PDA

View Full Version : Standpunten en lidmaatschap Liberaal Appel


schaduwgemeenteraadslid
27 juli 2003, 00:33
Asielzoekers


Er dient een beperkte lijst te worden opgesteld (bestaat reeds op Europees niveau) van onveilige landen om zo echte politieke asielzoekers te kunnen onderscheiden van economische vluchtelingen. Illegalen moeten van het grondgebied worden verwijderd. Dit door de gedwongen terugkeer naar het land van herkomst.


Criminaliteit


Tegen elke vorm van criminaliteit dient hard te worden opgetreden. De wet moet nageleefd worden, nultolerantie beperkt in tijd en ruimte kan hiervoor noodzakelijk zijn. Politie en justitie dienen de middelen te krijgen die ze nodig hebben om hun taken snel en goed af te handelen. Elk misdrijf moet een opvolging kennen en veroordeelde criminelen dienen hun straffen effectief uit te zitten. De bouw van bijkomende cellen is nodig.


Deelregeringen


(idem als Federaal Bestuur) Vlaanderen en Wallonië hebben baat bij meer eigen verantwoordelijkheden. De arbeidsmarktsituatie verschilt immers te sterk van elkaar in het Noorden en het Zuiden. Het Liberaal Appel is daarom voorstander van subsidiariteit d.w.z. we beslissen welke bevoegdheden we zelf willen uitoefenen en welke we samen willen uitoefenen. Deze herschikking dient te leiden tot homogene bevoegdheidspaketten, deze taakverdeling kan niet worden afgekocht! Vlaanderen en Wallonië moeten afzonderlijk bevoegd woden voor o.a. sociale zekerheid, mobiliteit, justitie en politie. Er blijft een federale solidariteit bestaan maar wel enkel op basis van objectieve noden.


Defensie

Defensie dient op Europees vlak te worden uitgebouwd. Verder is het NATO-lidmaatschap ook van groot belang. Een kleiner, gespecialiseerd leger binnen de Europese context.

Drugs


De huidige regering en de nieuwe drugswet geven een compleet verkeerd signaal aan de jongeren en zorgt voor grote verwarring bij de hele bevolking. Het gebruik van drugs dient ontraden te worden daar druggebruik nadelig is voor de gezondheid. Handel en bezit van drugs dienen strafbaar te blijven. Er dient aan drugspreventie te worden gedaan en drugsverslaafden moeten een goed begeleide ontwenningskuur volgen.


Economie

De economie is de motor van de welvaart. De vrije markteconomie dient te worden gevrijwaard. De overheid kan daar waar de markt faalt sociale, culturele of ecologische correcties invoeren. Het stimuleren van de economie door effectieve belastingsverlagingen is een must.



Federaal Bestuur


Vlaanderen en Wallonië hebben baat bij meer eigen verantwoordelijkheden. De arbeidsmarktsituatie verschilt immer te sterk van elkaar in het Noorden en het Zuiden. Het Liberaal Appel is daarom voorstander van subsidiariteit d.w.z. we beslissen welke bevoegdheden we zelf willen uitoefenen en welke we samen willen uitoefenen. Deze herschikking dient te leiden tot homogene bevoegdheidspakketten, deze taakverdeling kan niet worden afgekocht! Vlaanderen en Wallonië moeten afzonderlijk bevoegd worden voor o.a. sociale zekerheid, mobiliteit, justitie en politie. Er blijft een federale solidariteit bestaan maar wel enkel op basis van objectieve noden.


HET NIEUWE COMMUNISME IS GROEN.



Economie en ecologie moeten hand in hand gaan, en economie moet ecologie kunnen betalen. „Liberaal appel„ eist vernietigen van de beslissing tot de uitstap uit kernenergie en meer subsidies voor onderzoek naar kernfusie volgens het Farnsworth- principe, en dit in Europees verband. Het Kyoto-akkoord bestraft landen welke reeds vooraf enorme inspanningen leverden zoals België met zijn chemische industrie. Wij eisen subsidiëring van de studie en uitbouw van infrastructuur voor celmotoren voor de auto van morgen. „Liberaal appel„ eist een tabula rasa voor alle vermeende bouwovertredingen en in de toekomst een in de hand gehouden en humaan beleid ruimtelijke ordening VOOR de bevolking.





HOE STEMT DE ECHTE LIBERAAL? “LIBERAAL APPEL”NATUURLIJK!



Enkele van mijn liberale vrienden stellen de vraag of “liberaal appel„ de kiesdrempel wel zou halen en hun stem zou verloren gaan naar andere partijen. Wel vrienden, we halen de kiesdrempel wel. Reeds twee jaar gaven talloze liberalen het signaal aan de partij, dat het beleid links en economisch onvriendelijk was. Na het akkoord met SPA van 1999, om het politieke landschap te herverkavelen in een linkse (SPA) en een rechtse partij (VLD), zonder ruimte CDNV, kon de partijleiding van VLD niet wachten om de centrum positie van CDNV in te pikken. Hiervoor verloochende ze haar fundamenten en haalde een allegaartje vreemde eenden in de bijt. De enige echte liberale partij is “Liberaal appel„. Alleen zij zal opkomen voor het liberale gedachtegoed. Alle kandidaten hebben getrouwheid gezworen aan het LIBERAAL MANIFEST VAN OXFORD .


IS VEILIGHEID: “DE SLEUTEL KLAAR LEGGEN VOOR DE DIEVEN”?



„Liberaal appel„ wil “BLAUW MEER OP STRAAT„. De mislukte politiehervorming kost 8% extra voor minder uren beschikbaar op de straat. Wij menen dat administratie hoort bij bedienden en computers voor zover het niet automatisch kan. We willen het recht op zelfverdediging uitgebreid zien tot het bezit. Verder moet rechtspraak binnen het jaar na de inbeschuldigingstelling, behoudens beroep.



Jobs - Jobs - jobs


Jobs moeten gecreëerd worden in privé ondernemingen. Inderdaad, iedere baan in overheidsdienst, moet betaald worden met nieuwe belastingen, minstens ten belope van de nettolonen plus sociale lasten.

Kostenverlaging noodzakelijk voor onze bedrijven, mag de netto lonen niet beïnvloeden. De overheid heeft de plicht om bedrijfslasten te verlagen. Dit moet zowel inzake sociale- als fiscale -, en administratieve lasten.

Verlaging van het sociaal en fiscaal regime, kan de overheid slechts wanneer ze ook drastisch in haar uitgaven gaat beperken en/of bestemming van middelen gaat verleggen. (Administratief personeel verplaatsen van herverdeling en administratie naar de dienstensector van de overheid, voor zover de noodzaak bestaat )

Verlaging van bedrijfslasten heeft een exponentiele invloed omdat, enerzijds door de verlaging van de kostprijs, de binnenlandse koopkracht versterkt, en anderzijds onze concurrentie - positie in onze afzetmarkten wordt verstevigd.

Daarbij nog de versoepeling van vestigingsvoorschriften en vestigingsadministratie, kan België terug aantrekkelijk maken voor Multi-Nationals, en ons voordeel van Brussel Hoofdstad van Europa, doen valoriseren



JOBS CREËREN IS SIMPEL MAAR VRAAGT POLITIEKE MOED


JOBS CREËREN IS SIMPEL MAAR VRAAGT POLITIEKE MOED
„Liberaal appel„ wil een kader van wetten welke bedrijven terug gezond en competitief laat worden. Dit moet door het verlagen van alle sociale, fiscale en administratieve lasten, door aanpassing en vereenvoudiging der wetgeving.
Bij een daling van de fiscale, sociale en administratieve last voor de ondernemingen, dalen de prijzen, en blijven de netto lonen behouden, maar stijgen export, koopkracht, aantal jobs, aantal zelfstandigen en KMO’s. Voor onze zelfstandigen en KMO’s moeten echter de administratieve lasten ernstig versoepeld worden en het sociaal statuut van de zelfstandigen op een waardig niveau gebracht.



Jongeren


Er dient te worden uitgegaan van een positieve benadering van de jeugd. De politici moeten jongeren ernstig nemen en er in hun besluitvorming rekening mee houden. Specifieke infrastructuur voor jongeren dient te worden ondersteund. Kwalitatief onderwijs is van groot belang. Na hun studies moeten jongeren gemotiveerd worden om zich in de arbeidsmarkt te storten en te ondernemen. Dit ondernemen kan ondersteund worden door het peterschap van ervaren bedrijfsleiders.


Koningshuis


De monarchie kan blijven bestaan. De huidige Belgische staatsstructuur laat weinig andere, realistische, oplossingen toe. Op korte termijn dient er echter gestreeft worden naar het Zweeds model. De wetten moeten worden getekend, bekrachtigd en afgekondigd in naam van het volk. Op langere termijn zal Europese wetgeving de rol van de koningshuizen in de Europese Unie vastleggen.


Leven- Dood - Euthanasie


Ethische kwesties zijn de verantwoordelijkheid van het individu. Iedere mens heeft recht op een waardig leven én sterven. Om elk individu de keuzevrijheid te geven dienen abortus en euthanasie wettelijk mogelijk te zijn. De palliatieve zorg moet een prominente plaats innemen bij het levenseinde.


MAG IK NOG ZIEK WORDEN? WAT ALS IK MIJN JOB VERLIES?



„Liberaal appel„ wil een uniform systeem van basisverzekering, gelijk voor werknemers,werklozen, zelfstandigen en inactieven. De uitgaven stegen de laatste 5 jaar met gemiddeld 6% per jaar, terwijl onze economie slechts met 2% groeide. Er moet dringend een alternatieve financiering worden uitgewerkt. Vrije capaciteit in onze ziekenhuizen kan worden gevuld met buitenlandse patiënten. Maar dan moeten ze wel de reële kostprijs betalen. Meer aandacht en middelen moeten gaan naar preventie en een lager geneesmiddelengebruik. Tekorten aan verplegend personeel moeten aangepakt met een opwaardering van het beroep en een job-differentiatie. Kortom wil sociale zekerheid zeggen: “Voor ieder een vangnet, maar geen hangmat.„


Migranten


Er dient een tijdelijke immigratiestop te worden ingesteld. Integratie moet verplicht zijn voor zowel nieuwkomers als voor latere generaties migranten. De huidige snel-Belgwet dient te worden afgeschaft. De verwerving van de Belgische nationaliteit is de bekroning van een geslaagd integratieproces. Integreren betekent zich aanpassen aan, maar ook bewijzen te kunnen en willen bijdragen tot het welzijn van onze gemeenschap.


Milieu


Economie en ecologie kunnen hand in hand gaan. Het systeem van een milieuwetgeving dient vereenvoudigd en streng gecontroleerd te worden. Dit is noodzakelijk voor ons, onze kinderen en kleinkinderen. Verder dient men realistisch te zijn, het afschaffen van kernenergie (een zeer milieuvriendelijke energiebron) zonder een haalbaar alternatief te bieden is waanzinnig.


MINDER WETTEN “WETTEN MAKEN IS MAKKELIJKER DAN REGEREN”


MINDER WETTEN “WETTEN MAKEN IS MAKKELIJKER DAN REGEREN„
“Liberaal appel„ wenst de afschaffing van alle zinloze of ongewenste wetgeving. Hierbij denken we aan de gevolgen van groen links zoals de uitstap uit de kernenergie. Windenergie is geen alternatief (max. 7%) De drugs -wetgeving moet duidelijker en strenger worden omdat ze geen bescherming biedt aan onze jeugd. De genocide wet moet afgeschaft worden; waarom zouden wij Belgen, moeten opdraaien voor de kosten van rechtspleging. De absurd hoge verkeersboetes moeten vervangen worden door redelijke bedragen maar met intensievere controles; anders is het weerom de actieve bevolking die opdraait voor de mislukte politiehervorming. Bedrijven mogen geen quota opgelegd krijgen voor aantal allochtonen; de enige maat voor aanwerven moet het curriculum zijn. De wetgeving “ruimtelijke ordening„ is misdadig en strijdig met het internationaal recht. Terecht wordt van een “chouchescu-beleid„ gesproken
“HOE MEER WETTEN, HOE MEER DIEVEN„, ZEI VONDEL EN NOG “WAAR STOPT DE WET EN BEGINT DE GERECHTIGHEID„
Liberaal appel wil een einde maken aan de wetgevingsdrang. Veel wetten ontstaan door de profileringsdrang van ministers of parlementariërs . Iedere wet moet op zijn waarde herbeoordeeld worden. De gevolgen van de nieuwe wetten van de afgelopen legislatuur,worden geraamd op 200 miljard BEF.




MORGEN DE LEERLINGEN AAN DE MACHT IN HET ONDERWIJS?



Wil de kwaliteit van ons onderwijs overleven, moet de administratieve rompslomp dringend afgeschaft worden en de leerkracht terug centraal gesteld. “Liberaal appel„ pleit voor meer sport- en meer cultuuronderricht. Jongeren moeten er ook gemotiveerd worden voor een zelfstandig beroep of bedrijfje. Bange ouders hebben behoefte aan een duidelijke en ontradende drugswetgeving.



Pensioenen


Het huidige pensioenstelsel wordt uiteindelijk onbetaalbaar. De pensioenleeftijd zal moeten worden opgetrokken, ouderen zullen aangepaste arbeid kunnen verrichten. Verder dient er naar een kapitalisatiestelsel te worden gestreefd. Het wettelijk pensioen kan dan perfect worden aangevuld met een aanvullend pensioen. Pensioenen van zelfstandigen en werknemers dienen gelijkgeschakeld te worden. De staatsschuld moet dringend verder worden afgebouwd, dit is namelijk een zeer belangrijke maatregel voor de verzekering van onze toekomst.


Rechtbanken

De overvloed aan regels en de trage werking van het gerecht creëren rechtsonzekerheid. Er dienen veel meer middelen te worden vrijgemaakt voor justitie. Ook dient er aandacht te gaan naar bemiddeling en preventie om de rechtbanken te ontlasten. Een efficiënt snelrecht en jeugdsanctierecht dienen te worden ingevoerd. Aanstelling van rechters dient volgens bekwaamheid te gebeuren, niet volgens politieke kleur.

Scheiding der machten


Het principe van de “Scheiding der Machten„ bepaald dat de kamer van volksvertegenwoordigers het wetgevend orgaan is.

In de praktijk neemt hoofdzakelijk de regering , zijnde de uitvoerende macht, het wetgevende initiatief, wat op zich ok is. Omdat de ministerraad voor hun wetgevend werk, bijna uitsluitend beroep doet op zijn administratie, is 90% van de wetgeving het product van deze administraties zijnde de uitvoerende macht. Waar is nog de scheiding der machten?
Dit verklaart eveneens het repressieve -, controlerende - en administratief ongebreidelde karakter van de meeste wetten van het laatste decenium.

Het goedmenend politieke wereldje is zich blijkbaar niet bewust van de financiële gevolgen van iedere ( dikwijls ongevraagde) wetgeving.
Inderdaad, kost ieder nieuw initiatief, zowel aan administratief overheidspersoneel, als dikwijls aan directe herverdelingsbedragen, en aan kosten voor alle rechtspleging ten gevolge van de extra wetgeving.

Misschien nog belangrijker zijn de gevolgen in de bedrijven en gezinnen qua administratieve meerlast, en het subjectieve gevoel van vrijheidsbeperking.

Liberaal appel pleit daarom terecht voor een herbeoordeling naar kosten en baten, en naar zin of onzin van de bestaande wetgeving.



Seksualiteit


Seksualiteit is een privé-aangelegenheid. Er mag geen maatschappelijke discriminatie zijn omwille van geaardheid.


SLOGANS


Stem tegen de paarsgroene kwaal

Stem progressief liberaal

**

Moe Geplaagd, belogen en bedrogen?

Stopt paarsgroen

Laat liberaal appel het doen

**

Het slecht paarsgroen beleid is als onkruid dat bleef staan

Na jaren wieden zal ’t nog niet zijn vergaan

**

“Liberaal appel„ wil ten dienste staan

met uw stem zullen we paarsgroen verslaan

**

stem appel - laat u niet langer verlakken

paarsgroen heeft er toch niks van gebakken

**

voor politiek fatsoen – geen tweede paarsgroen

het verstand komt toch niet met het ambt

stem liberaal – het appel is uw gemaal

**

liberaal!!! stop met klagen en het onbehagen,

span ’T appel voor je wagen.

**

echt liberaal is een ander verhaal

enkel appel spreekt liberale taal

en zal achter zijn beloftes staan




Stemrecht

Er zijn zowel goede argumenten voor als tegen om de stemplicht respectievelijk te behouden of af te schaffen. Het Liberaal Appel is echter voor de afschaffing van de stemplicht. Deze beslissing kan waarschijnlijk het best genomen worden door eerst een bindend referendum hieromtrent te organiseren. Een bindend referendum is een pijler om de directe democratie zo ver mogelijk door te voeren. Stemrecht is gekoppeld aan de nationaliteit.

TWAALF JAAR GELEDEN GEDAGVAARD EN NOG GEEN UITSPRAAK .



„Liberaal appel„ wil dat de rechtsachterstand effectief wordt weggewerkt. Dit moet voornamelijk door minder en beter wetten. Het wordt tijd dat alle rechtsgeledingen worden geautomatiseerd met compatibele computers.De rechtsonzekerheid door de trage rechtspleging in België is een schande.




VAN OPLICHTERIJ NAAR EERLIJKE SOCIALE EN FISKALE LASTEN?


VAN OPLICHTERIJ NAAR EERLIJKE SOCIALE EN FISKALE LASTEN?
Jaarlijks schuimt de overheid 50% (5 500 miljard BEF) van het BBP (11 000 miljard BEF) af. Aan de uitgavenkant zijn belangrijke posten de herverdeling (2 300 miljard BEF), de kosten voor de herverdeling (300 miljard BEF), de kosten van overheidsdiensten (1 600 miljard BEF) en de rentelasten (700 miljard BEF) op een overheidsschuld van 12 000 miljard BEF(108% van BBP). „Liberaal appel„ ijvert voor besparen door het bespreekbaar maken van verregaande productiviteitsverbetering in openbare diensten. Verder pleiten we voor een vermindering van de herverdelingskosten door Egovernment en het reduceren van administratie door de afschaffing van overbodige wetten. In periodes van hoogconjunctuur moet onze schuld dringend afgebouwd worden tot het Europees gemiddelde (40% van BBP) Zodra de interestvoeten terug stijgen zullen we de pijn voelen.



Veiligheid


Problemen moeten erkend worden. Veiligheid van eigen persoon én van eigendom zijn basisrechten. Het recht op zelfverdediging moet dan ook uitgebreid worden tot het recht op bescherming van bezittingen. De Belgische wetgeving moet op dit vlak worden geharmoniseerd met die van de Europese Unie en van onze buurlanden. Een efficiënte aanpak is nodig, d.w.z. meer preventie, meer blauw op straat, meer middelen voor justitie en politie en de bouw van bijkomende cellen.


VREEMDELINGENBELEID SELECTIEF, MAAR TEGEN RACISME.



„Liberaal appel„ is voor een verplichte culturele en taalkundige inburgering. Tot de realisatie hiervan is het zinvol een immigratiestop te handhaven. In de toekomst moet immigratie gekoppeld worden aan niet ingevulde jobs. We vinden dat de migrant moet kiezen voor een nationaliteit. Men is niet een beetje Belg en nog wat anders.




VRIJHEID, DE BASIS VAN VERTROUWEN,VERANTWOORDELIJKHEID EN VERDRAAGZAAMHEID.



Dagelijks wordt onze bevolking van haar vrijheid beroofd, met als gevolg, dat iedere zin voor initiatief en ondernemerschap kapot gemaakt wordt. Iedere wet kan je zienals een uiting van wantrouwen door de wetgever in de kwaliteit van zijn burgers. Door het als repressief aangevoelde beleid van paars groen, wordt onze bevolking onverdraagzaam naar zijn medeburger, naar allochtonen en naar de politiek. Verdraagzaamheid begint bij de overheid.



WANNEER WORDT AUTORIJDEN STRAFBAAR?



Nog EEN regering met groen en autorijden zal wel strafbaar worden; of is dit nu al zo met de hoge boetes? Decennia lang werd 80% van de opbrengsten de wegvervoers-fiscaliteit om elders tekorten aan te vullen. Wat de automobilist betaalt hoort hem toe. „Liberaal appel„ wil meer middelen voor wegeninfrastructuur, promotie van voertuigen met celmotor, vereenvoudiging van de verkeerswetgeving, hoge pakkans met betaalbare boetes. Het openbaar vervoer moet zich concentreren op centrum-centrum verplaatsingen, maar wel met veel hogere frequentie en zitplaatsen voor iedereen.


Werkloosheid


De werkloosheidscijfers zijn de laatste jaren gestegen en de huidige regering neemt geen effectieve maatregelen om de werkloosheid te doen dalen. Het systeem van de sociale zekerheid is een humaan systeem dat mensen helpt bij tegenslag. Dit systeem dreigt echter onbetaalbaar te worden, daarom dringt een drastische hervorming zich op. De sociale zekerheid dient een vangnet te zijn, geen hangmat! Iedereen dient gestimuleerd te worden om arbeid te verrichten. Dit kan bekomen worden door het verschil tussen loon uit arbeid en de sociale uitkeringen te vergroten. Een effectieve belastingsverlaging dringt zich dan ook op, om zo gezonde bedrijven te creëren die voor kwalitatief goede jobs zorgen.


WIE ZAL MIJN PENSIOEN BETALEN?


WIE ZAL MIJN PENSIOEN BETALEN?
„Liberaal appel„veroordeelt de volksverlakkerij als zou het zilverfonds enige oplossing bieden voor het probleem van vergrijzing. Het is een druppel op een hete plaat. De groenen zien een oplossing in massaal invoeren van kinderrijke immigranten, zonder deze te koppelen aan een behoefte voor niet ingevulde jobs, wat nog meer verwerpelijk is. Wij pleiten voor de afschaffing van nieuwe brugpensioenen. Wij menen dat we vanaf onze 55 wel moeten kunnen uitbollen, het wat langzamer aan doen. Voor de komende generatie moeten we groeien naar pensioenfondsen voor de betaling van een gelijkwaardig basispensioen voor iedereen. Pensioenen moeten voldoende zijn wanneer men zijn intrek neemt in een rusthuis.

:smilecol: Wij heten u hartelijk welkom bij onze partij :smilecol:

In 2003 is het 'Liberaal Appel' een politieke ledenbeweging geworden!

Het lidmaatschap bedraagt vanaf het kalenderjaar 2004 12,50 € per jaar.

Betaling kan via overschrijving op het nummer
733-0084610-56 met als vermelding "lidmaatschap 2004"

Op verzoek van velen kan u vanaf heden ook steunend lid worden voor 100 € jaarlijks.

Contacteer ons, [email protected] ,en wij zullen u graag verder helpen.



Lidmaatschap houdt de onderschrijving van de doelstelling van het Liberaal Appel in.


Verstandige,centrum-rechtse,liberale groeten
Dhr.De Ryck Peter(schaduwgemeenteraadslid)

percloride
27 juli 2003, 09:25
heeft VAN HECKE van het Vlaams Blok jullie de kans gegeven om het programma over te schrijven ??

wardje
27 juli 2003, 10:26
Stem tegen de paarsgroene kwaal
Stem progressief liberaal

**

Moe Geplaagd, belogen en bedrogen?
Stopt paarsgroen
Laat liberaal appel het doen

**

Het slecht paarsgroen beleid is als onkruid dat bleef staan
Na jaren wieden zal ’t nog niet zijn vergaan

**

Liberaal appel„ wil ten dienste staan
met uw stem zullen we paarsgroen verslaan

**

stem appel - laat u niet langer verlakken
paarsgroen heeft er toch niks van gebakken

**

voor politiek fatsoen – geen tweede paarsgroen
het verstand komt toch niet met het ambt
stem liberaal – het appel is uw gemaal

**

liberaal!!! stop met klagen en het onbehagen,
span ’T appel voor je wagen.

**

echt liberaal is een ander verhaal
enkel appel spreekt liberale taal
en zal achter zijn beloftes staan


wie is verantwoordelijk voor die rijmelarij? zulke vormen van taalcriminaliteit moeten zeer zwaar aangepakt worden! nultolerantie!

"liberaal: het appel is uw gemaal" :D

fernand
27 juli 2003, 15:40
heeft VAN HECKE van het Vlaams Blok jullie de kans gegeven om het programma over te schrijven ??

Aan mij zeker niet, maar ik vond het toen al zéér goed, waarom moet het dan herschreven worden? :lol:

thePiano
27 juli 2003, 15:45
heeft VAN HECKE van het Vlaams Blok jullie de kans gegeven om het programma over te schrijven ??

Er zitten toch grote verschillen. Bv over de ethische kwesties. Liberaal appel staat abortus en euthanasie toe, ook de monarchie mag verder blijven bestaan. En dan heb ik niet eens alles gelezen (en jij blijkbaar helemaal niks :P

schaduwgemeenteraadslid
27 juli 2003, 16:28
De piano stijgt hoe langer hoe meer in mijn achting :wink:
Geachte piano;de meeste militanten binnen het Vlaams Blok kennen de standpunten niet van hun partij,noch kunnen zij deze expliceren.
Laat staan dat zij een vergelijk kunnen maken :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

numarx
27 juli 2003, 16:32
Komkom, het blijft een partij voor mensen die niet durven zeggen dat ze op Vlaams Blok stemmen.

schaduwgemeenteraadslid
27 juli 2003, 16:41
''Komkom, het blijft een partij voor mensen die niet durven zeggen dat ze op Vlaams Blok stemmen''
Geachte numarx;kan u deze ongefundeerde opmerking staven :?:
Bij mijn weten,heerst er binnen het Vlaams Blok nog steeds een taboe.
Veel militanten treden niet naar buiten met hun politieke overtuiging.
VB.Een bestuurslid binnen het Vlaams Blok (onderwijzeres)is op zoek naar een nieuwe baan,omdat zij met haar studenten over de partij heeft gesproken.
VB.mijn ex-voorzitter van het Vlaams Blok-Deurne(bolwerk van uw partij)vloog buiten bij zijn vakbond(geen leugen,heeft hij mij persoonlijk verteld)

Numarx;U zegt,mensen die niet toegeven dat zij op het Vlaams Blok stemmen :lol:
Wij hebben momenteel 15% kiezers uit de VLD(Antwerpen) :!:
Deze mensen stemmen op het Vlaams Blok :?: :lol: :lol: :lol: :lol:

numarx
27 juli 2003, 16:43
Okee. Dan verander ik mijn stelling en noem ik jullie vanaf nu gewoon "Vlaams Blok Light".

thePiano
27 juli 2003, 16:46
Komkom, het blijft een partij voor mensen die niet durven zeggen dat ze op Vlaams Blok stemmen.

Precies numarx. Zelfs dat schaduwraadslid, die beweert uit het VB te zijn getreden, post hier nog altijd teksten en standpunten van het VB. Blijkbaar is hij zelf ook niet zo gelukkig met zijn overstap(je) ;)

thePiano
27 juli 2003, 16:46
Okee. Dan verander ik mijn stelling en noem ik jullie vanaf nu gewoon "Vlaams Blok Light".

Haha LOL :P

Maar dat kan je ook van de N-V.A zeggen vind ik ;)

schaduwgemeenteraadslid
27 juli 2003, 16:49
Met die stelling van u kan ik leven :wink:
Daarom zijn wij ook een verstandige,centrum-rechtse,donkerblauwe liberale partij en geen zwarte,extremistische,racistische,facistische partij.

numarx
27 juli 2003, 16:50
Maar dat kan je ook van de N-V.A zeggen vind ik ;)
Nee.

schaduwgemeenteraadslid
27 juli 2003, 16:55
Piano,wat bedoel je met''kan men ook zeggen van de NV-A'' :?:
CD&V light :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

thePiano
27 juli 2003, 16:59
Maar dat kan je ook van de N-V.A zeggen vind ik ;)
Nee.

Toch wel, het programma van de N-V.A legt andere accenten dan het Liberaal Appel maar gaat ook leentjebuur bij het Vlaams Blok. Noem het dan VB-extralight of zoiets.

fernand
27 juli 2003, 17:08
''Komkom, het blijft een partij voor mensen die niet durven zeggen dat ze op Vlaams Blok stemmen''
Geachte numarx;kan u deze ongefundeerde opmerking staven :?:
Bij mijn weten,heerst er binnen het Vlaams Blok nog steeds een taboe.
Veel militanten treden niet naar buiten met hun politieke overtuiging.
VB.Een bestuurslid binnen het Vlaams Blok (onderwijzeres)is op zoek naar een nieuwe baan,omdat zij met haar studenten over de partij heeft gesproken.
VB.mijn ex-voorzitter van het Vlaams Blok-Deurne(bolwerk van uw partij)vloog buiten bij zijn vakbond(geen leugen,heeft hij mij persoonlijk verteld)

Numarx;U zegt,mensen die niet toegeven dat zij op het Vlaams Blok stemmen :lol:
Wij hebben momenteel 15% kiezers uit de VLD(Antwerpen) :!:
Deze mensen stemmen op het Vlaams Blok :?: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ik ben buiten gevlogen op mijn werk. Firma Boccard. En bij de vakbond ABVV. (meer dan 40 jaar lid+ vakbondafgevaardigde geweest :lol: ). Nu moet ik geen bijdrage meer betalen! :lol: :lol:

schaduwgemeenteraadslid
27 juli 2003, 20:10
Fernand;moet u onze rekeningnummer hebben voor de giften :?:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

fernand
28 juli 2003, 11:01
Fernand;moet u onze rekeningnummer hebben voor de giften :?:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Geef de giften aan het Blok, krijg er nog iets voor terug. Alle maanden een zeer leesbaar boekske waar ik mij GEHEEL kan in terug vinden. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bluelagune
28 juli 2003, 13:21
heeft VAN HECKE van het Vlaams Blok jullie de kans gegeven om het programma over te schrijven ??

Waarom zou het Liberaal Appel het programma van het Vlaams Blok overgeschreven hebben??? Het VB is een solidaristische partij die niets van doen heeft met het zuivere Liberalisme. Deze redenering is dan ook ongegrond.

fernand
28 juli 2003, 13:26
heeft VAN HECKE van het Vlaams Blok jullie de kans gegeven om het programma over te schrijven ??

Waarom zou het Liberaal Appel het programma van het Vlaams Blok overgeschreven hebben??? Het VB is een solidaristische partij die niets van doen heeft met het zuivere Liberalisme. Deze redenering is dan ook ongegrond.

U hebt het mooi overgeschreven, maar niet alles!

Bluelagune
28 juli 2003, 13:29
heeft VAN HECKE van het Vlaams Blok jullie de kans gegeven om het programma over te schrijven ??

Waarom zou het Liberaal Appel het programma van het Vlaams Blok overgeschreven hebben??? Het VB is een solidaristische partij die niets van doen heeft met het zuivere Liberalisme. Deze redenering is dan ook ongegrond.

U hebt het mooi overgeschreven, maar niet alles!

Overschrijven?? Jullie doen precies of de standpunten van de rechterzijde in Vlaanderen worden enkel door jullie vertolkt. Wen er maar aan dat er concurrentie op komst is. :twisted:

fernand
28 juli 2003, 13:31
heeft VAN HECKE van het Vlaams Blok jullie de kans gegeven om het programma over te schrijven ??

Waarom zou het Liberaal Appel het programma van het Vlaams Blok overgeschreven hebben??? Het VB is een solidaristische partij die niets van doen heeft met het zuivere Liberalisme. Deze redenering is dan ook ongegrond.

U hebt het mooi overgeschreven, maar niet alles!

Overschrijven?? Jullie doen precies of de standpunten van de rechterzijde in Vlaanderen worden enkel door jullie vertolkt. Wen er maar aan dat er concurrentie op komst is. :twisted:
Het afkooksel is nooit zo goed als het origineel.
Kijk maar naar Pepsi & Cola. :wink:

solidarnosc
28 juli 2003, 13:44
heeft VAN HECKE van het Vlaams Blok jullie de kans gegeven om het programma over te schrijven ??

Waarom zou het Liberaal Appel het programma van het Vlaams Blok overgeschreven hebben??? Het VB is een solidaristische partij die niets van doen heeft met het zuivere Liberalisme. Deze redenering is dan ook ongegrond.

U hebt het mooi overgeschreven, maar niet alles!

Overschrijven?? Jullie doen precies of de standpunten van de rechterzijde in Vlaanderen worden enkel door jullie vertolkt. Wen er maar aan dat er concurrentie op komst is. :twisted:

8)

Bluelagune
28 juli 2003, 15:10
heeft VAN HECKE van het Vlaams Blok jullie de kans gegeven om het programma over te schrijven ??

Waarom zou het Liberaal Appel het programma van het Vlaams Blok overgeschreven hebben??? Het VB is een solidaristische partij die niets van doen heeft met het zuivere Liberalisme. Deze redenering is dan ook ongegrond.

U hebt het mooi overgeschreven, maar niet alles!

Overschrijven?? Jullie doen precies of de standpunten van de rechterzijde in Vlaanderen worden enkel door jullie vertolkt. Wen er maar aan dat er concurrentie op komst is. :twisted:
Het afkooksel is nooit zo goed als het origineel.
Kijk maar naar Pepsi & Cola. :wink:



Het orgineel??? Laat me nie lachen...Jullie zullen met jullie historische wortels nooit een volwaardig rechts alternatief zijn. Solidarisme is trouwens verre van" rechts-denkend".

fernand
28 juli 2003, 20:55
heeft VAN HECKE van het Vlaams Blok jullie de kans gegeven om het programma over te schrijven ??

Waarom zou het Liberaal Appel het programma van het Vlaams Blok overgeschreven hebben??? Het VB is een solidaristische partij die niets van doen heeft met het zuivere Liberalisme. Deze redenering is dan ook ongegrond.

U hebt het mooi overgeschreven, maar niet alles!

Overschrijven?? Jullie doen precies of de standpunten van de rechterzijde in Vlaanderen worden enkel door jullie vertolkt. Wen er maar aan dat er concurrentie op komst is. :twisted:
Het afkooksel is nooit zo goed als het origineel.
Kijk maar naar Pepsi & Cola. :wink:



Het orgineel??? Laat me nie lachen...Jullie zullen met jullie historische wortels nooit een volwaardig rechts alternatief zijn. Solidarisme is trouwens verre van" rechts-denkend".
U lacht héél gemakkelijk, maar het zou wel eens zuur kunnen opbreken.
Versnipper de VLD maar nog wat meer. En even ter vrage, voor wat staat liberaal appel? Of veilig blauw?

Tantist
29 juli 2003, 16:25
Okee. Dan verander ik mijn stelling en noem ik jullie vanaf nu gewoon "Vlaams Blok Light".

Vanuit het andere uiterste bekeken is het toch allemaal hetzelfde, nietwaar? ;-)

numarx
29 juli 2003, 16:40
Geen idee, ik vind me niet echt tot een uiterste behoren. ;)
En geef nu toe dat het Liberaal Appel bezwarend een eigen partij te noemen valt. :p

Tantist
29 juli 2003, 16:50
Geen idee, ik vind me niet echt tot een uiterste behoren. ;)
En geef nu toe dat het Liberaal Appel bezwarend een eigen partij te noemen valt. :p

Inderdaad, tov massapartijen als PVDA, KP en LSP valt het Liberaal Appel in het niet natuurlijk... :twisted:

numarx
29 juli 2003, 16:53
Je kan duivelgezichtjeën zoveel je wil, maar ik heb met geen één van die partijen iets te maken, ik beschouw dit dus niet als een steek. ;) De ideale partij voor mij moet nog uitgevonden worden vrees ik.

Tantist
29 juli 2003, 16:57
Je kan duivelgezichtjeën zoveel je wil, maar ik heb met geen één van die partijen iets te maken, ik beschouw dit dus niet als een steek. ;) De ideale partij voor mij moet nog uitgevonden worden vrees ik.

Zoals je wil natuurlijk, maar Liberaal Appel is nog altijd groter dan gelijk welk communistisch grut. Een persoonlijke steek was het niet, enkel een oproep om wat meer bescheidenheid... Daar kan natuurlijk niemand iets tegen hebben. Hoop ik...

numarx
29 juli 2003, 16:58
Ook niet iemand die zelf de B.U.B. geregeld eens aanpakt? ;)

Tantist
29 juli 2003, 17:04
Ook niet iemand die zelf de B.U.B. geregeld eens aanpakt? ;)

Nou, dat is niet moeilijk om die met feiten een pak ransel te geven. Die mannen hebben geen klare kijk op de wereld. Iets wat je niet van LA kan zeggen, of N-VA, of VLD, of SP.a, of Spirit, of...

Bruno*
31 juli 2003, 02:08
10.000 stemmen BUB, 30.000 LA.
Niet slecht gedaan zeg ik dan.

o: dit is echt zielig
liberaal!!! stop met klagen en het onbehagen,

span ’T appel voor je wagen.


Woehahaha :lol:

DaBlacky
31 juli 2003, 02:10
Ook niet iemand die zelf de B.U.B. geregeld eens aanpakt? ;)

Nou, dat is niet moeilijk om die met feiten een pak ransel te geven. Die mannen hebben geen klare kijk op de wereld. Iets wat je niet van LA kan zeggen, of N-VA, of VLD, of SP.a, of Spirit, of Agalev!!...
:D

Patriot!
31 juli 2003, 02:25
Ook niet iemand die zelf de B.U.B. geregeld eens aanpakt? ;)

Nou, dat is niet moeilijk om die met feiten een pak ransel te geven. Die mannen hebben geen klare kijk op de wereld.

Gij natuurlijk wel met uw Heelnederlands gedoe waar nog geen 10 man achter staat! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pibo®
31 juli 2003, 10:27
agalev ??????????? man man man toch , die zijn al lang afgeleefd
http://members.lycos.nl/pretpagina1003/oertijd/001.gif

jan hyoens
31 juli 2003, 10:35
Ook niet iemand die zelf de B.U.B. geregeld eens aanpakt? ;)

Nou, dat is niet moeilijk om die met feiten een pak ransel te geven. Die mannen hebben geen klare kijk op de wereld. Iets wat je niet van LA kan zeggen, of N-VA, of VLD, of SP.a, of Spirit, of Agalev!!...
:D

Met al het onkruid dat die mannen paffen??? :lol: :lol: :lol:

http://www.malatempora.com/stoned.jpg

DaBlacky
31 juli 2003, 10:37
Ook niet iemand die zelf de B.U.B. geregeld eens aanpakt? ;)

Nou, dat is niet moeilijk om die met feiten een pak ransel te geven. Die mannen hebben geen klare kijk op de wereld. Iets wat je niet van LA kan zeggen, of N-VA, of VLD, of SP.a, of Spirit, of Agalev!!...
:D

Met al het onkruid dat die mannen paffen??? :lol: :lol: :lol:

In de VLD zit senator Q. Hij is redelijk bekend om zijn onkruid. En toch is dat blijkbaar iets anders voor sommige.

jan hyoens
31 juli 2003, 10:42
Ook niet iemand die zelf de B.U.B. geregeld eens aanpakt? ;)

Nou, dat is niet moeilijk om die met feiten een pak ransel te geven. Die mannen hebben geen klare kijk op de wereld. Iets wat je niet van LA kan zeggen, of N-VA, of VLD, of SP.a, of Spirit, of Agalev!!...
:D

Met al het onkruid dat die mannen paffen??? :lol: :lol: :lol:

In de VLD zit senator Q. Hij is redelijk bekend om zijn onkruid. En toch is dat blijkbaar iets anders voor sommige.

toch niet!

numarx
31 juli 2003, 10:48
Gij natuurlijk wel met uw Heelnederlands gedoe waar nog geen 10 man achter staat! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ik zou dat eigenlijk ook nog wel een leuk idee vinden.

fernand
31 juli 2003, 11:26
Ook niet iemand die zelf de B.U.B. geregeld eens aanpakt? ;)

Nou, dat is niet moeilijk om die met feiten een pak ransel te geven. Die mannen hebben geen klare kijk op de wereld. Iets wat je niet van LA kan zeggen, of N-VA, of VLD, of SP.a, of Spirit, of Agalev!!...
:D

Met al het onkruid dat die mannen paffen??? :lol: :lol: :lol:

In de VLD zit senator Q. Hij is redelijk bekend om zijn onkruid. En toch is dat blijkbaar iets anders voor sommige.

Ja omdat de SP&A domme meelopers nodig had voor de kastanjes uit het vuur te halen. EN JA IK WEET DAT HET NEN VLD er is!

schaduwgemeenteraadslid
31 juli 2003, 11:44
Ook niet iemand die zelf de B.U.B. geregeld eens aanpakt? ;)

Nou, dat is niet moeilijk om die met feiten een pak ransel te geven. Die mannen hebben geen klare kijk op de wereld. Iets wat je niet van LA kan zeggen, of N-VA, of VLD, of SP.a, of Spirit, of Agalev!!...
:D

Met al het onkruid dat die mannen paffen??? :lol: :lol: :lol:

In de VLD zit senator Q. Hij is redelijk bekend om zijn onkruid. En toch is dat blijkbaar iets anders voor sommige.

Ja omdat de SP&A domme meelopers nodig had voor de kastanjes uit het vuur te halen. EN JA IK WEET DAT HET NEN VLD er is!

Geachte Fernand;heeft het Vlaams Blok geen domme méélopers die de kastanjes uit het vuur moeten halen :?: :wink:
Wat de SP.A. betreft;ik heb de piano op dit forum onlangs een opmerking weten maken over het onkruid op zijn balkon :lol:

fernand
31 juli 2003, 11:46
Ook niet iemand die zelf de B.U.B. geregeld eens aanpakt? ;)

Nou, dat is niet moeilijk om die met feiten een pak ransel te geven. Die mannen hebben geen klare kijk op de wereld. Iets wat je niet van LA kan zeggen, of N-VA, of VLD, of SP.a, of Spirit, of Agalev!!...
:D

Met al het onkruid dat die mannen paffen??? :lol: :lol: :lol:

In de VLD zit senator Q. Hij is redelijk bekend om zijn onkruid. En toch is dat blijkbaar iets anders voor sommige.

Ja omdat de SP&A domme meelopers nodig had voor de kastanjes uit het vuur te halen. EN JA IK WEET DAT HET NEN VLD er is!

Geachte Fernand;heeft het Vlaams Blok geen domme méélopers die de kastanjes uit het vuur moeten halen :?: :wink:
Wat de SP.A. betreft;ik heb de piano op dit forum onlangs een opmerking weten maken over het onkruid op zijn balkon :lol:
Bedoelde hij daar Louis Tobback mee die heeft opgeroepen om de Vlaams Blokker te bestrijden , zelfs met ondemocratiche middelen.

Tantist
31 juli 2003, 15:38
Ook niet iemand die zelf de B.U.B. geregeld eens aanpakt? ;)

Nou, dat is niet moeilijk om die met feiten een pak ransel te geven. Die mannen hebben geen klare kijk op de wereld. Iets wat je niet van LA kan zeggen, of N-VA, of VLD, of SP.a, of Spirit, of Agalev!!...
:D

Ahum... Tja... Als je het al zelf zegt natuurlijk ;-)