PDA

View Full Version : Internationaal Netwerk Van Mensen die Drugs Gebruiken


HaRdCOREhARMREdUCER
4 juni 2006, 19:22
Activistische druggebruikers verenigen zich in een internationaal netwerk van mensen die drugs gebruiken.

Op zondag 30 april kwamen meer dan honderd activistische druggebruikers van over de hele wereld (uit landen zoals Rusland, India, Brasilië, Macedonië, Vereningt Koninkrijk, Thailand, België, enz) samen in Vancouver Canada voor het International Drug User Activists Congress. Het internationale congres was onderdeel van de jaarlijkse “Conference On The Reduction of Drug Related Harm” die 5 dagen duurt (30/4-04/5).

Het was de eerste keer dat activisten die opkomen voor de gezondheid -en mensen rechten van mensen die drugs gebruiken in Azië, Zuid America, Australië, Noord America, Oost -en West Europa en Rusland, verenigd werden op een International Congress.

De Internationale gebruikers-activisten bediscussiëerden een basisverklaring over het International Network Of Drug User Activists. Aan het eind van het congres werd de basisverklaring goedgekeurd en officieel voorgelezen aan de deelnemers.

Na afloop van de harm reduction conferentie namen de aanwezige activisten de Engelstalige verklaring mee naar huis en laten het document nu officieel vertalen in hun moedertaal. Vervolgens wordt de verklaring overal ter wereld verspreid onder de mensen die drugs gebruiken. Indien zij akkoord gaan met de verklaring kunnen zij deze ondertekenen op een handtekeningenformulier. We zijn een globaal netwerk en verwachten dan ook over enkele weken al een paar duizend handtekeningen verzameld te hebben.

Naast de originele Engelse versie zijn er reeds vertalingen in Russisch, Bulgaars, Roemeens, Nederlands en Portugees. Binnenkort zijn er ook vertalingen uit Aziatische landen zoals Thailand en Indonesië, landen uit het nabije Oosten zoals Kazachstan en de verschillende Europese talen zoals Duits, Deens, enz.

De verklaring werd afgelopen week ook naar het Nederlands vertaald. STeunpunt Antwerpse Druggebruikers begint vanaf volgende week met het verzamelen van handtekeningen van mensen die drugs gebruiken in Vlaanderen (handtekeningenformulier kan hier gedownload worden: http://www.hardcoreharmreducer.be/SignaturesformDUstatement.doc)

Eind juni wordt de verklaring (over het internationale netwerk van activisten die drugs gebruiken) met een begeleidende brief en met de verzamelde handtekeningen verstuurd aan nationale -en internationale instituten en organisaties. We bedoelen hiermee instituten en organisaties zoals UNAIDS, UNODC, WHO, EU-Commissie, IHRA, Amnesty, enz.

Het netwerk wordt als betrouwbare partner gepresenteerd aan derde partijen die wij belangrijk achten als partner voor ons netwerk. Het doel van het internationale netwerk is de active betrokkenheid -en deelname van de mensen die drugs gebruiken aan het lokale, regionale en globale drugsbeleid. Door de verklaring te laten vergezellen door de handtekeningen van over heel de wereld laten we ook zien dat we ook echt bestaan en een operationeel netwerk op poten hebben.

De deelnemers aan het internationale netwerk van mensen die drugs gebruiken stelden een regionaal uitgebalanceerde overgangsstuurrgroep samen die het netwerk gedurende de volgende zes maanden verder zal ontwikkelen. De tijdelijke stuurgroep wil het netwerk tegen volgende herfst verder opbouwen om continuiteit voor de toekomst te verzekeren.

Dit zijn de leden van de overgangsstuurgroep van het internationale netwerk van mensen die drugs gebruiken:

Karin Kaplan Bankok, Thailand
Annie Madden Sidney, Australia
Milena Naydenova Sofia, Bulgaria
Andria Efthimiou London, United Kingdom
Zarir Simrin Skopje, Macedonia
Jon Zibbel Springfield Mass., United States
Luiz Guanabara Rio de Janeiro, Brazil
Stijn Goossens Borgerhout, België

We bedanken iedereen die actief meewerkte om deze mijlpaal te bereiken: een actief wereldwijd netwerk van mensen die drugs gebruiken.

Stijn Goossens
STeunpunt Antwerpse Druggebruikers

Borgerhout
Vlaanderen
tel. : +32 (0) 479 98 22 71
[email protected]
www.hardcoreharmreducer.be (http://www.hardcoreharmreducer.be/)


Waarom de wereld nood heeft aan een internationaal netwerk van activistische druggebruikers

Wij zijn mensen van over de hele wereld die drugs gebruiken. We zijn mensen die gemarginaliseerd en gediscrimineerd werden; we werden gedood, onnodig gekwetst, in de gevangenis gezet, afgeschilderd als het kwaad, en gestereotypeerd als gevaarlijk en waardeloos. Nu is het tijd om als burgers onze stem te verheffen, onze rechten af te dwingen en het recht op te nemen om voor onszelf te spreken, onze eigen woordvoerders te zijn die streven naar zelf-vertegenwoordiging en self-empowerment:


Om wereldwijd mensen die legaal of zogezegd illegaal drugs gebruiken de gelegenheid te geven en in staat te stellen te overleven, te groeien en onze stemmen laten horen als mensen met een zinvolle bijdrage voor alle beslissingen die een invloed hebben op onze eigen levens.

Voor een beter begrip over de ervaringen van mensen die illegaal drugs gebruiken, en in het bijzonder van de destructieve impact van het huidige drugsbeleid op drugsgebruikers én op onze niet-gebruikende medeburgers. Wat een erg belangrijk element is voor de ontwikkeling van het lokaal, nationaal, regionaal en internationaal sociaal beleid.

Om onze eigen vaardigheden en kennis te gebruiken om anderen op te leiden en te informeren, vooral onze medegebruikers en alle burgers die zich bezighouden met drugs in onze gemeenschap.

Om te pleiten voor universele toegang tot alle beschikbare middelen teneinde de schade door drugs te beperken in het dagelijkse leven van mensen die drugs gebruiken, met inbegrip van i) realistische behandelingsmethoden, gepaste medische zorg voor gebruikers van verdovende middelen, ii) gereglementeerde toegang tot de drugs van farmaceutische kwaliteit die we nodig hebben, iii) beschikbaarheid van veilig consumptiemateriaal, met inbegrip van injectiespuiten en pijpen evenals iv) mogelijkheden tot de veilige afvalverwerking ervan, v) begeleiding door mededrugsgebruikers en eerlijke en recente informatie over drugs en drugsgebruik, met inbegrip van vi) veilige en hygiënische gebruiksruimten die voor velen van ons nodig zijn.

Om ons recht op objectieve en gefundeerde informatie over drugs af te dwingen en hoe we onszelf kunnen beschermen tegen de eventuele negatieve invloed van drugsgebruik door middel van algemene toegang tot evenwichtige en uitgebreide gezondheidsdiensten en sociale diensten, veilige en betaalbare woningen en toegang tot de arbeidsmarkt.

Om steun te verlenen aan plaatselijke, nationale, regionale en internationale netwerken van mensen met HIV/AIDS, hepatitis C en andere harm reduction groepen, en ervoor te zorgen dat actieve drugsgebruikers betrokken worden bij elk niveau van besluitvorming, dat we deel uitmaken van de raad van bestuur van deze organisaties en eerlijk vergoed worden voor onze onkosten, tijd en vaardigheden.

Om de nationale wetgeving en internationale conventies in vraag te stellen die het ons op dit moment onmogelijk maken een veilig, beschut en gezond leven te leiden.



Zeer bewust van de potentiële uitdagingen voor het uitbouwen van een dergelijk netwerk willen we:

Waardering en respect voor diversiteit en de verschillende achtergronden van elk van ons, erkenning voor onze kennis, vaardigheden en bekwaamheden, en het creëeren van een veilige en ondersteunende omgeving binnen het netwerk ongeacht de drugs die we gebruiken of de manier waarop we drugs gebruiken.

Informatie verspreiden over ons werk teneinde de ontwikkeling van gebruikersorganisaties in gemeenschappen/landen waar deze organisaties niet bestaan te ondersteunen en aan te moedigen

Tolerantie, samenwerking en medewerking bevorderen, en zorgen voor een cultuur van solidariteit en actieve participatie.

Democratische principes en een structuur creëren die een maximale participatie in de besluitvorming bevordert.

Maximale solidariteit met speciale aandacht voor hen die bijzonder gevoelig zijn voor onderdrukking op basis van geslacht, seksuele geaardheid, sociaal-economische status, godsdienst, enz.

Ervoor zorgen dat mensen die drugs gebruiken niet in de gevangenis belanden en dat zij die toch in de gevangenis belanden evenveel recht hebben op gezonde en eerbiedwaardige voorwaarden en behandelingen, met inbegrip van drugshulpverlening en toegang tot gezondheidsbevorderende materialen zoals injectiespuiten en condooms en medische behandelingen of ten minste een behandeling die identiek is aan wat men buiten de gevangenis zou krijgen.

Terechtstellingen en andere onmenselijke behandelingen van mensen die wereldwijd drugs gebruiken, in vraag stellen en bestrijden.


De uitbouw van een dergelijk netwerk is nodig omdat groepen onderdrukte mensen nooit bevrijdt worden zonder de betrokkenheid van hen die rechtstreeks door deze onderdrukking werden getroffen. Door collectieve acties willen we vechten om bestaande plaatselijke, nationale, regionale en internationale drugswetten te veranderen en een evidence-based drugsbeleid formuleren dat de mensenrechten en de menselijke waardigheid respecteert in plaats van een moraliserend beleid gebaseerd op stereotypes en leugens.


The International Drug User Activists Network
30 April 2006, Vancouver - Canada

Metternich
4 juni 2006, 21:49
We zijn mensen die gemarginaliseerd en gediscrimineerd werden; we werden gedood, onnodig gekwetst, in de gevangenis gezet, afgeschilderd als het kwaad, en gestereotypeerd als gevaarlijk en waardeloos. Nu is het tijd om als burgers onze stem te verheffen, onze rechten af te dwingen en het recht op te nemen om voor onszelf te spreken, onze eigen woordvoerders te zijn die streven naar zelf-vertegenwoordiging en self-empowerment:

Drugsdealing leidt tot misdaad, vaak zware misdaad. Zware misdaad moet zwaar aangepakt worden. En dat je gemarginaliseerd werd, tsja. Als je met een glazen blik over straat loopt/kruipt en de rare kwiet uithangt, dan moet je later niet komen klagen dat de mensen je maar marginaal vinden.

carlgustaaf
4 juni 2006, 23:28
Beter richtten jullie allemaal in jullie geboorteland een politieke partij op, met als hoofddoel het legaliseren, en promoten van drugs .
De Vlaamse Junkie Partij (V.J.P.)...Klinkt fijn

praha
4 juni 2006, 23:46
Drugsdealing leidt tot misdaad, vaak zware misdaad.
correctie ....
bij élke illigale dealing is de statistisch kans veel groter dat het met misdaad tot zware misdaad samengaat

Zware misdaad moet zwaar aangepakt worden.
jep .... dus beste aanpak is beweegredenen wegnemen


En dat je gemarginaliseerd werd, tsja.
tja... dus dan Als je met een glazen blik over straat loopt/kruipt en de rare kwiet uithangt, dan moet je later niet komen klagen dat de mensen je maar marginaal vinden.
zoiets als die 'karikatuur' in je avator ? ( al kan ik het niet zo goed zien )

glazen ogen ... blik op oneindig... totaal apatisch...meer machine dan mens wachtende op het bevel om wat onschuldige burgers omver te knallen zonder zich verder wat af te vragen

Metternich
4 juni 2006, 23:53
correctie ....
zoiets als die 'karikatuur' in je avator ? ( al kan ik het niet zo goed zien )

glazen ogen ... blik op oneindig... totaal apatisch...meer machine dan mens wachtende op het bevel om wat onschuldige burgers omver te knallen zonder zich verder wat af te vragen

Er is een verschil tussen drugs gebruiken en Warhammer 40K literatuur lezen hé ;)

Die karikatuur is trouwens van de Imperial Guard van Warhammer 40K, als je er commentaar op wilt geven, gelieve eerst erover te informeren 8)

Monocle
5 juni 2006, 00:19
Wat niet wegneemt dat Praha hier toch een punt heeft, niet?

.... dus beste aanpak is beweegredenen wegnemen

HaRdCOREhARMREdUCER
5 juni 2006, 00:20
Beter richtten jullie allemaal in jullie geboorteland een politieke partij op, met als hoofddoel het legaliseren, en promoten van drugs .
De Vlaamse Junkie Partij (V.J.P.)...Klinkt fijn

Wij zullen zelf wel verwoorden wat onze doelstellingen zijn en we bekijken zelf wel hoe die te bereiken. Daar hebben we u niet voor nodig, dank u.

Het gaat iets verder dan Vlaanderen. We zijn een wereldwijd netwerk.

We hebben mensen in België, Nederland, Denemarken, Zweden, Duitsland, UK, Italië, Spanje, Bulgarije, Macedonië, Polen, Roemenië, Rusland, Wit-Rusland, Oekraine, Nepal, Thailand, Indonesië, Australië, Brazilië, VS, Canada, en ik vergeet er nog een paar.

Metternich
5 juni 2006, 00:22
Beweegredenen wegnemen = harde, maar realistische, aanpak naar drugs toe
Volledig akkoord
Beweegredenen wegnemen = legalisatie van drugs
Totaal niet akkoord, dat is een probleem verzwijgen.

Als ik morgen de snelheidslimieten afschaf, zal dit zorgen voor een daling van 100% van de snelheidsovertredingen zonder dat het probleem van laagvliegende chauffeurs oplost.

HaRdCOREhARMREdUCER
5 juni 2006, 01:08
Beweegredenen wegnemen = harde, maar realistische, aanpak naar drugs toe
Volledig akkoord

Ok laten we de aanpak waar je wel achter kan staan dan eens uit de doeken doen. Je gaat volledig akkoord met een harde maar realistische aanpak naar drugs toe.

Wat maakt dat je bij jezelf zegt: "dit lijkt me nu eens een realistische aanpak", "hiermee ga ik akkoord".

Vertel, wát vind je een realistische aanpak?

willem1940NLD
5 juni 2006, 03:16
Junkies lijken mij beperkt in staat tot het opzetten van een "netwerk"; dealers vast WEL.

netslet
5 juni 2006, 03:24
Junkies lijken mij beperkt in staat tot het opzetten van een "netwerk"; dealers vast WEL.

Druggebruikers is niet gelijk aan junkies.

Metternich
5 juni 2006, 03:28
Ok laten we de aanpak waar je wel achter kan staan dan eens uit de doeken doen. Je gaat volledig akkoord met een harde maar realistische aanpak naar drugs toe.

Wat maakt dat je bij jezelf zegt: "dit lijkt me nu eens een realistische aanpak", "hiermee ga ik akkoord".

Vertel, wát vind je een realistische aanpak?

Dealers uiteraard hard aanpakken. Drugsbezit moet strafbaar zijn, anders gaan dealers gewoon zeggen dat ze verslaafden zijn. Drugsgebruikers kun je, in mijn ogen, meestal onderverdelen in drie groepen.

(1) De conformist: gebruikt drugs onder groepsdruk zonder dat hij gedwongen wordt door die groep, meestal mensen uit groep (2). Dit is aan te pakken door preventie (met bewustwordingscampagnes bv) en repressie. Ik denk ook dat repressie bij deze groep het effectiefste is.

(2) De gewone gebruiker: gebruikt occasioneel drugs zonder zichzelf daarmee kapot te maken. Voor dit aan te pakken uiteraard een repressief luik met vervolging bij drugsbezit en -gebruik wanneer de persoon hierop betrapt wordt. De gebruikers moeten echter ook duidelijk gemaakt worden dat zij zichzelf hiermee kapot maken en moeten de kans krijgen op een behandeling om volledig af te kicken.

(3) De problematische gebruiker: een persoon die totaal verslaafd is en niet meer kan zonder drugs. Repressief werken is hier zeer moeilijk tot onmogelijk. In de eerste fase zal deze persoon een verplichte afkickbehandeling moeten volgen met de nodige extra begleiding daarna (om zijn of haar leven terug op orde te krijgen bv). Het repressieve luik kan hier enkel dienen om de behandeling en begleiding verplicht te maken.

Uiteraard moet je hiermee rekening houden dat ik hier het woord "drugs" nogal ruim interpreteer. Een behandeling en aanpak tegen cannabis zal verschillen van één tegen cocaïne of heroïne of LSD of.... .

Een volledige repressieve aanpak zal nooit werken aangezien je symptomen wegneemt (overlast door problematische drugsgebruikers) en niet de verslaving zelf aanpakt.

Metternich
5 juni 2006, 03:29
Junkies lijken mij beperkt in staat tot het opzetten van een "netwerk"; dealers vast WEL.

Junkies en drugsgebruikers creëeren wel de vraag naar drugs. Dealers zijn maar al te blij om een aanbod te creëeren.

netslet
5 juni 2006, 03:33
Vertel, wát vind je een realistische aanpak?

Alle drugs legaliseren. Zolang een persoon geen schade berokkent aan jou persoonlijk of aan je bezit, heb je je toch helemaal niet te bemoeien met iemand?

Als die persoon jou of je bezit toch schade berokkent dan moet je hem inderdaad kunnen straffen via gerechterlijke weg, maar enkel om de schade die hij berokkent heeft. Of een druggebruiker of een modelburger je schade berokkent of iemand anders maakt toch niets uit? Het gaat em toch om de schade die berokkent wordt?

Daarom hoeven we mensen niet te straffen als ze drugs gebruiken, wel als ze illegale dingen doen, net zoals ieder ander daarvoor gestrafd zou worden.

Metternich
5 juni 2006, 03:35
Alle drugs legaliseren. Zolang een persoon geen schade berokkent aan jou persoonlijk of aan je bezit, heb je je toch helemaal niet te bemoeien met iemand?

Als die persoon jou of je bezit toch schade berokkent dan moet je hem inderdaad kunnen straffen via gerechterlijke weg, maar enkel om de schade die hij berokkent heeft. Of een druggebruiker of een modelburger je schade berokkent of iemand anders maakt toch niets uit? Het gaat em toch om de schade die berokkent wordt?

Daarom hoeven we mensen niet te straffen als ze drugs gebruiken, wel als ze illegale dingen doen, net zoals ieder ander daarvoor gestrafd zou worden.

Als je drugs aankoopt van een crimineel netwerk, steun je ze hiermee en ben je indirect verantwoordelijk voor de daden van dat netwerk aangezien jij ze mee financiërt.

netslet
5 juni 2006, 03:45
Als je drugs aankoopt van een crimineel netwerk, steun je ze hiermee en ben je indirect verantwoordelijk voor de daden van dat netwerk aangezien jij ze mee financiërt.

Als drugs gelegaliseerd zijn is er helemaal geen crimineel netwerk. Drankencentrales behoren toch ook niet noodzakelijkerwijs tot een crimineel netwerk?

netslet
5 juni 2006, 03:48
(2) De gewone gebruiker: gebruikt occasioneel drugs zonder zichzelf daarmee kapot te maken. Voor dit aan te pakken uiteraard een repressief luik met vervolging bij drugsbezit en -gebruik wanneer de persoon hierop betrapt wordt. De gebruikers moeten echter ook duidelijk gemaakt worden dat zij zichzelf hiermee kapot maken en moeten de kans krijgen op een behandeling om volledig af te kicken.

Als deze gebruikersgroep door druggebruik zichzelf niet kapotmaakt, dan moet deze toch niet voorgelogen worden dat ze zichzelf wel hiermee kapot maken?

Metternich
5 juni 2006, 03:50
Als drugs gelegaliseerd zijn is er helemaal geen crimineel netwerk. Drankencentrales behoren toch ook niet noodzakelijkerwijs tot een crimineel netwerk?

Met legalisatie is er nog steeds een crimineel netwerk, tenzij je bedrijven gaat oprichten die zich specialiseren in drugsproductie - en trafiek. Wat voor mij gewoonweg ondenkbaar is. Je kunt zeggen dat ook drank een mens kapot maakt maar ik vind dat persoonlijk niet vergelijkbaar. Een simpel voorbeeld: laten we allebei naar een voordracht gaan. Ik drink op voorhand 1 duvel en jij rookt 1 joint. Eens zien wie het aandachtigste kan luisteren.

Drugsgebruik heeft volgens mij niet alleen te maken met een nieuwe mentaliteit maar met een vermindering van sociale controle. Als er meer sociale controle was, zou het aantal gebruikers veel minder zijn aangezien de potentiële gebruikers veel meer gewezen zouden worden op de risico's.

Metternich
5 juni 2006, 03:51
Als deze gebruikersgroep door druggebruik zichzelf niet kapotmaakt, dan moet deze toch niet voorgelogen worden dat ze zichzelf wel hiermee kapot maken?
Kapot maken = niet meer in staat zijn normaal in de maatschappij te functioneren. Er is trouwens wel een doorstroming tussen de verscheidene groepen. Doordat je jezelf nu nog niet kapot maakt met de drugs, wilt dat niet zeggen dat dat in de komende 5 jaar niet zal gebeuren. Preventie is nog steeds het beste middel, repressie is nuttig maar grijpt slechts in als het eigenlijk al te laat is.

netslet
5 juni 2006, 04:05
Met legalisatie is er nog steeds een crimineel netwerk, tenzij je bedrijven gaat oprichten die zich specialiseren in drugsproductie - en trafiek. Wat voor mij gewoonweg ondenkbaar is.
Die bedrijven zouden in een samenleving waar drugs gelegaliseerd zijn niet crimineel zijn, net als er nu ook bedrijven zijn die zich specialiseren in het verkopen van sigaretten. Ik ken persoonlijk ook mensen die het ondenkbaar vinden dat er bedrijven zijn die sigaretten verkopen omdat ze familieleden hebben die aan longkanker gestorven zijn. Het is niet omdat iets ondenkbaar is voor sommigen, dat het illegaal is.

Je kunt zeggen dat ook drank een mens kapot maakt maar ik vind dat persoonlijk niet vergelijkbaar.
In welke zin is het kapot gemaakt worden door alcohol verschillend van het kapot gemaakt worden door een andere drug?

Een simpel voorbeeld: laten we allebei naar een voordracht gaan. Ik drink op voorhand 1 duvel en jij rookt 1 joint. Eens zien wie het aandachtigste kan luisteren.
Afspraak. Welke lezing en wie is er onpartijdig genoeg om ons nadien beiden te ondervragen?

Drugsgebruik heeft volgens mij niet alleen te maken met een nieuwe mentaliteit maar met een vermindering van sociale controle. Als er meer sociale controle was, zou het aantal gebruikers veel minder zijn aangezien de potentiële gebruikers veel meer gewezen zouden worden op de risico's.

Sociale controle kan echter niet door een of andere wetsbepaling plots verscherpen. Sociale controle vertrekt vanuit de bevolking, niet vanuit de politiek.

De sociale controle zal dus niet noodzakelijkerwijs verzwakken als we alle drugs legaliseren (wel in tegendeel denk ik)

willem1940NLD
5 juni 2006, 05:00
Erg moeilijk vergelijken/bekijken, vind ik.

Op een stuk of 3 "jeugdige" vergissingen na (dan meteen een weekje tamelijk ontregeld, graag niet dus) had/heb ik de afgelopen ruim 45 jaar mijn alcohol-genot voldoende onder controle om denk- en loopwerk intact te houden.

Hash/wiet (60-er jaren) 2x geprobeerd; keelpijn, nee dank u en smaakt naar autoband. Wèl fijn: zo vers/vochtig mogelijk plukje cannabis bloem/plant in stevig stukje plastic met speldeprik-gaatjes, in een pakje halfzware shag stoppen als "aromaat-builtje", verhuizen naar het volgend pakje en na een maand "uitgedroogd" doorgeven aan een kennis die het spul blijmoedig echt oprookt, iedereen blij.

Het ging/gaat mij uitsluitend om de SMAAK, zoiets als het verschil tussen zwarte en groene thee-soorten (JA ik ben een theedrinker en OCHTENDMENS en MOET bij mijn (fors) ontbijt Groene Chinese Thee hebben, zonder suiker of andere bijmengsels; niet dat ik iets tegen suiker heb, maar NIET in mijn thee).

Heb ik maar enigszins de indruk dat iets mijn denkwerk aantast dan meteen: stop.

Een paar keer verrassend ervaren en (helaas) daarna "hobbyistisch" moeten ontwijken: in de damp staan van hashj-rokende muzikanten in een oefen-lokaal/keldertje. Binnen 2-3 volgende dagen plotseling ondenkbare fouten in door mij getypte berichten, woorden half-afgemaakt of soms alleen de beginletter en ook zinloze zinnen = onzinnen; nee, dat schiet echt niet op.

Misschien ben ik alleen maar dwars, houd niet van "stoned" maar zelfs soft drugs zijn mij al véél te sterk. Baas over eigen Brein, graag en: GEEN alcohol binnen rijdbare uren.

Hehe, 06:00u zowat; toch nog maar ff een paar uurtjes gaan slapen. Gepensioneerdzijn heeft z'n goeie kanten.
:)

netslet
5 juni 2006, 05:10
Erg moeilijk vergelijken/bekijken, vind ik.

Op een stuk of 3 "jeugdige" vergissingen na (dan meteen een weekje tamelijk ontregeld, graag niet dus) had/heb ik de afgelopen ruim 45 jaar mijn alcohol-genot voldoende onder controle om denk- en loopwerk intact te houden.

Hash/wiet (60-er jaren) 2x geprobeerd; keelpijn, nee dank u en smaakt naar autoband. Wèl fijn: zo vers/vochtig mogelijk plukje cannabis bloem/plant in stevig stukje plastic met speldeprik-gaatjes, in een pakje halfzware shag stoppen als "aromaat-builtje", verhuizen naar het volgend pakje en na een maand "uitgedroogd" doorgeven aan een kennis die het spul blijmoedig echt oprookt, iedereen blij.

Het ging/gaat mij uitsluitend om de SMAAK, zoiets als het verschil tussen zwarte en groene thee-soorten (JA ik ben een theedrinker en OCHTENDMENS en MOET bij mijn (fors) ontbijt Groene Chinese Thee hebben, zonder suiker of andere bijmengsels; niet dat ik iets tegen suiker heb, maar NIET in mijn thee).

Heb ik maar enigszins de indruk dat iets mijn denkwerk aantast dan meteen: stop.

Een paar keer verrassend ervaren en (helaas) daarna "hobbyistisch" moeten ontwijken: in de damp staan van hashj-rokende muzikanten in een oefen-lokaal/keldertje. Binnen 2-3 volgende dagen plotseling ondenkbare fouten in door mij getypte berichten, woorden half-afgemaakt of soms alleen de beginletter en ook zinloze zinnen = onzinnen; nee, dat schiet echt niet op.

Misschien ben ik alleen maar dwars, houd niet van "stoned" maar zelfs soft drugs zijn mij al véél te sterk. Baas over eigen Brein, graag en: GEEN alcohol binnen rijdbare uren.

Hehe, 06:00u zowat; toch nog maar ff een paar uurtjes gaan slapen. Gepensioneerdzijn heeft z'n goeie kanten.
:)
Vraag is, is het omdat jij het niet wenst te gebruiken (wat jouw goed recht natuurlijk is) dat anderen het ook niet mogen gebruiken?

Ik kan me best inbeelden dat sommigen niet van seks houden met mensen van hetzelfde geslacht maar dat kan toch ook geen reden zijn om homo's te verbieden? Of wel misschien?

willem1940NLD
5 juni 2006, 05:14
Vraag is, is het omdat jij het niet wenst te gebruiken (wat jouw goed recht natuurlijk is) dat anderen het ook niet mogen gebruiken?

Ik kan me best inbeelden dat sommigen niet van seks houden met mensen van hetzelfde geslacht maar dat kan toch ook geen reden zijn om homo's te verbieden? Of wel misschien?

Tuurlijk; ik kan alleen maar constateren dat iets VOOR MIJ (on)geschikt is.

netslet
5 juni 2006, 05:15
Tuurlijk; ik kan alleen maar constateren dat iets VOOR MIJ (on)geschikt is.

Nog een dikke knuffel dan voor het slapengaan ;)

Bhairav
5 juni 2006, 06:45
Ik denk dat het gewoon een in gebakken dogma is dat drugs slecht zijn. En ze vormen een bedreiging voor de prestatiemaatschappij: flauw excuus dus.

Ke Nan
5 juni 2006, 08:36
Vandaag gaat Legalize it, een streetrave in Amsterdam door. Feest! Ik ga dadelijk vertrekken. Heb ik al gezegd dat het feest is? Feest! :-D

Metternich
5 juni 2006, 14:35
Die bedrijven zouden in een samenleving waar drugs gelegaliseerd zijn niet crimineel zijn, net als er nu ook bedrijven zijn die zich specialiseren in het verkopen van sigaretten. Ik ken persoonlijk ook mensen die het ondenkbaar vinden dat er bedrijven zijn die sigaretten verkopen omdat ze familieleden hebben die aan longkanker gestorven zijn. Het is niet omdat iets ondenkbaar is voor sommigen, dat het illegaal is.
Tsja, dit is gewoon een verschil van visie. Ik vind de grote verspreiding van drugs een walgelijk bijproduct van de consumptiemaatschappij, jij hebt er een andere van. Disucssiëren zal hier voor beiden niets aan veranderen ;)

In welke zin is het kapot gemaakt worden door alcohol verschillend van het kapot gemaakt worden door een andere drug?
Het is even verschrikkelijk maar het zit in de hoeveelheden. Ik kan elke dag twee glazen wijn drinken maar ik denk niet dat elke dag een hoeveelheid heroïne in je lijf spuiten gezond is.

Uiteraard moeten we niet alleen drugs bestrijden, ook tegen gevaarlijk overmatig gebruik van drank moeten we een preventief beleid voeren.

Afspraak. Welke lezing en wie is er onpartijdig genoeg om ons nadien beiden te ondervragen?
Een lezing over belgicisme door Hans I :mrgreen:

Sociale controle kan echter niet door een of andere wetsbepaling plots verscherpen. Sociale controle vertrekt vanuit de bevolking, niet vanuit de politiek.
Inderdaad. Daarom moet niet alleen de politiek veranderen, er moet ook een maatschappelijke verandering zijn. De politiek is niet zo oppermachtig als sommigen geloven.

De sociale controle zal dus niet noodzakelijkerwijs verzwakken als we alle drugs legaliseren (wel in tegendeel denk ik)
Dan kunnen we ineens alle snelheidslimieten afschaffen want dan zal er ook meer sociale controle zijn?

willem1940NLD
5 juni 2006, 16:28
Ik wil in ieder geval niet VERPLICHT worden tot het innemen van bepaalde zaken
:)

Ke Nan
6 juni 2006, 10:09
Vandaag gaat Legalize it, een streetrave in Amsterdam door. Feest! Ik ga dadelijk vertrekken. Heb ik al gezegd dat het feest is? Feest! :-D

Miljaar, het is volgende week zaterdag pas. Nu ja, toch nog een leuke dag in Amsterdam gehad. :-D

HaRdCOREhARMREdUCER
6 juni 2006, 22:07
Hier alvast de Russiche, Portuguese en Bahasa Indonesische versie van de verklaring over het internationale netwerk van mensen die drugs gebruiken:

HaRdCOREhARMREdUCER
10 juni 2006, 23:29
En de Roemeense en Engelse versie:

Phrea|K
11 juni 2006, 10:37
Ik zou het een goed initiatief vinden (ik ben ook tegen de war on drugs), ware het niet dat men naast de vrijheid om drugs te gebruiken ook afkomt met:

Om ons recht op objectieve en gefundeerde informatie over drugs af te dwingen en hoe we onszelf kunnen beschermen tegen de eventuele negatieve invloed van drugsgebruik door middel van algemene toegang tot evenwichtige en uitgebreide gezondheidsdiensten en sociale diensten, veilige en betaalbare woningen en toegang tot de arbeidsmarkt.

Blijf politiek neutraal ipv socialistische ideeën te promoten, je denkt toch niet dat alle recreatieve gebruikers van die linkse crackpots zijn die geloven in een pampermaatschappij?

Percalion
11 juni 2006, 11:17
Ik zou het een goed initiatief vinden (ik ben ook tegen de war on drugs), ware het niet dat men naast de vrijheid om drugs te gebruiken ook afkomt met:



Blijf politiek neutraal ipv socialistische ideeën te promoten, je denkt toch niet dat alle recreatieve gebruikers van die linkse crackpots zijn die geloven in een pampermaatschappij?

:hart:

HaRdCOREhARMREdUCER
11 juni 2006, 13:45
Blijf politiek neutraal ipv socialistische ideeën te promoten, je denkt toch niet dat alle recreatieve gebruikers van die linkse crackpots zijn die geloven in een pampermaatschappij?

We zijn een wereldwijd netwerk. Het gros van onze leden zijn opiaat gebruikers die in ontwikkelingslanden en transitielanden (Nepal, Thailand, Rusland, Verenigde Staten, ...) wonen. Deze mensen weten niet eens wat jij verstaat onder pampermaatschappij (of zelfs "pamper" verdiend vermoedelijk uitleg tav deze mensen)

Vaak wordt hen de toegang tot medische zorg en op een zinvol en productief leven ontzegt.

Grtz
Sx

praha
11 juni 2006, 21:26
Er is een verschil tussen drugs gebruiken en Warhammer 40K literatuur lezen hé ;)

Die karikatuur is trouwens van de Imperial Guard van Warhammer 40K, als je er commentaar op wilt geven, gelieve eerst erover te informeren 8)
allee gij... wat je zegt 8)
informeer je eerst even

praha
11 juni 2006, 21:31
Beweegredenen wegnemen = harde, maar realistische, aanpak naar drugs toe
Volledig akkoord
Beweegredenen wegnemen = legalisatie van drugs
Totaal niet akkoord, dat is een probleem verzwijgen.

Als ik morgen de snelheidslimieten afschaf, zal dit zorgen voor een daling van 100% van de snelheidsovertredingen zonder dat het probleem van laagvliegende chauffeurs oplost.
waar je dus weer volledig uit den bocht ga
maar ja da's normaal hé als je je niet eerst vooraf informeert alvorens wat commentaar te geven ;-)

willem1940NLD
11 juni 2006, 23:27
Volledig VRIJGEVEN; overdoses verlossen ons dan in no time van de "gebruikers".

netslet
11 juni 2006, 23:34
Volledig VRIJGEVEN; overdoses verlossen ons dan in no time van de "gebruikers".

een deel ervan he, na de opheffing van de drooglegging van alcohol in bepaalde gebieden in de VS is toch ook niet ineens de helft van de bevolking gestorven aan een alcohol-overdosis.

willem1940NLD
12 juni 2006, 01:24
een deel ervan he, na de opheffing van de drooglegging van alcohol in bepaalde gebieden in de VS is toch ook niet ineens de helft van de bevolking gestorven aan een alcohol-overdosis.

Je hebt gelijk; soms ben ik te optimistisch.

praha
12 juni 2006, 01:26
een deel ervan he, na de opheffing van de drooglegging van alcohol in bepaalde gebieden in de VS is toch ook niet ineens de helft van de bevolking gestorven aan een alcohol-overdosis.
er zullen er wellicht minder gestorven zijn door methanolvergiftiging na die opheffing

willem1940NLD
12 juni 2006, 01:29
er zullen er wellicht minder gestorven zijn door methanolvergiftiging na die opheffing

Ja, de tegenslagen volgen elkaar op.