PDA

View Full Version : Grootste luchtaanval in vier jaar tijd op Irak


Jörgen Noens
6 september 2002, 11:39
Grootste luchtaanval in vier jaar tijd op Irak
LONDEN 06/09 (BELGA/AG) = Een 100-tal Britse en Amerikaanse vliegtuigen heeft de grootste luchtaanval in vier jaar tijd uitgevoerd op een luchtverdedigingsinstallatie in Irak. Dat meldt de BBC vrijdag op gezag van militaire bronnen. Doelwit was het belangrijkste commandocentrum voor luchtverdediging in het westen van Irak.De aanval had plaats om de door de Verenigde Naties ingestelde no-fly zones veilig te stellen. In het noorden en zuiden van Irak handhaven de Britten en Amerikanen sinds het eind van de Golfoorlog in 1991 een vliegverbod voor de Iraakse luchtmacht. Geregeld worden Iraakse luchtafweerbases aangevallen die een bedreiging vormen voor geallieerde toestellen in de zones. Het gaat om een strategische regio. Het westen is een mogelijke invasieroute voor geallieerde troepen en een uitvalsbasis voor operaties door "special forces". (DWM).

Graag had ik jullie mening hierover gekend!

J.N.

jimmyl
6 september 2002, 14:46
bwa is eigenlijk heel simpel. Alhoewel bush jr blijft beweren dat nog niets is beslist over irak proberen ze nu saddam onder druk te zetten en zich al voor te bereiden op een oorlog onder het mom van de nofly zone.

jimmyl

de moralist
6 september 2002, 16:24
De agressie is losgelaten. Als dit een voorbode is voor de komende nieuwe Golfoorlog vrees ik dat de Amerikanen en Britten hun eigen massagraf beter beginnen te graven. De economische armoede staat in de steigers. Dit allemaal om kontrole uit te voeren in die streek en een vreigeleide voor petroleum(lees een artikel in de "Morgen" omtrent intrest belangen van een Amerikaans bedrijf in die komende oorlog)

Guderian
6 september 2002, 17:06
Grote schande!
Europa laat zich weer eens doen. Europa moet Irak steunen tegen het Empire of evil dat als een octopus overal haar tentakels voor machtsverwerving wil spreiden.

Het regime van Hoessein is het beste wat op dit ogenblik in Irak mogelijk is. Het "alternatief" is het moslimfundamentalisme. :roll:
Die smerige zionistische yanks moeten dringen weer eens een lesje geleerd worden. :twisted:

vivanter007
6 september 2002, 19:35
Het regime van Hoessein is het beste wat op dit ogenblik in Irak mogelijk is. Het "alternatief" is het moslimfundamentalisme. :roll:


Ge kunt het inderdaad bezwaarlijk een fundamentalist noemen, maar misschien wel een nogal verregaand nationalist: wat anders te denken van de manier waarop hij de Koerden behandelt?


Die smerige zionistische yanks moeten dringen weer eens een lesje geleerd worden. :twisted:


En nu oppassen dat ge niet aangeklaagd wordt door het centrum van pater Leman ;), zoals Aboe Jahjah verging.

Mijn persoonlijke, zeer bescheiden mening:
Het gezamenlijk buitenlands beleid in Europa staat nog nergens. Ik heb grote tegenstanders gekend van een sterker buitenlands beleid, vooral - dacht ik - pacifistisch ingestelde mensen die vreesden dat we te maken zouden krijgen met een "Fort Europa", een nieuwe militaire supermacht tegen de rest van de wereld. Op dit eigenste moment blijkt echter heel hard hoe zo'n toestand handig gemanipuleerd kan worden door de Amerikanen. Europa is een grabbelbak. Paar bondgenoten nodig voor een grote oorlog? Grabbel maar in de bak, altijd prijs. De VN kan je gerust negeren, in Europa vind je altijd nog wel een paar cow boys, partners in crime voor de stars & stripes.

Men mag dan nog zo'n stoere taal gebruiken in het Europees Parlement, in de praktijk blijft alles bij het oude en schuimen de VS gewoon de oude staten 1 voor 1 af (GB, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië,...). Dat is niet alleen de schuld van de VS vind ik, maar ook van al die landen die naar buiten toe *blijven* egotrippen en eigenzinnige koersen varen. Ik vind dat we opgezadeld zitten met een Europa van ijdele "koppen" en dan denk ik vooral aan Berlusconi en Blair, die er ogenschijnlijk veel belang bij hebben om bij de Amerikanen op een goed blaadje te staan. Waarom? Om gebruikt te worden in het interne machtsspel binnen Europa (Het psychologisch voordeel van internationale vriendjes) ? Ik heb de indruk dat het stille zwaartepunt van Europa echter in Duitsland en Frankrijk ligt. En dat zij verder betere mechanismes moeten uitwerken om al te dissidente staten in de toekomst terug te fluiten.

de moralist
6 september 2002, 21:39
Hopelijk zijn de woorden van Verhofstadt geen holle woorden wanneer hij beweerd dat België zich niet in dergelijk avontuur stort. Ik vrees wat Vivant007 beweerdt dat we net zoals de anderen zullen doen wanneer de groten zich toch (economisch belang) in het Amerikaans avontuur zullen storten.Duitsland protesteert maar dadelijk kwamen de yanks met eventuele byocotmaatregels.Men heeft te veel macht gegeven aan die cowbyos en een Europees leger had al veel eerder moet bestaan om een soort tegenwicht te zijn voor het Amerikaans leger. Jammer maar die Britten liggen steeds dwars,om maar te zwijgen van de Fransen.