PDA

View Full Version : Fehriye Erdal is op de vlucht


Carina
1 maart 2006, 01:01
http://www.hln.be/hln/artikels/foto/large_117618.jpg Fehriye Erdal

Volgens bronnen die de Turkse pers aanhaalt, zou de Turkse extreem-linkse DHKP-C-militante Fehriye Erdal niet te vinden zijn op het adres waar Binnenlandse Zaken haar huisarrest heeft opgelegd. Ook advocaat Fernand Schmitz, de raadsman van Demir Sabanci wiens vader omkwam in een DHKP-C-moordaanslag waar Erdal volgens Turkije de hand in hand, zegt dinsdagavond dat Erdal onvindbaar is.

Internationaal aanhoudingsbevel
"Nadat rechter Freddy Troch in Brugge de onmiddellijke uitvoering van zijn vonnis heeft bevolen, heeft de federaal aanklager ook meteen een internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd. Men wist toen immers al dat Erdal niet was waar ze hoorde te zijn", meent meester Schmitz.

De verdediging van de Turkse vrouw was er dinsdagavond nog van overtuigd dat hun cliënte eerstdaags zou worden opgepakt want "dat men weet waar ze verblijft".

http://www.hln.be/hln/cch/det/art_177450.html?DCSext.bron=homeArt3

Dat Erdal zou vluchten wist ik zelfs te voorspellen. Onbegrijpelijk dat ons gerechtelijk '' systeem '' dit niet kon voorspellen, en niet over de kennis, noch over de middelen beschikt om dit te voorkomen??? Ik stel mij toch wel een paar vragen omtrend haar verdwijning?
Bv. waarom heeft justitie haar de kans gegeven om te vluchten?????

Desiderius
1 maart 2006, 01:10
Waarom hebben ze dat hysterisch wijf niet in voorlopige hechtenis genomen?

Ah ja, justitie wordt geleid door.....

daiwa
1 maart 2006, 01:38
Dat Erdal zou vluchten wist ik zelfs te voorspellen. Onbegrijpelijk dat ons gerechtelijk '' systeem '' dit niet kon voorspellen, en niet over de kennis, noch over de middelen beschikt om dit te voorkomen??? Ik stel mij toch wel een paar vragen omtrend haar verdwijning?
Bv. waarom heeft justitie haar de kans gegeven om te vluchten?????

Zelfs het kleinste kind wist dat die niet gelaten op haar veroordeling zou wachten, het gerecht blijkbaar niet. 8O

werkgroep morkhoven
1 maart 2006, 13:49
http://www.hln.be/hln/artikels/foto/large_117618.jpg

Als ik het goed begrepen heb, is Fehriye Erdal helemaal niet op de vlucht maar leeft ze al jarenlang ondergedoken omdat ze vreest door de Turkse staatsveiligheid ontvoerd of vermoord te worden.

Wat haar veroordeling betreft: die stond al op voorhand al vast. Daar was geen 'onderzoek' voor nodig. Zo werkt het Belgische gerecht nu éénmaal.

http://img313.imageshack.us/img313/7107/fbi10dossiermm9hs.jpg

vercetti
1 maart 2006, 14:27
Toch raar dat ze het op de VRT hebben over de linkse activiste Fehriye Erdal en niet over de terroriste Fehriye Erdal...

werkgroep morkhoven
1 maart 2006, 18:06
Toch raar dat ze het op de VRT hebben over de linkse activiste Fehriye Erdal en niet over de terroriste Fehriye Erdal...Het is raar dat er zo weinig geschreven wordt over de mensenrechtenschendingen in Turkije en er niets meer te horen valt over de manier waarop de koerden in Turkije worden behandeld.

Ook over de onmenselijke manier waarop koerden in de Turkse gevangenissen opgesloten zitten, wordt er geen woord meer geschreven.

http://img226.imageshack.us/img226/2512/policeman9uz.jpg

werkgroep morkhoven
1 maart 2006, 18:12
Amnesty Nederland besteedt nog wel aandacht aan de toestand in Turkije.



Turkije

Ondanks alle vorderingen die de parlementaire democratie in Turkije, met een hunkerende blik op Europa, de afgelopen jaren heeft gemaakt, wordt de mensenrechtensituatie nog steeds grotendeels bepaald - in negatieve zin - door de veiligheidsdiensten, het leger en de politie. Al dan niet vermeende interne (Koerden, Islamitische fundamentalisten) en externe (Griekenland, Irak, Iran, Rusland) dreigingen liggen hieraan ten grondslag. In Turkije ‘schittert’ dan ook het hele spectrum aan mensenrechtenschendingen: marteling en mishandeling, buitengerechtelijke executies, beknotting van de vrijheid van meningsuiting, gevangenzetten van gewetensbezwaarden en ‘verdwijningen’.

http://www.amnesty.nl/landeninfo/lan_turkije.shtml

http://img226.imageshack.us/img226/2512/policeman9uz.jpg

ilfalco
2 maart 2006, 00:04
yep en dat turkije willen de Pc'ten bij de EU...

Jaani_Dushman
2 maart 2006, 00:14
yep en dat turkije willen de Pc'ten bij de EU...Zeg, meester-rond-de-pot-draaier, wat is het nu?! :evil:

Als Turkije om de uitlevering van de DHKP-C'ers vraagt, dan is Turkije het toonbeeld van vrije democratie en rechtvaardige justitie, volgens de VB'ers.
Volgens de VB'ers moet het Belgisch gerecht ingeschakeld worden om alle opposanten van het Turkse regime uit de weg te ruimen.
En nu ineens is Turkije toch niet jullie Walhallah? Wat zal het zijn?!

tronca
2 maart 2006, 01:01
http://forum.politics.be/showthread.php?t=46477