PDA

View Full Version : Voormalig IRA-bomexpert gearresteerd op Westoever


Bluelagune
14 juli 2003, 13:49
IRA en HAMAS: één strijd, the "same scum"


Een dissident lid van het Iers Republikeinse Leger (IRA) is op de Westelijke Jordaanoever gearresteerd op verdenking van het opleiden van Palestijnse terroristen in het gebruik van explosieven.

Volgens de Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet die de man ter ondervraging vasthoudt, werd hij zaterdagmiddag in de Palestijnse stad Ramallah gearresteerd. De man zou afgelopen maand met een vals Brits paspoort Israël zijn binnengekomen, waarna hij doorreisde naar de Westelijke Jordaanoever.

De Britse krant The Observer meldde zondag dat het om een voormalig IRA-lid ging dat zich bij de dissidente afsplitsing Real IRA had aangesloten. Real IRA werd opgericht uit onvrede over het in 1997 afgekondigde staakt-het-vuren in Noord-Ierland. De groep wordt verantwoordelijk gehouden voor een serie bomaanslagen in Noord-Ierland en Groot-Brittannië de afgelopen jaren, waaronder die in het Noord-Ierse Omagh in augustus 1998 waarbij 29 mensen om het leven kwamen.


Na het schandaal met IRA-leden die in Colombia werden gearresteerd omdat ze de maoïstische terroristen van de FARC hadden opgeleid blijkt nu dat ze de gewapende strijd nog steeds niet hebben afgezworen. Laten ons hopen dat de Britse regering en de loyalisten hier lessen uit trekken en duidelijke eisen stellen aan Seinn Feinn.