PDA

View Full Version : Wat kan er allemaal in Turkije veranderen ...


JusticeLover
4 augustus 2005, 10:51
Wat kan er allemaal in Turkije veranderen?

Ik, als een Belg van Turkse komaf, voel me gedwongen om jullie meer in te lichten over Turkije.

1) Turkije en EU

Turkse tegenstem:

Ze houden ons al jaren in de wachtkamer.

-Turkije van 40 jaar geleden had het op economische vlak veel beter dan zuid- en oost-europese landen.

We moeten ook rekening houden dat de EU van toen maar een economische

verbond was. Nu nog maar soit.

Is de Eu tegen de Turkse waarden en normen?

-In sommige Turkse steden is Ickembe Corbasi* verboden (soep met dierenmaag) en Kokoreç* (gemaakt van dierenmaag).

Omdat het niet mag van EU. Alsof dat Turkije lid is geworden. Als er nu eens daarover referendum wordt gehouden dan zegt de overgrote meerderheid van de Turken 'neen' tegen de eu!

*maar de smaak is heerlijk; als jullie mij tien keer free pita kaartjes geven of één vrijkaartje voor Kokoreç+Ickembe, dan kies is voor de laatste, zonder enig twijfel! Op voorwaarde dat ze hygiëniek blijven natuurlijk. Ze moeten zorgvuldig zijn bij het bereiden van zulke maaltijden ...

Waarom moet Turkije lid worden van de EU?

-Een land dat produceert kan niet 'sukkelen'. Turken moeten produceren. De aanwezigheid van maffia, parasieten, sektes ... kan geen belemmering zijn. Italië is een goed voorbeeld daarvan.

-Wat heeft EU Turkije nog te bieden anno 2005. Europa heeft nogmaals getoond dat ze onderling niet kunnen overeenkomen.

Maw, op politiek vlak heeft de EU toch niet zoveel te bieden ... Buiten hier en daar paar wetten uitvoeren die ze 'gezamelijk' hebben

goedgekeurd. Ik stel men eigen nu de vraag, waarom forceert Turkije dan nog om volwaardig lid te worden? Als Turkije toch lid zou worden, zullen ze de Turkse boeren toch niet evenveel laten profiteren van de subsidies. Aangezien er in Turkije nog miljoenen mensen in de primaire sector zijn ... De strijd van de Polen om gelijke subsidies te krijgen verwacht ik van de Turkse politici niet, ze zijn daarvoor te slim!

Vormt de AKP gevaar voor de scheiding tussen moskee en staat?

Nu Recep Tayyip Erdogan* aan de macht is, gaat hij proberen om de macht van het Turkse leger in te perken. Onder het mom van de Europese criteria gaat hij dat doen. Zo zullen meesten onder jullie denken. In Turkije is dat onmogelijk. Het leger wordt gecoördineerd door externe krachten. Erdogan beseft dat ook. De verhouding tussen het leger en Erdogan & Co is momenteel perfect. De militairen vragen geld om techs die ze willen aankopen en zolang ze krijgen wat ze willen is het in orde.Het geld komt toch van de bevolking .. Ik vind het persoonlijk een domme investering. Een land als Turkije moet geen stingers, f-16's, helicopters, tanks produceren met de bedoeling ze te verkopen. Neen, Turkije kan dat niet permitteren. Turkije is geen Israel. Nu er zoveel mensen in armoede leven. Dan zeggen ze van, wat als de Grieken ons aanvallen .. Dan (een grote dan) zullen we net als in 1922 met catapult en stenen in ons handen strijd voeren tegen de vijand ... Turkse bevolking bestaat voornamelijk uit jonge mensen. Ze kunnen dat geld beter in het onderwijs steken.

*Erdogan is hard verandert. Hij heeft afstand genomen van zijn achterban. Hij luistert zelfs niet meer naar zijn ex-leider, Necmettin Erbakan. Toen hij de Israelische regering had verweten van staatsterreur hebben ze hem in de cabines goed 'geknuffeld'. Sindsdien hoor ik hem niet 'zagen' over Israel-Palestina conflict.

Ik haat de EU niet. Ik wil dat Turkije goede connecties heeft met GB, Duitsland, Italië, ... Op economisch vlak, vollenbak samenwerken ... Op politiek vlak kunnen jullie jestes verwachten .. Maar eigenlijk ben ik daartegen. Zelfs in Antwerpen-Noord zijn er Koerdische verenigingen die tol betalen aan pkk. Officieel staat pkk op het EU & usa lijstje van de terroristische groeperingen maar tjah

...

De Koerden

Het is een feit dat er problemen zijn tussen de Koerden en het Turkse leger. Maar ik zal beginnen bij het begin. Toen Atatürk de republiek had uitgeroepen dacht hij van: de Koerden moeten ook genieten van een moderne,westerse systeem. Hij geloofde erin dat de Koerden later zouden assimileren in de maatschappij. Het zijn tenslotte twee bevolkingsgroepen van dezelfde geloof.

Na de dood van Ataturk ging alles mis, wat Atatürk 70 jaar geleden deed, kunnen ze blijkbaar nu nog altidj niet volgen in Turkije. Ismet Inönü voerde kont-lik politiek. Op de vredesverdragen gaf hij alle eilanden op de Egeïsche Zee weg aan de Grieken. Gevolg is dat er nu problemen zijn met Griekenland (eilanden, vliegtuigen, ...). Een ander fout van Ismet de Koerd, was het heropenen van Lodges. Atatürk had alle Masonlodges dichtgedaan wegens landverraad (Turkse Lodges waren onderheving aan de Lodges in Italië en die zijn op hun beurt .. ga maar verder tot je het vind).

Vredelievende mensen pleegden hun eerste coup d'état in 1960. Toen was er in Turkije, moslimland, oproep tot gebed of ezan verboden. In een land waar 95% v/d bevolking moslim is vind ik het toch beetje straf. Adnan Menderes heeft daar een einde aan gemaakt. Hij heeft nog een taboe doorgebroken, bouwen van een moskee was ook al verboden. Maar hij was een doorzetter, hij heeft heel veel fabrieken laten zetten. Op een bepaald moment had hij het door dat de Illuminati tegen een stabiel Turkije in de regio was. Toen zocht hij toenadering tot de Sovjets en Coup d'état was dan een feit. Adnan werd geëxecuteerd.

Als jullie nu het verband niet kunnen leggen tussen Illuminati en Koerden, ga ik jullie helpen. Achter de tweede staatsgreep die in 1980 plaatsvond stonden dezelfde mensen, de Illuminati. Staatsgreep betekende letterlijk: 'jullie hebben teveel rechten, teveel democratie is niet gezond, .. rechten van de Koerden, linksen en rechtsen werden allemaal ontnomen. Ze werden allemaal doodgemarteld. Zonder enig discriminatie. De cipiers werden zelfs geïmporteerd van een ander land. Eentje van de honderden martelingen kan ik nog altijd niet vergeten. Hij kreeg een stamp tegen zijn hoofd, toen hij aan het bidden was. Zijn hoofd botste tegen de stoel. Seccade (stuk stof waarop moslims bidden) was gekleurd met bloed en hij was terplekke dood. Nee, we mogen hem geen dode noemen, hij was een martelaar. Of de executie van de 12 dappere nationalisten.

Na de staatsgraap van 1980, hebben de Koerden zware aanslagen gepleegd tegen de Turkse doelwitten.

oplossing:

We moeten verder dan ons neus kijken. Ik begrijp de mensen die Kirkoek, Mousoul willen claimen. Het zijn steden waar de meerderheid eeuwenlang uit de Turk(men)en bestond. Nog in 1930 telde Kirkoek meer Turkmenen dan Koerden. De Britten gaven hebben het van ons afgepakt, al goed, dan hadden we dubbel zoveel problemen (:kutsmiley:-).

Zelfde met Malatya, Sanliurfa, Diyarbakir (het zijn steden in het oosten van Turkije) zijn nu steden met de Koerdische meerderheid. Stilaan maar zeker rukken ze op. Ankara bestaat voor 1/3 uit Koerden gevolgd door Istanbul ea.

Turkije moet klare taal spreken. De Koerden moeten kiezen tussen Turkije of Koerdistan. Er is wel een groot probleem. Bij het bestrijden van Koerdische terreur zijn er tienduizenden slachtoffers gevallen. Ik heb tientallen beelden gezien van moeders die hun enigste zoon hebben opgeofferd. Er zijn nog duizenden anderen. Ik heb bijzonder veel begrip voor zulke mensen. Dus, elke Koerd die de grens illegaal wilt oversteken moet ter plekke doodgeschoten worden.

Dat er nu Koerden zijn in Anatolia is te denken aan de overwinning van Sultan Alp Arslan in de slag bij Manizkert in 1071. Toen wilde Alp Arslan Anatolië islamiseren, hij liet de Koerden zonder visum zich vestigen op Anatolië. Koerden, solidair zijn éh.

Ik vraag nog iets van onze Koerdische broeders, keep it kosjer (helal).

De Israeliërs willen een Groot-Israel hebben dat zich uistrekt van de Nijl tem de Eufraat. Ik heb al ooit gepost dat er zwangere vrouwen van Israel naar Turkije kwamen om hun kind als geboortestad Sanliurfa te laten toewijzen. De Israelische aandeel in de GAP-project is geen geheim meer. Dat ze de Koerden jarenlang hebben gesteund geven ze het eindelijk zelf ook toe. Ik wil verwijzen naar het boek van Shalom Nakdimon; Mossad in Irak en in het Midden-Oosten.

De waarheid kwetst.

De laatste coup d'état is in 1996 gepleegd. Tienduizenden studenten mogsten de universiteiten niet meer binnen. In Turkije studeren is niet te vergelijken met hier. Daar hebben ze geen kinderbijslagen, studietoelagen, RSZ (hebben wel iets in de aard maar is niet te vergelijken met wat we hier hebben). Beide ouders moeten daar werken om hun kinderen een goede onderwijs te bieden. Ze werden allemaal afgewezen omdat ze hoofddoek hadden. De masonieke media was niet te spreken. Volgens de grootste Turkse krant Hürriyet was dat een schande, in het land van Atatürk is er geen plaats voor hoofddoek. Ieder meisje met hoofddoek was plots fundamentalist geworden. Groot deel van de ouders stonden hun dochters toe om maar zonder hoofddoek de universiteiten te entreren maar dan wilden de dochters hun hoofddoek niet uitdoen! Emancipatie, je weet wel.

noot: In Turkije hebben we paar Israelische voetballers gehad waaronder Haim Revivo. Hij kwam van Celta de Vigo naar Fenerbahçe.

Ik heb niets tegen hem. Hij was sympathiek. Turkse journalisten vroegen of het waar was dat hij naar andere ploeg wilde

vertrekken, journalist baseerde zich wat de Turkse roddelkranten schreven ..

Zijn antwoord was: "van wat er op Turkse kranten staat moet je alleen de datum geloven" Wel, nu back to the reality. Op zaterdagavond speelde Revivo geen voetbal .. Dat viel sommige kranten op .. Week later speelde hij wel, had zeker boodschap gekregen. Vreemd genoeg hadden we niks van Hürriyet gehoord. Nog iets, iets vers, momenteel is er een Israelische voetballer actief bij Kayserispor. De ploeg had vorig jaar moeilijk seizoen achter de rug. Ik geloof op de 32ste speeldag (toen waren ze nog op de 16de plaats) hadden een zeer belangrijke match, kwestie van in de pot blijven. Toen vroeg Balili toestemming van de club om op die dag te bidden. Dat was een zeer belangrijke dag voor de joden. De clubbestuur gaf hem toestemming en terecht vind ik. Hürriyet, krant dat opgericht is door Sedat Simavi, een jood. Grappigste is dat op het eerste pagina van de krant zie je dan foto'ke van Atatürk waaronder staat dat 'Türkiye Türklerindir', 'Turkije is van de Turken'. Neen, Turkije is van iedereen die van Turkije houdt !!!

Dezelfde krant had haatcampagne opgestart tegen Hakan Sukur omdat hij dagelijks bidt. Omdat hij naar vrijdagsgebed gaat. Omdat hij tijdens de ramadan vast ... Omdat hij contacten heeft met Imams maakte Hürriyet hem het leven zuur!!!

Typisch Turkije!!

Van buiten denken jullie dat de Turkse generaals allemaal nationalisten zijn ... Helemaal niet, ze kunnen enkel en alleen druk uitoefenen op de Koerden. Op andere kwesties zijn ze doofstom. Kan ook zijn dat onze bondgenoten hen op andere vlakken 'alleen' laten. In principe spelen onze bondgenoten dubbel met ons. Shtt, straks plegen ze nog een staatsgreep.

Cyprus-kwestie

korte overzicht

In Cyprus leven er twee bevolkingsgroepen. Namelijk Turken en Grieken, het zijn geen grote vrienden. Toen het Ottomaanse Rijk gedwongen was om Cyprus weg te geven vreesden Turks-Cyprioten om hun leven en migreerden tienduizenden naar Turkije. Er waren altijd onlusten tussen de Grieken die in meerderheid waren en de Turken in de minderheid. Britten waren daar alleen maar om hun eigen belangen te verdedigen.

De Grieken waren niet te spreken om Britse aanwezigheid op het eiland. Na de militaire staatsgreep in Griekenland migreerden naar schatting 80 000 Grieken naar Cyprus.

Nu de Grieken echt in overgrote meerderheid waren. Hadden ze zin om Turken in de pan te hakken. Grieken deden alsof er geen Zurich Agreement was http://www.cypnet.com/.ncyprus/history/republic/index.html.

Er zijn walgelijke moorden gebeurd op de mensheid. Geen enkel van de kindjes op de foto zijn nu levend http://www.otuken.org/arsiv/haber/birdahaasla-1.htm. Hoe wreed

de Turkse parachutist werd afgemaakt toen hij op de Griekse grondgebied viel.

Of het verhaal van een Koerdische Turk; hij was zwaargewond, zijn vrienden vroegen aan hem; wat is je laatste wens ... geef me een sigaret en na het roken van de sigaret was hij dood en was dus martelaar geworden.

Ik wil hier niet beweren dat de Turken niets hebben gedaan. Maar wat Turkije deed was een reactie op de staatsgreep van de Grieks-Cyprioten. Toen dreigden onze bondgenoten(Usa); Sultan Ahmet te bombarderen en Turkije werd een wapenembargo opgelegd. Kom van wapenembargo sterf je niet. Maar de Sovjets maakten aanspraak op Turks grondgebied.

vredesgesprekken

De Grieken zien de Turken niet als aparte volk maar als hun minderheid. Ik begrijp de Turks-Cyprioten heel goed, eens de Turkse leger weg is hakken ze hen terug in de pak. Elke keer hebben de Grieken vredesplannen geblokkeerd. Dat heeft ex-premier van Cyprus Klerides NA zijn aftrede toegegeven. "wat we deden was heel simpel, Denktash voorstellen als 'Mr No' aan de internationale pers. We hebben altijd gevochten voor onze belangen en hebben niets prijsgegeven" Van onze Israelische bondgenoten hebben we natuurlijk geen steun gekregen.

Denktash is niet onsterfelijk. Hij heeft nu afgetreden en is vervangen door Talat. Hij wilt COMPROMIS bereiken. Er was is een Annan-plan voorgesteld. Dat plan moest het mogelijk maken dat twee totaal verschillende bevolkingsgroepen samen moesten wonen. De Grieken, toen waren ze zeker van EU-lidmaatschap, waarom zouden ze IETS weggeven aan de Turken (hadden alles binnen) stemden natuurlijk massaal tegen de plan. Turks deel stemde massaal voor, maar who gives a fuck ... Degene die de Grieken zonder 'vrede' op het eiland hebben toegelaten hebben een misdaad geplegen tegen de mensheid.Wie was weeral de dupe? Jarenlang embargo meegemaakt. Ze zijn met zijn allen naar Groot-Britannië verhuisd .. De overgeblevene zijn bejaarden, werkmannen, korton niet de mensen die ze nodig hebben. Ze hebben geen enkel steun gekregen van de Westen. Ik heb het over de bewoners van Cyprus. Dat er een staatsgreep was gebeurd, dat Turkije daar zich vestigde ... Maar wat was hier de schuld van de Turks-Cyprioten???

oplossing:

a) er moet internationale druk uitgeoefend worden op Papadapoulos. Hij heeft het altijd over de meerderheid van de Grieken, hij lacht elke keer de Turken uit van dat ze nooit geaccepteerd zullen worden. Wie heeft hier het Zwitsers model afgewezen? Wie heeft een Belgisch model afgewezen? Wie moet hier boeten?

b) als het echt niet kan, in afweting dat de onderhandelingen met de eu zijn afgeblazen, moet Turkije Cyprus annexeren. Punt, andere lijn.

De Armeense genocide

De Armeniërs in het Ottomaanse Rijk hebben een harde deportatie meegemaakt. Volgens sommige historici is het een deportatie en volgens de anderen weer niet. Over deze kwestie is er genoeg gepost op politics.be. Als de Turken, miljoenen onschuldige Armeniërs hebben vermoord, mijn excuses .. Maar wat voor reactie verwachten de Armeniërs van mij als er massagraven worden ontdekt in Erzurum, Van, ... van de Turken. Of wat zij de Azeris hebben aangedaan ?? Kinderen,vrouwen,bejaarden eerst mishandelen door hun ogen,geslachtsdelen eruit te halen en dan levend te verbranden. Ik fake niet, dat heeft

een Libaneze Armeniërs in zijn boek geschreven, hij was ooggetuige. Ik wil ook niet te emotioneel doen ... Maar ik wil gewoon zeggen wat ik van de Armeens Dashnaks vind.

we gaan voor oplossingen:

Turkije gaat zijn contacten met de Illuminati verbreken .. Dat Turkije de Armeense Genocide (als het een genocide is) officieel niet erkend ligt niet aan de Turkse diplomatie. Turkse diplomaten kunnen hun pipi nog niet zelf doen. Ik denk dat degene die Turkije besturen, achter dat politiek zitten. Nu gaan jullie zich vragen wat voor belang ze daarbij hebben .. Wel, wat als er een film wordt gemaakt iets in de aard van 'the pianist', 'Schindlers list',... maar dan over de Armeense genocide en niet over de oeroude Holocaust

kunnen jullie zich voorstellen. Genocide op de joden zal men stilletjes beginnen vergeten of minder belangrijk vinden. Aangezien die van Armeniërs al 90 jaar vergeten is. Stel jullie voor, kaboem .. hottest news ... Sensatie zal dat worden!!!!

Ik wil dat Turkije met Armenie terug goede relaties heeft. Ze (Illuminati) isoleren Armenië teveel. Armeense regering is schijnregering, de diaspora regeert over Armenië. Mensen in Cali, Frankrijk storten geld op Armenian Government in ruil dat ze harde taal spreken tegen Turkije. Na de aanlag van btc-pijplijn heeft Armenië weer heel veel verloren. Nu zijn ze van plan om spoorweg te laten bouwen, dat via Azerbaijan en Georgië Turkije bereikt. Dat is dus onnodig moeilijk maken. Terwijl er een spoorweg bestaat tussen Turkije en Armenië.

Turkse en Armeense archeologen moeten samenwerken. Westerse historici mogen daar actief zijn maar moeten niet!

Analyses zijn gemaakt door EL TURCO.




























Edit:After edit by EL TURCO on 04-08-2005 at 12:19
Reason:
--------------------------------

Wat kan er allemaal in Turkije veranderen?

Ik, als een Belg van Turkse komaf, voel me gedwongen om jullie meer in te lichten over Turkije.

1) Turkije en EU

Turkse tegenstem:

Ze houden ons al jaren in de wachtkamer.

-Turkije van 40 jaar geleden had het op economische vlak veel beter dan zuid- en oost-europese landen.

We moeten ook rekening houden dat de EU van toen maar een economische

verbond was. Nu nog maar soit.

Is de Eu tegen de Turkse waarden en normen?

-In sommige Turkse steden is Ickembe Corbasi* verboden (soep met dierenmaag) en Kokoreç* (gemaakt van dierenmaag).

Omdat het niet mag van EU. Alsof dat Turkije lid is geworden. Als er nu eens daarover referendum wordt gehouden dan zegt de overgrote meerderheid van de Turken 'neen' tegen de eu!

*maar de smaak is heerlijk; als jullie mij tien keer free pita kaartjes geven of één vrijkaartje voor Kokoreç+Ickembe, dan kies is voor de laatste, zonder enig twijfel! Op voorwaarde dat ze hygiëniek blijven natuurlijk. Ze moeten zorgvuldig zijn bij het bereiden van zulke maaltijden ...

Waarom moet Turkije lid worden van de EU?

-Een land dat produceert kan niet 'sukkelen'. Turken moeten produceren. De aanwezigheid van maffia, parasieten, sektes ... kan geen belemmering zijn. Italië is een goed voorbeeld daarvan.

-Wat heeft EU Turkije nog te bieden anno 2005. Europa heeft nogmaals getoond dat ze onderling niet kunnen overeenkomen.

Maw, op politiek vlak heeft de EU toch niet zoveel te bieden ... Buiten hier en daar paar wetten uitvoeren die ze 'gezamelijk' hebben

goedgekeurd. Ik stel men eigen nu de vraag, waarom forceert Turkije dan nog om volwaardig lid te worden? Als Turkije toch lid zou worden, zullen ze de Turkse boeren toch niet evenveel laten profiteren van de subsidies. Aangezien er in Turkije nog miljoenen mensen in de primaire sector zijn ... De strijd van de Polen om gelijke subsidies te krijgen verwacht ik van de Turkse politici niet, ze zijn daarvoor te slim!

Vormt de AKP gevaar voor de scheiding tussen moskee en staat?

Nu Recep Tayyip Erdogan* aan de macht is, gaat hij proberen om de macht van het Turkse leger in te perken. Onder het mom van de Europese criteria gaat hij dat doen. Zo zullen meesten onder jullie denken. In Turkije is dat onmogelijk. Het leger wordt gecoördineerd door externe krachten. Erdogan beseft dat ook. De verhouding tussen het leger en Erdogan & Co is momenteel perfect. De militairen vragen geld om techs die ze willen aankopen en zolang ze krijgen wat ze willen is het in orde.Het geld komt toch van de bevolking .. Ik vind het persoonlijk een domme investering. Een land als Turkije moet geen stingers, f-16's, helicopters, tanks produceren met de bedoeling ze te verkopen. Neen, Turkije kan dat niet permitteren. Turkije is geen Israel. Nu er zoveel mensen in armoede leven. Dan zeggen ze van, wat als de Grieken ons aanvallen .. Dan (een grote dan) zullen we net als in 1922 met catapult en stenen in ons handen strijd voeren tegen de vijand ... Turkse bevolking bestaat voornamelijk uit jonge mensen. Ze kunnen dat geld beter in het onderwijs steken.

*Erdogan is hard verandert. Hij heeft afstand genomen van zijn achterban. Hij luistert zelfs niet meer naar zijn ex-leider, Necmettin Erbakan. Toen hij de Israelische regering had verweten van staatsterreur hebben ze hem in de cabines goed 'geknuffeld'. Sindsdien hoor ik hem niet 'zagen' over Israel-Palestina conflict.

Ik haat de EU niet. Ik wil dat Turkije goede connecties heeft met GB, Duitsland, Italië, ... Op economisch vlak, vollenbak samenwerken ... Op politiek vlak kunnen jullie jestes verwachten .. Maar eigenlijk ben ik daartegen. Zelfs in Antwerpen-Noord zijn er Koerdische verenigingen die tol betalen aan pkk. Officieel staat pkk op het EU & usa lijstje van de terroristische groeperingen maar tjah

...

De Koerden

Het is een feit dat er problemen zijn tussen de Koerden en het Turkse leger. Maar ik zal beginnen bij het begin. Toen Atatürk de republiek had uitgeroepen dacht hij van: de Koerden moeten ook genieten van een moderne,westerse systeem. Hij geloofde erin dat de Koerden later zouden assimileren in de maatschappij. Het zijn tenslotte twee bevolkingsgroepen van dezelfde geloof.

Na de dood van Ataturk ging alles mis, wat Atatürk 70 jaar geleden deed, kunnen ze blijkbaar nu nog altidj niet volgen in Turkije. Ismet Inönü voerde kont-lik politiek. Op de vredesverdragen gaf hij alle eilanden op de Egeïsche Zee weg aan de Grieken. Gevolg is dat er nu problemen zijn met Griekenland (eilanden, vliegtuigen, ...). Een ander fout van Ismet de Koerd, was het heropenen van Lodges. Atatürk had alle Masonlodges dichtgedaan wegens landverraad (Turkse Lodges waren onderheving aan de Lodges in Italië en die zijn op hun beurt .. ga maar verder tot je het vind).

Vredelievende mensen pleegden hun eerste coup d'état in 1960. Toen was er in Turkije, moslimland, oproep tot gebed of ezan verboden. In een land waar 95% v/d bevolking moslim is vind ik het toch beetje straf. Adnan Menderes heeft daar een einde aan gemaakt. Hij heeft nog een taboe doorgebroken, bouwen van een moskee was ook al verboden. Maar hij was een doorzetter, hij heeft heel veel fabrieken laten zetten. Op een bepaald moment had hij het door dat de Illuminati tegen een stabiel Turkije in de regio was. Toen zocht hij toenadering tot de Sovjets en Coup d'état was dan een feit. Adnan werd geëxecuteerd.

Als jullie nu het verband niet kunnen leggen tussen Illuminati en Koerden, ga ik jullie helpen. Achter de tweede staatsgreep die in 1980 plaatsvond stonden dezelfde mensen, de Illuminati. Staatsgreep betekende letterlijk: 'jullie hebben teveel rechten, teveel democratie is niet gezond, .. rechten van de Koerden, linksen en rechtsen werden allemaal ontnomen. Ze werden allemaal doodgemarteld. Zonder enig discriminatie. De cipiers werden zelfs geïmporteerd van een ander land. Eentje van de honderden martelingen kan ik nog altijd niet vergeten. Hij kreeg een stamp tegen zijn hoofd, toen hij aan het bidden was. Zijn hoofd botste tegen de stoel. Seccade (stuk stof waarop moslims bidden) was gekleurd met bloed en hij was terplekke dood. Nee, we mogen hem geen dode noemen, hij was een martelaar. Of de executie van de 12 dappere nationalisten.

Na de staatsgraap van 1980, hebben de Koerden zware aanslagen gepleegd tegen de Turkse doelwitten.

oplossing:

We moeten verder dan ons neus kijken. Ik begrijp de mensen die Kirkoek, Mousoul willen claimen. Het zijn steden waar de meerderheid eeuwenlang uit de Turk(men)en bestond. Nog in 1930 telde Kirkoek meer Turkmenen dan Koerden. De Britten gaven hebben het van ons afgepakt, al goed, dan hadden we dubbel zoveel problemen (:kutsmiley:-).

Zelfde met Malatya, Sanliurfa, Diyarbakir (het zijn steden in het oosten van Turkije) zijn nu steden met de Koerdische meerderheid. Stilaan maar zeker rukken ze op. Ankara bestaat voor 1/3 uit Koerden gevolgd door Istanbul ea.

Turkije moet klare taal spreken. De Koerden moeten kiezen tussen Turkije of Koerdistan. Er is wel een groot probleem. Bij het bestrijden van Koerdische terreur zijn er tienduizenden slachtoffers gevallen. Ik heb tientallen beelden gezien van moeders die hun enigste zoon hebben opgeofferd. Er zijn nog duizenden anderen. Ik heb bijzonder veel begrip voor zulke mensen. Dus, elke Koerd die de grens illegaal wilt oversteken moet ter plekke doodgeschoten worden.

Dat er nu Koerden zijn in Anatolia is te denken aan de overwinning van Sultan Alp Arslan in de slag bij Manizkert in 1071. Toen wilde Alp Arslan Anatolië islamiseren, hij liet de Koerden zonder visum zich vestigen op Anatolië. Koerden, solidair zijn éh.

Ik vraag nog iets van onze Koerdische broeders, keep it kosjer (helal).

De Israeliërs willen een Groot-Israel hebben dat zich uistrekt van de Nijl tem de Eufraat. Ik heb al ooit gepost dat er zwangere vrouwen van Israel naar Turkije kwamen om hun kind als geboortestad Sanliurfa te laten toewijzen. De Israelische aandeel in de GAP-project is geen geheim meer. Dat ze de Koerden jarenlang hebben gesteund geven ze het eindelijk zelf ook toe. Ik wil verwijzen naar het boek van Shalom Nakdimon; Mossad in Irak en in het Midden-Oosten.

De waarheid kwetst.

De laatste coup d'état is in 1996 gepleegd. Tienduizenden studenten mogsten de universiteiten niet meer binnen. In Turkije studeren is niet te vergelijken met hier. Daar hebben ze geen kinderbijslagen, studietoelagen, RSZ (hebben wel iets in de aard maar is niet te vergelijken met wat we hier hebben). Beide ouders moeten daar werken om hun kinderen een goede onderwijs te bieden. Ze werden allemaal afgewezen omdat ze hoofddoek hadden. De masonieke media was niet te spreken. Volgens de grootste Turkse krant Hürriyet was dat een schande, in het land van Atatürk is er geen plaats voor hoofddoek. Ieder meisje met hoofddoek was plots fundamentalist geworden. Groot deel van de ouders stonden hun dochters toe om maar zonder hoofddoek de universiteiten te entreren maar dan wilden de dochters hun hoofddoek niet uitdoen! Emancipatie, je weet wel.

noot: In Turkije hebben we paar Israelische voetballers gehad waaronder Haim Revivo. Hij kwam van Celta de Vigo naar Fenerbahçe.

Ik heb niets tegen hem. Hij was sympathiek. Turkse journalisten vroegen of het waar was dat hij naar andere ploeg wilde

vertrekken, journalist baseerde zich wat de Turkse roddelkranten schreven ..

Zijn antwoord was: "van wat er op Turkse kranten staat moet je alleen de datum geloven" Wel, nu back to the reality. Op zaterdagavond speelde Revivo geen voetbal .. Dat viel sommige kranten op .. Week later speelde hij wel, had zeker boodschap gekregen. Vreemd genoeg hadden we niks van Hürriyet gehoord. Nog iets, iets vers, momenteel is er een Israelische voetballer actief bij Kayserispor. De ploeg had vorig jaar moeilijk seizoen achter de rug. Ik geloof op de 32ste speeldag (toen waren ze nog op de 16de plaats) hadden een zeer belangrijke match, kwestie van in de pot blijven. Toen vroeg Balili toestemming van de club om op die dag te bidden. Dat was een zeer belangrijke dag voor de joden. De clubbestuur gaf hem toestemming en terecht vind ik. Hürriyet, krant dat opgericht is door Sedat Simavi, een jood. Grappigste is dat op het eerste pagina van de krant zie je dan foto'ke van Atatürk waaronder staat dat 'Türkiye Türklerindir', 'Turkije is van de Turken'. Neen, Turkije is van iedereen die van Turkije houdt !!!

Dezelfde krant had haatcampagne opgestart tegen Hakan Sukur omdat hij dagelijks bidt. Omdat hij naar vrijdagsgebed gaat. Omdat hij tijdens de ramadan vast ... Omdat hij contacten heeft met Imams maakte Hürriyet hem het leven zuur!!!

Typisch Turkije!!

Van buiten denken jullie dat de Turkse generaals allemaal nationalisten zijn ... Helemaal niet, ze kunnen enkel en alleen druk uitoefenen op de Koerden. Op andere kwesties zijn ze doofstom. Kan ook zijn dat onze bondgenoten hen op andere vlakken 'alleen' laten. In principe spelen onze bondgenoten dubbel met ons. Shtt, straks plegen ze nog een staatsgreep.

Cyprus-kwestie

korte overzicht

In Cyprus leven er twee bevolkingsgroepen. Namelijk Turken en Grieken, het zijn geen grote vrienden. Toen het Ottomaanse Rijk gedwongen was om Cyprus weg te geven vreesden Turks-Cyprioten om hun leven en migreerden tienduizenden naar Turkije. Er waren altijd onlusten tussen de Grieken die in meerderheid waren en de Turken in de minderheid. Britten waren daar alleen maar om hun eigen belangen te verdedigen.

De Grieken waren niet te spreken om Britse aanwezigheid op het eiland. Na de militaire staatsgreep in Griekenland migreerden naar schatting 80 000 Grieken naar Cyprus.

Nu de Grieken echt in overgrote meerderheid waren. Hadden ze zin om Turken in de pan te hakken. Grieken deden alsof er geen Zurich Agreement was http://www.cypnet.com/.ncyprus/history/republic/index.html.

Er zijn walgelijke moorden gebeurd op de mensheid. Geen enkel van de kindjes op de foto zijn nu levend http://www.otuken.org/arsiv/haber/birdahaasla-1.htm. Hoe wreed

de Turkse parachutist werd afgemaakt toen hij op de Griekse grondgebied viel.

Of het verhaal van een Koerdische Turk; hij was zwaargewond, zijn vrienden vroegen aan hem; wat is je laatste wens ... geef me een sigaret en na het roken van de sigaret was hij dood en was dus martelaar geworden.

Ik wil hier niet beweren dat de Turken niets hebben gedaan. Maar wat Turkije deed was een reactie op de staatsgreep van de Grieks-Cyprioten. Toen dreigden onze bondgenoten(Usa); Sultan Ahmet te bombarderen en Turkije werd een wapenembargo opgelegd. Kom van wapenembargo sterf je niet. Maar de Sovjets maakten aanspraak op Turks grondgebied.

vredesgesprekken

De Grieken zien de Turken niet als aparte volk maar als hun minderheid. Ik begrijp de Turks-Cyprioten heel goed, eens de Turkse leger weg is hakken ze hen terug in de pak. Elke keer hebben de Grieken vredesplannen geblokkeerd. Dat heeft ex-premier van Cyprus Klerides NA zijn aftrede toegegeven. "wat we deden was heel simpel, Denktash voorstellen als 'Mr No' aan de internationale pers. We hebben altijd gevochten voor onze belangen en hebben niets prijsgegeven" Van onze Israelische bondgenoten hebben we natuurlijk geen steun gekregen.

Denktash is niet onsterfelijk. Hij heeft nu afgetreden en is vervangen door Talat. Hij wilt COMPROMIS bereiken. Er was is een Annan-plan voorgesteld. Dat plan moest het mogelijk maken dat twee totaal verschillende bevolkingsgroepen samen moesten wonen. De Grieken, toen waren ze zeker van EU-lidmaatschap, waarom zouden ze IETS weggeven aan de Turken (hadden alles binnen) stemden natuurlijk massaal tegen de plan. Turks deel stemde massaal voor, maar who gives a fuck ... Degene die de Grieken zonder 'vrede' op het eiland hebben toegelaten hebben een misdaad geplegen tegen de mensheid.Wie was weeral de dupe? Jarenlang embargo meegemaakt. Ze zijn met zijn allen naar Groot-Britannië verhuisd .. De overgeblevene zijn bejaarden, werkmannen, korton niet de mensen die ze nodig hebben. Ze hebben geen enkel steun gekregen van de Westen. Ik heb het over de bewoners van Cyprus. Dat er een staatsgreep was gebeurd, dat Turkije daar zich vestigde ... Maar wat was hier de schuld van de Turks-Cyprioten???

oplossing:

a) er moet internationale druk uitgeoefend worden op Papadapoulos. Hij heeft het altijd over de meerderheid van de Grieken, hij lacht elke keer de Turken uit van dat ze nooit geaccepteerd zullen worden. Wie heeft hier het Zwitsers model afgewezen? Wie heeft een Belgisch model afgewezen? Wie moet hier boeten?

b) als het echt niet kan, in afweting dat de onderhandelingen met de eu zijn afgeblazen, moet Turkije Cyprus annexeren. Punt, andere lijn.

De Armeense genocide

De Armeniërs in het Ottomaanse Rijk hebben een harde deportatie meegemaakt. Volgens sommige historici is het een deportatie en volgens de anderen weer niet. Over deze kwestie is er genoeg gepost op politics.be. Als de Turken, miljoenen onschuldige Armeniërs hebben vermoord, mijn excuses .. Maar wat voor reactie verwachten de Armeniërs van mij als er massagraven worden ontdekt in Erzurum, Van, ... van de Turken. Of wat zij de Azeris hebben aangedaan ?? Kinderen,vrouwen,bejaarden eerst mishandelen door hun ogen,geslachtsdelen eruit te halen en dan levend te verbranden. Ik fake niet, dat heeft

een Libaneze Armeniërs in zijn boek geschreven, hij was ooggetuige. Ik wil ook niet te emotioneel doen ... Maar ik wil gewoon zeggen wat ik van de Armeens Dashnaks vind.

we gaan voor oplossingen:

Turkije gaat zijn contacten met de Illuminati verbreken .. Dat Turkije de Armeense Genocide (als het een genocide is) officieel niet erkend ligt niet aan de Turkse diplomatie. Turkse diplomaten kunnen hun pipi nog niet zelf doen. Ik denk dat degene die Turkije besturen, achter dat politiek zitten. Nu gaan jullie zich vragen wat voor belang ze daarbij hebben .. Wel, wat als er een film wordt gemaakt iets in de aard van 'the pianist', 'Schindlers list',... maar dan over de Armeense genocide en niet over de oeroude Holocaust

kunnen jullie zich voorstellen. Genocide op de joden zal men stilletjes beginnen vergeten of minder belangrijk vinden. Aangezien die van Armeniërs al 90 jaar vergeten is. Stel jullie voor, kaboem .. hottest news ... Sensatie zal dat worden!!!!

Ik wil dat Turkije met Armenie terug goede relaties heeft. Ze (Illuminati) isoleren Armenië teveel. Armeense regering is schijnregering, de diaspora regeert over Armenië. Mensen in Cali, Frankrijk storten geld op Armenian Government in ruil dat ze harde taal spreken tegen Turkije. Na de aanlag van btc-pijplijn heeft Armenië weer heel veel verloren. Nu zijn ze van plan om spoorweg te laten bouwen, dat via Azerbaijan en Georgië Turkije bereikt. Dat is dus onnodig moeilijk maken. Terwijl er een spoorweg bestaat tussen Turkije en Armenië.

Turkse en Armeense archeologen moeten samenwerken. Westerse historici mogen daar actief zijn maar moeten niet!

Analyses zijn gemaakt door EL TURCO.




























Edit:After edit by EL TURCO on 04-08-2005 at 11:58
Reason:
--------------------------------

Wat kan er allemaal in Turkije veranderen?

Ik, als een Belg van Turkse komaf, voel me gedwongen om jullie meer in te lichten over Turkije.

1) Turkije en EU

Turkse tegenstem:

Ze houden ons al jaren in de wachtkamer.

-Turkije van 40 jaar geleden had het op economische vlak veel beter dan zuid- en oost-europese landen.

We moeten ook rekening houden dat de EU van toen maar een economische

verbond was. Nu nog maar soit.

Is de Eu tegen de Turkse waarden en normen?

-In sommige Turkse steden is Ickembe Corbasi* verboden (soep met dierenmaag) en Kokoreç* (gemaakt van dierenmaag).

Omdat het niet mag van EU. Alsof dat Turkije lid is geworden. Als er nu eens daarover referendum wordt gehouden dan zegt de overgrote meerderheid van de Turken 'neen' tegen de eu!

*maar de smaak is heerlijk; als jullie mij tien keer free pita kaartjes geven of één vrijkaartje voor Kokoreç+Ickembe, dan kies is voor de laatste, zonder enig twijfel! Op voorwaarde dat ze hygiëniek blijven natuurlijk. Ze moeten zorgvuldig zijn bij het bereiden van zulke maaltijden ...

Waarom moet Turkije lid worden van de EU?

-Een land dat produceert kan niet 'sukkelen'. Turken moeten produceren. De aanwezigheid van maffia, parasieten, sektes ... kan geen belemmering zijn. Italië is een goed voorbeeld daarvan.

-Wat heeft EU Turkije nog te bieden anno 2005. Europa heeft nogmaals getoond dat ze onderling niet kunnen overeenkomen.

Maw, op politiek vlak heeft de EU toch niet zoveel te bieden ... Buiten hier en daar paar wetten uitvoeren die ze 'gezamelijk' hebben

goedgekeurd. Ik stel men eigen nu de vraag, waarom forceert Turkije dan nog om volwaardig lid te worden? Als Turkije toch lid zou worden, zullen ze de Turkse boeren toch niet evenveel laten profiteren van de subsidies. Aangezien er in Turkije nog miljoenen mensen in de primaire sector zijn ... De strijd van de Polen om gelijke subsidies te krijgen verwacht ik van de Turkse politici niet, ze zijn daarvoor te slim!

Vormt de AKP gevaar voor de scheiding tussen moskee en staat?

Nu Recep Tayyip Erdogan* aan de macht is, gaat hij proberen om de macht van het Turkse leger in te perken. Onder het mom van de Europese criteria gaat hij dat doen. Zo zullen meesten onder jullie denken. In Turkije is dat onmogelijk. Het leger wordt gecoördineerd door externe krachten. Erdogan beseft dat ook. De verhouding tussen het leger en Erdogan & Co is momenteel perfect. De militairen vragen geld om techs die ze willen aankopen en zolang ze krijgen wat ze willen is het in orde.Het geld komt toch van de bevolking .. Ik vind het persoonlijk een domme investering. Een land als Turkije moet geen stingers, f-16's, helicopters, tanks produceren met de bedoeling ze te verkopen. Neen, Turkije kan dat niet permitteren. Turkije is geen Israel. Nu er zoveel mensen in armoede leven. Dan zeggen ze van, wat als de Grieken ons aanvallen .. Dan (een grote dan) zullen we net als in 1922 met catapult en stenen in ons handen strijd voeren tegen de vijand ... Turkse bevolking bestaat voornamelijk uit jonge mensen. Ze kunnen dat geld beter in het onderwijs steken.

*Erdogan is hard verandert. Hij heeft afstand genomen van zijn achterban. Hij luistert zelfs niet meer naar zijn ex-leider, Necmettin Erbakan. Toen hij de Israelische regering had verweten van staatsterreur hebben ze hem in de cabines goed 'geknuffeld'. Sindsdien hoor ik hem niet 'zagen' over Israel-Palestina conflict.

Ik haat de EU niet. Ik wil dat Turkije goede connecties heeft met GB, Duitsland, Italië, ... Op economisch vlak, vollenbak samenwerken ... Op politiek vlak kunnen jullie jestes verwachten .. Maar eigenlijk ben ik daartegen. Zelfs in Antwerpen-Noord zijn er Koerdische verenigingen die tol betalen aan pkk. Officieel staat pkk op het EU & usa lijstje van de terroristische groeperingen maar tjah

...

De Koerden

Het is een feit dat er problemen zijn tussen de Koerden en het Turkse leger. Maar ik zal beginnen bij het begin. Toen Atatürk de republiek had uitgeroepen dacht hij van: de Koerden moeten ook genieten van een moderne,westerse systeem. Hij geloofde erin dat de Koerden later zouden assimileren in de maatschappij. Het zijn tenslotte twee bevolkingsgroepen van dezelfde geloof.

Na de dood van Ataturk ging alles mis, wat Atatürk 70 jaar geleden deed, kunnen ze blijkbaar nu nog altidj niet volgen in Turkije. Ismet Inönü voerde kont-lik politiek. Op de vredesverdragen gaf hij alle eilanden op de Egeïsche Zee weg aan de Grieken. Gevolg is dat er nu problemen zijn met Griekenland (eilanden, vliegtuigen, ...). Een ander fout van Ismet de Koerd, was het heropenen van Lodges. Atatürk had alle Masonlodges dichtgedaan wegens landverraad (Turkse Lodges waren onderheving aan de Lodges in Italië en die zijn op hun beurt .. ga maar verder tot je het vind).

Vredelievende mensen pleegden hun eerste coup d'état in 1960. Toen was er in Turkije, moslimland, oproep tot gebed of ezan verboden. In een land waar 95% v/d bevolking moslim is vind ik het toch beetje straf. Adnan Menderes heeft daar een einde aan gemaakt. Hij heeft nog een taboe doorgebroken, bouwen van een moskee was ook al verboden. Maar hij was een doorzetter, hij heeft heel veel fabrieken laten zetten. Op een bepaald moment had hij het door dat de Illuminati tegen een stabiel Turkije in de regio was. Toen zocht hij toenadering tot de Sovjets en Coup d'état was dan een feit. Adnan werd geëxecuteerd.

Als jullie nu het verband niet kunnen leggen tussen Illuminati en Koerden, ga ik jullie helpen. Achter de tweede staatsgreep die in 1980 plaatsvond stonden dezelfde mensen, de Illuminati. Staatsgreep betekende letterlijk: 'jullie hebben teveel rechten, teveel democratie is niet gezond, .. rechten van de Koerden, linksen en rechtsen werden allemaal ontnomen. Ze werden allemaal doodgemarteld. Zonder enig discriminatie. De cipiers werden zelfs geïmporteerd van een ander land. Eentje van de honderden martelingen kan ik nog altijd niet vergeten. Hij kreeg een stamp tegen zijn hoofd, toen hij aan het bidden was. Zijn hoofd botste tegen de stoel. Seccade (stuk stof waarop moslims bidden) was gekleurd met bloed en hij was terplekke dood. Nee, we mogen hem geen dode noemen, hij was een martelaar. Of de executie van de 12 dappere nationalisten.

Na de staatsgraap van 1980, hebben de Koerden zware aanslagen gepleegd tegen de Turkse doelwitten.

oplossing:

We moeten verder dan ons neus kijken. Ik begrijp de mensen die Kirkoek, Mousoul willen claimen. Het zijn steden waar de meerderheid eeuwenlang uit de Turk(men)en bestond. Nog in 1930 telde Kirkoek meer Turkmenen dan Koerden. De Britten gaven hebben het van ons afgepakt, al goed, dan hadden we dubbel zoveel problemen (:kutsmiley:-).

Zelfde met Malatya, Sanliurfa, Diyarbakir (het zijn steden in het oosten van Turkije) zijn nu steden met de Koerdische meerderheid. Stilaan maar zeker rukken ze op. Ankara bestaat voor 1/3 uit Koerden gevolgd door Istanbul ea.

Turkije moet klare taal spreken. De Koerden moeten kiezen tussen Turkije of Koerdistan. Er is wel een groot probleem. Bij het bestrijden van Koerdische terreur zijn er tienduizenden slachtoffers gevallen. Ik heb tientallen beelden gezien van moeders die hun enigste zoon hebben opgeofferd. Er zijn nog duizenden anderen. Ik heb bijzonder veel begrip voor zulke mensen. Dus, elke Koerd die de grens illegaal wilt oversteken moet ter plekke doodgeschoten worden.

Dat er nu Koerden zijn in Anatolia is te denken aan de overwinning van Sultan Alp Arslan in de slag bij Manizkert in 1071. Toen wilde Alp Arslan Anatolië islamiseren, hij liet de Koerden zonder visum zich vestigen op Anatolië. Koerden, solidair zijn éh.

Ik vraag nog iets van onze Koerdische broeders, keep it kosjer (helal).

De Israeliërs willen een Groot-Israel hebben dat zich uistrekt van de Nijl tem de Eufraat. Ik heb al ooit gepost dat er zwangere vrouwen van Israel naar Turkije kwamen om hun kind als geboortestad Sanliurfa te laten toewijzen. De Israelische aandeel in de GAP-project is geen geheim meer. Dat ze de Koerden jarenlang hebben gesteund geven ze het eindelijk zelf ook toe. Ik wil verwijzen naar het boek van Shalom Nakdimon; Mossad in Irak en in het Midden-Oosten.

De waarheid kwetst.

De laatste coup d'état is in 1996 gepleegd. Tienduizenden studenten mogsten de universiteiten niet meer binnen. In Turkije studeren is niet te vergelijken met hier. Daar hebben ze geen kinderbijslagen, studietoelagen, RSZ (hebben wel iets in de aard maar is niet te vergelijken met wat we hier hebben). Beide ouders moeten daar werken om hun kinderen een goede onderwijs te bieden. Ze werden allemaal afgewezen omdat ze hoofddoek hadden. De masonieke media was niet te spreken. Volgens de grootste Turkse krant Hürriyet was dat een schande, in het land van Atatürk is er geen plaats voor hoofddoek. Ieder meisje met hoofddoek was plots fundamentalist geworden. Groot deel van de ouders stonden hun dochters toe om maar zonder hoofddoek de universiteiten te entreren maar dan wilden de dochters hun hoofddoek niet uitdoen! Emancipatie, je weet wel.

noot: In Turkije hebben we paar Israelische voetballers gehad waaronder Haim Revivo. Hij kwam van Celta de Vigo naar Fenerbahçe.

Ik heb niets tegen hem. Hij was sympathiek. Turkse journalisten vroegen of het waar was dat hij naar andere ploeg wilde

vertrekken, journalist baseerde zich wat de Turkse roddelkranten schreven ..

Zijn antwoord was: "van wat er op Turkse kranten staat moet je alleen de datum geloven" Wel, nu back to the reality. Op zaterdagavond speelde Revivo geen voetbal .. Dat viel sommige kranten op .. Week later speelde hij wel, had zeker boodschap gekregen. Vreemd genoeg hadden we niks van Hürriyet gehoord. Nog iets, iets vers, momenteel is er een Israelische voetballer actief bij Kayserispor. De ploeg had vorig jaar moeilijk seizoen achter de rug. Ik geloof op de 32ste speeldag (toen waren ze nog op de 16de plaats) hadden een zeer belangrijke match, kwestie van in de pot blijven. Toen vroeg Balili toestemming van de club om op die dag te bidden. Dat was een zeer belangrijke dag voor de joden. De clubbestuur gaf hem toestemming en terecht vind ik. Hürriyet, krant dat opgericht is door Sedat Simavi, een jood. Grappigste is dat op het eerste pagina van de krant zie je dan foto'ke van Atatürk waaronder staat dat 'Türkiye Türklerindir', 'Turkije is van de Turken'. Neen, Turkije is van iedereen die van Turkije houdt !!!

Dezelfde krant had haatcampagne opgestart tegen Hakan Sukur omdat hij dagelijks bidt. Omdat hij naar vrijdagsgebed gaat. Omdat hij tijdens de ramadan vast ... Omdat hij contacten heeft met Imams maakte Hürriyet hem het leven zuur!!!

Typisch Turkije!!

Van buiten denken jullie dat de Turkse generaals allemaal nationalisten zijn ... Helemaal niet, ze kunnen enkel en alleen druk uitoefenen op de Koerden. Op andere kwesties zijn ze doofstom. Kan ook zijn dat onze bondgenoten hen op andere vlakken 'alleen' laten. In principe spelen onze bondgenoten dubbel met ons. Shtt, straks plegen ze nog een staatsgreep.

Cyprus-kwestie

korte overzicht

In Cyprus leven er twee bevolkingsgroepen. Namelijk Turken en Grieken, het zijn geen grote vrienden. Toen het Ottomaanse Rijk gedwongen was om Cyprus weg te geven vreesden Turks-Cyprioten om hun leven en migreerden tienduizenden naar Turkije. Er waren altijd onlusten tussen de Grieken die in meerderheid waren en de Turken in de minderheid. Britten waren daar alleen maar om hun eigen belangen te verdedigen.

De Grieken waren niet te spreken om Britse aanwezigheid op het eiland. Na de militaire staatsgreep in Griekenland migreerden naar schatting 80 000 Grieken naar Cyprus.

Nu de Grieken echt in overgrote meerderheid waren. Hadden ze zin om Turken in de pan te hakken. Grieken deden alsof er geen Zurich Agreement was http://www.cypnet.com/.ncyprus/history/republic/index.html.

Er zijn walgelijke moorden gebeurd op de mensheid. Geen enkel van de kindjes op de foto zijn nu levend http://www.otuken.org/arsiv/haber/birdahaasla-1.htm. Hoe wreed

de Turkse parachutist werd afgemaakt toen hij op de Griekse grondgebied viel.

Of het verhaal van een Koerdische Turk; hij was zwaargewond, zijn vrienden vroegen aan hem; wat is je laatste wens ... geef me een sigaret en na het roken van de sigaret was hij dood en was dus martelaar geworden.

Ik wil hier niet beweren dat de Turken niets hebben gedaan. Maar wat Turkije deed was een reactie op de staatsgreep van de Grieks-Cyprioten. Toen dreigden onze bondgenoten(Usa); Sultan Ahmet te bombarderen en Turkije werd een wapenembargo opgelegd. Kom van wapenembargo sterf je niet. Maar de Sovjets maakten aanspraak op Turks grondgebied.

vredesgesprekken

De Grieken zien de Turken niet als aparte volk maar als hun minderheid. Ik begrijp de Turks-Cyprioten heel goed, eens de Turkse leger weg is hakken ze hen terug in de pak. Elke keer hebben de Grieken vredesplannen geblokkeerd. Dat heeft ex-premier van Cyprus Klerides NA zijn aftrede toegegeven. "wat we deden was heel simpel, Denktash voorstellen als 'Mr No' aan de internationale pers. We hebben altijd gevochten voor onze belangen en hebben niets prijsgegeven" Van onze Israelische bondgenoten hebben we natuurlijk geen steun gekregen.

Denktash is niet onsterfelijk. Hij heeft nu afgetreden en is vervangen door Talat. Hij wilt COMPROMIS bereiken. Er was is een Annan-plan voorgesteld. Dat plan moest het mogelijk maken dat twee totaal verschillende bevolkingsgroepen samen moesten wonen. De Grieken, toen waren ze zeker van EU-lidmaatschap, waarom zouden ze IETS weggeven aan de Turken (hadden alles binnen) stemden natuurlijk massaal tegen de plan. Turks deel stemde massaal voor, maar who gives a fuck ... Degene die de Grieken zonder 'vrede' op het eiland hebben toegelaten hebben een misdaad geplegen tegen de mensheid.Wie was weeral de dupe? Jarenlang embargo meegemaakt. Ze zijn met zijn allen naar Groot-Britannië verhuisd .. De overgeblevene zijn bejaarden, werkmannen, korton niet de mensen die ze nodig hebben. Ze hebben geen enkel steun gekregen van de Westen. Ik heb het over de bewoners van Cyprus. Dat er een staatsgreep was gebeurd, dat Turkije daar zich vestigde ... Maar wat was hier de schuld van de Turks-Cyprioten???

oplossing:

a) er moet internationale druk uitgeoefend worden op Papadapoulos. Hij heeft het altijd over de meerderheid van de Grieken, hij lacht elke keer de Turken uit van dat ze nooit geaccepteerd zullen worden. Wie heeft hier het Zwitsers model afgewezen? Wie heeft een Belgisch model afgewezen? Wie moet hier boeten?

b) als het echt niet kan, in afweting dat de onderhandelingen met de eu zijn afgeblazen, moet Turkije Cyprus annexeren. Punt, andere lijn.

De Armeense genocide

De Armeniërs in het Ottomaanse Rijk hebben een harde deportatie meegemaakt. Volgens sommige historici is het een deportatie en volgens de anderen weer niet. Over deze kwestie is er genoeg gepost op politics.be. Als de Turken, miljoenen onschuldige Armeniërs hebben vermoord, mijn excuses .. Maar wat voor reactie verwachten de Armeniërs van mij als er massagraven worden ontdekt in Erzurum, Van, ... van de Turken. Of wat zij de Azeris hebben aangedaan ?? Kinderen,vrouwen,bejaarden eerst mishandelen door hun ogen,geslachtsdelen eruit te halen en dan levend te verbranden. Ik fake niet, dat heeft

een Libaneze Armeniërs in zijn boek geschreven, hij was ooggetuige. Ik wil ook niet te emotioneel doen ... Maar ik wil gewoon zeggen wat ik van de Armeens Dashnaks vind.

we gaan voor oplossingen:

Turkije gaat zijn contacten met de Illuminati verbreken .. Dat Turkije de Armeense Genocide (als het een genocide is) officieel niet erkend ligt niet aan de Turkse diplomatie. Turkse diplomaten kunnen hun pipi nog niet zelf doen. Ik denk dat degene die Turkije besturen, achter dat politiek zitten. Nu gaan jullie zich vragen wat voor belang ze daarbij hebben .. Wel, wat als er een film wordt gemaakt iets in de aard van 'the pianist', 'Schindlers list',... maar dan over de Armeense genocide en niet over de oeroude Holocaust

kunnen jullie zich voorstellen. Genocide op de joden zal men stilletjes beginnen vergeten of minder belangrijk vinden. Aangezien die van Armeniërs al 90 jaar vergeten is. Stel jullie voor, kaboem .. hottest news ... Sensatie zal dat worden!!!!

Ik wil dat Turkije met Armenie terug goede relaties heeft. Ze (Illuminati) isoleren Armenië teveel. Armeense regering is schijnregering, de diaspora regeert over Armenië. Mensen in Cali, Frankrijk storten geld op Armenian Government in ruil dat ze harde taal spreken tegen Turkije. Na de aanlag van btc-pijplijn heeft Armenië weer heel veel verloren. Nu zijn ze van plan om spoorweg te laten bouwen, dat via Azerbaijan en Georgië Turkije bereikt. Dat is dus onnodig moeilijk maken. Terwijl er een spoorweg bestaat tussen Turkije en Armenië.

Turkse en Armeense archeologen moeten samenwerken. Westerse historici mogen daar actief zijn maar moeten niet!

Analyses zijn gemaakt door EL TURCO.


































































Edit:After edit by EL TURCO on 04-08-2005 at 11:55
Reason:
--------------------------------

Wat kan er allemaal in Turkije veranderen?

Ik, als een Belg van Turkse komaf, voel me gedwongen om jullie meer in te lichten over Turkije.

1) Turkije en EU

Turkse tegenstem:

Ze houden ons al jaren in de wachtkamer.

-Turkije van 40 jaar geleden had het op economische vlak veel beter dan zuid- en oost-europese landen.

We moeten ook rekening houden dat de EU van toen maar een economische

verbond was. Nu nog maar soit.

Is de Eu tegen de Turkse waarden en normen?

-In sommige Turkse steden is Ickembe Corbasi* verboden (soep met dierenmaag) en Kokoreç* (gemaakt van dierenmaag).

Omdat het niet mag van EU. Alsof dat Turkije lid is geworden. Als er nu eens daarover referendum wordt gehouden dan zegt de overgrote meerderheid van de Turken 'neen' tegen de eu!

*maar de smaak is heerlijk; als jullie mij tien keer free pita kaartjes geven of één vrijkaartje voor Kokoreç+Ickembe, dan kies is voor de laatste, zonder enig twijfel! Op voorwaarde dat ze hygiëniek blijven natuurlijk. Ze moeten zorgvuldig zijn bij het bereiden van zulke maaltijden ...

Waarom moet Turkije lid worden van de EU?

-Een land dat produceert kan niet 'sukkelen'. Turken moeten produceren. De aanwezigheid van maffia, parasieten, sektes ... kan geen belemmering zijn. Italië is een goed voorbeeld daarvan.

-Wat heeft EU Turkije nog te bieden anno 2005. Europa heeft nogmaals getoond dat ze onderling niet kunnen overeenkomen.

Maw, op politiek vlak heeft de EU toch niet zoveel te bieden ... Buiten hier en daar paar wetten uitvoeren die ze 'gezamelijk' hebben

goedgekeurd. Ik stel men eigen nu de vraag, waarom forceert Turkije dan nog om volwaardig lid te worden? Als Turkije toch lid zou worden, zullen ze de Turkse boeren toch niet evenveel laten profiteren van de subsidies. Aangezien er in Turkije nog miljoenen mensen in de primaire sector zijn ... De strijd van de Polen om gelijke subsidies te krijgen verwacht ik van de Turkse politici niet, ze zijn daarvoor te slim!

Vormt de AKP gevaar voor de scheiding tussen moskee en staat?

Nu Recep Tayyip Erdogan* aan de macht is, gaat hij proberen om de macht van het Turkse leger in te perken. Onder het mom van de Europese criteria gaat hij dat doen. Zo zullen meesten onder jullie denken. In Turkije is dat onmogelijk. Het leger wordt gecoördineerd door externe krachten. Erdogan beseft dat ook. De verhouding tussen het leger en Erdogan & Co is momenteel perfect. De militairen vragen geld om techs die ze willen aankopen en zolang ze krijgen wat ze willen is het in orde.Het geld komt toch van de bevolking .. Ik vind het persoonlijk een domme investering. Een land als Turkije moet geen stingers, f-16's, helicopters, tanks produceren met de bedoeling ze te verkopen. Neen, Turkije kan dat niet permitteren. Turkije is geen Israel. Nu er zoveel mensen in armoede leven. Dan zeggen ze van, wat als de Grieken ons aanvallen .. Dan (een grote dan) zullen we net als in 1922 met catapult en stenen in ons handen strijd voeren tegen de vijand ... Turkse bevolking bestaat voornamelijk uit jonge mensen. Ze kunnen dat geld beter in het onderwijs steken.

*Erdogan is hard verandert. Hij heeft afstand genomen van zijn achterban. Hij luistert zelfs niet meer naar zijn ex-leider, Necmettin Erbakan. Toen hij de Israelische regering had verweten van staatsterreur hebben ze hem in de cabines goed 'geknuffeld'. Sindsdien hoor ik hem niet 'zagen' over Israel-Palestina conflict.

Ik haat de EU niet. Ik wil dat Turkije goede connecties heeft met GB, Duitsland, Italië, ... Op economisch vlak, vollenbak samenwerken ... Op politiek vlak kunnen jullie jestes verwachten .. Maar eigenlijk ben ik daartegen. Zelfs in Antwerpen-Noord zijn er Koerdische verenigingen die tol betalen aan pkk. Officieel staat pkk op het EU & usa lijstje van de terroristen groeperingen maar tjah

...

De Koerden

Het is een feit dat er problemen zijn tussen de Koerden en het Turkse leger. Maar ik zal beginnen bij het begin. Toen Atatürk de republiek had uitgeroepen dacht hij van: de Koerden moeten ook genieten van een moderne,westerse systeem. Hij geloofde erin dat de Koerden later zouden assimileren in de maatschappij. Het zijn tenslotte twee bevolkingsgroepen van dezelfde geloof.

Na de dood van Ataturk ging alles mis, wat Atatürk 70 jaar geleden deed, kunnen ze blijkbaar nu nog altidj niet volgen in Turkije. Ismet Inönü voerde kont-lik politiek. Op de vredesverdragen gaf hij alle eilanden op de Egeïsche Zee weg aan de Grieken. Gevolg is dat er nu problemen zijn met Griekenland (eilanden, vliegtuigen, ...). Een ander fout van Ismet de Koerd, was het heropenen van Lodges. Atatürk had alle Masonlodges dichtgedaan wegens landverraad (Turkse Lodges waren onderheving aan de Lodges in Italië en die zijn op hun beurt .. ga maar verder tot je het vind).

Vredelievende mensen pleegden hun eerste coup d'état in 1960. Toen was er in Turkije, moslimland, oproep tot gebed of ezan verboden. In een land waar 95% v/d bevolking moslim is vind ik het toch beetje straf. Adnan Menderes heeft daar een einde aan gemaakt. Hij heeft nog een taboe doorgebroken, bouwen van een moskee was ook al verboden. Maar hij was een doorzetter, hij heeft heel veel fabrieken laten zetten. Op een bepaald moment had hij het door dat de Illuminati tegen een stabiel Turkije in de regio was. Toen zocht hij toenadering tot de Sovjets en Coup d'état was dan een feit. Adnan werd geëxecuteerd.

Als jullie nu het verband niet kunnen leggen tussen Illuminati en Koerden, ga ik jullie helpen. Achter de tweede staatsgreep die in 1980 plaatsvond stonden dezelfde mensen, de Illuminati. Staatsgreep betekende letterlijk: 'jullie hebben teveel rechten, teveel democratie is niet gezond, .. rechten van de Koerden, linksen en rechtsen werden allemaal ontnomen. Ze werden allemaal doodgemarteld. Zonder enig discriminatie. De cipiers werden zelfs geïmporteerd van een ander land. Eentje van de honderden martelingen kan ik nog altijd niet vergeten. Hij kreeg een stamp tegen zijn hoofd, toen hij aan het bidden was. Zijn hoofd botste tegen de stoel. Seccade (stuk stof waarop moslims bidden) was gekleurd met bloed en hij was terplekke dood. Nee, we mogen hem geen dode noemen, hij was een martelaar. Of de executie van de 12 dappere nationalisten.

Na de staatsgraap van 1980, hebben de Koerden zware aanslagen gepleegd tegen de Turkse doelwitten.

oplossing:

We moeten verder dan ons neus kijken. Ik begrijp de mensen die Kirkoek, Mousoul willen claimen. Het zijn steden waar de meerderheid eeuwenlang uit de Turk(men)en bestond. Nog in 1930 telde Kirkoek meer Turkmenen dan Koerden. De Britten gaven hebben het van ons afgepakt, al goed, dan hadden we dubbel zoveel problemen (:kutsmiley:-).

Zelfde met Malatya, Sanliurfa, Diyarbakir (het zijn steden in het oosten van Turkije) zijn nu steden met de Koerdische meerderheid. Stilaan maar zeker rukken ze op. Ankara bestaat voor 1/3 uit Koerden gevolgd door Istanbul ea.

Turkije moet klare taal spreken. De Koerden moeten kiezen tussen Turkije of Koerdistan. Er is wel een groot probleem. Bij het bestrijden van Koerdische terreur zijn er tienduizenden slachtoffers gevallen. Ik heb tientallen beelden gezien van moeders die hun enigste zoon hebben opgeofferd. Er zijn nog duizenden anderen. Ik heb bijzonder veel begrip voor zulke mensen. Dus, elke Koerd die de grens illegaal wilt oversteken moet ter plekke doodgeschoten worden.

Dat er nu Koerden zijn in Anatolia is te denken aan de overwinning van Sultan Alp Arslan in de slag bij Manizkert in 1071. Toen wilde Alp Arslan Anatolië islamiseren, hij liet de Koerden zonder visum zich vestigen op Anatolië. Koerden, solidair zijn éh.

Ik vraag nog iets van onze Koerdische broeders, keep it kosjer (helal).

De Israeliërs willen een Groot-Israel hebben dat zich uistrekt van de Nijl tem de Eufraat. Ik heb al ooit gepost dat er zwangere vrouwen van Israel naar Turkije kwamen om hun kind als geboortestad Sanliurfa te laten toewijzen. De Israelische aandeel in de GAP-project is geen geheim meer. Dat ze de Koerden jarenlang hebben gesteund geven ze het eindelijk zelf ook toe. Ik wil verwijzen naar het boek van Shalom Nakdimon; Mossad in Irak en in het Midden-Oosten.

De waarheid kwetst.

De laatste coup d'état is in 1996 gepleegd. Tienduizenden studenten mogsten de universiteiten niet meer binnen. In Turkije studeren is niet te vergelijken met hier. Daar hebben ze geen kinderbijslagen, studietoelagen, RSZ (hebben wel iets in de aard maar is niet te vergelijken met wat we hier hebben). Beide ouders moeten daar werken om hun kinderen een goede onderwijs te bieden. Ze werden allemaal afgewezen omdat ze hoofddoek hadden. De masonieke media was niet te spreken. Volgens de grootste Turkse krant Hürriyet was dat een schande, in het land van Atatürk is er geen plaats voor hoofddoek. Ieder meisje met hoofddoek was plots fundamentalist geworden. Groot deel van de ouders stonden hun dochters toe om maar zonder hoofddoek de universiteiten te entreren maar dan wilden de dochters hun hoofddoek niet uitdoen! Emancipatie, je weet wel.

noot: In Turkije hebben we paar Israelische voetballers gehad waaronder Haim Revivo. Hij kwam van Celta de Vigo naar Fenerbahçe.

Ik heb niets tegen hem. Hij was sympathiek. Turkse journalisten vroegen of het waar was dat hij naar andere ploeg wilde

vertrekken, journalist baseerde zich wat de Turkse roddelkranten schreven ..

Zijn antwoord was: "van wat er op Turkse kranten staat moet je alleen de datum geloven" Wel, nu back to the reality. Op zaterdagavond speelde Revivo geen voetbal .. Dat viel sommige kranten op .. Week later speelde hij wel, had zeker boodschap gekregen. Vreemd genoeg hadden we niks van Hürriyet gehoord. Nog iets, iets vers, momenteel is er een Israelische voetballer actief bij Kayserispor. De ploeg had vorig jaar moeilijk seizoen achter de rug. Ik geloof op de 32ste speeldag (toen waren ze nog op de 16de plaats) hadden een zeer belangrijke match, kwestie van in de pot blijven. Toen vroeg Balili toestemming van de club om op die dag te bidden. Dat was een zeer belangrijke dag voor de joden. De clubbestuur gaf hem toestemming en terecht vind ik. Hürriyet, krant dat opgericht is door Sedat Simavi, een jood. Grappigste is dat op het eerste pagina van de krant zie je dan foto'ke van Atatürk waaronder staat dat 'Türkiye Türklerindir', 'Turkije is van de Turken'. Neen, Turkije is van iedereen die van Turkije houdt !!!

Dezelfde krant had haatcampagne opgestart tegen Hakan Sukur omdat hij dagelijks bidt. Omdat hij naar vrijdagsgebed gaat. Omdat hij tijdens de ramadan vast ... Omdat hij contacten heeft met Imams maakte Hürriyet hem het leven zuur!!!

Typisch Turkije!!

Van buiten denken jullie dat de Turkse generaals allemaal nationalisten zijn ... Helemaal niet, ze kunnen enkel en alleen druk uitoefenen op de Koerden. Op andere kwesties zijn ze doofstom. Kan ook zijn dat onze bondgenoten hen op andere vlakken 'alleen' laten. In principe spelen onze bondgenoten dubbel met ons. Shtt, straks plegen ze nog een staatsgreep.

Cyprus-kwestie

korte overzicht

In Cyprus leven er twee bevolkingsgroepen. Namelijk Turken en Grieken, het zijn geen grote vrienden. Toen het Ottomaanse Rijk gedwongen was om Cyprus weg te geven vreesden Turks-Cyprioten om hun leven en migreerden tienduizenden naar Turkije. Er waren altijd onlusten tussen de Grieken die in meerderheid waren en de Turken in de minderheid. Britten waren daar alleen maar om hun eigen belangen te verdedigen.

De Grieken waren niet te spreken om Britse aanwezigheid op het eiland. Na de militaire staatsgreep in Griekenland migreerden naar schatting 80 000 Grieken naar Cyprus.

Nu de Grieken echt in overgrote meerderheid waren. Hadden ze zin om Turken in de pan te hakken. Grieken deden alsof er geen Zurich Agreement was http://www.cypnet.com/.ncyprus/history/republic/index.html.

Er zijn walgelijke moorden gebeurd op de mensheid. Geen enkel van de kindjes op de foto zijn nu levend http://www.otuken.org/arsiv/haber/birdahaasla-1.htm. Hoe wreed

de Turkse parachutist werd afgemaakt toen hij op de Griekse grondgebied viel.

Of het verhaal van een Koerdische Turk; hij was zwaargewond, zijn vrienden vroegen aan hem; wat is je laatste wens ... geef me een sigaret en na het roken van de sigaret was hij dood en was dus martelaar geworden.

Ik wil hier niet beweren dat de Turken niets hebben gedaan. Maar wat Turkije deed was een reactie op de staatsgreep van de Grieks-Cyprioten. Toen dreigden onze bondgenoten(Usa); Sultan Ahmet te bombarderen en Turkije werd een wapenembargo opgelegd. Kom van wapenembargo sterf je niet. Maar de Sovjets maakten aanspraak op Turks grondgebied.

vredesgesprekken

De Grieken zien de Turken niet als aparte volk maar als hun minderheid. Ik begrijp de Turks-Cyprioten heel goed, eens de Turkse leger weg is hakken ze hen terug in de pak. Elke keer hebben de Grieken vredesplannen geblokkeerd. Dat heeft ex-premier van Cyprus Klerides NA zijn aftrede toegegeven. "wat we deden was heel simpel, Denktash voorstellen als 'Mr No' aan de internationale pers. We hebben altijd gevochten voor onze belangen en hebben niets prijsgegeven" Van onze Israelische bondgenoten hebben we natuurlijk geen steun gekregen.

Denktash is niet onsterfelijk. Hij heeft nu afgetreden en is vervangen door Talat. Hij wilt COMPROMIS bereiken. Er was is een Annan-plan voorgesteld. Dat plan moest het mogelijk maken dat twee totaal verschillende bevolkingsgroepen samen moesten wonen. De Grieken, toen waren ze zeker van EU-lidmaatschap, waarom zouden ze IETS weggeven aan de Turken (hadden alles binnen) stemden natuurlijk massaal tegen de plan. Turks deel stemde massaal voor, maar who gives a fuck ... Degene die de Grieken zonder 'vrede' op het eiland hebben toegelaten hebben een misdaad geplegen tegen de mensheid.Wie was weeral de dupe? Jarenlang embargo meegemaakt. Ze zijn met zijn allen naar Groot-Britannië verhuisd .. De overgeblevene zijn bejaarden, werkmannen, korton niet de mensen die ze nodig hebben. Ze hebben geen enkel steun gekregen van de Westen. Ik heb het over de bewoners van Cyprus. Dat er een staatsgreep was gebeurd, dat Turkije daar zich vestigde ... Maar wat was hier de schuld van de Turks-Cyprioten???

oplossing:

a) er moet internationale druk uitgeoefend worden op Papadapoulos. Hij heeft het altijd over de meerderheid van de Grieken, hij lacht elke keer de Turken uit van dat ze nooit geaccepteerd zullen worden. Wie heeft hier het Zwitsers model afgewezen? Wie heeft een Belgisch model afgewezen? Wie moet hier boeten?

b) als het echt niet kan, in afweting dat de onderhandelingen met de eu zijn afgeblazen, moet Turkije Cyprus annexeren. Punt, andere lijn.

De Armeense genocide

De Armeniërs in het Ottomaanse Rijk hebben een harde deportatie meegemaakt. Volgens sommige historici is het een deportatie en volgens de anderen weer niet. Over deze kwestie is er genoeg gepost op politics.be. Als de Turken, miljoenen onschuldige Armeniërs hebben vermoord, mijn excuses .. Maar wat voor reactie verwachten de Armeniërs van mij als er massagraven worden ontdekt in Erzurum, Van, ... van de Turken. Of wat zij de Azeris hebben aangedaan ?? Kinderen,vrouwen,bejaarden eerst mishandelen door hun ogen,geslachtsdelen eruit te halen en dan levend te verbranden. Ik fake niet, dat heeft

een Libaneze Armeniërs in zijn boek geschreven, hij was ooggetuige. Ik wil ook niet te emotioneel doen ... Maar ik wil gewoon zeggen wat ik van de Armeens Dashnaks vind.

we gaan voor oplossingen:

Turkije gaat zijn contacten met de Illuminati verbreken .. Dat Turkije de Armeense Genocide (als het een genocide is) officieel niet erkend ligt niet aan de Turkse diplomatie. Turkse diplomaten kunnen hun pipi nog niet zelf doen. Ik denk dat degene die Turkije besturen, achter dat politiek zitten. Nu gaan jullie zich vragen wat voor belang ze daarbij hebben .. Wel, wat als er een film wordt gemaakt iets in de aard van 'the pianist', 'Schindlers list',... maar dan over de Armeense genocide en niet over de oeroude Holocaust

kunnen jullie zich voorstellen. Genocide op de joden zal men stilletjes beginnen vergeten of minder belangrijk vinden. Aangezien die van Armeniërs al 90 jaar vergeten is. Stel jullie voor, kaboem .. hottest news ... Sensatie zal dat worden!!!!

Ik wil dat Turkije met Armenie terug goede relaties heeft. Ze (Illuminati) isoleren Armenië teveel. Armeense regering is schijnregering, de diaspora regeert over Armenië. Mensen in Cali, Frankrijk storten geld op Armenian Government in ruil dat ze harde taal spreken tegen Turkije. Na de aanlag van btc-pijplijn heeft Armenië weer heel veel verloren. Nu zijn ze van plan om spoorweg te laten bouwen, dat via Azerbaijan en Georgië Turkije bereikt. Dat is dus onnodig moeilijk maken. Terwijl er een spoorweg bestaat tussen Turkije en Armenië.

Turkse en Armeense archeologen moeten samenwerken. Westerse historici mogen daar actief zijn maar moeten niet!

Analyses zijn gemaakt door EL TURCO.



































































Before any edits, post was:
--------------------------------

Wat kan er allemaal in Turkije veranderen?

Ik, als een Belg van Turkse komaf, voel me gedwongen om jullie meer in te lichten over Turkije.

1) Turkije en EU

Turkse tegenstem:

Ze houden ons al jaren in de wachtkamer.

-Turkije van 40 jaar geleden had het op economische vlak veel beter dan zuid- en oost-europese landen.

We moeten ook rekening houden dat de EU van toen maar een economische

verbond was. Nu nog maar soit.

Is de Eu tegen de Turkse waarden en normen?

-In sommige Turkse steden is Ickembe Corbasi* verboden (soep met dierenmaag) en Kokoreç* (gemaakt van dierenmaag).

Omdat het niet mag van EU. Alsof dat Turkije lid is geworden. Als er nu eens daarover referendum wordt gehouden dan zegt de overgrote meerderheid van de Turken 'neen' tegen de eu!

*maar de smaak is heerlijk; als jullie mij toen keer free pita kaartjes geven of één vrijkaartje voor Kokoreç+Ickembe, dan kies is voor de laatste, zonder enig twijfel! Op voorwaarde dat ze hygiëniek blijven natuurlijk. Ze moeten zorgvuldig zijn bij het bereiden van zulke maaltijden ...

Waarom moet Turkije lid worden van de EU?

-Een land dat produceert kan niet 'sukkelen'. Turken moeten produceren. De aanwezigheid van maffia, parasieten, sektes ... kan geen belemmering zijn. Italië is een goed voorbeeld daarvan.

-Wat heeft EU Turkije nog te bieden anno 2005. Europa heeft nogmaals getoond dat ze onderling niet kunnen overeenkomen.

Maw, op politiek vlak heeft de EU toch niet zoveel te bieden ... Buiten hier en daar paar wetten uitvoeren die ze 'gezamelijk' hebben

goedgekeurd. Ik stel men eigen nu de vraag, waarom forceert Turkije dan nog om volwaardig lid te worden? Als Turkije toch lid zou worden, zullen ze de Turkse boeren toch niet evenveel laten profiteren van de subsidies. Aangezien er in Turkije nog miljoenen mensen in de primaire sector zijn ... De strijd van de Polen om gelijke subsidies te krijgen verwacht ik van de Turkse politici niet, ze zijn daarvoor te slim!

Vormt de AKP gevaar voor de scheiding tussen moskee en staat?

Nu Recep Tayyip Erdogan* aan de macht is, gaat hij proberen om de macht van het Turkse leger in te perken. Onder het mom van de Europese criteria gaat hij dat doen. Zo zullen meesten onder jullie denken. In Turkije is dat onmogelijk. Het leger wordt gecoördineerd door externe krachten. Erdogan beseft dat ook. De verhouding tussen het leger en Erdogan & Co is momenteel perfect. De militairen vragen geld om techs die ze willen aankopen en zolang ze krijgen wat ze willen is het in orde.Het geld komt toch van de bevolking .. Ik vind het persoonlijk een domme investering. Een land als Turkije moet geen stingers, f-16's, helicopters, tanks produceren met de bedoeling ze te verkopen. Neen, Turkije kan dat niet permitteren. Turkije is geen Israel. Nu er zoveel mensen in armoede leven. Dan zeggen ze van, wat als de Grieken ons aanvallen .. Dan (een grote dan) zullen we net als in 1922 met catapult en stenen in ons handen strijd voeren tegen de vijand ... Turkse bevolking bestaat voornamelijk uit jonge mensen. Ze kunnen dat geld beter in het onderwijs steken.

*Erdogan is hard verandert. Hij heeft afstand genomen van zijn achterban. Hij luistert zelfs niet meer naar zijn ex-leider, Necmettin Erbakan. Toen hij de Israelische regering had verweten van staatsterreur hebben ze hem in de cabines goed 'geknuffeld'. Sindsdien hoor ik hem niet 'zagen' over Israel-Palestina conflict.

Ik haat de EU niet. Ik wil dat Turkije goede connecties heeft met GB, Duitsland, Italië, ... Op economisch vlak, vollenbak samenwerken ... Op politiek vlak kunnen jullie jestes verwachten .. Maar eigenlijk ben ik daartegen. Zelfs in Antwerpen-Noord zijn er Koerdische verenigingen die tol betalen aan pkk. Officieel staat pkk op het EU & usa lijstje van de terroristen groeperingen maar tjah

...

De Koerden

Het is een feit dat er problemen zijn tussen de Koerden en het Turkse leger. Maar ik zal beginnen bij het begin. Toen Atatürk de republiek had uitgeroepen dacht hij van: de Koerden moeten ook genieten van een moderne,westerse systeem. Hij geloofde erin dat de Koerden later zouden assimileren in de maatschappij. Het zijn tenslotte twee bevolkingsgroepen van dezelfde geloof.

Na de dood van Ataturk ging alles mis, wat Atatürk 70 jaar geleden deed, kunnen ze blijkbaar nu nog altidj niet volgen in Turkije. Ismet Inönü voerde kont-lik politiek. Op de vredesverdragen gaf hij alle eilanden op de Egeïsche Zee weg aan de Grieken. Gevolg is dat er nu problemen zijn met Griekenland (eilanden, vliegtuigen, ...). Een ander fout van Ismet de Koerd, was het heropenen van Lodges. Atatürk had alle Masonlodges dichtgedaan wegens landverraad (Turkse Lodges waren onderheving aan de Lodges in Italië en die zijn op hun beurt .. ga maar verder tot je het vind).

Vredelievende mensen pleegden hun eerste coup d'état in 1960. Toen was er in Turkije, moslimland, oproep tot gebed of ezan verboden. In een land waar 95% v/d bevolking moslim is vind ik het toch beetje straf. Adnan Menderes heeft daar een einde aan gemaakt. Hij heeft nog een taboe doorgebroken, bouwen van een moskee was ook al verboden. Maar hij was een doorzetter, hij heeft heel veel fabrieken laten zetten. Op een bepaald moment had hij het door dat de Illuminati tegen een stabiel Turkije in de regio was. Toen zocht hij toenadering tot de Sovjets en Coup d'état was dan een feit. Adnan werd geëxecuteerd.

Als jullie nu het verband niet kunnen leggen tussen Illuminati en Koerden, ga ik jullie helpen. Achter de tweede staatsgreep die in 1980 plaatsvond stonden dezelfde mensen, de Illuminati. Staatsgreep betekende letterlijk: 'jullie hebben teveel rechten, teveel democratie is niet gezond, .. rechten van de Koerden, linksen en rechtsen werden allemaal ontnomen. Ze werden allemaal doodgemarteld. Zonder enig discriminatie. De cipiers werden zelfs geïmporteerd van een ander land. Eentje van de honderden martelingen kan ik nog altijd niet vergeten. Hij kreeg een stamp tegen zijn hoofd, toen hij aan het bidden was. Zijn hoofd botste tegen de stoel. Seccade (stuk stof waarop moslims bidden) was gekleurd met bloed en hij was terplekke dood. Nee, we mogen hem geen dode noemen, hij was een martelaar. Of de executie van de 12 dappere nationalisten.

Na de staatsgraap van 1980, hebben de Koerden zware aanslagen gepleegd tegen de Turkse doelwitten.

oplossing:

We moeten verder dan ons neus kijken. Ik begrijp de mensen die Kirkoek, Mousoul willen claimen. Het zijn steden waar de meerderheid eeuwenlang uit de Turk(men)en bestond. Nog in 1930 telde Kirkoek meer Turkmenen dan Koerden. De Britten gaven hebben het van ons afgepakt, al goed, dan hadden we dubbel zoveel problemen (:kutsmiley:-).

Zelfde met Malatya, Sanliurfa, Diyarbakir (het zijn steden in het oosten van Turkije) zijn nu steden met de Koerdische meerderheid. Stilaan maar zeker rukken ze op. Ankara bestaat voor 1/3 uit Koerden gevolgd door Istanbul ea.

Turkije moet klare taal spreken. De Koerden moeten kiezen tussen Turkije of Koerdistan. Er is wel een groot probleem. Bij het bestrijden van Koerdische terreur zijn er tienduizenden slachtoffers gevallen. Ik heb tientallen beelden gezien van moeders die hun enigste zoon hebben opgeofferd. Er zijn nog duizenden anderen. Ik heb bijzonder veel begrip voor zulke mensen. Dus, elke Koerd die de grens illegaal wilt oversteken moet ter plekke doodgeschoten worden.

Dat er nu Koerden zijn in Anatolia is te denken aan de overwinning van Sultan Alp Arslan in de slag bij Manizkert in 1071. Toen wilde Alp Arslan Anatolië islamiseren, hij liet de Koerden zonder visum zich vestigen op Anatolië. Koerden, solidair zijn éh.

Ik vraag nog iets van onze Koerdische broeders, keep it kosjer (helal).

De Israeliërs willen een Groot-Israel hebben dat zich uistrekt van de Nijl tem de Eufraat. Ik heb al ooit gepost dat er zwangere vrouwen van Israel naar Turkije kwamen om hun kind als geboortestad Sanliurfa te laten toewijzen. De Israelische aandeel in de GAP-project is geen geheim meer. Dat ze de Koerden jarenlang hebben gesteund geven ze het eindelijk zelf ook toe. Ik wil verwijzen naar het boek van Shalom Nakdimon; Mossad in Irak en in het Midden-Oosten.

De waarheid kwetst.

De laatste coup d'état is in 1996 gepleegd. Tienduizenden studenten mogsten de universiteiten niet meer binnen. In Turkije studeren is niet te vergelijken met hier. Daar hebben ze geen kinderbijslagen, studietoelagen, RSZ (hebben wel iets in de aard maar is niet te vergelijken met wat we hier hebben). Beide ouders moeten daar werken om hun kinderen een goede onderwijs te bieden. Ze werden allemaal afgewezen omdat ze hoofddoek hadden. De masonieke media was niet te spreken. Volgens de grootste Turkse krant Hürriyet was dat een schande, in het land van Atatürk is er geen plaats voor hoofddoek. Ieder meisje met hoofddoek was plots fundamentalist geworden. Groot deel van de ouders stonden hun dochters toe om maar zonder hoofddoek de universiteiten te entreren maar dan wilden de dochters hun hoofddoek niet uitdoen! Emancipatie, je weet wel.

noot: In Turkije hebben we paar Israelische voetballers gehad waaronder Haim Revivo. Hij kwam van Celta de Vigo naar Fenerbahçe.

Ik heb niets tegen hem. Hij was sympathiek. Turkse journalisten vroegen of het waar was dat hij naar andere ploeg wilde

vertrekken, journalist baseerde zich wat de Turkse roddelkranten schreven ..

Zijn antwoord was: "van wat er op Turkse kranten staat moet je alleen de datum geloven" Wel, nu back to the reality. Op zaterdagavond speelde Revivo geen voetbal .. Dat viel sommige kranten op .. Week later speelde hij wel, had zeker boodschap gekregen. Vreemd genoeg hadden we niks van Hürriyet gehoord. Nog iets, iets vers, momenteel is er een Israelische voetballer actief bij Kayserispor. De ploeg had vorig jaar moeilijk seizoen achter de rug. Ik geloof op de 32ste speeldag (toen waren ze nog op de 16de plaats) hadden een zeer belangrijke match, kwestie van in de pot blijven. Toen vroeg Balili toestemming van de club om op die dag te bidden. Dat was een zeer belangrijke dag voor de joden. De clubbestuur gaf hem toestemming en terecht vind ik. Hürriyet, krant dat opgericht is door Sedat Simavi, een jood. Grappigste is dat op het eerste pagina van de krant zie je dan foto'ke van Atatürk waaronder staat dat 'Türkiye Türklerindir', 'Turkije is van de Turken'. Neen, Turkije is van iedereen die van Turkije houdt !!!

Dezelfde krant had haatcampagne opgestart tegen Hakan Sukur omdat hij dagelijks bidt. Omdat hij naar vrijdagsgebed gaat. Omdat hij tijdens de ramadan vast ... Omdat hij contacten heeft met Imams maakte Hürriyet hem het leven zuur!!!

Typisch Turkije!!

Van buiten denken jullie dat de Turkse generaals allemaal nationalisten zijn ... Helemaal niet, ze kunnen enkel en alleen druk uitoefenen op de Koerden. Op andere kwesties zijn ze doofstom. Kan ook zijn dat onze bondgenoten hen op andere vlakken 'alleen' laten. In principe spelen onze bondgenoten dubbel met ons. Shtt, straks plegen ze nog een staatsgreep.

Cyprus-kwestie

korte overzicht

In Cyprus leven er twee bevolkingsgroepen. Namelijk Turken en Grieken, het zijn geen grote vrienden. Toen het Ottomaanse Rijk gedwongen was om Cyprus weg te geven vreesden Turks-Cyprioten om hun leven en migreerden tienduizenden naar Turkije. Er waren altijd onlusten tussen de Grieken die in meerderheid waren en de Turken in de minderheid. Britten waren daar alleen maar om hun eigen belangen te verdedigen.

De Grieken waren niet te spreken om Britse aanwezigheid op het eiland. Na de militaire staatsgreep in Griekenland migreerden naar schatting 80 000 Grieken naar Cyprus.

Nu de Grieken echt in overgrote meerderheid waren. Hadden ze zin om Turken in de pan te hakken. Grieken deden alsof er geen Zurich Agreement was http://www.cypnet.com/.ncyprus/history/republic/index.html.

Er zijn walgelijke moorden gebeurd op de mensheid. Geen enkel van de kindjes op de foto zijn nu levend http://www.otuken.org/arsiv/haber/birdahaasla-1.htm. Hoe wreed

de Turkse parachutist werd afgemaakt toen hij op de Griekse grondgebied viel.

Of het verhaal van een Koerdische Turk; hij was zwaargewond, zijn vrienden vroegen aan hem; wat is je laatste wens ... geef me een sigaret en na het roken van de sigaret was hij dood en was dus martelaar geworden.

Ik wil hier niet beweren dat de Turken niets hebben gedaan. Maar wat Turkije deed was een reactie op de staatsgreep van de Grieks-Cyprioten. Toen dreigden onze bondgenoten(Usa); Sultan Ahmet te bombarderen en Turkije werd een wapenembargo opgelegd. Kom van wapenembargo sterf je niet. Maar de Sovjets maakten aanspraak op Turks grondgebied.

vredesgesprekken

De Grieken zien de Turken niet als aparte volk maar als hun minderheid. Ik begrijp de Turks-Cyprioten heel goed, eens de Turkse leger weg is hakken ze hen terug in de pak. Elke keer hebben de Grieken vredesplannen geblokkeerd. Dat heeft ex-premier van Cyprus Klerides NA zijn aftrede toegegeven. "wat we deden was heel simpel, Denktash voorstellen als 'Mr No' aan de internationale pers. We hebben altijd gevochten voor onze belangen en hebben niets prijsgegeven" Van onze Israelische bondgenoten hebben we natuurlijk geen steun gekregen.

Denktash is niet onsterfelijk. Hij heeft nu afgetreden en is vervangen door Talat. Hij wilt COMPROMIS bereiken. Er was is een Annan-plan voorgesteld. Dat plan moest het mogelijk maken dat twee totaal verschillende bevolkingsgroepen samen moesten wonen. De Grieken, toen waren ze zeker van EU-lidmaatschap, waarom zouden ze IETS weggeven aan de Turken (hadden alles binnen) stemden natuurlijk massaal tegen de plan. Turks deel stemde massaal voor, maar who gives a fuck ... Degene die de Grieken zonder 'vrede' op het eiland hebben toegelaten hebben een misdaad geplegen tegen de mensheid.Wie was weeral de dupe? Jarenlang embargo meegemaakt. Ze zijn met zijn allen naar Groot-Britannië verhuisd .. De overgeblevene zijn bejaarden, werkmannen, korton niet de mensen die ze nodig hebben. Ze hebben geen enkel steun gekregen van de Westen. Ik heb het over de bewoners van Cyprus. Dat er een staatsgreep was gebeurd, dat Turkije daar zich vestigde ... Maar wat was hier de schuld van de Turks-Cyprioten???

oplossing:

a) er moet internationale druk uitgeoefend worden op Papadapoulos. Hij heeft het altijd over de meerderheid van de Grieken, hij lacht elke keer de Turken uit van dat ze nooit geaccepteerd zullen worden. Wie heeft hier het Zwitsers model afgewezen? Wie heeft een Belgisch model afgewezen? Wie moet hier boeten?

b) als het echt niet kan, in afweting dat de onderhandelingen met de eu zijn afgeblazen, moet Turkije Cyprus annexeren. Punt, andere lijn.

De Armeense genocide

De Armeniërs in het Ottomaanse Rijk hebben een harde deportatie meegemaakt. Volgens sommige historici is het een deportatie en volgens de anderen weer niet. Over deze kwestie is er genoeg gepost op politics.be. Als de Turken, miljoenen onschuldige Armeniërs hebben vermoord, mijn excuses .. Maar wat voor reactie verwachten de Armeniërs van mij als er massagraven worden ontdekt in Erzurum, Van, ... van de Turken. Of wat zij de Azeris hebben aangedaan ?? Kinderen,vrouwen,bejaarden eerst mishandelen door hun ogen,geslachtsdelen eruit te halen en dan levend te verbranden. Ik fake niet, dat heeft

een Libaneze Armeniërs in zijn boek geschreven, hij was ooggetuige. Ik wil ook niet te emotioneel doen ... Maar ik wil gewoon zeggen wat ik van de Armeens Dashnaks vind.

we gaan voor oplossingen:

Turkije gaat zijn contacten met de Illuminati verbreken .. Dat Turkije de Armeense Genocide (als het een genocide is) officieel niet erkend ligt niet aan de Turkse diplomatie. Turkse diplomaten kunnen hun pipi nog niet zelf doen. Ik denk dat degene die Turkije besturen, achter dat politiek zitten. Nu gaan jullie zich vragen wat voor belang ze daarbij hebben .. Wel, wat als er een film wordt gemaakt iets in de aard van 'the pianist', 'Schindlers list',... maar dan over de Armeense genocide en niet over de oeroude Holocaust

kunnen jullie zich voorstellen. Genocide op de joden zal men stilletjes beginnen vergeten of minder belangrijk vinden. Aangezien die van Armeniërs al 90 jaar vergeten is. Stel jullie voor, kaboem .. hottest news ... Sensatie zal dat worden!!!!

Ik wil dat Turkije met Armenie terug goede relaties heeft. Ze (Illuminati) isoleren Armenië teveel. Armeense regering is schijnregering, de diaspora regeert over Armenië. Mensen in Cali, Frankrijk storten geld op Armenian Government in ruil dat ze harde taal spreken tegen Turkije. Na de aanlag van btc-pijplijn heeft Armenië weer heel veel verloren. Nu zijn ze van plan om spoorweg te laten bouwen, dat via Azerbaijan en Georgië Turkije bereikt. Dat is dus onnodig moeilijk maken. Terwijl er een spoorweg bestaat tussen Turkije en Armenië.

Turkse en Armeense archeologen moeten samenwerken. Westerse historici mogen daar actief zijn maar moeten niet!

Analyses zijn gemaakt door EL TURCO.

Shizie
4 augustus 2005, 11:15
De kans dat Turkije lid wordt van de EU neemt met de dag af :)

gelukkig maar :D:D:D

JusticeLover
4 augustus 2005, 11:17
De kans dat Turkije lid wordt van de EU neemt met de dag af :)

gelukkig maar :D:D:D

Zeer juist.

Shizie
4 augustus 2005, 11:41
Blij dat wij hier niet verschillen... maar ik vrees ervoor dat er veel turken zijn die dromen om bij de EU te geraken.

Turkije heeft minderwaardige industrie; veel armoede; laagopgeleid volk etc.. de enige troeven zijn toerisme en strategische ligging.

Anyway, als je lang genoeg blijft herhalen dat ge trots bent omwille van uw afkomst dan ga je het ook op termijn zelf geloven... keep up the good job

Groentje-18
4 augustus 2005, 11:42
Om te beginnen: ik vind het een zeer interessante topic en ik hoop dat het publiek hierdoor veel beter wordt geïnformeerd over Turkije.

En ik heb eerlijk gezegd nog niet alles gelezen (maar ga dat wel nog doen) maar wil al enkele dingen toevoegen:

1. In Turkije is het normaal dat de arbeiders 14 of 20 (!) uur per dag werken! Dat was hier zelfs niet het geval vlak na de industriële revolutie maar heeft toch geleid tot grote opstanden en het ontstaan van vakbonden en een arbeiderspartij. In Turkije is dat niet het geval. De oorzaak? Officiëel mag men maar 8 uur werken en de rest zijn overuren en worden extrabetaald maar in Turkije is er geen arbeidsinspectie... en de arbeidsmarkt is er groot, met alle gevolgen (misbruik) van dien.
Ik hoop dat iedereen beseft welke impact dit heeft namelijk mensen zijn die 20 uur per dag moeten werken wil dat zeggen werken 3 shifts!! Er konden dus daarvoor bijna 3 mensen tewerkgesteld worden in plaats van één! En dus potentiëel 3 gezinnen meer gevoed en 2 werklozen minder.
Deze onmenselijke tewerkstellingsnormen hebben dus niet alleen ernstige gevolgen voor de persoon in kwestie (die niets onderneemt want hij is maar al te blij dat hij werkt heeft, het is dat of niets) maar hebben ook tot het gevolg dat de tewerkstellingsgraad laag kan blijven, en de werkloosheid dus hoog blijft!
Als Turkije tot de EU toetreedt kunnen wij daar iets aan doen!

2. Als mensen in Turkije naar Groot - Brittannië, België, Nederland of Frankrijk wilen komen moeten ze 2000 euro betalen voor een visum !!!
Terwijl ik dacht dat 'everyone equal was'?
Wat vinden jullie dan van de Europese naleving van de 'mensenrechten' ??

3. Nogmaals: Kerk (in casu, moskee) en staat zijn strikt gescheiden in Turkije. Het is dus een uiterst progressief Arabisch land.

4. Er leven grote misverstanden over België in Turkije (en in alle andere Arabisch landen), hun wordt een hemel op aarde beeld voorgeschoteld dat natuurlijk niet strookt met de realiteit. Dat beeld wordt hoog gehouden door de Turken of Marokkanen die naar België geëmigreerd zijn en zeggen dat het er goed is (lees: stoefen over België), terwijl ze meestal in werkelijkheid spijt hebben van hun vertrek uit hun geboorteland, en dat geldt zeker voor hun kinderen die hun thuisland nog meer missen. (Dit blijkt uit longitudinaal onderzoek). In de Arabische landen heeft men geen idee van de stress en het vervuilde milieu dat hun hier te wachten staat, en nog minder van het racisme dat hier heerst natuurlijk. ...
Zouden ze een objectief beeld van België hebben dan verkleint volgens mij de kans serieus dat ze hier ooit naar toe zouden willen komen ... (moesten sommigen daar bang voor zijn).

En dan nog een vraag ... heeft er iemand een goed zicht op wat de Turken eigenlijk willen? Lid worden van de EU of niet?
En ten tweede: het potentiëel lidmaatschap betreft toch heel Turkije en niet alleen het Europees deel hé?

JusticeLover
4 augustus 2005, 11:45
Blij dat wij hier niet verschillen... maar ik vrees ervoor dat er veel turken zijn die dromen om bij de EU te geraken.

Turkije heeft minderwaardige industrie; veel armoede; laagopgeleid volk etc.. de enige troeven zijn toerisme en strategische ligging.

Anyway, als je lang genoeg blijft herhalen dat ge trots bent omwille van uw afkomst dan ga je het ook op termijn zelf geloven... keep up the good job

lol

Ik zou dat niet zo snel zeggen. Noem jij elektrische apparaten(vnl, tv,witte producten, .., auto's en wapenindustrie minderwaardig???

Laagopgeleid .. Al goed dat ze nooit kunnne bijleren ...

Troeven? Teveel jonge mensen. Strategische ligging my ass ...

Ik heb altijd geloofd ...:roll:
Edit:After edit by EL TURCO on 04-08-2005 at 12:52
Reason:
--------------------------------

Blij dat wij hier niet verschillen... maar ik vrees ervoor dat er veel turken zijn die dromen om bij de EU te geraken.

Turkije heeft minderwaardige industrie; veel armoede; laagopgeleid volk etc.. de enige troeven zijn toerisme en strategische ligging.

Anyway, als je lang genoeg blijft herhalen dat ge trots bent omwille van uw afkomst dan ga je het ook op termijn zelf geloven... keep up the good job

lol

Ik zou dat niet zo snel zeggen. Noem jij elektrische apparaten(vnl, tv,witte producten, .., auto's en wapenindustrie minderwaardig???

Laagopgeleid .. Al goed dat ze nooit kunnne bijleren ...

Troeven? Teveel jonge mensen. Strategische ligging my ass ...

Ik heb altijd geloofd ...:roll:

Before any edits, post was:
--------------------------------

Blij dat wij hier niet verschillen... maar ik vrees ervoor dat er veel turken zijn die dromen om bij de EU te geraken.

Turkije heeft minderwaardige industrie; veel armoede; laagopgeleid volk etc.. de enige troeven zijn toerisme en strategische ligging.

Anyway, als je lang genoeg blijft herhalen dat ge trots bent omwille van uw afkomst dan ga je het ook op termijn zelf geloven... keep up the good job

lol

Ik zou dat niet zo snel zeggen. Noem jij elektrische apparaten(vnl, tv,witte toestellen, .., auto's en wapenindustrie minderwaardig???

Laagopgeleid .. Al goed dat ze nooit kunnne bijleren ...

Troeven? Teveel jonge mensen. Strategische ligging my ass ...

Ik heb altijd geloofd ...:roll:

JusticeLover
4 augustus 2005, 11:52
Om te beginnen: ik vind het een zeer interessante topic en ik hoop dat het publiek hierdoor veel beter wordt geïnformeerd over Turkije.

Nice

En ik heb eerlijk gezegd nog niet alles gelezen (maar ga dat wel nog doen) maar wil al enkele dingen toevoegen:

1. In Turkije is het normaal dat de arbeiders 14 of 20 (!) uur per dag werken! Dat was hier zelfs niet het geval vlak na de industriële revolutie maar heeft toch geleid tot grote opstanden en het ontstaan van vakbonden en een arbeiderspartij. In Turkije is dat niet het geval. De oorzaak? Officiëel mag men maar 8 uur werken en de rest zijn overuren en worden extrabetaald maar in Turkije is er geen arbeidsinspectie... en de arbeidsmarkt is er groot, met alle gevolgen (misbruik) van dien.

Ik denk van niet. Ik was nog vorig maand in Turkije. Meeste arbeiders zijn lamzakken. Ach, die ambtenaren .. Drinken 20 kopjes koffie en kletsen heel de dag .. Profiteurs zijn die ja

Zoveel misbruik maakt men niet .. Maar u mag altijd specifieker zijn. Heb je het over construction business, gold mining, ... ?

Ik hoop dat iedereen beseft welke impact dit heeft namelijk mensen zijn die 20 uur per dag moeten werken wil dat zeggen werken 3 shifts!! Er konden dus daarvoor bijna 3 mensen tewerkgesteld worden in plaats van één! En dus potentiëel 3 gezinnen meer gevoed en 2 werklozen minder.
Deze onmenselijke tewerkstellingsnormen hebben dus niet alleen ernstige gevolgen voor de persoon in kwestie (die niets onderneemt want hij is maar al te blij dat hij werkt heeft, het is dat of niets) maar hebben ook tot het gevolg dat de tewerkstellingsgraad laag kan blijven, en de werkloosheid dus hoog blijft!
Als Turkije tot de EU toetreedt kunnen wij daar iets aan doen!

2. Als mensen in Turkije naar Groot - Brittannië, België, Nederland of Frankrijk wilen komen moeten ze 2000 euro betalen voor een visum !!!
Terwijl ik dacht dat 'everyone equal was'?
Wat vinden jullie dan van de Europese naleving van de 'mensenrechten' ??

Ze vragen te weinig, imho. Als je 2000 EUR kunt sparen waarom blijf je dan niet in Turkije?

3. Nogmaals: Kerk (in casu, moskee) en staat zijn strikt gescheiden in Turkije. Het is dus een uiterst progressief Arabisch land. :roll: :roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::r oll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::rol l::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

4. Er leven grote misverstanden over België in Turkije (en in alle andere Arabisch landen), hun wordt een hemel op aarde beeld voorgeschoteld dat natuurlijk niet strookt met de realiteit. Dat beeld wordt hoog gehouden door de Turken of Marokkanen die naar België geëmigreerd zijn en zeggen dat het er goed is (lees: stoefen over België), terwijl ze meestal in werkelijkheid spijt hebben van hun vertrek uit hun geboorteland, en dat geldt zeker voor hun kinderen die hun thuisland nog meer missen. (Dit blijkt uit longitudinaal onderzoek). In de Arabische landen heeft men geen idee van de stress en het vervuilde milieu dat hun hier te wachten staat, en nog minder van het racisme dat hier heerst natuurlijk. ...
Zouden ze een objectief beeld van België hebben dan verkleint volgens mij de kans serieus dat ze hier ooit naar toe zouden willen komen ... (moesten sommigen daar bang voor zijn).


En dan nog een vraag ... heeft er iemand een goed zicht op wat de Turken eigenlijk willen? Lid worden van de EU of niet?
En ten tweede: het potentiëel lidmaatschap betreft toch heel Turkije en niet alleen het Europees deel hé?

Shizie
4 augustus 2005, 12:12
lol

Ik zou dat niet zo snel zeggen. Noem jij elektrische apparaten(vnl, tv,witte producten, .., auto's en wapenindustrie minderwaardig???

Laagopgeleid .. Al goed dat ze nooit kunnne bijleren ...

Troeven? Teveel jonge mensen. Strategische ligging my ass ...

Ik heb altijd geloofd ...:roll:

Domme arbeiders die aan de band ford translit assembleren is inderdaad minderwaardig. Dit kan men zelfs in Afrika doen.
Als jullie ZELF ooit een auto ontwikkelen en produceren die mijn bmw kan vervangen ga ik mijn woorden terugnemen :)

JusticeLover
4 augustus 2005, 12:19
Domme arbeiders die aan de band ford translit assembleren is inderdaad minderwaardig. Dit kan men zelfs in Afrika doen.
Als jullie ZELF ooit een auto ontwikkelen en produceren die mijn bmw kan vervangen ga ik mijn woorden terugnemen :)

Heb jij ook een bmw? :-D

Ze doen meer dan alleen assembleren ...

Waarom zefls, waarom zie je de afrikanen als untermenschen? Een neger heeft niet zelf gekozen om als neger op aarde te komen. Plus die mensen hebben daar ZIEKTES, ARMOEDE, HONGER, ..

Ik zou men bakkes want den deze begint kwaad te worden

Shizie
4 augustus 2005, 12:23
Heb jij ook een bmw? :-D

Ze doen meer dan alleen assembleren ...

Waarom zefls, waarom zie je de afrikanen als untermenschen? Een neger heeft niet zelf gekozen om als neger op aarde te komen. Plus die mensen hebben daar ZIEKTES, ARMOEDE, HONGER, ..

Ik zou men bakkes want den deze begint kwaad te worden

ja :) prachtige wagen; als alles goed gaat bestel ik binnekort de nieuwe 3 serie.. ;)

El Turco; dit is een forum over politiek. Ik word ook kwaad over bepaalde uitlatingen van bepaalde mensen; maar probeer me te kalmeren.. iedereen zijn mening..

JusticeLover
4 augustus 2005, 12:23
Gelieve on-topic te blijven.

Shizie
4 augustus 2005, 12:35
Heb jij ook een bmw? :-D

Ze doen meer dan alleen assembleren ...

Waarom zefls, waarom zie je de afrikanen als untermenschen? Een neger heeft niet zelf gekozen om als neger op aarde te komen. Plus die mensen hebben daar ZIEKTES, ARMOEDE, HONGER, ..

Ik zou men bakkes want den deze begint kwaad te worden

gelieve on topic te blijven ;)

Groentje-18
4 augustus 2005, 12:47
Euhm ...

Ik had wat meer reactie verwacht ...
op mijn vragen.
En vindt u Turkije zelf niet het meest progressieve Arabishe land? Welk dan wel?

Wie werkt voor de Turkse overheid , ambtenaren dus, werkt inderdaad maar 8 uren per dag, helaas zijn zij niet in de meerderheid denk ik.

Ik heb het specifiek over werken in de toeristische sector. Van de andere sectoren ben ik niet op de hoogt, maar ik kon tussen de regels door lezen dat het daar niet veel beter was.
Officiëel werkt iedereen 8 uur per dag, maar in feite gebeurt dat alleen bij degene die voor de overheid werken ... omdat ergens anders geen controle is.

En geen controle op iets waar geld mee te verdienen is, leidt meestal tot uitwassen.
Edit:After edit by Groentje-18 on 04-08-2005 at 13:50
Reason:
--------------------------------

Euhm ...

Ik had wat meer reactie verwacht ...
op mijn vragen.
En vindt u Turkije zelf niet het meest progressieve Arabishe land? Welk dan wel?

Wie werkt voor de Turkse overheid , ambtenaren dus, werkt inderdaad maar 8 uren per dag, helaas zijn zij niet in de meerderheid denk ik.

Ik heb het specifiek over werken in de toeristische sector. Van de andere sectoren ben ik niet op de hoogt, maar ik kon tussen de regels door lezen dat het daar niet veel beter was.
Officiëel werkt iedereen 8 uur per dag, maar in feite gebeurt dat alleen bij degene die voor de overheid werken ... omdat ergens anders geen controle is.

En geen controle op iets waar geld mee te verdienen is, leidt meestal tot uitwassen.
Edit:After edit by Groentje-18 on 04-08-2005 at 13:48
Reason:
--------------------------------

Euhm ...

Ik had wat meer reactie verwacht ...
Waarom beantwoordt u mijn vragen niet?
Vindt u Turkije zelf niet het meest progressieve Arabishe land?

Wie werkt voor de Turkse overheid , ambtenaren dus, werkt inderdaad maar 8 uren per dag, helaas zijn zij niet in de meerderheid denk ik.

Ik heb het specifiek over werken in de toeristische sector. Van de andere sectoren ben ik niet op de hoogt, maar ik kon tussen de regels door lezen dat het daar niet veel beter was.
Officiëel werkt iedereen 8 uur per dag, maar in feite gebeurt dat alleen bij degene die voor de overheid werken ... omdat ergens anders geen controle is.

En geen controle op iets waar geld mee te verdienen is, leidt meestal tot uitwassen.

Before any edits, post was:
--------------------------------

Euhm ...

U stelt me wel teleur. Ik had wat meer reactie verwacht ...
Waarom beantwoordt u mijn vragen niet?

Wie werkt voor de Turkse overheid , ambtenaren dus, werkt inderdaad maar 8 uren per dag, helaas zijn zij niet in de meerderheid denk ik.

Ik heb het specifiek over werken in de toeristische sector. Van de andere sectoren ben ik niet op de hoogt, maar ik kon tussen de regels door lezen dat het daar niet veel beter was.
Officiëel werkt iedereen 8 uur per dag, maar in feite gebeurt dat alleen bij degene die voor de overheid werken ... omdat ergens anders geen controle is.

En geen controle op iets waar geld mee te verdienen is, leidt meestal tot uitwassen.

JusticeLover
4 augustus 2005, 13:04
Euhm ...

Ik had wat meer reactie verwacht ...
op mijn vragen.
En vindt u Turkije zelf niet het meest progressieve Arabishe land? Welk dan wel?

Turkije is helemaal geen Arabische land. Zie www.ozturkler.com (http://www.ozturkler.com/)

Wie werkt voor de Turkse overheid , ambtenaren dus, werkt inderdaad maar 8 uren per dag, helaas zijn zij niet in de meerderheid denk ik.

Ik denk van wel ... Al ben ik niet zeker genoeg. Maar in Turkije hebben ze voor alles een verantwoordelijke!

Ik heb het specifiek over werken in de toeristische sector. Van de andere sectoren ben ik niet op de hoogt, maar ik kon tussen de regels door lezen dat het daar niet veel beter was.

Toeristische sector is niet permanent,éh. Het is toch normaal dat ze tijdens de seizoenen veel werken ...

Officiëel werkt iedereen 8 uur per dag, maar in feite gebeurt dat alleen bij degene die voor de overheid werken ... omdat ergens anders geen controle is.

Ik heb thuis schotel, ik kan 60 free Turkse zenders ontvangen. Ik kijk regelmatig naar het nieuws .. Maar ik weet niet alles. Ik geef je graag gelijk, in Turkije is er geen controle wat begrijpelijk is. Op het platteland zou dat alleszins begrijpelijk moeten zijn. Daar gaan ze hun winkeltje niet verlaten voor het donker is ...


En geen controle op iets waar geld mee te verdienen is, leidt meestal tot uitwassen.

Turkije is een belastingsparadijs. Buiten de ambtenaren en de fabriekwerkers betaalt ginder niemand de belasting die ze normaal gezien zouden moeten betalen.
Edit:After edit by EL TURCO on 04-08-2005 at 14:07
Reason:
--------------------------------

Euhm ...

Ik had wat meer reactie verwacht ...
op mijn vragen.
En vindt u Turkije zelf niet het meest progressieve Arabishe land? Welk dan wel?

Turkije is helemaal geen Arabische land. Zie www.ozturkler.com (http://www.ozturkler.com/)

Wie werkt voor de Turkse overheid , ambtenaren dus, werkt inderdaad maar 8 uren per dag, helaas zijn zij niet in de meerderheid denk ik.

Ik denk van wel ... Al ben ik niet zeker genoeg. Maar in Turkije hebben ze voor alles een verantwoordelijke!

Ik heb het specifiek over werken in de toeristische sector. Van de andere sectoren ben ik niet op de hoogt, maar ik kon tussen de regels door lezen dat het daar niet veel beter was.

Toeristische sector is niet permanent,éh. Het is toch normaal dat ze tijdens de seizoenen veel werken ...

Officiëel werkt iedereen 8 uur per dag, maar in feite gebeurt dat alleen bij degene die voor de overheid werken ... omdat ergens anders geen controle is.

Ik heb thuis schotel, ik kan 60 free Turkse zenders ontvangen. Ik kijk regelmatig naar het nieuws .. Maar ik weet niet alles. Ik geef je graag gelijk, in Turkije is er geen controle wat begrijpelijk is. Op het platteland zou dat alleszins begrijpelijk moeten zijn. Daar gaan ze hun winkeltje niet verlaten voor het donker is ...


En geen controle op iets waar geld mee te verdienen is, leidt meestal tot uitwassen.

Turkije is een belastingsparadijs. Buiten de ambtenaren en de fabriekwerkers betaalt ginder niemand de belasting die ze normaal gezien zouden moeten betalen.

Before any edits, post was:
--------------------------------

Euhm ...

Ik had wat meer reactie verwacht ...
op mijn vragen.
En vindt u Turkije zelf niet het meest progressieve Arabishe land? Welk dan wel?

Turkije is helemaal geen Arabische land. Zie www.ozturkler.com (http://www.ozturkler.com)

Wie werkt voor de Turkse overheid , ambtenaren dus, werkt inderdaad maar 8 uren per dag, helaas zijn zij niet in de meerderheid denk ik.

Ik denk van wel ... Al ben ik niet zeker genoeg. Maar in Turkije hebben ze voor alles een verantwoordelijke!

Ik heb het specifiek over werken in de toeristische sector. Van de andere sectoren ben ik niet op de hoogt, maar ik kon tussen de regels door lezen dat het daar niet veel beter was.

Toeristische sector is niet permanent,éh. Het is toch normaal dat ze tijdens de seizoenen veel werken ...

Officiëel werkt iedereen 8 uur per dag, maar in feite gebeurt dat alleen bij degene die voor de overheid werken ... omdat ergens anders geen controle is.

Ik heb thuis schotel, ik kan 60 free Turkse zenders ontvangen. Ik kijk regelmatig naar het nieuws .. Maar ik weet niet alles. Ik geef je graag gelijk, in Turkije is er geen controle wat begrijpelijk is. Op het platteland zou dat alleszins begrijpelijk moeten zijn. Daar gaan ze hun winkeltje verlaten voor het donker is ...


En geen controle op iets waar geld mee te verdienen is, leidt meestal tot uitwassen.

Turkije is een belastingsparadijs. Buiten de ambtenaren en de fabriekwerkers betaalt ginder niemand de belasting die ze normaal gezien zouden moeten betalen.

styllo_ben
4 augustus 2005, 14:07
...En vindt u Turkije zelf niet het meest progressieve Arabishe land? Welk dan wel?...

Hou op Turkije een Arabisch land te noemen!!! Want dat is het niet. Turken en Arabieren hebben, buiten geloof, niks maar dan ook niks gemeenschappelijks. Het zijn totaal twee andere volkeren: Turken zijn afkomstig van de steppen van centraal-Azië, Arabieren zijn woestijnmensen vanuit de gelijkgenaamde Arabisch schiereiland.

parcifal
4 augustus 2005, 14:19
Hou op Turkije een Arabisch land te noemen!!! Want dat is het niet. Turken en Arabieren hebben, buiten geloof, niks maar dan ook niks gemeenschappelijks. Het zijn totaal twee andere volkeren: Turken zijn afkomstig van de steppen van centraal-Azië, Arabieren zijn woestijnmensen vanuit de gelijkgenaamde Arabisch schiereiland.

Hoe moeten we het dan noemen?
Een aziatisch land? Een oosters land? Een turks land?

Groentje-18
4 augustus 2005, 14:23
Hou op Turkije een Arabisch land te noemen!!! Want dat is het niet. Turken en Arabieren hebben, buiten geloof, niks maar dan ook niks gemeenschappelijks. Het zijn totaal twee andere volkeren: Turken zijn afkomstig van de steppen van centraal-Azië, Arabieren zijn woestijnmensen vanuit de gelijkgenaamde Arabisch schiereiland.


Seg excuseer!

Bijt mijn neus niet af hé!

U maakt zelf nooit fouten ofzo??

styllo_ben
4 augustus 2005, 14:24
Hoe moeten we het dan noemen?
Een aziatisch land? Een oosters land? Een turks land?

Dat moet jij maar uitmaken, maar 'Arabisch' in ieder geval, is niet correct. Turken zijn Aziaten, een wel zeer westers ( Europees) georienteerde Aziaten, dat wel.

Turkije een Arabisch land noemen, getuigt van geen kennis terzake. Geen greintje!!!

styllo_ben
4 augustus 2005, 14:26
Seg excuseer!

Bijt mijn neus niet af hé!

U maakt zelf nooit fouten ofzo??

wat heb jij lange tenen...trouwens, ik heb niet overgereageerd. Ik heb alleen op uw fout gewezen. Waarom zo verveeld doen?

Groentje-18
4 augustus 2005, 14:28
Euhm ...

Ik had wat meer reactie verwacht ...
op mijn vragen.
En vindt u Turkije zelf niet het meest progressieve Arabishe land? Welk dan wel?

Turkije is helemaal geen Arabische land. Zie www.ozturkler.com (http://www.ozturkler.com/)

Wie werkt voor de Turkse overheid , ambtenaren dus, werkt inderdaad maar 8 uren per dag, helaas zijn zij niet in de meerderheid denk ik.

Ik denk van wel ... Al ben ik niet zeker genoeg. Maar in Turkije hebben ze voor alles een verantwoordelijke!

Zijn de ambtenaren daar in de meerderheid? Dat wist ik niet. Ik veronderstelde van niet omdat het onlogisch leek, maar als ze voor alles een verantwoordelijke hebben wordt 't al waarschijnlijker. :)

Ik heb het specifiek over werken in de toeristische sector. Van de andere sectoren ben ik niet op de hoogt, maar ik kon tussen de regels door lezen dat het daar niet veel beter was.

Toeristische sector is niet permanent,éh. Het is toch normaal dat ze tijdens de seizoenen veel werken ...

Ja dat is normaal, maar 20 uur per dag blijft ontzettend veel, seizoensarbeid of niet. Seizoensarbeid is trouwens niet alleen in het seizoen werken. Ze werken ook buiten april tot oktober maar geen 20 uur meer (anders overleef je 't volgens mij ook niet :-s ).

Officiëel werkt iedereen 8 uur per dag, maar in feite gebeurt dat alleen bij degene die voor de overheid werken ... omdat ergens anders geen controle is.

Ik heb thuis schotel, ik kan 60 free Turkse zenders ontvangen. Ik kijk regelmatig naar het nieuws .. Maar ik weet niet alles. Ik geef je graag gelijk, in Turkije is er geen controle wat begrijpelijk is. Op het platteland zou dat alleszins begrijpelijk moeten zijn. Daar gaan ze hun winkeltje niet verlaten voor het donker is ...

Ja, oké, op dat gebied is het begrijpelijk ... maar toch ... het gaat meestal niet over winkeltjes sluiten want dat zijn vaak zelfstandigheden. Het gaat om mensen die onder een baas werken die de grote dupe zijn van het feit dat er geen controle is.

En geen controle op iets waar geld mee te verdienen is, leidt meestal tot uitwassen.

Turkije is een belastingsparadijs. Buiten de ambtenaren en de fabriekwerkers betaalt ginder niemand de belasting die ze normaal gezien zouden moeten betalen.

Maar goed, anders hadden ze misschien helemaal niks meer.

Groentje-18
4 augustus 2005, 14:30
wat heb jij lange tenen...trouwens, ik heb niet overgereageerd. Ik heb alleen op uw fout gewezen. Waarom zo verveeld doen?


Noem jij dit normaal reageren?
De reactie van El Turco op het misverstand mijnentwege noem ik normaal.
Jouw reactie:

Hou op Turkije een Arabisch land te noemen!!!

met 3 uitroeptekens is schreeuwen, nog erger alsof ...

parcifal
4 augustus 2005, 14:38
El Turco,
Ik heb je (amateuristische) analyse even diagonaal gelezen.
Het is slecht geschreven, onconsistent en chaotisch.
Je schrijft vanuit een duidelijk subjectieve en 200% pro-turkse visie en verdraait hier en daar de feiten.
Als ik mij wil informeren over Turkije, lees ik wel de internationale
media, niet een nationalistisch pamflet.

je schrijft bovendien ergens :

b) als het echt niet kan, in afweting dat de onderhandelingen met de eu zijn afgeblazen, moet Turkije Cyprus annexeren. Punt, andere lijn.

Ik meen hieruit te begrijpen dat jij vindt dat Turkije in laatste instantie
Cyprus militair zou moeten annexeren.
Dat moeten ze inderdaad vooral doen. Je weet toch wat er gebeurd als een NAVO-lid aangevallen word?

Op termijn zie ik als enige realistische mogelijkheid dat Turkije NIET bij de
EU komt. Dat is gewoon niet haalbaar. Misschien wel binnen nog eens 40 jaar maar dat zijn zorgen voor later.
Jammer genoeg zal dat zware gevolgen hebben voor turkije : afbouw van investeringen en een economische en morele dip zonder twijfel.
Voor Erdogan betekent dat waarschijnlijk ook het einde.

JusticeLover
4 augustus 2005, 14:47
Oorspronkelijk bericht door EL TURCO


Toeristische sector is niet permanent,éh. Het is toch normaal dat ze tijdens de seizoenen veel werken ...

Ja dat is normaal, maar 20 uur per dag blijft ontzettend veel, seizoensarbeid of niet. Seizoensarbeid is trouwens niet alleen in het seizoen werken. Ze werken ook buiten april tot oktober maar geen 20 uur meer (anders overleef je 't volgens mij ook niet :-s ).
Ik begrijp je reacties niet helemaal.

Er zijn landen waar je hard moet werken voor je brood. Als het moet 24u perdag. In Turkije hebben ze geen ocmw. Ofwel ga je werken ofwel bedelen. Dat er gezonde mensen in Turkije bedelen, maakt me kapot.

Ik zal een annekdote vertellen, ik was in Turkije, ik stapte af van 'ons' chicke Duitse wagen. Plots zag ik een man. HIj zag er gezond uit ... Zei dat ze x-aantal kinderen had en geoperereerd moesten worden, ... Ik had direct medelijde natuurlijk .. Ik ging eerst 5 ytl (3.5 €) geven dan dacht ik van ... Aangezien er nog al werk aan de winkel was met ons huis in Turkije. De deuren (8) moesten geschilderd zijn. Ik zei van ik geef je 50 €, potje verf en borstels, ... enigste wat je moet doen is deuren verfen ... De man keek me aan .. ging weg .. ik zei van .. ik wacht op u ... Liep weg ....

Ik was drie dagen in shock. Voor zulke mensen is brood teveel.

Ja, oké, op dat gebied is het begrijpelijk ... maar toch ... het gaat meestal niet over winkeltjes sluiten want dat zijn vaak zelfstandigheden. Het gaat om mensen die onder een baas werken die de grote dupe zijn van het feit dat er geen controle is.

Maar je moet het begrijpen, leven is niet fair. Ik spreek hier misschien makkelijk vanuit men zetel .. In Turkije (op het platteland) alleszins geen ander kans.


Maar goed, anders hadden ze misschien helemaal niks meer

Er zijn mensen die geloven in helal-geld (toegestane geld). Mensen die geen belasting betalen of ontduiken associeer ik persoonlijk in dezelfde categorie als dieven.

JusticeLover
4 augustus 2005, 14:51
El Turco,
Ik heb je (amateuristische) analyse even diagonaal gelezen.
Het is slecht geschreven, onconsistent en chaotisch.
Je schrijft vanuit een duidelijk subjectieve en 200% pro-turkse visie en verdraait hier en daar de feiten.
Als ik mij wil informeren over Turkije, lees ik wel de internationale
media, niet een nationalistisch pamflet.

Wel, ik ben blij dat ik men mening heb kunnen schrijven ...

Quoten mag je meer doen.

je schrijft bovendien ergens :


Ik meen hieruit te begrijpen dat jij vindt dat Turkije in laatste instantie
Cyprus militair zou moeten annexeren.
Dat moeten ze inderdaad vooral doen. Je weet toch wat er gebeurd als een NAVO-lid aangevallen word?

Op termijn zie ik als enige realistische mogelijkheid dat Turkije NIET bij de
EU komt. Dat is gewoon niet haalbaar. Misschien wel binnen nog eens 40 jaar maar dat zijn zorgen voor later.
Jammer genoeg zal dat zware gevolgen hebben voor turkije : afbouw van investeringen en een economische en morele dip zonder twijfel.
Voor Erdogan betekent dat waarschijnlijk ook het einde.

Ik ga je iets zeggen, indien de Grieks-Cyprioten de Annanplan had goedgekeurd. Dan ging Turkse leger staatsgreep plegen. Heb ik vernomen van een zeer vertrouwelijke bron.

Dertig jaar embargo en dan verkoop ik hier nog Turks nationalistische praatjes, ofwat ...

Heb je Zurich Agreement gelezen?

parcifal
4 augustus 2005, 15:01
Ik ga je iets zeggen, indien de Grieks-Cyprioten de Annanplan had goedgekeurd. Dan ging Turkse leger staatsgreep plegen. Heb ik vernomen van een zeer vertrouwelijke bron.

Laat ons aannemen dat dat waar is. Waarom zou het leger een
staatsgreep plegen en met welk doel? Annexatie van Cyprus?
Lijkt mij niet direct haalbaar. Als je je land wil isoleren internationaal
(en dus een jaarlijks miljardenverlies incasseren) moet je zoiets vooral doen.
Dan is de nieuwe turkse lire binnen een jaar nog evenveel waard als de oude turkse lire: niets.

Dertig jaar embargo en dan verkoop ik hier nog Turks nationalistische praatjes, ofwat ...

Over welk embargo heb je het hier? En wat heeft dat te maken met
Turks nationalisme?


Heb je Zurich Agreement gelezen?
Nee, ik heb dat niet gelezen. Ik weet niet eens wat het is.
Ik volg nochtans het nieuws op de voet ....
Edit:After edit by parcifal on 04-08-2005 at 16:02
Reason:
--------------------------------

Ik ga je iets zeggen, indien de Grieks-Cyprioten de Annanplan had goedgekeurd. Dan ging Turkse leger staatsgreep plegen. Heb ik vernomen van een zeer vertrouwelijke bron.

Laat ons aannemen dat dat waar is. Waarom zou het leger een
staatsgreep plegen en met welk doel? Annexatie van Cyprus?
Lijkt mij niet direct haalbaar. Als je je land wil isoleren internationaal
(en dus een jaarlijks miljardenverlies incasseren) moet je zoiets vooral doen.
Dan is de nieuwe turkse lire binnen een jaar nog evenveel waard als de oude turkse lire: niets.

Dertig jaar embargo en dan verkoop ik hier nog Turks nationalistische praatjes, ofwat ...

Over welk embargo heb je het hier? En wat heeft dat te maken met
Turks nationalisme?


Heb je Zurich Agreement gelezen?
Nee, ik heb dat niet gelezen. Ik weet niet eens wat het is.
Ik volg nochtans het nieuws op de voet ....

Before any edits, post was:
--------------------------------

Ik ga je iets zeggen, indien de Grieks-Cyprioten de Annanplan had goedgekeurd. Dan ging Turkse leger staatsgreep plegen. Heb ik vernomen van een zeer vertrouwelijke bron.

Laat ons aannemen dat dat waar is. Waarom zou het leger een
staatsgreep plegen en met welk doel? Annexatie van Cyprus?
Lijkt mij niet direct haalbaar. Als je je land wil isoleren internationaal
(en dus een jaarlijks miljardenverlies incasseren) moet je zoiets vooral doen.

Dertig jaar embargo en dan verkoop ik hier nog Turks nationalistische praatjes, ofwat ...

Over welk embargo heb je het hier? En wat heeft dat te maken met
Turks nationalisme?


Heb je Zurich Agreement gelezen?
Nee, ik heb dat niet gelezen. Ik weet niet eens wat het is.
Ik volg nochtans het nieuws op de voet ....

JusticeLover
4 augustus 2005, 15:13
Laat ons aannemen dat dat waar is. Waarom zou het leger een
staatsgreep plegen en met welk doel? Annexatie van Cyprus?
Lijkt mij niet direct haalbaar. Als je je land wil isoleren internationaal
(en dus een jaarlijks miljardenverlies incasseren) moet je zoiets vooral doen.

Ten tijde van de referendum over het Annanplan, waren de generaals in het Turkse leger niet pro-Erdogan.

Trouwens, dat de Turks-Cypriotische bevolking altijd de dupe moet zijn kan onze pedofiele pashas(generaals) geen zak schelen. Ze werken allemaal onder het motto, alles voor Israel.

Weet je hoeveel miljard Turkije laatste tien jaar heeft verloren? Alleen door economische crisissen, banken, ondertekenen van de douane-unie, ...

Toen Turk Telekom 40 miljard $ waard was en de schuld van Turkije, toen maar 12 miljard $ was, hebben ze Telekom niet geprivatiseerd. Een maand geleden hebben ze het voor 5.5 miljard $ verkocht Toen waren ze ook blij!!!!! .. Er zijn zakkenvullers in Turkije. Ze zijn met zijn velen!



Over welk embargo heb je het hier? En wat heeft dat te maken met
Turks nationalisme?

Embargo op Turks deel van Cyprus, Ze mogen niet handel drijven, je moet niet vergeten dat het om een EILAND gaat. Er wonen amper 300 000 mensen.

Nee, ik heb dat niet gelezen. Ik weet niet eens wat het is.
Ik volg nochtans het nieuws op de voet


The President of the Republic would be a Greek, whereas the Vice-President would be a Turkish-Cypriot who would have had the right to veto -a potentially disruptive though crucial way to give effect to political equality. The Turkish-Cypriot members of the House of Representatives could also in effect veto legislation on fiscal, electoral, and municipal matters.


Another restriction on unitary government was the provision of separate communal chambers for religious, and educational affairs. Makarios did not like the proposed settlement. Before agreeing to it in London (1960) he consulted personally with Greek-Cypriots, but he was advised by Greece to accept it. Treaties of alliance and guarantees provided for the right of intervention by Britain, Greece and Turkey to protect the constitutional settlement, if necessary, and for the stationing of limited numbers of Turkish and Greek troops. Britain had her sovereignty over two base areas recognised, but agreed to extensive rights of movement, administration, justice, employment, and agriculture for Cypriots.
Waarom viel Turkije Cyprus weer binnen?

Guderian
4 augustus 2005, 15:24
Het enige wat me interesseert is dat alle Turken het Europese grondgebeid verlaten. Alle gastarbeiders en hun nakomelingen alsook het bezette Cyprus en het deel van Thracië die ze nog bezetten. Wat de Turken in hun land uitspoken interesseert me geen moer. Ausländer raus!

parcifal
4 augustus 2005, 15:30
Het enige wat me interesseert is dat alle Turken het Europese grondgebeid verlaten. Alle gastarbeiders en hun nakomelingen alsook het bezette Cyprus en het deel van Thracië die ze nog bezetten. Wat de Turken in hun land uitspoken interesseert me geen moer. Ausländer raus!

Niet realistisch.
Moest het u bijvoorbeeld 5 jaarlonen kosten, zou u het dan
nog een goed idee vinden?

Iemand gaat jouw plan immers mogen betalen, ik stel voor dat u begint. :-P

JusticeLover
4 augustus 2005, 15:31
Het enige wat me interesseert is dat alle Turken het Europese grondgebeid verlaten. Alle gastarbeiders en hun nakomelingen alsook het bezette Cyprus en het deel van Thracië die ze nog bezetten. Wat de Turken in hun land uitspoken interesseert me geen moer. Ausländer raus!

Antwerpen zal Yeni Istanbul worden, een stad waar mensen van alle godsdiensten gezellig samen kunnen wonen. Al goed dat ze in Antwerpen nog Suryoyo en Armeense christenen hebben.

Gastarbeider .. We gaan hier komen inpalmen. Over twintig jaar wil ik je nog is horen, oorspronkelijke bewoner:-D
Edit:After edit by EL TURCO on 04-08-2005 at 16:32
Reason:
--------------------------------

Het enige wat me interesseert is dat alle Turken het Europese grondgebeid verlaten. Alle gastarbeiders en hun nakomelingen alsook het bezette Cyprus en het deel van Thracië die ze nog bezetten. Wat de Turken in hun land uitspoken interesseert me geen moer. Ausländer raus!

Antwerpen zal Yeni Istanbul worden, een stad waar mensen van alle godsdiensten gezellig samen kunnen wonen. Al goed dat ze in Antwerpen nog Suryoyo en Armeense christenen hebben.

Gastarbeider .. We gaan hier komen inpalmen. Over twintig jaar wil ik je nog is horen, oorspronkelijke bewoner:-D

Before any edits, post was:
--------------------------------

Het enige wat me interesseert is dat alle Turken het Europese grondgebeid verlaten. Alle gastarbeiders en hun nakomelingen alsook het bezette Cyprus en het deel van Thracië die ze nog bezetten. Wat de Turken in hun land uitspoken interesseert me geen moer. Ausländer raus!

Antwerpen zal Yeni Istanbul worden, een stad waar mensen van alle godsdienst gezellig samen kunnen wonen. Al goed dat ze in Antwerpen nog Suryoyo en Armeense christenen hebben.

Gastarbeider .. We gaan hier komen inpalmen. Over twintig jaar wil ik je nog is horen, oorspronkelijke bewoner:-D

Guderian
4 augustus 2005, 15:35
Niet realistisch.
Moest het u bijvoorbeeld 5 jaarlonen kosten, zou u het dan
nog een goed idee vinden?

Iemand gaat jouw plan immers mogen betalen, ik stel voor dat u begint. :-P

Toch wel. De SZ heeft momenteel bijvoorbeeld een zware verliespost aan vreemdelingen. Gedaan met uitkeringen voor vreemdelingen. Onteigeningen van hun onroerende goederen door de staat die verkocht worden aan etnische Europeanen, enz...

Guderian
4 augustus 2005, 15:40
Antwerpen zal Yeni Istanbul worden, een stad waar mensen van alle godsdiensten gezellig samen kunnen wonen. Al goed dat ze in Antwerpen nog Suryoyo en Armeense christenen hebben.

Gastarbeider .. We gaan hier komen inpalmen. Over twintig jaar wil ik je nog is horen, oorspronkelijke bewoner:-D

:lol: You wish! In de toekomst zal er steeds meer geweld plaatsvinden, het begint met aanslagen en vechtpartijen tussen groepen. Europa stevent af op een etnische burgeroorlog. 10 jaar geleden was het nog "not done" om te ageren tegen het multiculturalisme, het was per definitie x-rechts. Nu is een meerderheid van de bevolking tegen de multicul of staat er al zeer kritisch tegenover. En het zal nog toenemen in de toekomst. ;-) Kijk naar Nederland, Duitsland,... In Duitsland worden de Kameradschaften met de dag populairder, het zijn meestal al lang geen pure skinheadorganisaties meer. Anderzijds stelt zelfs de CDU al dat het multiculturalisme een mislukking is en dat er geen vreemdelingen meer bijmogen. We have the future! 8) (En laat ons eerlijk zijn: je weet het!)

JusticeLover
4 augustus 2005, 15:44
:lol: You wish! In de toekomst zal er steeds meer geweld plaatsvinden, het begint met aanslagen en vechtpartijen tussen groepen. Europa stevent af op een etnische burgeroorlog. 10 jaar geleden was het nog "not done" om te ageren tegen het multiculturalisme, het was per definitie x-rechts. Nu is een meerderheid van de bevolking tegen de multicul of staat er al zeer kritisch tegenover. En het zal nog toenemen in de toekomst. ;-) Kijk naar Nederland, Duitsland,... In Duitsland worden de Kameradschaften met de dag populairder, het zijn meestal al lang geen pure skinheadorganisaties meer. Anderzijds stelt zelfs de CDU al dat het multiculturalisme een mislukking is en dat er geen vreemdelingen meer bijmogen. We have the future! 8) (En laat ons eerlijk zijn: je weet het!)

Europa is afhankelijk van vreemdelingen (=arbeiders:-D ) . Knoop dat is goed in je oren. Trouwens, ben je een racist of een godsdienstfanaat?

De Nachtuil
4 augustus 2005, 15:46
Waarom kunnen we gewoon niet alle nationaal-revolutionairen en moslim-fundi's niet naar de maan schieten?

Guderian
4 augustus 2005, 15:47
Europa is afhankelijk van vreemdelingen (=arbeiders:-D ) . Knoop dat is goed in je oren.
Het economisme overheerst zolang er geen conflict ontstaat en men bijgevolg de politiek van de economische groei ongestoord verderzet. Maar net op die groei van dat conflict heeft men geen greep. ;-) 8)

Trouwens, ben je een racist of een godsdienstfanaat?
Geen van beiden.
Edit:After edit by Guderian on 04-08-2005 at 16:47
Reason:
--------------------------------

Europa is afhankelijk van vreemdelingen (=arbeiders:-D ) . Knoop dat is goed in je oren.
Het economisme overheerst zolang er geen conflict ontstaat en men bijgevolg de politiek van de economische groei ongestoord verderzet. Maar net op die groei van dat conflict heeft men geen greep. ;-) 8)

Trouwens, ben je een racist of een godsdienstfanaat?
Geen van beiden.

Before any edits, post was:
--------------------------------

Europa is afhankelijk van vreemdelingen (=arbeiders:-D ) . Knoop dat is goed in je oren.
Het economisme overheerst zolang er geen confict ontstaat en men bijgevolg de politiek van de economische groei ongestoord verderzet. Maar net op die groei van dat conflict heeft men geen greep. ;-) 8)

Trouwens, ben je een racist of een godsdienstfanaat?
Geen van beiden.

Shizie
4 augustus 2005, 15:47
Toch wel. De SZ heeft momenteel bijvoorbeeld een zware verliespost aan vreemdelingen. Gedaan met uitkeringen voor vreemdelingen. Onteigeningen van hun onroerende goederen door de staat die verkocht worden aan etnische Europeanen, enz...


Lol, zou je in een huis willen wonen waar turken gewoond hebben ? Zulke huizen zijn onbewoonbaar omwille van vuilheid etc ... met de grond gelijk maken en heropbouwen ja...

JusticeLover
4 augustus 2005, 15:48
Geen van beiden.

Doemme, ze beginnen wijzer te worden.

JusticeLover
4 augustus 2005, 15:50
Lol, zou je in een huis willen wonen waar turken gewoond hebben ? Zulke huizen zijn onbewoonbaar omwille van vuilheid etc ... met de grond gelijk maken en heropbouwen ja...

Op wat slaagt dit nou? Wil je mijn aandacht? Ik denk van wel .. ik ga je negeren

Ik moet wel zeggen, dat de Islamitische Turken onmogelijk vuil kunnen zijn. Zich zoveel malen wassen. Turken zijn in het algemeen veel hygiënischer dan oorspronkelijke bewoners ...

Int vervolg ga ik u negeren, would-be immigrant.
Edit:After edit by EL TURCO on 04-08-2005 at 16:50
Reason:
--------------------------------

Lol, zou je in een huis willen wonen waar turken gewoond hebben ? Zulke huizen zijn onbewoonbaar omwille van vuilheid etc ... met de grond gelijk maken en heropbouwen ja...

Op wat slaagt dit nou? Wil je mijn aandacht? Ik denk van wel .. ik ga je negeren

Ik moet wel zeggen, dat de Islamitische Turken onmogelijk vuil kunnen zijn. Zich zoveel malen wassen. Turken zijn in het algemeen veel hygiënischer dan oorspronkelijke bewoners ...

Int vervolg ga ik u negeren, would-be immigrant.

Before any edits, post was:
--------------------------------

Lol, zou je in een huis willen wonen waar turken gewoond hebben ? Zulke huizen zijn onbewoonbaar omwille van vuilheid etc ... met de grond gelijk maken en heropbouwen ja...

Op wat slaagt dit nou? Wil je mijn aandacht? Ik denk van wel .. ik ga je negeren

Ik moet wil zeggen, dat de Islamitische Turken onmogelijk vuil zijn. Zich zoveel malen wassen. Turken zijn in het algemeen veel hygiënischer dan oorspronkelijke bewoners ...

Int vervolg ga ik u negeren, would-be immigrant.

Guderian
4 augustus 2005, 15:50
Waarom kunnen we gewoon niet alle nationaal-revolutionairen en moslim-fundi's niet naar de maan schieten?

Niet iedereen is zo blind als jij. Ook zo'n flamingantje die 100 km ver zou rijden voor een actie/discours tegen de Franstaligen, maar zich nog geen 10 km zou verplaatsen tegen arabisering, afrikanisering, islamisering? Met die "Vlaamse Beweging" hoeven wij dan ook geen rekening te houden. Als ze ons voor de voeten lopen, dan moeten ze vertrappeld worden...

De Nachtuil
4 augustus 2005, 15:54
Multicultureel is overigens niet gelijk aan multiraciaal.
Een multiraciaal Vlaanderen: Ja.
Een multicultureel Vlaanderen: Neen.

Guderian
4 augustus 2005, 15:54
Ik moet wel zeggen, dat de Islamitische Turken onmogelijk vuil kunnen zijn. Zich zoveel malen wassen. Turken zijn in het algemeen veel hygiënischer dan oorspronkelijke bewoners ...



:lol: proper? De lijst met het aantal Turkse pita-koten waar de hygiënische inspectie al heeft moeten optreden is ellenlang!!! Gaande van ongedierte over vervallen producten tot zelfs spermaresten en resten van fecaliën in het "voedsel". Het zijn gewoon viespeuken.
Een kameraad van mij moest voor zijn werk ooit in een huis van Turken zijn. Die pipo's hadden de keukenkasten van hun deuren ontdaan en er draad voorgespannen waarin ze dan konijnen kweekten!!!

parcifal
4 augustus 2005, 15:57
:lol: proper? De lijst met het aantal Turkse pita-koten waar de hygiënische inspectie al heeft moeten optreden is ellenlang!!! Gaande van ongedierte over vervallen producten tot zelfs spermaresten en resten van fecaliën in het "voedsel". Het zijn gewoon viespeuken.
Een kameraad van mij moest voor zijn werk ooit in een huis van Turken zijn. Die pipo's hadden de keukenkasten van hun deuren ontdaan en er draad voorgespannen waarin ze dan konijnen kweekten!!!

Pff, het ging over turkije, je moet niet zo persoonlijk worden.
Uiteindlijk geraak je met jou soort conflict-genererend gedrag nergens.

Je zou beter je energie steken in het stimuleren van integratie.
Wie is er gebaat met dat soort wij/zij denken?

JusticeLover
4 augustus 2005, 15:57
:lol: proper? De lijst met het aantal Turkse pita-koten waar de hygiënische inspectie al heeft moeten optreden is ellenlang!!! Gaande van ongedierte over vervallen producten tot zelfs spermaresten en resten van fecaliën in het "voedsel". Het zijn gewoon viespeuken.
Een kameraad van mij moest voor zijn werk ooit in een huis van Turken zijn. Die pipo's hadden de keukenkasten van hun deuren ontdaan en er draad voorgespannen waarin ze dan konijnen kweekten!!!

Zie jij het verschil tussen een Koerd en een Turk wel?

Een schildpad kweken lijkt me een slimmer idee

maar soit, het zijn tenslotte mensen met dierenliefde.

Shizie
4 augustus 2005, 15:59
Op wat slaagt dit nou? Wil je mijn aandacht? Ik denk van wel .. ik ga je negeren

Ik moet wel zeggen, dat de Islamitische Turken onmogelijk vuil kunnen zijn. Zich zoveel malen wassen. Turken zijn in het algemeen veel hygiënischer dan oorspronkelijke bewoners ...

Int vervolg ga ik u negeren, would-be immigrant.


ja ik ben met u aan het flirten :roll:

turken wassen zich misschien vrij vaak maar ik had het over hun huizen. Buurten waar turken wonen zijn meestal ZEER vuil.. ik vraag me af waarom :D

Guderian
4 augustus 2005, 16:00
Zie jij het verschil tussen een Koerd en een Turk wel?
Of het nu Turken dan wel bergturken zijn, speelt geen rol. Allebei raus!

Een schildpad kweken lijkt me een slimmer idee

Eten jullie dat ook op, ik zou er zeker niet van opkijken...

maar soit, het zijn tenslotte mensen met dierenliefde.
Tja, konijnen... Soort zoekt soort zeker...

Guderian
4 augustus 2005, 16:04
Pff, het ging over turkije, je moet niet zo persoonlijk worden.
Uiteindlijk geraak je met jou soort conflict-genererend gedrag nergens.
En over de vraag of Turken hier in Europa moeten geduld worden of niet.

Je zou beter je energie steken in het stimuleren van integratie.
Integratie kan niet werken omdat het culturele afbraak betekent.

Wie is er gebaat met dat soort wij/zij denken?
Europa! Dat "wij-zij" denken is misschien intellectueel niet koosjer volgens de heersende normen, maar we zijn -mede door de beruchte 11 september- aardig op weg naar de botsing van de beschavingen, hetgeen per definitie een wij/zij denken inhoudt. Overigens maakt voor rechtsfilosoof Carl Schmitt het onderscheid tussen vriend en vijand (wij/zij) zelfs de kern van politiek uit.

JusticeLover
4 augustus 2005, 16:04
Of het nu Turken dan wel bergturken zijn, speelt geen rol. Allebei raus!

Beste racist, Turkse ras bestaat niet meer in Turkije. Ik ga niet sympathiek proberen over te komen. Maar in mijn familie heb je alle soorten mensen, ros, blond,spleetoog,donkerbruin ... noem maar op. Het zijn allemaal Turken.

ps, de Turkmenen zijn BergTurken niet de Koerden. Zou jij het ook graag hebben als ik u een Surinamer zou noemen?


Eten jullie dat ook op, ik zou er zeker niet van opkijken...

Geef mij maar Iskender Kebab met veel yoghurt en saus.


Tja, konijnen... Soort zoekt soort zeker...

Bwa, het symbool van de Turken zijn Grijze Wolven en die lijken niet op konijnen ...

JusticeLover
4 augustus 2005, 16:05
ja ik ben met u aan het flirten :roll:

turken wassen zich misschien vrij vaak maar ik had het over hun huizen. Buurten waar turken wonen zijn meestal ZEER vuil.. ik vraag me af waarom :D

Waar woon jij wel? In Brussel, Schaarbeek?

Shizie
4 augustus 2005, 16:54
El Turco, wanneer ga je begrijpen dat uw nationalistische patriotisme volledig ongegrond is ? En zelfs belachelijk.. Popularity contesten = threads zoals deze opstarten werkt alle gezonde forumgangers op de zenuwen...
Trouwens, wat doe je hier ?? Horen patrioten zoals u niet thuis in Turkije ?

Wreker
4 augustus 2005, 17:00
Een kameraad van mij moest voor zijn werk ooit in een huis van Turken zijn. Die pipo's hadden de keukenkasten van hun deuren ontdaan en er draad voorgespannen waarin ze dan konijnen kweekten!!!

Da was zeker om inspiratie op te doen?

"Kek Ana, Atta strakskes mè a doen boemboem lak de konijn"

JusticeLover
4 augustus 2005, 17:07
El Turco, wanneer ga je begrijpen dat uw nationalistische patriotisme volledig ongegrond is ? En zelfs belachelijk.. Popularity contesten = threads zoals deze opstarten werkt alle gezonde forumgangers op de zenuwen...
Trouwens, wat doe je hier ?? Horen patrioten zoals u niet thuis in Turkije ?

Echt, ik snap het niet. Ik heb toch niks misdaan ... Mag ik soms geen draad openen over de Turken?
Edit:After edit by EL TURCO on 04-08-2005 at 18:07
Reason:
--------------------------------

El Turco, wanneer ga je begrijpen dat uw nationalistische patriotisme volledig ongegrond is ? En zelfs belachelijk.. Popularity contesten = threads zoals deze opstarten werkt alle gezonde forumgangers op de zenuwen...
Trouwens, wat doe je hier ?? Horen patrioten zoals u niet thuis in Turkije ?

Echt, ik snap het niet. Ik heb toch niks misdaan ... Mag ik soms geen draad openen over de Turken?

Before any edits, post was:
--------------------------------

El Turco, wanneer ga je begrijpen dat uw nationalistische patriotisme volledig ongegrond is ? En zelfs belachelijk.. Popularity contesten = threads zoals deze opstarten werkt alle gezonde forumgangers op de zenuwen...
Trouwens, wat doe je hier ?? Horen patrioten zoals u niet thuis in Turkije ?

Echt, ik snap het niet. Ik heb toch niks misdaad ... Mag ik soms geen draad openen over de Turken?

JusticeLover
4 augustus 2005, 17:08
Da was zeker om inspiratie op te doen?

"Kek Ana, Atta strakskes mè a doen boemboem lak de konijn"

:-D :-D :-D :-D

Holly shit!

Groentje-18
4 augustus 2005, 17:34
Lol, zou je in een huis willen wonen waar turken gewoond hebben ? Zulke huizen zijn onbewoonbaar omwille van vuilheid etc ... met de grond gelijk maken en heropbouwen ja...

8O

???

Groentje-18
4 augustus 2005, 17:39
:lol: You wish! In de toekomst zal er steeds meer geweld plaatsvinden, het begint met aanslagen en vechtpartijen tussen groepen. Europa stevent af op een etnische burgeroorlog. 10 jaar geleden was het nog "not done" om te ageren tegen het multiculturalisme, het was per definitie x-rechts. Nu is een meerderheid van de bevolking tegen de multicul of staat er al zeer kritisch tegenover. En het zal nog toenemen in de toekomst. ;-) Kijk naar Nederland, Duitsland,... In Duitsland worden de Kameradschaften met de dag populairder, het zijn meestal al lang geen pure skinheadorganisaties meer. Anderzijds stelt zelfs de CDU al dat het multiculturalisme een mislukking is en dat er geen vreemdelingen meer bijmogen. We have the future! 8) (En laat ons eerlijk zijn: je weet het!)

Multiculturalisme op zich is geen mislukking.

Dat er nooit multiculturalisme is geweest, dankzij het feit dat er een meerderheid was die aan xenofobie leed en de vreemdelingen zich hierdoor in hun identiteit bedreigd voelden, waardoor ze zijn gaan samenklitten om zich af te zetten tegen de meerderheid (ons), dat is de mislukking!

You wish you had the future. ;)

Groentje-18
4 augustus 2005, 17:41
Multicultureel is overigens niet gelijk aan multiraciaal.
Een multiraciaal Vlaanderen: Ja.
Een multicultureel Vlaanderen: Neen.

Guderian zegt niet dat hij geen multiculturalisme wil maar hij zegt dat het niet meer kan ...

Maar jij wel.
Waarom ben je tegen multiculturalisme?

Groentje-18
4 augustus 2005, 17:47
:lol: proper? De lijst met het aantal Turkse pita-koten waar de hygiënische inspectie al heeft moeten optreden is ellenlang!!!
Gaande van ongedierte over vervallen producten tot zelfs spermaresten en resten van fecaliën in het "voedsel". Het zijn gewoon viespeuken.

Over een representatieve steekproef gesproken die zonder problemen kan veralgemeend worden naar de hele Turkse bevolking ... :roll:

Laat mij raden, die pitakoten lagen in en rond Antwerpen of Brussel? Met de horeca van andere nationaliteiten is het natuurlijk een stuk beter gesteld hé ... :roll:


Een kameraad van mij moest voor zijn werk ooit in een huis van Turken zijn. Die pipo's hadden de keukenkasten van hun deuren ontdaan en er draad voorgespannen waarin ze dan konijnen kweekten!!!


Hier verderop in de straat woont een Belgisch gezin, en proper... achter hun garage die in hun tuin staat hebben die pipo's een afvalberg (wat zeg ik: een stort!) van jewelste waar gewoonweg alles op wordt gesmeten, nu zitten er zelfs ratten enzo ...!!

Groentje-18
4 augustus 2005, 17:47
Pff, het ging over turkije, je moet niet zo persoonlijk worden.
Uiteindlijk geraak je met jou soort conflict-genererend gedrag nergens.

Je zou beter je energie steken in het stimuleren van integratie.
Wie is er gebaat met dat soort wij/zij denken?

Daar heb je een zeer goed punt. :)

Groentje-18
4 augustus 2005, 17:52
En over de vraag of Turken hier in Europa moeten geduld worden of niet.

Integratie kan niet werken omdat het culturele afbraak betekent.

Wilt u deze stellng wat meer uitleggen?


Europa! Dat "wij-zij" denken is misschien intellectueel niet koosjer volgens de heersende normen, maar we zijn -mede door de beruchte 11 september- aardig op weg naar de botsing van de beschavingen, hetgeen per definitie een wij/zij denken inhoudt. Overigens maakt voor rechtsfilosoof Carl Schmitt het onderscheid tussen vriend en vijand (wij/zij) zelfs de kern van politiek uit.

Dit is een verkeerde oorzaak-gevolg relatie. 11/9 is een gevolg van ...

Groentje-18
4 augustus 2005, 17:54
El Turco, wanneer ga je begrijpen dat uw nationalistische patriotisme volledig ongegrond is ? En zelfs belachelijk.. Popularity contesten = threads zoals deze opstarten werkt alle gezonde forumgangers op de zenuwen...
Trouwens, wat doe je hier ?? Horen patrioten zoals u niet thuis in Turkije ?

Amai u bent wel iemand heel speciaal dat u dit weet hé ... Helderziende? Indien niet hoop ik dat u geluisterd hebt naar de groep waarover u spreekt (democratie), anders: dictator?

sinan123
4 augustus 2005, 18:58
Of het nu Turken dan wel bergturken zijn, speelt geen rol. Allebei raus!
Jawohl! :hitler:


Eten jullie dat ook op, ik zou er zeker niet van opkijken...
Wat de boer niet kent, dat vreet hij niet.

Edit:After edit by sinan123 on 04-08-2005 at 20:03
Reason:
--------------------------------

Of het nu Turken dan wel bergturken zijn, speelt geen rol. Allebei raus!
Jawohl! :hitler:


Eten jullie dat ook op, ik zou er zeker niet van opkijken...
Wat de boer niet kent, dat vreet hij niet.


Before any edits, post was:
--------------------------------

Of het nu Turken dan wel bergturken zijn, speelt geen rol. Allebei raus!
Jawohl! :hitler:


Eten jullie dat ook op, ik zou er zeker niet van opkijken...
Wat de boer niet kent, dat vreet hij niet. En nee voorzover ik weet eten wij geen schildpadden.

sinan123
4 augustus 2005, 19:00
Da was zeker om inspiratie op te doen?

"Kek Ana, Atta strakskes mè a doen boemboem lak de konijn"

Ja, want alle aanslagen in de wereld worden gepleegd door Turken. :roll:

sinan123
4 augustus 2005, 19:02
Integratie kan niet werken omdat het culturele afbraak betekent.
Onderbouw..


Europa! Dat "wij-zij" denken is misschien intellectueel niet koosjer volgens de heersende normen, maar we zijn -mede door de beruchte 11 september- aardig op weg naar de botsing van de beschavingen, hetgeen per definitie een wij/zij denken inhoudt. Overigens maakt voor rechtsfilosoof Carl Schmitt het onderscheid tussen vriend en vijand (wij/zij) zelfs de kern van politiek uit.

Jij hebt het iedere keer over ''de botsing der beschavingen'', er zijn een paar incidenten maar op grote schaal zie ik dat niet.

JusticeLover
4 augustus 2005, 19:18
@Sinan123

Ik snap jou niet. Over de integratie valt er niet te praten met die strandjanetten. Het is de moeite niet waard, ze zijn het niet waard:-D

Je kunt ze beter uitlachen ... dan lach ik tenminste mee :-P

sinan123
4 augustus 2005, 19:21
@Sinan123

Ik snap jou niet. Over de integratie valt er niet te praten met die strandjanetten. Het is de moeite niet waard, ze zijn het niet waard:-D

Je kunt ze beter uitlachen ... dan lach ik tenminste mee :-P


Misschien niet, maar als hij geen antwoord krijgt op zijn stellingen gaan steeds meer mensen het idee krijgen dat hij gelijk heeft.

Ik moet ook toegeven dat ik er wel wat van leer.
Edit:After edit by sinan123 on 04-08-2005 at 20:22
Reason:
--------------------------------

@Sinan123

Ik snap jou niet. Over de integratie valt er niet te praten met die strandjanetten. Het is de moeite niet waard, ze zijn het niet waard:-D

Je kunt ze beter uitlachen ... dan lach ik tenminste mee :-P


Misschien niet, maar als hij geen antwoord krijgt op zijn stellingen gaan steeds meer mensen het idee krijgen dat hij gelijk heeft.

Ik moet ook toegeven dat ik er wel wat van leer.

Before any edits, post was:
--------------------------------

@Sinan123

Ik snap jou niet. Over de integratie valt er niet te praten met die strandjanetten. Het is de moeite niet waard, ze zijn het niet waard:-D

Je kunt ze beter uitlachen ... dan lach ik tenminste mee :-P


Misschien niet, maar als hij geen antwoord krijgt op zijn stellingen gaan steeds meer mensen het idee krijgen dat hij gelijk heeft.

JusticeLover
4 augustus 2005, 19:27
Misschien niet, maar als hij geen antwoord krijgt op zijn stellingen gaan steeds meer mensen het idee krijgen dat hij gelijk heeft.

Ik moet ook toegeven dat ik er wel wat van leer.

Je kan gelijk hebben ...

sinan123
4 augustus 2005, 19:29
Je kan gelijk hebben ...

Ik hoop van wel eigenlijk. :-)

JusticeLover
4 augustus 2005, 19:35
Ik hoop van wel eigenlijk. :-)

De kans is wel miniem.

sinan123
4 augustus 2005, 19:36
De kans is wel miniem.

Maar wel groter dan niks.

JusticeLover
4 augustus 2005, 19:40
Maar wel groter dan niks.

Jij bent wel een optimist ...

=>

Optimisme is beter dan pessimisme ...

8)

sinan123
4 augustus 2005, 20:08
Jij bent wel een optimist ...

=>

Optimisme is beter dan pessimisme ...

8)

;-)

De Nachtuil
4 augustus 2005, 20:14
Maar jij wel.
Waarom ben je tegen multiculturalisme?
Ik heb mij misschien een beetje te sterk uitgedrukt.
Maar een maatschapij van verschillende naast elkaar levende, gesegregeerde monoculturen(wat in de praktijk soms multicultureel genoemd wordt), is voor een maatschapij op langere duur niet houdbaar. Dat er immigranten in Vlaanderen worden opgenomen hoeft niet direct een probleem te zijn, op voorwaarde dat de immigrant ook kiest voor opname in de Vlaamse samenleving, en geen klein eilandje van zijn land van herkomst vormt.

styllo_ben
4 augustus 2005, 20:20
Jawohl! :hitler:

:rofl:

Sinan, jij moet je eigen tv-show krijgen...heeft niemand dat eerder tegen je gezegd?

sinan123
4 augustus 2005, 20:24
:rofl:

Sinan, jij moet je eigen tv-show krijgen...heeft niemand dat eerder tegen je gezegd?

Nee tot nu toe niet. :-)

styllo_ben
4 augustus 2005, 20:39
Zoals jullie weten heeft de PKK sinds augustus 2004 de wapens terug opgenomen. En dit terwijl het ( éénzijdige) staakt-het-vuren al sinds 1999 redelijk goed standhield! Als antwoord hierop heeft het Turkse leger 'de vuile oorlog' opgevoerd. Vooral de laatste maanden is het geweld explosief gestegen. Verder ontploffen bommen in de Turkse steden die hoofdzakelijk gericht zijn tegen de toeristische sector. Deze sector is een belangrijke bron van inkomsten van de staat.

Nu mijn vraag: wat veranderde in Turkije zodat bepaalde milieu's het nodig vonden het land terug in een spiraal van geweld te doen belanden?

Heeft dit te maken met de nu toch wel naderende datum van 3 november?
Edit:After edit by styllo_ben on 04-08-2005 at 21:40
Reason:
--------------------------------

Zoals jullie weten heeft de PKK sinds augustus 2004 de wapens terug opgenomen. En dit terwijl het ( éénzijdige) staakt-het-vuren al sinds 1999 redelijk goed standhield! Als antwoord hierop heeft het Turkse leger 'de vuile oorlog' opgevoerd. Vooral de laatste maanden is het geweld explosief gestegen. Verder ontploffen bommen in de Turkse steden die hoofdzakelijk gericht zijn tegen de toeristische sector. Deze sector is een belangrijke bron van inkomsten van de staat.

Nu mijn vraag: wat veranderde in Turkije zodat bepaalde milieu's het nodig vonden het land terug in een spiraal van geweld te doen belanden?

Heeft dit te maken met de nu toch wel naderende datum van 3 november?

Before any edits, post was:
--------------------------------

Zoals jullie weten heeft de PKK sinds augustus 2004 de wapens terug opgenomen. En dit terwijl het ( éénzijdige) staakt-het-vuren al sinds 1999 redelijk goed standhield! Als antwoord hierop heeft het Turkse leger 'de vuile oorlog' opgevoerd. Verder ontploffen bommen in de Turkse steden die hoofdzakelijk gericht zijn tegen de toeristische sector. Deze sector is een belangrijke bron van inkomsten van de staat.

Nu mijn vraag: wat veranderde in Turkije zodat bepaalde milieu's het nodig vonden het land terug in een spiraal van geweld te doen belanden?

Heeft dit te maken met de nu toch wel naderende datum van 3 november?

JusticeLover
4 augustus 2005, 20:46
Zoals jullie weten heeft de PKK sinds augustus 2004 de wapens terug opgenomen. En dit terwijl het ( éénzijdige) staakt-het-vuren al sinds 1999 redelijk goed standhield! Als antwoord hierop heeft het Turkse leger 'de vuile oorlog' opgevoerd. Vooral de laatste maanden is het geweld explosief gestegen. Verder ontploffen bommen in de Turkse steden die hoofdzakelijk gericht zijn tegen de toeristische sector. Deze sector is een belangrijke bron van inkomsten van de staat.

Nu mijn vraag: wat veranderde in Turkije zodat bepaalde milieu's het nodig vonden het land terug in een spiraal van geweld te doen belanden?

Heeft dit te maken met de nu toch wel naderende datum van 3 november?

Pkk zelf is niet meer zo sterk als vroeger. Ze hebben paar Koerdische topmannen vermoord in Diyarbakir. Osman Öcalan heeft zich afgescheurd van de beweging. Na de ontvoering van Coskun Kirandi op een laffe manier .. Proberen de 'fashos' iets terug te doen.

Als je het aan mij vraagt éh, ze moeten alle Koerden trekken naar één plaats, waar het veilig is. Dan moeten ze die gebergtes met de grond gelijk maken (atoombom smeken van Israel) ... De terreur heeft geen ras/godsdienst. Wat er in Londen, New York is gebeurd, gebeurde wekelijks in Turkije. Toch hebben Europese landen de pkk altijd als een humane beweging gezien. Als ze nu compasse hebben met de onderdrukte bevolking kan ik het nog begrijpen maar waarom kreeg pkk zijn wapens van de Duitsers?

I'm tellin' you man. You got the money - you got the power - you got the bitches (in dit geval soldiers).

styllo_ben
4 augustus 2005, 20:49
Pkk zelf is niet meer zo sterk als vroeger.

Is dit daarom dat gans Turkije op haar kop staat nu er enkele vlaggetjes zitten te flapperen in Zuid-Koerdistan???

JusticeLover
4 augustus 2005, 20:53
Is dit daarom dat gans Turkije op haar kop staat nu er enkele vlaggetjes zitten te flapperen in Zuid-Koerdistan???

Ik vind het bizar dat jonge soldaten op het front moeten vechten tegen de terrorristen. Trouwens, de Turkse soldaten moeten niet strijden tegen de terroristen; dat is iets voor USA!

Waar ligt zuid-Koerdistan? Echt, ik vraag me af.

styllo_ben
4 augustus 2005, 20:55
Ik vind het bizar dat jonge soldaten op het front moeten vechten tegen de terrorristen. Trouwens, de Turkse soldaten moeten niet strijden tegen de terroristen; dat is iets voor USA!

leg eens wat meer uit. Ik begrijp je niet.

Waar ligt zuid-Koerdistan? Echt, ik vraag me af.

Noord-Irak

JusticeLover
4 augustus 2005, 20:58
Is dit daarom dat gans Turkije op haar kop staat nu er enkele vlaggetjes zitten te flapperen in Zuid-Koerdistan???

Op 1 maart 2004 had Turkije geweigerd om zijn troepen te stationeren in Irak. Nu is het te laat.

Op men 15de had ik door dat Celal Talabani ooit met rode tapijten zou ontvangen worden. I knew it, wat verwacht je man. Als een land wordt geregeerd door sukkelaars als Bulent Ecevit, Mesut Yilmaz, ....

We wachten allemaal op een nieuwe Atatürk.

JusticeLover
4 augustus 2005, 20:59
Wel, ik had de vraag niet begrepen, heb iets in de plaats gepost.

styllo_ben
4 augustus 2005, 21:13
wat die vlaggetjes betreft in Noord-Irak voor de mensen die het niet kunnen volgen:

De Turks-Koerdische beweging PKK heeft in Iraaks-Koerdistan een politieke partij opgericht die valt onder de brede concept dat de PKK bedacht heeft: KKK. Dit concept behelst de drang om alle Koerden in de gehele regio te verbinden. Er moet eindelijk eens éénheid komen onder de Koerden. In Iraaks-Koerdistan blijken nu meerdere partijbureaus geopend te zijn en op de daken wapperen de vlaggen van de PKK en de KKK.

wat is nu het probleem? Turkije, die uiteraard de PKK en aanverwante zaken als terroristisch beschouwd, kan maar niet geloven dat de VS, die nu de werkelijke macht is in Irak, de 'terroristen' zo ongemoeid kan laten. Al dagenlang druipt de zenuwachtigheid van de Turkse media die moord en brand schreeuwen.

Maar het verwonderd me niet dat deze dingen nu breed uitgesmeerd worden in de media. Nog niet zolang geleden hadden premier Erdogan en ook een hoge generaal verklaart dat het land klaar was om indien nodig te interveniëren in Noord-Irak. de positieve ontwikkelingen daar zijn uiterst storend voor Turkije!!!

Maar meteen daarna moesten deze mensen hun woorden inslikken omdat de VS scherp uithaalde tegen deze onruststokers.

En nu komen de media af met beelden van wapperende vlaggen in Noord-Irak: duidelijk om hun premier en de generaal back-up te geven: Turkije zoekt echt naar een reden om 'legaal' Noord-Irak binnen te vallen om de koerden daar een kopje kleiner te maken.

JusticeLover
4 augustus 2005, 21:22
wat die vlaggetjes betreft in Noord-Irak voor de mensen die het niet kunnen volgen:

De Turks-Koerdische beweging PKK heeft in Iraaks-Koerdistan een politieke partij opgericht die valt onder de brede concept dat de PKK bedacht heeft: KKK. Dit concept behelst de drang om alle Koerden in de gehele regio te verbinden. Er moet eindelijk eens éénheid komen onder de Koerden. In Iraaks-Koerdistan blijken nu meerdere partijbureaus geopend te zijn en op de daken wapperen de vlaggen van de PKK en de KKK.

Dat 'beweging' heeft wel duizenden mensen vermoord.

wat is nu het probleem? Turkije, die uiteraard de PKK en aanverwante zaken als terroristisch beschouwd, kan maar niet geloven dat de VS, die nu de werkelijke macht is in Irak, de 'terroristen' zo ongemoeid kan laten. Al dagenlang druipt de zenuwachtigheid van de Turkse media die moord en brand schreeuwen.

Er zijn genoeg terroristen in het Turkse leger. Waarom pakken ze hen niet op? Waarom voert Turkije strijd tegen Koerden? De Turkse media mag men kloten kussen; masonieke pers van Turkije is nooit te vertrouwen. ;-)

Maar het verwonderd me niet dat deze dingen nu breed uitgesmeerd worden in de media. Nog niet zolang geleden hadden premier Erdogan en ook een hoge generaal verklaart dat het land klaar was om indien nodig te interveniëren in Noord-Irak. de positieve ontwikkelingen daar zijn uiterst storend voor Turkije!!!

Premier heeft geen behoefte om Irak aan te vallen, het Turkse leger evenmin. Waarom zou Turkije nu Irak binnenvallen? Om de Amerikanen te helpen? Jij ziet onze soldaten toch niet als voetvolk ...

Maar meteen daarna moesten deze mensen hun woorden inslikken omdat de VS scherp uithaalde tegen deze onruststokers.

Niet overdrijven, volgens mij weet VS niet precies wat ze doen. Ze draaien maar rond de pot.

En nu komen de media af met beelden van wapperende vlaggen in Noord-Irak: duidelijk om hun premier en de generaal back-up te geven: Turkije zoekt echt naar een reden om 'legaal' Noord-Irak binnen te vallen om de koerden daar een kopje kleiner te maken.

De Turkse media is niets waard. Turkije moet Irak zeker niet binnenvallen. Dan gaan de Koerden nog harder streven voor een onafhankelijke staat.

Ik wil nog is vermelden, de Koerden kunnen geen staat vormen zonder Turkse steun. Ze moeten goede contacten hebben met Turkije.

Groentje-18
4 augustus 2005, 22:10
Ik heb mij misschien een beetje te sterk uitgedrukt.
Maar een maatschapij van verschillende naast elkaar levende, gesegregeerde monoculturen(wat in de praktijk soms multicultureel genoemd wordt), is voor een maatschapij op langere duur niet houdbaar. Dat er immigranten in Vlaanderen worden opgenomen hoeft niet direct een probleem te zijn, op voorwaarde dat de immigrant ook kiest voor opname in de Vlaamse samenleving, en geen klein eilandje van zijn land van herkomst vormt.

Oké.

Waarom denkt u dat het op lange termijn niet houdbaar is?
Ik denk dat naast elkaar gesegreerde monoculturen perfect kunnen (moest er geen aanpassing langs beide kanten optreden).

Dat laatste is inderdaad wel een probleem.
Hoewel ik vind dat wij ervoor hebben gezorgd dat ze kleine eilandjes creëren ... (trouwens goed uitgedrukt, geeft een mooie weergave van de situatie, want zo is het echt wel) door onze xenofobische gevoelens. En door het feit dat we dachten 'laat die arbeiders maar afkomen, we bouwen allemaal kleine huisjes bij elkaar en daar steken we ze in' ... allé, ik formuleer het hier wel crue. Dat zal waarschijnlijk zo niet bedoeld zijn geweest maar op termijn bekeken .. Het was veel beter geweest moesten die wijken niet gebouwd zijn, en mochten de eerste migranten bijgevolg dan al onmiddellijk tussen de Belgen zijn gaan wonen, dat volgens mij zeker integratiebevorderend zou geweest zijn.
Door die kleine eilandjes te creëren hebben we dus, denk ik, zelf de integratie tegengehouden.
Zo voelen ze zich volgens mij nog extra minderheid, die moet opboksen tegenover de meerderheid (de Belgen), om niet als minderwaardig beschouwd te worden.

Groentje-18
4 augustus 2005, 22:12
Zoals jullie weten heeft de PKK sinds augustus 2004 de wapens terug opgenomen. En dit terwijl het ( éénzijdige) staakt-het-vuren al sinds 1999 redelijk goed standhield! Als antwoord hierop heeft het Turkse leger 'de vuile oorlog' opgevoerd. Vooral de laatste maanden is het geweld explosief gestegen. Verder ontploffen bommen in de Turkse steden die hoofdzakelijk gericht zijn tegen de toeristische sector. Deze sector is een belangrijke bron van inkomsten van de staat.

Nu mijn vraag: wat veranderde in Turkije zodat bepaalde milieu's het nodig vonden het land terug in een spiraal van geweld te doen belanden?

Heeft dit te maken met de nu toch wel naderende datum van 3 november?

P.S.: Interessante vraag!

Groentje-18
4 augustus 2005, 22:16
Op 1 maart 2004 had Turkije geweigerd om zijn troepen te stationeren in Irak. Nu is het te laat.

Op men 15de had ik door dat Celal Talabani ooit met rode tapijten zou ontvangen worden. I knew it, wat verwacht je man. Als een land wordt geregeerd door sukkelaars als Bulent Ecevit, Mesut Yilmaz, ....

We wachten allemaal op een nieuwe Atatürk.

En die Atatürk was iemand die zorgde voor vrede?

Eigenlijk ... is er een democratie in Turkije?
Zijn er verschillende partijen? (en is daar geen potentiële Atatürk bij?)

P.S.: Nu begrijp ik waarom veel straten in de steden beginnen met 'Atatürk'

Ke Nan
4 augustus 2005, 22:18
Liefst van al zie ik Turkije in de Europese Unie. Mijn gedachte gaat hier vooral uit naar het gros van de inwoners die er stukken(écht stukken!) beter van zullen worden.

Verder ben ik van mening dat het huidige Turkije Europees is. Dit is niet voor discussie vatbaar. Meer nog: Turken en Grieken zijn etnisch nagenoeg gelijk. Zodoende zijn ze even Europees.

Iskembe Corbasi is inderdaad heerlijk. Vooral na een nachtje stappen en zuipen in de vroege morgen een lokanta binnenstappen en dan die soep naar binnen lepelen. Kwijl kwijl!

Vorige week nog met een Turk van Koerdische afkomst zitten pinten pakken. Hij voelde zich in de eerste plaats Turk en dit is iets wat je terugvind bij een meerderheid van onze Turks-Koerdische broeders. De hele zever begon met de PKK in de jaren tachtig. Tijd dat het gedaan is!

Natuurlijk blijft wereldheerschappij het einddoel van de Turken. Dat zit namelijk in ons bloed. Maar we zijn geduldig. Is het vandaag niet dan is het morgen. Of overmorgen. :mrgreen:

Groentje-18
4 augustus 2005, 22:19
De Turkse media is niets waard. Turkije moet Irak zeker niet binnenvallen. Dan gaan de Koerden nog harder streven voor een onafhankelijke staat.

Ik wil nog is vermelden, de Koerden kunnen geen staat vormen zonder Turkse steun. Ze moeten goede contacten hebben met Turkije.



Seg, dat probleem met de Koerden. Hoe is dat eigenlijk ontstaan?
Hebben ze ooit een eigen staat gehad?

Wreker
4 augustus 2005, 22:22
Liefst van al zie ik Turkije in de Europese Unie. Mijn gedachte gaat hier vooral uit naar het gros van de inwoners die er stukken(écht stukken!) beter van zullen worden.

En in elk van onze straten zo ne stomme vzw met van die buislampen en van die bruin venten die de'r aan kweeniewat zitten te lurken zeker.

Godjumenas.

Wreker
4 augustus 2005, 22:24
BTW elke moslim is een arabier, of ie nu uit een Turkse moeder gevallen is of niet.

:-P

JusticeLover
4 augustus 2005, 22:39
En die Atatürk was iemand die zorgde voor vrede?

Eigenlijk ... is er een democratie in Turkije?
Zijn er verschillende partijen? (en is daar geen potentiële Atatürk bij?)

P.S.: Nu begrijp ik waarom veel straten in de steden beginnen met 'Atatürk'

In Turkjie hebben we een 'democratie'. Leger heeft wel redelijk veel te zeggen.

Tuurlijk zijn er verschillende partijen. U kunt altijd googelen of yahoowen.

Iemand als Atatürk komt niet elke jaar naar boven.

JusticeLover
4 augustus 2005, 22:40
BTW elke moslim is een arabier, of ie nu uit een Turkse moeder gevallen is of niet.

:-P

:-)
:magniet:

JusticeLover
4 augustus 2005, 22:41
Seg, dat probleem met de Koerden. Hoe is dat eigenlijk ontstaan?
Hebben ze ooit een eigen staat gehad?

Heb ik dat geschreven, begin bij het begin ;-)

JusticeLover
4 augustus 2005, 22:45
[QUOTE=Ke Nan]Liefst van al zie ik Turkije in de Europese Unie. Mijn gedachte gaat hier vooral uit naar het gros van de inwoners die er stukken(écht stukken!) beter van zullen worden.

Ook als ze ons niet willen?

Verder ben ik van mening dat het huidige Turkije Europees is. Dit is niet voor discussie vatbaar. Meer nog: Turken en Grieken zijn etnisch nagenoeg gelijk. Zodoende zijn ze even Europees.

Iskembe Corbasi is inderdaad heerlijk. Vooral na een nachtje stappen en zuipen in de vroege morgen een lokanta binnenstappen en dan die soep naar binnen lepelen. Kwijl kwijl!

Zelfde ;-)

Vorige week nog met een Turk van Koerdische afkomst zitten pinten pakken. Hij voelde zich in de eerste plaats Turk en dit is iets wat je terugvind bij een meerderheid van onze Turks-Koerdische broeders. De hele zever begon met de PKK in de jaren tachtig. Tijd dat het gedaan is!

Jazeker!

Natuurlijk blijft wereldheerschappij het einddoel van de Turken. Dat zit namelijk in ons bloed. Maar we zijn geduldig. Is het vandaag niet dan is het morgen. Of overmorgen. :mrgreen:

Ze zeggen dat de Cengizhan terug zal komen. Ik denk dat we met de Mongolen ons macht kunnen delen. Het zijn tenslotte mensen op ons niveau.

Ke Nan
4 augustus 2005, 23:00
Liefst van al zie ik Turkije in de Europese Unie. Mijn gedachte gaat hier vooral uit naar het gros van de inwoners die er stukken(écht stukken!) beter van zullen worden.


Ook als ze ons niet willen?



Effe serieus EL TURCO. Na Ataturk is er geen enkel fatsoenlijk beleidsman geweest. Menderez ging even de goeie kant op maar heeft uiteindelijk niet de kans gekregen. Aan de top in Turkije zitten inderdaad alleen maar zakkenvullers. En ik geloof niet dat er in de nabije toekomst ook iemand zal opstaan die dat kan veranderen.
De enige uitweg voor verandering is de EU. Zelfs als ze ons niet willen. De Spanjaarden, Portugezen en Grieken waren ook niet gewenst in het begin. Ik ben er zeker van dat hun mening betreffende de Turken zal bijdraaien.

Ke Nan
4 augustus 2005, 23:02
Natuurlijk blijft wereldheerschappij het einddoel van de Turken. Dat zit namelijk in ons bloed. Maar we zijn geduldig. Is het vandaag niet dan is het morgen. Of overmorgen. :mrgreen:


Ze zeggen dat de Cengizhan terug zal komen. Ik denk dat we met de Mongolen ons macht kunnen delen. Het zijn tenslotte mensen op ons niveau.


Ik heb een neef die Cengiz heet. Hmmm, zou hij het zijn? ;)

JusticeLover
4 augustus 2005, 23:07
Effe serieus EL TURCO. Na Ataturk is er geen enkel fatsoenlijk beleidsman geweest. Menderez ging even de goeie kant op maar heeft uiteindelijk niet de kans gekregen. Aan de top in Turkije zitten inderdaad alleen maar zakkenvullers. En ik geloof niet dat er in de nabije toekomst ook iemand zal opstaan die dat kan veranderen.
De enige uitweg voor verandering is de EU. Zelfs als ze ons niet willen. De Spanjaarden, Portugezen en Grieken waren ook niet gewenst in het begin. Ik ben er zeker van dat hun mening betreffende de Turken zal bijdraaien.

Turkije kan op economisch vlak veel vooruitgangen boeken en daarvoor hebben ze eu-lidmaatschap niet nodig. Ik geloof niet dat de EU nog tientallen jaren zal standhouden. Tegen dat Turkije lid is zal alles anders zijn ..

JusticeLover
4 augustus 2005, 23:09
Ik heb een neef die Cengiz heet. Hmmm, zou hij het zijn? ;)

Kan best zijn. Zeg dat ik tot mijn laatste druppel zal vechten om Turks-Mongoolse belangen te verdedigen. ;-)

Ke Nan
4 augustus 2005, 23:15
Turkije kan op economisch vlak veel vooruitgangen boeken en daarvoor hebben ze eu-lidmaatschap niet nodig. Ik geloof niet dat de EU nog tientallen jaren zal standhouden. Tegen dat Turkije lid is zal alles anders zijn ..

Het potentieel tot economische voorspoed hebben ze. Zonder twijfel. Maar om er op een gunstige wijze je voordeel uit te halen moet je macht hebben. Als we niet bij de EU komen gaan ze ons naaien zoals al jaren gebeurd.
Laten we de EU gebruiken als springplank. Het gaat echt zijn voordelen hebben.

Ke Nan
4 augustus 2005, 23:19
Kan best zijn. Zeg dat ik tot mijn laatste druppel zal vechten om Turks-Mongoolse belangen te verdedigen. ;-)

Raki of bloed? ;)

Biz Balkan Türklerdeniz. Ickiyi ve calgiyi severiz. Ataturk bizim hemserimizdir. Hic merak etme. Biz bunlari feth ederiz. :mrgreen:
Edit:After edit by Ke Nan on 05-08-2005 at 00:20
Reason:
--------------------------------

Kan best zijn. Zeg dat ik tot mijn laatste druppel zal vechten om Turks-Mongoolse belangen te verdedigen. ;-)

Raki of bloed? ;)

Biz Balkan Türklerdeniz. Ickiyi ve calgiyi severiz. Ataturk bizim hemserimizdir. Hic merak etme. Biz bunlari feth ederiz. :mrgreen:

Before any edits, post was:
--------------------------------

Kan best zijn. Zeg dat ik tot mijn laatste druppel zal vechten om Turks-Mongoolse belangen te verdedigen. ;-)

Raki of bloed? ;)

Biz Balkan Türklerdeniz. Ickiyi ve calgiyi severiz. Ataturk bizim hemserimizdir. Hic merak etme. Biz bulari feth ederiz. :mrgreen:

JusticeLover
4 augustus 2005, 23:23
Het potentieel tot economische voorspoed hebben ze. Zonder twijfel. Maar om er op een gunstige wijze je voordeel uit te halen moet je macht hebben. Als we niet bij de EU komen gaan ze ons naaien zoals al jaren gebeurd.
Laten we de EU gebruiken als springplank. Het gaat echt zijn voordelen hebben.

hmmm ... ik zal erover nadenken

JusticeLover
4 augustus 2005, 23:27
Raki of bloed? ;)

Biz Balkan Türklerdeniz. Ickiyi ve calgiyi severiz. Ataturk bizim hemserimizdir. Hic merak etme. Biz bunlari feth ederiz. :mrgreen:

Geef mij maar Raki

Bende Karadenizliyim, hamsiyi,findigi ve kemençe'yi çok severim. Karadenizlileri arkasina alanin sirti yere gelmez demisler, dogru demisler.:-D

Groentje-18
4 augustus 2005, 23:55
Geef mij maar Raki

Bende Karadenizliyim, hamsiyi,findigi ve kemençe'yi çok severim. Karadenizlileri arkasina alanin sirti yere gelmez demisler, dogru demisler.:-D


Doet me eraan denken ... Ik wil graag Turks leren. Hebben jullie een tip voor mij?
(Website, boek ofzo).

Groentje-18
4 augustus 2005, 23:59
Liefst van al zie ik Turkije in de Europese Unie. Mijn gedachte gaat hier vooral uit naar het gros van de inwoners die er stukken(écht stukken!) beter van zullen worden.

Idd!

Verder ben ik van mening dat het huidige Turkije Europees is. Dit is niet voor discussie vatbaar. Meer nog: Turken en Grieken zijn etnisch nagenoeg gelijk. Zodoende zijn ze even Europees.

Idd, behalve één verschil: Turken zijn doorgaans vriendelijker en behulpzamer dan Europeanen (vooral dan West-Europeanen).

Vorige week nog met een Turk van Koerdische afkomst zitten pinten pakken. Hij voelde zich in de eerste plaats Turk en dit is iets wat je terugvind bij een meerderheid van onze Turks-Koerdische broeders. De hele zever begon met de PKK in de jaren tachtig. Tijd dat het gedaan is!

Idd!

Natuurlijk blijft wereldheerschappij het einddoel van de Turken. Dat zit namelijk in ons bloed. Maar we zijn geduldig. Is het vandaag niet dan is het morgen. Of overmorgen. :mrgreen:

Ik ben niet tegen een wereldregering, als ze maar menslievend is en uitsluitend handelt om het goede te bereiken, of nog beter: het beste, voor ieder levend wezen. En als daar nu Turken, Chinezen, Congolezen, Amerikanen of Irakezen aan de macht zitten: dat kan me geen moer schelen. Meer woorden moeten daar niet aan vuilgemaakt worden.

Jozef Ostyn
5 augustus 2005, 00:03
En die Atatürk was iemand die zorgde voor vrede?

Eigenlijk ... is er een democratie in Turkije?
Zijn er verschillende partijen? (en is daar geen potentiële Atatürk bij?)

P.S.: Nu begrijp ik waarom veel straten in de steden beginnen met 'Atatürk'

Attatürk zorgde voor de etnische zuivering van Anatolië na WOII (afslachting en verdrijving van de Grieken uit Klein-Azië; voleinding van de zuivering van de Armeniërs uit Cilicië; vernietiging van de eerste poging om een Koerdische staat op te richten; enz. Hij geloofde in een sterke, autoritaire en militaristische staat.

Attatürk was een groot modernisator van Turkije dat hij opnieuw tot een sterke staat wilde maken, na eeuwen van Ottomaans verval. Hij verwierp democratie en richtte een éénpartijstaat op die sterk door het leger werd gedomineerd. Turkije draagt daar vandaag de dag nog altijd de sporen van.

Turkije zal slechts vooruitgang boeken als de verering van Attatürk en het leger ophoudt.

Een veel beter voorbeeld dan Attatürk was Turgut Özal, die jammer genoeg te vroeg stierf.

Jozef Ostyn
5 augustus 2005, 00:07
Liefst van al zie ik Turkije in de Europese Unie. Mijn gedachte gaat hier vooral uit naar het gros van de inwoners die er stukken(écht stukken!) beter van zullen worden.

Verder ben ik van mening dat het huidige Turkije Europees is. Dit is niet voor discussie vatbaar. Meer nog: Turken en Grieken zijn etnisch nagenoeg gelijk. Zodoende zijn ze even Europees.

Iskembe Corbasi is inderdaad heerlijk. Vooral na een nachtje stappen en zuipen in de vroege morgen een lokanta binnenstappen en dan die soep naar binnen lepelen. Kwijl kwijl!

Vorige week nog met een Turk van Koerdische afkomst zitten pinten pakken. Hij voelde zich in de eerste plaats Turk en dit is iets wat je terugvind bij een meerderheid van onze Turks-Koerdische broeders. De hele zever begon met de PKK in de jaren tachtig. Tijd dat het gedaan is!

Natuurlijk blijft wereldheerschappij het einddoel van de Turken. Dat zit namelijk in ons bloed. Maar we zijn geduldig. Is het vandaag niet dan is het morgen. Of overmorgen. :mrgreen:

Turkije komt niet in de EU. Dat is nu wel ongeveer zeker. En dat is ook beter zo, voor de EU èn voor Turkije.

Turkije is in geen enkel opzicht een Europees land.

Dat Grieken en Turken etnisch hetzelfde zouden zijn is gewoon feitelijk onjuist. Grieken zijn Indo-Europeanen terwijl Turken Mongolen zijn.

Het Koerdisch "probleem" dateert al lang van voor de PKK.

JusticeLover
5 augustus 2005, 00:12
Doet me eraan denken ... Ik wil graag Turks leren. Hebben jullie een tip voor mij?
(Website, boek ofzo).

Hmm, je kunt het best aan Firestone vragen .. Want de sites die ik bezoek vertalen altijd verkeerd.

JusticeLover
5 augustus 2005, 00:17
Attatürk zorgde voor de etnische zuivering van Anatolië na WOII (afslachting en verdrijving van de Grieken uit Klein-Azië; voleinding van de zuivering van de Armeniërs uit Cilicië; vernietiging van de eerste poging om een Koerdische staat op te richten; enz. Hij geloofde in een sterke, autoritaire en militaristische staat.

Attatürk was een groot modernisator van Turkije dat hij opnieuw tot een sterke staat wilde maken, na eeuwen van Ottomaans verval. Hij verwierp democratie en richtte een éénpartijstaat op die sterk door het leger werd gedomineerd. Turkije draagt daar vandaag de dag nog altijd de sporen van.

Turkije zal slechts vooruitgang boeken als de verering van Attatürk en het leger ophoudt.

Een veel beter voorbeeld dan Attatürk was Turgut Özal, die jammer genoeg te vroeg stierf.

Het is Atatürk,

Weet u soms iets over de afslachting van de Turken in de Balkan?

Waarom vermeldt u niet dat er Turken van Griekenland naar Turkije zijn 'verdreven'.

Morgen, nog is.

Hij was dan ook een sterke generaal ..

Özal was zeker niet slecht .. Maar, je kunt geen vergelijking maken ...

Ke Nan
5 augustus 2005, 09:49
Turkije komt niet in de EU. Dat is nu wel ongeveer zeker. En dat is ook beter zo, voor de EU èn voor Turkije.


Wat een zonde. Ik zie het dus ook niet gebeuren. Ik blijf er wel bij dat een lidmaatschap van Turkije een gezond land zou maken.

Turkije is in geen enkel opzicht een Europees land.


Ik vind van wel.

Dat Grieken en Turken etnisch hetzelfde zouden zijn is gewoon feitelijk onjuist. Grieken zijn Indo-Europeanen terwijl Turken Mongolen zijn.


De Seldsjoeken en anderen die ongeveer duizend jaar geleden Klein-Azie kwamen binnendruppelen waren inderdaad eerder van het Centraal-Aziatische type. Ondertussen is er veel liefde geweest tussen al de volkeren. Van het oorspronkelijke Turkse 'ras' zijn niet veel kenmerken overgebleven. De 'gemiddelde' Turk verschilt niet veel van de 'gemiddelde' Griek.

Ke Nan
5 augustus 2005, 09:51
Attatürk zorgde voor de etnische zuivering van Anatolië na WOII (afslachting en verdrijving van de Grieken uit Klein-Azië; voleinding van de zuivering van de Armeniërs uit Cilicië; vernietiging van de eerste poging om een Koerdische staat op te richten; enz. Hij geloofde in een sterke, autoritaire en militaristische staat.

Attatürk was een groot modernisator van Turkije dat hij opnieuw tot een sterke staat wilde maken, na eeuwen van Ottomaans verval. Hij verwierp democratie en richtte een éénpartijstaat op die sterk door het leger werd gedomineerd. Turkije draagt daar vandaag de dag nog altijd de sporen van.

Turkije zal slechts vooruitgang boeken als de verering van Attatürk en het leger ophoudt.

Een veel beter voorbeeld dan Attatürk was Turgut Özal, die jammer genoeg te vroeg stierf.


Je bedoeld hier Wereldoorlog I, vermoed ik (Blame it on the porto. ;) ).

Na WWI en na het Verdrag van Sèvres bleef er maar een 'klein' stukje van Anatolië over voor de Turken. Bovendien zagen de Grieken kans om het Megali Idea te realiseren. Vol van overmoed en expansiedrift vielen ze Turkije aan. Op een bepaald ogenblik staan ze kort voor Ankara. Voor de Turken was het erop of eronder. Bovenmenselijke (vliegende tapijten, wonderlampen, enz... ;) ) inspanningen werden geleverd door het Turkse volk. Uiteindelijk werden de Grieken verslagen. Een nieuw verdrag, dat van Lausanne, werd afgesloten. Turkije verdubbeld haast haar grondgebied in dat verdrag.

Deze Grieks-Turkse oorlog had tot wederzijdse gruwelen geleid. De Grieken moordden Griekse Moslims en Turken uit. De Turken deden hetzelfde met Grieken, Christelijke Turken en andere Christelijke inwoners. Dit leidde na de oorlog tot een bevolkingsruil.

Zonder Atatürk zou er vandaag de dag geen Turkije bestaan. Zonder Atatürk wapperde nu de Griekse vlag in Ankara en zou Istanbul de hoofdstad van Griekenland zijn. Zonder Atatürk zou Armenië stukken groter zijn dan het vandaag is en zou er een Koerdische staat zijn.
Zonder Atatürk zouden de Turken verspreid als minderheden leven en onderdrukt worden. Dit laatste is nog altijd gaande in het huidige Griekenland waar nog steeds een Turkse minderheid aanwezig is (de eerlijkheid gebied mij om te vermelden dat hierin de laatste jaren verbetering in is gekomen).

De rol van Griekenland in heel die miserie mag echt niet onderschat worden.

Jozef Ostyn
5 augustus 2005, 10:04
Je bedoeld hier Wereldoorlog I, vermoed ik (Blame it on the porto. ;) ).

Na WWI en na het Verdrag van Sèvres bleef er maar een 'klein' stukje van Anatolië over voor de Turken. Bovendien zagen de Grieken kans om het Megali Idea te realiseren. Vol van overmoed en expansiedrift vielen ze Turkije aan. Op een bepaald ogenblik staan ze kort voor Ankara. Voor de Turken was het erop of eronder. Bovenmenselijke (vliegende tapijten, wonderlampen, enz... ;) ) inspanningen werden geleverd door het Turkse volk. Uiteindelijk werden de Grieken verslagen. Een nieuw verdrag, dat van Lausanne, werd afgesloten. Turkije verdubbeld haast haar grondgebied in dat verdrag.

Deze Grieks-Turkse oorlog had tot wederzijdse gruwelen geleid. De Grieken moordden Griekse Moslims en Turken uit. De Turken deden hetzelfde met Grieken, Christelijke Turken en andere Christelijke inwoners. Dit leidde na de oorlog tot een bevolkingsruil.

Zonder Atatürk zou er vandaag de dag geen Turkije bestaan. Zonder Atatürk wapperde nu de Griekse vlag in Ankara en zou Istanbul de hoofdstad van Griekenland zijn. Zonder Atatürk zou Armenië stukken groter zijn dan het vandaag is en zou er een Koerdische staat zijn.
Zonder Atatürk zouden de Turken verspreid als minderheden leven en onderdrukt worden. Dit laatste is nog altijd gaande in het huidige Griekenland waar nog steeds een Turkse minderheid aanwezig is (de eerlijkheid gebied mij om te vermelden dat hierin de laatste jaren verbetering in is gekomen).

De rol van Griekenland in heel die miserie mag echt niet onderschat worden.

Uiteraard heeft u gelijk dat het hier de nasleep van WOI betreft en niet WOII.

Het Verdrag van Sèvres was echt niet zo erg als men het in Turkije voorstelt. Maar er zaten zeker volslagen irrealistische stukken aan (net als aan sommige andere verdragen). Zo klein was het stukje Anatolië nu ook weer niet.
Het is uiteraard waar dat het een dwaasheid was van de Griekse Koning om een veldtocht te beginnen om van Turkije de naleving van Sèvres te eisen. Die grootheidswaanzin hebben de Grieken duur betaald.

Ik ontken ook helemaal niet de verdiensten van Atatürk. Maar dat hij voorstander was van een etnisch homogene
en militaristische staat is gewoon een feit. De politiek van Atatürk moet begrepen worden in de context van zijn tijd en tegen de achtergrond van het verval van het Ottomaanse Rijk. Atatürk en de andere Jonge Turken geloofden dat dit verval o.m. te wijten was aan het multiculturele, multi-etnische en multi-religieuze karakter van het Ottomaanse Rijk. Dat had tot een verzwakte staat gericht. Zij waren voor een sterke en moderne staat, waar slechts plaats zou zijn voor één volk, één taal, één cultuur, één godsdienst, ... Daarom voerde Atatürk bewust een etnische zuiveringspolitiek die trouwens zeer succesvol was (hij vaagde 2500 jaar Griekse aanwezigheid in Klein-Azië in één jaar weg), net zoals de genocide die tijdens de oorlog tegen de Armeniërs werd begaan.

JusticeLover
5 augustus 2005, 13:35
De 'gemiddelde' Turk verschilt niet veel van de 'gemiddelde' Griek.

Ik weet wel wat je wilt zeggen, dat de meeste Turken blank en 'Europees' zijn maar moet je elke keer weer het woord Griek gebruiken?:-)

Wreker
5 augustus 2005, 16:07
Doet me eraan denken ... Ik wil graag Turks leren. Hebben jullie een tip voor mij?
(Website, boek ofzo).

Da's heel simpel, je praat gewoon nederlands en de helft van de klinkers verander je in ü, vervolgens vervang je elk vijfde woord in een zin in Türk.

Geen Turk zal denken dat je geen Turk bent.

Wreker
5 augustus 2005, 16:09
Je bedoeld hier Wereldoorlog I, vermoed ik (Blame it on the porto. ;) ).

Na WWI en na het Verdrag van Sèvres bleef er maar een 'klein' stukje van Anatolië over voor de Turken. Bovendien zagen de Grieken kans om het Megali Idea te realiseren. Vol van overmoed en expansiedrift vielen ze Turkije aan. Op een bepaald ogenblik staan ze kort voor Ankara. Voor de Turken was het erop of eronder. Bovenmenselijke (vliegende tapijten, wonderlampen, enz... ;) ) inspanningen werden geleverd door het Turkse volk. Uiteindelijk werden de Grieken verslagen. Een nieuw verdrag, dat van Lausanne, werd afgesloten. Turkije verdubbeld haast haar grondgebied in dat verdrag.

Deze Grieks-Turkse oorlog had tot wederzijdse gruwelen geleid. De Grieken moordden Griekse Moslims en Turken uit. De Turken deden hetzelfde met Grieken, Christelijke Turken en andere Christelijke inwoners. Dit leidde na de oorlog tot een bevolkingsruil.

Zonder Atatürk zou er vandaag de dag geen Turkije bestaan. Zonder Atatürk wapperde nu de Griekse vlag in Ankara en zou Istanbul de hoofdstad van Griekenland zijn. Zonder Atatürk zou Armenië stukken groter zijn dan het vandaag is en zou er een Koerdische staat zijn.
Zonder Atatürk zouden de Turken verspreid als minderheden leven en onderdrukt worden. Dit laatste is nog altijd gaande in het huidige Griekenland waar nog steeds een Turkse minderheid aanwezig is (de eerlijkheid gebied mij om te vermelden dat hierin de laatste jaren verbetering in is gekomen).

De rol van Griekenland in heel die miserie mag echt niet onderschat worden.

Zonder Atatürk behoorde geheel Klein Azië nu tot de Europese Unie. Zeveraars.

Wreker
5 augustus 2005, 16:12
Ik weet wel wat je wilt zeggen, dat de meeste Turken blank en 'Europees' zijn maar moet je elke keer weer het woord Griek gebruiken?:-)

De Turken zouden beter zich bekeren tot het christendom en Grieks leren.

JusticeLover
5 augustus 2005, 16:25
Da's heel simpel, je praat gewoon nederlands en de helft van de klinkers verander je in ü, vervolgens vervang je elk vijfde woord in een zin in Türk.

Geen Turk zal denken dat je geen Turk bent.

Tipini siktiğimin şeyi, ben senin ağızına muz sokacam hemde en iyisinden, sen hiç merak etme!:-P

Ik heb hier alle 'speciale' tekens gebruikt. Normaal gezien, als ik Turks op msn praat gebruik ik ş,ı,ğ,.. nooit. Ik maak het je makkelijk.

Ik kan Turks altijd toevoegen bij talen. Maar ik laat me al te graag assimileren.

JusticeLover
5 augustus 2005, 16:26
Zonder Atatürk behoorde geheel Klein Azië nu tot de Europese Unie. Zeveraars.

Eigenlijk feitelijk, heb je gelijk. Maar wat ging er dan gebeuren met de Turken?

JusticeLover
5 augustus 2005, 16:32
De Turken zouden beter zich bekeren tot het christendom en Grieks leren.

Bekeren tot christendom lijkt me teveel gevraagd. Je wilt ons verlossen van islam, daarvoor men dan:-D. Maar om dat te kunnen moet je véél meer doen.

Wat betreft Grieks leren, er is een gezegde; 'bir lisan, bir insan', dat betekent 'één taal, één mens'. Maar Wreker, de Grieken kunnen bijna allemaal Turks praten.

Waarom doe je moeilijk?
Edit:After edit by EL TURCO on 05-08-2005 at 17:39
Reason:
--------------------------------

De Turken zouden beter zich bekeren tot het christendom en Grieks leren.

Bekeren tot christendom lijkt me teveel gevraagd. Je wilt ons verlossen van islam, daarvoor men dan:-D. Maar om dat te kunnen moet je véél meer doen.

Wat betreft Grieks leren, er is een gezegde; 'bir lisan, bir insan', dat betekent 'één taal, één mens'. Maar Wreker, de Grieken kunnen bijna allemaal Turks praten.

Waarom doe je moeilijk?

Before any edits, post was:
--------------------------------

De Turken zouden beter zich bekeren tot het christendom en Grieks leren.

Bekeren tot christendom lijkt me teveel gevraagd. Je wilt ons verlossen van islam, daarvoor men dan:-D. Maar om dat te kunnen moet je véél meer doen.

Wat betreft Grieks leren, er is een Turkse gezegde; 'bir lisan, bir insan', dat betekent 'één taal, één mens'. Maar Wreker, de Grieken kunnen bijna allemaal Turks praten.

Waarom doe je moeilijk?

kelt
5 augustus 2005, 16:43
De Turken zouden beter zich bekeren tot het christendom en Grieks leren.

Hmm......ikzelf zal ook geen Grieks leren hoor.....

Overigens,binnen de EU is er daaromtrent nog steeds een fenomenaal probleem.Nog steeds is het blijkbaar niet nodig dat mensen in de grensgebieden van de verschillende staten de taal van hun buren spreken.Zeker inwoners van de grote lidstaten hebben dienaangaande een serieus probleem (en de inwoners van Groot-Brittanie zijn in het klassement volstrekt analfabeet ondertussenn,niet eens capabel om tenminste hun eigen talen het Gaelic of het Welsh te spreken... amai amai.)

Euhm...to the point....wat zouden wij de Turken daarmee lastigvallen
:mrgreen:

Wreker
5 augustus 2005, 21:10
Eigenlijk feitelijk, heb je gelijk. Maar wat ging er dan gebeuren met de Turken?Die waren ondertussen allang ge-europeaniseerd. En Klein Azië zou al decennia even welvarend geweest zijn als de andere landen van de EU.

Grootste struikelsteen voor de "Turken" blijft het feit dat ze arabierenpijpers zijn.

cashflow
5 augustus 2005, 21:12
Het enige wat Turkije gemeenschappelijk heeft met Europa is oorlog en invallen.

Wreker
5 augustus 2005, 21:12
Hmm......ikzelf zal ook geen Grieks leren hoor.....

Overigens,binnen de EU is er daaromtrent nog steeds een fenomenaal probleem.Nog steeds is het blijkbaar niet nodig dat mensen in de grensgebieden van de verschillende staten de taal van hun buren spreken.Zeker inwoners van de grote lidstaten hebben dienaangaande een serieus probleem (en de inwoners van Groot-Brittanie zijn in het klassement volstrekt analfabeet ondertussenn,niet eens capabel om tenminste hun eigen talen het Gaelic of het Welsh te spreken... amai amai.)

Euhm...to the point....wat zouden wij de Turken daarmee lastigvallen
:mrgreen:

In Noord Frankrijk leren ze nu toch weer opnieuw nederlands? Dan is het toch niet meer dan normaal dat de mensen die op de plaats wonen waar de westerse cultuur zowat ontstond de oorspronkelijke taal weer gaan herwaarderen.

Wreker
5 augustus 2005, 21:48
Hier horen de Turken thuis :

http://steen.free.fr/ib/maps/turkestan_map.png


Met schitterende steden als Bukhara en Samarkand


http://www.cerritos.edu/rother/samarkand.gif



http://www.advantour.com/img/uzbekistan/bukhara/miri-arab-madrassa.jpg

cashflow
5 augustus 2005, 21:51
Hier horen de Turken thuis :

http://steen.free.fr/ib/maps/turkestan_map.png


Met schitterende steden als Bukhara en Samarkand


http://www.cerritos.edu/rother/samarkand.gif



http://www.advantour.com/img/uzbekistan/bukhara/miri-arab-madrassa.jpg

schitterend? lijkt me eerder doods en verlaten. Is het dit wat men bedoeld met bruisend en multicultureel?

Groentje-18
5 augustus 2005, 22:28
Attatürk zorgde voor de etnische zuivering van Anatolië na WOII (afslachting en verdrijving van de Grieken uit Klein-Azië; voleinding van de zuivering van de Armeniërs uit Cilicië; vernietiging van de eerste poging om een Koerdische staat op te richten; enz. Hij geloofde in een sterke, autoritaire en militaristische staat.

Attatürk was een groot modernisator van Turkije dat hij opnieuw tot een sterke staat wilde maken, na eeuwen van Ottomaans verval. Hij verwierp democratie en richtte een éénpartijstaat op die sterk door het leger werd gedomineerd. Turkije draagt daar vandaag de dag nog altijd de sporen van.

Turkije zal slechts vooruitgang boeken als de verering van Attatürk en het leger ophoudt.

Een veel beter voorbeeld dan Attatürk was Turgut Özal, die jammer genoeg te vroeg stierf.


Dus ... Atatürk was wel positief voor Turkije, maar allesbehalve voor andere volkeren als ik het goed begrijp?

Ik had de indruk dat hij werd 'aanbeden' door de Turken hier op dit forum ... :-s

JusticeLover
5 augustus 2005, 22:30
Grootste struikelsteen voor de "Turken" blijft het feit dat ze arabierenpijpers zijn.

Bananenvreter, stop met pesten. Turken pijpen de Arabieren helemaal niet.

Groentje-18
5 augustus 2005, 22:31
Turkije komt niet in de EU. Dat is nu wel ongeveer zeker. En dat is ook beter zo, voor de EU èn voor Turkije.

Turkije is in geen enkel opzicht een Europees land.

Dat Grieken en Turken etnisch hetzelfde zouden zijn is gewoon feitelijk onjuist. Grieken zijn Indo-Europeanen terwijl Turken Mongolen zijn.

Het Koerdisch "probleem" dateert al lang van voor de PKK.

De Turkse mentaliteit is toch quasi Europees?
Ze zijn helemaal niet zo dogmatisch in hun geloof en in mijn ogen conservatief.

Als ze bij de EU zouden gaan zouden de mensen volgens mij veel meer kansen krijgen, die ze nu niet krijgen ... omdat ze daar geboren werden... Eerlijk?
Daarenboven: nu moeten ze € 2 000 entree betalen (om in 'mooie' landen als de onze binnen te kunnen..., om dezelfde reden: hun wieg stond in Turkije, en als ze bij de EU zijn moet ze dat misschien niet meer?

JusticeLover
5 augustus 2005, 22:32
Ik had de indruk dat hij werd 'aanbeden' door de Turken hier op dit forum ... :-s

De persoon op men avatar is Atatürk maar ik bid hem niet aan.

Groentje-18
5 augustus 2005, 22:33
Hmm, je kunt het best aan Firestone vragen .. Want de sites die ik bezoek vertalen altijd verkeerd.

Oei. :)

Ah oké, bedankt.


Ik hoorde trouwens ooit van een Marokkaan dat er één taal werd gesroken in alle Arabische landen, naast de plaatselijke lands- taal, of streektaal die een soort dialect was van het Arabisch... maar aangezien Turkije dus niet Arabisch is ... wordt daar die algemen Arabische taal dan wel gesproken? Of niet?

Groentje-18
5 augustus 2005, 22:38
Je bedoeld hier Wereldoorlog I, vermoed ik (Blame it on the porto. ;) ).

Na WWI en na het Verdrag van Sèvres bleef er maar een 'klein' stukje van Anatolië over voor de Turken. Bovendien zagen de Grieken kans om het Megali Idea te realiseren. Vol van overmoed en expansiedrift vielen ze Turkije aan. Op een bepaald ogenblik staan ze kort voor Ankara. Voor de Turken was het erop of eronder. Bovenmenselijke (vliegende tapijten, wonderlampen, enz... ;) ) inspanningen werden geleverd door het Turkse volk. Uiteindelijk werden de Grieken verslagen. Een nieuw verdrag, dat van Lausanne, werd afgesloten. Turkije verdubbeld haast haar grondgebied in dat verdrag.

Deze Grieks-Turkse oorlog had tot wederzijdse gruwelen geleid. De Grieken moordden Griekse Moslims en Turken uit. De Turken deden hetzelfde met Grieken, Christelijke Turken en andere Christelijke inwoners. Dit leidde na de oorlog tot een bevolkingsruil.

Zonder Atatürk zou er vandaag de dag geen Turkije bestaan. Zonder Atatürk wapperde nu de Griekse vlag in Ankara en zou Istanbul de hoofdstad van Griekenland zijn. Zonder Atatürk zou Armenië stukken groter zijn dan het vandaag is en zou er een Koerdische staat zijn.
Zonder Atatürk zouden de Turken verspreid als minderheden leven en onderdrukt worden. Dit laatste is nog altijd gaande in het huidige Griekenland waar nog steeds een Turkse minderheid aanwezig is (de eerlijkheid gebied mij om te vermelden dat hierin de laatste jaren verbetering in is gekomen).

De rol van Griekenland in heel die miserie mag echt niet onderschat worden.

Ik vroeg me al af waarom veel van de eilanden in de Egeïsche zee Grieks zijn, ook al liggen ze korterbij Turkije ...

Ma euhm, verwijst u met dat laatste naar Cyprus?

Groentje-18
5 augustus 2005, 22:39
Uiteraard heeft u gelijk dat het hier de nasleep van WOI betreft en niet WOII.

Het Verdrag van Sèvres was echt niet zo erg als men het in Turkije voorstelt. Maar er zaten zeker volslagen irrealistische stukken aan (net als aan sommige andere verdragen). Zo klein was het stukje Anatolië nu ook weer niet.
Het is uiteraard waar dat het een dwaasheid was van de Griekse Koning om een veldtocht te beginnen om van Turkije de naleving van Sèvres te eisen. Die grootheidswaanzin hebben de Grieken duur betaald.

Ik ontken ook helemaal niet de verdiensten van Atatürk. Maar dat hij voorstander was van een etnisch homogene
en militaristische staat is gewoon een feit. De politiek van Atatürk moet begrepen worden in de context van zijn tijd en tegen de achtergrond van het verval van het Ottomaanse Rijk. Atatürk en de andere Jonge Turken geloofden dat dit verval o.m. te wijten was aan het multiculturele, multi-etnische en multi-religieuze karakter van het Ottomaanse Rijk. Dat had tot een verzwakte staat gericht. Zij waren voor een sterke en moderne staat, waar slechts plaats zou zijn voor één volk, één taal, één cultuur, één godsdienst, ... Daarom voerde Atatürk bewust een etnische zuiveringspolitiek die trouwens zeer succesvol was (hij vaagde 2500 jaar Griekse aanwezigheid in Klein-Azië in één jaar weg), net zoals de genocide die tijdens de oorlog tegen de Armeniërs werd begaan.


Zijn de Turken eigenlijk voor deze 'etnische zuiveringen' zoals je het met een mooi woord kan zeggen ...?

Groentje-18
5 augustus 2005, 22:40
Da's heel simpel, je praat gewoon nederlands en de helft van de klinkers verander je in ü, vervolgens vervang je elk vijfde woord in een zin in Türk.

Geen Turk zal denken dat je geen Turk bent.


:lol:

Groentje-18
5 augustus 2005, 22:41
Tipini siktiğimin şeyi, ben senin ağızına muz sokacam hemde en iyisinden, sen hiç merak etme!:-P

Ik heb hier alle 'speciale' tekens gebruikt. Normaal gezien, als ik Turks op msn praat gebruik ik ş,ı,ğ,.. nooit. Ik maak het je makkelijk.

Ik kan Turks altijd toevoegen bij talen. Maar ik laat me al te graag assimileren.

Ik begrijp er geen yota van. :(

JusticeLover
5 augustus 2005, 22:42
De Turkse mentaliteit is toch quasi Europees?
Ze zijn helemaal niet zo dogmatisch in hun geloof en in mijn ogen conservatief.

Geloof is iets voor privé. Je hebt bij Turken verschillende soorten moslims zoals bij elk ander geloof.

Ik ben voor de scheiding tussen staat en kerk. Maar in Turkije mogen de anderen altijd wat meer dan de doorsnee bevolking.


Als ze bij de EU zouden gaan zouden de mensen volgens mij veel meer kansen krijgen, die ze nu niet krijgen ... omdat ze daar geboren werden... Eerlijk?
Daarenboven: nu moeten ze € 2 000 entree betalen (om in 'mooie' landen als de onze binnen te kunnen..., om dezelfde reden: hun wieg stond in Turkije, en als ze bij de EU zijn moet ze dat misschien niet meer?

Daar hebt u groot gelijk in. Maar de mentaliteit van de Turkse poltiekers moet ook veranderen. Op het forum doe ik misschien rechtse uitlatingen. Maar als ik in Turkije zou wonen, dan was ik extreem-links.

Ik heb in Turkije veel discriminatie gezien.

Sommige wijken van steden krijgen veel overheidssteun en anderen niets. Ik heb een stad gezien. Het zuidelijk deel was redelijk modern. Ze hadden daar fitnescentra, boksscholen, openbare voetbalvelden (gras van het veld is beter dan waar rafc schot), propere en degelijke wegen ... Maar als je naar het noorden gaat, dan zie je één grote stal. Mensen wonen in hutjes. Ik praat met de locals. Hoe het allemaal komt .. kunnen niets zeggen. Ik deed hun een voorstel, op de volgende verkiezing allemaal op Koerdisch-seperatistisch partij stemmen.

Ik hoop dat ze mijn raad zullen volgen.

JusticeLover
5 augustus 2005, 22:43
Ik begrijp er geen yota van. :(

Hebt u vertaalsites geprobeerd? Want ik wil het werk van Wreker niet verlichten;-)

Groentje-18
5 augustus 2005, 22:49
Hebt u vertaalsites geprobeerd? Want ik wil het werk van Wreker niet verlichten;-)

Oh nee, zal ik wel eens doen. :)

sinan123
5 augustus 2005, 22:49
Hier horen de Turken thuis :




Met schitterende steden als Bukhara en Samarkand








Maar ze wonen hier:

http://img85.imageshack.us/img85/2950/50x5bg.th.jpg (http://img85.imageshack.us/my.php?image=50x5bg.jpg)

http://img213.imageshack.us/img213/2500/uzungol8sk.th.jpg (http://img213.imageshack.us/my.php?image=uzungol8sk.jpg)

http://img85.imageshack.us/img85/217/easternanatolia9vo.th.jpg

(http://img85.imageshack.us/my.php?image=easternanatolia9vo.jpg)http://img213.imageshack.us/img213/9623/izmir1722rb.th.jpg (http://img213.imageshack.us/my.php?image=izmir1722rb.jpg)

En volgens mij zijn ze niet van plan weg te gaan.

(http://img85.imageshack.us/my.php?image=easternanatolia9vo.jpg)

Jozef Ostyn
5 augustus 2005, 22:57
Dus ... Atatürk was wel positief voor Turkije, maar allesbehalve voor andere volkeren als ik het goed begrijp?

Ik had de indruk dat hij werd 'aanbeden' door de Turken hier op dit forum ... :-s

Het feit dat hij zo aanbeden wordt is één van de grootste problemen voor Turkije. Zolang Turkije zich niet losmaakt van het anti-democratische, etatistische en militaristische gedachtengoed van Atatürk zal het geen wezenlijke vooruitgang boeken.

JusticeLover
5 augustus 2005, 22:59
Oei. :)

Ah oké, bedankt.


Ik hoorde trouwens ooit van een Marokkaan dat er één taal werd gesroken in alle Arabische landen, naast de plaatselijke lands- taal, of streektaal die een soort dialect was van het Arabisch... maar aangezien Turkije dus niet Arabisch is ... wordt daar die algemen Arabische taal dan wel gesproken? Of niet?

Als je nu om meningen vraagt, sta ik hier. Maar sommige dinges kan je googelen,yahoowen,altavistayen,allthewebben,.. . Het zijn algemene feiten en daarop reageren beledigt een bitje men intelligentie.

Installeer een toolbar van een of ander search engine. Als je iets niet goed begrijpt. Ctrl + N (nieuw pagina openen) en dan het sleutelwoord typen. Zo leer je veel meer. Neem het aan als een tip.

Wat zou je graag hebben; dat iemand je twee kilo's vis geeft of je leert hoe je moet vissen?
Edit:After edit by EL TURCO on 06-08-2005 at 00:22
Reason:
--------------------------------

Oei. :)

Ah oké, bedankt.


Ik hoorde trouwens ooit van een Marokkaan dat er één taal werd gesroken in alle Arabische landen, naast de plaatselijke lands- taal, of streektaal die een soort dialect was van het Arabisch... maar aangezien Turkije dus niet Arabisch is ... wordt daar die algemen Arabische taal dan wel gesproken? Of niet?

Als je nu om meningen vraagt, sta ik hier. Maar sommige dinges kan je googelen,yahoowen,altavistayen,allthewebben,.. . Het zijn algemene feiten en daarop reageren beledigt een bitje men intelligentie.

Installeer een toolbar van een of ander search engine. Als je iets niet goed begrijpt. Ctrl + N (nieuw pagina openen) en dan het sleutelwoord typen. Zo leer je veel meer. Neem het aan als een tip.

Wat zou je graag hebben; dat iemand je twee kilo's vis geeft of je leert hoe je moet vissen?
Edit:After edit by EL TURCO on 06-08-2005 at 00:16
Reason:
--------------------------------

Oei. :)

Ah oké, bedankt.


Ik hoorde trouwens ooit van een Marokkaan dat er één taal werd gesroken in alle Arabische landen, naast de plaatselijke lands- taal, of streektaal die een soort dialect was van het Arabisch... maar aangezien Turkije dus niet Arabisch is ... wordt daar die algemen Arabische taal dan wel gesproken? Of niet?

Als je nu om meningen vraagt, sta ik hier. Maar sommige dinges kan je googelen,yahoowen,altavistayen,allthewebben,.. . Het zijn algemene feiten en daarop reageren beledigt een bitje men intelligentie.

Installeer een toolbar van een of ander search engine. Als je iets niet goed begrijpt. Ctrl + N (nieuw pagina openen) en dan het sleutelwoord typen. Zo leer je veel meer. Neem het aan als een tip.

Wat zou je graag hebben; dat iemand je twee kilo's vis gaf of je leerde vissen?
Edit:After edit by EL TURCO on 06-08-2005 at 00:11
Reason:
--------------------------------

Oei. :)

Ah oké, bedankt.


Ik hoorde trouwens ooit van een Marokkaan dat er één taal werd gesroken in alle Arabische landen, naast de plaatselijke lands- taal, of streektaal die een soort dialect was van het Arabisch... maar aangezien Turkije dus niet Arabisch is ... wordt daar die algemen Arabische taal dan wel gesproken? Of niet?

Als je nu om meningen vraagt, sta ik hier. Maar sommige dinges kan je googelen,yahoowen,altavistayen,allthewebben,.. . Het zijn algemene feiten en daarop reageren beledigt een bitje men intelligentie.

Installeer een toolbar van een of ander search engine. Als je iets niet goed begrijpt. Ctrl + N (nieuw pagina openen) en dan het sleutelwoord typen. Zo leer je veel meer. Neem het aan als een tip.

Wat zou je graag hebben; dat iemand je twee ton vis gaf of je leerde vissen?

Before any edits, post was:
--------------------------------

Oei. :)

Ah oké, bedankt.


Ik hoorde trouwens ooit van een Marokkaan dat er één taal werd gesroken in alle Arabische landen, naast de plaatselijke lands- taal, of streektaal die een soort dialect was van het Arabisch... maar aangezien Turkije dus niet Arabisch is ... wordt daar die algemen Arabische taal dan wel gesproken? Of niet?

Als je nu om meningen vraagt, sta ik hier. Maar sommige dinges kan je googelen,yahoowen,altavistayen,allthewebben,.. . Het zijn algemene feiten en daarop reageren beledigt een bitje men intelligentie.

Installeer een toolbar van een of ander search engine. Als je iets niet goed begrijpt. Ctrl + N (niet pagina openen) en dan het sleutelwoord typen. Zo leer je veel meer. Neem het aan als een tip.

JusticeLover
5 augustus 2005, 23:01
Het feit dat hij zo aanbeden wordt is één van de grootste problemen voor Turkije. Zolang Turkije zich niet losmaakt van het anti-democratische, etatistische en militaristische gedachtengoed van Atatürk zal het geen wezenlijke vooruitgang boeken.

Hebt u mijn analyses gelezen. Pm toch nog is on-topic te blijven. Zoja, wat vindt u daarvan?

sinan123
5 augustus 2005, 23:02
Voor alle duidelijkheid

Over de taal in Turkije
http://www.landenweb.com/bevolking.cfm?LandID=32&TURKIJE

Wreker
5 augustus 2005, 23:22
De Turkse mentaliteit is toch quasi Europees?
Ze zijn helemaal niet zo dogmatisch in hun geloof en in mijn ogen conservatief.

Als ze bij de EU zouden gaan zouden de mensen volgens mij veel meer kansen krijgen, die ze nu niet krijgen ... omdat ze daar geboren werden... Eerlijk?
Daarenboven: nu moeten ze € 2 000 entree betalen (om in 'mooie' landen als de onze binnen te kunnen..., om dezelfde reden: hun wieg stond in Turkije, en als ze bij de EU zijn moet ze dat misschien niet meer?

Turken Europees? Forget it. Waarom hebben ze er dan het schijt aan om met een Europeaan te huwen? Waar zijn de Turkse meisjes in het uitgaansleven. Die zijn daar al even zeldzaam als de Marokkaanse. Arabierenpijpers, dat zijn het ja, die "Turken".

JusticeLover
5 augustus 2005, 23:25
Turken Europees? Forget it. Waarom hebben ze er dan het schijt aan om met een Europeaan te huwen? Waar zijn de Turkse meisjes in het uitgaansleven. Die zijn daar al even zeldzaam als de Marokkaanse. Arabierenpijpers, dat zijn het ja, die "Turken".

Ik ken Turken die getrouwd zijn met Belgen.

Er zijn veel Turken in het uitgaansleven. Maar ik herken ze soms moeilijk, hoe kan jij ze herkennen :-D

Heb je gehoord van Turkse discotheken in België?

www.eglence.be (http://www.eglence.be/) kan daarbij je helpen.

Om alle misverstanden te voorkomen, op politiek vlak pijpt de Turkse regering Israel. Maar dat wilt niet zeggen dat ik de Israelieten bef, éh.
Edit:After edit by EL TURCO on 06-08-2005 at 00:27
Reason:
--------------------------------

Turken Europees? Forget it. Waarom hebben ze er dan het schijt aan om met een Europeaan te huwen? Waar zijn de Turkse meisjes in het uitgaansleven. Die zijn daar al even zeldzaam als de Marokkaanse. Arabierenpijpers, dat zijn het ja, die "Turken".

Ik ken Turken die getrouwd zijn met Belgen.

Er zijn veel Turken in het uitgaansleven. Maar ik herken ze soms moeilijk, hoe kan jij ze herkennen :-D

Heb je gehoord van Turkse discotheken in België?

www.eglence.be (http://www.eglence.be/) kan daarbij je helpen.

Om alle misverstanden te voorkomen, op politiek vlak pijpt de Turkse regering Israel. Maar dat wilt niet zeggen dat ik de Israelieten bef, éh.

Before any edits, post was:
--------------------------------

Turken Europees? Forget it. Waarom hebben ze er dan het schijt aan om met een Europeaan te huwen? Waar zijn de Turkse meisjes in het uitgaansleven. Die zijn daar al even zeldzaam als de Marokkaanse. Arabierenpijpers, dat zijn het ja, die "Turken".

Ik ken Turken die getrouwd zijn met Belgen.

Er zijn veel Turken in het uitgaansleven. Maar ik herken ze soms moeilijk, hoe kan jij ze herkennen :-D

Heb je gehoord van Turkse discotheken in België?

www.eglence.be (http://www.eglence.be) kan daarbij je helpen.

Groentje-18
5 augustus 2005, 23:29
Turken Europees? Forget it. Waarom hebben ze er dan het schijt aan om met een Europeaan te huwen? Waar zijn de Turkse meisjes in het uitgaansleven. Die zijn daar al even zeldzaam als de Marokkaanse. Arabierenpijpers, dat zijn het ja, die "Turken".


Turken willen niet met Europeanen trouwen zei u?

Bent u al ooit eens uitgeweest in Turkije ?

Groentje-18
5 augustus 2005, 23:30
Ik ken Turken die getrouwd zijn met Belgen.

Er zijn veel Turken in het uitgaansleven. Maar ik herken ze soms moeilijk, hoe kan jij ze herkennen :-D

Heb je gehoord van Turkse discotheken in België?


Sterker nog! Heb je al gehoord van Turkse discotheken in Turkije?? :-D

Party!!! :) :)

JusticeLover
5 augustus 2005, 23:32
Sterker nog! Heb je al gehoord van Turkse discotheken in Turkije?? :-D

Party!!! :) :)

Turkije ligt me beetje te ver, maar ik heb altijd heimwee.

Als ik het kind was van een rijke zakenman in Istanbul ofzo had ik in België niets te zoeken:-P

Bodrum-nights zijn zalig ..

cashflow
5 augustus 2005, 23:35
Ik ken Turken die getrouwd zijn met Belgen.

Er zijn veel Turken in het uitgaansleven. Maar ik herken ze soms moeilijk, hoe kan jij ze herkennen :-D
.

aan hun snor zeker?

JusticeLover
5 augustus 2005, 23:38
aan hun snor zeker?

Wreker had het over Turke meisjes in het uitgaansleven.:-D

Het gaat meestal om meisjes die zich verzorgen. Met beetje make-up herken je ze niet meer of van ver niet.

btw, Turkse ras is niet meer zo zuiver.

Shizie
5 augustus 2005, 23:39
Ik ken Turken die getrouwd zijn met Belgen.

Er zijn veel Turken in het uitgaansleven. Maar ik herken ze soms moeilijk, hoe kan jij ze herkennen :-D



Ook al zijn sommige turken blond en hebben ze zelfs soms blauw ogen, kunnen ze makelijk herkend worden aan hun aziatisch gebouwde hoofden/gezichten...
Meisjes zijn meestal niet aantrekkelijk, hebben haar op hun handen etc.. Ik herken turken meteen :)

Groentje-18
5 augustus 2005, 23:40
Turkije ligt me beetje te ver, maar ik heb altijd heimwee.

Als ik het kind was van een rijke zakenman in Istanbul ofzo had ik in België niets te zoeken:-P

Bodrum-nights zijn zalig ..

Ik ben geen Turkse en ik heb zelfs heimwee ... begrijp je dus volledig.

Bodrum-nights! Dat is exact waar ik naar verwees! :) Heerlijk ... Zucht ...

Wreker
5 augustus 2005, 23:41
Ik vroeg me al af waarom veel van de eilanden in de Egeïsche zee Grieks zijn, ook al liggen ze korterbij Turkije ...

Ma euhm, verwijst u met dat laatste naar Cyprus?

Wat leren ze tegenwoordig op school?

Weet jij dan niet dat de wieg van het westen op de kusten van Klein Azië stond?

Nooit gehoord van Thales van Milete?

JusticeLover
5 augustus 2005, 23:42
Ik ben geen Turkse en ik heb zelfs heimwee ... begrijp je dus volledig.

Bodrum-nights! Dat is exact waar ik naar verwees! :) Heerlijk ... Zucht ...


Je te comprend tout �* fait;-)

Wreker
5 augustus 2005, 23:43
Turken willen niet met Europeanen trouwen zei u?

Bent u al ooit eens uitgeweest in Turkije ?

Ik heb het over de Turken in Europa. En uitgaan is iets heel anders dan huwen.

JusticeLover
5 augustus 2005, 23:48
Wat leren ze tegenwoordig op school?

Weet jij dan niet dat de wieg van het westen op de kusten van Klein Azië stond?

Nooit gehoord van Thales van Milete?

Turken zijn meer Europees dan Belgen.

Zeker, jullie zijn onze slaven. Jullie hebben alles van ons gestolen.

Solidair zijn met de Turken.

Alles wat zich op Klein Azië speelde/speelt is Turks. Dat zegt monseigneur EL TURCO.

Je gaat in eerste instantie denken aan slag om Manizkert, verovering van Constantinopel .. Turken zijn gewoon nakomelingen van de Byzantijnen die sterk vermengd zijn met de Turken. That's it.

Als profeet zou u dat heel goed moeten. Geloof maakt een mens niet anders dan hij is.
Edit:After edit by EL TURCO on 06-08-2005 at 00:50
Reason:
--------------------------------

Wat leren ze tegenwoordig op school?

Weet jij dan niet dat de wieg van het westen op de kusten van Klein Azië stond?

Nooit gehoord van Thales van Milete?

Turken zijn meer Europees dan Belgen.

Zeker, jullie zijn onze slaven. Jullie hebben alles van ons gestolen.

Solidair zijn met de Turken.

Alles wat zich op Klein Azië speelde/speelt is Turks. Dat zegt monseigneur EL TURCO.

Je gaat in eerste instantie denken aan slag om Manizkert, verovering van Constantinopel .. Turken zijn gewoon nakomelingen van de Byzantijnen die sterk vermengd zijn met de Turken. That's it.

Als profeet zou u dat heel goed moeten. Geloof maakt een mens niet anders dan hij is.

Before any edits, post was:
--------------------------------

Wat leren ze tegenwoordig op school?

Weet jij dan niet dat de wieg van het westen op de kusten van Klein Azië stond?

Nooit gehoord van Thales van Milete?

Turken zijn meer Europees dan Belgen.

Zeker, jullie zijn onze slaven. Jullie hebben alles van ons gestolen.

Solidair zijn met de Turken.

Alles wat zich op Klein Azië speelde/speelt is Turks. Dat zegt monseigneur EL TURCO.

Je gaat in eerste instantie denken aan slag om Manizkert, verovering van Constantinopel .. Turken zijn gewoon nakomelingen van de Byzantijnen die sterk vermengd zijn met de Turken. That's it.

Als profeet zou ik dat heel goed moeten. Geloof maakt een mens niet anders dan hij is.

JusticeLover
5 augustus 2005, 23:51
Ik heb het over de Turken in Europa. En uitgaan is iets heel anders dan huwen.

Ik heb toch gezegd dat er Turken zijn die getrouwd zijn met Belgen.

Zoals ik Shizie negeer, negeert u mij toch niet?

Wreker
5 augustus 2005, 23:55
Ik ken Turken die getrouwd zijn met Belgen.

Er zijn veel Turken in het uitgaansleven. Maar ik herken ze soms moeilijk, hoe kan jij ze herkennen :-D

Heb je gehoord van Turkse discotheken in België?

www.eglence.be (http://www.eglence.be/) kan daarbij je helpen.

Om alle misverstanden te voorkomen, op politiek vlak pijpt de Turkse regering Israel. Maar dat wilt niet zeggen dat ik de Israelieten bef, éh.

Aparte discotheken voor en door arabierenpijpers. Ik ga liever naar discotheken waar ik mensen zie van over de hele wereld en die zich normaal gedragen.

En Turken haal je de'r zo uit. Geen Turken kunnen herkennen, kom zeg.

JusticeLover
5 augustus 2005, 23:58
Aparte discotheken voor en door arabierenpijpers. Ik ga liever naar discotheken waar ik mensen zie van over de hele wereld en die zich normaal gedragen.

En Turken haal je de'r zo uit. Geen Turken kunnen herkennen, kom zeg.

Het zijn misschien discotheken van de Turken. Maar het volk bestaat niet alleen uit de Turken.

Turkse meisjes herkennen isn iet altijd zo makkelijk, maghrebijnennpijper.

Wreker
6 augustus 2005, 00:00
Ik heb toch gezegd dat er Turken zijn die getrouwd zijn met Belgen.

Zoals ik Shizie negeer, negeert u mij toch niet?

Jaja, hoeveel percent. In mijn familie is er zelfs iemand gehuwd met een Marokkaan. So?

Komen ze in een gewone discotheek binnen is het altijd alleen of met een groepje venten. Is niet de eerste disco die door een invasie van Turken naar de kloten geholpen is en waar men de deuren kon sluiten. En ja, het waren Turken en geen Marokkanen.

Gewoon omdat ze zich gedragen als rasechte arabierenpijpers. Enkel hun matje om te bidden hebben ze nog niet mee.

Wreker
6 augustus 2005, 00:02
Het zijn misschien discotheken van de Turken. Maar het volk bestaat niet alleen uit de Turken.

Turkse meisjes herkennen isn iet altijd zo makkelijk, maghrebijnennpijper.

Ja er komen ook zo'n sletten als Groentje die graag door zo'n macho willen geneukt worden.

JusticeLover
6 augustus 2005, 00:05
Jaja, hoeveel percent. In mijn familie is er zelfs iemand gehuwd met een Marokkaan. So?

Komen ze in een gewone discotheek binnen is het altijd alleen of met een groepje venten. Is niet de eerste disco die door een invasie van Turken naar de kloten geholpen is en waar men de deuren kon sluiten. En ja, het waren Turken en geen Marokkanen.

Gewoon omdat ze zich gedragen als rasechte arabierenpijpers. Enkel hun matje om te bidden hebben ze nog niet mee.

Jeetje, Arabische bloed in je familie (ze moeten wel eerst goed hun best doen).

Oké, er zijn ook Turkse machos, machos gedragen zich overal hetzelfde.

Amai, Turkse meisjes zijn geen doetjes, maar als ik lees wat je alles schrijft .. Waren dat soms mannewijven?

Wel ja, in Turkije hebben ze discotheken dat paar honderd meter van de moskee staat. Een goed idee, niet?

Eerst van bil gaan en dan bidden:-D

God, vergeef me als ik nu te ver ben gegaan.
Edit:After edit by EL TURCO on 06-08-2005 at 01:31
Reason:
--------------------------------

Jaja, hoeveel percent. In mijn familie is er zelfs iemand gehuwd met een Marokkaan. So?

Komen ze in een gewone discotheek binnen is het altijd alleen of met een groepje venten. Is niet de eerste disco die door een invasie van Turken naar de kloten geholpen is en waar men de deuren kon sluiten. En ja, het waren Turken en geen Marokkanen.

Gewoon omdat ze zich gedragen als rasechte arabierenpijpers. Enkel hun matje om te bidden hebben ze nog niet mee.

Jeetje, Arabische bloed in je familie (ze moeten wel eerst goed hun best doen).

Oké, er zijn ook Turkse machos, machos gedragen zich overal hetzelfde.

Amai, Turkse meisjes zijn geen doetjes, maar als ik lees wat je alles schrijft .. Waren dat soms mannewijven?

Wel ja, in Turkije hebben ze discotheken dat paar honderd meter van de moskee staat. Een goed idee, niet?

Eerst van bil gaan en dan bidden:-D

God, vergeef me als ik nu te ver ben gegaan.
Edit:After edit by EL TURCO on 06-08-2005 at 01:09
Reason:
--------------------------------

Jaja, hoeveel percent. In mijn familie is er zelfs iemand gehuwd met een Marokkaan. So?

Komen ze in een gewone discotheek binnen is het altijd alleen of met een groepje venten. Is niet de eerste disco die door een invasie van Turken naar de kloten geholpen is en waar men de deuren kon sluiten. En ja, het waren Turken en geen Marokkanen.

Gewoon omdat ze zich gedragen als rasechte arabierenpijpers. Enkel hun matje om te bidden hebben ze nog niet mee.

Jeetje, Arabische bloed in je familie (ze moeten wel eerst goed samentrainen).

Oké, er zijn ook Turkse machos, machos gedragen zich overal hetzelfde.

Amai, Turkse meisjes zijn geen doetjes, maar als ik lees wat je alles schrijft .. Waren dat soms mannewijven?

Wel ja, in Turkije hebben ze discotheken dat paar honderd meter van de moskee staat. Een goed idee, niet?

Eerst van bil gaan en dan bidden:-D

God, vergeef me als ik nu te ver ben gegaan.

Before any edits, post was:
--------------------------------

Jaja, hoeveel percent. In mijn familie is er zelfs iemand gehuwd met een Marokkaan. So?

Komen ze in een gewone discotheek binnen is het altijd alleen of met een groepje venten. Is niet de eerste disco die door een invasie van Turken naar de kloten geholpen is en waar men de deuren kon sluiten. En ja, het waren Turken en geen Marokkanen.

Gewoon omdat ze zich gedragen als rasechte arabierenpijpers. Enkel hun matje om te bidden hebben ze nog niet mee.

Jeetje, Arabische bloed in je familie (ze moeten wel eerst goed samentrainen).

Oké, er zijn ook Turkse machos, machos gedragen zich over hetzelfde.

Amai, Turkse meisjes zijn geen doetjes, maar als ik lees wat je alles schrijft .. Waren dat soms mannewijven?

Wel ja, in Turkije hebben ze discotheken dat paar honderd meter van de moskee staat. Een goed idee, niet?

Eerst van bil gaan en dan bidden:-D

God, vergeef me als ik nu te ver ben gegaan.

JusticeLover
6 augustus 2005, 00:08
Ja er komen ook zo'n sletten als Groentje die graag door zo'n macho willen geneukt worden.

Onbegrijpelijk, in ieder geval ik wil het niet begrijpen!!!!

Ik ben geen homo, maar ik kan me best als een homo gedragen (heb het nog nooit gedaan).

Als je wilt kunnen we samen met Groentje bezoek bij je brengen, ik hoop wel dat je dildos thuis hebt, kwestie van tijd winnen.:evil:

Er zijn grenzen, fuckin' huppeltrut.
Edit:After edit by EL TURCO on 06-08-2005 at 01:10
Reason:
--------------------------------

Ja er komen ook zo'n sletten als Groentje die graag door zo'n macho willen geneukt worden.

Onbegrijpelijk, in ieder geval ik wil het niet begrijpen!!!!

Ik ben geen homo, maar ik kan me best als een homo gedragen (heb het nog nooit gedaan).

Als je wilt kunnen we samen met Groentje bezoek bij je brengen, ik hoop wel dat je dildos thuis hebt, kwestie van tijd winnen.:evil:

Er zijn grenzen, fuckin' huppeltrut.

Before any edits, post was:
--------------------------------

Ja er komen ook zo'n sletten als Groentje die graag door zo'n macho willen geneukt worden.

Onbegrijpelijk, in ieder geval ik het niet begrijpen!!!!

Ik ben geen homo, maar ik kan me best als een homo gedragen (heb het nog nooit gedaan).

Als je wilt kunnen we samen met Groentje bezoek bij je brengen, ik hoop wel dat je dildos thuis hebt, kwestie van tijd winnen.:evil:

Er zijn grenzen, fuckin' huppeltrut.

Ke Nan
6 augustus 2005, 02:04
Ik vroeg me al af waarom veel van de eilanden in de Egeïsche zee Grieks zijn, ook al liggen ze korterbij Turkije ...

Ma euhm, verwijst u met dat laatste naar Cyprus?

Neen, alhoewel hun rol in de kwestie Cyprus aanvankelijk niet te verwaarlozen was. Het was weeral eens een opflakkering van het Megali Idea.

De Grieken, een ongelooflijk trots volk(ze claimen dan ook dat alle beschaving op Aarde aan hun te danken is. I kid you not. Spreek maar eens met een Griek.), hebben het nooit kunnen verkroppen zolang onder Turkse heerschappij geleefd te hebben. Iedere kans die ze kregen om tot een Groot-Griekenland te komen grepen ze.

Ke Nan
6 augustus 2005, 02:06
Ik begrijp er geen yota van. :(

Het heeft iets met fruit te maken. :mrgreen:
Edit:After edit by Ke Nan on 06-08-2005 at 03:06
Reason:
--------------------------------

Ik begrijp er geen yota van. :(

Het heeft iets met fruit te maken. :mrgreen:

Before any edits, post was:
--------------------------------

Ik begrijp er geen yota van. :(

Het heeft iets met fruit te maken. :mrgeen:

Ke Nan
6 augustus 2005, 02:10
Turken Europees? Forget it. Waarom hebben ze er dan het schijt aan om met een Europeaan te huwen? Waar zijn de Turkse meisjes in het uitgaansleven. Die zijn daar al even zeldzaam als de Marokkaanse. Arabierenpijpers, dat zijn het ja, die "Turken".

Beter kijken. Contactlenzen aanschaffen of een bril opdoen. Of een klapke mee doen. Alhoewel, ik betwijfel het dat jij überhaupt buitenkomt.
Edit:After edit by Ke Nan on 06-08-2005 at 03:10
Reason:
--------------------------------

Turken Europees? Forget it. Waarom hebben ze er dan het schijt aan om met een Europeaan te huwen? Waar zijn de Turkse meisjes in het uitgaansleven. Die zijn daar al even zeldzaam als de Marokkaanse. Arabierenpijpers, dat zijn het ja, die "Turken".

Beter kijken. Contactlenzen aanschaffen of een bril opdoen. Of een klapke mee doen. Alhoewel, ik betwijfel het dat jij überhaupt buitenkomt.

Before any edits, post was:
--------------------------------

Turken Europees? Forget it. Waarom hebben ze er dan het schijt aan om met een Europeaan te huwen? Waar zijn de Turkse meisjes in het uitgaansleven. Die zijn daar al even zeldzaam als de Marokkaanse. Arabierenpijpers, dat zijn het ja, die "Turken".

Beter kijken. Contactlenzen aanschaffen of een bril opdoen. Of een klapke meedoen. Alhoewel, ik betwijfel het dat jij überhaupt buitenkomt.

Wreker
6 augustus 2005, 12:02
Beter kijken. Contactlenzen aanschaffen of een bril opdoen. Of een klapke mee doen. Alhoewel, ik betwijfel het dat jij überhaupt buitenkomt.

Het zijn net de Turken die dat buitenkomen voor autochtonen beperkt hebben door hun invasies in discotheken, waardoor die de deuren moesten sluiten.

styllo_ben
6 augustus 2005, 12:14
Ik heb in Turkije veel discriminatie gezien.

Sommige wijken van steden krijgen veel overheidssteun en anderen niets. Ik heb een stad gezien. Het zuidelijk deel was redelijk modern. Ze hadden daar fitnescentra, boksscholen, openbare voetbalvelden (gras van het veld is beter dan waar rafc schot), propere en degelijke wegen ... Maar als je naar het noorden gaat, dan zie je één grote stal. Mensen wonen in hutjes. Ik praat met de locals. Hoe het allemaal komt .. kunnen niets zeggen. Ik deed hun een voorstel, op de volgende verkiezing allemaal op Koerdisch-seperatistisch partij stemmen.

Ik hoop dat ze mijn raad zullen volgen.

8O
maakte jij propaganda voor de 'terroristen'!!!

sinan123
6 augustus 2005, 12:58
Het zijn net de Turken die dat buitenkomen voor autochtonen beperkt hebben door hun invasies in discotheken, waardoor die de deuren moesten sluiten.

JIj weet echt overduidelijk niet waar je over praat.

Groentje-18
6 augustus 2005, 13:02
Ik heb het over de Turken in Europa. En uitgaan is iets heel anders dan huwen.

Maar u had het toch ook over trouwen?

Groentje-18
6 augustus 2005, 13:05
Jaja, hoeveel percent. In mijn familie is er zelfs iemand gehuwd met een Marokkaan. So?

Komen ze in een gewone discotheek binnen is het altijd alleen of met een groepje venten. Is niet de eerste disco die door een invasie van Turken naar de kloten geholpen is en waar men de deuren kon sluiten. En ja, het waren Turken en geen Marokkanen.

Gewoon omdat ze zich gedragen als rasechte arabierenpijpers. Enkel hun matje om te bidden hebben ze nog niet mee.

???

Ik vraag me nu echt af over wat voor discotheken jij hebt hebt... :-s

Groentje-18
6 augustus 2005, 13:06
Ja er komen ook zo'n sletten als Groentje die graag door zo'n macho willen geneukt worden.

:thumbsup:
Dat zegt meer over jou niveau, dan over het mijne.
Edit:After edit by Groentje-18 on 06-08-2005 at 14:06
Reason:
--------------------------------

Ja er komen ook zo'n sletten als Groentje die graag door zo'n macho willen geneukt worden.

:thumbsup:
Dat zegt meer over jou niveau, dan over het mijne.

Before any edits, post was:
--------------------------------

Ja er komen ook zo'n sletten als Groentje die graag door zo'n macho willen geneukt worden.

:thumbsup:
Dat zegt meer over jou niveau, dan over het mijne. :)

Groentje-18
6 augustus 2005, 13:10
Neen, alhoewel hun rol in de kwestie Cyprus aanvankelijk niet te verwaarlozen was. Het was weeral eens een opflakkering van het Megali Idea.

De Grieken, een ongelooflijk trots volk(ze claimen dan ook dat alle beschaving op Aarde aan hun te danken is. I kid you not. Spreek maar eens met een Griek.), hebben het nooit kunnen verkroppen zolang onder Turkse heerschappij geleefd te hebben. Iedere kans die ze kregen om tot een Groot-Griekenland te komen grepen ze.

Dat heb ik gezien tijdens de openingsshow van de Olympische Spelen ja (op tv) ...

JusticeLover
6 augustus 2005, 15:53
8O
maakte jij propaganda voor de 'terroristen'!!!

Ja, soms moeten er drastische maatregelen genomen worden.

Trouwens, ik luister al jaren naar liedjes van Ahmet Kaya.

Ik luister nu naar het liedje Diyarbakir van Ahmet Kaya.;-) Liedje waarin hij klaagt over de bezetting van Diyarbakir.

*Ahmet Kaya was een zeer populaire zanger in Turkije. Iedereen maar iedereen hield van hem. Hij zong eerst traditionele liedjes die sterk nationalistisch getint waren. Op een bepaald ogenblik, vrienden lieten hem in de steek, hij leed aan zware depressie.

Toen begon hij pro-Koerdische liedjes te zingen. Kreeg natuurlijk veel kritiek. Maar hij zong later zelfs int Koerdisch (taal dat uit Turkse,Farsi en Arabische elementen bestaat). Hij mogst Turkije niet binnen van de politiekers.

In parijs heeft hij zijn laatste jaren doorgebracht.

Men ogen blijven tranen wanneer ik naar zijn liedjes luister. Komt zeker omdat wij Turken, te emotionele mensen zijn.

Wreker
6 augustus 2005, 17:49
Dat heb ik gezien tijdens de openingsshow van de Olympische Spelen ja (op tv) ...

Heb je ook de hoofddoek van de vrouw van de premier van Turkije gezien in het stadion? In Turkije zelf is zoiets verboden.
Edit:After edit by Wreker on 06-08-2005 at 18:50
Reason:
--------------------------------

Dat heb ik gezien tijdens de openingsshow van de Olympische Spelen ja (op tv) ...

Heb je ook de hoofddoek van de vrouw van de premier van Turkije gezien in het stadion? In Turkije zelf is zoiets verboden.

Before any edits, post was:
--------------------------------

Dat heb ik gezien tijdens de openingsshow van de Olympische Spelen ja (op tv) ...

Heb je ook de hoofddoek van de vrouw van de premier gezien in het stadion? In Turkije zelf is zoiets verboden.

Wreker
6 augustus 2005, 17:52
???

Ik vraag me nu echt af over wat voor discotheken jij hebt hebt... :-s

Discotheken die zijn moeten sluiten omwille van Turken, die de tent in no time in een jeannetekot voor Turken herschapen. Turkse vrouwen: 0,0 en dan maar zitten geilen op alles wat niet arabierenpijpers is.

Da's de verrijking van de multicul.

Firestone
6 augustus 2005, 17:52
Ja er komen ook zo'n sletten als Groentje die graag door zo'n macho willen geneukt worden.:boo:

JusticeLover
6 augustus 2005, 17:53
Heb je ook de hoofddoek van de vrouw van de premier van Turkije gezien in het stadion? In Turkije zelf is zoiets verboden.

Nu ben ik zeker dat jij Darwin bent, ex-forumganger.:-D

Turkije is dan geen Europees land, nogal logisch, niet?

Wreker
6 augustus 2005, 19:53
:boo:

Sorry dat ik jou vergeten te vermelden was naast Groentje, Feuersteintje.

Firestone
6 augustus 2005, 19:54
Sorry dat ik jou vergeten te vermelden was naast Groentje, Feuersteintje.Dat je Groentje-18 een slet noemt vind ik gewoon beneden alles!:x

Wreker
6 augustus 2005, 21:08
Dat je Groentje-18 een slet noemt vind ik gewoon beneden alles!:x

Ik vertel alleen maar over hoe de moslims over onze vrouwen denken.

Er mee spelen en hen voor de gek houden, daar kunnen ze wat van en die geile grieten trappen daar met plezier in lijkt het wel. Voor het serieuze werk worden ze dan gedumpt en halen ze wel een import-bruid uit het moederland.

styllo_ben
7 augustus 2005, 10:03
Ik vertel alleen maar over hoe de moslims over onze vrouwen denken.

Er mee spelen en hen voor de gek houden, daar kunnen ze wat van en die geile grieten trappen daar met plezier in lijkt het wel. Voor het serieuze werk worden ze dan gedumpt en halen ze wel een import-bruid uit het moederland.

aha...nu snap ik je frustraties!!! Jij krijgt gewoon geen aandacht van die moslim-mannen en dat knaagt aan je...

Firestone
7 augustus 2005, 10:06
Ik vertel alleen maar over hoe de moslims over onze vrouwen denken.

Er mee spelen en hen voor de gek houden, daar kunnen ze wat van en die geile grieten trappen daar met plezier in lijkt het wel. Voor het serieuze werk worden ze dan gedumpt en halen ze wel een import-bruid uit het moederland.Wat ik vooral zie is hoe jij over vrouwen denkt!

Groentje-18 (en nadien mezelf) voor slet uitmaken, waar trekt dat nu op?

Misschien gewoon deze uitspraak terugnemen?

Ke Nan
7 augustus 2005, 10:37
Het zijn net de Turken die dat buitenkomen voor autochtonen beperkt hebben door hun invasies in discotheken, waardoor die de deuren moesten sluiten.


Twintig tot dertig jaar geleden had elke gemeente wel een of meerdere discotheekjes. Sinds de opkomst van de megadancings zijn de kleintjes hun deuren beginnen te sluiten. Dat discotheken sluiten heeft m.i. nauwelijks iets te maken met allochtonen. Die kom je namelijk ook en masse tegen in de grote dancings.
Maar ja, je geeft in je antwoord aan dat je door je angst minder buitenkomt. Het is dan normaal dat je de band met de werkelijkheid verliest. Je gaat volledig op in je paranoia.

Wreker
7 augustus 2005, 10:53
Twintig tot dertig jaar geleden had elke gemeente wel een of meerdere discotheekjes. Sinds de opkomst van de megadancings zijn de kleintjes hun deuren beginnen te sluiten. Dat discotheken sluiten heeft m.i. nauwelijks iets te maken met allochtonen. Die kom je namelijk ook en masse tegen in de grote dancings.
Maar ja, je geeft in je antwoord aan dat je door je angst minder buitenkomt. Het is dan normaal dat je de band met de werkelijkheid verliest. Je gaat volledig op in je paranoia.

Ik heb het niet over discotheken van 20 tot 30 jaar geleden, maar over enkele jaren geleden. De ommezwaai gebeurde op een goeie zes maanden nadat de Turken de dancings ontdekt hadden en er met tientallen MANNEN + 0 VROUWEN de boel inpalmden. Discotheek veranderd in Turks jeannetenkot = algemene leegloop. De uitbater was immers zo stom om NIET te discrimineren aan de deur. Gevolg levenswerk van de uitbaters om zeep en de autochonen weer een uitgaansgelegenheid kwijt. Dank u Turken.


De rekening zullen we jullie te gepasten tijde presenteren. Make no mistake about it. :evil:

Ke Nan
7 augustus 2005, 11:00
De rekening zullen we jullie te gepasten tijde presenteren.

Drinkgeld inbegrepen? Of wil je nog een extra fooike als we afrekenen? Als ik in een goede bui ben kan ik gul zijn.

sinan123
7 augustus 2005, 11:22
Ik heb het niet over discotheken van 20 tot 30 jaar geleden, maar over enkele jaren geleden. De ommezwaai gebeurde op een goeie zes maanden nadat de Turken de dancings ontdekt hadden en er met tientallen MANNEN + 0 VROUWEN de boel inpalmden. Discotheek veranderd in Turks jeannetenkot = algemene leegloop. De uitbater was immers zo stom om NIET te discrimineren aan de deur. Gevolg levenswerk van de uitbaters om zeep en de autochonen weer een uitgaansgelegenheid kwijt. Dank u Turken.


De rekening zullen we jullie te gepasten tijde presenteren. Make no mistake about it. :evil:

Leugenaar.
Turkse feesten zitten vol met Turkse mannen en vrouwen.

Groentje-18
7 augustus 2005, 14:01
Sorry dat ik jou vergeten te vermelden was naast Groentje, Feuersteintje.

Komaan hé zeg!
Niveau aub!

JusticeLover
7 augustus 2005, 15:34
De rekening zullen we jullie te gepasten tijde presenteren. Make no mistake about it.

Oké, maar de kostprijs van men banaan moet dan wel afgetrokken zijn van de rekening.

:evil:

:roll:

Groentje-18
7 augustus 2005, 22:39
Ik heb het niet over discotheken van 20 tot 30 jaar geleden, maar over enkele jaren geleden. De ommezwaai gebeurde op een goeie zes maanden nadat de Turken de dancings ontdekt hadden en er met tientallen MANNEN + 0 VROUWEN de boel inpalmden. Discotheek veranderd in Turks jeannetenkot = algemene leegloop. De uitbater was immers zo stom om NIET te discrimineren aan de deur. Gevolg levenswerk van de uitbaters om zeep en de autochonen weer een uitgaansgelegenheid kwijt. Dank u Turken.


De rekening zullen we jullie te gepasten tijde presenteren. Make no mistake about it. :evil:

Die autochtonen waren nogal racisten ...
Waarom zouden ze plots moeten wegblijven in een discotheek als er een paar allochtonen over de vloer komen??

Ik begrijp bovendien niet dat ze dan moest sluiten, er kwamen toch Turken?

Wreker
8 augustus 2005, 13:14
Die autochtonen waren nogal racisten ...
Waarom zouden ze plots moeten wegblijven in een discotheek als er een paar allochtonen over de vloer komen??

Ik begrijp bovendien niet dat ze dan moest sluiten, er kwamen toch Turken?

Heb je weeral zitten. Het publiek bestond daar voor ongeveer 1/4 allochtonen, voordat de Turken daar de boel massaal inpalmden.

Daarna bleven ook die allochtonen weg. Allen trokken ze weg vanwege het racistisch gedrag van de Turken en het feit dat de uitbaters zich niet tegen dit Turks racisme mochten verdedigen.

Wreker
8 augustus 2005, 13:18
Leugenaar.
Turkse feesten zitten vol met Turkse mannen en vrouwen.

Hetgeen waarover ik spreek zijn geen Turkse feesten voor moslims onder elkaar, maar discotheken die een paar jaar geleden ingepalmd werden door tientallen Turkse mannen en 0 vrouwen.

Denk eerst goed na voor je iemand een leugenaar noemt.

Het is door zulke uitspraken dat onze haat nog groter wordt tegenover jullie.

De afrekening voor jullie wangedrag komt nog wel. Reken maar.

JusticeLover
8 augustus 2005, 13:32
Hetgeen waarover ik spreek zijn geen Turkse feesten voor moslims onder elkaar, maar discotheken die een paar jaar geleden ingepalmd werden door tientallen Turkse mannen en 0 vrouwen.

Denk eerst goed na voor je iemand een leugenaar noemt.

Het is door zulke uitspraken dat onze haat nog groter wordt tegenover jullie.

De afrekening voor jullie wangedrag komt nog wel. Reken maar.

Niet zielig doen ... Je kunt misschien zelf eerst goed na denken.

Over de integratie ga ik met jou niet klappen. Je mening doen veranderen over de allochtonen lijkt me een te moeilijke klus:-D

Ik zie jou als een hopeloos geval.

Praat geen stoere taal. Het feit dat ik momenteel van een kruk afhankelijk bengeeft jou het recht niet om mij te intimideren. Ik heb altijd magnum klaarliggen voor jou :-D

Als je zo eenzaam bent dan betaal ik de kosten van de kogels wel. Normaal gezein betalen de familieleden van het slachtoffer dat wel, palyas.

Ke Nan
8 augustus 2005, 13:40
De afrekening voor jullie wangedrag komt nog wel. Reken maar.

Heb je een prijslijst? Kwestie van een frankske opzij te zetten zodat ik kan betalen.

styllo_ben
8 augustus 2005, 15:36
Niet zielig doen ... Je kunt misschien zelf eerst goed na denken.

Over de integratie ga ik met jou niet klappen. Je mening doen veranderen over de allochtonen lijkt me een te moeilijke klus:-D

Ik zie jou als een hopeloos geval.

Praat geen stoere taal. Het feit dat ik momenteel van een kruk afhankelijk bengeeft jou het recht niet om mij te intimideren. Ik heb altijd magnum klaarliggen voor jou :-D

Als je zo eenzaam bent dan betaal ik de kosten van de kogels wel. Normaal gezein betalen de familieleden van het slachtoffer dat wel, palyas.

hé wat is er gebeurd? Veel beterschap in ieder geval.

JusticeLover
8 augustus 2005, 15:47
hé wat is er gebeurd? Veel beterschap in ieder geval.

Ik kon men eigen niet inhouden ... (http://forum.politics.be/showpost.php?p=1235609&postcount=2414)en bedankt!
Edit:After edit by EL TURCO on 08-08-2005 at 16:48
Reason:
--------------------------------

hé wat is er gebeurd? Veel beterschap in ieder geval.

Ik kon men eigen niet inhouden ... (http://forum.politics.be/showpost.php?p=1235609&postcount=2414)en bedankt!

Before any edits, post was:
--------------------------------

hé wat is er gebeurd? Veel beterschap in ieder geval.

Ik kon men eigen niet inhouden ... (http://forum.politics.be/showpost.php?p=1235609&postcount=2414)