PDA

View Full Version : Wat eet/drink je nu?


Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 [61] 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107

420yeahbaby
12 januari 2011, 18:27
Vroeg begonnen is half gewonnen?
Je brengt me op iedeën. Nog eens proeven van mijnen "Barrel proof" 45°
maar eerst bittere +70% chocolade 8-)

http://popsop.ru/wp-content/uploads/pernod_havana_rum_barrel_proof_preview.jpg

Die fles heb ik nog niet zien staan.
Ook een specialleke he gij, snoeper/

Dronkoers
12 januari 2011, 18:34
Ik verwen mij met seks en drugs :p
Alcohol is gewoon een noodzaak mhehehehe

Ik heb geen seks en drugs, dus vind ik dat ik eens iets meer mag hebben dan een "Johnny Walker" ofzo ;-)

420yeahbaby
12 januari 2011, 18:35
Ik heb geen seks en drugs, dus vind ik dat ik eens iets meer mag hebben dan een "Johnny Walker" ofzo ;-)

Dan moete mojito drinken he. Da wijvendrankske is beter dan het doorsnee wijf da ze drinkt.

Dronkoers
12 januari 2011, 18:38
Dan moete mojito drinken he. Da wijvendrankske is beter dan het doorsnee wijf da ze drinkt.

Cocktails zijn nie aan mij besteed ;-)

bgf324
12 januari 2011, 18:39
Direct mijn soep opwarmen en een boterham met oude kaas binnenspelen

420yeahbaby
12 januari 2011, 18:39
Cocktails zijn nie aan mij besteed ;-)

Dacht ik ook, tot ik mojitoke dronk in La Siesta te Oostende. Djeesus :D
As mijn dochter er niet bij was had ik daar zeker hele dag blijven plakken :)

Caligula
12 januari 2011, 18:52
Die fles heb ik nog niet zien staan.
Ook een specialleke he gij, snoeper/Had je er toch al over verteld?

Die fles "zie je" idd niet staan nee. Moet je bestellen.
Heb er even achter gezocht, bleek dat je ze kan kopen in klein winkeltje achter Atheneum Roosevelt 8-)

1 liter, 45°, 44€

pinarello
12 januari 2011, 18:53
hesperolletjes met puree

Caligula
12 januari 2011, 18:55
Overlaatst deze gekocht:

HIBIKI 17 Yr

Yum :-P
dat is ne F*** blend aan 80€ ?
Valt nog mee aangezien die van 30 jaar +600€ kost 8O

Dronkoers
12 januari 2011, 19:01
dat is ne F*** blend aan 80€ ?
Valt nog mee aangezien die van 30 jaar +600€ kost 8O

Ge moet u zo nie blind staren op die "Blend" ;-)
Vroeger moest ik er ook nie van weten (single -peated- malt all the way enzo ;-)), maar er bestaan wel degelijk goeie blends ze :-)

Caligula
12 januari 2011, 19:14
Ge moet u zo nie blind staren op die "Blend" ;-)
Vroeger moest ik er ook nie van weten (single -peated- malt all the way enzo ;-)), maar er bestaan wel degelijk goeie blends ze :-)

Khebbem al opgeslagen. ;-)
Staat op mijn lijst 2 buy maar kga beginnen met de 12Y 46€

420yeahbaby
12 januari 2011, 19:32
Had je er toch al over verteld?

Die fles "zie je" idd niet staan nee. Moet je bestellen.
Heb er even achter gezocht, bleek dat je ze kan kopen in klein winkeltje achter Atheneum Roosevelt 8-)

1 liter, 45°, 44€

Ik drink en ik vergeet he Caligula ;)

Caligula
12 januari 2011, 19:35
Ik drink en ik vergeet he Caligula ;)

leuk, kan je elke dag vreemd gaan

Demper
12 januari 2011, 19:37
Ik ben eerder een sociale drinker.
Wat niet wil zeggen dat een alcoholische versnapering thuis niet kan smaken.

bgf324
12 januari 2011, 19:43
Direct mijn soep opwarmen en een boterham met oude kaas binnenspelen

Te veel... niet goed :|

Demper
12 januari 2011, 19:44
Te veel... niet goed :|

Seg maar oude kaas... da klinkt niet echt gezond.
Of bedoelt gij van die gistende stinkkazen?

bgf324
12 januari 2011, 19:45
Seg maar oude kaas... da klinkt niet echt gezond.
Of bedoelt gij van die gistende stinkkazen?

Neen.
Oud Brugge
Oud Brussel

Demper
12 januari 2011, 19:46
Neen.
Oud Brugge
Oud Brussel

Ge moet vlees eten. Veel beter voor het milieu.

420yeahbaby
12 januari 2011, 19:47
leuk, kan je elke dag vreemd gaan

Wel, laat wel heel duidelijk zijn.
Al mag het mooiste mokke van den dansvloer haar poep tegen mij komen duwen, om uiteindelijk haar lippen te werpen.... Ik zal mijn hoofd afdraaien om de kaak te geven. Hoe dronken ook.
Gegrepen uit de realiteit, en mijn lief weet het nu. Ik zal zelfs zat nog het besef hebben dat ik trouw moet zijn. Ook al speel ik en flirt ik dan, ik zal nog het verstand hebben mijn kop af te draaien als "the moment" zich dan voordoet

bgf324
12 januari 2011, 19:47
Ge moet vlees eten. Veel beter voor het milieu.

Gisteren boterhammetjes met salami gegeten. Vandaag dus kaas.

Caligula
12 januari 2011, 19:50
Wel, laat wel heel duidelijk zijn.
Al mag het mooiste mokke van den dansvloer haar poep tegen mij komen duwen, om uiteindelijk haar lippen te werpen.... Ik zal mijn hoofd afdraaien om de kaak te geven. Hoe dronken ook.
Gegrepen uit de realiteit, en mijn lief weet het nu. Ik zal zelfs zat nog het besef hebben dat ik trouw moet zijn. Ook al speel ik en flirt ik dan, ik zal nog het verstand hebben mijn kop af te draaien als "the moment" zich dan voordoet

Als je alles "vergeet" nuek je toch elke dag met een nief? :-D

groentje
12 januari 2011, 20:58
Gisteren boterhammetjes met salami gegeten. Vandaag dus kaas.

Ah, gij zijt er met mijn broodbeleg vandoor? :evil:
Ik zal nog eens iets achterlaten in de frigo op het werk, ze :roll:

On topic: verse witloofsoep met bruin brood en boter. Wegens geen kaas of salami meer.

420yeahbaby
12 januari 2011, 20:59
Als je alles "vergeet" nuek je toch elke dag met een nief? :-D

Een mens wordt wat ouder en komt dan uiteindelijk dat ene meisje eens tegen he :)
Grappig hoe dat gegaan is eigenlijk... Als ge zo ene keer als beide amper afstand kunt doen... echt verliefd zijt als een puberke en dan uiteindelijk een kindje maakt :p ... jah dan ligt de zaak anders ej

Caligula
12 januari 2011, 21:19
Een mens wordt wat ouder en komt dan uiteindelijk dat ene meisje eens tegen he :)
Grappig hoe dat gegaan is eigenlijk... Als ge zo ene keer als beide amper afstand kunt doen... echt verliefd zijt als een puberke en dan uiteindelijk een kindje maakt :p ... jah dan ligt de zaak anders ej

en dan leert ze de echte kennen en is het te laat ...

420yeahbaby
12 januari 2011, 21:33
en dan leert ze de echte kennen en is het te laat ...

Laat? 't Is nooit te laat, oh a wee oj!

Caligula
12 januari 2011, 21:55
Laat? 't Is nooit te laat, oh a wee oj!

Het zou niet de eerste zijn die bij haar kieke van ne vent blijft omwille van de koter(s)

manta
12 januari 2011, 21:58
Broodpudding ...

Trixie
12 januari 2011, 22:10
Broodpudding ...

Mjam: bij ons noemen ze dat Boddink.

Caligula
12 januari 2011, 22:33
Mjam: bij ons noemen ze dat Boddink.

is dat geen bloedworst / beuling?

Trixie
12 januari 2011, 22:55
is dat geen bloedworst / beuling?

Neen, boddink is bij ons oud brood, rozijnen (krenten), eieren...zwarte koffie en bruine suiker.

bgf324
12 januari 2011, 23:07
Nog een klein appeltje binnenspelen.

Demper
12 januari 2011, 23:13
Nog een klein appeltje binnenspelen.

Eerst had je teveel gegeten, en nu nog appels binnenspelen.
Ik hou je in het oog manneke :twisted:

bgf324
12 januari 2011, 23:17
Eerst had je teveel gegeten, en nu nog appels binnenspelen.
Ik hou je in het oog manneke :twisted:

Zitten al een paar uur tussen.
Dus kan er weer wat op, hé :-o

Trixie
12 januari 2011, 23:23
Nog een klein appeltje binnenspelen.

Granny Smith? Golden delicious? Renet? Smakelijk.

bgf324
12 januari 2011, 23:24
Pink Lady

bgf324
12 januari 2011, 23:25
http://sopexa.ai0.be/photo/423/pink_lady_%282%29.jpg

Deze dus

Trixie
12 januari 2011, 23:25
Pink Lady

Aha!:-)

Trixie
12 januari 2011, 23:28
Laat? 't Is nooit te laat, oh a wee oj!

Yeah: fan van Get Ready?:-)

Trixie
12 januari 2011, 23:30
Een schelleke blokpaté.Een blikje cola.

bgf324
12 januari 2011, 23:34
Een schelleke blokpaté.Een blikje cola.

Beiden zeer smakelijk :-)

groentje
13 januari 2011, 01:16
Ik ben nog even naar café geweest, daar een Bersalis tripel tot mij genomen, en daarna even bij de frituur langs voor een frit met stoofvleessaus en een cervela. En het heeft gesmaakt.

Maximus Aurelius
13 januari 2011, 07:56
nespresso.

and now off to work

Caligula
13 januari 2011, 08:33
Zitten al een paar uur tussen.
Dus kan er weer wat op, hé :-o

ja want stel je voor dat je lichaam voedsel tekort zou komen :roll:

Dronkoers
14 januari 2011, 17:01
Khebbem al opgeslagen. ;-)
Staat op mijn lijst 2 buy maar kga beginnen met de 12Y 46€

Ge kunt die ook gewoon eerst eens proeven in de betere taverne/café eh ;-)

Trixie
14 januari 2011, 17:04
Rijst gekookt, ajuintje + sjalot aangestoofd, gehakt gebakken, alles bijeengekapt en overgoten met bouillon. Daarna 2 tomaten in stukjes toegevoegd en nog wa laten sudderen. Nu ne keer proeven si...

Dronkoers
14 januari 2011, 17:06
http://image.rakuten.co.jp/caesar/cabinet/mars/img45829452.jpg http://www.corksout.com/product_images/u/896/suntory__61874_zoom.jpg

Xenophon
14 januari 2011, 17:46
:cheer: Carlsberg! :cheer:

Trixie
14 januari 2011, 22:54
Ne kiwi.

groentje
14 januari 2011, 23:35
Als ontbijt: stuk stokbrood met gesneden boulet, ui, rode biet en ketchup. Deze avond in Luik: 1 Chocafé, een wafel en 2 Bofferdings: en in Antwerpen: een Bicky, een Westmalle dubbel en iets dat wellicht een perencider was, vermoed ik. Ook nog een grotere dommigheid: een dürüm. Gaat wellicht heel de nacht op mijn maag liggen, en ik moet er morgen vroeg uit.

bgf324
15 januari 2011, 18:40
http://image.rakuten.co.jp/caesar/cabinet/mars/img45829452.jpg http://www.corksout.com/product_images/u/896/suntory__61874_zoom.jpg

:cheer:

Ik heb hier thuis nog een paar echte schotse staan uit 1981 :cheer:
Mijn ouders hemmen destijds een krat gekocht bij een plaatselijke whiskey-brouwer


:cheer:

Ars_Nova
15 januari 2011, 19:01
zelfgemaakte kip-pitta die zoet/pikant is (ok extreem pikant) met zelfgemaakte looksaus *drewl*

bgf324
15 januari 2011, 19:05
Spaghetti Bolognaise

Caligula
15 januari 2011, 20:07
zelfgemaakte kip-pitta die zoet/pikant is (ok extreem pikant) met zelfgemaakte looksaus *drewl*
Receptje mogelijk?

Caligula
15 januari 2011, 20:08
Princesseboontjes, "saus" van ajuin/look/chamignons gestoofd in olijfolie, Nicola gekookte aardappeltjes en gebakken hele forel.

Caligula
15 januari 2011, 20:09
Princesseboontjes, "saus" van ajuin/look/chamignons gestoofd in olijfolie, Nicola gekookte aardappeltjes en gebakken hele forel.

Ik HAD eigenlijk zin in frieten mr aangezien ik maand nt mag sporten ...:cry::x:cry::x:cry::x:cry::x:cry::x:cry::x:cry:

Trixie
15 januari 2011, 20:21
Gebakken aardappeltjes, bloemkool (lust ik niet!!!) in béchamelsaus en chipolatta's.

From_Vlaanderen
15 januari 2011, 20:23
Gebakken aardappeltjes, bloemkool (lust ik niet!!!) in béchamelsaus en chipolatta's.

Maak het dan niet klaar.
Ik ben trouwens bij de frituur gestopt en heb het gebruikelijke besteld en spoel het nu door met Duveltjes.

Trixie
15 januari 2011, 20:28
Maak het dan niet klaar.
Ik ben trouwens bij de frituur gestopt en heb het gebruikelijke besteld en spoel het nu door met Duveltjes.

Ja, voor mijn plezier maak ik echt geen bloemkool klaar zenne. De geur alleen al maakt me misselijk! Maar ja, mijn huisgenoten zagen nu al wéééken om bloemkool. Ze zijn daar allemaal zot van: on-be-grij-pe-lijk. Bweikes!

From_Vlaanderen
15 januari 2011, 20:42
Ja, voor mijn plezier maak ik echt geen bloemkool klaar zenne. De geur alleen al maakt me misselijk! Maar ja, mijn huisgenoten zagen nu al wéééken om bloemkool. Ze zijn daar allemaal zot van: on-be-grij-pe-lijk. Bweikes!

Als ik nu kook, toch een dag of drie de week, maak ik meestal stoemp: witloofstoemp, peestoemp, preistoemp. En dit is best te eten.

Trixie
15 januari 2011, 20:46
Als ik nu kook, toch een dag of drie de week, maak ik meestal stoemp: witloofstoemp, peestoemp, preistoemp. En dit is best te eten.

Ja, hetgeen gij hier vernoemt is wel yummie zenne! Geef mij ook maar stoemp, van eender wat, maar niet van witte groenten. (enige witte groente die ik lust is witte kool). En witloof, daar pleeg ik een moord voor.:-)

Caligula
15 januari 2011, 21:17
Als ik nu kook, toch een dag of drie de week, maak ik meestal stoemp: witloofstoemp, peestoemp, preistoemp. En dit is best te eten.

dat doe ik bij de kinnekes om ze groentjs te laten eten ...:icecream:

Caligula
15 januari 2011, 21:18
Ja, hetgeen gij hier vernoemt is wel yummie zenne! Geef mij ook maar stoemp, van eender wat, maar niet van witte groenten. (enige witte groente die ik lust is witte kool). En witloof, daar pleeg ik een moord voor.:-):lol:

Nynorsk
15 januari 2011, 21:19
'k ga me een biertje pakken.
maar teveel keuze :s

Caligula
15 januari 2011, 21:20
'k ga me een biertje pakken.
maar teveel keuze :s

Gped idee ....Kga ook maar ns beginnen aan de gistkaka(zoveel staan thuis?)

Nynorsk
15 januari 2011, 21:21
Gped idee ....(zoveel staan thuis?)

restantjes van diverse PBL-RKT feestjes :-D
der staat hier nie zoveel als in dronkoers zijne frigo, maar toch, keuze blijft moeilijk.
'k ga eens m'n kelder induiken se :-P

Nynorsk
15 januari 2011, 21:24
heb voor een doodgewoon maar lekker trolletje gekozen.

groentje
15 januari 2011, 21:25
En ik heb een paar Zinnebirs achter de kiezen.

Caligula
15 januari 2011, 21:26
restantjes van diverse PBL-RKT feestjes :-D
der staat hier nie zoveel als in dronkoers zijne frigo, maar toch, keuze blijft moeilijk.
'k ga eens m'n kelder induiken se :-P

ah , gij krijgt den overschot mee 8-)

Bij mij zal't Grimbergen worden, denk ik. Heb anders zin in bubbels mr dan geraak ik ni meer buiten

Nynorsk
15 januari 2011, 21:28
ah , gij krijgt den overschot mee 8-)

Bij mij zal't Grimbergen worden, denk ik. Heb anders zin in bubbels mr dan geraak ik ni meer buiten

méé?
die dingen gaan gewoon bij me thuis door hoor :-D
't meeste heb ik zelf gekocht, maar er staan hier ook wel lekkere dingen die anderen gekocht hebben die hier blijven staan zijn. Maar die laat ik eigenlijk staan voor de volgende gelegenheid.

Trixie
15 januari 2011, 21:43
:lol:

Ben jij familie van Spellingchecker? Of mss een dubbelnick?:-)

From_Vlaanderen
15 januari 2011, 21:50
Ja, hetgeen gij hier vernoemt is wel yummie zenne! Geef mij ook maar stoemp, van eender wat, maar niet van witte groenten. (enige witte groente die ik lust is witte kool). En witloof, daar pleeg ik een moord voor.:-)

Gewoon efkes met de mixer erdoor en klaar. Hoewel mijn moeder dat nog op de echte Vlaamse -boeren- manier maakt, zo met een stoemplepel.
Effectief de pot op de keukevloer zetten en stoempen.:-D.

Caligula
15 januari 2011, 21:52
Gewoon efkes met de mixer erdoor en klaar. Hoewel mijn moeder dat nog op de echte Vlaamse -boeren- manier maakt, zo met een stoemplepel.
Effectief de pot op de keukevloer zetten en stoempen.:-D.

Ik doe dat ook nog steeds zo met afgebroken stoemper, erfstuk.
Maar wel niet op de grond.
Hoe stoemp je met mixer ? :?

Trixie
15 januari 2011, 21:52
Gewoon efkes met de mixer erdoor en klaar. Hoewel mijn moeder dat nog op de echte Vlaamse -boeren- manier maakt, zo met een stoemplepel.
Effectief de pot op de keukevloer zetten en stoempen.:-D.

Op de vloer??? Ik zet dat gewoon op het aanrecht hoor.

Caligula
15 januari 2011, 21:53
Ben jij familie van Spellingchecker? Of mss een dubbelnick?:-)
Heeft niks met spelling te maken. Eerder met tellen tot twee :splat:

From_Vlaanderen
15 januari 2011, 21:53
Ik doe dat ook nog steeds zo met afgebroken stoemper, erfstuk.
Maar wel niet op de grond.
Hoe stoemp je met mixer ? :?

Niet stompen, zo'n mixer doet dat zelf, dan is heel de zaak een klein beetje fijner, daar hou ik wel van. Af en toe gooi ik er nog wel eens wat boter tussen:lol:.

From_Vlaanderen
15 januari 2011, 21:54
Op de vloer??? Ik zet dat gewoon op het aanrecht hoor.

Tutut, goed stoempen doet ge op de voer, dan kan je meer kracht zetten, blijkbaar.
Ik behoor echter tot de elite van de mannen die hun eigen eten maakt8-).

Trixie
15 januari 2011, 21:55
Ik doe dat ook nog steeds zo met afgebroken stoemper, erfstuk.
Maar wel niet op de grond.
Hoe stoemp je met mixer ? :?

Met een mixer kunt ge wel ni "stoempen". Dan maakt ge uwe stoemp gewoon kapot: dat wordt dan een "pap", hetgeen ni de bedoeling is van ne stoemp. Een gouden raad van" tante Trixie".

Trixie
15 januari 2011, 21:55
Heeft niks met spelling te maken. Eerder met tellen tot twee :splat:

Vindt ge dat nu ècht grappig?

From_Vlaanderen
15 januari 2011, 21:57
Met een mixer kunt ge wel ni "stoempen". Dan maakt ge uwe stoemp gewoon kapot: dat wordt dan een "pap", hetgeen ni de bedoeling is van ne stoemp. Een gouden raad van" tante Trixie".

Ik prefereer "pap".

Fruit, de Oostenrijker zou zeggen:
Vastgeroest in de orale fase, dus nu PAP nodig. De reden: Lang geleden dat 'm is gepijpt.
Al een geluk is die Oostenrijker al lang dood, de zeveraar.

Caligula
15 januari 2011, 22:05
Met een mixer kunt ge wel ni "stoempen". Dan maakt ge uwe stoemp gewoon kapot: dat wordt dan een "pap", hetgeen ni de bedoeling is van ne stoemp. Een gouden raad van" tante Trixie".

Zéér juist, er moet nog wat "beet" in zijn.

Ik zei het toch, pap voor de kinnekes :-P

Caligula
15 januari 2011, 22:05
Vindt ge dat nu ècht grappig?

It <wasn't ment to be funny :hitler:

Trixie
15 januari 2011, 22:49
It <wasn't ment to be funny :hitler:

Ok: It wasn't ment to be funny 'cause you're not funny. En Hitler ook ni!

Demper
15 januari 2011, 23:05
Je mag puree nooit mixen.
Dan verandert het in een slijmerige pap die lijkt op lijm.

Trixie
15 januari 2011, 23:15
Je mag puree nooit mixen.
Dan verandert het in een slijmerige pap die lijkt op lijm.

Mercie: toch iemand die begrijpt wat ik bedoel. Ne goeie, authentieke "stoemp" moogt ge toch ni mixen??

Ars_Nova
15 januari 2011, 23:20
Receptje mogelijk?

1/2 glas rozijnen laten weken in water voor een halfuurtje.
Kip (400g) stevig kruiden met curry; opbakken in een zeer hete wok waarin eerst een beetje olijfolie in gedaan is.
1 zeer fijn gesneden Habanero-peper (te vinden in de GB) erbij doen, samen met 150g cashewnoten. Als de kip goudbruin gebakken is, de rozijnen + water erbij doen.
Nu nog 1/2 soeplepel Ras el Hanout erbij, een snuif peper en zout.
Als het water ingedampt is, nog 4 witte champignons in schijfjes gesneden erbij doen en verder roerbakken tot die ook gaar zijn.

Voila!

Trixie
15 januari 2011, 23:43
1/2 glas rozijnen laten weken in water voor een halfuurtje.
Kip (400g) stevig kruiden met curry; opbakken in een zeer hete wok waarin eerst een beetje olijfolie in gedaan is.
1 zeer fijn gesneden Habanero-peper (te vinden in de GB) erbij doen, samen met 150g cashewnoten. Als de kip goudbruin gebakken is, de rozijnen + water erbij doen.
Nu nog 1/2 soeplepel Ras el Hanout erbij, een snuif peper en zout.
Als het water ingedampt is, nog 4 witte champignons in schijfjes gesneden erbij doen en verder roerbakken tot die ook gaar zijn.

Voila!

Awel, da ga ik morgen ook eens uitproberen. Lijkt mij heel smakelijk te zijn.

Demper
15 januari 2011, 23:46
Mercie: toch iemand die begrijpt wat ik bedoel. Ne goeie, authentieke "stoemp" moogt ge toch ni mixen??

Zeker niet mijn schatje.
Door het te mixen verander je de structuur van het zetmeel.
Daardoor zal het langdradig worden.
Dan krijg je een soort elastiek/lijm puree.

Beter is om te stoempen, en als je het echt fijn wil zoals ik, dan moet je het door een zeef drukken, zoals ze op restaurant doen.

From_Vlaanderen
15 januari 2011, 23:49
Zeker niet mijn schatje.
Door het te mixen verander je de structuur van het zetmeel.
Daardoor zal het langdradig worden.
Dan krijg je een soort elastiek/lijm puree.

Beter is om te stoempen, en als je het echt fijn wil zoals ik, dan moet je het door een zeef drukken, zoals ze op restaurant doen.

Dan moet ik mijn zeef ook nog eens afwassen.

Ars_Nova
15 januari 2011, 23:53
Awel, da ga ik morgen ook eens uitproberen. Lijkt mij heel smakelijk te zijn.

OK maar ge zijt gewaarschuwd hé, ik heb gezegd dat het extreem pikant is :P

Demper
15 januari 2011, 23:53
Dan moet ik mijn zeef ook nog eens afwassen.

Of gewoon goed staan rossen en rammen met de stoemper, dan is dat fijn genoeg.

Ars_Nova
15 januari 2011, 23:54
Zeker niet mijn schatje.
Door het te mixen verander je de structuur van het zetmeel.
Daardoor zal het langdradig worden.
Dan krijg je een soort elastiek/lijm puree.

Beter is om te stoempen, en als je het echt fijn wil zoals ik, dan moet je het door een zeef drukken, zoals ze op restaurant doen.

De passe-vite!!! :onfire:

Ars_Nova
15 januari 2011, 23:54
Of gewoon goed staan rossen en rammen met de stoemper, dan is dat fijn genoeg.

Ik denk aan iets anders, gij dubbelzinnigaard.

Demper
15 januari 2011, 23:56
OK maar ge zijt gewaarschuwd hé, ik heb gezegd dat het extreem pikant is :P

Ge zit die kip al goe te kruiden met curry.
Dan smijt ge er ne Habanero in.
En dan nog eens nen halve lepel Ras el Hanout.

Jawadde dadde.

Oproep aan iedereen: probeer haar recept niet uit!!!
Veel te gekruid en pikant.
En je voegt gewoon water toe? Geen bouillon?

Een schande!!!

Trixie
16 januari 2011, 00:01
Dan moet ik mijn zeef ook nog eens afwassen.

Als ge wilt komme kik uw zeef wel afwassen.:lol::lol:Maar manneke toch!

bgf324
16 januari 2011, 00:09
Sebiet nog keer iets eetbaars zoeken.
Mijn maag rammelt alweer

Demper
16 januari 2011, 00:11
Ik denk aan iets anders, gij dubbelzinnigaard.

Last van de hormoontjes op zaterdag? :-D
Jij bent toch een meisje/vrouw he?

bgf324
16 januari 2011, 00:43
Verse tomatensoep gevonden

From_Vlaanderen
16 januari 2011, 01:07
Als ge wilt komme kik uw zeef wel afwassen.:lol::lol:Maar manneke toch!

Ik was trouwens ter plekke af. Dan ben ik daar ineens van af, enkel is het water koud. :lol:

Ars_Nova
16 januari 2011, 11:00
Ge zit die kip al goe te kruiden met curry.
Dan smijt ge er ne Habanero in.
En dan nog eens nen halve lepel Ras el Hanout.

Jawadde dadde.

Oproep aan iedereen: probeer haar recept niet uit!!!
Veel te gekruid en pikant.
En je voegt gewoon water toe? Geen bouillon?

Een schande!!!

HAAR?!? :evil::evil:

C2C
16 januari 2011, 12:15
Oploskoffie met antibiotica.

bgf324
16 januari 2011, 12:46
Biefstuk met kroketjes gegeten

groentje
16 januari 2011, 13:36
Vanavond: kotelet met witloof en aardappels. En misschien paëlla als voorgerecht, die ik gisteren kocht.

Trixie
16 januari 2011, 13:46
Vanavond: kotelet met witloof en aardappels. En misschien paëlla als voorgerecht, die ik gisteren kocht.

Indien ge nog een overschotje hebt....mjam.

Trixie
16 januari 2011, 13:47
Biefstuk met kroketjes gegeten

Groentje/sausje erbij?

bgf324
16 januari 2011, 16:52
Groentje/sausje erbij?

Witloof en pepersaus

bgf324
16 januari 2011, 19:11
Nu boterhammen met salami.
Met tomatensoep... die ontploft is in de micro-wave

Hoe kan dat nu?

Nynorsk
16 januari 2011, 19:12
Nu boterhammen met salami.
Met tomatensoep... die ontploft is in de micro-wave

Hoe kan dat nu?

varkensvlees in steken, dan ontploft da nie.

Caligula
16 januari 2011, 19:12
Nu boterhammen met salami.
Met tomatensoep... die ontploft is in de micro-wave

Hoe kan dat nu?

Je moet er deksel over zetten slimmeke

Caligula
16 januari 2011, 19:13
varkensvlees in steken, dan ontploft da nie.

deep 8-)

Caligula
16 januari 2011, 19:14
Frit met kip (verse frit)
en spaghetti als voorgerecht want heb ni genoeg patatten :(

Nynorsk
16 januari 2011, 19:16
Frit met kip (verse frit)

mhhhhhhhhh :cheer: chickie :cheer:

Groentje-18
16 januari 2011, 19:16
Nu boterhammen met salami.
Met tomatensoep... die ontploft is in de micro-wave

Hoe kan dat nu?


Electromagnetische straling -> watermolecules beginnen te bewegen -> zitten veel in vloeistof -> warmer -> koken -> knal.

Caligula
16 januari 2011, 19:19
mhhhhhhhhh :cheer: chickie :cheer:

alleen de billekes voor mij.
Borst is te droog = one happy cat :cheer:

Caligula
16 januari 2011, 19:21
Electromagnetische straling -> watermolecules beginnen te bewegen -> zitten veel in vloeistof -> warmer -> koken -> knal.

Wat isda nu weer vor uitleg? "warmer koken knal" ? :lol:

Reden is dat er verschillende vloeistoffen met verschillende dichtheden en aantal H2O moleculen zitten waardoor er laagske stoom vastzit tot de druk hoog genoeg is en "boem"
OWEL
Ontploffen de ballekes

bgf324
16 januari 2011, 19:25
Electromagnetische straling -> watermolecules beginnen te bewegen -> zitten veel in vloeistof -> warmer -> koken -> knal.

Ik maak al jarenlang soep klaar in de microwave, en dat van vandaag is me nog nooit overkomen. :-o
Een soep die overkookt heb ik echter wel al een paar keer gehad, maar bij deze was het echt een knal! De soep lag over heel de micro-wave verspreid.

Nynorsk
16 januari 2011, 19:29
Wat isda nu weer vor uitleg? "warmer koken knal" ? :lol:

Reden is dat er verschillende vloeistoffen met verschillende dichtheden en aantal H2O moleculen zitten waardoor er laagske stoom vastzit tot de druk hoog genoeg is en "boem"
OWEL
Ontploffen de ballekes

ooit eens een heel bord weten ontploffen in mijn combioventje.
dat zei ferm boem.

Nynorsk
16 januari 2011, 19:29
alleen de billekes voor mij.
Borst is te droog = one happy cat :cheer:

't is al goe jong, eet het maar alleen op. :evil:

Maximus Aurelius
16 januari 2011, 20:06
speculoospasta, uit pure honger, tot mijn spaghetti klaar is!

Caligula
16 januari 2011, 20:14
Ik maak al jarenlang soep klaar in de microwave, en dat van vandaag is me nog nooit overkomen. :-o
Een soep die overkookt heb ik echter wel al een paar keer gehad, maar bij deze was het echt een knal! De soep lag over heel de micro-wave verspreid.

soep opwarmen /= soep maken :microwav:

bgf324
16 januari 2011, 20:16
soep opwarmen /= soep maken :microwav:

Maar anders doet het nooit boem :?

Xenophon
16 januari 2011, 20:18
Maar anders doet het nooit boem :?

Zit er kip in?

Jazeker
16 januari 2011, 20:26
Net een spaghetti bolognese binnen. *bwurps*... moet doorgespoeld worden.

Nynorsk
16 januari 2011, 20:27
Zit er kip in?

kippen zeggen tok, nie boem.

bgf324
16 januari 2011, 20:38
Zit er kip in?

Enkel tomaat.

Nynorsk
16 januari 2011, 20:40
Enkel tomaat.

Tomatensoep met enkel tomaat?
Ik denk dat uw soep gewoon zelfmoord gepleegd heeft jong.

groentje
16 januari 2011, 20:45
Mijn kotelet met witloof staat op, ben wel amper in staat om te koken, zo na 4 zwaar bieren. Ik weet het, er is geen jeugd meer. Maar het heeft me wel gesmaakt.

Jazeker
16 januari 2011, 20:49
Mijn kotelet met witloof staat op, ben wel amper in staat om te koken, zo na 4 zwaar bieren. Ik weet het, er is geen jeugd meer. Maar het heeft me wel gesmaakt.

Vergeet je kookplaten niet af te zetten...

Derk de Tweede
16 januari 2011, 20:53
Net op: Bami Rames speciaal, een voortreffelijke Hollandse popt.
Nadeel: ik zit na twee uur weer aan een krentebol.

http://www.saridjaya.nl/images/Luxe%20Bami%20Rames.jpg

groentje
16 januari 2011, 20:59
Ik kook op gas. Staat nog steeds te sizzelen, ik ga zo elke 2 minuten kijken.

groentje
16 januari 2011, 21:01
En ondertussen staat het af. Het witloof is nog niet helemaal gaar, maar de rest wel.

Dronkoers
17 januari 2011, 02:05
:cheer:

Ik heb hier thuis nog een paar echte schotse staan uit 1981 :cheer:
Mijn ouders hemmen destijds een krat gekocht bij een plaatselijke whiskey-brouwer


:cheer:

'k Wil u niet teleurstellen, maar vanaf de whisky gebotteld is, wordt die niet meer "ouder" ze ;-)

Dronkoers
17 januari 2011, 02:06
OT:

http://www.teerlynck.be/media/products/images/500_400_L0124255.jpg

Jazeker
17 januari 2011, 10:23
kippen zeggen tok, nie boem.

Hangt af van de hoeveelheid dynamiet.

bgf324
17 januari 2011, 10:37
'k Wil u niet teleurstellen, maar vanaf de whisky gebotteld is, wordt die niet meer "ouder" ze ;-)

Ik weet niet.
Er wordt vaak van die whiskey gedronken, maar die geraakt maar niet op. :-o

Dronkoers
17 januari 2011, 12:25
Ik weet niet.
Er wordt vaak van die whiskey gedronken, maar die geraakt maar niet op. :-o

'k Wil ook zo'n fles :-(

(over schrijffout: geen erg, heb er mij ook al aan bezondigd ;-) )

bgf324
17 januari 2011, 13:22
Dezelfde tomatensoep als gisteren.
En nu is ze niet ontploft.

Dronkoers
18 januari 2011, 00:42
24 zwan tv-worsten met mosterd
5 boterhammen met prepare, kaas, garnaalsalade, rosbief en gewoon boter
1 potje Danone gervais duo
3 bifi bierworsten.


Nie slecht als ontbijt eh ;-)

lantjes
18 januari 2011, 00:55
24 zwan tv-worsten met mosterd
5 boterhammen met prepare, kaas, garnaalsalade, rosbief en gewoon boter
1 potje Danone gervais duo
3 bifi bierworsten.


Nie slecht als ontbijt eh ;-)

gij zijt e smosserken hé 8O

Dronkoers
18 januari 2011, 00:56
gij zijt e smosserken hé 8O

Er ligt nochtans niks op de grond ;-)

bgf324
18 januari 2011, 01:39
Nog een appeltje nu

Ganzenbordfan
18 januari 2011, 01:48
Carapils

redwasp
18 januari 2011, 03:12
vrede,

Carapils

ieder zijn fetish.

vrede

redwasp

Caligula
18 januari 2011, 09:38
vrede,
ieder zijn fetish.

Carapils fetish?

Een appeltje, druiven , banaan.

Herr Flick
18 januari 2011, 10:38
Gisteren een Smokehead 18 years old, gedronken, ... jawadde, dat was echt smoke, ... wel een tikie duurder als de prijs die onze Forum Whiskeykenner wil betalen voor een fleske, maar njam njam, ....

bgf324
18 januari 2011, 11:45
boterham-oude kaas met erwtensoep

Herr Flick
18 januari 2011, 11:59
boterham-oude kaas met erwtensoep

Die erwtensoep tussen uw boterham dat moet toch niet gemakkelijk zijn ?

Erwinvds
18 januari 2011, 12:15
Die erwtensoep tussen uw boterham dat moet toch niet gemakkelijk zijn ?

Bwa, als je hem dik genoeg maakt en laat opstijven moet dat toch lukken.

Herr Flick
18 januari 2011, 12:19
Bwa, als je hem dik genoeg maakt en laat opstijven moet dat toch lukken.

Of dat dat gaat smaken is een andere zaak natuurlijk...

Erwinvds
18 januari 2011, 12:27
Of dat dat gaat smaken is een andere zaak natuurlijk...

Tsja... Eigenlijk moet ik dat eens proberen, misschien met gelatine toe te voegen.
Creëer ik misschien iets heel nieuws in de genre "tete de veau" of "hoofdvlak", hmmmm. Zou er daar een markt voor zijn denk je? Als je ziet wat de mensen nu al allemaal in hun kas slagen.
Er zou zelfs twee versies kunnen zijn, vegie en met varkensvlees.

Herr Flick
18 januari 2011, 12:36
Tsja... Eigenlijk moet ik dat eens proberen, misschien met gelatine toe te voegen.
Creëer ik misschien iets heel nieuws in de genre "tete de veau" of "hoofdvlak", hmmmm. Zou er daar een markt voor zijn denk je? Als je ziet wat de mensen nu al allemaal in hun kas slagen.
Er zou zelfs twee versies kunnen zijn, vegie en met varkensvlees.

Als speculaaspasta werkt, waarom zou soeppasta dan niet werken, ... ?

Ge kunt een versie maken voor in de microwijf ook,... warme soepboterhammen...

Ah een kleine vergoeding, voor het concept te bedenken is altijd welkom... ;-)

Erwinvds
18 januari 2011, 18:13
Als speculaaspasta werkt, waarom zou soeppasta dan niet werken, ... ?

Ge kunt een versie maken voor in de microwijf ook,... warme soepboterhammen...

Ah een kleine vergoeding, voor het concept te bedenken is altijd welkom... ;-)

Fuck it, ik ga het gewoon proberen dit weekend.
Als het slaagt kom ik hier investeerders zoeken. Met al die rijke IT'ers en zo zou dat geen probleem mogen zijn.
'k Zie het al voor mij. Slice of soup.

Caligula
18 januari 2011, 18:21
Fuck it, ik ga het gewoon proberen dit weekend.
Als het slaagt kom ik hier investeerders zoeken. Met al die rijke IT'ers en zo zou dat geen probleem mogen zijn.
'k Zie het al voor mij. Slice of soup.

Too late (http://www.youtube.com/watch?v=xgv__k00ryU)

Caligula
18 januari 2011, 18:21
Tsja... Eigenlijk moet ik dat eens proberen, misschien met gelatine toe te voegen.
Creëer ik misschien iets heel nieuws in de genre "tete de veau" of "hoofdvlak", hmmmm. Zou er daar een markt voor zijn denk je? Als je ziet wat de mensen nu al allemaal in hun kas slagen.
Er zou zelfs twee versies kunnen zijn, vegie en met varkensvlees.

does "terrine" ring a bell?

Erwinvds
18 januari 2011, 18:38
does "terrine" ring a bell?

Ding dong.
Een terrine is iets anders zulle. Maar als je me niet gelooft aub

http://en.wikipedia.org/wiki/Terrine_%28food%29

http://www.google.be/images?q=terrine&oe=utf-8&rls=com.ubuntu:en-US:unofficial&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=EM81TZGELo_rOcL_vbYC&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=3&ved=0CDYQsAQwAg&biw=1279&bih=638

http://www.epicurien.be/kookrecepten/keuken/terrines/terrines-recepten.asp

is dus geen soep in schijfjes hé.

Trixie
18 januari 2011, 21:42
Schnitzel, patatten en prinsessebonen, 2 uurtjes geleden. Nu: overschot van mijn kerststronk-ijs dat hier nog in de vriezer zit.:-)

Ganzenbordfan
19 januari 2011, 08:55
Geroosterd brood met geitenkaas.

Caligula
19 januari 2011, 08:57
Gisteren volgevreten met sushi/sashimi.
Was niet superkwaliteit maar het was CRAZY PROMO (-50%) :cheer:

Nu banaantje

Caligula
19 januari 2011, 08:59
Ding dong.
Een terrine is iets anders zulle. Maar als je me niet gelooft aub

http://en.wikipedia.org/wiki/Terrine_%28food%29

http://www.google.be/images?q=terrine&oe=utf-8&rls=com.ubuntu:en-US:unofficial&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=EM81TZGELo_rOcL_vbYC&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=3&ved=0CDYQsAQwAg&biw=1279&bih=638

http://www.epicurien.be/kookrecepten/keuken/terrines/terrines-recepten.asp

is dus geen soep in schijfjes hé.als je die sope gaat opstijven met gelatine , is het dat volgens mij wel.
Maar laat mij je vooral niet tegenhouden.

De smaak is wat telt.

bgf324
19 januari 2011, 13:28
Nog niets vandaag.
Geen honger en geen zin om eten te halen.

Ars_Nova
19 januari 2011, 13:48
Vanmorgen 6 boterhammen,
vanmiddag een ciabatta met mozarella en pesto en een broodje martino dat eigenlijk een Italiaanse panini had moeten zijn.

Ars_Nova
19 januari 2011, 13:49
Nog niets vandaag.
Geen honger en geen zin om eten te halen.

Het ontbijt is nochtans de belangrijkste maaltijd van de dag!!

Inno
19 januari 2011, 13:49
Pizzaaaaa

lantjes
19 januari 2011, 13:49
godverdomme....valt mijn bokaal "thee" toch wel uit de kast zeker.....:evil:

Ars_Nova
19 januari 2011, 13:50
godverdomme....valt mijn bokaal "thee" toch wel uit de kast zeker.....:evil:

Wat bedoelt ge nu?

lantjes
19 januari 2011, 13:53
Dat ik kan wachten op verse want er zitten glassplinter in.
plant kweken, drogen, hakken.....en 't is 't seizoen nog niet om daaraan te beginnen.

Weezer
21 januari 2011, 12:01
Vanavond frieten van het frituur :cheer:

Ars_Nova
21 januari 2011, 13:27
Dat ik kan wachten op verse want er zitten glassplinter in.
plant kweken, drogen, hakken.....en 't is 't seizoen nog niet om daaraan te beginnen.

Oh, "thee" :lol:

From_Vlaanderen
23 januari 2011, 23:04
We kunnen het weekend samenvatten als:
Frieten, bier
Frieten, bier
Frieten, bier

Ohja, zondag middag eet ik altijd pistolets.

Weezer
24 januari 2011, 11:02
Vanavond frieten van het frituur :cheer:

Vielen erg tegen :(

Herr Flick
24 januari 2011, 11:24
Dat ik kan wachten op verse want er zitten glassplinter in.
plant kweken, drogen, hakken.....en 't is 't seizoen nog niet om daaraan te beginnen.

Ze verkopen dat ook in een potteke, ... misschien wel niet zo goe als het poeier dat ge gewoon zijt, ... maar ge hebt al dat gedoe niet.

Herr Flick
24 januari 2011, 11:45
"thee" , plantjes kweken ,....
Ook ni van de slimste den Flick hier :rainbowa:

Er zijn wel meer doelen in het leven dan high worden he, ...

soms denkt ge gewoon dat ne mens echt gewoon thee wilt drinken, ...

in t vervolg moet m dat gewoon in zo een metalen thee doos bewaren, dan heeft m die zever niet voor, ... Incitatus

Herr Flick
24 januari 2011, 12:04
Doorverkopen. Dat glas geeft extra gewicht 8-)

schuurt de darmen ,...

lantjes
24 januari 2011, 12:17
Er zijn wel meer doelen in het leven dan high worden he, ...

soms denkt ge gewoon dat ne mens echt gewoon thee wilt drinken, ...
in t vervolg moet m dat gewoon in zo een metalen thee doos bewaren, dan heeft m die zever niet voor, ... Incitatus

yep, enkel om thee mee te zetten, smaakt wat peterselie-achtig.
Mijn schoonbroer zijn ma is er mee begonnen na een hersentumor. 't Mens moest tientallen bollen slikken om de hoofdpijn draaglijk te maken, tot ze de fameuze thee begon te drinken. Nu is ze al jaren bijna bollen-loos, enkel dagelijks een tas of twee thee.
Den dezen drinkt dat dus af en toe ook eens om migrainetoestanden op te lossen, en 't werkt dus...:cheer:

lantjes
24 januari 2011, 12:28
skunk of Neder?

wieweetdajong, schoonbroer gaat dat halen.

Herr Flick
24 januari 2011, 12:37
aha,een criminele organisatie.

k wou het zeggen, ...

dat is hier het politics thee kartel ... ;-)

lantjes
24 januari 2011, 12:48
aha,een criminele organisatie.

niks van, enkel voor eigen gebruik;-)

Duupje
24 januari 2011, 12:48
niks van, enkel voor eigen gebruik;-)

lantjes, mateke, da ge nu zo ne grote egoist zijt jong... ik ben geshockeerd! :-D

lantjes
24 januari 2011, 12:59
Het verstrekken van "thee" ook voor niets, is strafbaar. :hitler:

pak hem dan op hé....:-P

lantjes
24 januari 2011, 13:00
lantjes, mateke, da ge nu zo ne grote egoist zijt jong... ik ben geshockeerd! :-D

Duupie, jij mag eens eens theeke komen slurpen zelle:-P

Herr Flick
24 januari 2011, 13:03
Duupie, jij mag eens eens theeke komen slurpen zelle:-P

Waarom zij wel, en wij niet, ... ;-)


bij de weg ik maak mijn eigen theekes,.. die zijn ook met een zwaar verdovend effect, alleen zitten daar geen illigale substanties in, ... ge moogt die wel niet te dicht bij het open vuur houden, dat is het enige nadeel eigenlijk.

Duupje
24 januari 2011, 13:04
Duupie, jij mag eens eens theeke komen slurpen zelle:-P

:cheer: :cheer:
Eej we gon echt ne keer es moeten afspreken éh!

Duupje
24 januari 2011, 13:05
Waarom zij wel, en wij niet, ... ;-)


bij de weg ik maak mijn eigen theekes,.. die zijn ook met een zwaar verdovend effect, alleen zitten daar geen illigale substanties in, ... ge moogt die wel niet te dicht bij het open vuur houden, dat is het enige nadeel eigenlijk.

Omdat ik net dat ietsje meer heb dan gij? :twisted:

Herr Flick
24 januari 2011, 14:06
Omdat ik net dat ietsje meer heb dan gij? :twisted:

t is al goed, ik drink mijn eigen thee, wel.

groentje
24 januari 2011, 18:44
Een pot chocoladepudding, bagnats met mozarella, tomaat en pesto, en voor vanavond heb ik nog tortelloni.

Trixie
24 januari 2011, 19:26
Een pot chocoladepudding, bagnats met mozarella, tomaat en pesto, en voor vanavond heb ik nog tortelloni.

Bedoel je tortellini? Of is tortelloni nog iets anders?

groentje
24 januari 2011, 19:46
Op de verpakking staat tortelloni, maar ik vermoed dat het hetzelfde is.

EDIT: blijkbaar hetzelfde, maar dan groter, en bijna altijd met een groentenvulling.

Duupje
24 januari 2011, 20:07
t is al goed, ik drink mijn eigen thee, wel.

Ge kunt altijd alsemthee krijgen bij mij.
Of alsemmelk.

Mitgard
24 januari 2011, 20:09
Lambrusco van de Lidl.

Jazeker
24 januari 2011, 20:16
Meteen lasagna.

Trixie
24 januari 2011, 20:16
Ge kunt altijd alsemthee krijgen bij mij.
Of alsemmelk.

Alsemthee en alsemmelk: wat zijn dat? Van Alsemberg ofzo?

Trixie
24 januari 2011, 20:17
Ajuinsaus met spekjes en gebakken patatten. Wel al méér dan een uur geleden.

Duupje
24 januari 2011, 20:18
Alsemthee en alsemmelk: wat zijn dat? Van Alsemberg ofzo?

Artemisia absinthium

bgf324
24 januari 2011, 20:35
Cordon Blue
Worteltjes
Patatjes met spek en room

Demper
24 januari 2011, 20:50
Lekker menu bgf324.

bgf324
24 januari 2011, 21:30
Lekker menu bgf324.

Het moeten niet altijd maaltijden uit de Aldi zijn :-o

Demper
24 januari 2011, 21:32
Het moeten niet altijd maaltijden uit de Aldi zijn :-o

Als er nog een stukje Cordon Sanitaire euh Cordon Blue over is mag je het uploaden naar Rapidshare.

bgf324
24 januari 2011, 21:44
Als er nog een stukje Cordon Sanitaire euh Cordon Blue over is mag je het uploaden naar Rapidshare.

Hoe doe je dat?

Mss es vragen aan die man:
http://www.youtube.com/watch?v=kAG39jKi0lI

Eggs-box 360 :rofl:

From_Vlaanderen
24 januari 2011, 22:38
Een pilske.

Herr Flick
25 januari 2011, 08:21
Ge kunt altijd alsemthee krijgen bij mij.
Of alsemmelk.

Uwen heksemie factor verhoogt hier met de minuut, ... ;-) mij hier in de armen van de groende dame drijven, en dan nog door thee, ...

Dat is nu de tweede keer dat er een mij probeert om zeep te helpen... ;-)

Herr Flick
25 januari 2011, 08:22
Alsemthee en alsemmelk: wat zijn dat? Van Alsemberg ofzo?

Dat is het kruid waar ze Absinth van maken, ... de drank die u tot blinde razernij drijft, of als ge teveel van binnenpakt, u vredig laat inslapen ...

groentje
25 januari 2011, 08:30
Nog een bagnat, met ardeense salami, deze keer.

From_Vlaanderen
25 januari 2011, 19:03
ik ga spaghetti koken zo met heps, asjoin, champignons en met dinge; tomatsaus.

Demper
25 januari 2011, 19:08
heps

lekker

asjoin

nog lekkerder

robbby
25 januari 2011, 19:25
Tagliatelli met stukjes vis, prei en een saus op basis van visbouillon en room.... heerlijk.

From_Vlaanderen
25 januari 2011, 20:04
heps

lekker

asjoin

nog lekkerder

Dan had ik in den diepvries nog een pot soepballekes gevonden, en een fleske jack. :twisted:
Die soepballekes in twee gesneden en dan efkes gebakken in de pan waar dat den heps en den ajoin al had ingebakken;-)
Ni slecht.

Demper
25 januari 2011, 20:06
Dan had ik in den diepvries nog een pot soepballekes gevonden, en een fleske jack. :twisted:
Die soepballekes in twee gesneden en dan efkes gebakken in de pan waar dat den heps en den ajoin al had ingebakken;-)
Ni slecht.

Echte Vlomse Fret.

From_Vlaanderen
25 januari 2011, 20:07
Echte Vlomse Fret.

Dees is voor mij al eerder een culinair hoogstandje:-P.

bgf324
25 januari 2011, 20:12
boterham met parma-ham

Demper
25 januari 2011, 20:23
boterham met parma-ham

Lekker he, zout vlees? :-o8O

bgf324
25 januari 2011, 20:24
Lekker he, zout vlees? :-o8O

Waarom '8O' ? 8O

Demper
25 januari 2011, 20:27
Waarom '8O' ? 8O

8O8O8O

Trixie
25 januari 2011, 20:51
2u geleden: kalfstong in madeirasaus met frietjes en een goei kwak (zelfgemaakte) mayonaise.
Nu: Apérifrais. Zo van die kaasjes met kruiden op.

Trixie
25 januari 2011, 20:51
boterham met parma-ham

Ni slecht!

Trixie
25 januari 2011, 20:52
boterham met parma-ham

Ik doe daar altijd mosterd op: mjam.

Demper
25 januari 2011, 20:55
Ik doe daar altijd mosterd op: mjam.

Zo die ham verkrachten. 8O
Dat heeft toch geen mosterd nodig. :cry:

Ars_Nova
25 januari 2011, 20:56
Waarom '8O' ? 8O

Ik ga maar één ding zeggen: "Cecina de Léon" van de Colruyt. Monsterachtig goed. Niet zo zout wel, maar wel gedroogd rundsvlees!!

Trixie
25 januari 2011, 20:56
Zo die ham verkrachten. 8O
Dat heeft toch geen mosterd nodig. :cry:

Ahbaja, juist wel. Dzju toch, moeilijke mens!:-)

Ars_Nova
25 januari 2011, 20:56
Geroosterd varkensvlees in pikante saus van de lokale Chinees. Delicious!

Demper
25 januari 2011, 20:58
Geroosterd varkensvlees in pikante saus van de lokale Chinees. Delicious!

Ik ben ook zot van chinees eten.

Ars_Nova
25 januari 2011, 20:58
Waarom '8O' ? 8O

Hé heb jij vandaag geen Wiskunde gehad?

bgf324
25 januari 2011, 20:59
Hé heb jij vandaag geen Wiskunde gehad?

Vorige week was het wiskunde

groentje
25 januari 2011, 23:31
Ook spaghetti, besteld en opgegeten in een lokaal staminee. Met een pintje. En voor seffens nog een stuk stokbrood met boursin met tomaat, of camembert met honing.

Ars_Nova
26 januari 2011, 00:00
Vorige week was het wiskunde

Fysica dan.

Ars_Nova
26 januari 2011, 00:00
Ook spaghetti, besteld en opgegeten in een lokaal staminee. Met een pintje. En voor seffens nog een stuk stokbrood met boursin met tomaat, of camembert met honing.

dee-liciazzzz

manta
26 januari 2011, 12:33
Just nog is een keertje een snackje gegeten in de Quick se ...

*Burps* ... 8-)

bgf324
26 januari 2011, 14:47
Vandaag nog niets :cheer:

bgf324
26 januari 2011, 19:20
Blinde Vink met worteltjes&erwtjes en gekruide patatjes.

Dronkoers
27 januari 2011, 18:05
Kleintje met augurken en cuuuUUUuUUUURPSrryketchup, nen bicky en miniloempia's

bgf324
27 januari 2011, 18:22
Kleintje met augurken en cuuuUUUuUUUURPSrryketchup, nen bicky en miniloempia's

Prachtig :cheer:

Dronkoers
27 januari 2011, 18:25
Prachtig :cheer:

Vetzakkerij :cheer:

Trixie
27 januari 2011, 19:16
Pasta, champignonsaus, balletjes gebakken.

Steben
27 januari 2011, 19:19
witloofhesp in de oven :cheer:

Trixie
27 januari 2011, 19:21
witloofhesp in de oven :cheer:

Hmmmm... met een lekkere, goedgekruide béchamelsaus en aardappelpuree?

Steve_M
27 januari 2011, 19:23
Linzen, champignons, chilipepers, opgelegde zilveruitjes en merguez.

Trixie
27 januari 2011, 19:29
Linzen, champignons, chilipepers, opgelegde zilveruitjes en merguez.

Klinkt ni slecht. Alleen , zijn die linzen nodig?:?

Steve_M
27 januari 2011, 19:32
Klinkt ni slecht. Alleen , zijn die linzen nodig?:?

Ik ben daar nogal liefhebber van. Groene linzen (in dit geval, die blijven wat steviger dan gele of rode, wat nogal snel een papje wordt), eerst laten weken in water, daarna klaarmaken met kippenbouillon. Njam.

groentje
27 januari 2011, 19:32
Sebiet tomatensoep met balletjes en brood met tomatenkop, seffens nog een pakske friet met stoofvleessaus.

Steve_M
27 januari 2011, 19:33
Sebiet tomatensoep met balletjes en brood met tomatenkop, seffens nog een pakske friet met stoofvleessaus.

Wat is tomatenkop?

groentje
27 januari 2011, 19:40
Preskop met tomatensaus.

Steve_M
27 januari 2011, 19:45
Preskop met tomatensaus.

Aha!

Trixie
27 januari 2011, 19:47
Preskop met tomatensaus.

Hier bij ons in de streek heet dat "tortue".

bgf324
27 januari 2011, 20:11
Balletjes in tomatensaus met bonen en puree

Ars_Nova
27 januari 2011, 20:34
De overschot van mijn chinees eten van eergisteren + een salade. De rest vul ik op met koekjes :-D

bgf324
27 januari 2011, 20:36
De overschot van mijn chinees eten van eergisteren + een salade. De rest vul ik op met koekjes :-D

Kanibaal! 8O

Dronkoers
29 januari 2011, 13:33
http://3.bp.blogspot.com/_dii4pQexlxg/Ryo7uh0w6uI/AAAAAAAAAV8/iX8B71VNrG0/s400/bloedworst.gifhttp://3.bp.blogspot.com/_dii4pQexlxg/Ryo7uh0w6uI/AAAAAAAAAV8/iX8B71VNrG0/s400/bloedworst.gif
http://static.skynetblogs.be/media/1916/dyn010_original_263_350_pjpeg__9f9fac5d7ac0dd9b861 22e4831111ebf.2.jpg

bgf324
29 januari 2011, 17:24
WTF is da bovenste? 8O

Trixie
29 januari 2011, 17:28
WTF is da bovenste? 8O

Bloedworst; of ook bloedpens genoemd.

Demper
29 januari 2011, 17:33
stukske wintertaart met zjatteke koffie

bgf324
29 januari 2011, 17:49
Bloedworst; of ook bloedpens genoemd.

Ah, ik dacht dat het paardenlul was :?

Dronkoers
29 januari 2011, 17:51
Ah, ik dacht dat het paardenlul was :?

Zou dat eigenlijk smaken?