PDA

View Full Version : australië verkoopt uranium aan China


carlgustaaf
15 april 2006, 10:53
terwijl we ons -terecht- zorgen maken over Iran, die atoombommen wil vervaardigen, heeft Australië een akkoord getekent met China om hen belangrijke hoeveelheden uranium te verkopen, officiëel voor vreedzame doelen.De Australische ecologisten verdenken China er echter van om atoombommen te willen ontwikkelen.De Chinezen zijn ook eerder pro-Iran, gezien ze die hun petroleum hard nodig hebben voor hun galloperende ekonomische ontwikkeling...wie gaat er nu de Chinezen de les lezen?Een miljard mensen, met atoombommen om hun opinies kracht bij te zetten , met godsdienstwaanzinnigen als bondgenoten, en om de aandacht te trekken....

Jewel
15 april 2006, 12:39
Ze zouden de Chinezen beter 10 miljard condooms aan de hand doen...

1handclapping
15 april 2006, 12:43
Informeer U eens jongens en meisjes !

1. China heeft A wapens inclusief waterstofbommen
(Pakistan, Israël en India overigens ook maar dan exclusief..)
2. China doet op een zeer radikale wijze aan geboortebeperking - de zgn. éénkindpolitiek inclusief verplichte abortus.

Jewel
15 april 2006, 12:52
China heeft A wapens inclusief waterstofbommenEn nu kunnen ze er weer eentje bijmaken...

*geel gejuich*

carlgustaaf
15 april 2006, 13:04
Informeer U eens jongens en meisjes !

1. China heeft A wapens inclusief waterstofbommen
(Pakistan, Israël en India overigens ook maar dan exclusief..)
2. China doet op een zeer radikale wijze aan geboortebeperking - de zgn. éénkindpolitiek inclusief verplichte abortus.1)wist ik wel...maar nu willen ze er blijkbaar een stel nieuwe bijbouwen.Terwijl de andere landen, die er reeds bezitten, akkoorden tekenen om de produktie te stoppen...verontrustwekkend, nee?
2)De éénkindspolitiek heeft ook niet enkel voordelen: daar de Chinezen liefst jongens hebben, en kleine meisjes per toeval dikwijls héél jong sterven, zijn er nu veel meer jongens dan meisjes.Een enorme massa enige zonen, rotverwend door hun ouders, die nooit met broers of zussen leren delen hebben, en gefrustreerd door gebrek aan vrouwen. En die nu grootschalig atoombommen gaan bouwen, terwijl ze een héél agressieve ekonomische houding hebben, tegenover de rest van de wereld.(massieve dumping)....

kelt
15 april 2006, 14:00
China is NIET pro-Iran.
China speelt het cynische geo-politieke spelletje net zoals de anderen.

carlgustaaf
15 april 2006, 14:23
China is NIET pro-Iran.
China speelt het cynische geo-politieke spelletje net zoals de anderen.jaja, de Chinezen zijn natuurlijk eerst en vooral pro-chinees.Wat ik wil zeggen, is dat ze Iran niets in de weg gaan leggen.Dat zijn zaken kennissen van hun.En terwijl Iran op het podium van de wereldscéne staat, met z'n krasse uitspraken, doet China in de coulissen nog véél erger.Maar daar hoort ge niemand iets over zeggen, want die staan ekonomisch sterk tegenwoordig...

oliepiek
15 april 2006, 18:21
1. Gegeven de oliepiek en gegeven China's reusachtige en pijlsnel groeiende vraag naar energie, is het logisch dat het land ook op kernenergie inzet. China bouwt momenteel (slechts) vijf nieuwe kerncentrales (waarvan er twee dit jaar nog online komen), maar het twaalfde vijfjarenplan voor 2005-2010 geeft het Chinese Atoomenergie-agentschap groen licht voor de bouw van nog tientallen centrales. (In totaal honderden reactoren).

16 Provincies hebben hun intenties laten blijken om kerncentrales te bouwen, en in totaal liggen er momenteel 69 voorstellen voor nieuwe centrales op de tafel, die nog voor 2010 afgehandeld worden.

Zowel Frankrijk, de V.S. als Rusland steunen deze projecten, zowel financieel als met expertise.

2. China heeft zelf heel wat uranium-mijnen, maar die leveren lang niet genoeg; de rest wordt geïmporteerd uit Rusland, Kazakhstan, Namibië en uiteraard Australië waar de meeste reserves liggen.

China's handelsagentschap voor uraniumbrandstof wordt zeer goed gecontroleerd door het IAEA en China staat erom bekend een zeer betrouwbare partner te zijn die altijd transparant meespeelt.

3. Opmerkelijk is dat in het twaalfde vijfjaren plan de nadruk ligt op zoveel mogelijk zelf in China te produceren (reactoren, verrijking, etc...). Ondanks deze verschuiving blijft de bouw van kerncentrales een internationale aangelegendheid, en vele bedrijven uit het Westen staan te springen om mee te doen.
Dit is dus een goede zaak voor Westerse business.

4. China heeft geen atoombommen nodig want die heeft ze al.

5. Uiteraard is het wereldwijde réveil van kernenergie geen uitweg uit de energie-crisis die eraan zit te komen (en al bezig is). Niets zal baten. En bovendien kampen we nu al met voortekenen van een uraniumpiek (maar dat zou ons te ver brengen).