PDA

View Full Version : Wat eet/drink je nu?


Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 [58] 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107

lantjes
3 oktober 2010, 21:55
een wit wijntje, maar 'k ga het weggieten want het trekt op geen kl....

From_Vlaanderen
3 oktober 2010, 21:56
een wit wijntje, maar 'k ga het weggieten want het trekt op geen kl....

Ge giet dat toch niet weg zeker8O.
Slechte munitie ok, maar alcohol.
Slechte munitie, dat houdt ge ook maar best bij, ge weet nooit, als ge nog eens iets nieuw koopt, misschien...

lantjes
3 oktober 2010, 22:00
Ge giet dat toch niet weg zeker8O.
Slechte munitie ok, maar alcohol.
Slechte munitie, dat houdt ge ook maar best bij, ge weet nooit, als ge nog eens iets nieuw koopt, misschien...

Wa moetik er anders mee? 't Is echt ni te zuipen.:?
en nu de nest in, om 6.00 uur op....

From_Vlaanderen
3 oktober 2010, 22:08
Wa moetik er anders mee? 't Is echt ni te zuipen.:?
en nu de nest in, om 6.00 uur op....

Zuipen man, heel de fles moet leeg, ik kruip er ook in, ik moet er 45 min later uit.

Andy
8 oktober 2010, 17:54
Een beetje geproefd van de chinese kool, gebakken met worstjes, look, zout en sojasaus. Een beetje geproefd van een notensoep (walnoten, pindanoten, maïs en varkensbeenderen).

En nu ga ik zelf maar koken. Tomatengroentensoep heb ik nog van gisteren. Prei in melksaus en aardappeltjes zal ik nog moeten klaarmaken.

groentje
8 oktober 2010, 19:12
Net een kleintje met stoofvleessaus op. Voor later nog een mango, brood, kaas en yoghurt.

Jazeker
8 oktober 2010, 21:40
Ben mij nu aan het vergiftige met Aldi bier :oops:

Drinking all the animals I do now

Mja... zit iets van in.

Jazeker
8 oktober 2010, 21:43
Zuipen man, heel de fles moet leeg, ik kruip er ook in, ik moet er 45 min later uit.

Is dat toen gelukt?

From_Vlaanderen
8 oktober 2010, 21:53
Is dat toen gelukt?

Opstaan ja, met die munitie kloten ook, vandaag nog een hoop koppen aangepast.

ps: Er is maar een veiligheidsregel van wapengebruik dat ik niet opvolg. Dat is geen alcohol drinken als ik aan het herladen ben.

Verdorie ik ben weer bezig over schiettuig.:lol:

lantjes
10 oktober 2010, 09:31
Goh, gisterenavond in een Cambodiaans restaurant gaan eten,een aanrader, LEKKER !!! Le Mekong

(Wel even de Vlaamse gedachte aan kant schuiven want over de taalgrens, in Enghien.)

duveltje382
10 oktober 2010, 09:35
Ik ga seffens brood met kaas eten,een feestmaaltijd voor mij

Vlaamse Leeuwin
10 oktober 2010, 09:36
Goh, gisterenavond in een Cambodiaans restaurant gaan eten,een aanrader, LEKKER !!! Le Mekong

(Wel even de Vlaamse gedachte aan kant schuiven want over de taalgrens, in Enghien.)

Is niet echt dichtbij voor mij.
Spijtig, want zou de Cambodiaanse keuken wel eens willen proeven.

Wat me tevens aan iets doet denken: Kent er iemand een heel goed Sushi restaurant in west-of oostvlaanderen?
En met goed bedoel ik dus ook goeddraaiend.
We hadden er hier eentje in mijn eigen thuisstad,mar daar kwam nooit niemand, dus geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om daar rauwe vis te gaan eten. Wie goeie adresjes heeft...SHOOT

Vlaamse Leeuwin
10 oktober 2010, 09:40
T'is voorbij 10u30 dus hoog tijd voor het eerste aperitiefke.
Deze middag simpele kost: simpele gekookte patatjes, simpele spieringkoteletjes en nog meer simpele erwtjes & worteltjes.
Simpel hé

lantjes
10 oktober 2010, 09:52
Is niet echt dichtbij voor mij.
Spijtig, want zou de Cambodiaanse keuken wel eens willen proeven.

Wat me tevens aan iets doet denken: Kent er iemand een heel goed Sushi restaurant in west-of oostvlaanderen?
En met goed bedoel ik dus ook goeddraaiend.
We hadden er hier eentje in mijn eigen thuisstad,mar daar kwam nooit niemand, dus geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om daar rauwe vis te gaan eten. Wie goeie adresjes heeft...SHOOT

Op de hoek van de Stationsstraat en het Esplanadeplein in Aalst is een ferm goed Japans restaurant. ;-)

groentje
10 oktober 2010, 09:53
Schoon, schoon. Gisteravond witte en zwarte pens met appelmoes en pilavrijst gegeten. Vandaag nog niet teveel, ik ga sebiet slapen.
In Leuven waren vroeger 2 Cambodjaanse restaurants, en bij Cambodjaanse kennissen heb ik in Kortrijk-West ooit eens, jaren geleden, mee aan tafel gezeten. Een lekkere, maar pikante groene-tomatensoep en gegrilde kwarteltjes met rijst en een of ander pikant blaadje. Best lekker.

duveltje382
10 oktober 2010, 09:55
Even dacht ik dat groentje-18 terug op het forum zat :oops:

groentje
10 oktober 2010, 10:11
Nee, die is nog steeds geband. Ik was trouwens eerst ;)
Soit, nog een klein potje chocoladeijs opgegeten, nu slaapwel.

Steve_M
10 oktober 2010, 10:17
Nee, die is nog steeds geband. Ik was trouwens eerst ;)
Soit, nog een klein potje chocoladeijs opgegeten, nu slaapwel.

Slapen om kwart na 11? Hardcore. Is bij mij alweer een tijdje geleden dat ik nog zolang geaftered heb.

Slaapwel!

groentje
10 oktober 2010, 10:20
Hey, ik heb nachtdienst gehad, nog eentje deze avond, en woensdag begin ik terug om 6u. Dan is het gewoon makkelijker om zo door te schuiven, hoor. Rond een uur of 8 sta ik terug op, en maak me klaar om te gaan werken.
En nog merci.

duveltje382
10 oktober 2010, 10:25
Hey, ik heb nachtdienst gehad, nog eentje deze avond, en woensdag begin ik terug om 6u. Dan is het gewoon makkelijker om zo door te schuiven, hoor. Rond een uur of 8 sta ik terug op, en maak me klaar om te gaan werken.
En nog merci.
Ik durf te vermoeden dat jij een collega van mij bent,of toch in dezelfde sector zit

Vlaamse Leeuwin
10 oktober 2010, 10:54
Op de hoek van de Stationsstraat en het Esplanadeplein in Aalst is een ferm goed Japans restaurant. ;-)

mercikes ;-)

bgf324
10 oktober 2010, 11:03
Wokgroentjes en patatjes.

From_Vlaanderen
10 oktober 2010, 12:56
Ik durf te vermoeden dat jij een collega van mij bent,of toch in dezelfde sector zit

's Nachts moet er ook gewerkt worden!

groentje
11 oktober 2010, 06:57
Ik durf te vermoeden dat jij een collega van mij bent,of toch in dezelfde sector zit
Ook een collega van Dronkoers? En vandaag met een hoop stakende collega's?
Vandaag was het aan mijn collega om iets mee te brengen. Tussen het werken door toch nog tijd gevonden om een kommetje borsjt op te lepelen, en worst met bruine saus, rijst en ananas binnen te spelen. Wij staken niet vandaag, hell no.

Andy
11 oktober 2010, 19:52
Chinezen bakken hun kippebilletjes in cola.

Ik niet natuurlijk. Ik wokte wat selder, prei, courget, worteltjes, eieren, noodles en varkensvlees.

groentje
12 oktober 2010, 06:50
Net een belegd broodje met kip curry als ontbijt gegeten. Dadelijk wat gaan wandelen, denk ik.

Burkide
12 oktober 2010, 19:04
Gekookte zelfgeplukte kastanjes. Om mezelf wat wijs te maken dat ik toch een beetje met de seizoenen leef.

420yeahbaby
12 oktober 2010, 19:08
Gekookte zelfgeplukte kastanjes. Om mezelf wat wijs te maken dat ik toch een beetje met de seizoenen leef.

Ik heb ook een zak vol geraapt. Ze vielen bijna op mijn kop bij het rapen ervan, zo rijp zijn ze.
Dacht ik even een veilige bezigheid voor mij en mijn dochter gevonden te hebben, werden we aangevallen door vallende kastanjes van de boom zelve.
Ter compensatie hebben we er een paar ingeplant. Mogen ze uitgroeien tot volwaardige bomen waarvan ooit een andere vader kastanjes raapt met zijn kids.

Steve_M
12 oktober 2010, 19:11
Kippengyros met rijst.

groentje
12 oktober 2010, 19:21
Deze middag soep, een halve kip met frietjes en appelmoes, en een Couckelaerschen Doedel.

420yeahbaby
12 oktober 2010, 19:45
kip kip.... ik kan dat niet meer eten na mijn laatste encouter, ah zo'n stinkende weerloze onschuldige beesten seg lol

groentje
12 oktober 2010, 19:52
Dees was een heel lekker kippetje, hoor. Halve kip, krokant gebakken onder een grill, geloof ik, met de nodige kruiden over het velletje, maar ook niet teveel.

From_Vlaanderen
12 oktober 2010, 20:05
kip kip.... ik kan dat niet meer eten na mijn laatste encouter, ah zo'n stinkende weerloze onschuldige beesten seg lol

AAh, uwe eerst roadkill.
Ik heb vandaag gekookte pataaten met rodekool en rosbief gegeten. Ik eet de laatste tijd héél weinig frieten:?.

Cdude
12 oktober 2010, 21:17
kip kip.... ik kan dat niet meer eten na mijn laatste encouter, ah zo'n stinkende weerloze onschuldige beesten seg lol
Was de rosbief veroordeeld?

Cdude
12 oktober 2010, 21:18
Dees was een heel lekker kippetje, hoor. Halve kip, krokant gebakken onder een grill, geloof ik, met de nodige kruiden over het velletje, maar ook niet teveel.
Ik eet geen vel en kruid het vlees zelf ;-)

Andy
12 oktober 2010, 21:55
Gekookte zelfgeplukte kastanjes. Om mezelf wat wijs te maken dat ik toch een beetje met de seizoenen leef.

Ik heb ook een zak vol geraapt. Ze vielen bijna op mijn kop bij het rapen ervan, zo rijp zijn ze.
Dacht ik even een veilige bezigheid voor mij en mijn dochter gevonden te hebben, werden we aangevallen door vallende kastanjes van de boom zelve.
Ter compensatie hebben we er een paar ingeplant. Mogen ze uitgroeien tot volwaardige bomen waarvan ooit een andere vader kastanjes raapt met zijn kids.
Dat heeft er hier ook eentje klaargemaakt. 6€/kilo naar 't schijnt.

Jazeker
12 oktober 2010, 23:25
Druiven.

Txiki
12 oktober 2010, 23:50
Om dees uur druiven? 8O

Ik heb hier een Guinness en twee Vlaamsche Leeuwen op.... en gij druiven...

edit: mmm, zou ik nog een fles wijn open doen?

Scarabaeida
13 oktober 2010, 00:04
Water van de kraan

Andy
13 oktober 2010, 15:50
Levertjes gepeperd en gezout, gebakken ajuin, worteltjes, courget, selder, tomaten, gember en een sausje bestaande uit passata, mosterd en sambal.

En rijst natuurlijk.

groentje
13 oktober 2010, 20:21
Op stap geweest, en in Erembodegem 2 mandarijnen gekocht, in Bambrugge een kreemkoek, in Burst 2 Specials 'De Ryck' gedronken, in Welle een pak frieten gekocht, en in Denderleeuw nog ne Krüger Export en nen tonic besteld. Toch tof, zo met de trein reizen.

Maximus Aurelius
13 oktober 2010, 21:10
een fleske rooie wijn; bergerac, tamelijk main stream qua smaak, gaat vlotjes binnen

From_Vlaanderen
15 oktober 2010, 23:11
Een gekookt patatje. Snijbonen en van die rommel, vis panneke. 't Is dat de kilo rosbief op is. :(

Inno
15 oktober 2010, 23:20
Is dat mijn gevoel of zitten er op dit forum veel alcoholiekers.

Ik eet momenteel een droge sandwich.

Nynorsk
15 oktober 2010, 23:22
:cheer: beer beer :cheer:

From_Vlaanderen
15 oktober 2010, 23:33
:cheer: beer beer :cheer:

Ik wil op berenjacht naar Canada:-(.

Nynorsk
15 oktober 2010, 23:35
Ik wil op berenjacht naar Canada:-(.

ik ga op beerenjacht in mijne kelder ;-)

From_Vlaanderen
15 oktober 2010, 23:37
ik ga op beerenjacht in mijne kelder ;-)

Ook tof, zo'n 'kleinwild' jacht in Polen wil ik ook wel eens doen. Wacko toestanden, waar de geweren gekoeld worden in de vijver. En de hemel zwart kleurt van de duiven.
maar wat hebt ge geschoten, in de kelder?

Nynorsk
16 oktober 2010, 00:13
Ook tof, zo'n 'kleinwild' jacht in Polen wil ik ook wel eens doen. Wacko toestanden, waar de geweren gekoeld worden in de vijver. En de hemel zwart kleurt van de duiven.
maar wat hebt ge geschoten, in de kelder?

nen duvel.

sperma
16 oktober 2010, 07:30
iki dront tee

groentje
16 oktober 2010, 14:34
Omelet. En vanavond spaghetti.

Andy
17 oktober 2010, 18:54
En vanavond spaghetti.
De eerste poging tot zelfgemaakte. En na een uur of twee, ben ik er meer dan tevreden over.

groentje
17 oktober 2010, 18:57
Ik had meer dan genoeg spaghettisaus gemaakt voor een hele week. Vanavond dus weer spaghetti.

Andy
17 oktober 2010, 19:15
Ik had meer dan genoeg spaghettisaus gemaakt voor een hele week. Vanavond dus weer spaghetti.
Herkenbaar. Ik heb al een bord aan een buur cadeau gedaan. En als ik er morgen ook nog van eet (en er opnieuw eentje weggeef), dan zal de saus wel op zijn.

From_Vlaanderen
17 oktober 2010, 20:30
Herkenbaar. Ik heb al een bord aan een buur cadeau gedaan. En als ik er morgen ook nog van eet (en er opnieuw eentje weggeef), dan zal de saus wel op zijn.

Kastanjes warm van de houtstoof en een westmalleke op kamertemperatuur. :cheer:

De Prodigy
17 oktober 2010, 21:24
daarjuist op de weg terug van mijn werk even bij de Mac Drive gestopt.
Large menu: Big Mac, ketshup, cola + als extra een NYcrispy

Den Ardennees
17 oktober 2010, 21:33
daarjuist op de weg terug van mijn werk even bij de Mac Drive gestopt.
Large menu: Big Mac, ketshup, cola + als extra een NYcrispy

klinkt goed, wat zit er juist op die NYcrispy?

Andy
20 oktober 2010, 23:03
Deze middag: wentelteefjes
Deze avond: champignons, paprika, aardappeltjes, gruyèrekaas, look en ajuin in de pan (met komijn)
En nu een Chimayke denk ik.

Andy
20 oktober 2010, 23:04
Kastanjes warm van de houtstoof en een westmalleke op kamertemperatuur. :cheer:
Je moet met die kastanjes inderdaad wel iets lekker kunnen maken. Al heb ik nog niet uitgevlooid wat.

420yeahbaby
21 oktober 2010, 10:22
Je moet met die kastanjes inderdaad wel iets lekker kunnen maken. Al heb ik nog niet uitgevlooid wat.

Pasta en kaassaus met tamme kastanjes.

Cdude
21 oktober 2010, 10:43
klinkt goed, wat zit er juist op die NYcrispy?Klinkt goed?

Duidelijk nog nooit goed gegeten : JUNKFOOD ALEEEEEEEEEEEEEERT !!

Herr Flick
21 oktober 2010, 10:51
Klinkt goed?

Duidelijk nog nooit goed gegeten : JUNKFOOD ALEEEEEEEEEEEEEERT !!

Kom kom Cdude, een vette hap af en toe, maakt het leven interresant he, t kunnen nie alle dagen wortelen , bonen en fruit zijn.

k ga straks maar eens een van de locale ristorante`s onveilig maken, ... met al dat geleuter over spaghetti hier, ... ;-)

From_Vlaanderen
21 oktober 2010, 20:56
Je moet met die kastanjes inderdaad wel iets lekker kunnen maken. Al heb ik nog niet uitgevlooid wat.

Fuck hout stoof is gebarsten vanachter. F_V doe ne keer gewoon. Volgend jaar koop ik wel een nieuw, 't is dat mijne parket al naarboven is gekomen, de mazoutketel is ontploft en al een resem schiettuig gekocht heb. Pakt dat ik wakker wordt van die smoor:lol:

From_Vlaanderen
21 oktober 2010, 20:56
Wijn, gekregen, niet slecht. Een fles of twee.

Andy
28 oktober 2010, 19:19
Pasta en kaassaus met tamme kastanjes.
Dat kan al nooit slecht zijn.

On topic: een poging tot chicken tandoori. M'n marinade is helaas quasi volledig weggekookt (ik had er liever nog wat van over m'n eten gehad), maar het resultaat is niet slecht.

Steve_M
28 oktober 2010, 19:26
IK had zin in een gewone, oervlaamse maaltijd vandaag: biefstuk, gekookte patatten, erwtjes met ajuin en spek. Overschot van de erwtjes is voor straks: koud met een beetje mosterd eronder. Mmm ...

Cdude
28 oktober 2010, 19:36
IK had zin in een gewone, oervlaamse maaltijd vandaag: biefstuk, gekookte patatten, erwtjes met ajuin en spek. Overschot van de erwtjes is voor straks: koud met een beetje mosterd eronder. Mmm ...

Eet ik meestal : Vlomsche fret. Behalve ...yep vrouwen.
Vandaag dus verse wortelsoep, boontjes met look/bloemkool verse stoep met hele pladijs :cheer:

Morgen vrouwen dus pasta en overmorgen Steppegras http://www.heyvaert.org/wp-content/uploads/2010/06/steppegras1.jpg

Andy
28 oktober 2010, 20:17
Morgen vrouwen dus pasta en overmorgen Steppegras
Dat is dit weekend gepland. Het gebeurt niet vaak dat ik steppegras eet. Maar die keren smaakt dat dan ook voor twee.

groentje
28 oktober 2010, 21:03
Vandaag: broodje hespenkaas, stukje kaastaart, grote kom Tom Ka Kai, en wat appels. Morgen: Brood met stukjes gedroogde tomaat in, met coppa en gegrilde courgettes, nog wat appel, en 's avonds eet ik misschien iets op locatie (Volksmacht in Hasselt?).

Cdude
28 oktober 2010, 21:03
Dat is dit weekend gepland. Het gebeurt niet vaak dat ik steppegras eet. Maar die keren smaakt dat dan ook voor twee.
Khad er nog nooit van gehoord maar door die Groupon dingens kan ik er, in het resto achter de hoek , er eten aan 10€ :cheer:

Steve_M
28 oktober 2010, 21:25
Khad er nog nooit van gehoord maar door die Groupon dingens kan ik er, in het resto achter de hoek , er eten aan 10€ :cheer:

Nog nooit gezien op een restaurantkaart, moet ik eerlijk zeggen.

From_Vlaanderen
28 oktober 2010, 21:29
duvel

groentje
28 oktober 2010, 22:04
Ik was trouwens ook nog dat pak friet met stoofvleessaus vergeten. Slaapwel!

Cdude
28 oktober 2010, 22:19
Nog nooit gezien op een restaurantkaart, moet ik eerlijk zeggen.

Er zijn er maar drie in Belgie.
Tis een trademark 8O

Steve_M
28 oktober 2010, 23:02
Er zijn er maar drie in Belgie.
Tis een trademark 8O

Wel veel gedoe rond wat veredelde frieten, he.

420yeahbaby
28 oktober 2010, 23:41
Wel veel gedoe rond wat veredelde frieten, he.

En horen we daar niet trots op te zijn? ;)
Bintje, ooooooooh bintje :) Ik hou van u bintje.
BELGISCHE PATAT!!!!!!!!!!!! Hoewel bintje een Peruaanse Hollandse is ;)

Steve_M
28 oktober 2010, 23:52
En horen we daar niet trots op te zijn? ;)
Bintje, ooooooooh bintje :) Ik hou van u bintje.
BELGISCHE PATAT!!!!!!!!!!!! Hoewel bintje een Peruaanse Hollandse is ;)

Niets mis met frieten, natuurlijk. Ik vraag me alleen of of het wel een goed idee is een trademark te nemen op een speciale friet, die dan maar op drie plekken verkocht wordt.

420yeahbaby
28 oktober 2010, 23:58
Niets mis met frieten, natuurlijk. Ik vraag me alleen of of het wel een goed idee is een trademark te nemen op een speciale friet, die dan maar op drie plekken verkocht wordt.

Er is geen betere friet dan die dat afkomstig is van bintje ;)
Die structuur is gewoonweg perfect voor de friet, ik denk zelfs dat die structuur zodanig perfect voor de friet is dat ze voor niets anders gebruikt kan worden.

Ge stelt U wel terechte vragen. hehe
Ikzelf heb de friet nog niet gegeten dat Cdude aanhaalde, valt dus moeilijk te beoordelen. Hoewel ik mij geen beter bakje frieten kan bedenken dat uit een GOED frituur. Die goeie dikke, weet ge wel? :D
BINTJE!

Steve_M
29 oktober 2010, 00:00
Er is geen betere friet dan die dat afkomstig is van bintje ;)
Die structuur is gewoonweg perfect voor de friet, ik denk zelfs dat die structuur zodanig perfect voor de friet is dat ze voor niets anders gebruikt kan worden.

Ge stelt U wel terechte vragen. hehe
Ikzelf heb de friet nog niet gegeten dat Cdude aanhaalde, valt dus moeilijk te beoordelen. Hoewel ik mij geen beter bakje frieten kan bedenken dat uit een GOED frituur. Die goeie dikke, weet ge wel? :D
BINTJE!

Ik eet alleen frieten uit mijn zeer goede frituur. Maximum twee keer per maand. Ik heb zelfs mijn friteuse buitengesmeten: ik had altijd de neiging allerlei rotzooi klaar te maken (kaaskroketten en zo).

420yeahbaby
29 oktober 2010, 00:05
Ik eet alleen frieten uit mijn zeer goede frituur. Maximum twee keer per maand. Ik heb zelfs mijn friteuse buitengesmeten: ik had altijd de neiging allerlei rotzooi klaar te maken (kaaskroketten en zo).

Wij hebben ook geen frietpot meer. We bakten wel "vroeger" onze frieten in olijfolie. Maar telkens die olie verversen enzo. Ach, wat een werk.
Daarom richten we ons wel tot een lokaal frituur als we goesting hebben in een frietje. Veel beter, ge moet gelijk niet koken en ge hebt bitterweinig afwas!

Het is trouwens HEEEEEEEEEEEEEL KANKERVERWEKKEND, regelmatig frituren.

We vinden dat nieuw dingetje wel iets, waarmee je frieten kan bakken met één eetlepel vet.
Wij eten ook maar maximum twee keer per maand friet.
't Is niet dat ik niet ongezond wil eten, 't is dat ik niet wil dat mijn dochter ongezond eet :D

Steve_M
29 oktober 2010, 00:07
Wij hebben ook geen frietpot meer. We bakten wel "vroeger" onze frieten in olijfolie. Maar telkens die olie verversen enzo. Ach, wat een werk.
Daarom richten we ons wel tot een lokaal frituur als we goesting hebben in een frietje. Veel beter, ge moet gelijk niet koken en ge hebt bitterweinig afwas!

Het is trouwens HEEEEEEEEEEEEEL KANKERVERWEKKEND, regelmatig frituren.

We vinden dat nieuw dingetje wel iets, waarmee je frieten kan bakken met één eetlepel vet.
Wij eten ook maar maximum twee keer per maand friet.
't Is niet dat ik niet ongezond wil eten, 't is dat ik niet wil dat mijn dochter ongezond eet :D

Goh, ik heb dat ook al gezien, maar mijn keuken staat nu al overvol met toestellen, potten en pannen (ik kook nl. zeer graag) en ik heb een uitstekende frituur op 200 meter van mijn deur. Ik hou die plaats dan liever voor mijn slowcooker of espressomachine. Je moet het tenslotte allemaal ergens zetten, he.

420yeahbaby
29 oktober 2010, 00:12
Goh, ik heb dat ook al gezien, maar mijn keuken staat nu al overvol met toestellen, potten en pannen (ik kook nl. zeer graag) en ik heb een uitstekende frituur op 200 meter van mijn deur. Ik hou die plaats dan liever voor mijn slowcooker of espressomachine. Je moet het tenslotte allemaal ergens zetten, he.

Welja dat klopt! Overproductie treft ons allen :)
Doch vind ik het wel iets hebben. En aangezien ik geen frietpot meer heb, heb ik wel een plaatsje vrij.
Ik voel me nochtans niet direct geroepen dat te kopen, binnen paar jaar staat dat toch goedkoper en is er een ander keukentoestel gesneuveld.
Alles op zijn tijd en niet alles tegelijk he ;)

Doch, als IK frieten zou bakken, zou ik ze zelf snijden, voorbakken en dan uiteindelijk echt frituren.
Dat deden wij altijd en dat waren altijd de beste frieten, die olijfolie drong niet altijd goed door. Doch wist je dat ze in olijfolie gebakken waren.

Ik wou laatst nog eens frieten bakken in rijstolie. Zeer neutraal in smaak.
Maar ik durf dat niet goed in een pot op het vuur doen, daar ik geen frietpot meer heb he.

Steve_M
29 oktober 2010, 00:16
Welja dat klopt! Overproductie treft ons allen :)
Doch vind ik het wel iets hebben. En aangezien ik geen frietpot meer heb, heb ik wel een plaatsje vrij.
Ik voel me nochtans niet direct geroepen dat te kopen, binnen paar jaar staat dat toch goedkoper en is er een ander keukentoestel gesneuveld.
Alles op zijn tijd en niet alles tegelijk he ;)

Doch, als IK frieten zou bakken, zou ik ze zelf snijden, voorbakken en dan uiteindelijk echt frituren.
Dat deden wij altijd en dat waren altijd de beste frieten, die olijfolie drong niet altijd goed door. Doch wist je dat ze in olijfolie gebakken waren.

Ik wou laatst nog eens frieten bakken in rijstolie. Zeer neutraal in smaak.
Maar ik durf dat niet goed in een pot op het vuur doen, daar ik geen frietpot meer heb he.

Mijn vriendin wordt ook altijd een beetje zenuwachtig als ik spullen sta te frituur in een wok (tempura of zo), want dat doe ik soms nog wel. Maar niet vaak, moet ik toegeven, want uiteindelijk is dat best gevaarlijk. Als ik kinderen zou rondlopen hebben, zou ik het al helemaal niet meer durven.

420yeahbaby
29 oktober 2010, 00:20
Mijn vriendin wordt ook altijd een beetje zenuwachtig als ik spullen sta te frituur in een wok (tempura of zo), want dat doe ik soms nog wel. Maar niet vaak, moet ik toegeven, want uiteindelijk is dat best gevaarlijk. Als ik kinderen zou rondlopen hebben, zou ik het al helemaal niet meer durven.

Voila :)
En ik ben een safety freak. Ik bekijk tien scenario's dat zich zouden KUNNEN afspelen, terwijl ze niet eens zouden afspelen.
Doch hou ik altijd rekening met de gevolgen.

Wel draai ik telkens de steel van mijn pan zodanig buiten hand/grijpbereik van mijn dochter. Zo zal ze nooit een hete pan over zich heen kunnen trekken of dergelijke. Maar kokende olie (boven het kookpunt) blijft wel wat anders he... ze moet maar passeren en een bel poft wat kokende olie uit de pan en ze is verbrand he.

Cdude
29 oktober 2010, 01:10
Goh, ik heb dat ook al gezien, maar mijn keuken staat nu al overvol met toestellen, potten en pannen (ik kook nl. zeer graag) en ik heb een uitstekende frituur op 200 meter van mijn deur. Ik hou die plaats dan liever voor mijn slowcooker of espressomachine. Je moet het tenslotte allemaal ergens zetten, he.

Een goeie kok heeft dienen brol allemaal nt nodig. Een goei man een paar potten, meer ni

Elec slowcooker?
http://kook.rubriek.nl/eten&drinken/slowcooker.php

Cdude
29 oktober 2010, 01:12
Wel veel gedoe rond wat veredelde frieten, he.

Veredeld SLAP frietje dan nog.
Gelukkig ligt er een 450gr entrecote onder verstopt 8-)
Kat gaat blij zijn met de helft.

Cdude
29 oktober 2010, 01:14
Mijn vriendin wordt ook altijd een beetje zenuwachtig als ik spullen sta te frituur in een wok (tempura of zo), want dat doe ik soms nog wel. Maar niet vaak, moet ik toegeven, want uiteindelijk is dat best gevaarlijk. Als ik kinderen zou rondlopen hebben, zou ik het al helemaal niet meer durven.Ik begrijp haar http://images2.layoutsparks.com/1/42972/personal-swedish-chef-food.jpg

Steve_M
29 oktober 2010, 01:32
Ik begrijp haar http://images2.layoutsparks.com/1/42972/personal-swedish-chef-food.jpg

Nadat ik de kaart heb gezien van het Antwerpse restaurant dat steppegras serveert, ben ik er zeker van dat jij me geld zou geven om bij mij te komen eten. Je zou dan ook wel je dates kwijt zijn, maar kom ;-)

Andy
29 oktober 2010, 06:18
-

Andy
29 oktober 2010, 06:19
Mijn vriendin wordt ook altijd een beetje zenuwachtig als ik spullen sta te frituur in een wok (tempura of zo), want dat doe ik soms nog wel. Maar niet vaak, moet ik toegeven, want uiteindelijk is dat best gevaarlijk. Als ik kinderen zou rondlopen hebben, zou ik het al helemaal niet meer durven.
Al veel over tempura gehoord en het ook al gegeten, maar het (nog) niet proberen klaar te maken. Je hebt me op een idee gebracht. ;-)

On topic: koffie met kardemom, en seffens/straks een boterham met brie.

bgf324
1 november 2010, 22:13
Vanillepudding met chocoladekorrels

Andy
1 november 2010, 22:31
Gister- en deze avond: preipuree met spruitjes en spek.
Morgen: zeker al een witloofsoep

Steve_M
1 november 2010, 22:46
Slaatje met: gemengde sla, look, chilipepers, ui, gebakken aardappelen, gegrilde kip met cajunkruiden, champignons, kumato's, geroosterde paprika en pijnboompitten.

420yeahbaby
2 november 2010, 12:17
Koffie.

Vanavond gestoomde brocoli met patattenstoemp. Op smaak gebracht met het nat van de kalkoen, peper, zout en nootmuskaat.

420yeahbaby
2 november 2010, 23:34
moederzuren haas

From_Vlaanderen
2 november 2010, 23:35
moederzuren haas

Ik ga nog eens wat zagen voor een haas denk ik. :lol:

420yeahbaby
2 november 2010, 23:39
Ik ga nog eens wat zagen voor een haas denk ik. :lol:

It's the haze baby, haze YEAHBABY!

mamiemee
3 november 2010, 20:58
ravioli met verse tomatenblokjes, gestoofde spinazie, verse room, overstrooid met geraspte kaas in de oven. Hmm...

Jazeker
3 november 2010, 22:47
Net een doner kebab op... mijn maag maakt weer van zijn oren.

mamiemee
3 november 2010, 22:58
Allee, nog gauw ne zelfgemaakte chocomousse binnenkappen en dan "dodoke" doen. Moet morgen om 6u op, spijtig maar morgen om 12u zit mijn werkweek erop en ben ik in weekend!

Andy
4 november 2010, 04:40
Een boterhammetje met kaas en koffie.

Ganzenbordfan
4 november 2010, 06:49
Koffie. Sebiet rustig ontbijten en dan eens naar school gaan.

420yeahbaby
4 november 2010, 10:38
Twas vier uren van de nacht! Waar the fuck is mijn koffie!!!!!!!!!!!!!!!

bgf324
4 november 2010, 12:47
Tomatensoep zonder ballekes

groentje
4 november 2010, 19:56
lievevrouwkes. Moet mij inhouden om die zak van 1 kg niet effenaf op te eten.

mamiemee
4 november 2010, 20:08
Petit beurekes met een goei dikke laag hoeveboter en hagelslag.

Steve_M
4 november 2010, 21:03
Broodje pita met samoerai.

420yeahbaby
4 november 2010, 23:57
Ik eet beefsteak as mijnen boefkick opkomt

Andy
5 november 2010, 00:04
Gisteren een Chinese soep met champignonnetjes en ei geproefd. Vandaag een kommetje soep met pastinaak en ribbetjes gekregen. Het menu bestond uit gekookte aardappelen, broccoli en het laatste beetje barbequespek dat ik had liggen. En de witloof-met-prei-soep.

Nu: koffie

420yeahbaby
5 november 2010, 00:18
Over patatten gesproken.
Wat is er mis met die van ons?

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=NT31OKT9

Steve_M
5 november 2010, 00:24
Broodje tonijn :-P

bgf324
6 november 2010, 19:59
Spaghetti Bolognaise!

From_Vlaanderen
6 november 2010, 22:07
Over patatten gesproken.
Wat is er mis met die van ons?

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=NT31OKT9

te droog, te nat.
Ge moet die dagelijks spuiten met vergif, wilt ge die schone patten hebben die gulder gewoon zijt.
Patatten die ik gewoon ben, moet ge eerst door twee snijden, om te zing of dattem niet rot is. En op een kastrolletje zitten er wel een tweetal glazen patatten bij.
Maar van't jaar koop ik mijn patatten ook in de winkel.

Nynorsk
7 november 2010, 00:45
doritos met dip.

koe de poing
7 november 2010, 00:47
Jupiler.

Niks beter om je eindrapport op te schrijven. De woorden rollen eruit :oops:

Dronkoers
7 november 2010, 00:48
Gekapt mee diablosaus

koe de poing
7 november 2010, 00:56
Gekapt mee diablosaus

gij moet meedoen aan 'komen eten' :-)

groentje
7 november 2010, 01:09
IJsje.

Andy
7 november 2010, 19:06
Door m'n broer gemaakte lasagna. Hij mag dat gerust nog eens doen.

mamiemee
7 november 2010, 21:25
Ne grote zak chips milanese met een blikske Pepsi.

From_Vlaanderen
7 november 2010, 21:47
Een tomat-cury minuut soepje.
Normaal pak ik altijd twee zakskes in mijn bord.
Dus ik gooit daar tomat in. Gooit ik daar dat tweede zaksen in, lap cury seg.
Bah!

Jazeker
7 november 2010, 22:00
Blikske bier.

Dronkoers
8 november 2010, 17:29
http://scotchblog.ca/scotch_blog/BenRiach_curiositas_10.jpg

Dronkoers
8 november 2010, 17:30
Blikske bier.

Een "Duvelke382" aan het doen? ;-)

duveltje382
8 november 2010, 17:35
Een "Duvelke382" aan het doen? ;-)Wat wil je nu zeggen,dat ik steeds goedkoop aldi bier drink,wel je hebt gelijk nu :oops:

Ps het is wel duvelTje382 hé;)

Dronkoers
8 november 2010, 17:38
Wat wil je nu zeggen,dat ik steeds goedkoop aldi bier drink,wel je hebt gelijk nu :oops:

Ps het is wel duvelTje382 hé;)

Ik heb het niet persé op het "goedkoop aldi-bier", wel dat het altijd uit blik is ;-)

En schrijffouten mogen na een paar ...ahum... duvelkes eh ;-)

Txiki
8 november 2010, 17:40
Ik heb het niet persé op het "goedkoop aldi-bier", wel dat het altijd uit blik is ;-)

En schrijffouten mogen na een paar ...ahum... duvelkes eh ;-)

zgreivvauden maaquen we alemael tog? ;-)

Dronkoers
8 november 2010, 17:43
zgreivvauden maaquen we alemael tog? ;-)

Ya, maa du meesden macen daare proobleemun van ;-)

duveltje382
8 november 2010, 17:44
Ik heb het niet persé op het "goedkoop aldi-bier", wel dat het altijd uit blik is ;-)

En schrijffouten mogen na een paar ...ahum... duvelkes eh ;-)idd

blij da ge wer aan de :drinking: bent geraakt,ik begon mij zorgen rond jou te maken :)

Dronkoers
8 november 2010, 17:45
idd

blij da ge wer aan de :drinking: bent geraakt,ik begon mij zorgen rond jou te maken :)

Ben ik er dan ooit vanaf geweest? ;-)

Txiki
8 november 2010, 17:46
:cheer: Hopus-tijd :cheer:

Txiki
8 november 2010, 17:46
Ya, maa du meesden macen daare proobleemun van ;-)

ze zein chewoon zjalouzz

duveltje382
8 november 2010, 17:47
Ben ik er dan ooit vanaf geweest? ;-)
Ge zet toch wa lang weg gebleve hé:roll:

Txiki
8 november 2010, 17:48
Ge zet toch wa lang weg gebleve hé:roll:

Zeide chei sein faader of sein moeder? :roll:

Dronkoers
8 november 2010, 17:51
http://scotchblog.ca/scotch_blog/BenRiach_curiositas_10.jpg

En nog ene :cheer:

Dronkoers
8 november 2010, 17:52
Ge zet toch wa lang weg gebleve hé:roll:

Bwoh, misschien zelfs niet lang genoeg ;-)

Dronkoers
8 november 2010, 17:53
ze zein chewoon zjalouzz

zjalousie is chewoon onkunte ;-)

duveltje382
8 november 2010, 17:54
Bwoh, misschien zelfs niet lang genoeg ;-)
Toch nie even lang als ik,17 maanden,zat en onderwege,op de straat geleeft....

Txiki
8 november 2010, 17:54
En nog ene :cheer:

:cheer: van je heeeela hela hela hoooolala hoi :cheer:

Txiki
8 november 2010, 17:55
Toch nie even lang als ik,17 maanden,zat en onderwege,op de straat geleeft....

Van de straat op de serveus. Niet slecht, toch.

Dronkoers
8 november 2010, 17:57
Toch nie even lang als ik,17 maanden,zat en onderwege,op de straat geleeft....

Da's een feit :-D
Hoewel dat die "zat en onderwege" niet veel scheelt van hier ;-)

duveltje382
8 november 2010, 17:59
Da's een feit :-D
Hoewel dat die "zat en onderwege" niet veel scheelt van hier ;-)
Oei mijn nieuw lief is er ik ga afsluiten nu doei ...

Txiki
8 november 2010, 18:02
Oei mijn nieuw lief is er ik ga afsluiten nu doei ...

Let vooral op de "oei"... Dat begint al goed :rofl:

Dronkoers
8 november 2010, 18:11
http://scotchblog.ca/scotch_blog/BenRiach_curiositas_10.jpg

...en nog ene :drinking:

Txiki
8 november 2010, 18:12
...en nog ene :drinking:

:rofl: Zijn dat druppelkes of gewoon pinten? Of flessen? 8-)

Dronkoers
8 november 2010, 18:13
:rofl: Zijn dat druppelkes of gewoon pinten? Of flessen? 8-)

4 cl eh (ongeveer) ;-)
Dien is te goed om uit te zuipen in flessen :drinking:

duvlinneke 69
8 november 2010, 18:15
rode wijn voor mij,erg veel liefst :oops:

Txiki
8 november 2010, 18:15
4 cl eh (ongeveer) ;-)
Dien is te goed om uit te zuipen in flessen :drinking:

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah, tja, ik drink meestal whiskey uit een gewoon glas 8-)

Txiki
8 november 2010, 18:16
rode wijn voor mij,erg veel liefst :oops:

:lolabove:

welkom welkom!

Dronkoers
8 november 2010, 18:29
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah, tja, ik drink meestal whiskey uit een gewoon glas 8-)

Ja okee, maar whisky? ;-)

lantjes
8 november 2010, 20:50
yihaa :cheer: Liverpoolmash :cheer:

http://www.smulweb.nl/121576/koken/recept/Liverpool-Mash

Txiki
8 november 2010, 22:12
Ja okee, maar whisky? ;-)

ook, ja, ook...

Andy
8 november 2010, 23:39
Drinkyoghurt

fb718882
10 november 2010, 09:44
Sinds gisteren weinig of niks en dat zal nog wel een paar dagen zo blijven duren . Ik moest 3 tanden laten trekken , zodat mijn tandvlees er op die plaatsen uitziet als "filet américain" , min of meer bijeengenaaid met een fijn draadje . (draadje lost automatisch op , zei de tandarts ) . Ik ben bijgevolg aangewezen op soepjes en papjes en pijnstillers en af en toe een borreltje . En , Andy , als ik drankyoghurt moest lusten zou dat ook op mijn lijstje staan .

Zo , en nu kruip ik terug in mijn mandje .

groentje
10 november 2010, 12:39
Stuk stokbrood met gehakt, ajuin en een weinig ketchup. Een culinair hoogstandje, u zegt het wel.
Voor vanavond een koteletje gekocht, wat witloof en aardappelen. Oesterzwammen heb ik nog liggen, als ik zin heb kan ik er nog een sausje bij maken.

manta
10 november 2010, 13:37
Chips ... Massas chips ...
Onweerstaanbare drang naar chipseten ... :-(

duveltje382
10 november 2010, 15:14
Ben nu water met wat schuim op aan het drinken,lekker zeg

bgf324
10 november 2010, 17:44
Reep chocolade van Cote d'Or

duveltje382
10 november 2010, 17:53
Ik drink nu al veel te veel :)

duveltje382
10 november 2010, 18:13
Rauw gehakt?

Rest heb ik ook , alleen entrecote ipv (of dunne lende) koteletje 8-)

Ik hoop dat je nu niet te snel verdrinkt hé ;)

duveltje382
10 november 2010, 18:33
nooit tijdens de week en met wat ik zaterdag gezopen heb blijf ik paar weken VER van alcohol.
Was niet echt over Uw drinken,wel over Uw lang leven hier lol

From_Vlaanderen
10 november 2010, 23:36
Was niet echt over Uw drinken,wel over Uw lang leven hier lol

Niet tijdens de week: klinkt herkenbaar. Hoewel er genoeg redenen zijn om te klinken :D

Andy
10 november 2010, 23:37
Koffie

From_Vlaanderen
10 november 2010, 23:38
Duvel, de vloeistof is eruit maar de schuil ligt er nog in. :d

Nynorsk
10 november 2010, 23:39
nanniesap :cheer:

Fien Fluytenzuyger
11 november 2010, 00:01
nen export

Inno
11 november 2010, 00:23
Cola

420yeahbaby
11 november 2010, 00:28
ja ik krijg stillaan ook dorst.... de verzadiging ervan is honderd meter verder.

Inno
11 november 2010, 00:28
ja ik krijg stillaan ook dorst.... de verzadiging ervan is honderd meter verder.

Laat de drank tot jou komen.

420yeahbaby
11 november 2010, 00:35
Laat de drank tot jou komen.

Ge'd gelijk. Ik gon derachter. De nacht uitkijken en blijven piekeren is oek gin optie he.
Drank brengt raad... en de dag erna schaamte. mhehehehe

Inno
11 november 2010, 00:39
Ge'd gelijk. Ik gon derachter. De nacht uitkijken en blijven piekeren is oek gin optie he.
Drank brengt raad... en de dag erna schaamte. mhehehehe

Schaamte? dat is te zien wat je natuurlijk met je dronke botten gedaan hebt. :lol:

420yeahbaby
11 november 2010, 00:59
Schaamte? dat is te zien wat je natuurlijk met je dronke botten gedaan hebt. :lol:

Ik nooit veel goeds ;) schol

duveltje382
11 november 2010, 09:00
durf het bijna niet zeggen,ik ben nu een lekker pintje aan het drinken op een vrije dag,anders doe ik dat niet op een werkdag

Ganzenbordfan
11 november 2010, 10:38
durf het bijna niet zeggen,ik ben nu een lekker pintje aan het drinken op een vrije dag,anders doe ik dat niet op een werkdag

Om 9:00 's ochtends?

groentje
11 november 2010, 10:41
Hey, ik ook, hoor. Zo voor het slapengaan kan dat al eens smaken.

duveltje382
11 november 2010, 10:42
Om 9:00 's ochtends?
ik weet het,maar twas zo lang geleden dat ik dat pintje gekocht had :I:

Ganzenbordfan
11 november 2010, 10:47
Hey, ik ook, hoor. Zo voor het slapengaan kan dat al eens smaken.

Ja, maar jij werkte in ploegdienst, dacht ik.

duveltje382
11 november 2010, 10:48
Ja, maar jij werkte in ploegdienst, dacht ik.
Ik ook zenne,de ene dag moet ik naar mijn lief en de andere dag niet ...

Ganzenbordfan
11 november 2010, 14:11
Rauwe paprika. (groene)

Eendensoep
11 november 2010, 17:48
Pizza. Allez, straks toch. Dat moet je niet voor je computer eten. :lol:

duveltje382
11 november 2010, 17:51
Pizza. Allez, straks toch. Dat moet je niet voor je computer eten. :lol:

met een soepje voor,liefst dan met een eendje in hé

Eendensoep
11 november 2010, 17:51
met een soepje voor,liefst dan met een eentje in hé

Pizza met soep?

djimi
11 november 2010, 17:52
Een vijg.

manta
11 november 2010, 17:53
Pizza met soep?

Tja , tegenwoordig maken ze reclame voor pizza met witloof dus de smaken veranderen weer zeker ... :-D

duveltje382
11 november 2010, 17:54
Tja , tegenwoordig maken ze reclame voor pizza met witloof dus de smaken veranderen weer zeker ... :-D
Ik zou daar nog een ei onder klutsen

djimi
11 november 2010, 17:59
Een tweede vijg.

lantjes
11 november 2010, 18:53
Frietjes met stoofvlees en een kwak mayo.

bgf324
11 november 2010, 19:44
Biefstuk :cheer:

Dronkoers
11 november 2010, 19:51
Hoe kluts je een ei onder pizza?

Da noemen ze "quiche"

duveltje382
11 november 2010, 19:51
Hoe kluts je een ei onder pizza?

maak er een lekkere brij van,smossen is mijn kunst

From_Vlaanderen
11 november 2010, 19:59
een klein beeke teveel.

groentje
12 november 2010, 01:55
Die kotelet met witloof is uiteindelijk pas enige uren geleden opgeraakt. Ik heb nog een paar gekookte aardappelen, ideaal om morgen te bakken bij een omelet. Morgenavond doe ik dan iets met die oesterzwammen die ik heb staan, wellicht met kip, ofwel met rundssnedes, rijst, appelmoes en/of witloof.

Eendensoep
12 november 2010, 17:26
Tja , tegenwoordig maken ze reclame voor pizza met witloof dus de smaken veranderen weer zeker ... :-D

Wat een decadentie! Na pizza hawaï kon men toch niet lager vallen zekers?

Andy
12 november 2010, 18:09
Wat een decadentie! Na pizza hawaï kon men toch niet lager vallen zekers?
²

Een kookgod die mensen neerbliksemt voor zulke zonden hebben we nodig.



OT: kippevleugeltjes (gezouten), gebakken in sojasaus, cola, water (veel water). Met daarbij: look, paksio (Chinese groene kool die hoogstens Aziatisch is), courget, een klein beetje prei en noodles. Dat alles afgewerkt met walnoten.

't Smaakt verrassend zacht.

Wisord
12 november 2010, 18:41
Paella binnen 15 min. , een een flesje spaanse rode erbij :)

Kwekje
12 november 2010, 18:44
²

Een kookgod die mensen neerbliksemt voor zulke zonden hebben we nodig.



OT: kippevleugeltjes (gezouten), gebakken in sojasaus, cola,8O water (veel water). Met daarbij: look, paksio (Chinese groene kool die hoogstens Aziatisch is), courget, een klein beetje prei en noodles. Dat alles afgewerkt met walnoten.

't Smaakt verrassend zacht.

http://gizmodo.com/assets/resources/2007/10/lightning.jpg

Kwekje
12 november 2010, 18:45
Paella binnen 15 min. , een een flesje spaanse rode erbij :)
GB of Delhaize "paella"?

Andy
12 november 2010, 18:47
Dat kan ook niet slecht zijn.

Wisord
12 november 2010, 18:52
GB of Delhaize "paella"?



Gemaakt door mijn lieve schat .... :-D .

Andy
12 november 2010, 19:12
http://gizmodo.com/assets/resources/2007/10/lightning.jpg
Een traditioneel Chinees gerecht. Een kotgenote heeft er destijds een kookprijs mee gewonnen. :-P

groentje
13 november 2010, 05:17
Deze avond gegeten: kalfslapjes met een champignonsausje. Kalfslapjes gebraden, in het braadvocht de kastanjechampignons, de oesterzwammen en de sjalot gebakken, wat bier bij (van Tournée Générale, dat tv-programma. Bier is niet slecht, programma weet ik niet), room en blauwe kaas, en daarbij gekookte aardappelen, worteltjes en gestoofd witloof. Alles is opgeraakt.

Wisord
13 november 2010, 06:44
Deze avond gegeten: kalfslapjes met een champignonsausje. Kalfslapjes gebraden, in het braadvocht de kastanjechampignons, de oesterzwammen en de sjalot gebakken, wat bier bij (van Tournée Générale, dat tv-programma. Bier is niet slecht, programma weet ik niet), room en blauwe kaas, en daarbij gekookte aardappelen, worteltjes en gestoofd witloof. Alles is opgeraakt.


Lijkt me lekker , alleen dat witloof zou ik overslaan ...

groentje
13 november 2010, 06:50
Met honing, lichtjes gekaramelliseerd... Naar mijn goesting zat er zelfs wat teveel honing bij, ik heb het graag wat bitterder. Ach, de gustibus et coloribus...

duveltje382
13 november 2010, 13:00
kga nu een glas regenwater drinken 8-)

420yeahbaby
13 november 2010, 13:03
kga nu een glas regenwater drinken 8-)

Goe zot gij!

duveltje382
13 november 2010, 13:06
Goe zot gij!
ik weet het wel,maar ik giet er bier in en even later is dat regenwater :lol:

420yeahbaby
13 november 2010, 13:46
ik weet het wel,maar ik giet er bier in en even later is dat regenwater :lol:

Ah lol
Ik heb maar één taske koffie gedronken, hij is op:(
Ben ik nu aan muntthee bezig en ga straks nog een beetje werken.

Maar straks eerst koffie halen of ik word gek.

duveltje382
13 november 2010, 13:58
Ah lol
Ik heb maar één taske koffie gedronken, hij is op:(
Ben ik nu aan muntthee bezig en ga straks nog een beetje werken.

Maar straks eerst koffie halen of ik word gek.

Werken op zondag :roll:
edit oeps zaterdag hé :oops:

420yeahbaby
13 november 2010, 14:01
Werken op zondag :roll:
edit oeps zaterdag hé :oops:

Ja, das voor een gehele andere baas dan die wie mijn pree betaalt.
't Is voor den baas dat mijn pree spendeert mhehehe

duveltje382
13 november 2010, 14:13
Ja, das voor een gehele andere baas dan die wie mijn pree betaalt.
't Is voor den baas dat mijn pree spendeert mhehehe
:rofl:

bgf324
13 november 2010, 18:57
Balletjes in de tomatensaus (zelfgemaakt)

duveltje382
13 november 2010, 18:59
Balletjes in de tomatensaus (zelfgemaakt)

Lekker in ieder geval

420yeahbaby
13 november 2010, 19:22
Balletjes van een lammetje zou naar luiden ook een delicatesse zijn.
Letterlijk de kloten he.

bgf324
13 november 2010, 19:27
Lekker in ieder geval

Dat zal wel zijn

Andy
13 november 2010, 19:44
Iets 'nieuws'.


Ik kwam in de keuken met de bedoeling om kippevleugeltjes te bakken zoals gisteren, en m'n gerecht wat verder op punt te stellen. Ik zie daar zo'n heerlijke Sichuan-soep staan (rode soep met olie, chili, worteltjes, sojascheuten, champignonnetjes,...). Terwijl ik m'n kippevleugeltjes aan het wokken ben in cola, look, sojasaus, olie, water en een beetje zout besluit ik - verlekkerd op soep - om van het geheel een soep te maken.

Ik voeg dus nog een pak meer water toe, samen met courget, paksoi (Chinese groene kool), sojascheuten en gedroogde rode bonen. Wanneer de soep bijna klaar is, en ik tot de vaststelling kom dat ik geen flauw idee heb welke kruiden ik daarop zou moeten doen, raadpleeg ik keukengenie Yankie. Zij legt me uit dat ik de soep een beetje verkeerd aangepakt heb. Chinese soepen bevatten volgens haar geen groenten (? misschien bedoelde ze groene groenten?) of kleurstoffen. Kippenvleugeltjes moesten bovendien niet enkel met zout, maar ook met suiker bestrooid worden. Enkel zo kleuren die mooi bruin. Ze zal wel gelijk hebben. Ze stelt voor om enkele traditionele ingrediënten aan het geheel toe te voegen. Alsdus geschiedde.

Die extra smaakmakers blijken gember, kristalsuiker, een onbekend stervorming rood kruid (acht pootjes, niemand kent de Engelse of de Nederlandse naam van dat beestje), rijstwijn en extra donkere sojasaus te zijn.

't Geheel smaakt een beetje zoals een noodlessoep met een alcoholische drank. Speciaal en niet slecht. Maar misschien moet ik me de volgende keer een beetje meer aan m'n gerecht houden.






PS: Iemand enig idee hoe dat stervormige kruid noemt? Het smaakt bijzonder zoet en vertrouwd. (Je eet het volgens Yankie niet op.)

Andy
13 november 2010, 22:13
OT: koffie


PS: Iemand enig idee hoe dat stervormige kruid noemt? Het smaakt bijzonder zoet en vertrouwd. (Je eet het volgens Yankie niet op.)
steranijs




PS: ik ben ondertussen ook te weten gekomen dat papaverzaden en -olie ook gebruikt worden in Indiase currypasta's. Moet ik zeker eens proberen.

mamiemee
13 november 2010, 22:18
blokjes abdijkaas met een lekker glas witte wijn.

420yeahbaby
13 november 2010, 22:22
blokjes abdijkaas met een lekker glas witte wijn.

En wat selderijzout en mosterd? Heerlijk gewoonweg!
Hoewel dat niet met alle kazen aan te bevelen is

420yeahbaby
13 november 2010, 22:22
en de klokken luiden in Keulen zekers ...
(het is "naar verluid" ;) )

Ela, ik zeg naar luiden :p

bgf324
13 november 2010, 23:38
Dernet wa zalm-apero's in de frigo zien liggen.
Mijn moeder is vollop aant testen wat ze gaat klaarmaken voor kerstmis.

Ge moet toch iet doen als ge een kookdiploma hebt (en ge een beroep hebt waar ge da nie gebruikt).

420yeahbaby
13 november 2010, 23:48
Gadver!

GE MOET VERDOEMME VAN DE ZALM EN TONIJN AFBLIJVEN!!!!!!
Tenzij hem opgekweekt is! En tonijn valt amper oep te kweken dus blijft der nu is af :p
De biodiversiteit is bedreigd!

From_Vlaanderen
13 november 2010, 23:49
Gadver!

GE MOET VERDOEMME VAN DE ZALM EN TONIJN AFBLIJVEN!!!!!!
Tenzij hem opgekweekt is! En tonijn valt amper oep te kweken dus blijft der nu is af :p
De biodiversiteit is bedreigd!

't Is dat ik dat niet lekker vind.

manta
13 november 2010, 23:50
Gadver!

GE MOET VERDOEMME VAN DE ZALM EN TONIJN AFBLIJVEN!!!!!!
Tenzij hem opgekweekt is! En tonijn valt amper oep te kweken dus blijft der nu is af :p
De biodiversiteit is bedreigd!

:cheer: alle vissen opvreten :cheer:

420yeahbaby
14 november 2010, 00:01
Ik meen het echt, en ik meen het nog meer oprecht.
Doe het aub voor uw kinderen maar vooral voor mijn dochter.
Blijf ff van de zee af.

From_Vlaanderen
14 november 2010, 00:02
Ik meen het echt, en ik meen het nog meer oprecht.
Doe het aub voor uw kinderen maar vooral voor mijn dochter.
Blijf ff van de zee af.

En forel?
Mijn absolute topper.

Mitgard
14 november 2010, 00:03
Een glaasje water.
Mmm lekker!

lombas
14 november 2010, 00:16
Ik meen het echt, en ik meen het nog meer oprecht.
Doe het aub voor uw kinderen maar vooral voor mijn dochter.
Blijf ff van de zee af.

Voor uw dochter hoef ik nu toch echt dat stukje tonijn bij de Nipponees niet te laten zeker?

Laat ons nu even serieus blijven hé.

From_Vlaanderen
14 november 2010, 00:17
krabsalade, dat mag ik zo wel eens.

lombas
14 november 2010, 00:19
Tweede fles Lambrusco bijna op. Zou ik zo meteen me nog wat rode wijn inschenken?

420yeahbaby
14 november 2010, 00:22
Voor uw dochter hoef ik nu toch echt dat stukje tonijn bij de Nipponees niet te laten zeker?

Laat ons nu even serieus blijven hé.

Als je serieus was, liet je het.
Tonijn is ver voorbij haar quota.

From_Vlaanderen
14 november 2010, 00:22
Tweede fles Lambrusco bijna op. Zou ik zo meteen me nog wat rode wijn inschenken?

tuurlijk

lombas
14 november 2010, 00:23
Als je serieus was, liet je het.
Tonijn is ver voorbij haar quota.

Ik begrijp gewoon het argument van je dochter niet.

lombas
14 november 2010, 00:24
tuurlijk

Thanks, nu heb ik een excuus. ;-)

Want Zij Die Een Vieze Blik Kan Werpen ligt te slapen, dus ik moet het morgen op een ander kunnen schuiven als ze het ontdekt.

:-D

Adam Smith
14 november 2010, 00:25
Momenteel Gulpener Echt 2010 (van Gulpener, Lindeboom, Budels en Alfa.)

420yeahbaby
14 november 2010, 00:25
Ik begrijp gewoon het argument van je dochter niet.

Zij leeft nog in deze wereld als wij weg zijn en de zee leeg gegeten hebben;

From_Vlaanderen
14 november 2010, 00:26
Thanks, nu heb ik een excuus. ;-)

Want Zij Die Een Vieze Blik Kan Werpen ligt te slapen, dus ik moet het morgen op een ander kunnen schuiven als ze het ontdekt.

:-D

Geen rekening mee houden, deed ik ook niet.

From_Vlaanderen
14 november 2010, 00:27
Zij leeft nog in deze wereld als wij weg zijn en de zee leeg gegeten hebben;

Ik wil anders ook wel diesel aan 10 frank de liter.
Alles heeft zijn tijd.

lombas
14 november 2010, 00:28
Zij leeft nog in deze wereld als wij weg zijn en de zee leeg gegeten hebben;

Maar jij kiest er voor een dochter te hebben, daar kan ik toch niet aan doen?

Adam Smith
14 november 2010, 00:32
Zij leeft nog in deze wereld als wij weg zijn en de zee leeg gegeten hebben;

Om te beginnen ik ben en blijf een 'bourgondische' 'vrijwel-alles-eter', maar mag ik vragen of ze wel vlees eet? Daarbij is mijn beredenering als een vis toch al is gevangen en klaargemaakt, dan eet ik het op ook, dan was dat tenminste niet voor niets. Mocht men minder niet-gekweekte-vis willen, dan zal men vooraan in de keten moeten beginnen.

420yeahbaby
14 november 2010, 00:33
Maar jij kiest er voor een dochter te hebben, daar kan ik toch niet aan doen?

Wat heeft dat ermee te maken?

wij eten de zee leeg. Mag toch eens stoppen he?

420yeahbaby
14 november 2010, 00:34
Ik wil anders ook wel diesel aan 10 frank de liter.
Alles heeft zijn tijd.

Die snap ik niet :(

420yeahbaby
14 november 2010, 00:34
Om te beginnen ik ben en blijf een 'bourgondische' 'vrijwel-alles-eter', maar mag ik vragen of ze wel vlees eet? Daarbij is mijn beredenering als een vis toch al is gevangen en klaargemaakt, dan eet ik het op ook, dan was dat tenminste niet voor niets. Mocht men minder niet-gekweekte-vis willen, dan zal men vooraan in de keten moeten beginnen.

Ik zwoer eerst vlees af en ging massaal voor de vis. Tot dat van de biodiversiteit opkwam.
Maar als ge de vis blijft eten, blijven ze hem ook vangen he.

From_Vlaanderen
14 november 2010, 00:35
Die snap ik niet :(

Had mijne pa met zijne vervuilende 2cv niet al de naft opgestookt, dan had ik goedkopere diesel.

Als, als als
Als mijn tante kloten had, was het mijn nonkel.

lombas
14 november 2010, 00:36
Wat heeft dat ermee te maken?

wij eten de zee leeg. Mag toch eens stoppen he?

Jij zegt dat ik geen tonijn mag eten omwille van jouw dochter.

Dan mag ik toch vragen wat jouw dochter ermee te maken heeft, niet?

Andy
14 november 2010, 00:36
Tweede fles Lambrusco bijna op. Zou ik zo meteen me nog wat rode wijn inschenken?
Alleen als het goede wijn is.



Die ietwat verdikte lever van u heeft een klein beetje meer dorst dan vroeger?

420yeahbaby
14 november 2010, 00:37
Had mijne pa met zijne vervuilende 2cv niet al de naft opgestookt, dan had ik goedkopere diesel.

Als, als als
Als mijn tante kloten had, was het mijn nonkel.

Hier is't genen ALS he.
De zee wordt wel degelijk leeggeroofd. Sneller dan er bijgekweekt kan worden.

From_Vlaanderen
14 november 2010, 00:37
Hier is't genen ALS he.
De zee wordt wel degelijk leeggeroofd. Sneller dan er bijgekweekt kan worden.

dito me de naft

420yeahbaby
14 november 2010, 00:37
Jij zegt dat ik geen tonijn mag eten omwille van jouw dochter.

Dan mag ik toch vragen wat jouw dochter ermee te maken heeft, niet?

Mijn dochter en andere kinderen zijn de toekomst.
Wij laten ze straks een lege wereld na dankzij onze overconsumptie!

(vat direct FV's punt ;))

lombas
14 november 2010, 00:39
Mijn dochter en andere kinderen zijn de toekomst.
Wij laten ze straks een lege wereld na dankzij onze overconsumptie!

(vat direct FV's punt ;))

Ik zal geen kinderen hebben.

Dus nogmaals: wat ben ik jouw dochter verschuldigd?

420yeahbaby
14 november 2010, 00:39
Ik zal geen kinderen hebben.

Dus nogmaals: wat ben ik jouw dochter verschuldigd?

Uw leven.