PDA

View Full Version : Bekwaamste partijvoorzitter


bartje
29 augustus 2002, 15:36
Wie is de bekwaamste partijvoorzitter? Wie heeft er de beste dossierkennis? Wie doet er zijn werk het best volgens jullie?

Voor mij is dat héél duidelijk Karel De Gucht, heeft een uitstekende dossierkennis, weet waarover hij praat , alleen komt hij misschien een beetje over als een koele kikker.

Thomas Hx
29 augustus 2002, 16:24
Wie is de bekwaamste partijvoorzitter? Wie heeft er de beste dossierkennis? Wie doet er zijn werk het best volgens jullie?

Voor mij is dat héél duidelijk Karel De Gucht, heeft een uitstekende dossierkennis, weet waarover hij praat , alleen komt hij misschien een beetje over als een koele kikker.

Als u op een partij stemt moet u achter de voorziter staan, dus voor mij wete da wel al hé :-D

thomas

Jörgen Noens
29 augustus 2002, 16:42
Best grappig ... 2 keuzes voor Spirit hihihi geeft al een goed beeld van die partij (is dat nog een partij?). Karel De Gucht zeker niet ... iemand die een medemens uitmaakt van mestkever en over ontluizingsperiodes spreekt ... dat hoef ik niet!

J.N.

Thomas Hx
29 augustus 2002, 16:44
Best grappig ... 2 keuzes voor Spirit hihihi geeft al een goed beeld van die partij (is dat nog een partij?). Karel De Gucht zeker niet ... iemand die een medemens uitmaakt van mestkever en over ontluizingsperiodes spreekt ... dat hoef ik niet!

J.N.

dan denken we eens hetzelfde

Thomas

Jörgen Noens
29 augustus 2002, 16:50
Voila !!!

bartje
29 augustus 2002, 18:17
Net als Vanhecke eens de VLD verweten heeft voor een verzameling van lintwormen en darmparasieten.....

Supe®Staaf
29 augustus 2002, 19:02
Ik vind Roland Duchatelet de enige die ook buiten het zielige politieke bedrijf iets verwezenlijkt heeft, nl. een echt bedrijf uit de grond stampen en runnen.

XXX (omdat ik stemde en ook drie kusjes voor Roland :wink: )

Libertinus
29 augustus 2002, 20:04
De Gucht

datri
29 augustus 2002, 20:49
Best grappig ... 2 keuzes voor Spirit hihihi geeft al een goed beeld van die partij (is dat nog een partij?). Karel De Gucht zeker niet ... iemand die een medemens uitmaakt van mestkever en over ontluizingsperiodes spreekt ... dat hoef ik niet!

J.N.

hierin kan ik je volledig volgen, als 'goede' politicus hou je je niet bezig met je medemens uit te maken, als hij dan toch zo goed weet waarover hij praat....

Pieterjan
29 augustus 2002, 23:08
Er is twijfel gezaaid in mijn hart. Niet omtrent mijn politieke voorkeur maar wel om het maken van mijn keuze. Langs de ene kant gaat mijn voorkeur uit naar Geert Bourgeois (logischerwijs) en aan de andere kant wil ik de competentie en ijver van een Patrick Janssen niet miskennen. Zoals ik reeds meerdere malen gezegd heb moet je niets steeds blindelings kiezen voor een partijgenoot, ook in andere partijen schuilen ideale politici en tactici.
Met een ex aequo draag ik beide heren voor maar als er toch een keuze gemaakt moet worden dan kijk ik naar de partijprogramma's en wint Geert met stip. :wink: Patrick Janssen is ongetwijfeld een goede verliezer en goede tweede :lol:

Jörgen Noens
30 augustus 2002, 09:53
Net als Vanhecke eens de VLD verweten heeft voor een verzameling van lintwormen en darmparasieten.....

Bart,

Dan moet jij mij de publicatie of krantenartikel met deze uitspraken toch eens bezorgen! Want bij mijn weten zijn dat slechts enkele verzinsels van pff wie weet wie!

J.N.

bartje
30 augustus 2002, 10:02
Stond idd nooit in een krant maar Vanhecke heeft dit vorig jaar gezegd op een partijbijeenkomst van het Vlaams Blok. En het is héél zeker waar, heb ik uit héél goede bron vernomen, meer nog, er is een Vlaams Blokker die het grif heeft toegegeven en niet achter die uitspraak staat zoals ik de uitspraak van de mestkevers van De Gucht ten stelligste afkeur.

Vincent
30 augustus 2002, 15:55
Frank Vanhecke is zonder twijfel de beste partijvoorzitter. Hij is een man die een partij vertegenwoordigt en samenhoudt. Hij geeft steeds duidelijke signalen naar de bevolking toe wat het VB over dossiers denkt. Hierin schiet De Gucht veel te kort. Misschien omdat z'n partij in de regering zit, maar hij speelt al te vaak verstoppertje als het netelige dossiers zijn zoals nu met de wapenlevering naar Nepal. Waar is hij in godsnaam? De meest onbekwame is de idioot Jos Geysels, die z'n partij superbelangrijk acht maar waarmee door Verhofstadt en Michel gewoon gelachen wordt. Hij zal dan ook op z'n duivelse deksel krijgen 15 juni.

jan breydel
30 augustus 2002, 19:12
Als voorstander van mijn partij stem ik ook in deze poll op de voorzitter ervan: Van Hecke!

Stefanie
30 augustus 2002, 22:35
Die De Gucht eiste een vijfde VLD minister in de Vlaamse regering. Maar die kiezers hebben toch op VU/ID21 gestemd, toch niet op de VLD??

de moralist
30 augustus 2002, 23:10
Hoe kan je een partijvoorzitter nu gaan beoordelen over zijn kwaliteit? Op een moment van crisis wanneer hij of zij het minste uit zijn of har nek lult?Of is de bekwaamste partijvoorzitter diegenen van de partij voor wie ij persoonlijk stemt? Allemaal zo dubieus. Daarenbij is een partijvoorzitter eigenlijk niet de alleenheerser maar is hij de leider van een groep mensen die er een idee op nahouden.Hij of zij weerspiegeld dan dit idee. Daarenbij kan je van ieder partijvoorzitter een goede en een negatief oordeel vellen en ligt de persoonlijkheid voor een voorzitter dichter bij de waarheid over zijn bekwaamheid.In het lijstje worden twee partijvoorzitters naarvoren gebracht die eigenlijk nog niks hebben kunnen bewijzen. vandaar vind ik dze poll nogal verkeerd. De verkiezingen zullen duidelijk maken wie de beste partijvoorzitter was. Met andere woorden diegen die het meeste konfituur er kunnen aansmeren

de moralist
30 augustus 2002, 23:21
Als men dan eens de poll bekijkt,moet men toch even slikken. Is deze site een verheerlijking van het extreem rechts denkpatroon. Of zijn de meesten hier zodanig geindoctrineerd van het VB en consoorten?
Zijn er geen andere waarde niet meer op deze wereld die van groter belang zijn dan het egoïsme dat het rechts denken predikeert?Is het niet belangrijker een wereld te scheppen waar ieder het goed heeft,elkaar helpt in nood, verdraagzaam is ? Extremisten kijk eens in eigen boezem vooraleer je iemand veroordeelt en beoordeelt tot het slechte.
Ik voel me wekelijk triest als ik zie hoeveel van jullie,de jeugd,op een rechtse kandidaat stemmen. Ik verontrust me voor mijn medemens en helaas een oorlog met vele milj. doden was niet voldoende om de mensen hun ogen en gedachten te doen opentrekken. Grootouders jullie strijd was,helaas en tot mijn grootste spijt, :cry: :cry: :cry: nuteloos
Voor diegenen die nog geloven in de goedheid van de mens moet ik mijn besluit nemen:wij zijn enkelingen geworden :?: :?: :?:

luc broes
2 september 2002, 20:31
Wie waren nu de grootste moordenaars van de vorige eeuw? Zonder twijfel Hitler, Stalin en Pol pot.
Iemand die dus de moordenaars enkel ziet in het rechtse kamp is dus een echte revisionist.

luc broes
2 september 2002, 21:54
Patrick Janssens een bekwame partijvoorzitter? De wapenhandel en mensenrechten zijn toch (zogezegd) belangrijk voor een progressieve socialistische partij. Ik heb Patrick niet gehoord. En zijn pionnen en ministers hebben allemaal de wapenlevering aan Nepal goedgekeurd.

S.
3 september 2002, 15:32
De meest bekwame voorzitter is ongetwijfeld De Gught. Hij is slim, kan doorzetten en kiest steeds het juiste moment. Eerst Spirit kapotmaken door op een kiesdrempel aan te dringen en mandatarissen weg te plukken en daarna een vijfde VLD-minister eisen. Ik denk dat de VLD met 3 aan de Vlaamse regering begonnen is. Je kan zeggen wat je wil, maar dit is gewoon het werk van een meester-tacticus.

Van Hecke daarentegen, is allesbehalve de meest bekwame voorzitter. De partij heeft een operatie achter de rug om zich als rechtse volkspartij aanvaardbaar voor de grote massa te maken. Dit is echter mislukt (zie zondag). Alleen al het feit dat het cordon er nog is, toont zijn falen aan.
Ten tweede zou een voorzitter ook wat naar de basis mogen luisteren. Van Hecke geeft echter zelf toe dat het Blok intern zeker niet democratisch is...

Jörgen Noens
3 september 2002, 15:55
Steeds dezelfde leugens, onwaarheden en zinloze argumenten gebruiken begint stilaan te vervelen! Het Vlaams Blok is zeker intern even democratisch als de VLD of welke partij dan ook (misschien ergens een uitzondering van een kleine partij). Beginnen met 3 en nu reeds 5 ministers ... is dat democratisch? Het volk heeft immers maar 3 ministers gekozen en krijgt er nu 5 door de strot geramt!

Wat was er zo ondemocratisch of uiterst-rechts aan de zevende dag van nu de zondag? Toch niet de uitspraken en/of het gedrag van FDW zeker? Als je nu ja durft zeggen ben je volledig wereldvreemd en lees je zelf de commentaren nietvan VB-tegenstanders nu nu allen in koor zeggen dat het gedrag van de Knack-journalist incorrect was!

Wat wil je bewijzen met het feit dat er nog steeds een CS is! Dat is simpel ... laten we rond een partij een CS leggen en daarna verwijten we ze van ondemocratisch en uiterst-rechts net omdat dat CS er rond is! Rare logica als je het mij vraagt! (Iemand zijn band leeg zetten en dan zeggen dat het een slechte band is!)

J.N.

S.
3 september 2002, 16:10
Dat het blok intern ondemocratisch is, is wel degelijk de harde waarheid. Dat heeft een onderzoek van KUL uitgewezen. Het Blok had een 2 of 3 op 10. Geen andere partij was gebuisd. "Ik geloof die niet" hoor ik U al denken. Bon, Van Hecke heeft gereageerd en gezegd dat interne democratie helemaal geen noodzaak is in een partij. Als U mij nu nog niet gelooft zal ik mijzelf wel de moeite troosten om eens te zoeken op het Net.

Dat er nog steeds een CS is, is wel degelijk mede de fout van Van Hecke. Zijn poging om VB als rechtse volkspartij te profileren was immers ook bedoeld naar andere partijen toe...

Dat niet-VB'ers tegen het gedrag van de Knack-journalist politiek incorrect vonden, neemt niet weg dat FDW nog steeds extremistisch kan zijn. Ik zie het verband niet....

Jörgen Noens
3 september 2002, 16:17
Ten eerste is het VB radicaal en niet extreem. Ewtremisten zijn groeperingen of personen die bv. een vliegtuig laten neer storten op een wolkenkrabber. Maarja ... dat zal jij waarschijnlijk ontkennen.

Ik ken het onderzoek van de KUL, dus bespaar u de moeite omdat op te zoeken. Maar lees de studie eens en de basis waarop ze gebaseerd is! Hoe wordt een partijvoorzitter van de VLD gekozen? Inderdaad op dezelfde wijze als deze van het VB! Dus moet je de lijn doortrekken en durven zeggen dat de VLD intern ook niet democratisch is (jouw redenering die ik volg, niet de mijne!).

Ik zie het verband niet tussen VanHecke en het CS! Het CS bestond al onder Karel Dillen. Maar troost u, van dat CS lig ik niet wakker. Dit wordt keer op keer afgestraft door de burger, door de kiezer!

J.N.

Pieterjan
3 september 2002, 17:45
Volgens mij is dit meer een populariteitspoll dan een bekwaamheidspoll.

Kevin Devos
3 september 2002, 18:22
Ik begin het ook te denken.

S.
3 september 2002, 20:11
Ten eerste is het VB radicaal en niet extreem. Ewtremisten zijn groeperingen of personen die bv. een vliegtuig laten neer storten op een wolkenkrabber. Maarja ... dat zal jij waarschijnlijk ontkennen.

Ik ken het onderzoek van de KUL, dus bespaar u de moeite omdat op te zoeken. Maar lees de studie eens en de basis waarop ze gebaseerd is! Hoe wordt een partijvoorzitter van de VLD gekozen? Inderdaad op dezelfde wijze als deze van het VB! Dus moet je de lijn doortrekken en durven zeggen dat de VLD intern ook niet democratisch is (jouw redenering die ik volg, niet de mijne!).

Ik zie het verband niet tussen VanHecke en het CS! Het CS bestond al onder Karel Dillen. Maar troost u, van dat CS lig ik niet wakker. Dit wordt keer op keer afgestraft door de burger, door de kiezer!

J.N.

Sorry, maar het VB is wel degelijk extreem. En waarom? Omdat dat woord nu eenmaal gebruikt wordt. Het Blok is extreem-rechts. En U mag dat noemen wat U wil, als bijna het hele land het VB extreem noemt, dan krijgt het gewoon die naam. U kan een stoel de naam 'appelboom' meegeven en vinden dat die stoel een appelboom is, de mensen gaan de stoel 'een stoel' blijven noemen.

De VLD-voorzitter wordt rechtstreeks verkozen, in tegenstelling tot de VB-voorzitter. Bovendien wordt de interne democratie niet op 1 criterium beoordeeld.

En mijn laatste punt zal ik nog één keer proberen uit te leggen. Van Hecke wou het cordon doorbreken door zich te profileren als rechtse volkspartij. Dat is hem mislukt.

jimmyl
3 september 2002, 20:36
tja ligt er maar aan wat volgens jullie een goede partijvoorzitter is. Is dat iemannd a la jos geysels die als soort woordvoerder van de partij spreekt. of eerder een karel de gucht (inderdaad een meester tacticus volgens mij) die stevig de touwtjes in handen houdt. Trouwens wie zijn de echte partijvoorzitters? Bij sp.a heeft de steve volgens mij meer macht als de voorzitter.

Eigenlijk is er een heel simpel antwoordt: diegene die vooruitgaan in de volgende verkiezingen zijn de goede voorzitters de andere de slechte.


jimmyl

Jörgen Noens
4 september 2002, 09:47
U kan een stoel de naam 'appelboom' meegeven en vinden dat die stoel een appelboom is, de mensen gaan de stoel 'een stoel' blijven noemen.

Tja ... dat noemen ze als ik correct ben de grot van plato! Laat iemand iets geloven en hij neemt het aan voor waarheid. En daarmee bewijs je zelf dat je niet kan bewijzen dat VB extreem is. Extreem is inderdaad een term die tegenstanders (politieke top) ooit aan het VB hebben gegeven en de term de wereld hebben ingestuurd. Bijgevolg geloven sommige mensen dat VB extreem is! Inderdaad men kan een stoel ook een appelboom noemen.

In VB wordt de voorzitter ook gekozen op een congres waar al de leden worden op uitgenodigd! Meer dan 1000 leden zijn steeds aanwezig. En kom nu niet af dat dat gezever is want ik ben al naar meerdere congressen geweest.

J.N.

S.
4 september 2002, 16:05
Ik zou echt gezworen hebben dat de voorzitter van het Blok niet rechtstreeks verkozen werd. Enig idee wanneer de laatste verkiezingen waren? Maar soit, ik wil U wel geloven.

En om verder filosofisch te doen. "Extreem" is een woord dat door mensen is uitgevonden. Dé definitie van extreem bestaat niet. Tot nader order moeten we nu eenmaal aanvaarden dat anderen de woorden hebben uitgevonden. En die anderen zijn: geschiedkundigen, politici, media en de meerderheid (jaja, nog steeds) van de mensen.

vivanter007
4 september 2002, 16:09
En mijn laatste punt zal ik nog één keer proberen uit te leggen. Van Hecke wou het cordon doorbreken door zich te profileren als rechtse volkspartij. Dat is hem mislukt.

Niet moeilijk. In zijn kielzog zit ontzettend veel uitschot dat ontieglijk veel van zijn oren maakt en stuk voor stuk meent te kunnen spreken in naam van het Vlaams Blok. De partijdiscipline is *VER* zoek bij het Vlaams Blok :lol: .

S.
4 september 2002, 16:13
Bij nader inzien zal U het mij toch moeten bewijzen. Ik denk echt dat de Blok-voorzitter niet demovratisch wordt verkozen en kan mij geen verkiezingen herinneren. Het enige wat ik weet is dat de 'voorzitter voor het leven' zijn mandaat heeft afgegeven.

Bovendien ben ik op dit artikel gestoten op http://www.student.rug.ac.be/vnsu/actua_archief/12092001.html (gepikt van De Morgen, ik zal eerlijk zijn)

Vlaams Blok heeft afdeling minder

12/09/2001
Van onze redacteur
Bart Brinckman
BRUSSEL -- ,,Wat je niet kunt negeren, moet je elimineren.'' De autoritaire leiding van de voorzitter van het Vlaams Blok, Frank Vanhecke, doet de afdeling Oostkamp-Beernem haast helemaal afhaken.

Afdelingsvoorzitter Marleen Denecker nam gisteren samen met vijf bestuursleden ontslag uit het Vlaams Blok. Ze hebben genoeg van de ,,autoritaire en leugenachtige manier'' waarop de partij wordt geleid. ,,Het Vlaams Blok zijn echte anti-democraten'', zegt Denecker aan de redactie.

Voor alle duidelijkheid, Denecker heeft geen probleem met de ideologische koers van de partij. Ze noemt zich ,,rechts, Vlaams en voor integratie''. Maar het verbod van partijvoorzitter Vanhecke om deel te nemen aan de anti-globalistenbetoging in Brugge, vorige donderdag, was voor haar de druppel. ,,Ieder debat in de partij is dood.'' Zij besloot te vertrekken. Vijf leden van het afdelingsbestuur volgden haar.

,,Iedereen beeft voor een mandaat. Om de poen is het te doen. Door een verdeel- en heerspolitiek durft niemand Vanhecke nog tegenspreken. Ik kreeg er echt gewetensproblemen van. Ik heb tenminste nog een geweten'', legt Denecker uit.

Volgens haar is het nieuws over het begraven van het 70-puntenplan ,,ingeslagen als een bom''. Denecker: ,,Niemand buiten de echte partijtop wist daar iets van. Ik ben ervan overtuigd dat Filip Dewinter onder druk van Vanhecke met pijn in het hart dat plan moet begraven. Vanhecke wil het Blok salonfähig maken.''

Gesprekken met Vanhecke haalden niets uit. ,,Ik ben het Vlaams Blok. U bent misbaar, u moet zwijgen'', luidde zijn reactie. Denecker: ,,Hij vertelde me ook dat we met Dewinter geen rekening moesten houden. Gerolf Annemans stond aan zijn kant. Ik ben er zeker van dat Dewinter het na democratische verkiezingen zou halen als partijvoorzitter. Vanhecke wil iedereen die hij niet kan negeren, elimineren.''

Denecker zegt nog sympathie te hebben voor de groep Vlaams-Nationaal van voormalig VU-voorzitter Geert Bourgeois.

vivanter007
4 september 2002, 17:01
,,Wat je niet kunt negeren, moet je elimineren.'' De autoritaire leiding van de voorzitter van het Vlaams Blok, Frank Vanhecke, doet de afdeling Oostkamp-Beernem haast helemaal afhaken.


Een ganse afdeling opgeofferd aan strategie. Dat bewijst eens te meer dat Blokvolgelingen slechts "soldaatjes" zijn.
Volgens mij geeft Vlaanderen een ideale voedingsbodem voor dit soort autoritaire partijen. Veel mensen zijn zo braaf dat ze erg lang kunnen luisteren naar de leider en hem overal volgen, vooraleer hun euro valt en ze zich afvragen: Tiens, er klopt daar iets niet ...
Ik heb soms medelijden met die gewone mensen die lijsten opvullen en dan met hun meest zondagse glimlach op hun fotooke mee in de rangen onder die grote, autoritaire slogans worden geplaatst. Ik denk dat overigens ook bij andere partijen: "ochot-ochot, wie hebben ze nu toch weer bij z'n nekvel gepakt, als dat maar goed afloopt".
En sommigen zijn zo blind voor het autoritair karakter van hun partij, dat het pas veel later is, wanneer ze er met name zelf mee worden geconfronteerd (en de opdoffer van hun leven meemaken), dat ze al meteen afhaken.
Ik denk echter wel dat een overstap in vele partijen gebeurt, maar dat de media dit wat groter uitsmeren omdat het meer nieuwswaarde heeft: het Blok is immers een partij die nogal vaak en om de zoveel tijden her en der een winstvoorspelling in de pers gooit. Het is dan ook "nieuws" als er plots toch Blokkers blijken af te druipen. t Zou natuurlijk kunnen dat ze echt aan t krimpen zijn, maar dat zie je enkel bij verkiezingen. Tussen verkiezingen moet natuurlijk altijd wel wat animo zijn, anders vielen velen gewoon in slaap.
Maar nogmaals, een gezonde interpretatie van de media is iets wat tot de eindtermen moet behoren.

Jörgen Noens
4 september 2002, 17:21
Mensen die meer willen dan ze kunnen krijgen ... en daarom opstappen en de partij zoveel mogelijk schade trachtte te berokenen met dergelijke leugens. Tja ... zal bij elke partij wel gebeuren!

De partijvoorzitter is gekozen op een democratische wijze op een congres waarop al de VB-leden waren uitgenodigd. Net zoals eerder dit jaar Frederic Erens als voorzitter is gekozen op het VBJ-congres. Deze verkiezingen gebeuren om de drie jaar!

J.N.

S.
4 september 2002, 17:26
Mensen die meer willen dan ze kunnen krijgen ... en daarom opstappen en de partij zoveel mogelijk schade trachtte te berokenen met dergelijke leugens. Tja ... zal bij elke partij wel gebeuren!

De partijvoorzitter is gekozen op een democratische wijze op een congres waarop al de VB-leden waren uitgenodigd. Net zoals eerder dit jaar Frederic Erens als voorzitter is gekozen op het VBJ-congres. Deze verkiezingen gebeuren om de drie jaar!

J.N.

Wie wordt er om de drie jaar gekozen? Wanneer was de laaste verkiezing van een VB-voorzitter? Wanneer de volgende? Is dat in het nieuws gekomen? Waren er tegenkandidaten? Ik vind dat U enorm vaag blijft.

vivanter007
4 september 2002, 18:45
De partijvoorzitter is gekozen op een democratische wijze op een congres waarop al de VB-leden waren uitgenodigd. Net zoals eerder dit jaar Frederic Erens als voorzitter is gekozen op het VBJ-congres. Deze verkiezingen gebeuren om de drie jaar!

Is de Jongerenvoorzitter ook aangesteld voor het leven ? :roll:
En was er een alternatief voor uw voorzitter of is hij de enige trouwe zoon die door Dillen voorgedragen werd?
Ik persoonlijk vind die partij door Van Hecke nog wat antipathieker geworden qua uitstraling, gewoon door de frustratie die zo van zijn gezicht lijkt af te lopen. Dat komt zo'n beetje ontoerekeningsvatbaar over... Wat niet belet dat ik het al verbijsterend vond dat hij op de Ijzerbedevaart de gemoederen leek te willen bedaren onder zijn voetvolk en mensen tot redelijkheid leek te willen brengen. Dat was een paar jaar geleden onder aanvoering van die Verrijckens & co wel even anders. Ook al was dit misschien maar schijnvertoon ;)...

Jörgen Noens
6 september 2002, 11:11
Wie wordt er om de drie jaar gekozen? Wanneer was de laaste verkiezing van een VB-voorzitter? Wanneer de volgende? Is dat in het nieuws gekomen? Waren er tegenkandidaten? Ik vind dat U enorm vaag blijft.

Beste S.,

Op het democratiecongres op 8 juni 1996 maakte Karel Dillen bekend dat hij na 19 jaar ontslag nam als voorzitter van het Vlaams Blok en de leiding van zijn partij toevertrouwde aan Frank Vanhecke. Op 4 februari 2001 werd Vanhecke herkozen als voorzitter. Inderdaad op 4 februari 2001 u leest het goed HERKOZEN !!!

J.N.

Is de Jongerenvoorzitter ook aangesteld voor het leven ?

Vivant007,

Frederic Erens is op 3 maart 2002 gekozen als voorzitter van VBJ. Dit op het congres van de Vlaams Blok Jongeren "Naar een ander Europa". 300 jongeren waren hierop aanwezig en schonken via een stemming hun vertrouwen in het nieuw dagelijks bestuur.

J.N.

jan breydel
6 september 2002, 11:15
Dank je voor het geven van de exacte data, Jörgen.
Dit bewijst nog maar eens dat het Vlaams Blok WEL democratisch is!

S.
6 september 2002, 11:55
Dank je voor het geven van de exacte data, Jörgen.
Dit bewijst nog maar eens dat het Vlaams Blok WEL democratisch is!

U moet zich niet moe maken; het Blok geeft zelf toe intern niet democratisch te zijn. Ook onderzoek toont dit aan.


http://www.vrijzinnighumanisme.be/2_actualiteit/212_ttx-2002-23.htm

Vlaams Blok kent geen interne democratie
Politicoloog Jan Jagers deed een onderzoek naar de interne democratie van de Vlaamse politieke partijen.

Hij vergeleek de statuten van de partijen op elf punten. Het Vlaams Blok scoorde in dit onderzoek uitzonderlijk slecht : slechts 1,7 op tien (Agalev haalde meer dan 9 op tien).

Het Vlaams Blok erkent dit gebrek aan democratie. 'Democratie is een staatsvorm, geen partij- of verenigingsvorm' is het antwoord van voorzitter Frank Vanhecke...


http://www.respublica.be/index2002-1nl.html

73-96) Jan JAGERS – Eigen democratie eerst! Een comparatief onderzoek naar het intern democratische gehalte van de Vlaamse politieke partijen
(samenvatting) De politieke scene wordt in Vlaanderen in twee gedeeld door het zogenaamde ‘cordon sanitaire’. Dit is een overeenkomst waardoor alle Vlaamse partijen verklaren dat ze geen politieke overeenkomsten met het Vlaams Blok willen aangaan. De overeenkomst wordt voor een groot stuk verantwoord op basis van het argument dat het Vlaams Blok een ondemocratische partij zou zijn. Die verwijten van ‘ondemocratisch gehalte’ van het Vlaams Blok slaan niet enkel op de verwijzing naar het extreem-rechtse programma van de partij, maar ook naar haar interne functioneren. Maar is dat wel zo? In dit artikel vergelijken we de partijstatuten van de verschillende Vlaamse politieke partijen op een tiental variabelen van interne democratie. Het besluit van ons onderzoek is dat het Vlaams Blok intern weldegelijk minder democratisch functioneert dan de andere partijen.

Jörgen Noens
6 september 2002, 13:12
S.,

Ik ken al die studies. Maar ik ken ook diegene die de studies uitvoerd of de opdracht geeft ze uit te voeren! Als je wil maak ik vandaag er een studie rond en ik zal meer dan waarschijnlijk het omgekeerde uitkomen! Begrijp je?

Daarbij ik zeg niet dat alles even democratisch verloopt en misschien moet dat zelf allemaal niet in een organisatie, in de maatschappij daar en tegen wel, want dat is publiekelijk en niet intern zoals een partij of welke vereniging ook! Ik wil gewoon niet horen dat VB intern ondemocratisch is, want dat is het niet. De structuren worden op dezelfde wijze als bijvoorbeeld de VLD samengesteld! Daartoe wil ik komen! Waarom zou het VB anders congressen organiseren en al de leden uitnodigen?

J.N.

S.
6 september 2002, 13:26
S.,

Ik wil gewoon niet horen dat VB intern ondemocratisch is, want dat is het niet.

U wil de waarheid blijkbaar niet zien. Dat U er paranoïde theorieën op nahoudt om Uw visie te staven, dat kan ik nog aanvaarden. Maar als in deze ook de betrokkene toegeeft dat iets zus is én niet zo, dan zie ik niet in hoe U daar in godsnaam aan kunt twijfelen. Op een forum is er een minimum aan goeie wil nodig. Deze discussie begint zo stillan belachelijk te worden... Anyway, ik denk dat ik niet meer verder doe hier. 't Is mij te surrealistisch geworden.

Jörgen Noens
6 september 2002, 13:54
Beste S.,

U zal me nooit kunnen overtuigen ... en daar heb ik mijn reden voor. Ik weet zeker dat ik het VB beter als u ken. Gaat u mijn naam maar na en u zal weten wat ik hiermee bedoel! Wie zit in die interne werking? Ik of jij?

Ik zeg toch zelf, dat niet alles helemaal democratisch verloopt. Ik stel toch zelf in vraag of alles in een vereniging of partij wel op een democratische manier dient te verlopen! Mijn inziens niet! In de maatschappij wel, maar een eigen organisatie bepaald intern hoe deze organisatie verloopt! Ik zeg gewoon dat men niet moet zeggen dat het VB helemaal ondemocratisch is, want dat is het niet! Als u de partijwerking van VB ondemocratisch vindt, dan moet u eerlijk zijn en durven toegeven dat ook deze van de VLD, CD&V, NVA, SP.a, ... ondemocratisch is. Want bij mijn weten zijn bij deze ook de partijvoorzitter gekozen door de congresgangers (en elk lid kan en mag een congresganger zijn!).

J.N.

groentje
12 september 2002, 23:51
ik mag Vanhecke niet, maar dat is eerder persoonlijk. Ook Karel De Gucht kan ik minder appreciëren, omwille van zijn persoonlijke uitlatingen, die soms zo onverzoenbaar zijn met de geest van het regeringsakkoord, dat hij zich in mijn ogen wat onmogelijk maakt. voor de rest is hij inderdaad een briljant tacticus, maar ik vraag me af of dat volstaat.
Mijn keuze ging naar de Jos, omdat hij er toch maar in slaagt om een partij als Agalev, met een sterk oppositionele traditie, samen te houden. Ze hadden het toch maar even zeer zwaar met de Minimi-crisis. En toch bleef de partij haar partijdemocratie trouw. sterk!

S.A.V.E.R.
13 september 2002, 00:21
De gucht,

Hij is naar mijn inziens de meest verstandige man van de hele lijst. Volgens mij is verstand de eerste vereiste voor een bekwame partijvoorzitter.

Supe®Staaf
13 september 2002, 07:32
En toch bleef de partij haar partijdemocratie trouw. sterk!
Ik had liever gezien dat ze haar pacifistische ideologie trouw bleef in plaats van haar rigide partijdictatuur.

fernand
14 september 2002, 22:40
Ik lees reeds een heel tijdje het debat over democratisch verkozen. Eerst denk ik dat een partij een idiologie heeft, en de leden gedragen zich naar deze idiologie. Het partijstandpunt wordt op een congres bepaalt, en dan moet het zo uitgevoerd worden. ANDERS IS DEZE PARTIJ ONGELOOFWAARDIG!
Een voorzitter voor het leven is een ERETITEL, welke in zeer veel verenigingen (sport, biljart, enz) wordt gegeven aan een oud VERDIENSTERLIJKE voorzitter. De verdienstelijkheid wordt bepaald door de leden. Men zit hier altijd maar te fitten op Dillen. Maar een koning voor het leven....? En de Dillen heeft alleen maar een titel, de KONING heeft.... macht en wordt met zijn madam ook nog voor het leven betaald van IEDERS centen.
Wat Van Hecke betreft, hij is democratisch verkozen!!! Basta, en ga de volgende maal zelf eens kijken en luisteren!

Vincent
15 september 2002, 12:39
Jos Geysels is de absoluutske klungel uit de lijst. Het feit dat Agalev alle crisissen die ze kent sinds ze in de regering zit overleeft is te danken aan haar eigen hypocrisie. Ze verloochend haar ideologie (nepal, doel, verhouding belgie-vs,...). De man draait trouwens voortdurend rond de pot. Bij de wapenlevering aan nepal bv. Vanhecke en in mindere mate De Gucht zijn de meest waardigen. Beiden staan 100% achter hun ideologie en die van hun partij en verdedigen die in klare taal. Wat een verschil met Geysels. Over Kris Merckx van de communistische partij zal ik me zelf niet uitlaten want mensen die vergeleken willen worden met Marx en het Russisch-leninistische systeem verheerlijken zijn ronduit verwerpelijk.

Vincent
15 september 2002, 12:40
Jos Geysels is de absoluutske klungel uit de lijst. Het feit dat Agalev alle crisissen die ze kent sinds ze in de regering zit overleeft is te danken aan haar eigen hypocrisie. Ze verloochend haar ideologie (nepal, doel, verhouding belgie-vs,...). De man draait trouwens voortdurend rond de pot. Bij de wapenlevering aan nepal bv. Vanhecke en in mindere mate De Gucht zijn de meest waardigen. Beiden staan 100% achter hun ideologie en die van hun partij en verdedigen die in klare taal. Wat een verschil met Geysels. Over Kris Merckx van de communistische partij zal ik me zelf niet uitlaten want mensen die vergeleken willen worden met Marx en het Russisch-leninistische systeem verheerlijken zijn ronduit verwerpelijk.

Vincent
15 september 2002, 12:40
Jos Geysels is de absoluutske klungel uit de lijst. Het feit dat Agalev alle crisissen die ze kent sinds ze in de regering zit overleeft is te danken aan haar eigen hypocrisie. Ze verloochend haar ideologie (nepal, doel, verhouding belgie-vs,...). De man draait trouwens voortdurend rond de pot. Bij de wapenlevering aan nepal bv. Vanhecke en in mindere mate De Gucht zijn de meest waardigen. Beiden staan 100% achter hun ideologie en die van hun partij en verdedigen die in klare taal. Wat een verschil met Geysels. Over Kris Merckx van de communistische partij zal ik me zelf niet uitlaten want mensen die vergeleken willen worden met Marx en het Russisch-leninistische systeem verheerlijken zijn ronduit verwerpelijk.

groentje
15 september 2002, 14:21
dank je. Veel leden denken er mss. ook zo over, maar hebben zich uiteindelijk er toch bij neergelegd, dat uit de regering, ze er nog minder aan kunnen doen. Ik hoop wel dat Tavernier zich niet zo in de luren laat leggen.

Duym
22 september 2002, 06:43
Deze poll geeft terzelfder tijd de verhoudingen weer van de politieke voorkeur onder de gebruikers van dit forum. Maar waar zitten de aanhangers van de huidige grootste “Vlaamse” partij? Jawel, de partij wiens beleid doorspekt is met Verraad Leugens en Demagogie.
Ach, ja natuurlijk, die weten toch al dat ze gaan winnen. Sterker nog, met een CD&V die volgens de VLD-voorzitter spoedig zal uitéénvallen, ligt de volgende coalitievorming al lang vast. Waarom zich dan nog druk maken?

Uiteraard gaat mijn voorkeur naar Frank Vanhecke. Bekwaamheid valt echter moeilijk af te wegen, maar één ding is zeker, Frank Vanhecke’s persoon is de meest: beledigde, verguisde, belasterde, gediscrimineerde, beschimpte…, onder alle partijvoorzitters. En dit door hen die mij willen doen geloven dat hoedanigheden als verdraagzaamheid en menswaardigheid hoog in hun vaandel geschreven staan.
Niettegenstaande dat alles, laat Vanhecke zich niet verleiden om af te dalen tot het niveau van sommige partijleiders die een insectennaam aan mensen toebedelen (mestkever, luizen…).
Ik bewonder Vanhecke’s moed om dat dagelijks gevecht te willen aangaan, waarbij hij telkenmale talloze slagen onder de gordel moet incasseren.
Hierbij wens ik hem en zijn gezin dan ook veel sterkte.

Kevin Devos
22 september 2002, 12:18
Stefaan De Clerck is in de poll verkeerd geschreven.

Supe®Staaf
22 september 2002, 12:26
Stefaan De Clerck is in de poll verkeerd geschreven.
Dat is geen ramp.
Wij vinden hem zowizo een verkeerde, of zijn naam nu correct gespeld is of niet. :mrgreen:
Pieter De Crem vindt ook dat Stefaan D. C. verkeerd bezig is :!:
Leuke vernieuwing binnen de CD&V: ze gaan mekaar publiekelijk het mes in de rug draaien, wanneer hun plaats op het lijstje, of de kans op een mandaat wankelen. :twisted:
Wilfried Martens (is 't correct gespeld?) werd tenminste discreet en stilletjes afgeslacht. :lol: :lol: :lol:

Knuppel
23 september 2002, 18:33
Waarom staan er twee spiritisten als partijvoorzitter aangemerkt in deze poll? Het lijkt wel alsof men hier hun aantal voorzitters omgekeerd evenredig maakt aan het ledenaantal van de partij. Is malse Lambert trouwens niet de voorzitter en even malse Els parlementslid? Nog zo iets dat omgekeerd evenredig is met...

Wie de beste partijvoorzitter is?
Ach, elke partij lijkt mij een wreed "passende" voorzitter te hebben.

Renilde
12 oktober 2003, 16:19
Komt uit de "oude" doos.

Juju_La_Terreure
12 oktober 2003, 16:27
Ik vind Roland Duchatelet de enige die ook buiten het zielige politieke bedrijf iets verwezenlijkt heeft, nl. een echt bedrijf uit de grond stampen en runnen.

XXX (omdat ik stemde en ook drie kusjes voor Roland :wink: )

Is dat niet degene die z'n partij met een ijzeren hand bestuurt ?

Patriot!
12 oktober 2003, 16:29
Hans van de Cauter, BUB.

Juju_La_Terreure
12 oktober 2003, 16:30
Ondanks dat ik een Socialist ben moet ik toch twijfelen
tss Frank Van Hecke en Karel De Gught.
Afgaande op deze oude lijst.

Dan heb ik het niet over partijstandpunten, want die druisen totaal tegen mij in bij het VB, maar over leidinggeving aan de partij zelf.

Rudy Van Nespen
12 oktober 2003, 16:42
En Wardje Beysen ontbreekt, dus geen stem.

Renilde
12 oktober 2003, 17:22
Die wordt burgermeester van Antwerpen.

Verhofstadthater
12 oktober 2003, 17:25
Die wordt burgermeester van Antwerpen.

Waarom denk je dat Renilde?

Rudy Van Nespen
12 oktober 2003, 17:31
Die wordt burgermeester van Antwerpen.
Laat ons hopen. Het zou in ieder geval een zeer goede zaak voor Antwerpen zijn!

De Ryck Peter
12 oktober 2003, 17:49
Die wordt burgermeester van Antwerpen.

Ward Beysen is reeds(Schaduw)burgemeester van Antwerpen,ondanks het feit dat zijn (Schaduw)kabinet geen waarde heeft binnen de politiek. :lol:


Waarom burgemeester van Antwerpen worden,terwijl hij inmiddels een duidelijk akkoord heeft met Frank Van Hecke(tweede plaats binnen het Europees parlement,en een postje voor Paulus de boskabouter(Antoin Denert) binen de Vlaamse raad) :?:

Paulus de Boskabouter
12 oktober 2003, 17:53
Mijnheer de Rijck (zeker niet van geest),

het wordt tijd dat u eens uzelf evalueert en uw conclusies daaruit trekt.
Zoniet zal ik het voor u eens doen, akkoord?

Paulus

Bruno*
12 oktober 2003, 18:02
Geert Lambert (Spirit)
0% [ 0 ]
Els Van Weert (Spirit)


twee?

De Ryck Peter
12 oktober 2003, 18:11
Mijnheer de Rijck (zeker niet van geest),

het wordt tijd dat u eens uzelf evalueert en uw conclusies daaruit trekt.
Zoniet zal ik het voor u eens doen, akkoord?

Paulus

U heeft het democratisch recht om uw conclusies te trekken,wanneer mijn bijdragen u niet aanstaan op dit forum tuinkabouter. :twisted:

Paulus de Boskabouter
12 oktober 2003, 18:17
Mijnheer de Rijck (zeker niet van geest),

het wordt tijd dat u eens uzelf evalueert en uw conclusies daaruit trekt.
Zoniet zal ik het voor u eens doen, akkoord?

Paulus

U heeft het democratisch recht om uw conclusies te trekken,wanneer mijn bijdragen u niet aanstaan op dit forum tuinkabouter. :twisted:

Nu ja, da's niet zo moeilijk.
http://dep.state.ct.us/wst/recycle/images/trashcan.gif
:twisted:

Verhofstadthater
12 oktober 2003, 18:39
Die wordt burgermeester van Antwerpen.

Ward Beysen is reeds(Schaduw)burgemeester van Antwerpen,ondanks het feit dat zijn (Schaduw)kabinet geen waarde heeft binnen de politiek. :lol:


Waarom burgemeester van Antwerpen worden,terwijl hij inmiddels een duidelijk akkoord heeft met Frank Van Hecke(tweede plaats binnen het Europees parlement,en een postje voor Paulus de boskabouter(Antoin Denert) binen de Vlaamse raad) :?:

Maar jij was toch diegene die op iedereen neerkeek met je postje als schaduwgemeenteraadsvoorzitter? Ach ja, tis juist. Het is reeds de tweede partij waar je buitengevlogen bent, windhaan! :twisted:

Rudy Van Nespen
12 oktober 2003, 18:39
Na dit (nutteloos as ever) tussenkomstje van Peter De Ryck,
wil ik Renilde toch effe vragen, waarom ze denkt dat Ward burgemeester van Antwerpen wordt?
Ik hoop het in alle geval ook!

De Ryck Peter
12 oktober 2003, 19:01
Na dit (nutteloos as ever) tussenkomstje van Peter De Ryck,
wil ik Renilde toch effe vragen, waarom ze denkt dat Ward burgemeester van Antwerpen wordt?
Ik hoop het in alle geval ook!

Omdat dit deel uitmaakt van de gemaakte akkoorden. :wink:

De Ryck Peter
12 oktober 2003, 19:07
Die wordt burgermeester van Antwerpen.

Ward Beysen is reeds(Schaduw)burgemeester van Antwerpen,ondanks het feit dat zijn (Schaduw)kabinet geen waarde heeft binnen de politiek. :lol:


Waarom burgemeester van Antwerpen worden,terwijl hij inmiddels een duidelijk akkoord heeft met Frank Van Hecke(tweede plaats binnen het Europees parlement,en een postje voor Paulus de boskabouter(Antoin Denert) binen de Vlaamse raad) :?:

Maar jij was toch diegene die op iedereen neerkeek met je postje als schaduwgemeenteraadsvoorzitter? Ach ja, tis juist. Het is reeds de tweede partij waar je buitengevlogen bent, windhaan! :twisted:


1)Ik was schaduwgemeenteraadslid en geen Voorzitter.

2)Ik heb zowel binnen het Vlaams Blok,als binnen het Liberaal Appel,officieel en persoonlijk zelf mijn lidmaatschap opgezegt,en ik ben nooit bij één van deze partijen buiten gevlogen.

Geachte Verhofstadthater,dit zijn lasterlijke aantijgingen die u niet kan staven,daarom geef ik u de wijze raad om uw opmerkingen in uw rectum te steken,aangezien u blijkbaar denkt dat uw wijsheid zich daar bevind.

Dat voor iemand die zich verschuilt achter een nicknaam. :twisted:

U bent duidelijk een groot licht binnen de politiek. :lol:

Distel
12 oktober 2003, 19:08
Ik nomineer Peter alvast wel voor de titel van beste partijachternazitter. 8)

Verhofstadthater
12 oktober 2003, 19:59
Die wordt burgermeester van Antwerpen.

Ward Beysen is reeds(Schaduw)burgemeester van Antwerpen,ondanks het feit dat zijn (Schaduw)kabinet geen waarde heeft binnen de politiek. :lol:


Waarom burgemeester van Antwerpen worden,terwijl hij inmiddels een duidelijk akkoord heeft met Frank Van Hecke(tweede plaats binnen het Europees parlement,en een postje voor Paulus de boskabouter(Antoin Denert) binen de Vlaamse raad) :?:

Maar jij was toch diegene die op iedereen neerkeek met je postje als schaduwgemeenteraadsvoorzitter? Ach ja, tis juist. Het is reeds de tweede partij waar je buitengevlogen bent, windhaan! :twisted:


1)Ik was schaduwgemeenteraadslid en geen Voorzitter.

2)Ik heb zowel binnen het Vlaams Blok,als binnen het Liberaal Appel,officieel en persoonlijk zelf mijn lidmaatschap opgezegt,en ik ben nooit bij één van deze partijen buiten gevlogen.

Geachte Verhofstadthater,dit zijn lasterlijke aantijgingen die u niet kan staven,daarom geef ik u de wijze raad om uw opmerkingen in uw rectum te steken,aangezien u blijkbaar denkt dat uw wijsheid zich daar bevind.

Dat voor iemand die zich verschuilt achter een nicknaam. :twisted:

U bent duidelijk een groot licht binnen de politiek. :lol:

Ik beoefen geen politiek, maar in jouw plaats zou ik schaamte hebben. Reeds de derde partij waar je je broek verslijt. Benieuwd hoe lang het zal duren voor je ook hier door Hans De Cauter wordt buitengetrapt.

Rudy Van Nespen
12 oktober 2003, 20:23
Ik beoefen geen politiek, maar in jouw plaats zou ik schaamte hebben. Reeds de derde partij waar je je broek verslijt. Benieuwd hoe lang het zal duren voor je ook hier door Hans De Cauter wordt buitengetrapt.

Ter info: hij ligt er al uit...

pibo®
12 oktober 2003, 20:58
Ik heb op Frank Vanhecke gestemd , voorzitter van de partij waar ik lid van ben , en die partij en hun voorzitter zal ik altijd steunen , door dik en dun , in goede en slechte dagen :wink:

De Ryck Peter
12 oktober 2003, 21:04
Die wordt burgermeester van Antwerpen.

Ward Beysen is reeds(Schaduw)burgemeester van Antwerpen,ondanks het feit dat zijn (Schaduw)kabinet geen waarde heeft binnen de politiek. :lol:


Waarom burgemeester van Antwerpen worden,terwijl hij inmiddels een duidelijk akkoord heeft met Frank Van Hecke(tweede plaats binnen het Europees parlement,en een postje voor Paulus de boskabouter(Antoin Denert) binen de Vlaamse raad) :?:

Maar jij was toch diegene die op iedereen neerkeek met je postje als schaduwgemeenteraadsvoorzitter? Ach ja, tis juist. Het is reeds de tweede partij waar je buitengevlogen bent, windhaan! :twisted:


1)Ik was schaduwgemeenteraadslid en geen Voorzitter.

2)Ik heb zowel binnen het Vlaams Blok,als binnen het Liberaal Appel,officieel en persoonlijk zelf mijn lidmaatschap opgezegt,en ik ben nooit bij één van deze partijen buiten gevlogen.

Geachte Verhofstadthater,dit zijn lasterlijke aantijgingen die u niet kan staven,daarom geef ik u de wijze raad om uw opmerkingen in uw rectum te steken,aangezien u blijkbaar denkt dat uw wijsheid zich daar bevind.

Dat voor iemand die zich verschuilt achter een nicknaam. :twisted:

U bent duidelijk een groot licht binnen de politiek. :lol:

Ik beoefen geen politiek, maar in jouw plaats zou ik schaamte hebben. Reeds de derde partij waar je je broek verslijt. Benieuwd hoe lang het zal duren voor je ook hier door Hans De Cauter wordt buitengetrapt.


Bent u echt zo dom,of houd u zich zo dom :?:

Ik ben nooit lid geweest van de B.U.B.

Wanneer men geen lid is,hoe kan men dan iemand buiten trappen idioot :?:

Ps.Hans De Cauter trapt zichzelf wel buiten. :wink:

De Ryck Peter
12 oktober 2003, 21:06
Ik heb op Frank Vanhecke gestemd , voorzitter van de partij waar ik lid van , en die partij en hun voorzitter zal ik altijd steunen , door dik en dun , in goede en slechte dagen :wink:


Door asiel aan te vragen in Nederland,en door samen met Filip Dewinter uw verdriet te verdrinken in de leeuw van Vlaanderen,wegens het feit dat Antwerpen niet zit te wachten op een Dewinter als burgemeester. :?: :lol:

Rudy Van Nespen
12 oktober 2003, 21:06
Hij is terug... :roll:

pibo®
12 oktober 2003, 21:37
Hij is terug... :roll:



wie dat ????? onze peter toch niet hé ..................

Rudy Van Nespen
12 oktober 2003, 21:44
Hij is terug... :roll:



wie dat ????? onze peter toch niet hé ..................

Toch wel: Ons Peeke en zijn 65 aliassen. 8)

Verhofstadthater
12 oktober 2003, 22:18
Zeg Rudy dat meen je niet? Heeft de forumzot zijn record verbroken? Nog geen week zijn sympathie betuigd voor één partij, de BUB, en intussen alweer vertrokken.

Als ik dat zo lees, werken de psychiatrische instellingen niet naar behoren. Alle Peter Pot, wat wordt het volgende alternatief? MARIA???

Rudy Van Nespen
12 oktober 2003, 22:24
Zeg Rudy dat meen je niet? Heeft de forumzot zijn record verbroken? Nog geen week zijn sympathie betuigd voor één partij, de BUB, en intussen alweer vertrokken.

Als ik dat zo lees, werken de psychiatrische instellingen niet naar behoren. Alle Peter Pot, wat wordt het volgende alternatief? MARIA???

Jawel, ons Peeke heeft weer zijn politieke reiskoffers gepakt en is nu naarstig op zoek naar een nieuwe partij. Hij zoekt nu naar een partij waar hij direct aangenomen gaat worden als Führer...

Verhofstadthater
12 oktober 2003, 22:43
Zeg Rudy dat meen je niet? Heeft de forumzot zijn record verbroken? Nog geen week zijn sympathie betuigd voor één partij, de BUB, en intussen alweer vertrokken.

Als ik dat zo lees, werken de psychiatrische instellingen niet naar behoren. Alle Peter Pot, wat wordt het volgende alternatief? MARIA???

Jawel, ons Peeke heeft weer zijn politieke reiskoffers gepakt en is nu naarstig op zoek naar een nieuwe partij. Hij zoekt nu naar een partij waar hij direct aangenomen gaat worden als Führer...

Aha, binnenkort zijn we dus getuige van een nieuwe partij (zeg maar beweging), luidend naar de naam FORUMZOT. :D

Paulus de Boskabouter
12 oktober 2003, 22:44
Zeg Rudy dat meen je niet? Heeft de forumzot zijn record verbroken? Nog geen week zijn sympathie betuigd voor één partij, de BUB, en intussen alweer vertrokken.

Als ik dat zo lees, werken de psychiatrische instellingen niet naar behoren. Alle Peter Pot, wat wordt het volgende alternatief? MARIA???

N-VA :twisted:

Rudy Van Nespen
13 oktober 2003, 09:38
Zeg Rudy dat meen je niet? Heeft de forumzot zijn record verbroken? Nog geen week zijn sympathie betuigd voor één partij, de BUB, en intussen alweer vertrokken.

Als ik dat zo lees, werken de psychiatrische instellingen niet naar behoren. Alle Peter Pot, wat wordt het volgende alternatief? MARIA???

Jawel, ons Peeke heeft weer zijn politieke reiskoffers gepakt en is nu naarstig op zoek naar een nieuwe partij. Hij zoekt nu naar een partij waar hij direct aangenomen gaat worden als Führer...

Aha, binnenkort zijn we dus getuige van een nieuwe partij (zeg maar beweging), luidend naar de naam FORUMZOT. :D

Daar is hij al mee bezig: De Vlaams-Nationale Rechtse Partij (VNRP).
Dit is zijn eenmanspartij, die van hem Führer moet maken...
Het leuke eraan is, dat die partij even harde principes heeft als Peterke zelf: "Ik wil baas zijn".
Het zou helemaal lollig zijn, moest er iemand zo dom zijn, om er lid van te worden... :D

Verhofstadthater
13 oktober 2003, 10:14
Zeg Rudy dat meen je niet? Heeft de forumzot zijn record verbroken? Nog geen week zijn sympathie betuigd voor één partij, de BUB, en intussen alweer vertrokken.

Als ik dat zo lees, werken de psychiatrische instellingen niet naar behoren. Alle Peter Pot, wat wordt het volgende alternatief? MARIA???

Jawel, ons Peeke heeft weer zijn politieke reiskoffers gepakt en is nu naarstig op zoek naar een nieuwe partij. Hij zoekt nu naar een partij waar hij direct aangenomen gaat worden als Führer...

Aha, binnenkort zijn we dus getuige van een nieuwe partij (zeg maar beweging), luidend naar de naam FORUMZOT. :D

Daar is hij al mee bezig: De Vlaams-Nationale Rechtse Partij (VNRP).
Dit is zijn eenmanspartij, die van hem Führer moet maken...
Het leuke eraan is, dat die partij even harde principes heeft als Peterke zelf: "Ik wil baas zijn".
Het zou helemaal lollig zijn, moest er iemand zo dom zijn, om er lid van te worden... :D

Oh maar dat vehikel had hij al opgericht toen hij zijn eigen internetcafé ( :roll: ) had, nadat hij uit het VB werd gestampt omwille van racisme. Trouwens, niet slecht om als Belgicist een Vlaams-Nationale Partij te hebben. :lol:

Rudy Van Nespen
13 oktober 2003, 10:19
Oh maar dat vehikel had hij al opgericht toen hij zijn eigen internetcafé ( :roll: ) had, nadat hij uit het VB werd gestampt omwille van racisme. Trouwens, niet slecht om als Belgicist een Vlaams-Nationale Partij te hebben. :lol:

Tja,

Principieel handelen is nu ook niet direct Peterkes sterke kant, hé :wink:

Kempen
13 oktober 2003, 10:26
Frank Vanhecke is zonder twijfel de beste partijvoorzitter. Hij is een man die een partij vertegenwoordigt en samenhoudt. Hij geeft steeds duidelijke signalen naar de bevolking toe wat het VB over dossiers denkt. Hierin schiet De Gucht veel te kort. Misschien omdat z'n partij in de regering zit, maar hij speelt al te vaak verstoppertje als het netelige dossiers zijn zoals nu met de wapenlevering naar Nepal. Waar is hij in godsnaam? De meest onbekwame is de idioot Jos Geysels, die z'n partij superbelangrijk acht maar waarmee door Verhofstadt en Michel gewoon gelachen wordt. Hij zal dan ook op z'n duivelse deksel krijgen 15 juni.


Wat een voorspelling zeg van die Vincent ivm AGalev. Amai, madame Blanche heeft een concurrent. :wink:

Steenuil
13 oktober 2003, 13:42
Kan iemand de titel van deze topic veranderen in "Liberaal appelers vallen elkaar aan"?

Dank u

De Ryck Peter
13 oktober 2003, 14:14
Kan iemand de titel van deze topic veranderen in "Liberaal appelers vallen elkaar aan"?

Dank u

Interne conflicten zijn er steeds geweest binnen het Liberaal Appel,vooral conflicten tussen voorstanders en tegenstanders van het Vlaams Blok.

De meerderheid van de achterban(L.A.) voelt zich bedrogen(zie gemaakte akkoorden met het Vlaams Blok om samen een kartel te vormen).

Vicky
13 oktober 2003, 14:17
Die wordt burgermeester van Antwerpen.

Ward Beysen is reeds(Schaduw)burgemeester van Antwerpen,ondanks het feit dat zijn (Schaduw)kabinet geen waarde heeft binnen de politiek. :lol:


Waarom burgemeester van Antwerpen worden,terwijl hij inmiddels een duidelijk akkoord heeft met Frank Van Hecke(tweede plaats binnen het Europees parlement,en een postje voor Paulus de boskabouter(Antoin Denert) binen de Vlaamse raad) :?:

Maar jij was toch diegene die op iedereen neerkeek met je postje als schaduwgemeenteraadsvoorzitter? Ach ja, tis juist. Het is reeds de tweede partij waar je buitengevlogen bent, windhaan! :twisted:


1)Ik was schaduwgemeenteraadslid en geen Voorzitter.

2)Ik heb zowel binnen het Vlaams Blok,als binnen het Liberaal Appel,officieel en persoonlijk zelf mijn lidmaatschap opgezegt,en ik ben nooit bij één van deze partijen buiten gevlogen.

Geachte Verhofstadthater,dit zijn lasterlijke aantijgingen die u niet kan staven,daarom geef ik u de wijze raad om uw opmerkingen in uw rectum te steken,aangezien u blijkbaar denkt dat uw wijsheid zich daar bevind.

Dat voor iemand die zich verschuilt achter een nicknaam. :twisted:

U bent duidelijk een groot licht binnen de politiek. :lol:

Je bent er met je klikken en je klakken buitengevlogen, net als dat je bij het Vlaams Blok, na amper zes maanden lidmaatschap bent buitengevlogen.
Over groot licht gesproken, bij jou is het licht nooit aangegaan. Nog nooit heb ik iemand gekend die zo dom is als jij. En voor iemand die regelmatig op vrijwillige basis gaat helpen bij geestelijk achtergestelden, wil dat toch al iets zeggen, nietwaar?
Doe jezelf een plezier, stop met jezelf belachelijk te maken op dit forum. Iedereen, rechts en links, is het daarover eens...je bent een ergerlijk uilskuiken!!!
Hoeveel politieke partijen ga je nog afschuimen, waar je binnen een paar weken toch weer aan de deur gezet wordt, vooraleer je beseft dat het aan JOU ligt?

De Ryck Peter
13 oktober 2003, 14:48
Die wordt burgermeester van Antwerpen.

Ward Beysen is reeds(Schaduw)burgemeester van Antwerpen,ondanks het feit dat zijn (Schaduw)kabinet geen waarde heeft binnen de politiek. :lol:


Waarom burgemeester van Antwerpen worden,terwijl hij inmiddels een duidelijk akkoord heeft met Frank Van Hecke(tweede plaats binnen het Europees parlement,en een postje voor Paulus de boskabouter(Antoin Denert) binen de Vlaamse raad) :?:

Maar jij was toch diegene die op iedereen neerkeek met je postje als schaduwgemeenteraadsvoorzitter? Ach ja, tis juist. Het is reeds de tweede partij waar je buitengevlogen bent, windhaan! :twisted:


1)Ik was schaduwgemeenteraadslid en geen Voorzitter.

2)Ik heb zowel binnen het Vlaams Blok,als binnen het Liberaal Appel,officieel en persoonlijk zelf mijn lidmaatschap opgezegt,en ik ben nooit bij één van deze partijen buiten gevlogen.

Geachte Verhofstadthater,dit zijn lasterlijke aantijgingen die u niet kan staven,daarom geef ik u de wijze raad om uw opmerkingen in uw rectum te steken,aangezien u blijkbaar denkt dat uw wijsheid zich daar bevind.

Dat voor iemand die zich verschuilt achter een nicknaam. :twisted:

U bent duidelijk een groot licht binnen de politiek. :lol:

Je bent er met je klikken en je klakken buitengevlogen, net als dat je bij het Vlaams Blok, na amper zes maanden lidmaatschap bent buitengevlogen.
Over groot licht gesproken, bij jou is het licht nooit aangegaan. Nog nooit heb ik iemand gekend die zo dom is als jij. En voor iemand die regelmatig op vrijwillige basis gaat helpen bij geestelijk achtergestelden, wil dat toch al iets zeggen, nietwaar?
Doe jezelf een plezier, stop met jezelf belachelijk te maken op dit forum. Iedereen, rechts en links, is het daarover eens...je bent een ergerlijk uilskuiken!!!
Hoeveel politieke partijen ga je nog afschuimen, waar je binnen een paar weken toch weer aan de deur gezet wordt, vooraleer je beseft dat het aan JOU ligt?

Zuiver laster wat u niet kan bewijzen Janice Laureyssens.

Ps.wat bedoelde J.P.Van Rossem met die Joodse loopse teef :?:

De Ryck Peter
13 oktober 2003, 14:53
Die wordt burgermeester van Antwerpen.

Ward Beysen is reeds(Schaduw)burgemeester van Antwerpen,ondanks het feit dat zijn (Schaduw)kabinet geen waarde heeft binnen de politiek. :lol:


Waarom burgemeester van Antwerpen worden,terwijl hij inmiddels een duidelijk akkoord heeft met Frank Van Hecke(tweede plaats binnen het Europees parlement,en een postje voor Paulus de boskabouter(Antoin Denert) binen de Vlaamse raad) :?:

Maar jij was toch diegene die op iedereen neerkeek met je postje als schaduwgemeenteraadsvoorzitter? Ach ja, tis juist. Het is reeds de tweede partij waar je buitengevlogen bent, windhaan! :twisted:


1)Ik was schaduwgemeenteraadslid en geen Voorzitter.

2)Ik heb zowel binnen het Vlaams Blok,als binnen het Liberaal Appel,officieel en persoonlijk zelf mijn lidmaatschap opgezegt,en ik ben nooit bij één van deze partijen buiten gevlogen.

Geachte Verhofstadthater,dit zijn lasterlijke aantijgingen die u niet kan staven,daarom geef ik u de wijze raad om uw opmerkingen in uw rectum te steken,aangezien u blijkbaar denkt dat uw wijsheid zich daar bevind.

Dat voor iemand die zich verschuilt achter een nicknaam. :twisted:

U bent duidelijk een groot licht binnen de politiek. :lol:

Je bent er met je klikken en je klakken buitengevlogen, net als dat je bij het Vlaams Blok, na amper zes maanden lidmaatschap bent buitengevlogen.
Over groot licht gesproken, bij jou is het licht nooit aangegaan. Nog nooit heb ik iemand gekend die zo dom is als jij. En voor iemand die regelmatig op vrijwillige basis gaat helpen bij geestelijk achtergestelden, wil dat toch al iets zeggen, nietwaar?
Doe jezelf een plezier, stop met jezelf belachelijk te maken op dit forum. Iedereen, rechts en links, is het daarover eens...je bent een ergerlijk uilskuiken!!!
Hoeveel politieke partijen ga je nog afschuimen, waar je binnen een paar weken toch weer aan de deur gezet wordt, vooraleer je beseft dat het aan JOU ligt?

Duidelijk dat mijn aanwezigheid op dit forum u niet aanstaat.

Daarom dat ik u wil voorstellen om consequent UW conclusie te trekken.

Ps.was Vicky nu het paard of de ezel op de affiche :?:

abramis brama
13 oktober 2003, 15:08
Ik beoefen geen politiek, maar in jouw plaats zou ik schaamte hebben. Reeds de derde partij waar je je broek verslijt. Benieuwd hoe lang het zal duren voor je ook hier door Hans De Cauter wordt buitengetrapt.

Ter info: hij ligt er al uit...

ROFLOL !!!!! :lol: :lol: :lol:

Alwéééééér buitengesjot ???? 8O

Misschien eens bij agalev proberen, of bij Resist, Petertje ? Onder het motto "vierde keer, goede keer" ??? 8)

Of een éénmans-éénstems-partijtje ? Als je er zorgvuldig over waakt dat je jezelf niet in een onbewaakt moment buitentrapt, kan je daar wél blijven zolang je wil ! :twisted:

hihi, al lang niet meer zo goed gelachen... :D

Truder
13 oktober 2003, 17:03
Dat is inderdaad wel grappig, die BUB'ers zijn dan toch niet zo stom.


Effe tussen haakjes het Vlaams Blok heeft dus veruit de beste voorzitter volgens deze poll. 8) De waarheid mag bekend zijn hé. :wink:

Rudy Van Nespen
13 oktober 2003, 17:18
Ik beoefen geen politiek, maar in jouw plaats zou ik schaamte hebben. Reeds de derde partij waar je je broek verslijt. Benieuwd hoe lang het zal duren voor je ook hier door Hans De Cauter wordt buitengetrapt.

Ter info: hij ligt er al uit...

ROFLOL !!!!! :lol: :lol: :lol:

Alwéééééér buitengesjot ???? 8O

Misschien eens bij agalev proberen, of bij Resist, Petertje ? Onder het motto "vierde keer, goede keer" ??? 8)

Of een éénmans-éénstems-partijtje ? Als je er zorgvuldig over waakt dat je jezelf niet in een onbewaakt moment buitentrapt, kan je daar wél blijven zolang je wil ! :twisted:

hihi, al lang niet meer zo goed gelachen... :D

Vooral dit ga ik mbt. tot onze vriend PDR in acht nemen:

Never argue with an idiot. He'll take you down to his level and beat you with experience.

thePiano
13 oktober 2003, 17:24
Steve Stevaert is duidelijk de beste, maar die staat niet in de lijst.

Distel
13 oktober 2003, 17:28
Steve Stevaert is duidelijk de beste, maar die staat niet in de lijst.

Deelname is nochthans gratis.

Rudy Van Nespen
13 oktober 2003, 17:33
Steve Stevaert is duidelijk de beste, maar die staat niet in de lijst.
Steve Wie? Diene kok?
Die is de populairste (vanwege het knuffelgehalte), maar verre van de beste...

thePiano
13 oktober 2003, 17:35
Steve Stevaert is duidelijk de beste, maar die staat niet in de lijst.
Steve Wie? Diene kok?
Die is de populairste (vanwege het knuffelgehalte), maar verre van de beste...

De beste is diegene die het beste scoort als het verkiezingen zijn, en geef toe, de comeback van de SP.a op 18 mei was onverwacht en onvoorspelbaar. Dat was het resultaat van de tandem Janssen/Stevaert qua voorzitterschap.

abramis brama
13 oktober 2003, 17:43
Steve Stevaert is duidelijk de beste, maar die staat niet in de lijst.
Steve Wie? Diene kok?
Die is de populairste (vanwege het knuffelgehalte), maar verre van de beste...

De beste is diegene die het beste scoort als het verkiezingen zijn, en geef toe, de comeback van de SP.a op 18 mei was onverwacht en onvoorspelbaar. Dat was het resultaat van de tandem Janssen/Stevaert qua voorzitterschap.

Correctie !

Dat was het resultaat van :

- kartel met Spirit
- het feit dat ze al uit een diep dal kwamen. Nóg meer achteruitgaan was quasi onmogelijk
- en vooral : de leegloop van agalev, die quasi volledig naar SPAst ging, wegens nagenoeg geen ander links alternatief.

Een monopolie op links, met een erg lage score bij de vorige verkiezingen én dan nog eens een kartel met een kleine partij van enkele procenten... Het zou een klein wonder geweest zijn waren ze n�*et vooruitgegaan, nietwaar ?

abramis brama
13 oktober 2003, 17:43
Steve Stevaert is duidelijk de beste, maar die staat niet in de lijst.

Daar is nú aan verholpen... 8)

thePiano
13 oktober 2003, 17:47
Steve Stevaert is duidelijk de beste, maar die staat niet in de lijst.
Steve Wie? Diene kok?
Die is de populairste (vanwege het knuffelgehalte), maar verre van de beste...

De beste is diegene die het beste scoort als het verkiezingen zijn, en geef toe, de comeback van de SP.a op 18 mei was onverwacht en onvoorspelbaar. Dat was het resultaat van de tandem Janssen/Stevaert qua voorzitterschap.

Correctie !

Dat was het resultaat van :

- kartel met Spirit
- het feit dat ze al uit een diep dal kwamen. Nóg meer achteruitgaan was quasi onmogelijk
- en vooral : de leegloop van agalev, die quasi volledig naar SPAst ging, wegens nagenoeg geen ander links alternatief.

Een monopolie op links, met een erg lage score bij de vorige verkiezingen én dan nog eens een kartel met een kleine partij van enkele procenten... Het zou een klein wonder geweest zijn waren ze n�*et vooruitgegaan, nietwaar ?

Flauwe kul. De SP.a is van 14,6% in 99 naar 25,4% op 18 mei jl gejumped.
Dat kartel met Spirit kan nooit die vooruitgang van bijna 11% verklaren.

Antoon
13 oktober 2003, 17:53
Flauwe kul. De SP.a is van 14,6% in 99 naar 25,4% op 18 mei jl gejumped.
Dat kartel met Spirit kan nooit die vooruitgang van bijna 11% verklaren.

Inderdaad, ze heeft haar ongekend zware verliezen van het verleden terug wat goed gemaakt.

Nu zien of het zich bevestigt, of eerder een luchtballon was.

abramis brama
13 oktober 2003, 17:53
Leren lezen !

Had agalev wat minder geklungeld (of beter nog : niet in de regering gestapt !) , dan waren die geen 6 �* 7 % naar beneden getuimeld. In dit geval was het spreekwoord "de ene zijn dood is de ander zijn brood" wel degelijk heel duidelijk van toepassing. En ja, het Spirit-niemendalletje heeft inderdaad ook een beperkte invloed gehad, al ging dat dan vermoedelijk maar over een 4-tal procentjes...

Communicerende vaten op links, zeg maar...

thePiano
13 oktober 2003, 17:57
Flauwe kul. De SP.a is van 14,6% in 99 naar 25,4% op 18 mei jl gejumped.
Dat kartel met Spirit kan nooit die vooruitgang van bijna 11% verklaren.

Inderdaad, ze heeft haar ongekend zware verliezen van het verleden terug wat goed gemaakt.

Nu zien of het zich bevestigt, of eerder een luchtballon was.

Toen PJ vier jaar geleden SP.a voorzitter werd, sprak hij dat 18% al als geslaagd zou worden beschouwd. Het is een pak meer geworden.

abramis brama
13 oktober 2003, 18:12
Flauwe kul. De SP.a is van 14,6% in 99 naar 25,4% op 18 mei jl gejumped.
Dat kartel met Spirit kan nooit die vooruitgang van bijna 11% verklaren.

Inderdaad, ze heeft haar ongekend zware verliezen van het verleden terug wat goed gemaakt.

Nu zien of het zich bevestigt, of eerder een luchtballon was.

Toen PJ vier jaar geleden SP.a voorzitter werd, sprak hij dat 18% al als geslaagd zou worden beschouwd. Het is een pak meer geworden.

Omwille van bovenstaande redenen. Die 18 % was gewoon gebaseerd op het rekenkundig sommetje SPA + Spirit = SPAst = 14, 6 % + 3 �* 4 % = ca. 18 %.

Nogmaals : je ziet de leegloop van agalev over het hoofd.

thePiano
13 oktober 2003, 18:16
Flauwe kul. De SP.a is van 14,6% in 99 naar 25,4% op 18 mei jl gejumped.
Dat kartel met Spirit kan nooit die vooruitgang van bijna 11% verklaren.

Inderdaad, ze heeft haar ongekend zware verliezen van het verleden terug wat goed gemaakt.

Nu zien of het zich bevestigt, of eerder een luchtballon was.

Toen PJ vier jaar geleden SP.a voorzitter werd, sprak hij dat 18% al als geslaagd zou worden beschouwd. Het is een pak meer geworden.

Omwille van bovenstaande redenen. Die 18 % was gewoon gebaseerd op het rekenkundig sommetje SPA + Spirit = SPAst = 14, 6 % + 3 �* 4 % = ca. 18 %.

Nogmaals : je ziet de leegloop van agalev over het hoofd.

Ha ja? En hoe heeft de SP.a dan bovenop die 18% nog eens 7,5% toegevoegd? :P

abramis brama
13 oktober 2003, 18:22
Flauwe kul. De SP.a is van 14,6% in 99 naar 25,4% op 18 mei jl gejumped.
Dat kartel met Spirit kan nooit die vooruitgang van bijna 11% verklaren.

Inderdaad, ze heeft haar ongekend zware verliezen van het verleden terug wat goed gemaakt.

Nu zien of het zich bevestigt, of eerder een luchtballon was.

Toen PJ vier jaar geleden SP.a voorzitter werd, sprak hij dat 18% al als geslaagd zou worden beschouwd. Het is een pak meer geworden.

Omwille van bovenstaande redenen. Die 18 % was gewoon gebaseerd op het rekenkundig sommetje SPA + Spirit = SPAst = 14, 6 % + 3 �* 4 % = ca. 18 %.

Nogmaals : je ziet de leegloop van agalev over het hoofd.

Ha ja? En hoe heeft de SP.a dan bovenop die 18% nog eens 7,5% toegevoegd? :P

Kun jij écht niet lezen, of doe je maar alsof ? 8O

Opnieuw, voor de derde keer ! Let vooral op het laatste zinnetje in bovenstaande posting. :roll:

thePiano
13 oktober 2003, 18:25
Flauwe kul. De SP.a is van 14,6% in 99 naar 25,4% op 18 mei jl gejumped.
Dat kartel met Spirit kan nooit die vooruitgang van bijna 11% verklaren.

Inderdaad, ze heeft haar ongekend zware verliezen van het verleden terug wat goed gemaakt.

Nu zien of het zich bevestigt, of eerder een luchtballon was.

Toen PJ vier jaar geleden SP.a voorzitter werd, sprak hij dat 18% al als geslaagd zou worden beschouwd. Het is een pak meer geworden.

Omwille van bovenstaande redenen. Die 18 % was gewoon gebaseerd op het rekenkundig sommetje SPA + Spirit = SPAst = 14, 6 % + 3 �* 4 % = ca. 18 %.

Nogmaals : je ziet de leegloop van agalev over het hoofd.

Ha ja? En hoe heeft de SP.a dan bovenop die 18% nog eens 7,5% toegevoegd? :P

Kun jij écht niet lezen, of doe je maar alsof ? 8O

Opnieuw, voor de derde keer ! Let vooral op het laatste zinnetje in bovenstaande posting. :roll:

Die enorme leegloop van Agalev had niemand voorspeld, en niemand kon ook voorzien dat vooral de SP.a daar van geprofiteerd heeft. Ik zou eerder verwacht hebben dat die naar het Blok, CD&V en de kleine partijtjes zou zijn gegaan, zoals bv Resist.

abramis brama
13 oktober 2003, 18:32
Die enorme leegloop van Agalev had niemand voorspeld, en niemand kon ook voorzien dat vooral de SP.a daar van geprofiteerd heeft. Ik zou eerder verwacht hebben dat die naar het Blok, CD&V en de kleine partijtjes zou zijn gegaan, zoals bv Resist.

Niet zwanzen, he, Hugooke !

Hoe zouden Agalev-stemmers (nagenoeg zo links als de pest) nu overlopen naar het Blok ??? :o
Resist was een flatulente uitbarsting in een plastiekzakske. Ook die afgang was te verwachten.
En kleine partijtjes ? Wélke kleine partijtjes ??? LSP of BUB of zo zeker ???

Waar je wel gelijk in hebt is dat de enorme leegloop van agalev niet voorspeld was. Het was niet verwonderlijk, maar ook ik schrok van de omvang van de exodus uit die partij (tot mijn groot jolijt, daar niet van ;) ).

Maar �*ls je ervan uitging dat Agalev zou leeglopen, dan moest je toch geen groot licht zijn om te weten waar die kiezers naartoe zouden hollen, nietwaar ? Het is dan ook geen toeval dat SPAst een zeteltje warm heeft gehouden voor het verkozenen-loze agalev (cf. De Roeck). Rood en groen was tijdens paarsgroen als twee handen op één buik, en dat is de kiezers blijkbaar niet ontgaan. Zelfde standpunten, andere mensen, zullen ze gedacht hebben...

Verhofstadthater
13 oktober 2003, 18:36
Die enorme leegloop van Agalev had niemand voorspeld, en niemand kon ook voorzien dat vooral de SP.a daar van geprofiteerd heeft. Ik zou eerder verwacht hebben dat die naar het Blok, CD&V en de kleine partijtjes zou zijn gegaan, zoals bv Resist.

Niet zwanzen, he, Hugooke !

Hoe zouden Agalev-stemmers (nagenoeg zo links als de pest) nu overlopen naar het Blok ??? :o
Resist was een flatulente uitbarsting in een plastiekzakske. Ook die afgang was te verwachten.
En kleine partijtjes ? Wélke kleine partijtjes ??? LSP of BUB of zo zeker ???

Waar je wel gelijk in hebt is dat de enorme leegloop van agalev niet voorspeld was. Het was niet verwonderlijk, maar ook ik schrok van de omvang van de exodus uit die partij (tot mijn groot jolijt, daar niet van ;) ).

Maar �*ls je ervan uitging dat Agalev zou leeglopen, dan moest je toch geen groot licht zijn om te weten waar die kiezers naartoe zouden hollen, nietwaar ? Het is dan ook geen toeval dat SPAst een zeteltje warm heeft gehouden voor het verkozenen-loze agalev (cf. De Roeck). Rood en groen was tijdens paarsgroen als twee handen op één buik, en dat is de kiezers blijkbaar niet ontgaan. Zelfde standpunten, andere mensen, zullen ze gedacht hebben...

Ik kom van Agalev.

Rudy Van Nespen
13 oktober 2003, 18:39
Die enorme leegloop van Agalev had niemand voorspeld, en niemand kon ook voorzien dat vooral de SP.a daar van geprofiteerd heeft. Ik zou eerder verwacht hebben dat die naar het Blok, CD&V en de kleine partijtjes zou zijn gegaan, zoals bv Resist.

Niet zwanzen, he, Hugooke !

Hoe zouden Agalev-stemmers (nagenoeg zo links als de pest) nu overlopen naar het Blok ??? :o
Resist was een flatulente uitbarsting in een plastiekzakske. Ook die afgang was te verwachten.
En kleine partijtjes ? Wélke kleine partijtjes ??? LSP of BUB of zo zeker ???

Waar je wel gelijk in hebt is dat de enorme leegloop van agalev niet voorspeld was. Het was niet verwonderlijk, maar ook ik schrok van de omvang van de exodus uit die partij (tot mijn groot jolijt, daar niet van ;) ).

Maar �*ls je ervan uitging dat Agalev zou leeglopen, dan moest je toch geen groot licht zijn om te weten waar die kiezers naartoe zouden hollen, nietwaar ? Het is dan ook geen toeval dat SPAst een zeteltje warm heeft gehouden voor het verkozenen-loze agalev (cf. De Roeck). Rood en groen was tijdens paarsgroen als twee handen op één buik, en dat is de kiezers blijkbaar niet ontgaan. Zelfde standpunten, andere mensen, zullen ze gedacht hebben...

Ik kom van Agalev.

Ik prijs U! De jaren van verstand, veronderstel ik? :wink:

Verhofstadthater
13 oktober 2003, 18:47
Die enorme leegloop van Agalev had niemand voorspeld, en niemand kon ook voorzien dat vooral de SP.a daar van geprofiteerd heeft. Ik zou eerder verwacht hebben dat die naar het Blok, CD&V en de kleine partijtjes zou zijn gegaan, zoals bv Resist.

Niet zwanzen, he, Hugooke !

Hoe zouden Agalev-stemmers (nagenoeg zo links als de pest) nu overlopen naar het Blok ??? :o
Resist was een flatulente uitbarsting in een plastiekzakske. Ook die afgang was te verwachten.
En kleine partijtjes ? Wélke kleine partijtjes ??? LSP of BUB of zo zeker ???

Waar je wel gelijk in hebt is dat de enorme leegloop van agalev niet voorspeld was. Het was niet verwonderlijk, maar ook ik schrok van de omvang van de exodus uit die partij (tot mijn groot jolijt, daar niet van ;) ).

Maar �*ls je ervan uitging dat Agalev zou leeglopen, dan moest je toch geen groot licht zijn om te weten waar die kiezers naartoe zouden hollen, nietwaar ? Het is dan ook geen toeval dat SPAst een zeteltje warm heeft gehouden voor het verkozenen-loze agalev (cf. De Roeck). Rood en groen was tijdens paarsgroen als twee handen op één buik, en dat is de kiezers blijkbaar niet ontgaan. Zelfde standpunten, andere mensen, zullen ze gedacht hebben...

Ik kom van Agalev.

Ik prijs U! De jaren van verstand, veronderstel ik? :wink:

Er is een heel verhaal aan verbonden. Mijn ogen zijn opengegaan na enkele jaren het reilen en zeilen aan de unief te volgen.

abramis brama
13 oktober 2003, 19:12
Ik kom van Agalev.

Pardon ??? 8O

Wow, da's ook nogal een ommezwaai, dan .... ;)

Renilde
13 oktober 2003, 19:53
Die Vanhecke krijgt nogal stemmen, 42% 108 voorkeurstemmen, dat moet een goede zijn.

Truder
13 oktober 2003, 19:56
Flauwe kul. De SP.a is van 14,6% in 99 naar 25,4% op 18 mei jl gejumped.
Dat kartel met Spirit kan nooit die vooruitgang van bijna 11% verklaren.

Inderdaad, ze heeft haar ongekend zware verliezen van het verleden terug wat goed gemaakt.

Nu zien of het zich bevestigt, of eerder een luchtballon was.

Toen PJ vier jaar geleden SP.a voorzitter werd, sprak hij dat 18% al als geslaagd zou worden beschouwd. Het is een pak meer geworden.

Omwille van bovenstaande redenen. Die 18 % was gewoon gebaseerd op het rekenkundig sommetje SPA + Spirit = SPAst = 14, 6 % + 3 �* 4 % = ca. 18 %.

Nogmaals : je ziet de leegloop van agalev over het hoofd.

Ha ja? En hoe heeft de SP.a dan bovenop die 18% nog eens 7,5% toegevoegd? :P


Agalev in 1999 6,99% => in 2003 2,47% een verlies van 4.52%
VU-ID in 1999 5,56% => in 2003 de boel opgesplits NV-A – Spirit. De NV-A haalt van die 5,56% in 1999, 3,06% in 2003. Dan blijft er nog 2,5% over voor de Spiritisten.
De SP haalt in 2003 een 14,91% in 1999 halen ze 9,54.

Neem die 14,91% trek daar de 9,54% die ze in 1999 gehaald hebben af en je hebt 5,37% die over blijft. De spiritisten zijn samengegaan met de SP.a’sten dus die 2,5% van de Spiritisten mag je er ook af halen. Blijft nog 5,37 – 2,5 = 2,87% over.

We zitten dan nog steeds met de Agalevers die ronddolen 4,52% Agalevers die een partij moeten zoeken die dicht bij hun ideologie hoort. 2,87 overblijvenden % tjes min die 4,52% agalevers en je komt op - 1,65% kiezers die de SP.a links hebben laten liggen.

Eigenlijk hebben de SP.a’sten dus verlies geleden; 1,65% om precies te zijn. Ze hebben 1,65% kiezers laten wegglippen.

thePiano
13 oktober 2003, 20:26
Flauwe kul. De SP.a is van 14,6% in 99 naar 25,4% op 18 mei jl gejumped.
Dat kartel met Spirit kan nooit die vooruitgang van bijna 11% verklaren.

Inderdaad, ze heeft haar ongekend zware verliezen van het verleden terug wat goed gemaakt.

Nu zien of het zich bevestigt, of eerder een luchtballon was.

Toen PJ vier jaar geleden SP.a voorzitter werd, sprak hij dat 18% al als geslaagd zou worden beschouwd. Het is een pak meer geworden.

Omwille van bovenstaande redenen. Die 18 % was gewoon gebaseerd op het rekenkundig sommetje SPA + Spirit = SPAst = 14, 6 % + 3 �* 4 % = ca. 18 %.

Nogmaals : je ziet de leegloop van agalev over het hoofd.

Ha ja? En hoe heeft de SP.a dan bovenop die 18% nog eens 7,5% toegevoegd? :P


Agalev in 1999 6,99% => in 2003 2,47% een verlies van 4.52%
VU-ID in 1999 5,56% => in 2003 de boel opgesplits NV-A – Spirit. De NV-A haalt van die 5,56% in 1999, 3,06% in 2003. Dan blijft er nog 2,5% over voor de Spiritisten.
De SP haalt in 2003 een 14,91% in 1999 halen ze 9,54.

Neem die 14,91% trek daar de 9,54% die ze in 1999 gehaald hebben af en je hebt 5,37% die over blijft. De spiritisten zijn samengegaan met de SP.a’sten dus die 2,5% van de Spiritisten mag je er ook af halen. Blijft nog 5,37 – 2,5 = 2,87% over.

We zitten dan nog steeds met de Agalevers die ronddolen 4,52% Agalevers die een partij moeten zoeken die dicht bij hun ideologie hoort. 2,87 overblijvenden % tjes min die 4,52% agalevers en je komt op - 1,65% kiezers die de SP.a links hebben laten liggen.

Eigenlijk hebben de SP.a’sten dus verlies geleden; 1,65% om precies te zijn. Ze hebben 1,65% kiezers laten wegglippen.

Ha, Intruder kan rekenen. Reken dan eens uit waar de laatste 15 jaar de stemmen van het Blok zijn vandaan gekomen, en waar ze ook weer naar toe zullen verdwijnen als er straks geen schepenen meer zijn om met modder naar te gooien. Of denk jij dat Vlaams Blokkiezers zo aan de bomen groeien misschien? :P

Renilde
13 oktober 2003, 20:29
Flauwe kul. De SP.a is van 14,6% in 99 naar 25,4% op 18 mei jl gejumped.
Dat kartel met Spirit kan nooit die vooruitgang van bijna 11% verklaren.

Inderdaad, ze heeft haar ongekend zware verliezen van het verleden terug wat goed gemaakt.

Nu zien of het zich bevestigt, of eerder een luchtballon was.

Toen PJ vier jaar geleden SP.a voorzitter werd, sprak hij dat 18% al als geslaagd zou worden beschouwd. Het is een pak meer geworden.

Omwille van bovenstaande redenen. Die 18 % was gewoon gebaseerd op het rekenkundig sommetje SPA + Spirit = SPAst = 14, 6 % + 3 �* 4 % = ca. 18 %.

Nogmaals : je ziet de leegloop van agalev over het hoofd.

Ha ja? En hoe heeft de SP.a dan bovenop die 18% nog eens 7,5% toegevoegd? :P


Agalev in 1999 6,99% => in 2003 2,47% een verlies van 4.52%
VU-ID in 1999 5,56% => in 2003 de boel opgesplits NV-A – Spirit. De NV-A haalt van die 5,56% in 1999, 3,06% in 2003. Dan blijft er nog 2,5% over voor de Spiritisten.
De SP haalt in 2003 een 14,91% in 1999 halen ze 9,54.

Neem die 14,91% trek daar de 9,54% die ze in 1999 gehaald hebben af en je hebt 5,37% die over blijft. De spiritisten zijn samengegaan met de SP.a’sten dus die 2,5% van de Spiritisten mag je er ook af halen. Blijft nog 5,37 – 2,5 = 2,87% over.

We zitten dan nog steeds met de Agalevers die ronddolen 4,52% Agalevers die een partij moeten zoeken die dicht bij hun ideologie hoort. 2,87 overblijvenden % tjes min die 4,52% agalevers en je komt op - 1,65% kiezers die de SP.a links hebben laten liggen.

Eigenlijk hebben de SP.a’sten dus verlies geleden; 1,65% om precies te zijn. Ze hebben 1,65% kiezers laten wegglippen.

Ha, Intruder kan rekenen. Reken dan eens uit waar de laatste 15 jaar de stemmen van het Blok zijn vandaan gekomen, en waar ze ook weer naar toe zullen verdwijnen als er straks geen schepenen meer zijn om met modder naar te gooien. Of denk jij dat Vlaams Blokkiezers zo aan de bomen groeien misschien? :P



Van de Socialisten?

thePiano
13 oktober 2003, 20:55
Flauwe kul. De SP.a is van 14,6% in 99 naar 25,4% op 18 mei jl gejumped.
Dat kartel met Spirit kan nooit die vooruitgang van bijna 11% verklaren.

Inderdaad, ze heeft haar ongekend zware verliezen van het verleden terug wat goed gemaakt.

Nu zien of het zich bevestigt, of eerder een luchtballon was.

Toen PJ vier jaar geleden SP.a voorzitter werd, sprak hij dat 18% al als geslaagd zou worden beschouwd. Het is een pak meer geworden.

Omwille van bovenstaande redenen. Die 18 % was gewoon gebaseerd op het rekenkundig sommetje SPA + Spirit = SPAst = 14, 6 % + 3 �* 4 % = ca. 18 %.

Nogmaals : je ziet de leegloop van agalev over het hoofd.

Ha ja? En hoe heeft de SP.a dan bovenop die 18% nog eens 7,5% toegevoegd? :P


Agalev in 1999 6,99% => in 2003 2,47% een verlies van 4.52%
VU-ID in 1999 5,56% => in 2003 de boel opgesplits NV-A – Spirit. De NV-A haalt van die 5,56% in 1999, 3,06% in 2003. Dan blijft er nog 2,5% over voor de Spiritisten.
De SP haalt in 2003 een 14,91% in 1999 halen ze 9,54.

Neem die 14,91% trek daar de 9,54% die ze in 1999 gehaald hebben af en je hebt 5,37% die over blijft. De spiritisten zijn samengegaan met de SP.a’sten dus die 2,5% van de Spiritisten mag je er ook af halen. Blijft nog 5,37 – 2,5 = 2,87% over.

We zitten dan nog steeds met de Agalevers die ronddolen 4,52% Agalevers die een partij moeten zoeken die dicht bij hun ideologie hoort. 2,87 overblijvenden % tjes min die 4,52% agalevers en je komt op - 1,65% kiezers die de SP.a links hebben laten liggen.

Eigenlijk hebben de SP.a’sten dus verlies geleden; 1,65% om precies te zijn. Ze hebben 1,65% kiezers laten wegglippen.

Ha, Intruder kan rekenen. Reken dan eens uit waar de laatste 15 jaar de stemmen van het Blok zijn vandaan gekomen, en waar ze ook weer naar toe zullen verdwijnen als er straks geen schepenen meer zijn om met modder naar te gooien. Of denk jij dat Vlaams Blokkiezers zo aan de bomen groeien misschien? :P



Van de Socialisten?

Ik sta perplex. Jij bent een echt rekenwonder, dat heb je nog sneller uitgerekend dan Introeder. :P

Renilde
13 oktober 2003, 20:57
Flauwe kul. De SP.a is van 14,6% in 99 naar 25,4% op 18 mei jl gejumped.
Dat kartel met Spirit kan nooit die vooruitgang van bijna 11% verklaren.

Inderdaad, ze heeft haar ongekend zware verliezen van het verleden terug wat goed gemaakt.

Nu zien of het zich bevestigt, of eerder een luchtballon was.

Toen PJ vier jaar geleden SP.a voorzitter werd, sprak hij dat 18% al als geslaagd zou worden beschouwd. Het is een pak meer geworden.

Omwille van bovenstaande redenen. Die 18 % was gewoon gebaseerd op het rekenkundig sommetje SPA + Spirit = SPAst = 14, 6 % + 3 �* 4 % = ca. 18 %.

Nogmaals : je ziet de leegloop van agalev over het hoofd.

Ha ja? En hoe heeft de SP.a dan bovenop die 18% nog eens 7,5% toegevoegd? :P


Agalev in 1999 6,99% => in 2003 2,47% een verlies van 4.52%
VU-ID in 1999 5,56% => in 2003 de boel opgesplits NV-A – Spirit. De NV-A haalt van die 5,56% in 1999, 3,06% in 2003. Dan blijft er nog 2,5% over voor de Spiritisten.
De SP haalt in 2003 een 14,91% in 1999 halen ze 9,54.

Neem die 14,91% trek daar de 9,54% die ze in 1999 gehaald hebben af en je hebt 5,37% die over blijft. De spiritisten zijn samengegaan met de SP.a’sten dus die 2,5% van de Spiritisten mag je er ook af halen. Blijft nog 5,37 – 2,5 = 2,87% over.

We zitten dan nog steeds met de Agalevers die ronddolen 4,52% Agalevers die een partij moeten zoeken die dicht bij hun ideologie hoort. 2,87 overblijvenden % tjes min die 4,52% agalevers en je komt op - 1,65% kiezers die de SP.a links hebben laten liggen.

Eigenlijk hebben de SP.a’sten dus verlies geleden; 1,65% om precies te zijn. Ze hebben 1,65% kiezers laten wegglippen.

Ha, Intruder kan rekenen. Reken dan eens uit waar de laatste 15 jaar de stemmen van het Blok zijn vandaan gekomen, en waar ze ook weer naar toe zullen verdwijnen als er straks geen schepenen meer zijn om met modder naar te gooien. Of denk jij dat Vlaams Blokkiezers zo aan de bomen groeien misschien? :P



Van de Socialisten?

Ik sta perplex. Jij bent een echt rekenwonder, dat heb je nog sneller uitgerekend dan Introeder. :P



En hoe komt dat, dat die stemmen van de socialisten komen?

thePiano
13 oktober 2003, 21:00
Ik sta perplex. Jij bent een echt rekenwonder, dat heb je nog sneller uitgerekend dan Introeder. :P



En hoe komt dat, dat die stemmen van de socialisten komen?

Ik betwist dat.

Renilde
13 oktober 2003, 21:05
Ik sta perplex. Jij bent een echt rekenwonder, dat heb je nog sneller uitgerekend dan Introeder. :P



En hoe komt dat, dat die stemmen van de socialisten komen?

Ik betwist dat.



Mijnheer The Piano, jij hebt het daarjuist toegegeven.

Vicky
14 oktober 2003, 00:28
Natuurlijk komen veel kiezers uit de socialisten. Maar ook uit andere partijen.
Op een bijeenkomst van SP.a in zaal Multatuli, na de laatste verkiezingen, werd bijna gesmeekt om de kiezers van het VB niet meer te beschimpen. Maar eerder om te proberen hen terug te winnen ( :D die geloven dus echt nog in Sinterklaas).

Bij SP.a -Spirit zitten in feite de meeste nazi's tegenwoordig!

Onderstaande foto zegt wel genoeg, zeker?

http://us.f1.yahoofs.com/users/8fa14992/bc/My+Photos/__sr_/bertjekopie.jpg?bcTUzi_AsFSx.FQ4

Truder
14 oktober 2003, 14:16
Agalev in 1999 6,99% => in 2003 2,47% een verlies van 4.52%
VU-ID in 1999 5,56% => in 2003 de boel opgesplits NV-A – Spirit. De NV-A haalt van die 5,56% in 1999, 3,06% in 2003. Dan blijft er nog 2,5% over voor de Spiritisten.
De SP haalt in 2003 een 14,91% in 1999 halen ze 9,54.

Neem die 14,91% trek daar de 9,54% die ze in 1999 gehaald hebben af en je hebt 5,37% die over blijft. De spiritisten zijn samengegaan met de SP.a’sten dus die 2,5% van de Spiritisten mag je er ook af halen. Blijft nog 5,37 – 2,5 = 2,87% over.

We zitten dan nog steeds met de Agalevers die ronddolen 4,52% Agalevers die een partij moeten zoeken die dicht bij hun ideologie hoort. 2,87 overblijvenden % tjes min die 4,52% agalevers en je komt op - 1,65% kiezers die de SP.a links hebben laten liggen.

Eigenlijk hebben de SP.a’sten dus verlies geleden; 1,65% om precies te zijn. Ze hebben 1,65% kiezers laten wegglippen.

Ha, Intruder kan rekenen. Reken dan eens uit waar de laatste 15 jaar de stemmen van het Blok zijn vandaan gekomen, en waar ze ook weer naar toe zullen verdwijnen als er straks geen schepenen meer zijn om met modder naar te gooien. Of denk jij dat Vlaams Blokkiezers zo aan de bomen groeien misschien? :P


Luister ik ga niet voor uw schoon ogen de laatste 15 jaar uitrekenen.
Jij weet even goed als ik dat de sossen van bv 23,5% (1977) in Antwerpen komen. In '99 hadden ze daar nog maar 12,8% en het Vlaams Blok 20,9%.

Het Vlaams Blok is gewoon een verzameling van modern politiek bewuste mensen meer niet. Sommige mensen hun ogen gaan open en stemmen rechts andere worden dement en stemmen links. Zo simpel is dat. ;)

abramis brama
14 oktober 2003, 15:12
Vwalla, meer moet dat niet zijn ! :P

Paulus de Boskabouter
14 oktober 2003, 16:13
Vwalla, meer moet dat niet zijn ! :P

VLAAMS BLOK heeft LINKSE KIEZERS !

:o 8O

Kempen zal nog gelijk hebben als'em zegt dat den Dolf ne sos was :wink:

abramis brama
14 oktober 2003, 16:59
Vwalla, meer moet dat niet zijn ! :P

VLAAMS BLOK heeft LINKSE KIEZERS !

:o 8O

Kempen zal nog gelijk hebben als'em zegt dat den Dolf ne sos was :wink:

Inderdaad.

De wereld is rond, dus als je extreem ver naar het oosten stapt, kom je uit in het ... westen.

Idem dito voor politici : als je onvoorstelbaar extreem links wordt, steek je extreem-rechts rechts voorbij (cf. Dolf) ;-)

Ahem...

Allez, efkes serieus nu.

Gebeurt het niet vaker dat mensen die in een bepaalde situatie zwaar ontgoocheld worden spontaan overstappen naar het andere uiterste ?
Na de reeks (zware) schandalen die de jongste decennia ter linkerzijde hebben gewoed, is het eigenlijk maar logisch dat velen erin ontgoocheld waren. En dan komt er een rechts alternatief (het andere uiterste) dat als leuze "Eigen Volk Eerst" hanteert. Een alternatief dat zegt wat de gewone man in de straat denkt, maar niet durft of mag zeggen. Een alternatief dat dus de taak op zich neemt om datgene te doen wat de socialisten tussen de kaviaarparty's en de duistere financiële transacties "efkes vergeten" waren, met name : de behartiging van de belangen van Jan met de pet.

Tja, niet verwonderlijk dat de achteruitgang van de SP tussen eind-jaren-80 en 2000 recht evenredig was met de vooruitgang van het Blok, niet ?

Truder
14 oktober 2003, 18:40
Vwalla, meer moet dat niet zijn ! :P

VLAAMS BLOK heeft LINKSE KIEZERS !

:o 8O

Kempen zal nog gelijk hebben als'em zegt dat den Dolf ne sos was :wink:

Nee het Vlaams Blok heeft kiezers die vroeger misschien links stemden, maar ondertussen politiek volwassen zijn geworden. Mensen die een modern politiek bewustzijn hebben ontwikkeld.

Dit in tegenstelling tot het alsmaar afbrokkelende linkse kamp, dat het alleen nog van een lobotomie herstellende kiezer moet hebben. Mensen die die men lokt met de "alles is gratis" beloftes. Vroeg of laat zullen ook die mensen beseffen dat men hen al die jaren heeft voorgelogen, gratis bestaat immers niet er is altijd wel iemand die voor de kosten moet opdraaien.

AyneRand
14 oktober 2003, 21:00
Natuurlijk komen veel kiezers uit de socialisten. Maar ook uit andere partijen.
Op een bijeenkomst van SP.a in zaal Multatuli, na de laatste verkiezingen, werd bijna gesmeekt om de kiezers van het VB niet meer te beschimpen. Maar eerder om te proberen hen terug te winnen ( :D die geloven dus echt nog in Sinterklaas).

Bij SP.a -Spirit zitten in feite de meeste nazi's tegenwoordig!

Onderstaande foto zegt wel genoeg, zeker?

http://us.f1.yahoofs.com/users/8fa14992/bc/My+Photos/__sr_/bertjekopie.jpg?bcTUzi_AsFSx.FQ4

Het stinkend proletariaat zit nu inderdaad bij het VB.

AyneRand
14 oktober 2003, 21:04
Vwalla, meer moet dat niet zijn ! :P

VLAAMS BLOK heeft LINKSE KIEZERS !

:o 8O

Kempen zal nog gelijk hebben als'em zegt dat den Dolf ne sos was :wink:

Nee het Vlaams Blok heeft kiezers die vroeger misschien links stemden, maar ondertussen politiek volwassen zijn geworden. Mensen die een modern politiek bewustzijn hebben ontwikkeld.

Dit in tegenstelling tot het alsmaar afbrokkelende linkse kamp, dat het alleen nog van een lobotomie herstellende kiezer moet hebben. Mensen die die men lokt met de "alles is gratis" beloftes. Vroeg of laat zullen ook die mensen beseffen dat men hen al die jaren heeft voorgelogen, gratis bestaat immers niet er is altijd wel iemand die voor de kosten moet opdraaien.

Het vlaams blok heeft massaal linkse stemmen gewonnen, vooral luie arbeiders die niet meer op hun wenken bediend werden, het klootjesvolk dat niet tegen verandering kan, het oerconservatieve proletariaat met miniem verstand die de toekomst niet onder ogen wil zien

Truder
14 oktober 2003, 22:01
Het vlaams blok heeft massaal linkse stemmen gewonnen, vooral luie arbeiders die niet meer op hun wenken bediend werden, het klootjesvolk dat niet tegen verandering kan, het oerconservatieve proletariaat met miniem verstand die de toekomst niet onder ogen wil zien

Oei we vinden onszelf hier weer heel intelligent. :roll:

Dat klootjesvolk waar jij het over hebt, die luie arbeider en bediende hebben wel evenveel rechten als jij. Hun stem is evenveel waard als de jouwe, jij die zichzelf verheven voelt boven de gewone man/vrouw in de straat.

Het is door semi-intellectuelen zoals jij dat dit land naar de kloten aan het gaan is.

Vlaams groetjes
Jan Modaal.

Brugge Veilig en Leefbaar
14 oktober 2003, 23:05
[
VLAAMS BLOK heeft LINKSE KIEZERS !

Tja, niet verwonderlijk dat de achteruitgang van de SP tussen eind-jaren-80 en 2000 recht evenredig was met de vooruitgang van het Blok, niet ?

Inderdaad brama, ik zeg al jaren dat het Blok LINKS is.
Zie naar Nederland, de opgang van Fortuyn, recht evenredig met de afgang van de PVDA; Frankrijk, de verdwijning van de communisten en de opgang van het FN,... 8)

Verhofstadthater
14 oktober 2003, 23:09
[
VLAAMS BLOK heeft LINKSE KIEZERS !

Tja, niet verwonderlijk dat de achteruitgang van de SP tussen eind-jaren-80 en 2000 recht evenredig was met de vooruitgang van het Blok, niet ?

Inderdaad brama, ik zeg al jaren dat het Blok LINKS is.
Zie naar Nederland, de opgang van Fortuyn, recht evenredig met de afgang van de PVDA; Frankrijk, de verdwijning van de communisten en de opgang van het FN,... 8)

Euh... dat wil eerder zeggen dat linkse kiezers een rechtse kant hebben die hen stilaan overwoekerd heeft.

abramis brama
15 oktober 2003, 00:02
[
VLAAMS BLOK heeft LINKSE KIEZERS !

Tja, niet verwonderlijk dat de achteruitgang van de SP tussen eind-jaren-80 en 2000 recht evenredig was met de vooruitgang van het Blok, niet ?

Inderdaad brama, ik zeg al jaren dat het Blok LINKS is.
Zie naar Nederland, de opgang van Fortuyn, recht evenredig met de afgang van de PVDA; Frankrijk, de verdwijning van de communisten en de opgang van het FN,... 8)

Overtuig Piano daarvan, en ik geloof je op je woord ;)

Walter
15 oktober 2003, 04:35
Ter info: Stefaan De Clercq is geen partijvoorzitter meer, en dit toch al een hele tijd!!!!!

De Ryck Peter
15 oktober 2003, 10:29
Ter info: Stefaan De Clercq is geen partijvoorzitter meer, en dit toch al een hele tijd!!!!!

Ik vind persoonlijk Yves Leterme bekwamer als partijvoorzitter.

Geachte Walter,deze topic loopt ook een hele tijd,en ik denk niet dat het mogelijk is om een poll aan te passen. :wink:

Waarom staat Ward Beysen niet vermeld als''bekwaam Voorzitter van zijn éénmansfractie'' :?: :lol:

errie- vlaming
16 oktober 2003, 08:51
Niemand kan betwisten dat Geert Bourgeois toch wel de beste is, met izjn verfrissende en meetrekkende aanpak kan hij de belgische politieke wereld goed innoveren en leefbaarder maken, want tegenwoordig is het allemaal niet veel soeps. Onze regering bakt er niet veel van, ik zou zelfs om herverkiezingen durven vragen.
Het verwonderde mij al dat ze werden herverkozen daar hun campagne werd gebasseerd op leugens en incorrectheden.

dat moet nu zo stilaan duidelijk zijn denk ik.

Truder
16 oktober 2003, 08:58
Niemand kan betwisten dat Geert Bourgeois toch wel de beste is, met izjn verfrissende en meetrekkende aanpak kan hij de belgische politieke wereld goed innoveren en leefbaarder maken, want tegenwoordig is het allemaal niet veel soeps. Onze regering bakt er niet veel van, ik zou zelfs om herverkiezingen durven vragen.
Het verwonderde mij al dat ze werden herverkozen daar hun campagne werd gebasseerd op leugens en incorrectheden.

dat moet nu zo stilaan duidelijk zijn denk ik.

Voor de mensen die zich politiek bewust zijn is dat duidelijk. er lopen jammer genoeg nog veel mensen rond voor wie de politiek een "ver van mijn bed show" is.