PDA

View Full Version : Spirit is progressief


Alvader
6 juli 2003, 19:18
Kan één van de Spiritisten ( klinkt bijna religieus, zeker wanneer geuit rond Pinksteren ), of een andere bereidwillig persoon eens een definitie geven van , in politieke zin, het begrip progressie ? Waar kunnen we ons aan verwachten wanneer een progressieve partij voorstellen doet ?

Paulus de Boskabouter
6 juli 2003, 23:44
Ik HAAT SPIRIT.

:x

Ik weet het, een nutteloze bijdrage, maar 'k wou 't gewoon even kwijt :oops:

maddox
7 juli 2003, 07:41
Wat het progressive in de politiek betreft, het enige dat erop vooruitgaat zijn de materiele bezittingen van de "heersende" partijen en individuele politici.

jan hyoens
7 juli 2003, 08:40
Het verschil tuseen een progressief en en een communist is dat een communist echt gelooft in wat hij zegt! :lol:

Knuppel
7 juli 2003, 09:17
Johan C is Spiritist en hij is er duidelijk trots op. Hij zal dus wel kunnen uitleggen wat er bedoeld wordt met een progressieve partij.

Buiten het proberen vuurwapenloos maken van de gewone burger heb ikzelf nog geen grote dingen opgevangen over deze progressieve partij.

Alvader
7 juli 2003, 10:57
Johan C is Spiritist en hij is er duidelijk trots op. Hij zal dus wel kunnen uitleggen wat er bedoeld wordt met een progressieve partij.

Buiten het proberen vuurwapenloos maken van de gewone burger heb ikzelf nog geen grote dingen opgevangen over deze progressieve partij.

Wel ja, ik wacht op Johan C.

stijnVL
7 juli 2003, 11:01
Ik HAAT SPIRIT.

Ik heb niets tegen SPIRIT als partijpolitiek werkgroepje binnen de SPA, vind het zelfs spijtig dat het zolang heeft geduurd vooraleer de VU opgesplitst en begraven werd.

Maar ik HAAT Bert den blijter! :lol: Sorry Johan C.

Johan C.
7 juli 2003, 13:59
Misschien kan het volgende wel helpen:

PROGRESSIEF…

SPIRIT bedrijft politiek vanuit een uitgesproken progressieve visie. Onze samenleving is voortdurend in beweging. De noden, behoeften, dromen en verwachtingen van mensen eveneens. Politieke antwoorden uit het verleden bieden zelden een antwoord op de vragen van vandaag. SPIRIT is een politieke partij met de vinger aan de maatschappelijke pols. We vernieuwen niet om te vernieuwen, maar spelen kort op de bal. Want nieuwe noden verdienen een snelle aanpak. Taboes uit het verleden botsen maar al te vaak op de vooruitstrevende visie op politiek en maatschappij van SPIRIT. Het debat met de behoudsgezinde krachten – binnen, maar zeker ook buiten de politiek – gaan we maar wat graag aan.

Progressieve klemtonen lopen als een rode draad doorheen SPIRIT. We schotelen er u graag een aantal voor, met de federale bevoegdheden in het achterhoofd:

De recent gestemde drugswet is een draak van een wet. Niemand weet nog waaraan zich te houden. Drugsmisbruik en drugsverslaving leiden tot maatschappelijke isolatie, persoonlijke en familiale drama’s, en vaak zelfs tot straatcriminaliteit. Maar SPIRIT wil een drugsdebat zonder hypocrisie of taboes. Zowel legale drugs (zoals alcohol en geneesmiddelen) als verboden roesmiddelen (van cannabis tot harddrugs) kunnen leiden tot verslaving en problemen. Een sterk opgevoerd preventiebeleid ten aanzien van alle drugsgebruik dringt zich op. Maar SPIRIT ziet geen redenen waarom cannabis niet, en alcohol wel maatschappelijk aanvaard zou worden. SPIRIT wil een duidelijk onderscheiden beleid ten aanzien van softdrugs enerzijds en harddrugs anderzijds. Wat cannabis betreft kiezen we voor een legalisering: het persoonlijk gebruik (onder 5 gram) vanaf 16 jaar wordt niet langer bestraft. De oudere generaties hebben niet het recht ‘hun’ roesmiddel, met name alcohol, kritiekloos als norm te verheffen en een populaire drug bij jongeren, met name cannabis, te criminaliseren. Beide roesmiddelen kun je immers verstandig en onverstandig gebruiken.

Diversiteit kleurt de samenleving, ook seksuele diversiteit. Toch merken we elke dag dat de maatschappelijke aanvaarding van holebiseksualiteit nog lang geen verworvenheid is. Met de openstelling van het burgerlijk huwelijk voor partners van hetzelfde geslacht werd een grote stap vooruit gezet. Toch genieten holebi’s in ons land nog geen gelijke rechten zoals hetero’s. Zo blijft het onmogelijk om met een niet-Belg van hetzelfde geslacht te huwen. SPIRIT zal daarom initiatieven ontplooien om het internationaal privaatrecht aan te passen. Om het ouderschap binnen homo- en lesbo-gezinnen, maar ook binnen de steeds toenemende nieuw-samengestelde heterogezinnen, op een treffelijke wijze te regelen, ijvert SPIRIT verder voor haar wetsvoorstel omtrent sociaal ouderschap. Het adoptierecht voor holebi’s verdient een plek in het volgende federale regeerakkoord. Het onderwijs tenslotte moet dé plek worden waar de maatschappelijke aanvaarding van holebiseksualiteit van jongs af aan bevochten wordt.

SPIRIT benadert ook het thema veiligheid vanuit een duidelijk progressieve visie, zonder evenwel in de valkuil van de politieke correctheid te trappen. SPIRIT gelooft niet in de holle ‘law and order’-retoriek, met zwaardere straffen en hardere maatregelen als dogmatische remedie tegen alles wat angst, onzekerheid en onveiligheid veroorzaakt in onze samenleving. Natuurlijk moet crimineel gedrag bestraft worden. Op dit vlak geeft SPIRIT prioriteit aan de snelheid en de zekerheid van strafvervolging, wat nu niet het geval is en terecht leidt tot frustraties en verzuring. En verzetten we ons hardnekkig tegen de privatisering van publieke taken inzake veiligheid. Maar tegelijk wijst SPIRIT op de structurele, voornamelijk sociaal-economische oorzaken van veiligheidsproblemen en criminaliteit. SPIRIT vraagt een doorgedreven aanpak van de verloedering van de openbare ruimte en dat in nauwe samenspraak met buurtbewoners, een landelijke campagne om ‘stadsetiquette’ te promoten in grote steden, meer middelen voor buurt- en welzijnswerk, meer middelen en aandacht voor drugsverslaafden en dak- en thuislozen, intensieve trajectbegeleiding van jongeren met probleemgedrag, meer aandacht voor slachtoffers met o.m. gratis rechtsbijstand voor slachtoffers van ernstige geweldmisdrijven, niet ‘meer blauw op straat’ maar ‘blauw meer op straat’, …

Het gebruik van geweld is en blijft een overheidsmonopolie. Jaarlijks komen gemiddeld 367 personen om door misbruik van vuurwapens. Daarom ijvert SPIRIT voor de volledige afschaffing van particulier wapenbezit. We stappen niet mee in een far west logica die het recht op zelfverdediging van goederen desnoods met vuurwapens legitimeert. Dolle schutters, familiedrama’s, zelfmoorden en ongelukken kunnen in vele gevallen vermeden worden door het particulier wapenbezit aan banden te leggen. Voor sportschutters en jagers voorzien we een billijke oplossing via wapenopslag in permanent gecontroleerde groepsarsenalen.

… met de interculturele samenleving als uitdaging voor vandaag en morgen

Vlaanderen is graag bereid om een gecontroleerde instroom van migranten gastvrij op te vangen. We vragen wel dat allochtonen Nederlands leren spreken. Kennis van het Nederlands is voor SPIRIT een rode draad door alle domeinen van het minderhedenbeleid. We vragen ook van allochtonen dat ze zich inschakelen in onze Vlaamse variante van een Europese cultuur. Niet omdat we die ‘hoger’ achten, maar omdat het nu eenmaal onze cultuur is.

Vanzelfsprekend is deze cultuur niet statisch, maar voortdurend in evolutie. Die evolutie willen we harmonieus laten verlopen. Integratie houdt dus in dat we allochtonen vertrouwd maken met de Europese cultuurnormen van vandaag: scheiding van religie en staat, gelijkwaardigheid van man en vrouw, erkenning van de democratische rechtsstaat, … Dat betekent echter niet dat we van hen eisen dat ze afstand doen van hun eigen culturele achtergrond. In het veelkleurige Vlaanderen van de toekomst hebben mensen recht op integratie met respect voor hun wortels en hun historische identiteit. SPIRIT vindt dat de overheid ontwikkelingskansen moet bieden aan een Europese variant van de islam door imams en leerkrachten islam hier op te leiden. Vlaams minister Van Grembergen neemt alvast initiatieven om moskeeën te erkennen en te ondersteunen, en maakt werk van begraafplaatsen voor moslims.

Pluralisme en tolerantie zijn onze leidraad, en wij vullen deze begrippen positief in. Ze betekenen meer dan het louter passief dulden van de andere. Ze betekenen een actieve en wederzijdse houding van respect voor het anders zijn in het besef dat de ontmoeting met andere waarden een verrijking tot stand brengt. Op die manier kan een gemeenschappelijke identiteit groeien. Een greep uit de SPIRIT-voorstellen:

SPIRIT pleit voor een Pact voor de Interculturele Samenwerking. Alle vertegenwoordigers van alle verschillende gemeenschappen sluiten een vergelijk over de waarden waarover niet te marchanderen valt: de universele rechten van de mensen, de rechten van de vrouw en van het kind, de scheiding van kerk en staat, de rechtsstaat (veiligheid en zekerheid), maar ook het principe van non-discriminatie. De ondertekenaars van het Pact moeten er zich toe verbinden die absoluut geldende waarden ook effectief na te streven in hun gemeenschap en al het andere er ondergeschikt aan te maken. Het uitgangspunt van dat Pact moet de gelijkwaardigheid zijn.

SPIRIT ijvert voor gemeentelijk stemrecht op basis van verblijf ongeacht de nationaliteit. Dezelfde logica geldt voor kandidatuurstelling bij gemeentelijke verkiezingen. SPIRIT wil het debat niet verengen tot gemeentelijk stemrecht. Wie consequent voortbouwt op radicaal-democratische basisprincipes (ondermeer ‘no taxation without representation’) gaat ook het debat inzake stemrecht op districts-, provinciaal, Vlaams en federaal niveau niet langer uit de weg.

Onze officiële feestdagen zijn teveel op katholieke leest geschoeid. SPIRIT wil ook hier meer diversiteit. Daarom stellen we voor dat werknemers naast de wettelijke feestdagen jaarlijks een aantal religieus geïnspireerde feestdagen, denk maar aan het Offerfeest, Jom Kippoer of Pinksteren, facultatief mogen kiezen.

België telt te weinig begraafplaatsen waar moslims volgens de voorschriften van hun religie kunnen begraven worden. Daardoor worden ze nog steeds vaak in het land van herkomst begraven. Enkele gemeenten hebben al dergelijke begraafplaatsen voorzien. SPIRIT wil dat elk beleidsniveau in deze zijn verantwoordelijkheid neemt en inspanningen levert om deze evolutie te ondersteunen. Ook begrafenisrituelen zijn cultureel bepaald. De reglementering hieromtrent is vaak onbewust eenzijdig geënt op christelijke tradities en westerse waarden.

De diverse beleidsniveaus brengen de woon- en zorgbehoeften van allochtone ouderen nauwkeurig in kaart. Het feit dat sociale rechten niet altijd automatisch toegekend worden, treft allochtone ouderen meer dan andere bevolkingsgroepen in ons land. Eenzelfde actief sociaal beleid wordt gevoerd voor kansarme allochtonen.

De overheid moet ernaar streven om de werkloosheidscijfers bij autochtonen en allochtonen terug te dringen naar eenzelfde laag niveau. Dit vereist dus het wegwerken van de onderwijs- en taalachterstand. Dit veronderstelt ook een harde aanpak van discriminatie en racisme bij aanwerving en op de werkvloer. SPIRIT onderzoekt of we een niet-limitatieve lijst in het arbeidsrecht kunnen opnemen die definieert wanneer een ‘ontslag om dringende redenen’ kan ingeroepen worden. In die lijst kan dan racisme worden opgenomen, maar ook bijvoorbeeld pesten op het werk.

SPIRIT wil ook positieve stimuli om meer allochtonen aan het werk te krijgen. Quota zijn daarbij niet onze eerste optie, omdat ze stigmatiserend werken. Wij pleiten voor een banenplan voor allochtonen, waarbij werkgevers beloond worden die opteren voor diversiteit op de werkvloer.

SPIRIT wil, naar analogie met een decreet hierover op Vlaams niveau, ook op federaal niveau wettelijke instrumenten creëren die afdwingbaar maken dat bedrijven en de federale overheid de beste kandidaten kiezen. In het Vlaamse decreet wordt gesteld dat arbeidsbemiddelaars en uitzendkantoren, waarvoor de Vlaamse overheid bevoegd is, bij rekrutering geen enkel ander criterium in acht mogen nemen dan strikt noodzakelijk is voor de baan in kwestie.

Het openbaar ambt is in principe toegankelijk voor niet-Belgen tenzij om functiespecifieke of inhoudsspecifieke redenen. Maar dat wordt door de overheid soms nogal ruim geïnterpreteerd. SPIRIT wil werk maken van een wettelijk kader om hier effectief tegen op te treden. We stellen vast dat zelfs Belgen van allochtone origine moeilijk aan de bak komen bij de overheid, terwijl die overheid net een afspiegeling van de bevolking moet zijn. Ondermeer door cultureel neutrale wervingsexamens en instroombevorderende maatregelen (gerichte bekendmaking van vacatures, doelgroepgerichte werving, …) moet het aantal allochtonen in overheidsdiensten tijdens de volgende legislatuur drastisch de hoogte in.

Allochtonen én autochtonen die langer dan één jaar werkloos zijn dienen een gepaste opleiding te ondergaan. Indien de kennis van het Nederlands onvoldoende is, worden gratis taallessen aangeboden. Bij weigering volgt een uitdoving van de werkloosheidssteun.
Ook nieuwe zelfstandigen worden vóór de toekenning van een vergunning op de kennis van de streektaal getest. Deze maatregelen kaderen in de verdere bestrijding van het analfabetisme, dat zeker bij mensen van allochtone afkomst nog steeds onrustwekkend hoog is.

Paulus de Boskabouter
7 juli 2003, 14:08
Het gebruik van geweld is en blijft een overheidsmonopolie.
:!: SPIRIT PRO wapenleveringen aan NEPAL!! :P

Jaarlijks komen gemiddeld 367 personen om door misbruik van vuurwapens.

Dat kan goed zijn. Is daarin rekening gehouden met criminelen die gebruik maken van ILLEGALE wapens of hoorde dat niet thuis in het 'wetenschappelijk onderzoek', dat onderscheid?

Daarom ijvert SPIRIT voor de volledige afschaffing van particulier wapenbezit.

Ik ijver voor een volledige afschaffing van ALLES, te beginnen met SPIRIT :roll:

We stappen niet mee in een far west logica die het recht op zelfverdediging van goederen desnoods met vuurwapens legitimeert.

Dat SPIRIT dan voor de ramen van banken, juweliers etc.. komt patrouilleren.

Dolle schutters, familiedrama’s, zelfmoorden en ongelukken kunnen in vele gevallen vermeden worden door het particulier wapenbezit aan banden te leggen.

Ongelukken misschien wel ja, de rest van die drama's vindt zijn oorsprong ergens anders dan in het bestaan van vuurwapens.

Voor sportschutters en jagers voorzien we een billijke oplossing via wapenopslag in permanent gecontroleerde groepsarsenalen.

Yeah right. Ze kunnen hun rijkswachtkazernes of legerdepots niet eens beveiligen.

Johan C.
7 juli 2003, 14:13
Ik ijver voor een volledige afschaffing van ALLES, te beginnen met SPIRIT

Van enig niveau gesproken.....

U heeft het dus vooral gemunt op onze voorstellen inzake wapenbezit. Het is voor Spirit een principiele/ideologische keuze dat het private wapenbezit wordt afgeschaft. Het heeft weinig zin om elkaar nu te gaan bekampen met studies die deze piste goed- of afkeuren. De kern van de zaak is dat dit een ideologische keuze is!

Paulus de Boskabouter
7 juli 2003, 14:17
Ik ijver voor een volledige afschaffing van ALLES, te beginnen met SPIRIT

Van enig niveau gesproken.....

U heeft het dus vooral gemunt op onze voorstellen inzake wapenbezit. Het is voor Spirit een principiele/ideologische keuze dat het private wapenbezit wordt afgeschaft. Het heeft weinig zin om elkaar nu te gaan bekampen met studies die deze piste goed- of afkeuren. De kern van de zaak is dat dit een ideologische keuze is!

Dat is inderdaad het enige wat me stoort aan SPIRIT.
Eerlijkheidshalve moet ik er aan toevoegen dat de rest me gewoonweg niet interesseert.

De kern van de zaak is dat ze met alle beschikbare middelen trachten deze ideologische keuze aan iedereen op te leggen.
Vooral DAT is af te keuren. Voor de rest denkt u wat u wilt.

Johan C.
7 juli 2003, 14:21
De kern van de zaak is dat ze met alle beschikbare middelen trachten deze ideologische keuze aan iedereen op te leggen.


Dit is kortzichtig, wetten worden gemaakt in een coalititie! Uiteraard zal er een compromis voorstel uit voortvloeien, zo gaat dat met alles in ons landje. De teksten die ik heb overgenomen komen uit het partijprogramma, dit zijn nog lang geen wetten. Maar de teksten geven wel aan waar Spirit voor staat, uiteraard bent u vrij om Spirit te steunen of te bekampen.

maddox
7 juli 2003, 14:24
Ik val onze boskabouter volmondig bij op het Spiritaalse vlak. Iets zonder Boe of Ba verbieden en wat doekjes voor het bloeden op voorhand uitdelen is geen idiologisch standpunt maar een politieke idioterie.

Maar kom, wat wil je van restjes van een uiteengespatte politieke partij die de veilige oplossing hebben gekozen en onder de rok van een oude krokodil van een partij gekropen zijn.

Alles voor de poen, zoals elke politieker denkt, en alleen Van Rossem hardop riep.Niet verwonderlijk dat JP niet ver kwam, die wat te eerlijk, zelfs met al zijn achterbakse zaakjes die hij deed.

Paulus de Boskabouter
7 juli 2003, 14:31
De kern van de zaak is dat ze met alle beschikbare middelen trachten deze ideologische keuze aan iedereen op te leggen.


Dit is kortzichtig, wetten worden gemaakt in een coalititie! Uiteraard zal er een compromis voorstel uit voortvloeien, zo gaat dat met alles in ons landje. De teksten die ik heb overgenomen komen uit het partijprogramma, dit zijn nog lang geen wetten. Maar de teksten geven wel aan waar Spirit voor staat, uiteraard bent u vrij om Spirit te steunen of te bekampen.

Dat wordt dan bekampen.
Niet alleen de teksten geven aan waar SPIRIT voor staat, ook uit hun acties blijkt dat, zoals Maddox hierboven reeds vernoemde.
En dat doet toch het ergste vermoeden qua 'debat' dat SPIRIT zou bereid zijn aan te gaan.
Trouwens, ineens ALLES eisen met de hoop een compromisje uit de brand te kunnen slepen.... is dat geen bedenkelijke WAALSE techniek?
Ik hoop werkelijk dat, als ze met zo'n voorstel afkomen, ze van de PS en de MR een paar flinke oorvegen krijgen.

:wink:

maddox
7 juli 2003, 14:33
Als ze dat standpunt proberen door te drukken dan vermoed ik dat de SPa ook wat achter de schermen gaat drukken. Een grote hoop op de koppen van die spiritualisten.

Johan C.
7 juli 2003, 14:34
Trouwens, ineens ALLES eisen met de hoop een compromisje uit de brand te kunnen slepen.... is dat geen bedenkelijke WAALSE techniek?

Geacht kaboutertje, zoals ik al zei waren bovenstaande teksten overgenomen uit het PARTIJPROGRAMMA! U bovenstaande uitspraak is dus opzettelijke misleidend!

Paulus de Boskabouter
7 juli 2003, 14:38
Trouwens, ineens ALLES eisen met de hoop een compromisje uit de brand te kunnen slepen.... is dat geen bedenkelijke WAALSE techniek?

Geacht kaboutertje, zoals ik al zei waren bovenstaande teksten overgenomen uit het PARTIJPROGRAMMA! U bovenstaande uitspraak is dus opzettelijke misleidend!

Kom kom, een techniek waar van Weert OOK niet vies van is..
Elke keer er ergens een shot gelost wordt komt ze haar misleidende propaganda spuien op TV.

jan hyoens
7 juli 2003, 14:58
[quote]Het gebruik van geweld is en blijft een overheidsmonopolie.

En wat als de overheid faalt in het beschermen van haar onderdanen, hebben die dan niet het recht om zichzelf te verdedigen?

http://store.nrahq.org/nra/assets/product_images/detail/10821.jpg

numarx
7 juli 2003, 14:58
Dolle schutters, familiedrama’s, zelfmoorden en ongelukken kunnen in vele gevallen vermeden worden door het particulier wapenbezit aan banden te leggen.

Aha. Gaat Spirit dan ook keukenmessen, slaappillen, wagens met een uitlaat, hoge gebouwen én het treinverkeer verbieden? Ook allemaal middelen (geen oorzaken) gebruikt bij familiedrama's, ongelukken of zelfmoorden.

(Ja, mijn mening hierover is héél sterk afgezwakt na al die gesprekjes met Paulus)

Verder vind ik dat Spiritleden hun avatar moeten verkleinen omdat ze heel mijn layout verneuken.

numarx
7 juli 2003, 15:00
En wat als de overheid faalt in het beschermen van haar onderdanen, hebben die dan niet het recht om zichzelf te verdedigen?
Voor zo ongeveer de 50.000ste keer: onderdanen hebben het recht om zichzelf (ja, zichzelf! of anderen!) te verdedigen. Stop met uw manipulatieve uitspraken. Ofzo.

Johan C.
7 juli 2003, 15:02
Spirit hekelt de voorstellen om de wettelijke zelfverdediging te verruimen naar de bescherming van goederen!

numarx
7 juli 2003, 15:03
Ik ook. Verder hekel ik uw grote avatar. En het feit dat u zomaar even een uitroep doet die geen reactie is op wat hiervoor gezegd is.

Johan C.
7 juli 2003, 15:08
Met mijn avatar doe ik wat ik wil en mijn uitroep was inderdaad geen antwoord maar enkel ter informatie.

numarx
7 juli 2003, 15:10
Dus u kiest ervoor niet te antwoorden op tegenargumenten? En de layout van het forum voor heel wat gebruikers te verpesten door alles naar rechts te duwen? Is genoteerd. Tot zover de sociale S in pirit.

Paulus de Boskabouter
7 juli 2003, 15:10
Met mijn avatar doe ik wat ik wil.
Laat een kleine afbeelding onder je naam zien in ieder bericht. Je kan maar één afbeelding tegelijkertijd gebruiken, de breedte mag niet meer dan 120 pixels zijn, de hoogte moet onder de 120 pixels blijven. De maximale bestandsgrootte is 29KB

Paulus de Boskabouter
7 juli 2003, 15:11
Dus u kiest ervoor niet te antwoorden op tegenargumenten? En de layout van het forum voor heel wat gebruikers te verpesten door alles naar rechts te duwen? Is genoteerd. Tot zover de sociale S in pirit.

pff.. niet alleen de layout! :x

Thomas Hx
7 juli 2003, 15:18
Met mijn avatar doe ik wat ik wil en mijn uitroep was inderdaad geen antwoord maar enkel ter informatie.

Het enige zinnige wat ge al hebt uitgekraamt in dit topic 8) .

Mag ik u erop wijzen Johan en dat weet je al dat ik spirit ook een hatelijke partij vind om de heel eenvoudige reden, die je ondertussen wel al kent hé :D

Johan C.
7 juli 2003, 15:35
Mag ik u erop wijzen Johan en dat weet je al dat ik spirit ook een hatelijke partij vind om de heel eenvoudige reden, die je ondertussen wel al kent hé


Verklaar je nader Thomas.

Thomas Hx
7 juli 2003, 15:44
Mag ik u erop wijzen Johan en dat weet je al dat ik spirit ook een hatelijke partij vind om de heel eenvoudige reden, die je ondertussen wel al kent hé


Verklaar je nader Thomas.

Het feit dat je bent samengegaan met de sp.a en er ietsje teveel libertijnen inzitten. Opzich is samengaan met de sp.a niet erg ( alowel het katholiek-haters zijn ), maar dat je daardoor niet meer Vlaams bent. Johan, met alle respect, maar ik versta niet dat een protestant in spirit kan zitten.

stijnVL
7 juli 2003, 15:52
Het feit dat je bent samengegaan met de sp.a en er ietsje teveel libertijnen inzitten. Opzich is samengaan met de sp.a niet erg ( alowel het katholiek-haters zijn ), maar dat je daardoor niet meer Vlaams bent. Johan, met alle respect, maar ik versta niet dat een protestant in spirit kan zitten.

Thomas, je moet es gaan kijken in een kerk zo nu en dan. Tegenwoordig zitten er meer SP.A kiezers en prominente partijmannen in de mis dan dat er Katholieken-haters bij de sossen rondlopen. Bij de tjeeven van de CD&V is het wel anders, ondanks hun Ctje.

Overigens is het niet zo dat je niet 'Vlaams' bent omdat je gelooft in het linksleberale project; punt is wel dat de spirituele jongens en meisjes hun prioriteiten niet op het Vlaams nationale hebben liggen. Helaas.

Johan C.
7 juli 2003, 16:18
- De overgrote meerderheid der libertijnen zit ondertussen bij de VLD.
- De SPa is totaal niet Katholiekhatend, dit is oude politiek Thomas... De aanwezigheid van Staf Nimmegeers bevestigt dit.
- Mijn Vlaamsgezindheid beste Thomas daar kun jij niet over oordelen.
- Wat heeft mijn protestantisme nu in godsnaam te maken met mijn politieke voorkeur? Vele protestanten waren in het verleden actief bij de SPa, de CVP had niet bepaald hun voorkeur. Enkel Evangelische (fundamentalistische) Christenen vind je wel eens terug bij de CD&V (bijvoorbeeld Kris Vleugels).

Thomas Hx
7 juli 2003, 16:18
Het feit dat je bent samengegaan met de sp.a en er ietsje teveel libertijnen inzitten. Opzich is samengaan met de sp.a niet erg ( alowel het katholiek-haters zijn ), maar dat je daardoor niet meer Vlaams bent. Johan, met alle respect, maar ik versta niet dat een protestant in spirit kan zitten.

Thomas, je moet es gaan kijken in een kerk zo nu en dan. Tegenwoordig zitten er meer SP.A kiezers en prominente partijmannen in de mis dan dat er Katholieken-haters bij de sossen rondlopen. Bij de tjeeven van de CD&V is het wel anders, ondanks hun Ctje.

Overigens is het niet zo dat je niet 'Vlaams' bent omdat je gelooft in het linksleberale project; punt is wel dat de spirituele jongens en meisjes hun prioriteiten niet op het Vlaams nationale hebben liggen. Helaas.

Stijn, waarvan jij die info haalt dat er veel katholieken op sp.a zouden stemmen, dat weet ik niet zeen. Misschien een paar op de staf, dat zal dan ook alles zijn. Kom eens 1 dag hier in Sint-Niklaas in het schepencollege zitten en je weet wat ik bedoel met de sp.a katholiekehaters.

Thomas

Johan C.
7 juli 2003, 16:28
katholiekehaters.


Heeft de Kaholieke clerus en ondergeschikte verenigingen en koepels het er dan soms niet naar gemaakt om zo "gehaat" te worden.

Is het niet hatelijk de manier waarop de Katholieke ziekenhuizen omgaan met de democratische euthanasiewetgeving?

Is het niet "God"geklaagd dat er in dit landje twee onderwijsnetten handenvol geld kosten?

Alvader
7 juli 2003, 16:48
Trouwens, ineens ALLES eisen met de hoop een compromisje uit de brand te kunnen slepen.... is dat geen bedenkelijke WAALSE techniek?

Geacht kaboutertje, zoals ik al zei waren bovenstaande teksten overgenomen uit het PARTIJPROGRAMMA! U bovenstaande uitspraak is dus opzettelijke misleidend!

Ik vroeg GEEN uittreksels; Ik vroeg een DEFINITIE, die de criteria bevat om , zoals dat zo mooi geformuleerd werd, de steeds veranderende maatschappij en nieuwe problemen en kwesties PROGRESSIEF te taxeren en er PROGRESSIEF op in te spelen.

Patriot!
7 juli 2003, 18:36
Met mijn avatar doe ik wat ik wil en mijn uitroep was inderdaad geen antwoord maar enkel ter informatie.

't Is niet omdat ge den enige spirit-idioot op dit forum zijt dat ge uzelf wat groter moet laten lijken. BUB is hier 100 keer groter als spirit :twisted:

Thomas Hx
7 juli 2003, 19:41
katholiekehaters.


Heeft de Kaholieke clerus en ondergeschikte verenigingen en koepels het er dan soms niet naar gemaakt om zo "gehaat" te worden.

Is het niet hatelijk de manier waarop de Katholieke ziekenhuizen omgaan met de democratische euthanasiewetgeving?

Is het niet "God"geklaagd dat er in dit landje twee onderwijsnetten handenvol geld kosten?

Ik zeg het nogmaals, ik wil aanvaarden dat Z.E.H. pastoor Nimmegeerts een sp.a'er is en de sp.a zijn best doet om een beetje katholiek vriendelijk te zijn. Maar kom eens een week op het stadhuis van Sint-Niklaas werken en je zult wat anders werken.

Hoe noem je dit:

Een schepencollege op pinkstermaandag leggen
op goede vrijdag een gemeenteraad
Als senator en schepen ******het woord bijbel hoort moet ze kotsen.
...

Knuppel
7 juli 2003, 20:03
Wat mij vooral opvalt aan dat 'progressieve' van Spirit is het kort op de bal spelen van druggebruikers, homosexuelen en allochtonen.

Met als kers op de taart: het weerloos maken van de gewone burger.

Ongelooflijk progressief dus en duidelijk geen spoor van 'vernieuwing om de vernieuwing'.

Patriot!
7 juli 2003, 20:22
katholiekehaters.


Heeft de Kaholieke clerus en ondergeschikte verenigingen en koepels het er dan soms niet naar gemaakt om zo "gehaat" te worden.

Is het niet hatelijk de manier waarop de Katholieke ziekenhuizen omgaan met de democratische euthanasiewetgeving?

Is het niet "God"geklaagd dat er in dit landje twee onderwijsnetten handenvol geld kosten?

Ik zeg het nogmaals, ik wil aanvaarden dat Z.E.H. pastoor Nimmegeerts een sp.a'er is en de sp.a zijn best doet om een beetje katholiek vriendelijk te zijn. Maar kom eens een week op het stadhuis van Sint-Niklaas werken en je zult wat anders werken.

Hoe noem je dit:

Een schepencollege op pinkstermaandag leggen
op goede vrijdag een gemeenteraad
Als senator en schepen ******het woord bijbel hoort moet ze kotsen.
...

Wie is dat kreng waar je 't over hebt?

Johan C.
7 juli 2003, 20:41
BUB is hier 100 keer groter als spirit


Leer eens tellen gastje! Zijn hier minstens 100 BUB'ers; ik dacht het niet.

Uw verkiezingsresultaat, hmm hmm, net zoals dat van Kris Merx en Geert Cool... Maar goed, ga zo verder ventje....

Paulus de Boskabouter
7 juli 2003, 20:43
BUB is hier 100 keer groter als spirit


Leer eens tellen gastje! Zijn hier minstens 100 BUB'ers; ik dacht het niet.

Uw verkiezingsresultaat, hmm hmm, net zoals dat van Kris Merx en Geert Cool... Maar goed, ga zo verder ventje....

100 BUB'ers zijn er niet, maar de verhouding klopt wél. :twisted:

Patriot!
7 juli 2003, 20:52
BUB is hier 100 keer groter als spirit


Leer eens tellen gastje! Zijn hier minstens 100 BUB'ers; ik dacht het niet.

Uw verkiezingsresultaat, hmm hmm, net zoals dat van Kris Merx en Geert Cool... Maar goed, ga zo verder ventje....

ik weet wel datyeen spirit-loser is. en dat mijn aantal posts alleen al 16 keer groter is dan het totaal aantal spirit posts :twisted:
Over ons resultaat: tja wij hebben genen bleiter e, en ook geen gigantische schatkist... en wie zegt dat jullie veel stemmen haalden?
Jullie losers gingen bij de sossen bleiten, om AUB in de regering te mogen. maar goed, onze vrienden van bplus en BPS houden jullie wel in bedwang :twisted:

Johan C.
7 juli 2003, 20:59
ik weet wel datyeen spirit-loser is. en dat mijn aantal posts alleen al 16 keer groter is dan het totaal aantal spirit posts


Ik ben dan ook nog maar pas bezig hier, effe geduld.....



ik weet wel datyeen spirit-loser is.

Is dat geschreven in het "Belgisch"....

Jullie losers gingen bij de sossen bleiten, om AUB in de regering te mogen.

Een plaats waar jullie alvast nooit zullen komen....

maar goed, onze vrienden van bplus en BPS houden jullie wel in bedwang

Het succes van het kartel bewijst hoe machtig jullie vrienden wel niet zijn... ha ha ha ha ha ha wat een humor, ik lach me een kriek....

Patriot!
7 juli 2003, 21:06
ik weet wel datyeen spirit-loser is. en dat mijn aantal posts alleen al 16 keer groter is dan het totaal aantal spirit posts


Ik ben dan ook nog maar pas bezig hier, effe geduld.....



ik weet wel datyeen spirit-loser is.

Is dat geschreven in het "Belgisch"....

Jullie losers gingen bij de sossen bleiten, om AUB in de regering te mogen.

Een plaats waar jullie alvast nooit zullen komen....

maar goed, onze vrienden van bplus en BPS houden jullie wel in bedwang

Het succes van het kartel bewijst hoe machtig jullie vrienden wel niet zijn... ha ha ha ha ha ha wat een humor, ik lach me een kriek....


Ja, daarom dat er zoveel over communautaire onnozelheden gesproken wordt :lol: :lol:
Ik begin te begrijpen waarom de NVA etc jullie ANTIVlaams noemt :lol: .

Alvader
7 juli 2003, 22:09
BUB is hier 100 keer groter als spirit


Leer eens tellen gastje! Zijn hier minstens 100 BUB'ers; ik dacht het niet.

Uw verkiezingsresultaat, hmm hmm, net zoals dat van Kris Merx en Geert Cool... Maar goed, ga zo verder ventje....

Leer eens antwoorden op de vragen.

Patriot!
7 juli 2003, 22:13
ik weet wel datyeen spirit-loser is. en dat mijn aantal posts alleen al 16 keer groter is dan het totaal aantal spirit posts


Ik ben dan ook nog maar pas bezig hier, effe geduld.....



ik weet wel datyeen spirit-loser is.

Is dat geschreven in het "Belgisch"....

Jullie losers gingen bij de sossen bleiten, om AUB in de regering te mogen.

Een plaats waar jullie alvast nooit zullen komen....

maar goed, onze vrienden van bplus en BPS houden jullie wel in bedwang

Het succes van het kartel bewijst hoe machtig jullie vrienden wel niet zijn... ha ha ha ha ha ha wat een humor, ik lach me een kriek....


Ja, daarom dat er zoveel over communautaire onnozelheden gesproken wordt :lol: :lol:
Ik begin te begrijpen waarom de NVA etc jullie ANTIVlaams noemt :lol: .


Gaan we nog antwoorden?

LEVE BPLUS
LEVE BELGIE

Leve de onmondigen van SPIRIT :lol: :lol: :lol: :lol:

stijnVL
8 juli 2003, 08:43
Thomas, je moet es gaan kijken in een kerk zo nu en dan. Tegenwoordig zitten er meer SP.A kiezers en prominente partijmannen in de mis dan dat er Katholieken-haters bij de sossen rondlopen. Bij de tjeeven van de CD&V is het wel anders, ondanks hun Ctje.

Stijn, waarvan jij die info haalt dat er veel katholieken op sp.a zouden stemmen, dat weet ik niet zeen. Misschien een paar op de staf, dat zal dan ook alles zijn. Kom eens 1 dag hier in Sint-Niklaas in het schepencollege zitten en je weet wat ik bedoel met de sp.a katholiekehaters. Thomas

Thomas leer eens lezen wil je?

Ik schreef niet dat er veel katholieken op de SPA stemmen, maar wel dat veel SPA-ers naar de kerk gaan, een belangrijke nuance geloof ik.

En kom eens vanonder je Sintniklaasse kerktoren uit, dat verruimt je blik op de Vlaamse samenleving en de politiek enorm :wink:

Patrick F
8 juli 2003, 08:59
het begrip progressie ? Waar kunnen we ons aan verwachten wanneer een progressieve partij voorstellen doet ?

Goede vraag. Dat heeft Stevaert in al de verkiezingsshows ook nooit verklaart. Hij had het over een "sociaal, progressief beleid". Hij had wel geluk dat de VRT-journalisten hem nooit vroegen wat dat inhoudt.

Johan C.
8 juli 2003, 10:44
Alvader wil dus een "definitie" van progressief. Wel beste vriend je weet net zo goed als mij dat die hokjes op zich weinigzeggend zijn. Progressie in politieke zin duidt op de stromingen die de maatschappij en haar structuren primair willen veranderen, deze stromingen onderscheiden zich dus van het conservatisme. Uiteraard met deze definitie kun je alle kanten op, het Vlaams Blok kan zich zelfs progressief opstellen door de afschaffing van de Belgische structuren te eisen. En een partij als SPa-Spirit zou je conservatief kunnen noemen als ze bepaalde sociale verworvenheden niet ter discussie wil stellen.

Daarom heb ik ook een stuk uit het Spirit partijprogramma genomen om zo duidelijk te maken wat die progressieve invulling betekent voor Spirit. Zonder met te willen focussen op de term "progressief" lijkt het me in vele landen waaronder België duidelijk wat eigenlijk de invulling van dit containerwoord betekent op het politieke niveau. Partijen als SPa, Spirit en Agalev zullen in de media veel sneller het etiket progressief opgeplakt krijgen. N-VA, CD&V en N-VA niet. De VLD is een twijfelgeval, De Croo zeker niet, Van Quickenborne hoogstwaarschijnlijk wel. Uiteraard zijn dit waardeloze etiketten en moet éénieder voor zichzelf uitmaken tot welke politiek hij/zij zich aangetrokken voelt.

Ja, daarom dat er zoveel over communautaire onnozelheden gesproken wordt
Ik begin te begrijpen waarom de NVA etc jullie ANTIVlaams noemt .

Moet ik nu ook nog op deze vreemde BUB logica reageren..... In mijn ogen is het communautaire geen onnozelheid, het is fundamenteel voor onze toekomst!

Het lijkt me niets voor de BUB om de N-VA te steunen in haar kritiek tegenover Spirit. Materie die jullie niet willen begrijpen kunne jullie beter links laten liggen.

Patriot!
8 juli 2003, 14:25
Zeg wat je wilt, ik heb vetrouwen in onze vrienden.
Dat vertrouwen werd weer eens bevestigd door jullie spirit-kwezel die geen enkele bevoegdheid heeft doen splitsen :lol: :lol: :lol:

Paulus de Boskabouter
8 juli 2003, 14:46
Zeg wat je wilt, ik heb vetrouwen in onze vrienden.
Dat vertrouwen werd weer eens bevestigd door jullie spirit-kwezel die geen enkele bevoegdheid heeft doen splitsen :lol: :lol: :lol:

Heb ze vanmiddag nog op het radionieuws horen mekkeren dat dit toch zo een geslaagde PAARSE combinatie was en dat paars ook de kleur van SPIRIT is (niet moeilijk, het zijn kameleons :roll: ) en dat dit en dat en 't geen.
'k heb direkt mijn luidsprekers gekuist! :x

TomB
8 juli 2003, 16:31
Moet ik nu ook nog op deze vreemde BUB logica reageren..... In mijn ogen is het communautaire geen onnozelheid, het is fundamenteel voor onze toekomst!

Ja, reageer daar eens op. Leg eens uit welke fundamentele problemen u gaat oplossen op een communautaire manier. Leg mij eens uit vanwaar naarwaar, hoe en hoeveel dat gaat kosten en opbrengen.

Alvader
9 juli 2003, 11:49
Alvader wil dus een "definitie" van progressief. Wel beste vriend je weet net zo goed als mij dat die hokjes op zich weinigzeggend zijn. Progressie in politieke zin duidt op de stromingen die de maatschappij en haar structuren primair willen veranderen, deze stromingen onderscheiden zich dus van het conservatisme. Uiteraard met deze definitie kun je alle kanten op, het Vlaams Blok kan zich zelfs progressief opstellen door de afschaffing van de Belgische structuren te eisen. En een partij als SPa-Spirit zou je conservatief kunnen noemen als ze bepaalde sociale verworvenheden niet ter discussie wil stellen.

Daarom heb ik ook een stuk uit het Spirit partijprogramma genomen om zo duidelijk te maken wat die progressieve invulling betekent voor Spirit. Zonder met te willen focussen op de term "progressief" lijkt het me in vele landen waaronder België duidelijk wat eigenlijk de invulling van dit containerwoord betekent op het politieke niveau. Partijen als SPa, Spirit en Agalev zullen in de media veel sneller het etiket progressief opgeplakt krijgen. N-VA, CD&V en N-VA niet. De VLD is een twijfelgeval, De Croo zeker niet, Van Quickenborne hoogstwaarschijnlijk wel. Uiteraard zijn dit waardeloze etiketten en moet éénieder voor zichzelf uitmaken tot welke politiek hij/zij zich aangetrokken voelt.

Ja, daarom dat er zoveel over communautaire onnozelheden gesproken wordt
Ik begin te begrijpen waarom de NVA etc jullie ANTIVlaams noemt .

Moet ik nu ook nog op deze vreemde BUB logica reageren..... In mijn ogen is het communautaire geen onnozelheid, het is fundamenteel voor onze toekomst!

Het lijkt me niets voor de BUB om de N-VA te steunen in haar kritiek tegenover Spirit. Materie die jullie niet willen begrijpen kunne jullie beter links laten liggen.

Dus als het maar telkens verandert dan zijn we progressief. Maar in welke richting wil men veranderen.
Zie je, die Spiritisten weten eigenlijk wel wat ze willen, maar kunnen het niet objectief verwoorden. Vandaar dat Spirit dus voor ieder wat wils zal zijn, en dus uiteindelijk voor niemand meer aantrekkelijk. Je weet niet waarvoor Spirit nu eigenlijk STAAT, je krijgt enkel wat concrete voorstelletjes.

Thomas Hx
9 juli 2003, 12:24
katholiekehaters.


Heeft de Kaholieke clerus en ondergeschikte verenigingen en koepels het er dan soms niet naar gemaakt om zo "gehaat" te worden.

Is het niet hatelijk de manier waarop de Katholieke ziekenhuizen omgaan met de democratische euthanasiewetgeving?

Is het niet "God"geklaagd dat er in dit landje twee onderwijsnetten handenvol geld kosten?

Ik zeg het nogmaals, ik wil aanvaarden dat Z.E.H. pastoor Nimmegeerts een sp.a'er is en de sp.a zijn best doet om een beetje katholiek vriendelijk te zijn. Maar kom eens een week op het stadhuis van Sint-Niklaas werken en je zult wat anders werken.

Hoe noem je dit:

Een schepencollege op pinkstermaandag leggen
op goede vrijdag een gemeenteraad
Als senator en schepen ******het woord bijbel hoort moet ze kotsen.
...

Wie is dat kreng waar je 't over hebt?

Op het moment is er maar 1 iemand die schepen is van Sint-Niklaas en senator is. ( ga kijk rap, want in augustus is hij /zij schepen af )

Johan C.
9 juli 2003, 12:50
http://www.sint-niklaas.be/bestuur/christel3.jpg :?:

http://www.sint-niklaas.be/bestuur/sc_marc3.jpg Familie :?:

Patriot!
9 juli 2003, 13:30
Zeg wat je wilt, ik heb vetrouwen in onze vrienden.
Dat vertrouwen werd weer eens bevestigd door jullie spirit-kwezel die geen enkele bevoegdheid heeft doen splitsen :lol: :lol: :lol:

Heb ze vanmiddag nog op het radionieuws horen mekkeren dat dit toch zo een geslaagde PAARSE combinatie was en dat paars ook de kleur van SPIRIT is (niet moeilijk, het zijn kameleons :roll: ) en dat dit en dat en 't geen.
'k heb direkt mijn luidsprekers gekuist! :x

Anciaux wordt uiteraard de smet op onze nieuwe regering, maar hij zal wel het zwijgen worden, opgelegd door zijn Unitaristische kompanen :lol:

Johan C.
9 juli 2003, 13:36
Anciaux wordt uiteraard de smet op onze nieuwe regering

T'is maar dat je het weet :twisted:

maar hij zal wel het zwijgen worden, opgelegd door zijn Unitaristische kompanen

Ik vraag me stilaan toch wel af wie die companen dan wel mogen zijn :?:

Patriot!
9 juli 2003, 13:52
Anciaux wordt uiteraard de smet op onze nieuwe regering

T'is maar dat je het weet :twisted:

maar hij zal wel het zwijgen worden, opgelegd door zijn Unitaristische kompanen

Ik vraag me stilaan toch wel af wie die companen dan wel mogen zijn :?:

Dezelfde Kompanen die uw spirit-kwezel het zwijgen op legde alvorens er iets communautairs uit haar mond kon komen :lol:

Bruno*
9 juli 2003, 15:07
:twisted: :D

Johan C.
9 juli 2003, 15:12
De ene BUB'er valt de andere bij maar tot enige bewijsvoering kan men blijkbaar niet komen..... Men hoopt nog altijd op een terugkeer van de toenmalige BSP.... Helaas jongens

Bruno*
9 juli 2003, 15:32
Er is nog steeds de BPS. Waar jullie mee in kartel zijn :D

Johan C.
9 juli 2003, 15:34
Er is nog steeds de BPS.

Op papier wel ja maar buiten Ludwig Vandenhove stelt dat niet echt veel voor... Stevaert zal daar zeker niet lid van zijn.

Thomas Hx
9 juli 2003, 16:38
http://www.sint-niklaas.be/bestuur/christel3.jpg :?:

http://www.sint-niklaas.be/bestuur/sc_marc3.jpg Familie :?:

Inderdaad ons Christel

En nummer 2, is mijn vader.

Bruno*
9 juli 2003, 16:51
Stevaert zal daar zeker niet lid van zijn.


natuurlijk niet, in weerwil van uw beweringen, is hij flamingant.

Thomas Hx
9 juli 2003, 19:07
Stevaert zal daar zeker niet lid van zijn.


natuurlijk niet, in weerwil van uw beweringen, is hij flamingant.

Dan ben ik Belgicist.

Bruno*
9 juli 2003, 19:22
Ge gaat er wel op vooruit moet ik zeggen. :D

Paulus de Boskabouter
9 juli 2003, 19:27
:lol:

jan hyoens
10 juli 2003, 11:29
SPIRIT bedrijft politiek vanuit een uitgesproken progressieve visie. Onze samenleving is voortdurend in beweging. De noden, behoeften, dromen en verwachtingen van mensen eveneens. Politieke antwoorden uit het verleden bieden zelden een antwoord op de vragen van vandaag.

En als het Blok zijn programma aanpast aan de vragen van vandaag dan is dat entnazifieerung volgens sommigen! :roll:




SPIRIT is een politieke partij met de vinger aan de maatschappelijke pols. We vernieuwen niet om te vernieuwen, maar spelen kort op de bal. Want nieuwe noden verdienen een snelle aanpak. Taboes uit het verleden botsen maar al te vaak op de vooruitstrevende visie op politiek en maatschappij van SPIRIT.

Allemaal nogal vaag! Welke taboes? en een snelle aanpak is niet altijd de beste!


Het debat met de behoudsgezinde krachten – binnen, maar zeker ook buiten de politiek – gaan we maar wat graag aan.

Dank u het Vlaams Blok niet tot de behoudsgezinde krachten te rekenen! Vandaar het cordon sanitair zeker?


Progressieve klemtonen lopen als een rode draad doorheen SPIRIT. We schotelen er u graag een aantal voor, met de federale bevoegdheden in het achterhoofd:

De recent gestemde drugswet is een draak van een wet. Niemand weet nog waaraan zich te houden. Drugsmisbruik en drugsverslaving leiden tot maatschappelijke isolatie, persoonlijke en familiale drama’s, en vaak zelfs tot straatcriminaliteit.

Allee, daar kan ik volledig mee instemmen zie!


Maar SPIRIT wil een drugsdebat zonder hypocrisie of taboes. Zowel legale drugs (zoals alcohol en geneesmiddelen) als verboden roesmiddelen (van cannabis tot harddrugs) kunnen leiden tot verslaving en problemen. Een sterk opgevoerd preventiebeleid ten aanzien van alle drugsgebruik dringt zich op.

Een beetje repressie mag ook wel zeker? Preventie heeft tot nu toe nog niet geholpen tegen het stijgend druggebruik!


Maar SPIRIT ziet geen redenen waarom cannabis niet, en alcohol wel maatschappelijk aanvaard zou worden. SPIRIT wil een duidelijk onderscheiden beleid ten aanzien van softdrugs enerzijds en harddrugs anderzijds. Wat cannabis betreft kiezen we voor een legalisering: het persoonlijk gebruik (onder 5 gram) vanaf 16 jaar wordt niet langer bestraft. De oudere generaties hebben niet het recht ‘hun’ roesmiddel, met name alcohol, kritiekloos als norm te verheffen en een populaire drug bij jongeren, met name cannabis, te criminaliseren. Beide roesmiddelen kun je immers verstandig en onverstandig gebruiken.


Zeg maar gewoon dat Bertje ongehinderd wil blowen waar hij wil!


Diversiteit kleurt de samenleving, ook seksuele diversiteit. Toch merken we elke dag dat de maatschappelijke aanvaarding van holebiseksualiteit nog lang geen verworvenheid is. Met de openstelling van het burgerlijk huwelijk voor partners van hetzelfde geslacht werd een grote stap vooruit gezet. Toch genieten holebi’s in ons land nog geen gelijke rechten zoals hetero’s. Zo blijft het onmogelijk om met een niet-Belg van hetzelfde geslacht te huwen. SPIRIT zal daarom initiatieven ontplooien om het internationaal privaatrecht aan te passen.

Het is inderdaad niet eerlijk dat enkel heteros geld kunnen verdienen met schijnhuwelijken he! :roll:


Om het ouderschap binnen homo- en lesbo-gezinnen, maar ook binnen de steeds toenemende nieuw-samengestelde heterogezinnen, op een treffelijke wijze te regelen, ijvert SPIRIT verder voor haar wetsvoorstel omtrent sociaal ouderschap. Het adoptierecht voor holebi’s verdient een plek in het volgende federale regeerakkoord. Het onderwijs tenslotte moet dé plek worden waar de maatschappelijke aanvaarding van holebiseksualiteit van jongs af aan bevochten wordt.

En het welzijn van het kind? Mag daar ook een beetje aandacht aan besteed worden? :roll:


SPIRIT benadert ook het thema veiligheid vanuit een duidelijk progressieve visie, zonder evenwel in de valkuil van de politieke correctheid te trappen. SPIRIT gelooft niet in de holle ‘law and order’-retoriek, met zwaardere straffen en hardere maatregelen als dogmatische remedie tegen alles wat angst, onzekerheid en onveiligheid veroorzaakt in onze samenleving. Natuurlijk moet crimineel gedrag bestraft worden. Op dit vlak geeft SPIRIT prioriteit aan de snelheid en de zekerheid van strafvervolging, wat nu niet het geval is en terecht leidt tot frustraties en verzuring. En verzetten we ons hardnekkig tegen de privatisering van publieke taken inzake veiligheid. Maar tegelijk wijst SPIRIT op de structurele, voornamelijk sociaal-economische oorzaken van veiligheidsproblemen en criminaliteit. SPIRIT vraagt een doorgedreven aanpak van de verloedering van de openbare ruimte en dat in nauwe samenspraak met buurtbewoners, een landelijke campagne om ‘stadsetiquette’ te promoten in grote steden, meer middelen voor buurt- en welzijnswerk, meer middelen en aandacht voor drugsverslaafden en dak- en thuislozen, intensieve trajectbegeleiding van jongeren met probleemgedrag, meer aandacht voor slachtoffers met o.m. gratis rechtsbijstand voor slachtoffers van ernstige geweldmisdrijven, niet ‘meer blauw op straat’ maar ‘blauw meer op straat’, …

Ja, dat zal de criminaliteit wel doen dalen! ongelooflijk! Minder blowen zou ik zeggen! :lol:


Het gebruik van geweld is en blijft een overheidsmonopolie. Jaarlijks komen gemiddeld 367 personen om door misbruik van vuurwapens. Daarom ijvert SPIRIT voor de volledige afschaffing van particulier wapenbezit. We stappen niet mee in een far west logica die het recht op zelfverdediging van goederen desnoods met vuurwapens legitimeert. Dolle schutters, familiedrama’s, zelfmoorden en ongelukken kunnen in vele gevallen vermeden worden door het particulier wapenbezit aan banden te leggen. Voor sportschutters en jagers voorzien we een billijke oplossing via wapenopslag in permanent gecontroleerde groepsarsenalen.

Allee geen vertrouwen in de mensheid? In Zwitserland mag iedereen zijn wapen meenemen naar huis! :lol:



… met de interculturele samenleving als uitdaging voor vandaag en morgen

Is dat het nieuwe PC-woordje? Multicultuur te sterk aangebrand?


Vlaanderen is graag bereid om een gecontroleerde instroom van migranten gastvrij op te vangen.

Gecontroleerd! Eindelijk, en hoe gaat ge dat doen?

We vragen wel dat allochtonen Nederlands leren spreken. Kennis van het Nederlands is voor SPIRIT een rode draad door alle domeinen van het minderhedenbeleid. We vragen ook van allochtonen dat ze zich inschakelen in onze Vlaamse variante van een Europese cultuur. Niet omdat we die ‘hoger’ achten, maar omdat het nu eenmaal onze cultuur is.

Heel beleefd vragen he! zie dat ze eens zouden weigeren! Wat dan?


Vanzelfsprekend is deze cultuur niet statisch, maar voortdurend in evolutie. Die evolutie willen we harmonieus laten verlopen. Integratie houdt dus in dat we allochtonen vertrouwd maken met de Europese cultuurnormen van vandaag: scheiding van religie en staat,gelijkwaardigheid van man en vrouw, erkenning van de democratische rechtsstaat, … Dat betekent echter niet dat we van hen eisen dat ze afstand doen van hun eigen culturele achtergrond.

Wat met de moslims?


In het veelkleurige Vlaanderen van de toekomst hebben mensen recht op integratie met respect voor hun wortels en hun historische identiteit. SPIRIT vindt dat de overheid ontwikkelingskansen moet bieden aan een Europese variant van de islam door imams en leerkrachten islam hier op te leiden. Vlaams minister Van Grembergen neemt alvast initiatieven om moskeeën te erkennen en te ondersteunen, en maakt werk van begraafplaatsen voor moslims.

"Europese" variant van de islam? Wat bedoel je daar mee? :roll:



Pluralisme en tolerantie zijn onze leidraad, en wij vullen deze begrippen positief in.

Uw broek latten zallen en vooroverbuigen voor iedereen, is dat positieve tolerantie? :lol:

Ze betekenen meer dan het louter passief dulden van de andere. Ze betekenen een actieve en wederzijdse houding van respect voor het anders zijn in het besef dat de ontmoeting met andere waarden een verrijking tot stand brengt. Op die manier kan een gemeenschappelijke identiteit groeien. Een greep uit de SPIRIT-voorstellen:

SPIRIT pleit voor een Pact voor de Interculturele Samenwerking. Alle vertegenwoordigers van alle verschillende gemeenschappen sluiten een vergelijk over de waarden waarover niet te marchanderen valt: de universele rechten van de mensen, de rechten van de vrouw en van het kind, de scheiding van kerk en staat, de rechtsstaat (veiligheid en zekerheid), maar ook het principe van non-discriminatie. De ondertekenaars van het Pact moeten er zich toe verbinden die absoluut geldende waarden ook effectief na te streven in hun gemeenschap en al het andere er ondergeschikt aan te maken. Het uitgangspunt van dat Pact moet de gelijkwaardigheid zijn.

Niet te doen, ik dacht dat de hippies uitgestorven waren! :lol:


SPIRIT ijvert voor gemeentelijk stemrecht op basis van verblijf ongeacht de nationaliteit. Dezelfde logica geldt voor kandidatuurstelling bij gemeentelijke verkiezingen. SPIRIT wil het debat niet verengen tot gemeentelijk stemrecht. Wie consequent voortbouwt op radicaal-democratische basisprincipes (ondermeer ‘no taxation without representation’) gaat ook het debat inzake stemrecht op districts-, provinciaal, Vlaams en federaal niveau niet langer uit de weg.

"no taxtation without representation" dus de steuntrekkers mogen niet stemmen?


Onze officiële feestdagen zijn teveel op katholieke leest geschoeid. SPIRIT wil ook hier meer diversiteit. Daarom stellen we voor dat werknemers naast de wettelijke feestdagen jaarlijks een aantal religieus geïnspireerde feestdagen, denk maar aan het Offerfeest, Jom Kippoer of Pinksteren, facultatief mogen kiezen.

Meer vakantie! Ik ken er al veel die regelmatig van godsdienst zullen veranderen! :lol:


België telt te weinig begraafplaatsen waar moslims volgens de voorschriften van hun religie kunnen begraven worden. Daardoor worden ze nog steeds vaak in het land van herkomst begraven. Enkele gemeenten hebben al dergelijke begraafplaatsen voorzien. SPIRIT wil dat elk beleidsniveau in deze zijn verantwoordelijkheid neemt en inspanningen levert om deze evolutie te ondersteunen. Ook begrafenisrituelen zijn cultureel bepaald. De reglementering hieromtrent is vaak onbewust eenzijdig geënt op christelijke tradities en westerse waarden.

Gelijkwaardigheid in het leven maar apartheid in de dood? :roll:


De diverse beleidsniveaus brengen de woon- en zorgbehoeften van allochtone ouderen nauwkeurig in kaart. Het feit dat sociale rechten niet altijd automatisch toegekend worden, treft allochtone ouderen meer dan andere bevolkingsgroepen in ons land. Eenzelfde actief sociaal beleid wordt gevoerd voor kansarme allochtonen.

Onze oudjes mogen creperen als de allochttonen maar goed verzorgd worden he!


De overheid moet ernaar streven om de werkloosheidscijfers bij autochtonen en allochtonen terug te dringen naar eenzelfde laag niveau. Dit vereist dus het wegwerken van de onderwijs- en taalachterstand. Dit veronderstelt ook een harde aanpak van discriminatie en racisme bij aanwerving en op de werkvloer. SPIRIT onderzoekt of we een niet-limitatieve lijst in het arbeidsrecht kunnen opnemen die definieert wanneer een ‘ontslag om dringende redenen’ kan ingeroepen worden. In die lijst kan dan racisme worden opgenomen, maar ook bijvoorbeeld pesten op het werk.

SPIRIT wil ook positieve stimuli om meer allochtonen aan het werk te krijgen. Quota zijn daarbij niet onze eerste optie, omdat ze stigmatiserend werken. Wij pleiten voor een banenplan voor allochtonen, waarbij werkgevers beloond worden die opteren voor diversiteit op de werkvloer.

SPIRIT wil, naar analogie met een decreet hierover op Vlaams niveau, ook op federaal niveau wettelijke instrumenten creëren die afdwingbaar maken dat bedrijven en de federale overheid de beste kandidaten kiezen. In het Vlaamse decreet wordt gesteld dat arbeidsbemiddelaars en uitzendkantoren, waarvoor de Vlaamse overheid bevoegd is, bij rekrutering geen enkel ander criterium in acht mogen nemen dan strikt noodzakelijk is voor de baan in kwestie.

Het openbaar ambt is in principe toegankelijk voor niet-Belgen tenzij om functiespecifieke of inhoudsspecifieke redenen. Maar dat wordt door de overheid soms nogal ruim geïnterpreteerd. SPIRIT wil werk maken van een wettelijk kader om hier effectief tegen op te treden. We stellen vast dat zelfs Belgen van allochtone origine moeilijk aan de bak komen bij de overheid, terwijl die overheid net een afspiegeling van de bevolking moet zijn. Ondermeer door cultureel neutrale wervingsexamens en instroombevorderende maatregelen (gerichte bekendmaking van vacatures, doelgroepgerichte werving, …) moet het aantal allochtonen in overheidsdiensten tijdens de volgende legislatuur drastisch de hoogte in.

Allochtonen én autochtonen die langer dan één jaar werkloos zijn dienen een gepaste opleiding te ondergaan. Indien de kennis van het Nederlands onvoldoende is, worden gratis taallessen aangeboden. Bij weigering volgt een uitdoving van de werkloosheidssteun.
Ook nieuwe zelfstandigen worden vóór de toekenning van een vergunning op de kennis van de streektaal getest. Deze maatregelen kaderen in de verdere bestrijding van het analfabetisme, dat zeker bij mensen van allochtone afkomst nog steeds onrustwekkend hoog is.



Niet te geloven, het is al allochtonen wat de klok slaagt! Eigen volk laatste, vreemd volk eerst zou een zeer goede slogan zijn voor spirit!!! :roll:

jan hyoens
10 juli 2003, 11:48
Minister Van Grembergen bereidt subsidiëring moskeeën voor

Vlaams Blok verwerpt uitbouw islamzuil in Vlaanderen

Vandaag melden diverse media dat minister Van Grembergen een Decreet voorbereidt inzake de invoering van moskeebesturen. Daarbij wordt door de minister gesteld ‘dat het de bedoeling is de schimmige VZW’s rond moskeeën weg te nemen’. Deze mededeling is misleidend en onjuist.

Zij is onjuist omdat een Decreet inzake de erkenning van moskeebesturen ‘schimmige VZW’s‘ niet verhindert om opgericht te worden, actief te zijn en gefinancierd te worden vanuit het buitenland. Aan het probleem van het toenemende islam-fundamentalisme in ons land, waardoor het huidige federale Moslimexecutief nu reeds volledig doordrongen is van fundamentalisten, wordt niets gedaan.

De mededeling is misleidend omdat het Decreet vooral het kader wil scheppen om vanuit de provinciebesturen de islam massaal te gaan subsidiëren. Paars-groen wilde dat reeds doen bij het begin van de vorige legislatuur, stopte het plan in de koelkast na de islamitische terreuraanslagen van 11 september, waarna Verwilghen de hete aardappel doorschoof naar de gewesten en Van Grembergen nu blijkbaar de draad weer opneemt.

De echte bedoeling van Van Grembergen is dat de tekorten van de moskeebegroting (bv. door massaal propagandadrukwerk) zullen betaald worden met Vlaams belastinggeld vanuit de provincies.

Het Vlaams Blok erkent de individuele vrijheid van elke islamiet om het geloof van zijn keuze te kiezen, maar verwerpt de erkenning en subsidiëring van de islam door de overheid met Vlaams belastinggeld.

De islam is immers niet enkel een religie, maar ook een totalitaire politieke doctrine die onverenigbaar is met de fundamentele normen en waarden van de Europese beschaving zoals de scheiding van kerk en staat en de gelijkheid tussen man en vrouw.

Bruno*
10 juli 2003, 18:20
De islam is immers niet enkel een religie, maar ook een totalitaire politieke doctrine die onverenigbaar is met de fundamentele normen en waarden van de Europese beschaving zoals de scheiding van kerk en staat en de gelijkheid tussen man en vrouw.


gelijkheid tussen man en vrouw is dat een kenmerk van de Europese beschaving? Sinds wanneer?

Thomas Hx
10 juli 2003, 19:16
Ge gaat er wel op vooruit moet ik zeggen. :D

Dank u wel voor het compliment :lol:

Maxwell Rain
13 juli 2003, 19:10
Hmm, Spirit-bashing is hier blijkbaar de mode. Ik voel me geroepen er tegen in te gaan. :P
Ik ga dan ook eens proberen de teveel op humor gesteunde en teweinig op rationaliteit gesteunde opmerkingen van Jan Hyoens eens wat tegenwind te geven.

En als het Blok zijn programma aanpast aan de vragen van vandaag dan is dat entnazifieerung volgens sommigen
1. Het Blok vergelijken met de nazi's is idd klink-klare onzin. Dat moet eens dringend gedaan zijn. Dat is een banalisering van de wreedheid van de geschiedenis.
2. Het verschil tussen het Blok en Spirit op het gebied van het omgaan met het verleden is dat het Blok zich inspireert op het traditionalisme en Spirit zich laat inspireren door het reformisme.

Allemaal nogal vaag! Welke taboes? en een snelle aanpak is niet altijd de beste!
Taboes ? Kijk maar eens naar de taboes rond homosexualiteit, allochtonene & criminaliteit, langdurige werkloosheid, etc. Taboes kan je zelf invullen. Spirit stelt gewoon de algemende doelstelling [dit is immers een partijprogramma (ii) voor] allerhande taboes te bevechten en op een rationele doordachte manier aan te pakken. Dat dit niet altijd lukt (zoals bijvoorbeeld in het muziek-debat) vergeef ik hen (nu) nog, ze zijn nog jong als partij en moeten nog wat zoeken op sommige punten.


Dank u het Vlaams Blok niet tot de behoudsgezinde krachten te rekenen! Vandaar het cordon sanitair zeker?
Samenwerken met het Blok: nee.
Het debat aangaan met hen : ja.

Een beetje repressie mag ook wel zeker? Preventie heeft tot nu toe nog niet geholpen tegen het stijgend druggebruik!
Natuurlijk moet repressie is een rechtstaat. Maar ze mag ook niet nodeloos escaleren. Zie bijvoorbeeld de topic op dit forum omtrent Rock Zottegem. Hetzelfde is trouwens onlangs nog gebeurd in Sint-Niklaas.
Er is nood aan een duidelijk preventie- en informatie-beleid. Dit moet - in mijn ogen - beginnen op scholen en werkplaatsen, en zo zijn weg vinden tot in de gezinnen.

Zeg maar gewoon dat Bertje ongehinderd wil blowen waar hij wil!
Of ook : hoe ziet een mislukte poging tot humor eruit ? :roll:

Het is inderdaad niet eerlijk dat enkel heteros geld kunnen verdienen met schijnhuwelijken he
Of ook : hoe doet men twee keer achter elkaar dezelfde mislukte poging tot humor ? :roll:

En het welzijn van het kind? Mag daar ook een beetje aandacht aan besteed worden?
Ja, maar je plaatst deze opmerking na hun uitleg over sociaal ouderschap. Het is niet omdat je daar geen negatieve uitlatingen over kan doen dat je zomaar lukrake dingen moeten gaan typen.

Ja, dat zal de criminaliteit wel doen dalen! ongelooflijk! Minder blowen zou ik zeggen!
Ja, 'blauw' meer op straat zal inderdaad al heel veel helpen. Waarom zitten agenten in godsnaam de hele dag op hun bureau pv'tjes uit te tikken ? Das toch onzin, die moeten op straat staan. We hebben veel politie, maar we doen er niets mee.
Ook de andere aangehaalde punten die Spirit voorstelt zijn heel goede aandachtspunten, maar ik aan je opmerking te zien heb je geen zin om daar dieper op in te gaan. In ieder geval nog vermelden dat dit geen punten zijn die het huidig beleid in de eerste plaaats moeten 'vervangen', maar moeten 'verbeteren' en 'aanvullen'.

Allee geen vertrouwen in de mensheid? In Zwitserland mag iedereen zijn wapen meenemen naar huis!
Yup, in The States ook. In het ene land gaat dat goed, in het andere heel erg slecht.
Spirit wil dat risico niet lopen. Het trouwens al aangetoond in sociaal-psychologisch onderzoek dat de aanwezigheid van een vuurwapen (in tegenstelling tot een mes e.d.) de kans op aggressie met dat wapen verhoogt. Hoogst waarschijnlijk - maar niet zeker - komt dat door het beeld dat het wapen heeft in onze cultuur.

Is dat het nieuwe PC-woordje? Multicultuur te sterk aangebrand?
Nee, intercultureel is de weg die het regionalisme logischerwijze moet inslaan. Het benadrukt het samengaan meer, daar waar multicultureel meer de verschillen benadrukt.

Gecontroleerd! Eindelijk, en hoe gaat ge dat doen?
Asielwetgeving misschien ? Meer druk uitoefenen op een consequent Europees beleid ?

Heel beleefd vragen he! zie dat ze eens zouden weigeren! Wat dan?
Jij bent wel goed in het letterlijk opnemen van zaken he ?
'Vragen', als in verplicht onderwijs, daar is niets mis mee. Alleen is dit moeilijk op te leggen aan mensen die bijv al 5 jaar hier zijn.

Wat met de moslims?
Wat met de moslims ?

"Europese" variant van de islam? Wat bedoel je daar mee?
Door betere inschakeling in onze cultuur mee laten denken in de richting van een vrijzinnige islam.
Kijk bijvoorbeeld naar de evolutie van het christendom. Deze lijn is natuurlijk niet recht door te trekken, maar mag wel vergeleken worden vind ik.

Uw broek latten zallen en vooroverbuigen voor iedereen, is dat positieve tolerantie?
Al drie keer. Ocharme toch. :roll:

Niet te doen, ik dacht dat de hippies uitgestorven waren!
Vier keer. :roll:

"no taxtation without representation" dus de steuntrekkers mogen niet stemmen?
De belastingen zitten al ingerekend in hun steun. Hoe absurd dat ook moge klinken.

Meer vakantie! Ik ken er al veel die regelmatig van godsdienst zullen veranderen
Vijf maal :roll:


Gelijkwaardigheid in het leven maar apartheid in de dood?
Jongen toch, zesmaal. :roll:


Onze oudjes mogen creperen als de allochttonen maar goed verzorgd worden he!
Erken toch eens eindelijk het probleem van discriminatie. En dan zeker voor die groep binnen de minderheden die bijna geen sociale kansen meer hebben.


Niet te geloven, het is al allochtonen wat de klok slaagt! Eigen volk laatste, vreemd volk eerst zou een zeer goede slogan zijn voor spirit!!!
Man toch, je plaatst je opmerking na een uitleg over het beleid inzake allochtonen. Dat is toch iets te gemakkelijk. En humorloos. Zevenmaal dus. :roll:

Thomas Hx
14 juli 2003, 08:51
Sint-Niklaas mijn mooie thuisstad wordt er bij gehaald :D

hypnos
24 juli 2003, 09:09
Over ons resultaat: tja wij hebben genen bleiter e, en ook geen gigantische schatkist... en wie zegt dat jullie veel stemmen haalden?
Jullie losers gingen bij de sossen bleiten, om AUB in de regering te mogen. maar goed, onze vrienden van bplus en BPS houden jullie wel in bedwang :twisted:

iedereen weet dat de SPA vooral gestegen is kwa stemmen dankzij spirit... :roll:

de bub is natuurlijk fantastisch he :lol: