PDA

View Full Version : Schröder weg... en de Duitse ondernemers zien het weer zittten...


Chipie
25 januari 2006, 12:51
Duits ondernemersvertrouwen stijgt onverwachts

De stemming onder de Duitse ondernemers is begin dit jaar onverwacht sterk gestegen. Dat blijkt uit de maandelijkse peiling bij 7.000 bedrijfsleiders door het ifo-instituut in München.
De zogenaamde ifo-index staat in januari op 102,0 punten, tegen 99,7 punten in december vorig jaar. De index bereikte daarmee het hoogste niveau sinds mei 2000.

Volgens ifo-onderzoeker Hans-Werner Sinn steeg het ondernemersvertrouwen zowel in de breedte (bij meer bedrijfsleiders) als in omvang. Volgens hem kan hiermee ook de twijfel of de positieve tendens sinds afgelopen zomer wel duurzaam is, weggenomen worden. nagenoeg alle sectoren tekenden meer optimisme op, met uitzondering van de groothandel.

Analisten hadden op een minder sterke stijging gerekend. In België daalde het ondernemersvertrouwen dinsdag nog onverwachts.

De Duitse economie is de grootste van Europa. Een positief ondernemersklimaat is dan ook belangrijk voor de hele Europese Unie. De ifo-index geldt als één van de belangrijkste barometers voor de Duitse economie.
http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF25012006_029

Shizie
25 januari 2006, 13:45
Socialisme is leuk voor de mensen.. ten koste van economie :D

vergeet het niet =)