PDA

View Full Version : Wat eet/drink je nu?


Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 [98] 99 100 101 102 103 104 105 106 107

NieuwNoors
31 maart 2016, 22:05
Ik begin extreem medelijden te voelen met Albeir, die mens moet afzien als de paarden als hij dergelijke rotzooi op zijn bord krijgt...

Mijnen Albeir kookt zelf: HIJ kan super goed! En jaaaaaa, ook de koekskes van den bakker legt hij op MIJN bordje. Jaloers?
Albeir doet zelfs den afwas! :-D

Gipsy
31 maart 2016, 22:10
Mijnen Albeir kookt zelf: HIJ kan super goed! En jaaaaaa, ook de koekskes van den bakker legt hij op MIJN bordje. Jaloers?
Albeir doet zelfs den afwas! :-D

Sinds mijn vrouw er is heb ik niet veel meer te zeggen in de keuken. Ik versla haar alleen nog met mijn entrecôte bleu chaud en ris de veau archiduc.

Eduard Khil
31 maart 2016, 22:12
een zelf gemaakte lambiek. Een jaar op het vat gelegen, een jaar op de fles in de kelder

NieuwNoors
31 maart 2016, 22:16
Sinds mijn vrouw er is heb ik niet veel meer te zeggen in de keuken. Ik versla haar alleen nog met mijn entrecôte bleu chaud en ris de veau archiduc.
Riz-de veau :-D
Klinkt wel lekker!

NieuwNoors
31 maart 2016, 22:17
een zelf gemaakte lambiek. Een jaar op het vat gelegen, een jaar op de fles in de kelder

Zelfgemaakt? Trololololo.....leg eens uit anders hoe je dat gepresteerd hebt. Maar ni spieken op Google zenne!

groentje
31 maart 2016, 22:24
Riz-de veau :-D
Klinkt wel lekker!

Eh, nee, het is wel degelijk ris de veau, ofte kalfszwezerik. Heeft niets met rijst vandoen. Google is your friend, bedankt voor de bevestiging, google.

NieuwNoors
31 maart 2016, 22:31
Eh, nee, het is wel degelijk ris de veau, ofte kalfszwezerik. Heeft niets met rijst vandoen. Google is your friend, bedankt voor de bevestiging, google.

:oops: Sorry, ik wil me verontschuldigen bij Gipsy. Dacht echt aan rijst = riz he. ;-)

cookie monster
1 april 2016, 04:45
Al duizenden maar geen enkele die op een drol leek.

@Cookie: BTW, heeft die drollige boterkoek gesmaakt? ;-)
HAPsoluut zelfs :icecream:

cookie monster
1 april 2016, 04:45
Zo leg ik er ene elke morgen. Dampend vers.
vreemde dagelijkse uitlating 8O :lol:

cookie monster
1 april 2016, 04:45
Heb je de foto in #2430 eigenlijk wel bekeken ?
Ah , u hebt dus interesse , ze zijn o.a. te koop bij de jumbo :)
http://www.jumbo.com

http://www.bliekbolus.nl/verkooppunten

Zelf maken:
http://www.smulweb.nl/recepten/1420842/Zeeuwse-bolussen

https://nl.wikipedia.org/wiki/Zeeuwse_bolus

Smakelijk :) :icecream:

cookie monster
1 april 2016, 04:45
precies een drol :lol:
HAPsoluut zelfs :icecream: :cheer:

Pandareus
1 april 2016, 05:45
Mijnen Albeir kookt zelf: HIJ kan super goed! En jaaaaaa, ook de koekskes van den bakker legt hij op MIJN bordje. Jaloers?
Albeir doet zelfs den afwas! :-D

Bij mij doet MIELE de afwas. ;-)

Supe®Staaf
1 april 2016, 07:27
Maar wie maakt dat klaar Gustave? Vrouw zeker.................:lol:
Het is een resultaat van gecombineerde inspanning.
Zij slacht en kuist de duifjes.
Dan kook ik het gerecht terwijl ze de tafel dekt en de wijn uitzoekt.
Daarna dresseert zij de borden terwijl ik de wijn ontkurk en décanteer.
En dan beiden smekkiesmekkieslurpieslurpie!!!!
Figuurlijk smekken hee want dat geluid stel ik aan tafel niet op prijs!

Supe®Staaf
1 april 2016, 07:33
Klinkt goed, Staaf, al zou ik de foie gras uit ethische overwegingen laten staan.'t Is eten of gegeten worden...
:|:|:|

En ik weet niet zeker of ik het allemaal zou eten, de risotto lijkt me al een maaltijd waard op zich.
Geen ganse trog hee!
Een soeplepeltje/pp

De Italianen catalogeren champignons niet voor niets bij het vlees...

Dat is in bepaalde etensfilosofieën zo...

Ik kan niet slapen, door oververmoeidheid en een verstopte neus. Ben dus een muntthee met honing aan het drinken...
Helpt die munt-thee tegen beide kwalen?
(Toevallig zijn dat ook de zaken waar ik af en toe mee kamp...)

Supe®Staaf
1 april 2016, 07:40
We beginnen er al dicht bij te komen. Alhoewel die zoete sojasaus. Ik heb ook liever nog het vel krokant zoals een Bejing duck. Die broos kraakt als ge uw tanden er in zet.Door het glaceren krijg je een gelijkaardig effect: quasi-krokant met een stroperig kantje maar een waanzinnige zilt-zoete smaakdiepte.
De zoetheid van de sojasaus temper ik met een een geutje rijstazijn.
Het procédé is geschikter voor kleine billetjes dan het langdurig blootstellen aan hete lucht, wat m.i. enkel werkt voor grotere vogels.
Het contrast in textuur met de korstjes van de borstjes (eerst 1 u 60° dan op teppaniaki plaat ultrasnel gebruind) is voldoende.

Supe®Staaf
1 april 2016, 07:42
Enfin, nu is het heel wat kalmer: een eindeloze rij espresso's.

Pericles
1 april 2016, 07:42
Het is een resultaat van gecombineerde inspanning.
Zij slacht en kuist de duifjes.
Dan kook ik het gerecht terwijl ze de tafel dekt en de wijn uitzoekt.
Daarna dresseert zij de borden terwijl ik de wijn ontkurk en décanteer.
En dan beiden smekkiesmekkieslurpieslurpie!!!!
Figuurlijk smekken hee want dat geluid stel ik aan tafel niet op prijs!

Het vlees was toch nog mooi rosé ?

NieuwNoors
1 april 2016, 09:35
Het is een resultaat van gecombineerde inspanning.
Zij slacht en kuist de duifjes.
Dan kook ik het gerecht terwijl ze de tafel dekt en de wijn uitzoekt.
Daarna dresseert zij de borden terwijl ik de wijn ontkurk en décanteer.
En dan beiden smekkiesmekkieslurpieslurpie!!!!
Figuurlijk smekken hee want dat geluid stel ik aan tafel niet op prijs!

ZO jaren 2010! Heden sabreert men een fles wijn.

From_Vlaanderen
1 april 2016, 09:37
Westmalle!

NieuwNoors
1 april 2016, 09:47
@ Cookie: jij doet je boodschappen in Holland? (Nederland)
:-D

Gipsy
1 april 2016, 11:41
ZO jaren 2010! Heden sabreert men een fles wijn.

Champagne. Bij gewone wijn is dat onmogelijk.

Skobelev
1 april 2016, 11:49
Pastinaaksoep

Supe®Staaf
1 april 2016, 19:46
Het vlees was toch nog mooi rosé ?
De billetjes niet echt meer.
De borstjes: perfect.

Supe®Staaf
1 april 2016, 19:49
ZO jaren 2010! Heden sabreert men een fles wijn.No way.
Iedereen die komt eten moet zijn sabel in de paraplubak achterlaten.
:evil::evil::evil:

PS,

Ben je wel zeker dat je 'sabreren' niet verwart met het losdraaien van een schroefdop?
In dat geval kan ik je verzekeren: schroefdopwijn komt in huize Gustavianus niet binnen.
:evil::evil::evil:

Eduard Khil
1 april 2016, 19:53
in voorbereiding voor zondag: Kwaremont

Gipsy
1 april 2016, 20:24
No way.
Iedereen die komt eten moet zijn sabel in de paraplubak achterlaten.
:evil::evil::evil:

PS,

Ben je wel zeker dat je 'sabreren' niet verwart met het losdraaien van een schroefdop?
In dat geval kan ik je verzekeren: schroefdopwijn komt in huize Gustavianus niet binnen.
:evil::evil::evil:

Er zijn trendy m'as-tu-vu restaurants en clubs die een gebruik van de Napoleon officieren na een gewonnen veldtocht terug nabootsen. In het slechtste geval staan ze met een half gebroken fles in hun handen en kan je gebroken glas drinken.

Ik ben toch geen champagne drinker.

NieuwNoors
1 april 2016, 20:53
Hoe kan hij dat nu weten?

Wat bedoel je daar nu mee? Loop je weeral te pesten? :evil:

Supe®Staaf
1 april 2016, 20:55
Er zijn trendy m'as-tu-vu restaurants en clubs die een gebruik van de Napoleon officieren na een gewonnen veldtocht terug nabootsen. In het slechtste geval staan ze met een half gebroken fles in hun handen en kan je gebroken glas drinken.Volslagen idioot gedoe dus.

Ik ben toch geen champagne drinker.

Ik vind het een heerlijke dorstlesser.
Veel gezonder dan cocacola of fanta.

Gipsy
1 april 2016, 21:04
Volslagen idioot gedoe dus.


Ik vind het een heerlijke dorstlesser.
Veel gezonder dan cocacola of fanta.

Dat wel maar ik heb liever een volle rode wijn. Mag zelfs een zware Spaanse zijn. In Frankrijk is er méér en méér bucht die aan te dure prijzen wordt verkocht. Veel grote wijnhuizen en kastelen zijn gewoon door de Chinezen opgekocht. De klasse daaronder wordt bijna even duur verkocht.

Eduard Khil
1 april 2016, 21:05
Zelfgemaakt? Trololololo.....leg eens uit anders hoe je dat gepresteerd hebt. Maar ni spieken op Google zenne!

ik ben hobbybrouwer. Na jaren met verse gist gebrouwen te hebben, heb ik op aanraden van een paar andere hobbybrouwers eens geprobeerd om een natuurlijke gisting (dus lambiek) te krijgen bij het brouwen. En dat is warempel goed gelukt. Alleen is het een beetje een klassieke, old style lambiek. Dus weinig bruis op het bier.

Anders voortreffelijk: licht zuur, fruitige smaak

Eduard Khil
1 april 2016, 21:06
ik heb trouwens in mijn vat nog altijd lambiek staan, dus misschien dat ik binnenkort eens "geuze steek", door een jonge lambiek te maken en dan te mengen

Eduard Khil
1 april 2016, 21:07
Dat wel maar ik heb liever een volle rode wijn. Mag zelfs een zware Spaanse zijn. In Frankrijk is er méér en méér bucht die aan te dure prijzen wordt verkocht. Veel grote wijnhuizen en kastelen zijn gewoon door de Chinezen opgekocht. De klasse daaronder wordt bijna even duur verkocht.

ik kan me niet meer herinneren wanneer ik nog franse wijn gekocht heb. Te duur voor wat het is.

Guinevere
2 april 2016, 00:31
En beker warme volle melk. Hopelijk komt de slaap nu snel.

cookie monster
2 april 2016, 01:10
freeeeeeeet :D

Donderdag: 31 maart 2016 :D

cookie monster
2 april 2016, 01:10
@ Cookie: jij doet je boodschappen in Holland? (Nederland)
:-D
Zou het ?? 8O ;) :lol:

Ik hoor er telkens wel een verdacht Hollands' accentje !! 8O
'oe Kan da' nou ?? ;)

cookie monster
2 april 2016, 01:10
Het was ook mijn eerste idee, hoor, en ik kan mij zelfs inbeelden dat het een grapje van cookie was. Doet-ie nog wel eens.
:shit: :cheer: :lol:

Maar ja, bij een tweede blik bleek het om een boterkoek te gaan.
Yep , zoiets in den aard :)

Voedselfotografie is een kunst, reden waarom ik er mij niet aan waag.
Oei , ik ben nochtans een moderne anti-kunstenaar :lol:

cookie monster
2 april 2016, 01:10
freeeeeeeet :D

vrijdag: 1 april 2016

cookie monster
2 april 2016, 15:10
freeeeeeeet :D

zaterdag: 2 april 2016

Pandareus
2 april 2016, 16:32
Gisteren avond tonijn steak, gebakken op hoog vuur in een heel klein beetje olijfolie, grof zout + peper uit de molen en enkele teentjes look mee op de pan. Twee minuutjes langs elke kant, klaar. Géén saus hierbij, enkel een gemengde sla met een goede vinaigrette en handgesneden frietjes. Met een fris geschonken sangiovese erbij. Lekker...

Supe®Staaf
2 april 2016, 16:38
@Cookie
Uw foto's zijn er met sprongen op vooruit gegaan.
Het ziet er daardoor echt al heel wat smakelijker uit.

@Pandareus
Gebruik je een grillpan voor je tonijn?
Ik heb er geen verklaring voor maar het smaakt anders én beter dan op een vlakke pan.

cookie monster
2 april 2016, 16:43
@Cookie
Uw foto's zijn er met sprongen op vooruit gegaan.
Het ziet er daardoor echt al heel wat smakelijker uit.
Mercikes , het toestelleke kostte 80€ :)
's avonds , zonder of heel weinig licht , is het niet echt geweldig , maar ach :)
Het heeft wel een groter scherm dan m'n vorig toestel :thumbsup:

Ik zal binnenkort een extra HDD moeten aankopen ,
want de fotobestanden zijn tussen 350 & 600MB groot :oops:

NieuwNoors
2 april 2016, 19:06
Ik krijg altijd honger als ik naar de foto's kijk van Cookie!

Libro
2 april 2016, 19:08
Risotto met gehakt en Italiaanse groentemix.

Libro
2 april 2016, 19:08
Risotto met gehakt en Italiaanse groentemix.

NieuwNoors
2 april 2016, 19:12
Heb frietjes gegeten met balletjes in tomatensaus, alles zelfbereid. Was super lekker!

cookie monster
2 april 2016, 19:15
freeeeeeeet :D

Ingevroren , en met microgolf even opwarmen :)

cookie monster
2 april 2016, 19:16
Ik krijg altijd honger als ik naar de foto's kijk van Cookie!
:cheer:

Gipsy
2 april 2016, 19:16
Heb frietjes gegeten met balletjes in tomatensaus, alles zelfbereid. Was super lekker!

Zelf gemaakt wontons opgevuld met scampis en gehakt met verse kruiden.

Wapper
2 april 2016, 19:23
Ik zal binnenkort een extra HDD moeten aankopen , want de fotobestanden zijn tussen 350 & 600MB groot :oops:

350..600MB voor 1 foto?? Dat geloof ik niet.
Ben je niet aan het filmen geweest Cookie? Dan zou het kunnen.

NieuwNoors
2 april 2016, 19:24
:cheer:

:cheer::cheer::cheer:

NieuwNoors
2 april 2016, 19:25
Zelf gemaakt wontons opgevuld met scampis en gehakt met verse kruiden.

Mjammie....................:-D

cookie monster
2 april 2016, 19:27
350..600MB voor 1 foto?? Dat geloof ik niet.
Ben je niet aan het filmen geweest Cookie? Dan zou het kunnen.
:oops: Shit , ge hebt gelijk , 't is KB :oops:
Hopelijk schiet men mij nu niet dood ;)

Foto's in MB zijn GIGANTISCH groot :oops:

cookie monster
2 april 2016, 19:28
:cheer::cheer::cheer:
:thumbsup:

NieuwNoors
2 april 2016, 20:53
:oops: Shit , ge hebt gelijk , 't is KB :oops:
Hopelijk schiet men mij nu niet dood ;)

Foto's in MB zijn GIGANTISCH groot :oops:

Hopelijk niet nee! :cry:

Pandareus
3 april 2016, 07:46
@Cookie
Uw foto's zijn er met sprongen op vooruit gegaan.
Het ziet er daardoor echt al heel wat smakelijker uit.

@Pandareus
Gebruik je een grillpan voor je tonijn?
Ik heb er geen verklaring voor maar het smaakt anders én beter dan op een vlakke pan.

Neen, nog nooit op een grillpan gemaakt. Maar dat lijkt me een interessante suggestie. Volgende keer probeer ik dat zeker.

Gipsy
3 april 2016, 09:03
Een goede tip viseters: De vrijdag, zaterdag en zondag is er immense markt in de gebouwen van de slachthuizen van Anderlecht. Gemakkelijk auto kwijt te geraken op de grote parking tussen de metro en de slachthuisgebouwen.

Als je voor de hoofdingang staat met de grote stieren in brons, binnengaan en uiterst links nemen naar het nieuw gebouw van de Foodmet. Daar vooraan naast de grote viswinkels is er een klein restaurant met ook tafels buiten. Naar de toog stappen en je kan kiezen tussen wel 20 verschillende vissoorten. Kabeljauw, tonijn, zwaardvis, calamares, inktvisjes teveel om op te noemen. Je wijst de man aan wat je wil en naargelang je wil kan je kiezen wat moet gefrituurd worden of a la plancha gebakken. En het wordt aan tafel gebracht.

Twintig € voor een kilo. Met twee moet ge uw best doen.

Libro
3 april 2016, 15:13
Ik krijg zin in kebab. (http://www.esquire.nl/the-good-life/news/a3376/dit-is-de-duurste-kebab-ter-wereld/)

Another Jack
3 april 2016, 15:39
Straks lekkere roast beef...
Met een lekkere Chileen...

Supe®Staaf
3 april 2016, 15:57
Ik krijg zin in kebab. (http://www.esquire.nl/the-good-life/news/a3376/dit-is-de-duurste-kebab-ter-wereld/)8O8O8O
Krijgt ge er voor die prijs de spiezen bij?

Zipper
3 april 2016, 17:04
8O8O8O
Krijgt ge er voor die prijs de spiezen bij?

voor die prijs moet ik er minstens een fleske Dom Pérignon 2004 bijkrijgen, en moet ik gevoerd worden door een topless-juffrouw van maximum 35jaar.

Supe®Staaf
3 april 2016, 17:27
voor die prijs moet ik er minstens een fleske Dom Pérignon 2004 bijkrijgen,Eéntje maar?
en moet ik gevoerd worden door een topless-juffrouw van maximum 35jaar.
Doe maar bottomless ook.
Na het eten.

Zipper
3 april 2016, 17:41
Eéntje maar?
Doe maar bottomless ook.
Na het eten.

2! samen met un "petit calva" Chateau du Breuil (20ans)

Supe®Staaf
3 april 2016, 17:51
2! samen met un "petit calva" Chateau du Breuil (20ans)Top!
Hun vieille prune is ook heerlijk.

cookie monster
3 april 2016, 22:30
Hopelijk niet nee! :cry:
Ik leef nog :)




freeeeeeeet :D

Zondagavond: 3 april 2016:

From_Vlaanderen
4 april 2016, 05:31
Cola

Pandareus
4 april 2016, 20:30
Ik leef nog :)




freeeeeeeet :D

Zondagavond: 3 april 2016:

cookie... jij speelt de laatste tijd met je gezondheid...
Meer en meer rommel van de frituur, nu ook nog Pita erbij... Je beseft toch zelf wel dat dat vetzakkerij is

Supe®Staaf
4 april 2016, 21:35
Orval, chocolade, Orval, tapenade, Orval, boterwafeltjes, Orval, artisjokharten met parmezaan, Orval, ijskreem, Orval, bellpeppers met feta, Orval,....
FML.
Drank, zoet, drank, hartig,.....
Zou ik een vieze vreetbui hebben?
Vrees dat ik maar beter eens buiten ga lopen, en niet in de richting van de bars of kroegen...
:-(:-(:-(

The Paulus Experience
4 april 2016, 21:53
Ik leef nog :)




freeeeeeeet :D

Zondagavond: 3 april 2016:

Is dat voor of n* je het opgegeten hebt?

cookie monster
5 april 2016, 02:20
Is dat voor of n* je het opgegeten hebt?
Misschien allebei :lol:

cookie monster
5 april 2016, 02:20
cookie... jij speelt de laatste tijd met je gezondheid...
Meer en meer rommel van de frituur, nu ook nog Pita erbij... Je beseft toch zelf wel dat dat vetzakkerij is
Zoveel frituur eet ik ook niet hoor , dus :)
2x per week winkelen , met thuiszorg & soms met een maat of familie :)

cookie monster
5 april 2016, 02:20
Bij mij doet MIELE de afwas. ;-)
Hier in den afwasbak :)

cookie monster
5 april 2016, 02:20
freeeeeeeet :D

Maandag: 4 april 2016:

cookie monster
6 april 2016, 03:44
freeeeeeeet :D

Dinsdag: 6 april 2016:

cookie monster
6 april 2016, 16:00
freeeeeeeet :D

Woensdag , 7 april 2016:

Supe®Staaf
6 april 2016, 16:33
Blini's met Sevruga en zure room.
Maar ze smaken me niet.
Ik ga de Sevruga zonder blini's en zonder zure room opeten.

Derk de Tweede
6 april 2016, 16:46
Patatje met!!!!

Wapper
6 april 2016, 19:34
Blini's met Sevruga en zure room.
Maar ze smaken me niet.
Ik ga de Sevruga zonder blini's en zonder zure room opeten.

Ik neem altijd de Beluga, Sevruga is eerder voor de simpele werkmens.

NieuwNoors
6 april 2016, 21:09
freeeeeeeet :D

Woensdag , 7 april 2016:

Weeral dat schattig tafellaken met al die kleurtjes, hhhmmmm like it!
Maar dat "doodsgevaar"-bordje....oei Cookie?
Heb je dat daar geplaatst voor een bepaalde reden?
(sorry dat ik nieuwsgierig ben,:oops:)

cookie monster
6 april 2016, 21:10
HAPsoluut(ie) , eten op eigen risico :lol: ;)

NieuwNoors
6 april 2016, 21:10
Blini's met Sevruga en zure room.
Maar ze smaken me niet.
Ik ga de Sevruga zonder blini's en zonder zure room opeten.

Wasda Staaf? Nouvelle cuisine?
Lijkt wel een beetje Bulgaars.....

NieuwNoors
6 april 2016, 21:11
HAPsoluut(ie) , eten op eigen risico :lol: ;)

:cheer::cheer::cheer:
Ik durfde het bijna niet vragen...

cookie monster
6 april 2016, 21:16
Doodsgevaar , staat soms op medicijnen , doodskopje ,
vroeger toch ; vertelde ze ons dat we het voorschrift moesten volgen 8O
1 Keer een hoestdrankje in 1 keer leeggezwierd 8O ,
kuch kuch , ikke nog leef , ikke denk :lol: 8O
Dokter boos , gaf me een zwaarder viezer hoestdrankje :(

NieuwNoors
6 april 2016, 21:16
Ik heb vandaag 1/2 kippenbil gegeten (1 was teveel), gebakken aardappelen en champignonsaus met room. Nu: stukje camembert.

NieuwNoors
6 april 2016, 21:18
Doodsgevaar , staat soms op medicijnen , doodskopje ,
vroeger toch , vertelde ze ons dat we het voorschrift moesten volgen ,
1 keer een hoestdrankje leeggezwierd , kuch kuch , ikke nog leef , ikke denk :lol:
Dokter boos , gaf me een zwaarder viezer hoestdrankje :(

De hele fles?

NieuwNoors
6 april 2016, 21:19
Doodsgevaar , staat soms op medicijnen , doodskopje ,
vroeger toch , vertelde ze ons dat we het voorschrift moesten volgen ,
1 keer een hoestdrankje leeggezwierd , kuch kuch , ikke nog leef , ikke denk :lol:
Dokter boos , gaf me een zwaarder viezer hoestdrankje :(

De hele fles?

cookie monster
6 april 2016, 21:20
:cheer: Camenbert :cheer:

https://cdn1.lockerdome.com/uploads/fe7c5bb1256fcb8aaed53641ba6373aca79a3c9e028b98ed24 c5f009093b0e07_large

cookie monster
6 april 2016, 21:20
De hele fles?
Yup :oops:

NieuwNoors
6 april 2016, 21:25
Yup :oops:

Heavy dit!
Maar ik heb ook eens een stommiteit gedaan.
Had een nieuwe fles hoestsiroop gehaald, en die naast mondspoelmiddel gezet in kastje. Voordat ik ging slapen nam ik een hele grote slok "siroop"............OMG wat smaakte dat smerig zeg. En toen zag ik mijn vergissing. Maar ik leef ook nog gelukkig :-D

NieuwNoors
6 april 2016, 21:28
:cheer: Camenbert :cheer:

https://cdn1.lockerdome.com/uploads/fe7c5bb1256fcb8aaed53641ba6373aca79a3c9e028b98ed24 c5f009093b0e07_large

Ik zag vandaag op TV iemand die camembert-soep maakte. Echt nooit van gehoord. Maar zag er mjam-mjam uit, ga het morgen eens uitproberen.

cookie monster
6 april 2016, 21:28
Zolang het geen zwavelzuur of javel , zal het meestal wel meevallen :)

cookie monster
6 april 2016, 21:30
Ik zag vandaag op TV iemand die camembert-soep maakte. Echt nooit van gehoord. Maar zag er mjam-mjam uit, ga het morgen eens uitproberen.
Bijna alles kan :) :cheer:

Mosterdsoep , brandnetelsoep , enz ....

Supe®Staaf
7 april 2016, 00:36
Wasda Staaf? Nouvelle cuisine?Integendeel: een oeroude klassieker!

Lijkt wel een beetje Bulgaars.....
Close but no cigar: Iraans.

cookie monster
8 april 2016, 03:51
freeeeeeeet :D

Donderdag , 7 april 2016:

cookie monster
9 april 2016, 03:01
freeeeeeeet :D

Vrijdag , 8 april 2016:

cookie monster
12 april 2016, 01:30
freeeeeeeet :D

zaterdag , 9 april 2016:

cookie monster
12 april 2016, 01:30
freeeeeeeet :D

Zondag , 10 april 2016:

cookie monster
12 april 2016, 01:30
freeeeeeeet :D

maandag , 11 april 2016:

Boduo
12 april 2016, 20:49
Een pintje bier.
Bier, geld & vrouwen,
dat is't waar 't in 't leven om draait.
't is anders toch niet uit te houwen...

Eyjafjallajökull
12 april 2016, 20:53
Verse brandnetelsoep.
Yummie.

Guinevere
12 april 2016, 20:58
Wat is een goed recept voor koude pastasalade met tonijn?
Fusilli, blik tonijn, gemengde sla, mais, mayonaise, peper en zout!

Zou mayo- yoghurt ook goed werken?

Vul aub aan als je het lekkerder kan maken.

Eyjafjallajökull
12 april 2016, 21:00
Wat is een goed recept voor koude pastasalade met tonijn?
Fusilli, blik tonijn, gemengde sla, mais, mayonaise, peper en zout!

Zou mayo- yoghurt ook goed werken?

Vul aub aan als je het lekkerder kan maken.

Gebakken spekjes toevoegen.
Verrassende combinatie met die tonijn !

Eduard Khil
12 april 2016, 21:04
Gebakken spekjes toevoegen.
Verrassende combinatie met die tonijn !

godverdomme, ge waart mij voor :lol:

cookie monster
13 april 2016, 14:10
freeeeeeeet :D

dinsdag , 12 april 2016:

Xenophon
13 april 2016, 14:37
freeeeeeeet :D

dinsdag , 12 april 2016:

Ik zie dat je kiest voor sterven door een hartaanval? :D

Wapper
13 april 2016, 14:47
Gebakken spekjes toevoegen.
Verrassende combinatie met die tonijn !

Of een sappige varkenspoot!

http://www.baninibeauty.com/wp-content/uploads/2013/02/6a01156fc00b70970c01347fea1dff970c-800wi.jpg

cookie monster
13 april 2016, 14:55
Ik zie dat je kiest voor sterven door een hartaanval? :D
Fuck sèg , mag dat ook al niet meer ?? :x
:lol: ▂▃▄▅▆▇█▓▒░ΓOΓ░▒▓█▇▆▅▄▃▂ :lol:
:lol: ▂▃▄▅▆▇█▓▒░⅃O⅃░▒▓█▇▆▅▄▃▂ :lol:

Pandareus
13 april 2016, 15:33
freeeeeeeet :D

dinsdag , 12 april 2016:

Wat is er nu in hemelsnaam te zien aan een zak patatten, voorverpakt gemalen vlees, voorgekookte groenten en een blok vet ? Wat heeft dat met eten te maken ? Zelfs eten in hollandse kantines ziet er smakelijker uit dan die slobber...

NieuwNoors
13 april 2016, 18:43
Wat is er nu in hemelsnaam te zien aan een zak patatten, voorverpakt gemalen vlees, voorgekookte groenten en een blok vet ? Wat heeft dat met eten te maken ? Zelfs eten in hollandse kantines ziet er smakelijker uit dan die slobber...

Ah? Pandareus eet alle dagen in een 3-sterrenrestaurant?
Ik vind dat Cookie "normaal" eet hoor. Wat is er mis met zelfgeschilde/gekookte patatten dan? Ik eet 5 dagen/week patatten. Lekker!
Wat groenten betreft: ik zie dat Cookie best veel groenten eet. Zie niks ongezond in zijn eetpatroon.
Kritiek geven is makkelijk. Post jij eens - mét foto's zoals Cookie- jouw weekmenu please. 't Zal veel minder zijn :roll:

Peche
13 april 2016, 20:56
Ik zie dat je kiest voor sterven door een hartaanval? :D

Bwa 't meeste blijft in de pan liggen he. ;)

Eduard Khil
13 april 2016, 20:59
Ah? Pandareus eet alle dagen in een 3-sterrenrestaurant?
Ik vind dat Cookie "normaal" eet hoor. Wat is er mis met zelfgeschilde/gekookte patatten dan? Ik eet 5 dagen/week patatten. Lekker!
Wat groenten betreft: ik zie dat Cookie best veel groenten eet. Zie niks ongezond in zijn eetpatroon.
Kritiek geven is makkelijk. Post jij eens - mét foto's zoals Cookie- jouw weekmenu please. 't Zal veel minder zijn :roll:

als echte rus eet ik altijd lichte maaltijden

http://s.inyourpocket.com/img/russia/Moscow//russian-food.jpg

Demper
13 april 2016, 20:59
omeletje

From_Vlaanderen
13 april 2016, 21:13
Weeral dat schattig tafellaken met al die kleurtjes, hhhmmmm like it!
Maar dat "doodsgevaar"-bordje....oei Cookie?
Heb je dat daar geplaatst voor een bepaalde reden?
(sorry dat ik nieuwsgierig ben,:oops:)

HAPsoluut(ie) , eten op eigen risico :lol: ;)

Volgens mij hedde touch door als a plats hier opt forum te zwieren.
Wel interessant ik ga eens proberen om mijn voor ook te fotograferen :D

From_Vlaanderen
13 april 2016, 21:14
Een pintje bier.
Bier, geld & vrouwen,
dat is't waar 't in 't leven om draait.
't is anders toch niet uit te houwen...

Zo ist

NieuwNoors
13 april 2016, 22:14
Volgens mij hedde touch door als a plats hier opt forum te zwieren.
Wel interessant ik ga eens proberen om mijn voor ook te fotograferen :D

Het gaat hier om frèèèèèèèèèèt hoor From Vl! :lol:

Supe®Staaf
13 april 2016, 22:20
Het gaat hier om frèèèèèèèèèèt hoor From Vl! :lol:
Hewel?
Frèèèèèèt + 24h

Supe®Staaf
13 april 2016, 22:23
Een vieze goesting: ijskoude Hopus.
http://www.valentijn-g.nl/clupke/wp-content/uploads/2012/06/hopus.bmp

NieuwNoors
13 april 2016, 22:27
Hewel?
Frèèèèèèt + 24h

Er gaan hier voorkanten gefotografeerd worden! :?

cookie monster
14 april 2016, 01:40
Wat is er nu in hemelsnaam te zien aan een zak patatten, voorverpakt gemalen vlees, voorgekookte groenten en een blok vet ? Wat heeft dat met eten te maken ? Zelfs eten in hollandse kantines ziet er smakelijker uit dan die slobber...
Ah , ik merk het al , een vorm van jaloezie , want ....
u watertandt bij de maaltijden die ik dagelijks eet :)

freeeeeeeet :D

woensdag , 13 april 2016:

Eyjafjallajökull
14 april 2016, 08:54
Of een sappige varkenspoot!

http://www.baninibeauty.com/wp-content/uploads/2013/02/6a01156fc00b70970c01347fea1dff970c-800wi.jpg


Dat is inderdaad hoe ze de tonijnsalade bij medina burger maken.

cookie monster
17 april 2016, 04:00
freeeeeeeet :D

donderdag , 14 april 2016:

cookie monster
17 april 2016, 04:00
freeeeeeeet :D

vrijdag , 15 april 2016:

cookie monster
17 april 2016, 04:00
freeeeeeeet :D

zaterdag , 16 april 2016:

cookie monster
18 april 2016, 03:35
freeeeeeeet :D

zondag , 17 april 2016:

Wapper
18 april 2016, 10:31
Op het karkas gebakken kipfilet, pikante zoetzure saus(paprika,ananas,ui), rijst.

NieuwNoors
18 april 2016, 22:46
Ik blijf fan van de Cookie-frèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèt.
En van het mooie kleurige en fleurige Cookie-tafelkleedjeueeeeeeeeeeeeeeeeeh.

:cheer:

NieuwNoors
18 april 2016, 23:11
Op het karkas gebakken kipfilet, pikante zoetzure saus(paprika,ananas,ui), rijst.

Hier haak ik af. Walg-walg.

Wapper
18 april 2016, 23:23
Hier haak ik af. Walg-walg.

Wat is er mis met een kipfilet waar het borstbeen en een deel van de ribben nog aanhangt? Dat dat na het bakken meer smaak heeft misschien? Of sappiger?
U vindt worteltjes en erwtjes uit bokalen van Hak ongetwijfeld ook lekkerder dan vers, daar ben ik zeker van...

NieuwNoors
18 april 2016, 23:34
Wat is er mis met een kipfilet waar het borstbeen en een deel van de ribben nog aanhangt? Dat dat na het bakken meer smaak heeft misschien? Of sappiger?
U vindt worteltjes en erwtjes uit bokalen van Hak ongetwijfeld ook lekkerder dan vers, daar ben ik zeker van...

Ik haakte af op het woord "karkas".

Pandareus
19 april 2016, 04:18
Wat is er mis met een kipfilet waar het borstbeen en een deel van de ribben nog aanhangt? Dat dat na het bakken meer smaak heeft misschien? Of sappiger?
U vindt worteltjes en erwtjes uit bokalen van Hak ongetwijfeld ook lekkerder dan vers, daar ben ik zeker van...

Kip is inderdaad veel lekkerder wanneer gebakken op het been.

Voor onze vriend cookie begin ik medelijden te krijgen, quasi alle dagen gemalen vlees, van die vieze diepvries hamburgers uit de supermarkt. Dat is nauwelijks nog te omschrijven met het woord 'voedsel'. En meer en meer spaghetti uit een potje. Industrieel voedsel, niets vers, nul komma nul vitaminen en tjokvol bewaarmiddelen.

Marie van de koster
19 april 2016, 09:44
Deze middag witloof! Njam, njam :lol:

Wapper
19 april 2016, 09:52
Ik haakte af op het woord "karkas".

Van kippekarkassen wordt de fijnste bouillon getrokken...

Pandareus
19 april 2016, 09:55
Deze middag witloof! Njam, njam :lol:

Vertel ! :-D

Zelf eet ik het graag op praktisch elke wijze :
-stomen, afwerken met wat zout en muskaat, of een klein beetje citroen + boter
-braiseren, met een beetje rundsbouillon + flinke klont boter (zalig...)
-2 min in de stoomoven op 120° en dan op een tefal pan met een heel klein beetje boter licht bruin laten aanbakken. Zout, veeel nootmuskaat en een heel klein beetje bruine suiker erop.
-met hesp in de oven
-als sla doodgewoon met vinaigrette of met wat gesnipperde appel, altijd wat zout en groffe zwarte peper erbij. Of met wat bieslook ertussen.

Marie van de koster
19 april 2016, 10:07
Vertel ! :-D

Zelf eet ik het graag op praktisch elke wijze :
-stomen, afwerken met wat zout en muskaat, of een klein beetje citroen + boter
-braiseren, met een beetje rundsbouillon + flinke klont boter (zalig...)
-2 min in de stoomoven op 120° en dan op een tefal pan met een heel klein beetje boter licht bruin laten aanbakken. Zout, veeel nootmuskaat en een heel klein beetje bruine suiker erop.
-met hesp in de oven
-als sla doodgewoon met vinaigrette of met wat gesnipperde appel, altijd wat zout en groffe zwarte peper erbij. Of met wat bieslook ertussen.

Ik eet witloof graag in alle bereidingswijzen alleen de traditionele wijze met hesp en kaas vind ik niet zo goed maar dat ligt aan de hesp, niet aan het witloof!
Mijn voorkeur gaat uit naar rauw witloof fijngesneden met een mayonaise erbij. Maar dat is een zomerrecept.
In deze tijd van het jaar de allersimpelste manier : boter smelten, witloof erin gooien en laten bakken tot het net een beetje begint bruin te worden aan de kantjes. Ik doe er geen kruiden bij! Ik ben gek op die bittere smaak van het witloof en wil die niet verdoezelen.

Pandareus
19 april 2016, 10:16
Ik eet witloof graag in alle bereidingswijzen alleen de traditionele wijze met hesp en kaas vind ik niet zo goed maar dat ligt aan de hesp, niet aan het witloof!
Mijn voorkeur gaat uit naar rauw witloof fijngesneden met een mayonaise erbij. Maar dat is een zomerrecept.
In deze tijd van het jaar de allersimpelste manier : boter smelten, witloof erin gooien en laten bakken tot het net een beetje begint bruin te worden aan de kantjes. Ik doe er geen kruiden bij! Ik ben gek op die bittere smaak van het witloof en wil die niet verdoezelen.

Klinkt fantastisch !

Wapper
19 april 2016, 10:42
Mijn voorkeur gaat uit naar rauw witloof fijngesneden met een mayonaise erbij. Maar dat is een zomerrecept.


Net wat wij vanmiddag gaan eten, zomer of niet :lol:

Witloof + veldsla, mayonaise, peper zout, scheutje Worcestersaus, een paar druppels citroensap. Met gebakken aardappeltjes en een super-tournedos van de Colruyt. Meer moet dat niet zijn.

bembem
19 april 2016, 10:56
witloof, ik krijg er ook zin in, straks gaan halen in de winkel XD! :lol::lol:

eno2
19 april 2016, 11:16
Ik heb witloof liggen en vandaag gaat die in vinaigrette, ajuin, look, sojasaus, pili pili, peper, currypoeder, oregano, gemalen noten, mayo vegan, moutarde de dijon, met toevoeging van chia zaad. Maar ik lust het al even graag gestoofd.

bembem
19 april 2016, 13:13
:-D super :-D

cookie monster
22 april 2016, 03:20
freeeeeeeet :D

maandag , 18 april 2016:

cookie monster
22 april 2016, 03:20
freeeeeeeet :D

dinsdag , 19 april 2016:

cookie monster
22 april 2016, 03:20
freeeeeeeet :D

Woensdag , 20 april 2016:

cookie monster
22 april 2016, 03:20
freeeeeeeet :D

donderdag , 21 april 2016:

cookie monster
22 april 2016, 13:41
freeeeeeeet :D

vrijdag , 22 april 2016:

Rahowa
22 april 2016, 17:20
Een cuba libre:half limoentje,cola en rhum agricole van la belle cabreuse 50°.Lekker,lekker,lekker.

Rahowa
22 april 2016, 17:20
Een cuba libre:half limoentje,cola en rhum agricole van la belle cabreuse 50°.Lekker,lekker,lekker.

Rahowa
22 april 2016, 17:20
Een cuba libre:half limoentje,cola en rhum agricole van la belle cabreuse 50°.Lekker,lekker,lekker.

Gamla
22 april 2016, 17:29
Een cuba libre:half limoentje,cola en rhum agricole van la belle cabreuse 50°.Lekker,lekker,lekker.

Allè, gezoentheid.

Pandareus
22 april 2016, 17:41
Godverdoeme... ik ben teruggefloten door mijnen halven trouwboek... Ik ging vanavond spaghetti a la puttanesca maken, maar in de plaats daarvan komt haar collega en haar man hier wat van mijn bier voorraad soldaat maken en gaan we daarna uit eten. Djuededjee...

https://www.youtube.com/watch?v=E-Q5Xb0XCo4

Gamla
22 april 2016, 17:44
Godverdoeme... ik ben teruggefloten door mijnen halven trouwboek... Ik ging vanavond spaghetti a la puttanesca maken, maar in de plaats daarvan komt haar collega en haar man hier wat van mijn bier voorraad soldaat maken en gaan we daarna uit eten. Djuededjee...

https://www.youtube.com/watch?v=E-Q5Xb0XCo4


:-):-):-):-)

Gipsy
22 april 2016, 18:36
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=112464549158868&set=pcb.112464672492189&type=3

Gipsy
22 april 2016, 18:37
[

Supe®Staaf
22 april 2016, 19:45
Godverdoeme... ik ben teruggefloten door mijnen halven trouwboek... Ik ging vanavond spaghetti a la puttanesca maken, maar in de plaats daarvan komt haar collega en haar man hier wat van mijn bier voorraad soldaat maken en gaan we daarna uit eten. Djuededjee...

https://www.youtube.com/watch?v=E-Q5Xb0XCo4Sleur ze naar een topkeet, bestel de full monty en kies wijnen * la carte.
Volgende keer zult ge wel uw pasta kunnen maken, zoals gepland.
Vergeet ook het afzakkertje niet mét een Havanna erbij!
8-) 8-) 8-)

NieuwNoors
22 april 2016, 21:57
Ik vind dat Cookie een prijs zou moeten krijgen!
Hij is de enige die heel gedetailleerd foto's post van zijn dagelijkse fréééééééééééééééééét. Echt wel goede foto's trouwens.
Niemand die het hem kan nadoen.
Proficiat Cookie-monstertjeuuuuuhhhh :clapping::cheer:

Gipsy
22 april 2016, 22:07
Ik vind dat Cookie een prijs zou moeten krijgen!
Hij is de enige die heel gedetailleerd foto's post van zijn dagelijkse fréééééééééééééééééét. Echt wel goede foto's trouwens.
Niemand die het hem kan nadoen.
Proficiat Cookie-monstertjeuuuuuhhhh :clapping::cheer:

Zijn eten is wel niet om doen. Zou ik echt niet binnenkrijgen.

NieuwNoors
23 april 2016, 20:22
Zijn eten is wel niet om doen. Zou ik echt niet binnenkrijgen.

Jouw vrouw/vriendin of je moeder kookt? Makkelijk om dan commentaar te geven als je het niet zelf doet.
Ik vind niks verkeerd aan het eten van Cookie. Als jij het niet zou binnenkrijgen: dan heb JIJ een probleem he.
:roll:

Pandareus
23 april 2016, 20:42
Ik vind dat Cookie een prijs zou moeten krijgen!
Hij is de enige die heel gedetailleerd foto's post van zijn dagelijkse fréééééééééééééééééét. Echt wel goede foto's trouwens.
Niemand die het hem kan nadoen.
Proficiat Cookie-monstertjeuuuuuhhhh :clapping::cheer:

Doe niet zo klef... foto's van een zak patatten en een pot zout of een blok bakvet of voorverpakte hamburgers zijn totaal oninteressant

NieuwNoors
23 april 2016, 20:47
Doe niet zo klef... foto's van een zak patatten en een pot zout of een blok bakvet of voorverpakte hamburgers zijn totaal oninteressant

Waarom kom je hier dan reageren als het oninteressant is? Serieus he! Blijf dan weg uit deze draad. :roll:

Pandareus
23 april 2016, 20:52
Jouw vrouw/vriendin of je moeder kookt? Makkelijk om dan commentaar te geven als je het niet zelf doet.
Ik vind niks verkeerd aan het eten van Cookie. Als jij het niet zou binnenkrijgen: dan heb JIJ een probleem he.
:roll:

Hij is onschuldig, de persoon die voor hem "kookt" :roll: daarentegen...
Die mag/moet opgehangen worden.

Demper
23 april 2016, 21:08
Godverdoeme... ik ben teruggefloten door mijnen halven trouwboek... Ik ging vanavond spaghetti a la puttanesca maken, maar in de plaats daarvan komt haar collega en haar man hier wat van mijn bier voorraad soldaat maken en gaan we daarna uit eten. Djuededjee...

https://www.youtube.com/watch?v=E-Q5Xb0XCo4

Welk recept gebruik je voor een puttanesca?

NieuwNoors
23 april 2016, 21:29
Hij is onschuldig, de persoon die voor hem "kookt" :roll: daarentegen...
Die mag/moet opgehangen worden.

Ik stel voor dat jij voortaan kookt. Plus dat je hier elke dag foto's van plaatst.
Benieuwd hoe jij het ervan af brengt. :roll:

NieuwNoors
23 april 2016, 21:59
Ik eet nu een overschotje van het avondeten: balletjes in tomatensaus en aardappelpuree.

cookie monster
24 april 2016, 03:36
Doe niet zo klef... foto's van een zak patatten en een pot zout of een blok bakvet of voorverpakte hamburgers zijn totaal oninteressant
Waarom is men zo jaloers ??
Restaurants van 1000€ zijn voor mij te min !!!!
Ik wil mijn eten op een diamanten bord & drinkglazen ,
gouden bestek , mijn eten , perfekt gekookt op mijn verzoek !!
Het water moet zeer zorgvuldig gekozen worden , geen spa ,
maar door mij gekozen waterbron , op de juiste temperatuur geserveerd !!
Les nouvelles nouvelles nouvelles nouvelles cuisine :)
Hij is onschuldig, de persoon die voor hem "kookt" :roll: daarentegen...
Die mag/moet opgehangen worden.
Dus mijn kokkin moet niet sterven !! Ik bepaal !! :)
m.a.w.:
Wat men van mijn afval vindt , interesseert me geen rotte strontreet !!!!
Ik kan zelfs garanderen , wat ik eet , het is niet giftig !!
Bewijs: Ik leef nog steeds :) , dus kom eens eten :)
Maar ja , ben ik geen klasse te laag voor mensen ??
En ook , ik heb geen tuin !! :oops:
Oh , Ik ben fan van Jeroen Meus , dagelijkse kost :)
Valt zoiets wel te verteren ??

Pandareus
24 april 2016, 07:25
Welk recept gebruik je voor een puttanesca?

2 eetlepels olijfolie, kwart liter tomaten passata, verse oregano, een fijn gesnipperde ui en drie geplette teentjes look op zacht vuur opzetten, een half glas rode wijn toevoegen en dan het belangrijkste ingrediënt : ansjovis uit een bokaaltje (die op olie, niet de droge). De ansjovis lost op en geeft het gerecht zijn typische smaak + zout. Enkel peper van de molen toevoegen dus, geen extra zout. Een bokaal ontpitte zwarte olijven halveren en toevoegen. Kappertjes laten uitlekken en toevoegen, kwartier op zacht vuur laten inkoken en reduceren, en dan voeg ik gehalveerde mini tomaatjes toe, nog vijf minuutjes maximum terug op het vuur zodat ze niet volledig uiteenvallen. Op het einde : een halve bussel bladpeterselie grof versnijden, zelfde hoeveelheid verse basilicum blaadjes, door de saus mengen. Klaar. Linguine van een goed merk gebruiken, bv Garofalo, die heeft een structuur die wat grof is en kan daardoor meer saus vasthouden dan goedkope supermarkt pasta. Al dente koken, afgieten en de saus en pasta dooreen halen. Bij het uitscheppen op de borden, royaal zijn met zwarte peper uit de molen. Enkele schijfjes parmigiano volgens smaak.

Gipsy
24 april 2016, 08:29
Jouw vrouw/vriendin of je moeder kookt? Makkelijk om dan commentaar te geven als je het niet zelf doet.
Ik vind niks verkeerd aan het eten van Cookie. Als jij het niet zou binnenkrijgen: dan heb JIJ een probleem he.
:roll:

Mijn vrouw kookt uitzonderlijk, moeilijk daar aan te tippen. Ik ben goed in Franse klassiekers, ris de veau sauce archiduc, choucroute Alsacienne, coq au vin, rognons de veau * la moutarde, boeuf en croute etc maar ook alledaagse zaken. Maar altijd met boter of olijfolie en nooit diepvries of conserven. Puree moet vers zijn, frieten moeten vers zijn, mayonnaise moet zelf gemaakt zijn etc.

Pandareus
24 april 2016, 08:45
Mijn vrouw kookt uitzonderlijk, moeilijk daar aan te tippen. Ik ben goed in Franse klassiekers, ris de veau sauce archiduc, choucroute Alsacienne, coq au vin, rognons de veau * la moutarde, boeuf en croute etc maar ook alledaagse zaken. Maar altijd met boter of olijfolie en nooit diepvries of conserven. Puree moet vers zijn, frieten moeten vers zijn, mayonnaise moet zelf gemaakt zijn etc.

Leg je zelf je choucroute in ? Dat heb ik zelf nog nooit geprobeerd.

Gipsy
24 april 2016, 08:57
Leg je zelf je choucroute in ? Dat heb ik zelf nog nooit geprobeerd.

Doorgaans ga ik ze rauw kopen in de Auchan van Roncq.

Pandareus
24 april 2016, 09:04
Doorgaans ga ik ze rauw kopen in de Auchan van Roncq.

Wat is praktisch de goede manier om de verzuring op gang te krijgen ?

Gipsy
24 april 2016, 09:23
Wat is praktisch de goede manier om de verzuring op gang te krijgen ?

De kool gewoon fijn snijden en in een bokaal of gesloten aarden pot doen met grof zout erover en de gisting begint vanzelf en na een maand kan je ze al gebruiken en ze houd zelfs een jaar goed.

Maar ik vind dat veel werk voor resultaat is. De rauwe choucroute kan je in de Auchan voor 1.5€ de kg kopen. Met 3 kg eet je met 12man! Wel opletten de choucroute 2 * 3 keer in veel water te spoelen zo niet kan je darmproblemen krijgen.

Wapper
24 april 2016, 09:44
Wat is praktisch de goede manier om de verzuring op gang te krijgen ?

Er zijn wel een paar belangrijke details om te vermijden dat je eindigt met een stinkende beerput :lol:
SOS Piet heeft er eens een uitzending aan gewijd:

http://koken.vtm.be/sos-piet/recept/zuurkool

Gipsy
24 april 2016, 22:18
Er zijn wel een paar belangrijke details om te vermijden dat je eindigt met een stinkende beerput :lol:
SOS Piet heeft er eens een uitzending aan gewijd:

http://koken.vtm.be/sos-piet/recept/zuurkool

Karnemelk in zuurkool had ik wel nog nooit gehoord. Enfin het is Piet maar ik ben niet overtuigd. Nogmaals als je rauwe zuurkool voor 1.5€ de kilo kunt kopen zie ik niet in waarom ge al die shit wilt doen.

cookie monster
25 april 2016, 03:00
freeeeeeeet :D

zaterdag , 22 april 2016:

cookie monster
25 april 2016, 03:00
freeeeeeeet :D

zondag , 22 april 2016:

NieuwNoors
25 april 2016, 08:41
freeeeeeeet :D

zondag , 22 april 2016:

Ik wil dat oooooo-hhhhhooookkk! ;-)

Peche
25 april 2016, 10:42
Ik heb zoveel koffie gezopen dat ik er niet meer van kan eten.

Wapper
25 april 2016, 10:43
Karnemelk in zuurkool had ik wel nog nooit gehoord. Enfin het is Piet maar ik ben niet overtuigd. Nogmaals als je rauwe zuurkool voor 1.5€ de kilo kunt kopen zie ik niet in waarom ge al die shit wilt doen.

No way dat ik daar ooit aan begin!

Wapper
25 april 2016, 10:52
"Pilleke spek"

Armemensen-eten uit het Waasland, toch smakelijk op kille dagen.

- pureeaardappelen
- 1 kropsla, fijngesnipperd
- 250 gram gerookt spek, in reepjes
- 1/2 bussel pijpajuin, gesnipperd.

Aardappelen koken & grof pletten
Spekreepjes aanbakken, blussen met een flinke scheut azijn

Puree, sla, spekjes en pijpajuin goed mengen, naar smaak nog wat azijn en/of wat melk toevoegen voor de gewenste konsistentie.
evt zout peper

Gipsy
25 april 2016, 20:40
Zaterdag bij de beenhouwer nog eens varkenshersentjes zien liggen, natuurlijk gekocht. Vroeger kocht ik ze regelmatig bij Carrefour maar daar liggen ze al lang niet meer.
Een uurtje in het koud water laten liggen met zout opdat ze hun bloed zouden verliezen. Laten uitlopen in een vergiet en dippen in keukenpapier. Draaien in de bloem en in de pan leggen met echte boter die net bruin wordt. Beide zijden krokant bakken. Op het einde wat kappertjes er over. Goedkoop en heerlijk.

Kalfshersentjes zijn natuurlijk nog beter. Zelfde manier maar kan ze ook koken in het water, 4-5 tal minuten en laten koud worden in de frigo. Koud opeten met een zelfgemaakte tartaarsaus. Subliem.

cookie monster
25 april 2016, 23:30
Awel , ik ga hier de sjieke crème de la stront gelukkig maken ,
ik post mijn afval hier vanaf nu niet meer , want ....
jullie zijn zo uiterlijk , witte raven in diarree gewenteld !!!!
Ik kan best commentaar hebben , maar sommige willen alles perfekt ,
ik ben er zeker van dat zelfs een 1ste klas restaurant nog niet genoeg is !!

Groenten komen uit de grond , is dat niet vies voor jullie ??
Vlees ligt tijdelijk te rotten in de slachterij & winkel ,
aheuhm , is dat niet vies voor jullie ??
Allerlei vliegen e.d. die aldaar rondvliegen ....
Ze schijten op ons eten , jakkes , smakelijk ....

In elk geval , bijna niemand die eigen werkelijk eten post , waarom ??
Is het misschien te sjiek voor het strontvolk ??

bembem
25 april 2016, 23:39
Awel , ik ga hier de sjieke crème de la stront gelukkig maken ,
ik post mijn afval hier vanaf nu niet meer , want ....
jullie zijn zo uiterlijk , witte raven in diarree gewenteld !!!!
Ik kan best commentaar hebben , maar sommige willen alles perfekt ,
ik ben er zeker van dat zelfs een 1ste klas restaurant nog niet genoeg is !!

Groenten komen uit de grond , is dat niet vies voor jullie ??
Vlees ligt tijdelijk te rotten in de slachterij & winkel ,
aheuhm , is dat niet vies voor jullie ??
Allerlei vliegen e.d. die aldaar rondvliegen ....
Ze schijten op ons eten , jakkes , smakelijk ....

In elk geval , bijna niemand die eigen werkelijk eten post , waarom ??
Is het misschien te sjiek voor het strontvolk ??

ohhhhhhhhhhhhhhhhh cookie neeeeeeeeeeeeeeee!!!!! pls keep on posting, me like it .................. pls don't go away!!!!!!!!!

bembem
25 april 2016, 23:41
Awel , ik ga hier de sjieke crème de la stront gelukkig maken ,
ik post mijn afval hier vanaf nu niet meer , want ....
jullie zijn zo uiterlijk , witte raven in diarree gewenteld !!!!
Ik kan best commentaar hebben , maar sommige willen alles perfekt ,
ik ben er zeker van dat zelfs een 1ste klas restaurant nog niet genoeg is !!

Groenten komen uit de grond , is dat niet vies voor jullie ??
Vlees ligt tijdelijk te rotten in de slachterij & winkel ,
aheuhm , is dat niet vies voor jullie ??
Allerlei vliegen e.d. die aldaar rondvliegen ....
Ze schijten op ons eten , jakkes , smakelijk ....

In elk geval , bijna niemand die eigen werkelijk eten post , waarom ??
Is het misschien te sjiek voor het strontvolk ??

ach dat wist ik niet ....... LOL

cookie monster
26 april 2016, 02:00
Awel , nog dit:
Degenen die zelfs beweren dat mijn kokkin moet afgemaakt worden ,
hopelijk komt het ooit zo ver dat zulke de vuilbak moeten leeg eten !!
Ik begrijp echt niet wat er mis met mijn eten ??!!
Als het werkelijk dodelijk zou zijn , dan kon ik ook niet posten alhier !!

http://forum.politics.be/showpost.php?p=8080700&postcount=274
Ook dit gaat er verdomd TE ver over !!!!!!!!

Maar goed , om te eindigen , vandaag in Parijs een krok van 220€ ,
exclusief btw , als drank , cola 25€/glas exclusief btw ,
hopelijk sjiek genoeg ???? Man man , om te kotsen was het zelfs !!!!

SDX
26 april 2016, 02:39
Awel , nog dit:
Degenen die zelfs beweren dat mijn kokkin moet afgemaakt worden ,
hopelijk komt het ooit zo ver dat zulke de vuilbak moeten leeg eten !!
Ik begrijp echt niet wat er mis met mijn eten ??!!
Als het werkelijk dodelijk zou zijn , dan kon ik ook niet posten alhier !!

http://forum.politics.be/showpost.php?p=8080700&postcount=274
Ook dit gaat er verdomd TE ver over !!!!!!!!

Maar goed , om te eindigen , vandaag in Parijs een krok van 220€ ,
exclusief btw , als drank , cola 25€/glas exclusief btw ,
hopelijk sjiek genoeg ???? Man man , om te kotsen was het zelfs !!!!

Go go go Koekie, laat je niet gek maken en blijf gewoon je ding doen.

Die commentaarmakers met hun chichi & kaka liflafkes hebben wss nog nooit wat deftigs tussen hun tanden gehad, is meestal zo.

S-K
26 april 2016, 07:57
Cornflakes (ontbijt hé )

Pandareus
26 april 2016, 08:09
No way dat ik daar ooit aan begin!

Ik denk dat ik het plezier ook aan mij ga laten voorbijgaan...

Pandareus
26 april 2016, 08:17
"Pilleke spek"

Armemensen-eten uit het Waasland, toch smakelijk op kille dagen.

- pureeaardappelen
- 1 kropsla, fijngesnipperd
- 250 gram gerookt spek, in reepjes
- 1/2 bussel pijpajuin, gesnipperd.

Aardappelen koken & grof pletten
Spekreepjes aanbakken, blussen met een flinke scheut azijn

Puree, sla, spekjes en pijpajuin goed mengen, naar smaak nog wat azijn en/of wat melk toevoegen voor de gewenste konsistentie.
evt zout peper

In het meetjesland noemt dat kaantjes saus ==> "koantjessesse"

NieuwNoors
26 april 2016, 09:06
Awel , ik ga hier de sjieke crème de la stront gelukkig maken ,
ik post mijn afval hier vanaf nu niet meer , want ....
jullie zijn zo uiterlijk , witte raven in diarree gewenteld !!!!
Ik kan best commentaar hebben , maar sommige willen alles perfekt ,
ik ben er zeker van dat zelfs een 1ste klas restaurant nog niet genoeg is !!

Groenten komen uit de grond , is dat niet vies voor jullie ??
Vlees ligt tijdelijk te rotten in de slachterij & winkel ,
aheuhm , is dat niet vies voor jullie ??
Allerlei vliegen e.d. die aldaar rondvliegen ....
Ze schijten op ons eten , jakkes , smakelijk ....

In elk geval , bijna niemand die eigen werkelijk eten post , waarom ??
Is het misschien te sjiek voor het strontvolk ??

Blijf gewoon je frèèèèèèèèèèèèèèèètjes posten Cookie! Ik vind dat zo leuk he. Het is triestig dat "sommigen" het plezant vinden om jouw frèèèèèèèèèèèèt af te kraken. Wss jaloezie omdat ze niks lekker in hun bord liggen hebben. Blijf gewoon posten! :cheer:

Eyjafjallajökull
26 april 2016, 10:53
Awel , ik ga hier de sjieke crème de la stront gelukkig maken ,
ik post mijn afval hier vanaf nu niet meer , want ....
jullie zijn zo uiterlijk , witte raven in diarree gewenteld !!!!
Ik kan best commentaar hebben , maar sommige willen alles perfekt ,
ik ben er zeker van dat zelfs een 1ste klas restaurant nog niet genoeg is !!

Groenten komen uit de grond , is dat niet vies voor jullie ??
Vlees ligt tijdelijk te rotten in de slachterij & winkel ,
aheuhm , is dat niet vies voor jullie ??
Allerlei vliegen e.d. die aldaar rondvliegen ....
Ze schijten op ons eten , jakkes , smakelijk ....

In elk geval , bijna niemand die eigen werkelijk eten post , waarom ??
Is het misschien te sjiek voor het strontvolk ??

Vanaf twee sterren begint dat wel te gaan, ja...

Maar ho, zo op je paard, man :lol:

Peche
26 april 2016, 14:47
Kervelsoep. Mijn favoriet.

NieuwNoors
26 april 2016, 20:26
Vanaf twee sterren begint dat wel te gaan, ja...

Maar ho, zo op je paard, man :lol:

NieuwNoors
26 april 2016, 20:27
Vanaf twee sterren begint dat wel te gaan, ja...

Maar ho, zo op je paard, man :lol:

Hoe zou dat komen? :evil:

Eyjafjallajökull
26 april 2016, 20:33
Hoe zou dat komen? :evil:

Iets verkeerd gegeten gok ik.

Gipsy
26 april 2016, 20:38
Hoe zou dat komen? :evil:

Hij is van goede wil maar moet een tandje bijsteken. Dat goedkoop braadvet van Carrefour laten en werken met echte boter of goede olijfolie. Vooral al die diepvries laten en overstappen naar verse groenten en risico's nemen met verse kruiden.

Hij is moedig om het laten zien maar hij moet zijn smaakpallet ontwikkelen.

Another Jack
26 april 2016, 20:48
Flipper is weer aan het flippen precies...

NieuwNoors
26 april 2016, 21:01
Flipper is weer aan het flippen precies...

Jij bent weer aan het trollen precies. Moet jij geen huiswerk verbeteren Jacques?

Another Jack
26 april 2016, 21:42
Jij bent weer aan het trollen precies. Moet jij geen huiswerk verbeteren Jacques?

Ik moet niks.

NieuwNoors
26 april 2016, 21:53
Ik moet niks.

Mocht je echt een leraar zijn dan moet je echt wel verbeterwerk doen Jacques!
Maak mij niks wijs. Ik heb dagelijks contact met leraars/leraressen en ik weet echt wel dat die mensen na hun dagtaak verbeterwerk MOETEN doen.

NieuwNoors
26 april 2016, 21:56
Hij is van goede wil maar moet een tandje bijsteken. Dat goedkoop braadvet van Carrefour laten en werken met echte boter of goede olijfolie. Vooral al die diepvries laten en overstappen naar verse groenten en risico's nemen met verse kruiden.

Hij is moedig om het laten zien maar hij moet zijn smaakpallet ontwikkelen.

Ik wacht vol ongeduld op jouw frèèèèèèèèt-foto's. Maar dat zal je niet durven.....dacht ik al. Pff

Another Jack
26 april 2016, 21:57
Mocht je echt een leraar zijn dan moet je echt wel verbeterwerk doen Jacques!
Maak mij niks wijs. Ik heb dagelijks contact met leraars/leraressen en ik weet echt wel dat die mensen na hun dagtaak verbeterwerk MOETEN doen.

Zakt uw bloed 's avonds in uw spataders of is het dementie?
Ik moet niks.

Wapper
26 april 2016, 23:24
Volgens mijn allesbehalve bescheiden mening worden hier oude vetes beslecht.
Hebt elkander lief!

Adam Smith
26 april 2016, 23:26
Koningsnacht hier, oké ik heb een pilsje op, maar geen Oranjebitter....

bembem
26 april 2016, 23:28
Zakt uw bloed 's avonds in uw spataders of is het dementie?
Ik moet niks.

ze heeft nochtans gelijk, volgens mij ben je idd geen leraar, daarvoor zit je hier te vaak, yep :twisted::twisted:

cookie monster
27 april 2016, 04:50
Toch nog effe dit:
Stoppen met mijn eten hier te posten om sommige te plezieren ??
Wat DIE gezellige chef-koks alhier ,
ga toch effe een broodje pindakaas freten !! :lol:
Waarom posten ze zelf geen foto's van hun voorbereidingen ??
80792598077648

Ook nog dit:
- Patatten in de Carrefour of bij een groenteboer
beide leveren ze in zakken , tenzij u zelf een tuin heeft !!
Niet iedereen heeft een tuin !! :(
Groenten kweken op't dak van't gebouw wordt niet geappreciëerd !!
Ik krijg daar dus geen toestemming voor !! :(

- Boter komt van een koe , en dan heb je margarine !!!!
https://nl.wikipedia.org/wiki/Margarine

Dit ook nog:
Ik laat me inderdaad niet kisten ivm mijn eten !!
- Een goei 33 jaar geleden , een friet met veel mayonnaise
belandde in het gezicht van iemand die mijn friet wou stelen !!
Ik kreeg een nieuwe op die z'n rekening !! :)

Al eerder hier op't forum verteld:
- Een trut met haar smoel in de bolognese saus gedrukt !!
Ze pitsten in iedereens' eten , maar (nog niet alhier verteld)
daarboven op nog een surprise , een pot mayo op haar smoelleke
door nog iemand anders !! Ze kreeg de rekening & betaalde :lol:
Nadien haar nooit meer gezien :? :( !!

- En toen ik 12 was , we gingen eten met de buurt , nou ....
eentje vond het geniaal om 2 potten mayo over mijn friet te kappen !!
Want volgens hem , op friet hoorde veel mayo !! :?
Mijn reactie:
Ik kieperde de plastieke tafel met volledige inhoud op hem :lol:
Ik mocht meteen vertrekken , maar die andere kreeg nadien
te horen dat die nooit meer mee mocht eten met de buurt !!
De andere wezen die lul aan als effectieve dader & uitlokker !! :lol:
Het was niet z'n eerste keer dat die de lul uithing !!

cookie monster
27 april 2016, 04:50
freeeeeeeet :D

dinsdag , 26 april 2016:

cookie monster
27 april 2016, 04:50
freeeeeeeet :D

maandag , 25 april 2016:

Gipsy
27 april 2016, 06:34
Ik wacht vol ongeduld op jouw frèèèèèèèèt-foto's. Maar dat zal je niet durven.....dacht ik al. Pff

Ik heb enkel dagen terug geprobeerd maar het lukt me niet. Kan iemand mij een tip geven hoe ik photo's kan downloaden naar een bijdrage. Ik ken het systeem om een photo van het web naar het forum te halen maar hoe en waar kan ik ze plaatsen.

Gipsy
27 april 2016, 06:53
8O:lol:

En ik dacht dat je een genie was en nu doe je berep op de VLOAMSCHE boerkes :oops:

Ik heb doodgewoon geen ervaring om privé photos op het web te plaatsen.

Supe®Staaf
27 april 2016, 07:38
Ik heb enkel dagen terug geprobeerd maar het lukt me niet. Kan iemand mij een tip geven hoe ik photo's kan downloaden naar een bijdrage. Ik ken het systeem om een photo van het web naar het forum te halen maar hoe en waar kan ik ze plaatsen.Plaats ze op imgur en copy paste de bbcode link (die ze rechts ervan geven na de upload en de img-tags heeft) rechtstreeks in je tekst.
De omweg via de dialoogbox voor afbeeldingen is dan niet nodig.

Supe®Staaf
27 april 2016, 07:46
Kalfshersentjes zijn natuurlijk nog beter. Zelfde manier maar kan ze ook koken in het water, 4-5 tal minuten en laten koud worden in de frigo. Koud opeten met een zelfgemaakte tartaarsaus. Subliem.Tip: pureer gebakken hersentjes en draai die door een zelfgeklopte mayo.
Een zalige saus om gebakken zwezerikken mee te begeleiden!

Another Jack
27 april 2016, 08:37
ze heeft nochtans gelijk, volgens mij ben je idd geen leraar, daarvoor zit je hier te vaak, yep :twisted::twisted:

Ja, volgens u...
Daarmee is alles gezegd.

NieuwNoors
27 april 2016, 14:57
freeeeeeeet :D

dinsdag , 26 april 2016:

:cheer::cheer::cheer::cheer:
Goed zo Cookie!

NieuwNoors
27 april 2016, 14:58
Ja, volgens u...
Daarmee is alles gezegd.

Volgens bijna iedereen hoor Jacques.

NieuwNoors
27 april 2016, 15:03
freeeeeeeet :D

maandag , 25 april 2016:

Super! :thumbsup:

NieuwNoors
27 april 2016, 15:06
Ik heb doodgewoon geen ervaring om privé photos op het web te plaatsen.

Je zorgt idd maar dat je hier geen plaatjes post die je van't internet gehaald hebt. :evil:

Libro
27 april 2016, 15:09
Een voorraad zelfgemaakte popcorn.

Pandareus
27 april 2016, 15:19
Je zorgt idd maar dat je hier geen plaatjes post die je van't internet gehaald hebt. :evil:


A vos ordres, mère supérieure !

Zipper
27 april 2016, 15:37
ze heeft nochtans gelijk, volgens mij ben je idd geen leraar, daarvoor zit je hier te vaak, yep :twisted::twisted:

hij woont hier.

NieuwNoors
27 april 2016, 15:51
A vos ordres, mère supérieure !

Het is je geraden :evil:

Gipsy
27 april 2016, 17:01
De keuken van Lin Lin

http://i.imgur.com/BJC5NQp.jpg
Zelfgemaakte sushis

http://i.imgur.com/qf2tt3i.jpg
Zelfgemaakte nonnenkapjes met scampis en verse kruidengehakt

http://i.imgur.com/9HeIjql.jpg
Zelfgemaakte Chinese en Vietnamese koude rolletjes opgevuld met krokante groentjes vlees en garnalen. Samen met kip met bambou en Chinese champignons.

http://i.imgur.com/aGOu7fN.jpg
Pikante scampis met gember, pijpajuin en look

http://i.imgur.com/AK1XPNI.jpg
Reepjes kip met verschillende verse groenten en kruiden

http://i.imgur.com/nuzKofe.jpg
Gekarameliseerde kip met honing en verse citroensaus
.

NieuwNoors
27 april 2016, 17:40
De keuken van Lin Lin

http://i.imgur.com/BJC5NQp.jpg
Zelfgemaakte sushis

http://i.imgur.com/qf2tt3i.jpg
Zelfgemaakte nonnenkapjes met scampis en verse kruidengehakt

http://i.imgur.com/9HeIjql.jpg
Zelfgemaakte Chinese en Vietnamese koude rolletjes opgevuld met krokante groentjes vlees en garnalen. Samen met kip met bambou en Chinese champignons.

http://i.imgur.com/aGOu7fN.jpg
Pikante scampis met gember, pijpajuin en look

http://i.imgur.com/AK1XPNI.jpg
Reepjes kip met verschillende verse groenten en kruiden

http://i.imgur.com/nuzKofe.jpg
Gekarameliseerde kip met honing en verse citroensaus
.

Heel toevallig heb je dit vandaag allemaal klaargemaakt? In tegenstelling tot bij Cookie's frèèètjes ontbreken de foto's van de ingrediënten alsook de foto's van het bak/kook-proces.

Gipsy
27 april 2016, 17:56
Heel toevallig heb je dit vandaag allemaal klaargemaakt? In tegenstelling tot bij Cookie's frèèètjes ontbreken de foto's van de ingrediënten alsook de foto's van het bak/kook-proces.

Ik heb dat niet klaargemaakt maar mijn vrouw dat is eten van ongeveer de laatste 2 weken. Ze heeft de gewoonte van haar eten te fotograferen als het klaar is.

U vraagt eerst fotos en dan als ik er plaats trekt ge het in twijfel. Ze kookt buiten categorie. Daar kan geen enkel Chinees restaurant in Belgie aan tippen. Ze slaagt er ook in zaken zoals gegratineerde witloofrolletjes perfect na te maken door gewoon eens op TV een programma gevolgd te hebben.

Een paar weken terug heeft ze in de lokale Carrefour een tiental minuutjes in het Chinees met die man en vrouw staan praten die sushis klaarmaken en ze in de gaten gehouden en dan gevraagd welke ingrediënten ze moest kopen. De dag nadien waren het sushis thuis, die van de foto.

Pandareus
27 april 2016, 18:13
Ik heb dat niet klaargemaakt maar mijn vrouw dat is eten van ongeveer de laatste 2 weken. Ze heeft de gewoonte van haar eten te fotograferen als het klaar is.

U vraagt eerst fotos en dan als ik er plaats trekt ge het in twijfel. Ze kookt buiten categorie. Daar kan geen enkel Chinees restaurant in Belgie aan tippen. Ze slaagt er ook in zaken zoals gegratineerde witloofrolletjes perfect na te maken door gewoon eens op TV een programma gevolgd te hebben.

Een paar weken terug heeft ze in de lokale Carrefour een tiental minuutjes in het Chinees met die man en vrouw staan praten die sushis klaarmaken en ze in de gaten gehouden en dan gevraagd welke ingrediënten ze moest kopen. De dag nadien waren het sushis thuis, die van de foto.


Zonder zeveren : voor alles wat ik op die foto's zie doe ik mijn petje af. Er is maar één ding bij dat ik aan mij zou voorbij laten gaan en dat is wat op de eerste foto staat. Dat is dan ook een bijzonder specifiek iets, sushi, je bent ervoor of helemaal niet. Geen waardeoordeel, gewoon een mening. Maar als ik naar die andere foto's kijk geef ik toe dat ik zit te kwijlen...
You're a lucky son of a bitch... ;-)

Wapper
27 april 2016, 18:37
Heel toevallig heb je dit vandaag allemaal klaargemaakt? In tegenstelling tot bij Cookie's frèèètjes ontbreken de foto's van de ingrediënten alsook de foto's van het bak/kook-proces.

Duidelijk een geval van penisnijd :lol:

Wapper
27 april 2016, 18:38
De keuken van Lin Lin


Zelfgemaakte sushis


Zelfgemaakte nonnenkapjes met scampis en verse kruidengehakt


Zelfgemaakte Chinese en Vietnamese koude rolletjes opgevuld met krokante groentjes vlees en garnalen. Samen met kip met bambou en Chinese champignons.


Pikante scampis met gember, pijpajuin en look


Reepjes kip met verschillende verse groenten en kruiden


Gekarameliseerde kip met honing en verse citroensaus
.

Hoed af voor Lin Lin!

Pandareus
27 april 2016, 18:41
Duidelijk een geval van penisnijd :lol:

Ik durf aannemen dat haren Albeir 'kookt' op het culinaire niveau van de kokkin van cookie, want anders is het onbegrijpelijk dat ze hier steeds zit te cheeren.
Als je dan die schitterende schotels uit de aziatische keuken daar naast ziet...

Eduard Khil
27 april 2016, 18:42
Ik ben net begonnen aan mijn vierde trapist. Maar ik ga dan stoppen, binnen een half uur wat rondrijden met den oto

Gipsy
27 april 2016, 18:48
Tip: pureer gebakken hersentjes en draai die door een zelfgeklopte mayo.
Een zalige saus om gebakken zwezerikken mee te begeleiden!

Moet ik ooit proberen. Ik heb de zwezerikken nog altijd liever in archiduc saus.

Zwezerikken eerst blancheren, en dan ontdoen van het vel en de pezen. Schijfjes champignons apart bakken in boter geen zout op doen of ze verliezen al hun vocht en de saus wordt waterachtig. Champignons opzij terug boter in de pan en de stukjes zwezerik krokant aanbakken. Flamberen met een goed scheut cognac en de gebakken champignons er over. Overgieten met room zeker een halve liter naargelang de hoeveelheid. Een scheutje Madeira en niet meer laten doorkoken, juist lichtjes nog enkele minuten laten pruttelen om de zwezerikken de smaak van de saus te laten opnemen. Op het einde er een beetje express bloem over strooien en roeren om de saus dik te maken.

Opdienen met gekookte aardappelen om extra van de superlekkere saus te genieten.

Another Jack
27 april 2016, 19:05
Duidelijk een geval van penisnijd :lol:

Ik ken huisdieren die beter eten dan Cookie...

Another Jack
27 april 2016, 19:07
Volgens bijna iedereen hoor Jacques.

Behalve diegene die mijn identiteit kennen...
Die kunnen dat niet ontkennen.

NieuwNoors
27 april 2016, 19:07
Ik durf aannemen dat haren Albeir 'kookt' op het culinaire niveau van de kokkin van cookie, want anders is het onbegrijpelijk dat ze hier steeds zit te cheeren.
Als je dan die schitterende schotels uit de aziatische keuken daar naast ziet...

1) Je hebt het over de "kokkin" van Cookie. Dat komt heel onrespectvol over! Mss is het een familielid van hem: een zus, schoonzus, moeder... - en dat zijn onze zaken niet- :in ieder geval iemand die met liefde kookt en die haar best doet om elke dag een fatsoenlijke en lekkere maaltijd te bereiden. En ja: daar cheer ik voor. Oprecht. Respect voor die "kokkin" zoals jij die persoon noemt.
Toch een vraagje: eet jij mss elke dag oesters en kaviaar vergezeld van een champagnesausje geserveerd op een zilveren dienblad? :roll:

NieuwNoors
27 april 2016, 19:10
Ik ken huisdieren die beter eten dan Cookie...

Je hebt gelijk: Jij!

Another Jack
27 april 2016, 19:16
Je hebt gelijk: Jij!

Uiteraard eet ik beter.
Een croque van salami en goedkope smeltkaas....

Gipsy
27 april 2016, 19:19
1) Je hebt het over de "kokkin" van Cookie. Dat komt heel onrespectvol over! Mss is het een familielid van hem: een zus, schoonzus, moeder... - en dat zijn onze zaken niet- :in ieder geval iemand die met liefde kookt en die haar best doet om elke dag een fatsoenlijke en lekkere maaltijd te bereiden. En ja: daar cheer ik voor. Oprecht. Respect voor die "kokkin" zoals jij die persoon noemt.
Toch een vraagje: eet jij mss elke dag oesters en kaviaar vergezeld van een champagnesausje geserveerd op een zilveren dienblad? :roll:

Oesters moeten puur natuur, zelfs geen peper of citroen. Opensteken en verorberen. Liefst de oesters van Gillardeau, de Stradivarius van de oesters.

bembem
27 april 2016, 19:20
Uiteraard eet ik beter.
Een croque van salami en goedkope smeltkaas....

euh, proof pls or it didn't happen :evil::evil:

Another Jack
27 april 2016, 19:21
Oesters moeten puur natuur, zelfs geen peper of citroen. Opensteken en verorberen. Liefst de oesters van Gillardeau, de Stradivarius van de oesters.

De beste die ik ooit heb gegeten waren Engels (Colchester).
Geen grap.

Another Jack
27 april 2016, 19:23
euh, proof pls or it didn't happen :evil::evil:

http://forum.politics.be/showpost.php?p=8082894&postcount=24455

bembem
27 april 2016, 19:24
1) Je hebt het over de "kokkin" van Cookie. Dat komt heel onrespectvol over! Mss is het een familielid van hem: een zus, schoonzus, moeder... - en dat zijn onze zaken niet- :in ieder geval iemand die met liefde kookt en die haar best doet om elke dag een fatsoenlijke en lekkere maaltijd te bereiden. En ja: daar cheer ik voor. Oprecht. Respect voor die "kokkin" zoals jij die persoon noemt.
Toch een vraagje: eet jij mss elke dag oesters en kaviaar vergezeld van een champagnesausje geserveerd op een zilveren dienblad? :roll:

:lol::lol: die zit!! :lol::lol:

yep de pics van Lin Lin zien er idd verrukkelijk uit (er zijn er die nogal eens boffen!!) maar Cookie's gerechtjes moegen er best ook wezen (onafgezien vd belichting/presentatie) ... !!!

bembem
27 april 2016, 19:25
De beste die ik ooit heb gegeten waren Engels (Colchester).
Geen grap.

ach zo

Gipsy
27 april 2016, 19:26
De beste die ik ooit heb gegeten waren Engels.
Geen grap.

Waarschijnlijk de Colchester. Ook uitzonderlijk, ik eet ze soms met zakenrelaties in China. Overgevlogen vanuit UK.

Another Jack
27 april 2016, 19:31
Waarschijnlijk de Colchester. Ook uitzonderlijk, ik eet ze soms met zakenrelaties in China. Overgevlogen vanuit UK.

Inderdaad!
Enkel met Zeeuwse en Normandische is het soms opletten geblazen, een te wrange smaak....

NieuwNoors
27 april 2016, 19:36
En de wedstrijd gaat verder dames en heren: wie bluft het hardst? Op nr 1: Jacques. Op nr2: opnieuw Jacques. De derde plaats gaat naar Gipsy.
Tot dusver de stand.
Verder nieuws volgt...

NieuwNoors
27 april 2016, 19:38
Waarschijnlijk de Colchester. Ook uitzonderlijk, ik eet ze soms met zakenrelaties in China. Overgevlogen vanuit UK.

Ik at ze met zakenrelaties in japan. Overgevlogen uit Peru. Echt waar hoor! :roll:

NieuwNoors
27 april 2016, 19:39
Inderdaad!
Enkel met Zeeuwse en Normandische is het soms opletten geblazen, een te wrange smaak....

Jaja, dat herken ik. Ik pas altijd op met die Zeeuwse en Normandische.

Another Jack
27 april 2016, 19:40
En de wedstrijd gaat verder dames en heren: wie bluft het hardst? Op nr 1: Jacques. Op nr2: opnieuw Jacques. De derde plaats gaat naar Gipsy.
Tot dusver de stand.
Verder nieuws volgt...

Amaaai zeg, iemand die Engelse oesters gegeten heeft en ook nog leraar is....

Another Jack
27 april 2016, 19:41
Jaja, dat herken ik. Ik pas altijd op met die Zeeuwse en Normandische.

Un goût iodé zeggen de Fransen, ik ben er echt niet dol op....

Gipsy
27 april 2016, 19:42
Inderdaad!
Enkel met Zeeuwse en Normandische is het soms opletten geblazen, een te wrange smaak....

De Normandische zijn ook zéér zout. De Bretoense hebben een rijker smakenpallet. Zeeuwse oesters kunnen soms OK zij zonder meer. Veel jaren terug ging ik er een massa en goedkoop op de markt in Axel kopen. Op een keer vroeg een Hollandse vrouw die ook aan het kraam stond hoe ik oesters klaarmaakte. Dat was echt om te gieren. Maar ik bleef gewoon serieus. Opensteken en opeten mevrouw zei ik. Ik heb nog nooit iemand met zo een afkeer naar mij weten kijken.

Op gebied van gastronomie is er soms een onoverbrugbaar niveau verschil.

Pandareus
27 april 2016, 19:46
1) Je hebt het over de "kokkin" van Cookie.
Inderdaad, en ik quote hemzelf daar rechtstreeks mee... Iets mis mee ?

Dat komt heel onrespectvol over!

Dat ik cookie zelf quote ? :lol::lol::lol:


Mss is het een familielid van hem: een zus, schoonzus, moeder... - en dat zijn onze zaken niet-

Klopt. Meer nog : het is totaal niet interessant. Dus stop je flair emo show maar... :roll:

:in ieder geval iemand die met liefde kookt en die haar best doet om elke dag een fatsoenlijke en lekkere maaltijd te bereiden. En ja: daar cheer ik voor. Oprecht. Respect voor die "kokkin" zoals jij die persoon noemt.

Wat weet jij nu over iemand te zeggen die dagelijks diepvriesgroentes met wat gesnipperde ajuin in een pot zwiert, patatten kookt en voorverpakte supermarkt-hamburgers bakt ?


Toch een vraagje: eet jij mss elke dag oesters en kaviaar vergezeld van een champagnesausje geserveerd op een zilveren dienblad? :roll:

oesters en kaviaar vergezeld van een champagnesaus ? Vreemde fantasietjes over eten heb jij. Zou je niet beter bij saucissen met patatten & ajuinsaus blijven ? Zeer waarschijnlijk ken je dat ietsje beter...

Gipsy
27 april 2016, 19:50
Ik at ze met zakenrelaties in japan. Overgevlogen uit Peru. Echt waar hoor! :roll:

So what ik ga al 40 jaar naar China en het maakt deel uit van de Chinese gastvrijheid tegenover hun zware klanten. Ik heb daar ook al Cognac gedronken aan 3.000€ de fles of de duurste Franse wijnen die ik hier zelf nog niet gedronken heb. Levende kreeft wordt overgevlogen vanuit Noorwegen. Levende vissen in aquariums vanuit Bretagne, UK, Schotland, Ierland, Canada etc.

Eyjafjallajökull
27 april 2016, 19:58
yep de pics van Lin Lin zien er idd verrukkelijk uit (er zijn er die nogal eens boffen!!) maar Cookie's gerechtjes moegen er best ook wezen (onafgezien vd belichting/presentatie) ... !!!

Wat is er mis met de belichting en de presentatie misschien ? 8O

Eyjafjallajökull
27 april 2016, 20:00
oesters en kaviaar vergezeld van een champagnesaus ? Vreemde fantasietjes over eten heb jij. Zou je niet beter bij saucissen met patatten & ajuinsaus blijven ? Zeer waarschijnlijk ken je dat ietsje beter...

Die zit !!!! Wihiiiii :rofl:

Eyjafjallajökull
27 april 2016, 20:01
:cheer: Lin Lin :cheer: btw

On topic : Thaise groene curry met kip :-D