PDA

View Full Version : Turkije moet zich wegtrekken uit Koerdistan


JusticeLover
19 oktober 2005, 16:43
Koerdistan onafhankelijk?


Inleiding

De Koerden zijn met zijn 30miljoenen één van de grootste bevolkinggroepen in het Midden-Oosten. Ze wonen verspreid over Turkije, Syrië, Iran en Irak. Ze hebben hun eigen taal (onderverdeeld in twee dialecten; Kurmanci en Zaza), cultuur, … maar geen eigen staat.
Elk volk heeft recht op soevereiniteit.

Gescheidenis

Na het verval van het Osmaanse Rijk, hebben de Arabische landen (behalve Palestina) hun ‘centjes’ gekregen van hun Engelse en Franse vrienden, in ruil voor opstand tegen de Turken,. De Imperialisten hadden de Koerden, een Koerdische staat (inclusief Kirkoek en Mousoul) Ze beloofden de Grieken steun bij het uitvoeren van Megali Idea (Groot-Griekenland). De Armeense opstandelingen werden massaal gesteund door de Russen, Britten en Fransen tegen het Turkse Rijk.
Turken moesten het content stellen met de huidige Anatolia.
Maar Mustafa Kemal Atatürk vond het Verdrag van Sèvres onacceptabel; Turkije werd na de eerste wereldoorlog nog zwaarder afgestraft dan Duitsland! Ataturk zijn bedoeling was, ook de Koerden moeten genieten van een moderne, welvarend, … Turkije

Laatste decennia

Situatie in Turkije)
De Koerden wonen jammer genoeg in het Midden-Oosten, plaats waar de VN niets te zeggen heeft. De sterkste overleeft het. Het was straf dat de Koerden verspreid waren over vier landen. Belangrijke deel van de Koerden wonen in Turkije. In tegenstelling tot de Koerden in Iran, Irak en Syrië hebben de Koerden zich nog een beetje kunnen ontwikkelen in Turkije.
Na de staatsgreep in 1980 (de staatsgreep betekende einde aan de rechten van de Koerden en van de Turken, linkse en rechtse militanten werden doodgemarteld) kwamen de Koerden in opstand tegen Turkije. De Koerdische opstandelingen werden toen hoofdzakelijk gesteund door de Sovjets, Syrië, Duitsland en Frankrijk. Het heeft ons veel gekost en blijft ons veel kosten. Ongeveer 40.000 doden, zowel aan de Turkse kant als de Koerdische. Dagelijks komen er Turkse soldaten nog steeds om bij het bestrijden van terreur.

de situatie in Syrië)

De Syrische regering houdt hen goed in de ogen. Maar steunde de Koerden bij hun strijd tegen Turkije. De Koerdische strijders kregen opleiding, wapens, … van Syrië. De Koerdische kopstuk Abdullah Öcalan verbleef ook in Syrië (de Turkse inlichtingendienst heeft hem twee keer op het nippertje gemist, hadden ze hem toen geëxecuteerd …). Turkije dreigde toen Syrië binnen te vallen, dan vluchtte Öcalan naar Rusland. Hij was te gast bij Jirinovsky, daarna vloog hij naar Italië, Turkije vroeg om zijn uitlevering, Italië weigerde omdat de doodstraf nog niet was afgeschaft. Ze hebben hem tenslotte toch kunnen ontvoeren maar nog altijd niet kunnen berechten. Men ‘maakt’ zogezegd gebruik van zijn invloed, connecties, … My ass, kunnen hem niet veroordelen. Terwijl mensen kapotwerken voor brood, leest Abdullah Öcalan elke dag boeken, eet van alles, heeft advocaten (betaald door de EU), die hem wekelijks bezoeken, ..

de situatie in Iran)

Het Iranese leger treedt hard op tegen de Koerdische terroristen. Turkije en Iran voeren soms gezamenlijk operaties uit tegen de Koerden. Men zegt ook dat Iran Hizboullah-terreur (hebben paar aanslagen gepleegd in Turkije) steunde tegen Turkije.
Ik geloof er geen snars van. Het moest zogezegd aanzet zijn om ‘molimextremisten’ aan te pakken.

de situatie in Irak)

Turkije had geen last van de Koerden in Irak.Ten tijde van Saddam werd de Koerdische opstand de kop ingedrukt(uittesten van chemische op de bevolking). Maar de Mossad had sterke banden in Irak. Mollah Mustafa Barzani (wiens zoon, Mesut nu actief is in politiek) werd zoveel mogelijk gesteund door de Mossad. Zelfs de top-generaals van het Israëlische leger kwamen hem bezoeken. Hij kreeg wapens van de Israëliërs, de Israëliërs verkenden Irak (om later aanvallen te voeren op kerncentrales) en Joden in Irak brengen naar Israël.

Op een bepaald moment werd Saddam stout, de Amerikanen vielen in ’91 Irak aan. Toen stond heel de wereld wel achter de VS. De eerste golfoorlog was nog klein beetje te rechtvaardigen (door de oorlog en het embargo zijn heel veel kinderen omgekomen).
1) olie was nu safe
2) Non-fly-Zones (de Koerden en Sji’ieten werden beschermd)

Clanleiders Jalal Talabani en Mesut Barzani deelden de macht in Noord-Irak. In 1996(?) was er een grote ruzie tussen de twee, ze gingen elkaar echt afmaken, het Turkse leger viel Noord-Irak binnen zorgde voor staakt-het-vuren. Jalal Talabani is een zeer intelligente politicus, misschien moest het Turkse leger Barzani toch steunen (bekeken vanuit het standpunt van het Turkse leger).

Na de tweede aanval op Irak, hebben de Koerden alles naar hun zin in Irak. De basis werd al gelegd, ze steunden de Amerikanen bij het afzetten van Saddam, en zijn nu sterk vertegenwoordigd in het parlement. Koerdische federatie in Irak is ook een feit. Ze hebben hun eigen leger peshmerge, die door het Israëlische leger wordt opgeleid. De peshmerges steunen op hun beurt hun broers in Turkije, de pkk-strijders. Officieel heeft Israël het wel ontkend. Nu is het terug goed tussen Israël en Turkije, paar contractjes (gas, bank, militair, water,…), en de Turken zijn alles vergeten. Alhoewel, er zijn stinkend rijke Isaëlieten in Turkije, waarschijnlijk dreigen ze de regering … Eigen schuld, dikke bult.

Analyses

Normaal gezien zou het Turkse leger nu Irak moeten binnenvallen, en harde taal spreken tegen de Amerikanen en de Israëliërs.
Wat moet ik nu hieruit afleiden? Ik heb neven zitten in het Turkse leger. Vechten ze voor de veiligheid van Israël? In Turkije is er een scheiding tussen kerk en staat. De moslimextremisten worden heel hard aangepakt. Turkije krijgt militaire steun van de Amerikanen en Israëliërs, maar mag het alleen gebruiken op eigen bodem. Zolang ze Noord-Irak niet binnenvallen, kunnen ze het probleem niet ‘oplossen’. Turkije smeekt (officieel), om de terroristen in N-Irak te mogen aanpakken, maar Amerika geeft geen toestemming. Ze beloven wel dat ze de terroristen op de bergen harder zullen aanpakken, ondertussen plegen die terroristen aanslagen in Turkije ….

Demografische factor

Vroeger

Nog 80 jaar geleden bestond de bevolking van Kirkoek en Mousoul (Noord-Irak) voornamelijk uit de Turken, de Koerden waren de derde grootste bevolkingsgroep na de Arabieren. In Diyarbakir(Turkije) was de verhouding ongeveer gelijk (nipte Turkse meerderheid). Als we het nu bekijken: d’r wonen bekan geen Turken meer in die gebieden. Gevolg is dat de Koerden in overgrote meerderheid zijn.
De meeste Turken zijn gemigreerd naar het Westen. De Turkmenen zijn in Tel Afer (Noord-Irak) gebleven.

Nu:

De Koerden blijven maar oprukken. De helft van de Turkse hoofdstad Ankara en 1/3 van industriegebied Istanbul bestaan uit de Koerden. Als de trend zich voortzet, dan gaat er niets meer overblijven van Turkije. De Koerdische moeders zijn in staat om 13 à 17 kinderen op de aarde te zetten. Als ze op de kinderen kunnen zorgen, dan kan ik het nog goedkeuren. Meestal worden ze gedwongen om zakdoekjes te verkopen, diefstal, bedelen .. (geen toekomst)
Overheid was zoals altijd te laat. Ze zijn juist nu begonnen met gratis uitdelen van anticonceptiemiddelen.

Wat moet er gebeuren?

Aangezien de Koerden kweken als de konijnen. Als we ze nu geen Koerdistan geven, moeten de Turken Turkije met de Koerden delen. Maar we hebben andere taal,cultuur, … De Koerden die geïntegreerd zijn mogen gerust blijven: ongeacht de huidskleur, accent, … Maar er zijn heel veel Koerden die afkeer hebben van Turkije en alles wat Turks is. Dan zeg ik één ding:
Trek een lijn van Diyarbakir tot Van; alles wat er achter ligt is van jullie. Jullie mogen vanaf nu niet meer Turkije binnenkomen zonder visum. Jullie behoren niet tot het eigen volk, (er is al hoge werkloosheid in Turkije!).
Turkse regering heeft extra MILJARDEN gestoken in defensie (aanpakken van de Koerdische terreur) en de industrie in het zuidoosten van het land(laatste tijden). Wat krijgen ze in ruil? Opstandige Koerden, bomaanslagen, Turkse dokters,leraars, … opgestuurd vanuit het Westen worden verkracht door de Koerden. In sommige streken heeft het leger niets te zeggen; waar ze openlijk betogingen houden om vrijlating van de Koerdische kopstuk. Het Turkse leger moet zich niet moeien met zulke mensen. Geef ze wat pillen, en laat ze elders aanslagen plegen (ik zwans!)
Er is een scheiding tussen kerk en staat in Turkije. De Koerden die zich Turks voelen, mogen leven in een Turkije die zich Westers oriënteert. Al de rest, oprotten naar jullie beloofde land. Voer Sharia in, leef gelijk jullie Arabische broeders.

In de 21ste eeuw betekent de landoppervlakte niet veel. Turkije heeft die gebieden niet nodig. Hoeveel olie,gas, .. ligt er onder de Turkse bodem? Irak en Iran hebben alles, Turkije niets, raar,éh.
Koerdistan moet opgericht worden, ze mogen op Turkse steun rekenen. Dan gaan we grenzen aan een splinternieuwe staat Koerdistan, i.p.v Irak. Ze hebben slechte connecties met hun buurlanden, dus hebben Turkije hard nodig. Ze zullen smeken om de tussenkomst van het Turkse leger tegen de Arabieren.

Turkije moet de Koerden op alle vlakken helpen (wapens verkopen, opleiden, ..) zoveel we het kunnen. We hebben tenslotte jaren met hen geleefd.

1) minder geld steken in defensie
2) meer luxe geven aan de bevolking in West-Turkije
3) de Koerden hebben recht op eigen staat
4) we zijn broeders met elkaar, en zijn geen Arabieren
5) Turkije is geen liefdadigheidsorganisatie

Shizie
19 oktober 2005, 18:21
tUrkije moet zich terugtrekken uit europa..
wat er met de koerden gebeurt kan niemand of bijna niemand schelen buiten de koerden zelf

Soarece
19 oktober 2005, 19:21
Ik zeg het beleefd met 2 woorden.

INCH ALLAH !!!!!!

1handclapping
19 oktober 2005, 19:36
Kijk El Turco : als de islamieten in Europa kweken als de konijnen, waarom doen ze dat dan niet in Turkije ? Ik bedoel racisme is racisme en dat is overal zo... Dat al die landen met een "koerdische minderheid" zich eens met vertegenwoordigers van diezelfde minderheid samen zetten en de problemen
bekijken. Het is inderdaad zo dat het probleem nu acuter geworden is sedert er een soort van "federalistisch" Irak aan het ontstaan is en het Koerdische Irak bovendien een vrij rijke deelstaat zal zijn door de aanwezigheid van grote oliereserves. De beste oplossing is zich verzoenend opstellen en de rede aan het woord te laten.

Voor de Anti-Turkije bij de EU'ers - het gaatr dus ook over Koerden in de EU
en als we binnen 10 jaar met een "Koerdisch" aantal EU bewoners hebben die absoluut met de van olierijkdom voorziene volksgenoten in Arabische en Perzische staten zitten krijgen we die problemen alleszins ook op onze nek.

Vandaag oplossen wat vandaag opgelost kan worden zou ik zo zeggen en
alles zeker niet aan "Big Brother" in the USA overlaten. Europa ontwaak
en volbreng Uw taak, alvorens anderen U in de shit zetten.

Jaani_Dushman
19 oktober 2005, 20:34
Na de tweede aanval op Irak, hebben de Koerden alles naar hun zin in Irak.Toch niet. Irak is misschien wel een federale staat geworden, maar in ruil hebben ze een islamistische grondwet moeten slikken. Veel Iraaks-Koerdische vrouwen weten niet wat het beste was: het seculiere Sadam-Irak, of het huidige islamitische Irak.


Over de vraag. Elk volk, elke natie, heeft het recht op een eigen soevereine staat. Los van Turco's racistische retoriek ivm Koerdische konijnen en terroristen-zever...

JusticeLover
19 oktober 2005, 20:40
Ik zeg het beleefd met 2 woorden.

INCH ALLAH !!!!!!

pvda, pfff :)

JusticeLover
19 oktober 2005, 20:43
Kijk El Turco : als de islamieten in Europa kweken als de konijnen, waarom doen ze dat dan niet in Turkije ? Ik bedoel racisme is racisme en dat is overal zo... Dat al die landen met een "koerdische minderheid" zich eens met vertegenwoordigers van diezelfde minderheid samen zetten en de problemen
bekijken.

De Islamieten vermoorden weerloze burgers niet. De Islamieten blazen zich niet op toeristische plaatsen. Ik heb duidelijk vermeld dat de normale Koerden welkom zijn.

Het is inderdaad zo dat het probleem nu acuter geworden is sedert er een soort van "federalistisch" Irak aan het ontstaan is en het Koerdische Irak bovendien een vrij rijke deelstaat zal zijn door de aanwezigheid van grote oliereserves. De beste oplossing is zich verzoenend opstellen en de rede aan het woord te laten.

Natuurlijjk, ze hebben recht op hun eigen staat. Ik ben toch niet tegen een onafhankelijk Koerdistan!

Voor de Anti-Turkije bij de EU'ers - het gaatr dus ook over Koerden in de EU
en als we binnen 10 jaar met een "Koerdisch" aantal EU bewoners hebben die absoluut met de van olierijkdom voorziene volksgenoten in Arabische en Perzische staten zitten krijgen we die problemen alleszins ook op onze nek.

Ik zeg dat Turkije de Koerden moet helpen, heb je men teksten wel gelezen?

Vandaag oplossen wat vandaag opgelost kan worden zou ik zo zeggen en
alles zeker niet aan "Big Brother" in the USA overlaten. Europa ontwaak
en volbreng Uw taak, alvorens anderen U in de shit zetten.

JusticeLover
19 oktober 2005, 20:49
Toch niet. Irak is misschien wel een federale staat geworden, maar in ruil hebben ze een islamistische grondwet moeten slikken. Veel Iraaks-Koerdische vrouwen weten niet wat het beste was: het seculiere Sadam-Irak, of het huidige islamitische Irak.

Wait and see, de soennieten creperen. Die staan praktisch buitenspel. De Koerden gaan Irak meebesturen, ik vind het tof voor hun,hoor. Zolang ze van Turkije afblijven :)

Over de vraag. Elk volk, elke natie, heeft het recht op een eigen soevereine staat. Los van Turco's racistische retoriek ivm Koerdische konijnen en terroristen-zever...

In Turkije kennen ze kindergeld niet. Waarom maken ze dan zoveel kinderen? Het oosten van Turkije ziet ongeveer zelfde uit gelijk Iran. Ze wonen in hutten, maken twintig kinderen, ... beter geen kinderen maken!

Jullie, Europeanen kennen terreur niet. Terreur betekent veel meer dan al-qaida.

Weet je hoeveel Koerdische dorpen plunderd zijn door de pkk? Weet je hoeveel soldaten Turkije heeft verloren? Strontvliegen plegen aanslagen in Turkije, dan schuilen ze zich in Noord-Irak.

Awel, ik ben een racist, en fier!

kelt
19 oktober 2005, 22:21
Een volk,de "Koerden" dat zich voor een bordje linzensoep steeds maar weer laat opdelen in "clans" verdient het niet om één staat te hebben....

Zo simpel is het....

Tantist
19 oktober 2005, 22:27
Elk volk heeft uiteraard recht op zelfbestuur, geen plicht. De Koerden hebben wel duidelijk te kennen gegeven van dat recht gebruik te maken. Turkije weet dit ergens ook wel, vandaar de weigering om hen als volk te erkennen, dan hebben ze automatisch geen recht op zelfbestuur in Turke ogen. Zo worden de Koerden gedegradeerd tot Bergturken.

JusticeLover
19 oktober 2005, 22:41
Zo werden de Koerden gedegradeerd :rofl: tot Bergturken.

;-)

Tantist
19 oktober 2005, 22:52
;-)

Erkent Turkije de Koerden misschien?

JusticeLover
20 oktober 2005, 00:34
Erkent Turkije de Koerden misschien?

Jazeker! Refresh je kennis :)

Ambiorix
20 oktober 2005, 06:39
Turkije moet zich zeker terugtrekken uit Koerdistan.
Volkeren, rebelleer tegen staat!

JusticeLover
20 oktober 2005, 12:35
Turkije moet zich zeker terugtrekken uit Koerdistan.
Volkeren, rebelleer tegen staat!

:) :thumbsup:

Heb je de tekst gelezen? (als ik vragen mag)

JusticeLover
20 oktober 2005, 13:29
tUrkije moet zich terugtrekken uit europa..
wat er met de koerden gebeurt kan niemand of bijna niemand schelen buiten de koerden zelf

Turkije en Turken mogen dat ...

De Koerden zijn ook Moslims. De wereld telt 1miljard Moslims! Het is een straf van God dat de Moslims worden onderdrukt. Ze helpen elkaar nog niet eens :). Eens de Ummmah is gevormd, dan gaat dit probleem verdwijnen, dan zijn we in de eerste plaats Moslim.

Dat is ook de reden waarom de Arabieren nooit iets bereiken.

Zonder het te beseffen maken de Moslims Joden sterker. Door hen allemaal te benoemen als Jood. Ze moeten vanaf nu elke keer nadruk leggen op hun afkomst Ashkenazi, Sefaried, Mirzahi, ... We moeten ook elke keer vermelden waar ze geboren zijn. De Joden in Rusland zijn meestal minder beschaafd en sionistich, terwijl de Joden uit Europa gematigder zijn. We moeten duidelijk een onderscheid maken ...

A
20 oktober 2005, 13:33
Zonder het te beseffen maken de Moslims Joden sterker. Door hen allemaal te benoemen als Jood. Ze moeten vanaf nu elke keer nadruk leggen op hun afkomst Ashkenazi, Sefaried, Mirzahi, ... We moeten ook elke keer vermelden waar ze geboren zijn. De Joden in Rusland zijn meestal minder beschaafd en sionistich, terwijl de Joden uit Europa gematigder zijn. We moeten duidelijk een onderscheid maken ...

Dat onderscheid dient dan mutatis mutandis ook gemaakt te worden bij het benoemen van moslims.

JusticeLover
20 oktober 2005, 13:44
Dat onderscheid dient dan mutatis mutandis ook gemaakt te worden bij het benoemen van moslims.

Dat hebt u heel goed opgemerkt! :-P

garfield
20 oktober 2005, 16:34
turken moeten zich terugtrekken uit Koerdistan, West-Armenië en West-anatolië. Deze gebieden moeten Turkenvrij overgedragen worden. 8)

Guderian
21 oktober 2005, 14:56
tUrkije moet zich terugtrekken uit europa..
wat er met de koerden gebeurt kan niemand of bijna niemand schelen buiten de koerden zelf

Inderdaad.

1handclapping
21 oktober 2005, 14:58
De vlamingen moeten zich terugtrekken uit België - deze gebieden moeten Vlamingvrij overgedragen worden.

(Dat klinkt toch veel stoerder dan Bubbelpraat niet ?)

1handclapping
21 oktober 2005, 15:02
Shizie en Guderian de échte solidaristen : wat er met de koerden gebeurt kan niemand wat schelen behalve de koerden zelf..Ga ergens in een dorp wonen,bouw er een muur rond, smijt TV en radio en internet buiten, je zal genoeg mensen vinden om 's avonds een spelletje kaart te spelen. Wat er in de rest van de wereld met andere mensen gebeurt is niet interessant.
Nu nog at op iedereen schelden en dan moeten we zulke flauwe praat niet meer aanschouwen. O ja : jullie zijn toch "intellectueel rechts ?"

JusticeLover
22 oktober 2005, 15:35
turken moeten zich terugtrekken uit Koerdistan, West-Armenië en West-anatolië. Deze gebieden moeten Turkenvrij overgedragen worden. 8)

:-D

Guderian
22 oktober 2005, 15:44
Shizie en Guderian de échte solidaristen : wat er met de koerden gebeurt kan niemand wat schelen behalve de koerden zelf..Ga ergens in een dorp wonen,bouw er een muur rond, smijt TV en radio en internet buiten, je zal genoeg mensen vinden om 's avonds een spelletje kaart te spelen. Wat er in de rest van de wereld met andere mensen gebeurt is niet interessant.

1. Ik heb niet gezegd dat wat elders in de wereld gebeurt niet interessant is.
2. Solidarisme is niet hetzelfde als het linkse internationalisme. U verwart de twee.


Nu nog at op iedereen schelden en dan moeten we zulke flauwe praat niet meer aanschouwen. O ja : jullie zijn toch "intellectueel rechts ?"
Schelden? 8O :?

O neen, ik ben niet "intellectueel rechts" om de eenvoudige reden dat ik mezelf niet tot rechts of links reken. Daarvoor is die "tegenstelling" net iets te complex.

carlgustaaf
22 oktober 2005, 17:15
Turkije en Turken mogen dat ...

De Koerden zijn ook Moslims. De wereld telt 1miljard Moslims! Het is een straf van God dat de Moslims worden onderdrukt. Ze helpen elkaar nog niet eens :). Eens de Ummmah is gevormd, dan gaat dit probleem verdwijnen, dan zijn we in de eerste plaats Moslim.

Dat is ook de reden waarom de Arabieren nooit iets bereiken.

Zonder het te beseffen maken de Moslims Joden sterker. Door hen allemaal te benoemen als Jood. Ze moeten vanaf nu elke keer nadruk leggen op hun afkomst Ashkenazi, Sefaried, Mirzahi, ... We moeten ook elke keer vermelden waar ze geboren zijn. De Joden in Rusland zijn meestal minder beschaafd en sionistich, terwijl de Joden uit Europa gematigder zijn. We moeten duidelijk een onderscheid maken ...Koerden in Koerdië, Turken in Turkije, ik ben 100 percent akkoord.We pakken een stuk af van elk land waar Koerdische groepen wonen, en "scheppen" Koerdië".We geven die jongens militaire en andere hulp en dat worden onze beste vrienden in het midden-oosten.Goed plan.

Ambiorix
22 oktober 2005, 17:16
Koerdië
:lol:
koer-di-stan

Ambiorix
22 oktober 2005, 17:17
http://hem.passagen.se/kdfsltv/bilder/KUR.jpg

Vlaanderen Boven
22 oktober 2005, 17:20
Maar waarom eigenlijk Koerdistan?

Is 'stan' niet Russisch voor 'land'? En waarom eigenlijk bvb Pakistan, terwijl dat nooit tot de Sovjet-Unie heeft behood?

JusticeLover
22 oktober 2005, 17:22
Maar waarom eigenlijk Koerdistan?

Is 'stan' niet Russisch voor 'land'? En waarom eigenlijk bvb Pakistan, terwijl dat nooit tot de Sovjet-Unie heeft behood?

Ik dacht dat het Perzische woord was voor land.De Perzen hebben een rijke cultuur.

Btw, heb je geen andere vragen?

Ambiorix
22 oktober 2005, 17:22
omdat ze zichzelf daarmee identificeren!
Etymologisch kan ik dat ook niet uitleggen hoor.

Vlaanderen Boven
22 oktober 2005, 17:36
Ik dacht dat het Perzische woord was voor land.

Oeps, Perzisch inderdaad. Om de een of andere was ik er van overtuigd dat het Russisch was. Dan blijft natuurlijk de vraag waarom zoveel landen dat overnemen. Rijke cultuur? Hmm...


Btw, heb je geen andere vragen?

Wat bedoel je hiermee?

JusticeLover
22 oktober 2005, 18:30
Wat bedoel je hiermee?

Wat zou dat uitmaken voor een modale Koerd in het Midden-Oosten of het Koerdië,Koerdistan is of Koerdael ...

Je kan natuurlijk bedenkingen hebben, maar pff ... ik snap er de ballen van (kan aan mij liggen,hoor )

Ik heb weinig zinvolle reacties gekregen :( Blijkbaar zijn er weinig Midden-Oosten kenners aanwezig op het forum.

JusticeLover
28 januari 2006, 20:53
Styllo_

Je hebt misbruik gemaakt van het topic over Erdal .. Hier mag je je frustraties uiten ...

styllo_ben
28 januari 2006, 21:25
Styllo_

Je hebt misbruik gemaakt van het topic over Erdal .. Hier mag je je frustraties uiten ...


de discussie die nu doorgaat in de topic Erdal is er op zijn plaats.

JusticeLover
28 januari 2006, 21:28
Ik had het wel door. Je wilt helemaal niet dat Turkije zich terugtrekt uit Koerdistan. In afweting dat ze in Koerdistan nooit een democratie zullen kennen ... Zeg het openlijk ...

styllo_ben
28 januari 2006, 21:35
Ik had het wel door. Je wilt helemaal niet dat Turkije zich terugtrekt uit Koerdistan. In afweting dat ze in Koerdistan nooit een democratie zullen kennen ... Zeg het openlijk ...

Als Koerden dan toch onderdrukt moeten worden, dan liever door een Koerdische despoot dan een Turkse.

Shizie
28 januari 2006, 21:57
ik denk dat el turco klaar komt door zijn oude nutteloze threads weer naar boven te brengen.

styllo_ben
28 januari 2006, 22:15
ik denk dat el turco klaar komt door zijn oude nutteloze threads weer naar boven te brengen.

laat hem doen, hij bewijst keer op keer mijn gelijk ivm de Koerdische zaak.