PDA

View Full Version : politie kijkt toe


benji
23 februari 2006, 19:59
Antwerpen: politie kijkt toe

14.02.2006 11.00u - De ‘relletjes’ in Antwerpen, na afloop van een manifestatie van boze moslims (de Deense cartoons, weet u wel) blijven nazinderen. Binnen de politie wordt luidop gemord over het bevel van hogerhand om niet meteen in te grijpen.
“Er was genoeg blauw op straat, maar er mocht niets gedaan worden”…

Toen het uit de hand begon te lopen, stonden we erbij en keken er naar, zeggen anonieme bronnen bij de politie. “Collega’s die zagen dat daders spiegels van wagens afbraken, wilden tussenbeide komen, maar kregen de opdracht zich terug te trekken. Op zeker ogenblik was het zelfs zo ver gekomen dat een wagen die met een sirene een dringende interventie wou doen, opdracht kreeg om zijn sirene uit te schakelen, want het zou de Marokkanen kunnen ophitsen”, tekende De Standaard op uit de mond van een misnoegde agent.

Bij heel wat agenten zou de frustratie hoog oplopen. Ook al omdat de Antwerpse toeschouwers zagen dat de politie niet optrad tegen jongeren die zich bezondigden aan geweld en vandalisme. “Je staat er op te kijken en de mensen zien dat je machteloos bent. We begrijpen het ook niet dat het zo ver moest komen, want het was een manifestatie die niet werd aangevraagd en dus ook niet toegelaten was.”

Tussen haakjes: We herinneren ons hoe de Antwerpse politie in het verleden, op bevel van hogerhand, meermaals met bruut geweld een vreedzame manifestatie van Vlaamse manifestanten uit elkaar heeft geslagen. Wat een schril kontrast met het lakse en laffe optreden van afgelopen zaterdag…

Volgens waarnemend korpschef Eddy Baelemans werd gekozen voor een strategie van ‘genegotieerd beheer’. Pas toen de boel zwaar fout liep, werd ingegrepen. Maar dan was het eigenlijk al te laat. Toch blijven sommigen de aanpak verdedigen. “Beter dat, zelfs met een paar auto’s die stuk zijn, dan er onmiddellijk tegenaan gaan en een veldslag riskeren”, aldus een officier. Met een snelle interventie zou mogelijk “een kleine straatoorlog” zijn uitgebroken. En dus werd één en ander door de vingers gezien. Of dat zo verstandig of aanvaardbaar is, is nog maar de vraag

Antwerps Mekka

13.02.2006 10.42u - Zo’n 500 boze moslims verzamelden zaterdagmiddag op de Groenplaats in Antwerpen om te protesteren tegen de Deense cartoons. Aan de voet van de kathedraal werden matjes uitgerold en knielden ze neer voor het middaggebed. We mogen aannemen dat dit beeld nog wel een tijd op het netvlies van de geschrokken Antwerpse toeschouwer gebrand zal staan.

Na het gebed loopt de manifestatie een beetje uit de hand. Heetgebakerde jongeren rukken op naar het drukke winkelcentrum van de stad. Bloembakken sneuvelen, amokmakers rennen over stilstaande en geparkeerde wagens. De politie wordt met stenen en flessen bekogeld.
57 relschoppers worden opgepakt.

“Volgens de ordediensten werden de problemen veroorzaakt door een kern van een honderdtal jongeren. Het is de vraag in welke mate die rotjochies wakker liggen van de belediging van de profeet. Wellicht waren ze alleen maar uit op herrie en maakte het voor hen geen verschil wat het thema van de protestactie was”, schrijft Lex Molenaar raak in Gazet van Antwerpen.

Maar dan gaat hij uit de bocht: “Er zullen wel uitzonderingen zijn, maar globaal gezien wil in Antwerpen iedereen vreedzame coëxistentie. De sfeer is totaal anders dan in Parijs, met zijn ‘no-go-areas’, of in Denemarken, dat nu de prijs betaalt voor zijn keiharde vreemdelingenbeleid dat door onze rechtse politici zo graag wordt bejubeld.”

Met alle respect, maar die redenering rammelt langs alle kanten. Zones en wijken waar de politie niet of nauwelijks meer kan, mag of durft op te treden, bestaan niet alleen in Parijs maar ook in ons land. En dat is niet het gevolg van een keihard vreemdelingenbeleid maar van een knuffelbeleid en linkse struisvogelpolitiek. Hetzelfde fenomeen doet zich ook voor in Amsterdam, waar de socialistische burgemeester Job Cohen al jaren de boel bij elkaar wil houden en timmert aan de ‘vreedzame coëxistentie’. Om de lieve vrede heeft de overheid zich teruggetrokken en de witte vlag gehesen. De gevolgen zijn er dan ook naar. Vrouwen, homo’s, joden en ongelovigen worden er steeds vaker het slachtoffer van verbaal en fysiek geweld door wat men in de volksmond én in de politiek ‘kutmarokkaantjes’ is gaan noemen…

Wie de oplopende spanningen tussen autochtonen en allochtonen op het conto schrijft van rechtse partijen of een streng maar rechtvaardig vreemdelingenbeleid, doet de waarheid geweld aan. Dat mag trouwens ook blijken uit de laatste opiniepeilingen in Denemarken. De Deense volkspartij zou al op de steun kunnen rekenen van 18% van de Deense kiezers.

Zwijgplicht in Antwerpen

09.02.2006 11.54u - De leerkrachten van de 15 Antwerpse middelbare scholen hebben de opdracht gekregen twee weken lang in alle talen te zwijgen over de rel rond de Deense Mohammed-cartoons. Onderwijsschepen Robert Voorhamme (SP.A) en directeur Luc Tesseur willen niet dat moslimleerlingen worden ‘geprovoceerd’ en betwijfelen of leraars en leraressen wel in staat zijn om dat gevoelige debat in goede banen te leiden.

Het zal u wellicht niet verbazen dat de gedachtepolitie van het CGKR de ‘wijze beslissing’ toejuicht. “Scholen moeten over samenlevingsproblemen praten. Maar de juiste timing is belangrijk”, laat directeur Jozef De Witte weten. Voor het CGKR zal het waarschijnlijk nooit het gepaste moment zijn. Of misschien toch, als het al te laat is…

Het is een publiek geheim dat geschiedenisleraars in Nederlandse en Franse scholen en wellicht ook bij ons, in een wijde boog om de Tweede Wereldoorlog en de holocaust lopen om hoogoplopende discussies met moslimleerlingen uit de weg te gaan. Een pijnlijke vorm van zelfcensuur waaraan nu dus alweer een vervolg wordt gebreid.

De bekende islamoloog Urbain Vermeulen heeft geen goed woord over voor de zwijgplicht. “Het is een dwaasheid te denken dat de cartoonrel binnen twee weken bekoeld zal zijn. En door taboes te creëren geef je de islamwereld gelijk en versterk je hun machtsgevoel.” Tot slot waarschuwt Vermeulen: “Wanneer je multiculturele problemen niet meer rustig mag bespreken met adolescenten, is het gedaan met de democratie. En dat heeft niets te maken met het al dan niet goedkeuren van de cartoons.” Inderdaad.

Kapitein Haak en co

08.02.2006 11.32u - “Veel Vlamingen zullen zich nu wel afvragen: bestaat er überhaupt wel een verdraagzame islam? En wat ik me ook nog afvraag: mogen we ons dat überhaupt afvragen zonder uitgemaakt te worden voor racist en fascist?”, vraagt een ongeruste lezer zich af in De Morgen. De lezersbrief vat goed de gevoelens samen van de publieke opinie die met verstomming de storm van geweld moet gadeslaan die opstak omwille van enkele al bij al vrij onschuldige spotprenten.

‘De islam staat voor respect voor anderen en andere geloofsovertuigingen’, luidde de reactie van boze moslims. Maar dat klinkt met de dag minder geloofwaardig. In Groot-Brittannië werd zopas de radicale islamitische imam Abu Hamza schuldig bevonden aan het aanzetten tot moord en het verspreiden van rassenhaat. Hij werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar.

Abu Hamza al-Masri is een beruchte veteraan uit Afghanistan. In de oorlog tegen de Sovjets verloor hij een oog en een hand en sindsdien gaat hij met een metalen haak door het leven. Dat leverde hem de bijnaam Captain Hook op. Maar Abu Hamza zou in binnen- en buitenland vooral bekendheid verwerven met zijn extremistische preken in de moskee van Finsbury Park. Onder het mom van de vrije meningsuiting en de godsdienstvrijheid ronselde hij er jongeren voor de heilige oorlog tegen het Westen. Het doden van ongelovigen noemde Hamza in alle omstandigheden gerechtvaardigd, “zelfs als er geen reden voor is”. Radicale moslims van over de hele wereld passeerden de voorbije jaren wel eens in Finsbury Park. Onder hen enkele kapers van 11 september en Richard Reid – de beruchte ‘shoebomber’ die in 2002 een passagiersvliegtuig wou opblazen met een bom in zijn schoen…

In Engeland gold lange tijd de onverkorte “freedom of speech”, maar na de bloedige aanslagen in Londen behoort die lakse aanpak tot het verleden. Wie oproept tot geweld of het omverwerpen van de democratie kan geen aanspraak maken op vrije meningsuiting en gaat er zonder pardon uit. In eigen land daarentegen blijft Laurette Onkelinx (PS) koppig de kop in het zand steken.

Zo weigert ze op te treden tegen 2 zenders die in ons land oproepen tot antisemitisme en geweld: de Libanese zender van de Hezbollah, Al Manar; en de Iraanse satellietzender Sahar tv1. Beide zenders werden in Nederland en Frankrijk al uit de lucht gehaald, maar Onkelinx vertikt het om in te grijpen. Net zoals ze weigerde op te treden tegen de verspreiding van het boek “De weg van de moslim”. Daarin worden moslims opgeroepen om ongelovigen een kopje kleiner te maken en homo’s “met het hoofd naar beneden” van torengebouwen te werpen. Onkelinx motiveerde haar onwil om op te treden met de verklaring dat zo’n optreden een inbreuk zou zijn tegen de vrije meningsuiting… Het is diezelfde madamme Onkelinx die de vuile juridische oorlog aanvoert tegen het Vlaams Belang. Maar in ruil voor allochtone stemmen knijpen Onkelinx en de PS wel een oogje toe voor moslimextremisten…


En nu de vraag wat zijn onze politiekers van dit land eigenlijk van plan??????
Ik weet het u ook?
Volgens mij is het 5 voor 12

Wij worden door de Walen bestolen en door de vreemdelingen belaagd!!:twisted:

Bhairav
23 februari 2006, 20:02
Haha. Mietje.

duveltje382
23 februari 2006, 20:25
Haha. Mietje. Mietje, het lievelingswoord van Bhairav:)

stropkeuh
23 februari 2006, 21:07
De islam staat voor respect voor anderen en andere geloofsovertuigingen’, luidde de reactie van boze moslims. [quote]

Pffffff, mijn botte zunne. Dikke vette grote zever :x

Silverado
23 februari 2006, 21:17
Zwijgplicht in Antwerpen
Het zal u wellicht niet verbazen dat de gedachtepolitie van het CGKR de ‘wijze beslissing’ toejuicht. “Scholen moeten over samenlevingsproblemen praten. Maar de juiste timing is belangrijk”, laat directeur Jozef De Witte weten. Voor het CGKR zal het waarschijnlijk nooit het gepaste moment zijn. Of misschien toch, als het al te laat is…

Afschaffen, dat CGKR, en vlug wat!:x

Morghodius
24 februari 2006, 01:12
Een keer die auto's van die patser tmf moslims in de fik steken, kijken of ze dan nog steeds zo doen

carlgustaaf
24 februari 2006, 06:28
Haha. Mietje.zuchte Bhairav terwijl hij zich in de spiegel aanstaarde...

carlgustaaf
24 februari 2006, 06:32
Een keer die auto's van die patser tmf moslims in de fik steken, kijken of ze dan nog steeds zo doenIn Irak roeien ze zichzelf uit.Dat komt hier mischien ook nog.Zijn Marrokkanen Sjieten of Soennieten?

Bhairav
24 februari 2006, 07:50
zuchte Bhairav terwijl hij zich in de spiegel aanstaarde...
Ik denk da jullie maar al te goed weten wa ik bedoel: wij zijn te schijterig om ons op straat te verdedigen. En dan maar VB stemmen omdat jullie mietjes zijn, wat een zwak volk. Een dat overal camera's nodig heeft en om de vijf botten een oerdegelijke politiecontrole. VB stemmen om die broekschijtersmentaliteit te verdedigen.

Mosasaurus
24 februari 2006, 10:22
Zijn Marrokkanen Sjieten of Soennieten?


Ik zou het niet weten, ruiken ze niet beiden naar schaapie?

Mosasaurus
24 februari 2006, 10:24
Ik denk da jullie maar al te goed weten wa ik bedoel: wij zijn te schijterig om ons op straat te verdedigen. En dan maar VB stemmen omdat jullie mietjes zijn, wat een zwak volk. Een dat overal camera's nodig heeft en om de vijf botten een oerdegelijke politiecontrole. VB stemmen om die broekschijtersmentaliteit te verdedigen.

Dus jij bent geen mietje??

Zou wel eens willen zien hoe JIJ reageert als IK jou tegenkom??? (dan ben ke blij dat er flikken in de buurt zijn)

Herr Flick
24 februari 2006, 14:10
In Irak roeien ze zichzelf uit.Dat komt hier mischien ook nog.Zijn Marrokkanen Sjieten of Soennieten?


ik wou iets posten dat eindigt op ieten, maar ik ga da nie doen, want anders kunnen ze mij in den bak steken, 't is nochtans om te lachen, maar Herr DeWitte von das Centrum fur facismus gaat daar nie mee kunnen lachen...

Lof der Zotheid
24 februari 2006, 14:35
ik wou iets posten dat eindigt op ieten, maar ik ga da nie doen, want anders kunnen ze mij in den bak steken, 't is nochtans om te lachen, maar Herr DeWitte von das Centrum fur facismus gaat daar nie mee kunnen lachen...

Wij wel. Kom maar op:lol: :twisted: .

Herr Flick
24 februari 2006, 14:43
Wij wel. Kom maar op:lol: :twisted: .


't begint met Ban en 't eindigt op ieten, allé, ge moet uw fantasie wa laten werken hé.

Lof der Zotheid
24 februari 2006, 15:53
't begint met Ban en 't eindigt op ieten, allé, ge moet uw fantasie wa laten werken hé.

Is dat alles? Ik denk niet dat het CGKR dáármee iets gaat beginnen. Da's véél te flauw... Of anders heb ik het misbegrepen...

StevenNr1
24 februari 2006, 15:58
Zijn Marrokkanen Sjieten of Soennieten?Ik dacht soennieten, de grote meerderheid van de sjieten verblijft toch in Iran en het zuiden van Irak? En daar is dan nog het onderscheid tussen de Perzen (Iran) en de Arabieren (Irak), denk ik.

puud
24 februari 2006, 16:24
Ik dacht soennieten, de grote meerderheid van de sjieten verblijft toch in Iran en het zuiden van Irak? En daar is dan nog het onderscheid tussen de Perzen (Iran) en de Arabieren (Irak), denk ik.
Iran
Ethnic groups: Persian 51%, Azeri 24%, Gilaki and Mazandarani 8%, Kurd 7%, Arab 3%, Lur 2%, Baloch 2%, Turkmen 2%, other 1%
Religions: Shi'a Muslim 89%, Sunni Muslim 9%, Zoroastrian, Jewish, Christian, and Baha'i 2%
Languages: Persian and Persian dialects 58%, Turkic and Turkic dialects 26%, Kurdish 9%, Luri 2%, Balochi 1%, Arabic 1%, Turkish 1%, other 2%

Iraq
Ethnic groups: Arab 75%-80%, Kurdish 15%-20%, Turkoman, Assyrian or other 5%
Religions: Muslim 97% (Shi'a 60%-65%, Sunni 32%-37%), Christian or other 3%
Languages: Arabic, Kurdish (official in Kurdish regions), Assyrian, Armenian

Bhairav
24 februari 2006, 16:35
Dus jij bent geen mietje??

Zou wel eens willen zien hoe JIJ reageert als IK jou tegenkom??? (dan ben ke blij dat er flikken in de buurt zijn)
Gij komt mij nooit tegen, en zelfs dan... gij doet mij niks. 8)

duveltje382
24 februari 2006, 16:48
Gij komt mij nooit tegen, en zelfs dan... gij doet mij niks. 8) Ik zou nie wille,het is een mietje,waar zijn mijn borden

andev
24 februari 2006, 17:16
Een keer die auto's van die patser tmf moslims in de fik steken, kijken of ze dan nog steeds zo doen
Opletten dat je dan geen gestolen auto's in brand steekt!

andev
24 februari 2006, 17:21
Ik denk da jullie maar al te goed weten wa ik bedoel: wij zijn te schijterig om ons op straat te verdedigen. En dan maar VB stemmen omdat jullie mietjes zijn, wat een zwak volk. Een dat overal camera's nodig heeft en om de vijf botten een oerdegelijke politiecontrole. VB stemmen om die broekschijtersmentaliteit te verdedigen.
Het zou misschien helpen indien jij die onruststokers eens keihard te lijf zou gaan? Zo krijg je wellicht meteen een groep gelijkgestemden rond je die eens korte metten zouden kunnen maken met al die lastposten!
"De Wrekers van het Avondland" of zo iets...
Wij zouden je eeuwig dankbaar zijn.:-o

Jampie
24 februari 2006, 17:22
't begint met Ban en 't eindigt op ieten, allé, ge moet uw fantasie wa laten werken hé.Bananengrieten ?

andev
24 februari 2006, 17:24
't begint met Ban en 't eindigt op ieten, allé, ge moet uw fantasie wa laten werken hé.
Bangelijke lieden ?8O

StevenNr1
24 februari 2006, 17:44
Iran
Ethnic groups: Persian 51%, Azeri 24%, Gilaki and Mazandarani 8%, Kurd 7%, Arab 3%, Lur 2%, Baloch 2%, Turkmen 2%, other 1%
Religions: Shi'a Muslim 89%, Sunni Muslim 9%, Zoroastrian, Jewish, Christian, and Baha'i 2%
Languages: Persian and Persian dialects 58%, Turkic and Turkic dialects 26%, Kurdish 9%, Luri 2%, Balochi 1%, Arabic 1%, Turkish 1%, other 2%

Iraq
Ethnic groups: Arab 75%-80%, Kurdish 15%-20%, Turkoman, Assyrian or other 5%
Religions: Muslim 97% (Shi'a 60%-65%, Sunni 32%-37%), Christian or other 3%
Languages: Arabic, Kurdish (official in Kurdish regions), Assyrian, ArmenianDanku :)

Diether
24 februari 2006, 19:03
Ik denk da jullie maar al te goed weten wa ik bedoel: wij zijn te schijterig om ons op straat te verdedigen. En dan maar VB stemmen omdat jullie mietjes zijn, wat een zwak volk. Een dat overal camera's nodig heeft en om de vijf botten een oerdegelijke politiecontrole. VB stemmen om die broekschijtersmentaliteit te verdedigen.

zegt de stoere puber van achter zijn computerscherm :roll:

Tegendradigaard
24 februari 2006, 19:17
Ik zal pas geloven dat den bhairav nen echten stoere gast is als hem erin slaagt dat men zowel op vtm als op de Rrt het avondnieuws begint met een stoere verzetsdaad van hem op zijn eentje..

Bhairav
24 februari 2006, 22:26
Wie zegt da ik stoer wil doen?

rechtuit
24 februari 2006, 22:40
Wie zegt da ik stoer wil doen?

jouw mama

Alicante
26 februari 2006, 16:29
Abou Jajah schoot laatst weer de hoofdvogel af met zijn krasse uitspraak dat als wij als Belgen niet in een multiculturele samenleving kunnen leven moeten we maar ophoepelen uit ons eigen land.

Het moet nu maar eens gedaan zijn met deze zever! Wij zijn Vlamingen en we zijn daar fier op.
We hebben 500 jaar lang moeten vechten om ons recht "Vlaming te zijn" te verkrijgen.
Onze voorouders hebben gevochten tegen de Duitsers, de Spanjaarden, de Fransen en de Nederlanders.
We hebben hen allemaal naar huis gekegeld en nadien hun respect gekregen waardoor wij nu als één groot Europa samen leven. Wij respecteren onze buren en zullen hen helpen in tijden van nood.
Doch, wij zijn Vlaming!, en ja, zelfs Belg. Dat is niet Marokkaan, niet Pool, niet Albanees.
Onze taal is Nederlands en niet Arabisch, niet Russisch en niet Aziatisch.
Onze kinderen leren Vlaams/Nederlands vanaf hun 3de levensjaar (en vroeger)in school, en wanneer wij als blanke Belgen deze taal niet kennen dan zijn wij ondergeschoold en kansloos in onze maatschappij.

Waarom zijn niet Nederlands sprekende migranten dan ineens bevoorrechte burgers?

Wij dragen jeansbroeken met een hemd en onze vrouwen dragen rokken met topjes.
Wij dragen geen lang kleed en geen hoofddoeken. Wij hebben jaren gevochten om in deze kledij te mogen lopen.
Als onze blondines in onze "vreemde Belgen" hun thuisland met hun rokjes en topjes rondlopen dan krijgen zij de meest verlagende verwijten.

Wel het ene plezier is het andere waard. Waarde migrant; RESPECT begint bij Uzelf.
Als U zich beledigd voelt door een dame met korte rok en décolté,
blijf dan waar je bent dan hoef je er niet naar te kijken.

Wij eten friet met varkensbrochette, en brood met hesp. Als U daar een probleem mee heeft dan is dat Uw probleem. Wij eten dit al 500 jaar. Zwart geel een rood zijn de kleuren van onze vlag en als deze kleuren U beledigen dan ga je maar weer waar je vandaan komt. Wij zullen deze vlag te allen tijde verdedigen.
"De Leeuw van Vlaanderen, hij leeft*.* is onze leuze en wie daar niet mee kan leven gaat maar kamelen bewonderen!
Als U dat niet bevalt, gaat U maar in een land leven waar Allah baas is en in een Moskee woont, maar uit naam van ALLE fiere Vlamingen, Allah en Mohamed zijn hier niet welkom en zijn huis nog veel minder.
Wanneer wij als blanke Vlamingen een misdrijf begaan dan worden we gestraft met celstraf en/of boete.
wel, dit geldt ook voor onze niet blanke Vlamingen, al denken/vinden zij dat zij als gasten meer voorrechten hebben.
Wanneer iedereen dit allemaal gaat beseffen dan gaan we misschien onze” naam “Vlaming” en onze cultuur kunnen redden waar onze voorvaderen hun bloed, zweet en tranen voor hebben gelaten.
Of zijn we dan toch schapen geworden die zich laten afslachten door de Moslims…????

Met achting van een trotse Vlaming.