergelijken met wat er buiten gebeurt. En het is ook hier dat de spanningen het grootst zijn en tot uitbarstingen leiden.


We baseren ons voor de cijgergegevens op volgende bron : http://www.wvc.vlaanderen.be/minderheden/ICEM/jaarrapport1998/04werk~1.htm#P7_84

Hieronder volgt het eerste gedeelte van deze tekst met iluustraties :


Het emancipatiebeleid naar allochtonen en erkende vluchtelingen. Werkzoekende allochtonen. VDAB-studiedienst


Allochtone werkzoekenden worden hier gedefinieerd als werkzoekenden van niet-Europese origine, onafhankelijk van hun nationaliteit. Met Europees bedoelen we in dit bestek: afkomstig uit een EU-land.

Tenzij anders vermeld, worden in deze tekst met werkzoekenden de niet-werkende werkzoekenden bedoeld, afgekort als nwwz.

De meeste allochtone werkzoekenden zijn Maghrebijnen(1) en Turken. Einde december 1998 maakten ze 80 % uit van alle nwwz allochtonen in het Vlaamse Gewest uit (91 % bij de –25 jarigen). Op hun beurt hebben 37 % van deze Maghrebijnen en Turkse werkzoekenden de Belgische of soms een andere EU-nationaliteit(2). Vooral voor jonge allochtonen hebben werkloosheidscijfers volgens nationaliteit dus nog weinig relevantie.

De belangrijkste andere groepen allochtone nwwz zijn de vluchtelingen en vaderlandslozen (1.091), de Joegoslaven (304), de Kongolezen (228), de Polen (186), de Bosniërs (147), de Russen (141), de Ghanezen (120) en de Pakistani (115).

Tabel 1 : Vlaamse Gewest: niet-werkende werkzoekenden op 31.12.1998

http://www.wvc.vlaanderen.be/minderheden/beelden/04werk~1-1.gif

Zoals vorig jaar (zie ICEM-Jaarrapport 1997) hebben we dus ook in dit rapport rekening gehouden met de nieuwe EU-burgers (meestal dus nieuwe Belgen) van Maghrebijnse of Turkse origine. Ze worden gedetecteerd door de computer op basis van hun “vreemde” naam en voornaam. Deze detectie was echter enkel mogelijk voor werkzoekenden van Maghrebijnse of Turkse origine; de weinige genaturaliseerde Kongolezen of Pakistani bv. zijn hier dus niet inbegrepen(3).

Samenstelling van de bevolking naar etnie

Anders dan vorig jaar beschikken we nu ook over bevolkingscijfers op etnische basis, althans voor Maghrebijnen en Turken van Antwerpen, Mechelen en Genk. In een later onderzoek zullen de meeste gemeenten met belangrijke allochtonengemeenschappen kunnen opgenomen worden.

Om de inwoners van Maghrebijnse of Turkse origine te detecteren werd dezelfde methode gebruikt als voor de werkzoekenden, nl. via naamherkenning door de computer. (4)
We kunnen dus voor de betrokken gemeenten zowel de werkzoekenden als de inwoners indelen in autochtonen en allochtonen, en dit per geslacht en leeftijdsklasse. Dit laat ons voor het eerst toe om werkloosheidspercentages naar etnie, geslacht en leeftijd te berekenen, waarbij deze werkloosheidspercentages echter niet slaan op de beroepsbevolking, maar op de bevolking(5).

Stad Antwerpen.

De ganse allochtone bevolking van Antwerpen kan nu in kaart kunnen gebracht worden. Hoewel deze bijdrage handelt over de werkzoekende allochtonen, lijkt het ons zinvol even stil te staan bij de etnische verdeling van de inwoners van de stad. 13 % van de bevolking tussen 18 en 65 jaar blijkt allochtoon te zijn. Het gaat om 33.935 inwoners, op een totaal van 267.012. Bijna een kwart van de bevolking van de jongeren (18 tot 25 jaar) is allochtoon (22 % bij de mannen en 25 % bij de vrouwen). Meer dan 3 / 4 van hen zijn van Maghrebijnse of Turkse origine. De helft van deze jeugdige Marokkanen en Turken hebben een Europese nationaliteit. Vrouwen van boven de 34 jaar hebben minder vaak een Europese nationaliteit dan hun mannelijke leeftijdsgenoten. Allochtone vrouwen van 24 tot 31 jaar daarentegen hebben vaker een Europese nationaliteit.

Tabel 2 : Mannelijke bevolking van de stad Antwerpen (18-65 jaar)

http://www.wvc.vlaanderen.be/minderheden/beelden/04werk~1-2.gif

Tabel 3 : Vrouwelijke bevolking van de stad Antwerpen (18-65 jaar)

http://www.wvc.vlaanderen.be/minderheden/beelden/04werk~1-3.gif

Groepering per 2-jarige leeftijdscategorieën brengt aan het licht dat de Marokkaanse en Turkse bevolking opvallend onevenwichtig gespreid is over mannen en vrouwen in bijna alle leeftijdsklassen:

Grafiek 1: Maghrebijnse en Turkse bevolking stad Antwerpen - februari 1999

http://www.wvc.vlaanderen.be/minderheden/beelden/04werk~1-4.gif

Enerzijds is er een overschot aan jonge vrouwen (tot 25 jaar), anderzijds een nog groter overschot aan mannen vanaf 26 jaar. Dit overschot aan mannen is kleiner tussen 38 en 47 jaar, om daarna weer toe te nemen. In het kader van de gezinsvorming en gezinsvereniging immigreren blijkbaar nogal wat jonge vrouwen enerzijds, en mannen tussen 26 en 38 jaar anderzijds. Indien men ermee rekening houdt dat de meeste allochtonen zonder papieren mannen zijn, komt men tot de conclusie dat de Maghrebijnse/Turkse bevolking een substantieel overwicht kent aan mannen (6).


(1) Onder hen rekenen we behalve de Marokkanen ook de 146 Algerijnse en 206 Tunesische nwwz.

(2) Behalve Maghrebijnse en Turkse nwwz met de Belgische nationaliteit zijn er nog 121 met de Franse, 43 met de Nederlandse en 16 met de Spaanse nationaliteit.

(3) Voor- en familienamen van werkzoekenden van Belgische of van een andere EU-nationaliteit worden vergeleken met een toetsingsbestand van Maghrebijnse/Turkse voornamen (11.000) en dito familienamen (19.000). Indien voor- en familienaam “vreemd” zijn worden deze werkzoekenden beschouwd als van Maghrebijnse of Turkse origine. Werkzoekenden die slechts een vreemde voornaam of slechts een vreemde familienaam hebben worden niét als allochtoon geteld. Bovendien werd de methode niet toegepast op de andere, minder belangrijke nationaliteiten. Het werkelijk aantal etnische allochtonen kan voor gans Vlaanderen derhalve enkele honderden hoger liggen.

(4) Het gaat om gegevens van het Rijksregister, ons ter beschikking gesteld met toelating van de betrokken gemeenten.

(5) We kunnen op dit ogenblik immers niet beschikken over de beroepsbevolking per etnie.

(6) Op de huwelijksmarkt gebeurt er waarschijnlijk een verschuiving van mannen uit wat hogere leeftijdsgroepen naar vrouwen uit lagere leeftijdsgroepen, waardoor mogelijk een overwicht aan vrouwen ontstaat in de middengroepen, en jongere en oudere mannen in overtal zijn.

(7) De allochtone bevolking van de provincie leeft geconcentreerd in enkele kernsteden (Antwerpen en Mechelen), waar de werkloosheid ook voor Belgen hoger ligt. De Belgische bevolking daarentegen leeft verspreid over een ruimer grondgebied; in het hinterland is hun werkloosheidsgraad merkelijk lager. Daardoor zal de allochtone werkloosheidsgraad in de provincie die van de stad Antwerpen benaderen, terwijl die van de Belgische bevolking van de provincie Antwerpen heel wat lager uitvalt dan in Antwerpen. In feite zouden we de vergelijking moeten maken tussen enerzijds de allochtone en anderzijds de Belgische werkloosheidspercentages per provincie. Voor de allochtonen beschikken we totnogtoe enkel over die van enkele steden.

(8 ) Het onderzoek werd uiteraard niet geïndividualiseerd tot op het niveau van de werkgever of de werkzoekende.


-----------------------------------------------------

Waarom zijn deze cijfers nu zo waardevol?

Voor het eerst beschikken we hier nu over redelijk betrouwbare cijfers over de etnische samenstelling van een gebied waar het migrantenprobleem zich uiterst scherp stelt.

Als we dus over het probleem willen spreken en analyseren moeten we dat dus liefst niet met slogans en met intimidatie doen, maar wel door het probleem in kaart te brengen. De juiste dimensies ervan te leren kennen.

En met deze cijfers kunnen we al een aardig eind opschieten.

Darwin
28 mei 2003, 11:57
De cijfers van de VDAB zijn leerrijk om twee redenen: zij geven aan hoeveel moslims er in een bepaalde leeftijdscategorie in Antwerpen te vinden zijn.

Bovendien geven de cijfers ook nog eens aan hoeveel van deze in Antwerpen geregistreerde moslims een EU-paspoort bezitten.


Het was tot op heden een taboe om over deze cijfers te praten. En dus kon ieder beweren wat hij of zij wilde, alnaargelang het in zijn of haar kraam paste. Je kon het immers toch niet hard maken.

Als we voor ogen houden dat bevolkingscijfers - en dan vooral van moslimallochtonen aan een zeer grote dynamiek onderhevig zijn, kunnen we toch uit deze cijfers, die inmiddels van eind 1998 dateren, betrouwbare conclusies trekken.


De VDAB beschikt waarschijnlijk over de cijfers van alle leeftijdscategoriën, maar die zijn helaas nog niet gepubliceerd.

1. De cijfers zijn heel interessant omdat ze aangeven hoeveel moslims in Antwerpen de stemgerechtigde leeftijd hebben.

Eind 1998 waren het er minstens 22.892 in de categorie 18-65 jaar. Afgeleid van de cijfers uit de tabellen hierboven bedroeg het aantal moslims in Antwerpen boven de 65 jaar waarschijnlijk ongeveer 1000 �* 2000 mensen.


Als we de leeftijdscategorieën eind 1998 beschouwen waren deze als volgt :

18-24 jaar : 6.349, waarvan 3.236 in bezit van EU-paspoort
25-39 jaar : 10.120, waarvan 2.952 in bezit van EU-paspoort
40-64 jaar : 6.423, waarvan 1.256 in bezit van EU-paspoort

Samen 7.444 op 22.892 Turken en Maghrebbijnen tussen 18 en 65 jaar die eind 1998 in Antwerpen een EU-paspoort bezaten.


(Uit mijn eigen ervaring uit het Antwerpse lijkt een grote uitwisseling met Turken en Marokkanen uit andere EU-landen niet plaats te vinden. Het zijn steeds dezelfde mensen die je in het straatbeeld ziet. Dus mogen we gerust veronderstellen dat het overgrote gedeelte (meer dan 95% ?) van die EU-paspoorten Belgische paspoorten betreft, waarmee dus bij verkiezingen kan gekozen worden.)

We mogen dus rustig stellen dat eind 1998 in Antwerpen ongeveer 7.500 Turken en Marokkanen of bijna 1 op 3 van de Turken en Marokkanen boven de 18 jaar stemgerechtigd waren.

Darwin
28 mei 2003, 12:14
Ideaal zou zijn dat we dezelfde grafieken bezaten voor begin 2003.

Want doordat de moslim-allochtonen zeer snel in aantal toenemen en veel kinderen hebben, wat blijkt uit de grafiek 1, en door mogelijk toegenomen naturalisatie kan dit beeld er vandaag, een goede 4 jaar later, wellicht enigszins anders uitzien.

De categorie van 18-24 jaar zit nu immers in de categorie 22-28 jaar.

Voortgaand op de tabellen hierboven is het aantal Turken en Marokkanen in Antwerpen boven de 18 jaar intussen wellicht aangegroeid met ongeveer 5.000 tot in totaal zo'n 29.000 mensen.

Als het aantal stemgerechtigden bij deze 5000 18-22 jarigen ongeveer 60% bedraagt, mogen we dus zo'n 3.000 extra stemgerechtigden toevoegen aan de ongeveer 7.500 van 4 jaar geleden. Tesamen 10.500.

Dit cijfer kan uiteraard nog hoger zijn als er daarnaast inmiddels oudere migranten eveneens de Belgische nationaliteit hebben aangevraagd en verkregen.

Darwin
28 mei 2003, 12:31
Hoeveel Turken en Marokkanen leven er nu in totaal in Antwerpen?

Boven de 18 jaar blijken het er zo'n 29.000 te zijn.

Wat dan met de minderjarigen? Precieze cijfers ontbreken hier.

Daarom deze schatting :

In de leeftijdcategorie tussen 18 en 34 waren het er in 1998 13.816.
In de leeftijdcategorie tussen 18 en 39 waren het er in 1998 16.469.

Uit grafiek 1 blijkt dat het aantal Turken en Marokkanen flink toeneemt naarmate de leeftijdscategorie daalt. We kunnen hieruit dus een heel groffe schatting maken van minstens 15.000 tot mogelijk meer dan 25.000 min-18-jarige Turken en Marokkanen.

Dat brengt ons totaal dus op 29.000 + 20.000 of grofweg 50.000 plus of minus 5.000.

Bij deze 50.000 (+- 5.000) moeten dan uiteraard ook nog eens de niet in het Rijksregister opgenomen illegale Turken en Marokkanen opgeteld worden.

Maar hier durf ik geen cijfers over geven omdat ik hier totaal geen zicht op heb.

Hoedanook. Een schatting van +- 60.000 moslims in Antwerpen op een totale bevolking van ongeveer 450.000 mensen in 2003 is dus als zeer realistisch te beschouwen.

Mustapha
28 mei 2003, 15:45
En hoeveel Joden leven er in Antwerpen?
Durf je daar naar op zoek gaan.

Ik denk dat de wetenschappelijke wereld zich mag beginnen opmaken om een nieuwe ziekte "geobsedeerd door de islam".
:D

Zielig mannetje toch!! Ik snap u ergens wel hoor. Je doet zoveel om de islam in diskrediet te brengen terwijl je met je eigen ogen mag vaststellen dat islam abnormaal stijgt.

circe
28 mei 2003, 17:08
Je doet zoveel om de islam in diskrediet te brengen terwijl je met je eigen ogen mag vaststellen dat islam abnormaal stijgt.

8O 8O ha ja natuurlijk stijgt die ABnormaal!

neem volgend voorbeeld
EEN papa gastarbeider uit de jaren 60 brengt mama (=2) en 7 kindjes mee
die 7 kindjes halen 7 extra IMPORTbruiden en gommen (=+ 14) (1980)
diezelfde 7 koppels van hierboven maken ieder 7 kindjes (49)
die 49 kindjes halen 49 IMPORTbruiden en gommen (= +98 ) (2000)
diezelfde 49 koppels maken ieder 7 kindjes (= 343)
die 343 halen 343 IMPORTbruiden en gommen (= +686)

totaal in 2020 (in het beste geval!) = 2 + 14 + 98 + 686 = 800 MAN

Te beginnen met één stamvader in 1960 kan dat tellen als ABNORMAAL HOOG ja!

Darwin
28 mei 2003, 17:42
En hoeveel Joden leven er in Antwerpen?
Durf je daar naar op zoek gaan.

http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/vjw/Belgium.html

Antwerp

Flemish-speaking Antwerp (15,000 Jews) has one of the largest ultra-Orthodox communities in the Diaspora. And for this reason, Antwerp is sometimes regarded as the last shtetl in Europe. The city's 30 synagogues are all Orthodox. These include the Hollandse Synagogue on Bouwmeesterstraat, which was built in 1893, and the Oosten Synagogue on Oostenstraat, which was constructed in 1913-1914. The Chassidic Jews follow the traditions of Belz, Ger, Satmar, Lubavitch, Vishnitz and Czortkow. Kosher food can be easily found in Antwerp; there are several kosher delis, restaurants and grocery stores.

Approximately 95% of Jewish children in Antwerp attend Jewish day schools and receive intensive religious education. While Flemish is often the language of instruction, most students know French, Belgium's second language, as well as Hebrew and Yiddish, for prayer and cultural purposes and English, increasingly a necessity in the international diamond trade, a popular profession for Jews in Antwerp.

Jewish Antwerp is a self-contained entity, mostly on Pelkinstraat and the surrounding streets. Pelkinstraat begins at the central railroad station and runs six blocks parallel to the train tracks. Just around the corner from the train station is Diamondland, the diamond center, where visitors can view the different preparation processes of diamonds. More than 80% of the city's Jews are involved in the diamond trade and Yiddish is the main language spoken at the diamond exchange. It is common for both Jews and non-Jews to say mazel u'bracha (luck and blessing) after reaching a deal. Further down Pelkinstraat, at number 106, are the offices of the largest Jewish newspaper in Belgium, Belgisch Israelitisch Weekblad. This weekly reaches every Jewish household in the country. Nearby, at 12 Nervierstraat, is the Romi Goldmuntz Center, which hosts Jewish cultural events such as Israeli folk dancing, lectures and concerts.


http://www.xs4all.nl/~tmax/jodendom.htm

2.7 Joden in België

Aan het begin van de 13de eeuw waren op het grondgebied van het huidige België kleine aantallen joden aanwezig, vnl. in Brabant (Brussel en Leuven) en in de eerste helft van de 14de eeuw ook in Henegouwen. De pogroms die volgden op de Zwarte Dood van 1348–1349, maakten bijna geheel een einde aan hun aanwezigheid. De weinigen die nog in Brussel en Leuven waren overgebleven, werden in 1370 beschuldigd van hostieschennis en gedood, naar is afgebeeld op de ramen van de St.-Michielskathedraal in Brussel.

Pas in de 16de eeuw bevonden zich opnieuw joden in Brugge en later vooral in Antwerpen, waar zich Marranen vestigden, vooral als kooplieden. Het was hun echter onder het Spaanse bewind verboden de joodse godsdienst uit te oefenen; daarom begaven velen van hen zich vanaf het einde van de 16de eeuw naar de Noordelijke Nederlanden. Sedert het begin van de 18de eeuw was er in België een geringe immigratie van Asjkenazische joden, die oogluikend werd toegestaan. Pas met de verovering van de Zuidelijke Nederlanden door Franse troepen in 1794 konden joden zich vrij in Brussel en Antwerpen vestigen. Het aantal joden in België omstreeks 1800 bedroeg nog slechts 800.

2.7.1 Na 1800

Na de onafhankelijkheid van België in 1831 werd de joodse godsdienst officieel erkend. De organisatie van de Belgische joden is sterk beïnvloed door het Napoleontische systeem, gecentraliseerd in het Centraal Israëlitisch Consistorie van België in Brussel. Er is één opperrabbijn, eveneens in Brussel.

Aan het eind van de 19de eeuw ontstond er een sterke immigratie uit Oost-Europa, vooral naar Antwerpen, waar zich een belangrijke diamantindustrie ontwikkelde, waarin zeer vele Antwerpse joden werkzaam waren.

2.7.2 Tweede Wereldoorlog

In 1940 woonden er omstreeks 100!000 joden in België, van wie 55!000 in Antwerpen en 35!000 in Brussel, en onder wie ca. 20!000 Duitse vluchtelingen. Slechts 5 �* 10% van de joden bezat de Belgische nationaliteit. De Duitse bezetting van België bracht ongeveer hetzelfde patroon van steeds verder doorgevoerde anti-joodse maatregelen met zich als dat in Nederland. In België was de Wehrmacht belast met de uitvoering van de anti-joodse maatregelen. Dit betekende dat het lot van de joden daar iets minder ongunstig was dan bijv. in Nederland, waar de Gestapo uitvoerder was. Tussen sept. 1942 en eind juli 1944 werden meer dan 25!000 joden uit België gedeporteerd, van wie slechts 1244 terugkeerden. Het verzamelkamp in België was Breendonk. In België slaagde het verzet – ten dele van joodse organisaties – er beter in joden te doen onderduiken, vaak met behulp van de Belgische geestelijkheid. Aldus zijn ca. 3000 kinderen en 10!000 volwassenen behouden.

2.7.3 Huidige tijd

Na de oorlog kwam, tot 1955, een groot aantal joodse vluchtelingen uit Midden- en Oost-Europa naar België, vooral naar Antwerpen. De meeste joden in België zijn thans Belgisch staatsburger. Van de thans ca. 30.000 joden woont het overgrote deel in Antwerpen en Brussel; tussen beide gemeenschappen is echter een groot verschil: de in Brussel woonachtige joden zijn over het algemeen meer liberaal en seculier ingesteld, terwijl de joodse bevolking van Antwerpen merendeels van (zeer) orthodoxen huize is, waartoe de aanwezigheid van diverse chassidische groeperingen in niet geringe mate bijdraagt. Van de veertien officieel van staatswege erkende joodse gemeenten zijn er zes in Brussel en drie in Antwerpen gevestigd; daarnaast bestaan er nog diverse kleinere gemeenschappen met eigen synagoges en leerhuizen die niet door de staat erkend (en gesubsidieerd) worden. Er bestaan zes joodse dagscholen, waaronder het Athénée Maimonide en het meer seculier op Israël gerichte Ganenoe in Brussel en Tachkemoni (een gemengde school met Hebreeuws onderwijs) en de combinatie Jesode Hatora (voor jongens) en Beth Ja‘akow (voor meisjes), waar het religieus onderwijs in het Jiddisch wordt gegeven, te Antwerpen. Een jesjiva (talmoedhogeschool) in Antwerpen-Wilrijk herbergt ca. 80 studenten. Alle internationale joodse jeugdbewegingen hebben actieve afdelingen in België. Drie culturele centra ontplooien activiteiten op velerlei gebied. Een aantal overkoepelende organisaties ten slotte heeft een meer representatieve functie, met name het reeds genoemde Centraal Israëlitisch Consistorie van België, dakverband van de joodse gemeenten, en de Conférence Permanente des Institutions Juives de Belgique.


http://www.visitbelgium.com/jewish.htm

Today the majority of Belgian Jews belongs to the middle class and is active in the fur, textile, leather and diamond industries. The total Jewish population in Belgium is approximately 42,000. About 20,000 Jews live in Brussels, and 15,000 in Antwerp. Small Jewish communities exist in Charleroi, Oostende, Gent, Liege, Mons, Arlon and Knokke.


Er leven ongeveer een goeie 15.000 Joden in Antwerpen, waar we geen last mee hebben. Dat is minstens 4 keer minder dan er moslims in Antwerpen leven.

Alleen in Antwerpen al leven er trouwens 50% meer moslims dan er in heel België Joden leven.

Dimitri
28 mei 2003, 23:58
De ganse allochtone bevolking van Antwerpen kan nu in kaart kunnen gebracht worden. Hoewel deze bijdrage handelt over de werkzoekende allochtonen, lijkt het ons zinvol even stil te staan bij de etnische verdeling van de inwoners van de stad. 13 % van de bevolking tussen 18 en 65 jaar blijkt allochtoon te zijn. Het gaat om 33.935 inwoners, op een totaal van 267.012. Bijna een kwart van de bevolking van de jongeren (18 tot 25 jaar) is allochtoon (22 % bij de mannen en 25 % bij de vrouwen). Meer dan 3 / 4 van hen zijn van Maghrebijnse of Turkse origine. De helft van deze jeugdige Marokkanen en Turken hebben een Europese nationaliteit. Vrouwen van boven de 34 jaar hebben minder vaak een Europese nationaliteit dan hun mannelijke leeftijdsgenoten. Allochtone vrouwen van 24 tot 31 jaar daarentegen hebben vaker een Europese nationaliteit.
Interessant om eindelijk eens vergelijkende cijfers te hebben tussen Antwerpen en de vier grote steden in Nederland. En ik moet zeggen dat ik de cijfers opmerkelijk vind. Opmerkelijk laag om precies te zijn, als men in Vlaanderen tenminste dezelfde definitie van 'allochtoon' heeft gehanteerd als in Nederland: iedereen die zelf of waarvan minstens een van beide ouders in het buitenland is geboren.

In 1998 (cijfers CBS) was het percentage allochtonen van de totale bevolking in de vier grootste steden van Nederland, vergeleken met Antwerpen, als volgt:

Amsterdam: 42,7%
's-Gravenhage: 38,5%
Rotterdam: 37,5%
Utrecht: 28,6%
...
Antwerpen: 13% 8O

Maar gezien het feit dat driekwart van de allochtonen Turk of Marokkaan is, en gezien de manier van gegevensverwerving d.m.v. naamherkenning, waardoor allochtonen met een westerse naam buiten beschouwing blijven, is het voor de vergelijking misschien beter alleen te kijken naar de niet-westerse allochtonen. Die hebben immers meestal wel een allochtone naam. Overigens is dat sowieso verstandig, want in de grensstreek wonen natuurlijk heel veel westerse allochtonen (Duitsers en Belgen). Zo is 53,1% van de bevolking van Vaals - drielandenpunt - allochtoon, het hoogste percentage van Nederland, echter maarliefst 97% van die allochtonen is westers.

Nogmaals een vergelijkende lijst tussen de vier grootste steden in Nederland met Antwerpen, maar dan alleen voor niet-westerse allochtonen:

Amsterdam: 29,6%
Rotterdam: 28,1%
's-Gravenhage: 26,1%
Utrecht: 18,8%
Antwerpen: 13%

Nog altijd is het percentage in Antwerpen meer dan twee keer lager dan dat van Den Haag, Rotterdam en Amsterdam.

Overigens hebben de cijfers voor de Nederlandse steden betrekking op de totale bevolking en die voor Antwerpen alleen op de bevolking tussen 18 en 65 jaar, maar ik denk dat je de zeer lage percentages allochtonen boven de 65 en de hogere percentages onder de 18 wel tegen elkaar kunt wegstrepen.

Dan de cijfers over het percentage Turken en Marokkanen. Van de 267.012 inwoners tussen 18 en 65 jaar zijn er 22.892 van Turkse of Marokkaanse origine. Dit is 8,6% van het totaal.
Een vergelijking tussen Antwerpen en de vier grootste steden in Nederland w.b. het percentage Turkse en Marokkaanse allochtonen van de totale bevolking:

Utrecht: 12,6%
Amsterdam: 11,4%
Rotterdam: 11,1%
's-Gravenhage: 9,7%
Antwerpen: 8,6%

En wederom is het percentage in Antwerpen lager dan in de grote steden in Nederland. Ook hier geldt dat de cijfers voor Nederland betrekking hebben op de totale bevolking, maar dat in het geval van Antwerpen 65-plus tegen 18-min kan worden weggestreept.

We kunnen dus voorzichtig concluderen dat Antwerpen voor Nederlandse begrippen een kleine allochtone bevolking heeft en ook een kleinere moslimbevolking dan in de Nederlandse grote steden.

alpina
29 mei 2003, 00:59
We kunnen dus voorzichtig concluderen dat Antwerpen voor Nederlandse begrippen een kleine allochtone bevolking heeft en ook een kleinere moslimbevolking dan in de Nederlandse grote steden.

Dat merk je ook wel als je eens door die steden wandelt hoor!! Al die cijfers altijd... :wink:

Darwin
29 mei 2003, 08:11
Dan de cijfers over het percentage Turken en Marokkanen. Van de 267.012 inwoners tussen 18 en 65 jaar zijn er 22.892 van Turkse of Marokkaanse origine. Dit is 8,6% van het totaal.
Een vergelijking tussen Antwerpen en de vier grootste steden in Nederland w.b. het percentage Turkse en Marokkaanse allochtonen van de totale bevolking:

Utrecht: 12,6%
Amsterdam: 11,4%
Rotterdam: 11,1%
's-Gravenhage: 9,7%
Antwerpen: 8,6%

En wederom is het percentage in Antwerpen lager dan in de grote steden in Nederland. Ook hier geldt dat de cijfers voor Nederland betrekking hebben op de totale bevolking, maar dat in het geval van Antwerpen 65-plus tegen 18-min kan worden weggestreept.

We kunnen dus voorzichtig concluderen dat Antwerpen voor Nederlandse begrippen een kleine allochtone bevolking heeft en ook een kleinere moslimbevolking dan in de Nederlandse grote steden.

Ha! Verfrissend. Nederlandse openheid.

Bedankt voor je cijfers Dimitri, nu kunnen we écht aan de slag.


In mijn eigen conclusies over de VDAB-cijfers leidde ik af dat er wellicht een 60.000 moslims (Turken en Marokkanen, illegalen en andere nationaliteiten incluis) in Antwerpen leven.

Nu vond ik op dit forum dat Jan Goorden, ex-ombudsman van het Vlaams Parlement en bijna-overlast-manager van Antwerpen in een interview gesteld had dat er in Antwerpen alleen al meer dan 50.000 Marokkanen zouden wonen. Normaal zou deze man moeten geweten hebben waarover hij het had en dus over betrouwbare gegevens moeten beschikt hebben.

Als Goorden gelijk had, zou het aannemelijker zijn om het aantal moslims in Antwerpen op +- 70.000 in te schatten.

In een artikel in Gazet Van Antwerpen van gisteren 28 mei 2003, waarin wordt vermeld dat de Turkse gemeenschap haar 40 jaar in Antwerpen gaat vieren, wordt gesteld door de organisators van dit 'feest' dat er in Antwerpen ongeveer 15.000 Turken zouden wonen. (Nog volgens dit artikel, zou dit feest er moeten toe dienen dat de autochtone bevolking van Antwerpen meer respect zou gaan tonen tegenover de Turken in Antwerpen. 8O Omgekeerd hoeft blijkbaar niet. Van arrogante gasten gesproken.)




Hoedanook, hier zijn drie schattingen, een lage, een midden en een hoge schatting :

- 50.000 moslims -> 11,1%
- 60.000 moslims -> 13,3%
- 70.000 moslims -> 15,6%

op een totale bevolking van 450.000 mensen.


En dan zitten we pal op de Hollandse cijfers.


Van nog groter belang voor de heel nabije toekomst is de samenstelling van de bevolking in de laagste leeftijdscategoriën.

Zij weerspiegelen hoe de samenleving er binnen 10, 20, of meer jaren gaat uitzien.

En hier vermeld de VDAB zelf héél uitdrukkelijk dat van de 18-25 jarigen in 1998 bijna 1/4 allochtoon was, waarvan meer dan 3/4 Turk of Marokkaan. Omgerekend is dat 20% van die leeftijdscategorie.
Meer omlaag zal die verhouding nog ongunstiger liggen voor de autochtonen.

Zo is in Brussel op dit moment bijna 40% van alle pasgeborenen een moslim.

Ik ga hier voor Antwerpen ook even een gok wagen en stel dat momenteel in Antwerpen ongeveer 30% van alle pasgeborenen een moslim is. Voortgaand op die 20% in de categorie van 18-25 jaar zal dat helemaal niet overdreven zijn.

Dimitri
29 mei 2003, 21:40
Hoedanook, hier zijn drie schattingen, een lage, een midden en een hoge schatting :

- 50.000 moslims -> 11,1%
- 60.000 moslims -> 13,3%
- 70.000 moslims -> 15,6%

op een totale bevolking van 450.000 mensen.

En dan zitten we pal op de Hollandse cijfers.
Maar nu hebben we het over een schatting voor 2003. Ik vrees dat het percentage de afgelopen 7 jaar in Nederland ook nog wel gestegen is. Gemeentelijke cijfers zijn bij het CBS http://statline.cbs.nl op dit moment alleen beschikbaar voor de jaren 1995 tot en met 2000. De cijfers voor 1996 kent u, de percentages voor 2000 zijn, vergeleken met 1996, als volgt:
Utrecht: 13,3% (+0,7%)
Amsterdam: 12,1% (+0,7%)
Rotterdam: 11,9% (+0,8%)
's-Gravenhage: 10,3% (+0,6%)

Als de bevolking in vier jaar met 0,7% toeneemt, zal dat in 3,5 jaar (van 1-1-2000 tot nu) ongeveer 0,6% zijn. Die 0,6 moet u dan bij de cijfers van 2000 optellen.

Een tweede verschil tussen de Antwerpse schatting en de Nederlandse cijfers, is dat de Antwerpse schatting waarschijnlijk betrekking heeft op de hele moslimgemeenschap. De Nederlandse cijfers niet. Onder allochtonen worden zoals al gezegd alleen mensen die zelf of waarvan minstens een van beide ouders in het buitenland is geboren gerekend. De derde generatie 'allochtonen', de huidige jeugd, wordt gedeeltelijk niet meer in de statistieken weergegeven. Alleen als de vader of moeder getrouwd is met iemand uit Turkije of Marokko, wat tweederde van de Turken en Marokkanen doet, blijven de kinderen allochtoon. Een derde van de tweede generatie Turken en Marokkanen is getrouwd met iemand anders uit Nederland (vooral uit de eigen gemeenschao) en dus zijn hun kinderen officieel géén allochtonen meer!

Al met al toch opvallend dat de Antwerpse schattingen ongeveer gelijk zijn aan de Nederlandse cijfers, terwijl de cijfers van de beroepsbevolking een ander beeld gaven. Misschien is de naamherkenningsmethode dan toch niet zo effectief.

Van nog groter belang voor de heel nabije toekomst is de samenstelling van de bevolking in de laagste leeftijdscategoriën.

Zij weerspiegelen hoe de samenleving er binnen 10, 20, of meer jaren gaat uitzien.

En hier vermeld de VDAB zelf héél uitdrukkelijk dat van de 18-25 jarigen in 1998 bijna 1/4 allochtoon was, waarvan meer dan 3/4 Turk of Marokkaan. Omgerekend is dat 20% van die leeftijdscategorie.
Meer omlaag zal die verhouding nog ongunstiger liggen voor de autochtonen.

Zo is in Brussel op dit moment bijna 40% van alle pasgeborenen een moslim.

Ik ga hier voor Antwerpen ook even een gok wagen en stel dat momenteel in Antwerpen ongeveer 30% van alle pasgeborenen een moslim is. Voortgaand op die 20% in de categorie van 18-25 jaar zal dat helemaal niet overdreven zijn.
Wat betreft de schattingen voor de toekomst: in Nederland verwachten de sociologen en rekenmeesters dat het geboortecijfer onder allochtonen naar verloop van tijd zal dalen als gevolg van de integratie en verwestersing van de allochtone gemeenschap. Vooral de toenemende welvaart en de vrouwenemancipatie onder moslims zal ervoor zorgen dat, net als door de emancipatie van de Nederlandse vrouwen die 30 jaar geleden begon, zij niet meer bereid zullen zijn om veel kinderen te krijgen. Het is dan wel belangrijk ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk gezinsvormende migratie is, waarmee nog niet geëmancipeerde moslims naar Nederland komen.

Het CBS verwacht dat in 2050 19% van de bevolking uit niet-westerse allochtonen bestaat (3,4 van de 17,6 miljoen). In 2002 was dat 10%. De sterkste groei wordt verwacht door Aziatische allochtonen, die vooral voor werk naar Nederland komen.
Voor de periode 2002-2010 is al een gedetailleerde voorspelling gemaakt.
Het percentage niet-westerse allochtonen groeit in deze acht jaar van 10% tot 12%. Het aandeel van Turken en Marokkanen in de niet-westerse allochtonen neemt echter af van 39,5% in 2002 tot 38,1% in 2010 :!: Het aandeel in de totale bevolking neemt wel toe van 3,8 tot 4,5%. Voor het totaal aan moslims moeten we wel rekening houden met de 'autochtone' moslims. In 2002 was 3,8% van de bevolking Turks of Marokkaans allochtoon, maar het percentage moslims lag op 5,5%.

Kortom: een goede voorspelling van het aandeel moslims in 2050 is moeilijk te maken, maar het zal waarschijnlijk niet exponentieel toenemen. Aannemelijker is dat door beperkende maatregelen w.b. gezinsvormende migratie en de verwestersing van de allochtonen in Nederland het geboortecijfer sterk zal dalen. Gezien het dalende aandeel van Turken en Marokkanen in de niet-westerse allochtonen, zal van de 19% niet-westerse allochtonen in 2050 vermoedelijk veel minder dan de helft moslim zijn. Het percentage moslims in 2050 zal daardoor, autochtone moslims meegerekend, rond de 10% blijven.

Dimitri
29 mei 2003, 21:44
Overigens valt op dat de bevolkingsgroei onder Marokkanen veel sterker is dan onder Turken. Voor de vergeleken steden betekent dat, dat in Amsterdam, Utrecht en Antwerpen, waar de Marokkanen domineren, de moslimbevolking vermoedelijk sneller zal stijgen dan in Rotterdam en Den Haag, waar de Turken domineren.

Darwin
31 mei 2003, 09:16
Al met al toch opvallend dat de Antwerpse schattingen ongeveer gelijk zijn aan de Nederlandse cijfers, terwijl de cijfers van de beroepsbevolking een ander beeld gaven. Misschien is de naamherkenningsmethode dan toch niet zo effectief.

Kan je deze conclusie hier wat nader toelichten Dimitri?

Wat betreft de schattingen voor de toekomst: in Nederland verwachten de sociologen en rekenmeesters dat het geboortecijfer onder allochtonen naar verloop van tijd zal dalen als gevolg van de integratie en verwestersing van de allochtone gemeenschap. Vooral de toenemende welvaart en de vrouwenemancipatie onder moslims zal ervoor zorgen dat, net als door de emancipatie van de Nederlandse vrouwen die 30 jaar geleden begon, zij niet meer bereid zullen zijn om veel kinderen te krijgen. Het is dan wel belangrijk ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk gezinsvormende migratie is, waarmee nog niet geëmancipeerde moslims naar Nederland komen.

Hier wordt weer eens van de veronderstelling uitgegaan dat de 'integratie' met de westerse samenlevingswijze haar werk zal doen. De moslims in Europa zijn door hun grote aantallen die bovendien steeds toenemen echter steeds minder geneigd om het westers leefpatroon over te nemen. Zij richten zich daarentegen meer en meer op het leefpatroon van de Umma, de moslim-wereldgemeenschap. En daar is bevolkingsexplosie de algemene constante.

Darwin
19 april 2004, 20:02
Hop.

TypO
20 april 2004, 15:32
En hoeveel Joden leven er in Antwerpen?
Durf je daar naar op zoek gaan.

Ik denk dat de wetenschappelijke wereld zich mag beginnen opmaken om een nieuwe ziekte "geobsedeerd door de islam".
:D

Zielig mannetje toch!! Ik snap u ergens wel hoor. Je doet zoveel om de islam in diskrediet te brengen terwijl je met je eigen ogen mag vaststellen dat islam abnormaal stijgt.

Nog nòòit last gehad met die Joden. Doet er dus niet toe.

Lincoln
20 april 2004, 15:47
Eerst en vooral waarom 'in Antwerpen'? Omdat ik daarvoor de cijfers heb kunnen vinden. Anders had ik zeker ook de andere cijfers gegeven.

Bovendien is Antwerpen een typisch voorbeeld van de migrantenproblematiek. De migrantenproblematiek is immers tot op vandaag hoofdzakelijk een stedelijk verschijnsel. Wat in de steden gebeurt is is dus moeilijk te vergelijken met wat er buiten gebeurt. En het is ook hier dat de spanningen het grootst zijn en tot uitbarstingen leiden.


We baseren ons voor de cijgergegevens op volgende bron : http://www.wvc.vlaanderen.be/minderheden/ICEM/jaarrapport1998/04werk~1.htm#P7_84

Hieronder volgt het eerste gedeelte van deze tekst met iluustraties :


Het emancipatiebeleid naar allochtonen en erkende vluchtelingen. Werkzoekende allochtonen. VDAB-studiedienst


Allochtone werkzoekenden worden hier gedefinieerd als werkzoekenden van niet-Europese origine, onafhankelijk van hun nationaliteit. Met Europees bedoelen we in dit bestek: afkomstig uit een EU-land.

Tenzij anders vermeld, worden in deze tekst met werkzoekenden de niet-werkende werkzoekenden bedoeld, afgekort als nwwz.

De meeste allochtone werkzoekenden zijn Maghrebijnen(1) en Turken. Einde december 1998 maakten ze 80 % uit van alle nwwz allochtonen in het Vlaamse Gewest uit (91 % bij de –25 jarigen). Op hun beurt hebben 37 % van deze Maghrebijnen en Turkse werkzoekenden de Belgische of soms een andere EU-nationaliteit(2). Vooral voor jonge allochtonen hebben werkloosheidscijfers volgens nationaliteit dus nog weinig relevantie.

De belangrijkste andere groepen allochtone nwwz zijn de vluchtelingen en vaderlandslozen (1.091), de Joegoslaven (304), de Kongolezen (228), de Polen (186), de Bosniërs (147), de Russen (141), de Ghanezen (120) en de Pakistani (115).

Tabel 1 : Vlaamse Gewest: niet-werkende werkzoekenden op 31.12.1998

http://www.wvc.vlaanderen.be/minderheden/beelden/04werk~1-1.gif

Zoals vorig jaar (zie ICEM-Jaarrapport 1997) hebben we dus ook in dit rapport rekening gehouden met de nieuwe EU-burgers (meestal dus nieuwe Belgen) van Maghrebijnse of Turkse origine. Ze worden gedetecteerd door de computer op basis van hun “vreemde” naam en voornaam. Deze detectie was echter enkel mogelijk voor werkzoekenden van Maghrebijnse of Turkse origine; de weinige genaturaliseerde Kongolezen of Pakistani bv. zijn hier dus niet inbegrepen(3).

Samenstelling van de bevolking naar etnie

Anders dan vorig jaar beschikken we nu ook over bevolkingscijfers op etnische basis, althans voor Maghrebijnen en Turken van Antwerpen, Mechelen en Genk. In een later onderzoek zullen de meeste gemeenten met belangrijke allochtonengemeenschappen kunnen opgenomen worden.

Om de inwoners van Maghrebijnse of Turkse origine te detecteren werd dezelfde methode gebruikt als voor de werkzoekenden, nl. via naamherkenning door de computer. (4)
We kunnen dus voor de betrokken gemeenten zowel de werkzoekenden als de inwoners indelen in autochtonen en allochtonen, en dit per geslacht en leeftijdsklasse. Dit laat ons voor het eerst toe om werkloosheidspercentages naar etnie, geslacht en leeftijd te berekenen, waarbij deze werkloosheidspercentages echter niet slaan op de beroepsbevolking, maar op de bevolking(5).

Stad Antwerpen.

De ganse allochtone bevolking van Antwerpen kan nu in kaart kunnen gebracht worden. Hoewel deze bijdrage handelt over de werkzoekende allochtonen, lijkt het ons zinvol even stil te staan bij de etnische verdeling van de inwoners van de stad. 13 % van de bevolking tussen 18 en 65 jaar blijkt allochtoon te zijn. Het gaat om 33.935 inwoners, op een totaal van 267.012. Bijna een kwart van de bevolking van de jongeren (18 tot 25 jaar) is allochtoon (22 % bij de mannen en 25 % bij de vrouwen). Meer dan 3 / 4 van hen zijn van Maghrebijnse of Turkse origine. De helft van deze jeugdige Marokkanen en Turken hebben een Europese nationaliteit. Vrouwen van boven de 34 jaar hebben minder vaak een Europese nationaliteit dan hun mannelijke leeftijdsgenoten. Allochtone vrouwen van 24 tot 31 jaar daarentegen hebben vaker een Europese nationaliteit.

Tabel 2 : Mannelijke bevolking van de stad Antwerpen (18-65 jaar)

http://www.wvc.vlaanderen.be/minderheden/beelden/04werk~1-2.gif

Tabel 3 : Vrouwelijke bevolking van de stad Antwerpen (18-65 jaar)

http://www.wvc.vlaanderen.be/minderheden/beelden/04werk~1-3.gif

Groepering per 2-jarige leeftijdscategorieën brengt aan het licht dat de Marokkaanse en Turkse bevolking opvallend onevenwichtig gespreid is over mannen en vrouwen in bijna alle leeftijdsklassen:

Grafiek 1: Maghrebijnse en Turkse bevolking stad Antwerpen - februari 1999

http://www.wvc.vlaanderen.be/minderheden/beelden/04werk~1-4.gif

Enerzijds is er een overschot aan jonge vrouwen (tot 25 jaar), anderzijds een nog groter overschot aan mannen vanaf 26 jaar. Dit overschot aan mannen is kleiner tussen 38 en 47 jaar, om daarna weer toe te nemen. In het kader van de gezinsvorming en gezinsvereniging immigreren blijkbaar nogal wat jonge vrouwen enerzijds, en mannen tussen 26 en 38 jaar anderzijds. Indien men ermee rekening houdt dat de meeste allochtonen zonder papieren mannen zijn, komt men tot de conclusie dat de Maghrebijnse/Turkse bevolking een substantieel overwicht kent aan mannen (6).


(1) Onder hen rekenen we behalve de Marokkanen ook de 146 Algerijnse en 206 Tunesische nwwz.

(2) Behalve Maghrebijnse en Turkse nwwz met de Belgische nationaliteit zijn er nog 121 met de Franse, 43 met de Nederlandse en 16 met de Spaanse nationaliteit.

(3) Voor- en familienamen van werkzoekenden van Belgische of van een andere EU-nationaliteit worden vergeleken met een toetsingsbestand van Maghrebijnse/Turkse voornamen (11.000) en dito familienamen (19.000). Indien voor- en familienaam “vreemd” zijn worden deze werkzoekenden beschouwd als van Maghrebijnse of Turkse origine. Werkzoekenden die slechts een vreemde voornaam of slechts een vreemde familienaam hebben worden niét als allochtoon geteld. Bovendien werd de methode niet toegepast op de andere, minder belangrijke nationaliteiten. Het werkelijk aantal etnische allochtonen kan voor gans Vlaanderen derhalve enkele honderden hoger liggen.

(4) Het gaat om gegevens van het Rijksregister, ons ter beschikking gesteld met toelating van de betrokken gemeenten.

(5) We kunnen op dit ogenblik immers niet beschikken over de beroepsbevolking per etnie.

(6) Op de huwelijksmarkt gebeurt er waarschijnlijk een verschuiving van mannen uit wat hogere leeftijdsgroepen naar vrouwen uit lagere leeftijdsgroepen, waardoor mogelijk een overwicht aan vrouwen ontstaat in de middengroepen, en jongere en oudere mannen in overtal zijn.

(7) De allochtone bevolking van de provincie leeft geconcentreerd in enkele kernsteden (Antwerpen en Mechelen), waar de werkloosheid ook voor Belgen hoger ligt. De Belgische bevolking daarentegen leeft verspreid over een ruimer grondgebied; in het hinterland is hun werkloosheidsgraad merkelijk lager. Daardoor zal de allochtone werkloosheidsgraad in de provincie die van de stad Antwerpen benaderen, terwijl die van de Belgische bevolking van de provincie Antwerpen heel wat lager uitvalt dan in Antwerpen. In feite zouden we de vergelijking moeten maken tussen enerzijds de allochtone en anderzijds de Belgische werkloosheidspercentages per provincie. Voor de allochtonen beschikken we totnogtoe enkel over die van enkele steden.

(8 ) Het onderzoek werd uiteraard niet geïndividualiseerd tot op het niveau van de werkgever of de werkzoekende.


-----------------------------------------------------

Waarom zijn deze cijfers nu zo waardevol?

Voor het eerst beschikken we hier nu over redelijk betrouwbare cijfers over de etnische samenstelling van een gebied waar het migrantenprobleem zich uiterst scherp stelt.

Als we dus over het probleem willen spreken en analyseren moeten we dat dus liefst niet met slogans en met intimidatie doen, maar wel door het probleem in kaart te brengen. De juiste dimensies ervan te leren kennen.

En met deze cijfers kunnen we al een aardig eind opschieten.

Een dan maar beginnen met de etnische zuivering hé, volgens jou zot gedachte, al goe dat er verstandige mensen zijn in deze regering want jou zot gedachte is puur puur haat een verderving, walgelijk!

Lincoln
20 april 2004, 15:50
Je doet zoveel om de islam in diskrediet te brengen terwijl je met je eigen ogen mag vaststellen dat islam abnormaal stijgt.

8O 8O ha ja natuurlijk stijgt die ABnormaal!

neem volgend voorbeeld
EEN papa gastarbeider uit de jaren 60 brengt mama (=2) en 7 kindjes mee
die 7 kindjes halen 7 extra IMPORTbruiden en gommen (=+ 14) (1980)
diezelfde 7 koppels van hierboven maken ieder 7 kindjes (49)
die 49 kindjes halen 49 IMPORTbruiden en gommen (= +98 ) (2000)
diezelfde 49 koppels maken ieder 7 kindjes (= 343)
die 343 halen 343 IMPORTbruiden en gommen (= +686)

totaal in 2020 (in het beste geval!) = 2 + 14 + 98 + 686 = 800 MAN

Te beginnen met één stamvader in 1960 kan dat tellen als ABNORMAAL HOOG ja!

Dat kunnen jullie ook doen ik heb maar daarvoor maar een pik nodig een gaan huwen een voila , beginnen maar simpel, jullie maken van een stom zaak problemen alsof de wereld gaat uitbarsten!!!

Darwin
20 april 2004, 16:20
Eerst en vooral waarom 'in Antwerpen'? Omdat ik daarvoor de cijfers heb kunnen vinden. Anders had ik zeker ook de andere cijfers gegeven.

Bovendien is Antwerpen een typisch voorbeeld van de migrantenproblematiek. De migrantenproblematiek is immers tot op vandaag hoofdzakelijk een stedelijk verschijnsel. Wat in de steden gebeurt is is dus moeilijk te vergelijken met wat er buiten gebeurt. En het is ook hier dat de spanningen het grootst zijn en tot uitbarstingen leiden.


We baseren ons voor de cijgergegevens op volgende bron : http://www.wvc.vlaanderen.be/minderheden/ICEM/jaarrapport1998/04werk~1.htm#P7_84


-----------------------------------------------------

Waarom zijn deze cijfers nu zo waardevol?

Voor het eerst beschikken we hier nu over redelijk betrouwbare cijfers over de etnische samenstelling van een gebied waar het migrantenprobleem zich uiterst scherp stelt.

Als we dus over het probleem willen spreken en analyseren moeten we dat dus liefst niet met slogans en met intimidatie doen, maar wel door het probleem in kaart te brengen. De juiste dimensies ervan te leren kennen.

En met deze cijfers kunnen we al een aardig eind opschieten.

Een dan maar beginnen met de etnische zuivering hé, volgens jou zot gedachte, al goe dat er verstandige mensen zijn in deze regering want jou zot gedachte is puur puur haat een verderving, walgelijk!

Sinds wanneer mogen we geen informatie meer verzamelen? Is dat misschien een voorafspiegeling van de maatschappij als jullie het hier voor het zeggen hebben?

Want dat is wat die kleine Marokkaanse en Turkse mormels op straat toch zo graag naar de autochtonen hun hoofd slingeren. (Iets wat ze zeker niet zelf hebben uitgevonden maar wat voortdurend in de moskeeën gepreekt wordt, zoals het zich steeds meer fundamentalistisch en provocerend opstellen naar de autochtonen door de volwassen moslims).

Jullie zullen die aantallen wel kennen, maar voor de linkse autochtonen moet dit potje gesloten blijven, of er mag niet over gesproken worden.

We zullen onze cultuur met hand en tand verdedigen. Net zoals jullie met hand en tand vechten om jullie cultuur hier in Europa op te dringen.

Turkje
20 april 2004, 16:23
Volgens Darwins gequoteerde cijfers zijn er dus procentueel meer allochtonen (18-65 jaar), nl. 13%, dan dat er procentueel allochtone werklozen zijn (11%).

Merkwaardige cijfers, idd, want dat wil dus zeggen dat alle verhaaltjes over "profiteren" sito presto de wereld uit mogen...

circe
21 april 2004, 06:55
Volgens Darwins gequoteerde cijfers zijn er dus procentueel meer allochtonen (18-65 jaar), nl. 13%, dan dat er procentueel allochtone werklozen zijn (11%).

Merkwaardige cijfers, idd, want dat wil dus zeggen dat alle verhaaltjes over "profiteren" sito presto de wereld uit mogen...

Sinds wanneer krijgen niet-werkende huisvrouwen een werkloosheidsvergoeding?
Als je de vergelijking wil maken, moet je niet beginnen met de volledige bevolkingsgroep, maar wel met de werkzoekende/werkhebbende bevolkingsgroep. Thuisblijvende huisvrouwen horen daar niet bij (in geval van allochtonen zal dat bijna 50% zijn waarschijnlijk).

dorus
21 april 2004, 15:10
Dat kunnen jullie ook doen ik heb maar daarvoor maar een pik nodig een gaan huwen een voila , beginnen maar simpel, jullie maken van een stom zaak problemen alsof de wereld gaat uitbarsten!!!

Is dat nu een opmerking van een homo sapiens sapiens of van een of andere primaat?
Neuken maar. Wat de vrouw er van vindt is niet belangrijk. Hoe je die kinderen een opvoeding gaat geven: geen belang!

Dit hoort toch werkelijk niet thuis in het West-Europa van de 21ste eeuw.

In een ander leven riepen de Walen ons in Leuven toe: keer naar uw dorp.
Ik zou u hetzelfde moeten toe roepen. Maar doe het vlug, want anders gaat uw eigen kroost u nog eens buiten stampen.

Turkje
21 april 2004, 15:20
Sinds wanneer krijgen niet-werkende huisvrouwen een werkloosheidsvergoeding?
Als je de vergelijking wil maken, moet je niet beginnen met de volledige bevolkingsgroep, maar wel met de werkzoekende/werkhebbende bevolkingsgroep. Thuisblijvende huisvrouwen horen daar niet bij (in geval van allochtonen zal dat bijna 50% zijn waarschijnlijk).

Wat heeft dat ermee te maken? Als ge als niet-werkende niet ingeschreven zijt voor een vergoeding, dan "profiteert" ge toch ook niet?

Attiladehun
23 april 2004, 08:26
Zu Befehl, Herr Generalsekretär! :lol: :lol: :lol: 8)

circe
23 april 2004, 08:32
Sinds wanneer krijgen niet-werkende huisvrouwen een werkloosheidsvergoeding?
Als je de vergelijking wil maken, moet je niet beginnen met de volledige bevolkingsgroep, maar wel met de werkzoekende/werkhebbende bevolkingsgroep. Thuisblijvende huisvrouwen horen daar niet bij (in geval van allochtonen zal dat bijna 50% zijn waarschijnlijk).

Wat heeft dat ermee te maken? Als ge als niet-werkende niet ingeschreven zijt voor een vergoeding, dan "profiteert" ge toch ook niet?

Jij maakte toch de vergelijking?

headinajar
23 april 2004, 10:09
Criminele vreemdelingen krijgen bij hun aanhouding onmiddellijke executie indien zij moslim zijn, anders volgt een standaard uitzetting.
Belgische paspoorten worden afgenomen voor ALLE vreemdelingen.

Goe bezig, Erich... NOOOOOT :lol: :lol:

Lincoln
24 april 2004, 17:15
Geachte,

Het is tijd om een Minister van Etnische zuivering en Deportatie aan te gaan stellen.

Ik zal vandaag de vacature nog laten plaatsen per decreet in het Staatsblad.

Huis voor huis zullen razia´s worden uitgevoerd door geheel Vlaanderen, en iedere vreemdeling welke aan de criteria voldoet van een vreemdeling zal worden uitgezet met schepen van de Republiek Vlaanderen richting land van herkomst of omgeving daarvan.

Criminele vreemdelingen krijgen bij hun aanhouding onmiddellijke executie indien zij moslim zijn, anders volgt een standaard uitzetting.
Belgische paspoorten worden afgenomen voor ALLE vreemdelingen.

Er kan indien men aan een aantal voorwaarden voldoet alleen nog sprake zijn van een tijdelijke verblijfsvergunning.

Aldus besloten,

Het darwinistische gezicht begint zijn vorm te krijgen !! http://smilies.sofrayt.com/%5E/4/eek4.gif

Het Skill Effect
24 april 2004, 17:22
Een Statistiek Freak ! :lol: :lol:

andev
24 april 2004, 18:03
En hoeveel Joden leven er in Antwerpen?
Durf je daar naar op zoek gaan.

Ik denk dat de wetenschappelijke wereld zich mag beginnen opmaken om een nieuwe ziekte "geobsedeerd door de islam".
:D

Zielig mannetje toch!! Ik snap u ergens wel hoor. Je doet zoveel om de islam in diskrediet te brengen terwijl je met je eigen ogen mag vaststellen dat islam abnormaal stijgt.

Hoeveel Joden er in Antwerpen wonen maakt voor de meeste mensen daar (uitgezonderd voor de islamieten) niet veel uit: ze hebben er naar mijn weten weinig of geen last van.
Kan van bepaalde anderen niet gezegd worden.

dagallemaal
24 april 2004, 18:24
Kan wel zeggen dat de ontwikkeling met het volgende fenomeen moet vermengd worden: het aantal turken en mensen van turkse afkomst dat België wil verlaten voor de onveiligheid.


Dit begon al 2 jaar geleden te broeden toen een turkse kruidenier zomaar voor een schrammetje in den BMW van een marrokaan werd neergeschoten in Brussel. 't was eigenlijk de marrokaan die tegen de camion van de kruidenier gereden was, maar dat deed er niet toe; de turk MOEST betalen. Na een korte interventie van de politie om de gemoederen (van de marrokaan) te bedaren, kwam hij met zijn 3 companen even terug om de turk in koele bloede en met veel getuigen (zodat de andere turken zagen wie hier de baas is) neer te knallen. Sindsdien geen spoor meer.

Dit stond uitvoerig in alle turkse kranten (in Duitsland) maar bij ons was dat maar een paar lijntjes (het ging immers niet om een 80 jarige held van de weerstand die eens in een VB cafe een pint of 2 gedronken had en dan de ouders van twee vermeende gangsters neerschoot omdat zijn stoppen doorgeslagen waren na maanden van pesterijen te moeten ondergaan in zijn huis) . Er waren ook geen straatrellen daarna....

Mijn turkse vrienden vertellen mij zo nog een paar feiten met marrokanen en zij worden het beu in Schaarbeek en willen uitwijken. Dit is eigenlijk wat Abou Blahblah ook wil: als de turken zich hier niet kunnen aanpassen aan de marrokaanse bendes en niet willen door hen vernederd worden, moeten ze maar opstappen.

Indien ik het juist heb is er op dit forum iemand van turkse afkomst of met turkse sympathieen. Zou hij dat even kunnen bevestigen: de moord en de gevoelens bij de meer ingeburgerde turken.

Herman Desmedt ©HD
25 april 2004, 03:55
Kan wel zeggen dat de ontwikkeling met het volgende fenomeen moet vermengd worden: het aantal turken en mensen van turkse afkomst dat België wil verlaten voor de onveiligheid.


Dit begon al 2 jaar geleden te broeden toen een turkse kruidenier zomaar voor een schrammetje in den BMW van een marrokaan werd neergeschoten in Brussel. 't was eigenlijk de marrokaan die tegen de camion van de kruidenier gereden was, maar dat deed er niet toe; de turk MOEST betalen. Na een korte interventie van de politie om de gemoederen (van de marrokaan) te bedaren, kwam hij met zijn 3 companen even terug om de turk in koele bloede en met veel getuigen (zodat de andere turken zagen wie hier de baas is) neer te knallen. Sindsdien geen spoor meer.

Dit stond uitvoerig in alle turkse kranten (in Duitsland) maar bij ons was dat maar een paar lijntjes (het ging immers niet om een 80 jarige held van de weerstand die eens in een VB cafe een pint of 2 gedronken had en dan de ouders van twee vermeende gangsters neerschoot omdat zijn stoppen doorgeslagen waren na maanden van pesterijen te moeten ondergaan in zijn huis) . Er waren ook geen straatrellen daarna....

Mijn turkse vrienden vertellen mij zo nog een paar feiten met marrokanen en zij worden het beu in Schaarbeek en willen uitwijken. Dit is eigenlijk wat Abou Blahblah ook wil: als de turken zich hier niet kunnen aanpassen aan de marrokaanse bendes en niet willen door hen vernederd worden, moeten ze maar opstappen.

Indien ik het juist heb is er op dit forum iemand van turkse afkomst of met turkse sympathieen. Zou hij dat even kunnen bevestigen: de moord en de gevoelens bij de meer ingeburgerde turken.

En er kommen nog van die kwesties op ons af: Op één Mei gaan de grenzen open voor Oostblokkers. Het segment onderaan, waar taalkennis van géén belang is, daar wordt op geaast door Polen en anderen.
Wedden dat we daar binnen de kortste keren ook het verwijt hebben van Oost-Europese indringers die het werk van "ingeburgerde" allochtonen afpakken ?

circe
25 april 2004, 07:57
Wedden dat we daar binnen de kortste keren ook het verwijt hebben van Oost-Europese indringers die het werk van "ingeburgerde" allochtonen afpakken ?

Ik geloof dat Mohammed Cheppih die opmerking al gemaakt heeft verleden jaar.

Ook een proces wegens racisme?

circe
27 april 2004, 12:11
Toegestane cijfers uit Nederland:

CBS(*): 33.000 meer islamieten in jaar tijd

Het aantal islamieten is in een jaar tijd met 33.000 toegenomen en daarmee woonden er op 1 januari vorig jaar bijna 920.000 islamieten in Nederland. Het gaat dan om 5,7 procent van de totale bevolking. Ook zijn er in 2002 in Nederland 33.000 kinderen geboren met één of twee niet-westerse ouders. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag bekend.

Voorin in de grote steden is het percentage islamieten hoog. In Amsterdam en omgeving bedraagt het percentage 12,7 procent en Den Haag volgt met elf procent. In de regio Rijnmond woont 9,9 procent van het totale aantal islamieten. De Zaanstreek en Utrecht volgen met respectievelijk 8,8 en zeven procent. In het noordoosten van het land woont het laagste aantal islamieten met anderhalf procent, in Friesland. Drenthe volgt met ruim anderhalf procent.

In 2002 zijn er in Nederland 33.000 kinderen geboren met één of twee ouders uit een niet-westers land. Het gaat om zestien procent van het totale aantal geboren kinderen. Bijna tweederde van deze kinderen is geboren in één van de grote steden. In de gemeente In Emmen is het laagste percentage kinderen met één of twee niet-westerse ouders geboren, zeven procent. In Rotterdam, Amsterdam en Den Haag is dit aantal het grootst met respectievelijk 50, 46 en 44 procent.

De meeste ouders, een kwart, komen uit Marokko. Turken, Surinamers en Antiliaanse en Arubaanse ouders volgen. Er zijn vooral veel Marokkaanse kinderen geboren in Utrecht, veel Turkse in Zaanstad, veel Surinaamse in Zoetermeer. In Groningen, Dordrecht en Tilburg zijn vooral veel Antilliaanse en Arubaanse kinderen geboren.

nieuws.nl

CBS= Centraal Bureau voor Statistiek

skye
27 april 2004, 20:30
Het gaat dan om 5,7
procent van de totale bevolking.
<=>
In 2002 zijn er in Nederland 33.000 kinderen geboren met één of twee ouders uit een niet-westers land. Het gaat om zestien
procent van het totale aantal geboren kinderen.

Voorin in de grote steden is het percentage islamieten hoog. In Amsterdam en omgeving bedraagt het percentage 12,7 procent en Den Haag volgt met elf
procent.
<=>
In de gemeente In Emmen is het laagste percentage kinderen met één of twee niet-westerse ouders geboren, zeven procent. In Rotterdam, Amsterdam en Den Haag is dit aantal het grootst met respectievelijk 50, 46 en 44 procent.

Turkse Nederlander
30 april 2004, 12:12
Kan wel zeggen dat de ontwikkeling met het volgende fenomeen moet vermengd worden: het aantal turken en mensen van turkse afkomst dat België wil verlaten voor de onveiligheid.


Dit begon al 2 jaar geleden te broeden toen een turkse kruidenier zomaar voor een schrammetje in den BMW van een marrokaan werd neergeschoten in Brussel. 't was eigenlijk de marrokaan die tegen de camion van de kruidenier gereden was, maar dat deed er niet toe; de turk MOEST betalen. Na een korte interventie van de politie om de gemoederen (van de marrokaan) te bedaren, kwam hij met zijn 3 companen even terug om de turk in koele bloede en met veel getuigen (zodat de andere turken zagen wie hier de baas is) neer te knallen. Sindsdien geen spoor meer.

Dit stond uitvoerig in alle turkse kranten (in Duitsland) maar bij ons was dat maar een paar lijntjes (het ging immers niet om een 80 jarige held van de weerstand die eens in een VB cafe een pint of 2 gedronken had en dan de ouders van twee vermeende gangsters neerschoot omdat zijn stoppen doorgeslagen waren na maanden van pesterijen te moeten ondergaan in zijn huis) . Er waren ook geen straatrellen daarna....

Mijn turkse vrienden vertellen mij zo nog een paar feiten met marrokanen en zij worden het beu in Schaarbeek en willen uitwijken. Dit is eigenlijk wat Abou Blahblah ook wil: als de turken zich hier niet kunnen aanpassen aan de marrokaanse bendes en niet willen door hen vernederd worden, moeten ze maar opstappen.

Indien ik het juist heb is er op dit forum iemand van turkse afkomst of met turkse sympathieen. Zou hij dat even kunnen bevestigen: de moord en de gevoelens bij de meer ingeburgerde turken.
Veel Turken hebben de drang terug te keren naar Turkije. De laatste jaren is dat gevoel sterker dan ooit. Vooral omdat Turkije moderniseert en omdat de buitenlanderhaat sinds 11 september sterk gestegen is. Het enige wat Turken en Marokkanen met elkaar gemeen hebben is dat ze beiden als gastarbeider gekomen zijn. De meeste Turken en Marokkanen kunnen absoluut niet met elkaar omgaan. Veel Turken die ik ken hebben een hekel aan Marokkanen en volgens mij hebben veel Marokkanen ook een hekel aan Turken.

In het verleden verweten de Turken de Marokkanen dat ze hen een slechte naam gaven. Dat klopte ook omdat Turken en Marokkanen als zelfde volk beschouwd werden. Gelukkig is dit de laatste jaren veranderd. De mensen zijn zich nu meer bewust van het feit dat Turken en Marokkanen totaal verschillende mensen zijn. Dit heeft een aantal oorzaken:

1) Onderzoek naar de etnische afkomst van criminelen. Hieruit bleek dat Marokkanen veel crimineler zijn dan Turken.
2) De vele shoarma/kebab tenten in Europa. De Europeanen komen hierdoor in contact met positief ingestelde Turken
3) Massatoerisme naar Turkije. Ik kom veel Nederlanders tegen die zeggen dat ze een fantastische tijd in Turkije hebben gehad en vertellen dat Turken in Turkije heel goede mensen zijn. Zulke verhalen brengen altijd een glimlach naar mijn gezicht.

Ik heb zelf geen last van Marokkanen. Ik ken een aantal hele goede Marokkanen. In de omgeving waar ik woon zijn echter wel een aantal keren gevechten uitgebroken tussen Marokkanen en Turken. Bij een van die gevechten was ik zelf betrokken. Ik herinner me van dat gevecht alleen een barstoel die richting mijn hoofd vloog :lol:

thePiano
30 april 2004, 12:24
Zoals vorig jaar (zie ICEM-Jaarrapport 1997) hebben we dus ook in dit rapport rekening gehouden met de nieuwe EU-burgers (meestal dus nieuwe Belgen) van Maghrebijnse of Turkse origine. Ze worden gedetecteerd door de computer op basis van hun “vreemde” naam en voornaam. Deze detectie was echter enkel mogelijk voor werkzoekenden van Maghrebijnse of Turkse origine; de weinige genaturaliseerde Kongolezen of Pakistani bv. zijn hier dus niet inbegrepen(3).


Pfft... ik heb al veel onzin gelezen van Darwin, maar dit slaat werkelijk alles :!:

Darwin maakt statistieken van moslims, omdat hij ervan uitgaat dat alle Marokkanen en Turken wel moslim moèten zijn. Hij 'vergeet' opzettelijk dat vele Marokkanen en Turken vrijzinnig of zelfs rooms-katholiek zijn. Bovendien is dat detecteren op naam onzin. Er zijn ook vele 'vreemde' namen die komen uit een gemengd gezin: vader Marokkaans, moeder Vlaams. Derde opmerking is dat Darwin 'vergeet' dat 10% van de moslims autochtone vlamingen zijn die zich ooit tot de islam hebben bekeerd. Hoe gaat hij dat detecteren? Evenzo bij al die andere 100 nationaliteiten die hij niet wenst te stigmatiseren.

Stel je voor dat Darwin er echt zin in krijgt en alle 'vreemde' namen gaat stigmatiseren. Mijn vrouw is ook Belg maar wat doe je met Eteri Tskhomaria? Welke nationaliteit en religie kan daar achter zitten Darwin, moest ik het je vroeger al niet verteld hebben?

Laatste opmerking: we weten sinds WOII waartoe tellingen hebben geleid. In Nederland werden zo 95% van de joden vermoord doordat de joden zelf precies tellingen hadden gedaan, en de nazi's ze maar eenvoudig hoefden op te scheppen :!:

Ik denk dat ik deze topic aan het CGKR ga signaleren, en eens kijken of je hier de antiracismewet niet overtreed, want dit vind ik echt te gortig worden :x

Attiladehun
30 april 2004, 13:42
Zie maar dat gij zelf niet tegen de lamp loopt, hypocriet ventje! :twisted:

dagallemaal
30 april 2004, 14:27
Kan wel zeggen dat de ontwikkeling met het volgende fenomeen moet vermengd worden: het aantal turken en mensen van turkse afkomst dat België wil verlaten voor de onveiligheid.


Dit begon al 2 jaar geleden te broeden toen een turkse kruidenier zomaar voor een schrammetje in den BMW van een marrokaan werd neergeschoten in Brussel. 't was eigenlijk de marrokaan die tegen de camion van de kruidenier gereden was, maar dat deed er niet toe; de turk MOEST betalen. Na een korte interventie van de politie om de gemoederen (van de marrokaan) te bedaren, kwam hij met zijn 3 companen even terug om de turk in koele bloede en met veel getuigen (zodat de andere turken zagen wie hier de baas is) neer te knallen. Sindsdien geen spoor meer.

Dit stond uitvoerig in alle turkse kranten (in Duitsland) maar bij ons was dat maar een paar lijntjes (het ging immers niet om een 80 jarige held van de weerstand die eens in een VB cafe een pint of 2 gedronken had en dan de ouders van twee vermeende gangsters neerschoot omdat zijn stoppen doorgeslagen waren na maanden van pesterijen te moeten ondergaan in zijn huis) . Er waren ook geen straatrellen daarna....

Mijn turkse vrienden vertellen mij zo nog een paar feiten met marrokanen en zij worden het beu in Schaarbeek en willen uitwijken. Dit is eigenlijk wat Abou Blahblah ook wil: als de turken zich hier niet kunnen aanpassen aan de marrokaanse bendes en niet willen door hen vernederd worden, moeten ze maar opstappen.

Indien ik het juist heb is er op dit forum iemand van turkse afkomst of met turkse sympathieen. Zou hij dat even kunnen bevestigen: de moord en de gevoelens bij de meer ingeburgerde turken.
Veel Turken hebben de drang terug te keren naar Turkije. De laatste jaren is dat gevoel sterker dan ooit. Vooral omdat Turkije moderniseert en omdat de buitenlanderhaat sinds 11 september sterk gestegen is. Het enige wat Turken en Marokkanen met elkaar gemeen hebben is dat ze beiden als gastarbeider gekomen zijn. De meeste Turken en Marokkanen kunnen absoluut niet met elkaar omgaan. Veel Turken die ik ken hebben een hekel aan Marokkanen en volgens mij hebben veel Marokkanen ook een hekel aan Turken.

In het verleden verweten de Turken de Marokkanen dat ze hen een slechte naam gaven. Dat klopte ook omdat Turken en Marokkanen als zelfde volk beschouwd werden. Gelukkig is dit de laatste jaren veranderd. De mensen zijn zich nu meer bewust van het feit dat Turken en Marokkanen totaal verschillende mensen zijn. Dit heeft een aantal oorzaken:

1) Onderzoek naar de etnische afkomst van criminelen. Hieruit bleek dat Marokkanen veel crimineler zijn dan Turken.
2) De vele shoarma/kebab tenten in Europa. De Europeanen komen hierdoor in contact met positief ingestelde Turken
3) Massatoerisme naar Turkije. Ik kom veel Nederlanders tegen die zeggen dat ze een fantastische tijd in Turkije hebben gehad en vertellen dat Turken in Turkije heel goede mensen zijn. Zulke verhalen brengen altijd een glimlach naar mijn gezicht.

Ik heb zelf geen last van Marokkanen. Ik ken een aantal hele goede Marokkanen. In de omgeving waar ik woon zijn echter wel een aantal keren gevechten uitgebroken tussen Marokkanen en Turken. Bij een van die gevechten was ik zelf betrokken. Ik herinner me van dat gevecht alleen een barstoel die richting mijn hoofd vloog :lol:

Ok Turk4ever,
Staan die gegevens ook in de laatste studie van Vogels? Dat zou interessant zijn om te weten.
Wat de terugkeer van Turken naar Turkije betreft, ik kan je wel melden dat een paar vooral weg uit België willen zijn. In hun eigen wijken krijgen ze meermaals doodsbedrijgingen van Marrokanen "mes frères va te tuer", "mes cousins vont te tuer" enz...

Kun je ook die moord op de Turkse kruidenier even bevestigen?

Volgens nu wat verouderde informatie werd de moordenaar nooit gepakt.

Er was ook geen manifestatioe tegen die moord , waarom?

Uit eigen ervaring kan ik ook zeggen dat de Turkse vrouwen wel even sensueel zijn als de Marrokaanse, maar zij zijn niet bang dat hun broeders en neven te weten komen dat ze een relatie hebben met anderen dan hun eigen "volk". Wat de marrokaanse vrouwen betreft ging dat gans anders: mochten nooit gezien worden met anderen, terwijl hun broeders en neven maar... (autocensuur) :lol:

circe
30 april 2004, 14:36
Er ligt een wereld van verschil tussen Turken en Marokkanen.
Zelfs de "racistische" vlamingen weten dat. (misschien dat echte racisten het verschil niet weten, maar die ken ik niet).

Ook ik ben jaren (zeker een jaar of zeven of zoiets) naar Turkije op verlof geweest, ik ken ontzettend veel mensen die het ook gedaan hebben. Iedereen is daarover zeer enthousiast.

Maar wij gingen wel naar de "westerse" kant van Turkije. Ook de turken ginder waren niet echt te spreken over "onze" migranten. Raar.... zij mochten dat zeggen. :wink:

Maar ik wil Turk4ever best nog even gelukkig maken hoor: ik heb de meest aangename ervaringen gehad in die weken ginder, mijn moeder zit er zelfs nu ook terug voor haar vierde keer.
Mijn dochter is slechts twee jaar meegeweest, en had op slag al een halve woordenboek aan turks geleerd.... zo zijn vlamingen nu eenmaal nietwaar.

Laat me er niet te veel over schrijven of ik smelt van de goesting... iemand zin om mee te gaan varen? Stuur gerust een pmmeke :D

Spolpoel
30 april 2004, 15:25
[quote="thePiano
Ik denk dat ik deze topic aan het CGKR ga signaleren, en eens kijken of je hier de antiracismewet niet overtreed, want dit vind ik echt te gortig worden :x[/quote]

Klikken : de trendy 'democratische' reflex van de politiek correcte heksenjager. :P

Misschien moet je jezelf maar aanbieden bij het CGKR : uw strafregister inzake onverdraagzaamheid en haatspuierij naar VB-ers en elkeen die u over die kam scheert, moet haast al een telefoonboek dik zijn. :P

Darwin
30 april 2004, 15:34
Zoals vorig jaar (zie ICEM-Jaarrapport 1997) hebben we dus ook in dit rapport rekening gehouden met de nieuwe EU-burgers (meestal dus nieuwe Belgen) van Maghrebijnse of Turkse origine. Ze worden gedetecteerd door de computer op basis van hun “vreemde” naam en voornaam. Deze detectie was echter enkel mogelijk voor werkzoekenden van Maghrebijnse of Turkse origine; de weinige genaturaliseerde Kongolezen of Pakistani bv. zijn hier dus niet inbegrepen(3).


Pfft... ik heb al veel onzin gelezen van Darwin, maar dit slaat werkelijk alles :!:

Darwin maakt statistieken van moslims, omdat hij ervan uitgaat dat alle Marokkanen en Turken wel moslim moèten zijn. Hij 'vergeet' opzettelijk dat vele Marokkanen en Turken vrijzinnig of zelfs rooms-katholiek zijn. Bovendien is dat detecteren op naam onzin. Er zijn ook vele 'vreemde' namen die komen uit een gemengd gezin: vader Marokkaans, moeder Vlaams. Derde opmerking is dat Darwin 'vergeet' dat 10% van de moslims autochtone vlamingen zijn die zich ooit tot de islam hebben bekeerd. Hoe gaat hij dat detecteren? Evenzo bij al die andere 100 nationaliteiten die hij niet wenst te stigmatiseren.

Stel je voor dat Darwin er echt zin in krijgt en alle 'vreemde' namen gaat stigmatiseren. Mijn vrouw is ook Belg maar wat doe je met Eteri Tskhomaria? Welke nationaliteit en religie kan daar achter zitten Darwin, moest ik het je vroeger al niet verteld hebben?

Laatste opmerking: we weten sinds WOII waartoe tellingen hebben geleid. In Nederland werden zo 95% van de joden vermoord doordat de joden zelf precies tellingen hadden gedaan, en de nazi's ze maar eenvoudig hoefden op te scheppen :!:

Ik denk dat ik deze topic aan het CGKR ga signaleren, en eens kijken of je hier de antiracismewet niet overtreed, want dit vind ik echt te gortig worden :x

Hela Pipo, dat zijn wel de cijfers van de VDAB studiedienst hé.

We baseren ons voor de cijgergegevens op volgende bron : http://www.wvc.vlaanderen.be/minderheden/ICEM/jaarrapport1998/04werk~1.htm#P7_84

Het emancipatiebeleid naar allochtonen en erkende vluchtelingen. Werkzoekende allochtonen. VDAB-studiedienst

Darwin
30 april 2004, 15:42
Ik denk dat ik deze topic aan het CGKR ga signaleren, en eens kijken of je hier de antiracismewet niet overtreed, want dit vind ik echt te gortig worden :x

:x :x :x

:lol:

Vergeet dan ook niet ineens de site http://www.wvc.vlaanderen.be/minderheden aan het CGKR door te geven hé, want daar komen die cijfers vandaan.



We baseren ons voor de cijgergegevens op volgende bron : http://www.wvc.vlaanderen.be/minderheden/ICEM/jaarrapport1998/04werk~1.htm#P7_84

http://www.wvc.vlaanderen.be/minderheden/home_images_nieuw/minderhedenbeleid.gif
http://www.wvc.vlaanderen.be/minderheden/home_images_nieuw/index_nieuw_r9_c2.jpg Het Vlaamse minderhedenbeleid wil de gelijkwaardige participatie van etnisch-culturele minderheden aan onze samenleving mogelijk maken. Het uitgangspunt hierbij is een positieve houding tegenover diversiteit en respect voor de menselijke waardigheid en de fundamentele mensenrechten.





:lol: :lol: :lol:

Weisse Wolf
30 april 2004, 17:17
Ik denk dat ik deze topic aan het CGKR ga signaleren, en eens kijken of je hier de antiracismewet niet overtreed, want dit vind ik echt te gortig worden :x



Een knap staaltje van hoe iemand zich compleet belachelijk weet te maken. :lol: :lol:

Turkse Nederlander
30 april 2004, 18:55
Veel Turken hebben de drang terug te keren naar Turkije. De laatste jaren is dat gevoel sterker dan ooit. Vooral omdat Turkije moderniseert en omdat de buitenlanderhaat sinds 11 september sterk gestegen is. Het enige wat Turken en Marokkanen met elkaar gemeen hebben is dat ze beiden als gastarbeider gekomen zijn. De meeste Turken en Marokkanen kunnen absoluut niet met elkaar omgaan. Veel Turken die ik ken hebben een hekel aan Marokkanen en volgens mij hebben veel Marokkanen ook een hekel aan Turken.

In het verleden verweten de Turken de Marokkanen dat ze hen een slechte naam gaven. Dat klopte ook omdat Turken en Marokkanen als zelfde volk beschouwd werden. Gelukkig is dit de laatste jaren veranderd. De mensen zijn zich nu meer bewust van het feit dat Turken en Marokkanen totaal verschillende mensen zijn. Dit heeft een aantal oorzaken:

1) Onderzoek naar de etnische afkomst van criminelen. Hieruit bleek dat Marokkanen veel crimineler zijn dan Turken.
2) De vele shoarma/kebab tenten in Europa. De Europeanen komen hierdoor in contact met positief ingestelde Turken
3) Massatoerisme naar Turkije. Ik kom veel Nederlanders tegen die zeggen dat ze een fantastische tijd in Turkije hebben gehad en vertellen dat Turken in Turkije heel goede mensen zijn. Zulke verhalen brengen altijd een glimlach naar mijn gezicht.

Ik heb zelf geen last van Marokkanen. Ik ken een aantal hele goede Marokkanen. In de omgeving waar ik woon zijn echter wel een aantal keren gevechten uitgebroken tussen Marokkanen en Turken. Bij een van die gevechten was ik zelf betrokken. Ik herinner me van dat gevecht alleen een barstoel die richting mijn hoofd vloog :lol:

Ok Turk4ever,
Staan die gegevens ook in de laatste studie van Vogels? Dat zou interessant zijn om te weten.
Wat de terugkeer van Turken naar Turkije betreft, ik kan je wel melden dat een paar vooral weg uit België willen zijn. In hun eigen wijken krijgen ze meermaals doodsbedrijgingen van Marrokanen "mes frères va te tuer", "mes cousins vont te tuer" enz...

Kun je ook die moord op de Turkse kruidenier even bevestigen?

Volgens nu wat verouderde informatie werd de moordenaar nooit gepakt.

Er was ook geen manifestatioe tegen die moord , waarom?

Uit eigen ervaring kan ik ook zeggen dat de Turkse vrouwen wel even sensueel zijn als de Marrokaanse, maar zij zijn niet bang dat hun broeders en neven te weten komen dat ze een relatie hebben met anderen dan hun eigen "volk". Wat de marrokaanse vrouwen betreft ging dat gans anders: mochten nooit gezien worden met anderen, terwijl hun broeders en neven maar... (autocensuur) :lol:
Ik heb nooit van die moord gehoord. Wanneer is dat gebeurd? Waar ik woon worden Turken niet bedreigd door Marokkanen. Mischien omdat wij in de meerderheid zijn.

Wat betreft de Turkse vrouwtjes, ze zijn inderdaad heel sensueel en warm. Het hangt af van de familie van het vrouwtje hoe ze zal reageren. Als ze een liberale familie heeft, zal ze ook vrijer zijn. Onder Turken zijn er meer liberalen dan onder Marokkanen. Onder Bosniers zijn er weer meer liberalen (verhoudingsgewijs) dan onder Turken.

Turkse Nederlander
30 april 2004, 19:20
Er ligt een wereld van verschil tussen Turken en Marokkanen.
Zelfs de "racistische" vlamingen weten dat. (misschien dat echte racisten het verschil niet weten, maar die ken ik niet).

Ook ik ben jaren (zeker een jaar of zeven of zoiets) naar Turkije op verlof geweest, ik ken ontzettend veel mensen die het ook gedaan hebben. Iedereen is daarover zeer enthousiast.

Maar wij gingen wel naar de "westerse" kant van Turkije. Ook de turken ginder waren niet echt te spreken over "onze" migranten. Raar.... zij mochten dat zeggen. :wink:

Maar ik wil Turk4ever best nog even gelukkig maken hoor: ik heb de meest aangename ervaringen gehad in die weken ginder, mijn moeder zit er zelfs nu ook terug voor haar vierde keer.
Mijn dochter is slechts twee jaar meegeweest, en had op slag al een halve woordenboek aan turks geleerd.... zo zijn vlamingen nu eenmaal nietwaar.

Laat me er niet te veel over schrijven of ik smelt van de goesting... iemand zin om mee te gaan varen? Stuur gerust een pmmeke :D
Je hebt een glimlach op mijn gezicht gebracht :D

christof
30 april 2004, 19:28
Wedden dat we daar binnen de kortste keren ook het verwijt hebben van Oost-Europese indringers die het werk van "ingeburgerde" allochtonen afpakken ?

Ik geloof dat Mohammed Cheppih die opmerking al gemaakt heeft verleden jaar.

Ook een proces wegens racisme?

De paradox zal zijn dat diezelfde "Nieuwe Europeanen" ook zullen maken dat bepaalde delen in de grootsteden ( door hun gemiddeld inkomen zullen ze in het begin vooral in de armere buurten terug te vinden zijn) weer bewoonbaar zullen worden. Oost-Europeanen zijn geen zo n doetjes als Belgen ( jammergenoeg zijn we te beschaafd op bepaalde momenten) en zullen die zich niet laten terroriseren. Dat de EU- uitbreiding dan nog voor iets goed zal zijn.

dagallemaal
30 april 2004, 21:37
Ik heb nooit van die moord gehoord. Wanneer is dat gebeurd? Waar ik woon worden Turken niet bedreigd door Marokkanen. Mischien omdat wij in de meerderheid zijn.

Wat betreft de Turkse vrouwtjes, ze zijn inderdaad heel sensueel en warm. Het hangt af van de familie van het vrouwtje hoe ze zal reageren. Als ze een liberale familie heeft, zal ze ook vrijer zijn. Onder Turken zijn er meer liberalen dan onder Marokkanen. Onder Bosniers zijn er weer meer liberalen (verhoudingsgewijs) dan onder Turken.

Op het internet vind ik maar deze:
http://www.cageauxours.be/index.php?code=142
Puis un entretien séparé avec les proches du couple de Marocains assassiné en mai dernier et ceux de l'épicier turc tué par balles (marocaines) en juin.
was dus Schaarbeek juni 2002 (en het jaar klopt wel indien ik mijn gesprekken met een mooie Myriam hierover terug in context breng ;-)

Dat je er nooit over gehoord hebt is verwonderlijk, want ALLE turkse bladen (meestal uitgegeven in Duitsland) stonden er vol van! In de belgische kranten moest je het bij de faits divers gaan zoeken, want het was geen Marrokaan gedood door de een of andere doorgeflipte belg...
(zoek misschien zelf eens in de andere kranten om de details te kennen).
Check mijn andere statements ook maar eens onder je contacten. Heb graag altijd bevestigingen van wat ik zo tussen de lakens moet ontdekken

Wat betreft de Turkse vrouwtjes, ze zijn inderdaad heel sensueel en warm. Kan ik echt niet ontkennen :lol: :lol: heb er zelfs een paar namiddagcursussen door gemist 8) :lol:

Darwin
30 april 2004, 22:11
Wedden dat we daar binnen de kortste keren ook het verwijt hebben van Oost-Europese indringers die het werk van "ingeburgerde" allochtonen afpakken ?

Ik geloof dat Mohammed Cheppih die opmerking al gemaakt heeft verleden jaar.

Ook een proces wegens racisme?

Ik ben niet helemaal zeker, maar ik geloof dat het Chakkar was en niet die fundamentalist Cheppih.

Alhoewel, voor Chakkar is de jacht op de "Vlaams Nationalistische racisten" sinds 21/4 ook voor geopend verklaard.

circe
1 mei 2004, 07:11
Ik geloof dat Mohammed Cheppih die opmerking al gemaakt heeft verleden jaar.

Ook een proces wegens racisme?

Ik ben niet helemaal zeker, maar ik geloof dat het Chakkar was en niet die fundamentalist Cheppih.

Alhoewel, voor Chakkar is de jacht op de "Vlaams Nationalistische racisten" sinds 21/4 ook voor geopend verklaard.

je hebt gelijk Darwin. Het spîjt me maar ik kan die marokkaanse namen echt niet onthouden. En die Cheppih is een nederlandse marokkaan bovendien, ik heb het op die "grijze met krullekes"