PDA

View Full Version : Wat is je lievelingsgerecht?


voicelesscharlie
12 juni 2006, 23:34
Dit wordt een culinair draadje.
Graag wil ik weten wat je favoriet gerecht is en ook wat je absoluut niet achter de kiezen krijgt.
(Hou het eenvoudig.Het is hier niet "comme chez soi")


Hier komt mijn gerecht.

Lamsbout(gigot) met konneginneboontjes en aardappelkroketten.:-D


Absoluut geen rode kool aub.(kaka)

vjeeke
13 juni 2006, 00:09
fritten met curryworsten en een goeie kwak mayonaise erbij :p

geen oesters bah bah

voicelesscharlie
13 juni 2006, 00:16
fritten met curryworsten en een goeie kwak mayonaise erbij :p

geen oesters bah bah


Niet consequent,jongen.

Waarom geen frieten met frikadel en currymayonaise?

King of beggars and fleas
13 juni 2006, 00:17
beuling en orgaantoestanden krijg ik echt niet binnen

voicelesscharlie
13 juni 2006, 00:19
beuling en orgaantoestanden krijg ik echt niet binnen

Rauwe kalfslever met peper,jam jam.

voicelesscharlie
13 juni 2006, 00:22
geen oesters bah bah


Ach, lekkere verse platte oesters gestolen in de put van Lippens.
Niks dat beter is.
Alleen oppassen voor de gendarmes te paard.

BigF
13 juni 2006, 00:46
De smaakcombinatie van olijfolie, look, peper en basilicum (en evt tomaat) vind ik nog steeds onovertroffen.

En dat kan je in veel gerechten toepassen hoor.

Jazeker
13 juni 2006, 00:53
Veel eenvoudige dingetjes eigenlijk :

vol-au-vent met frietjes

biefstuk met frietjes en een zwembad bearnaise

ensaladilla

...

Lust ik niet :

Meeste soorten vis (behalve occasioneel rog of zalm/tonijn uit blik)

lever :magniet:

runds/varkenstong.

Praetorian
13 juni 2006, 00:55
Cubaans: Ajiaco, Congri oriental; de diverse aziatische keukens (behalve de Chinese variant in de grote kuststeden, gebruiken teveel visolie); Russische keuken: borsjtsj, bliny met rode kaviaar, rode vissoorten.

Qua fastfood de pitta met samurai.

voicelesscharlie
13 juni 2006, 00:56
De smaakcombinatie van olijfolie, look, peper en basilicum (en evt tomaat) vind ik nog steeds onovertroffen.

En dat kan je in veel gerechten toepassen hoor.

Wel een tijdje laten trekken voor gebruik?

Fonske
13 juni 2006, 00:57
Steak Onglet in chalotte saus
Stoofvlees

voicelesscharlie
13 juni 2006, 00:58
...

Lust ik niet :



lever :magniet:

runds/varkenstong.

Ach jij weet niet wat lekker is.:oops:

voicelesscharlie
13 juni 2006, 01:01
Cubaans: Ajiaco, Congri oriental; de diverse aziatische keukens (behalve de Chinese variant in de grote kuststeden, gebruiken teveel visolie); Russische keuken: borsjtsj, bliny met rode kaviaar, rode vissoorten.

Qua fastfood de pitta met samurai.


Een kommunistje dat het kapitalisme haat.:roll:

Praetorian
13 juni 2006, 01:09
Een kommunistje dat het kapitalisme haat.:roll:Kaviaar heeft dan ook in Rusland een totaal andere inhoud qua gebruiken en plaats gegeven door cultureel-economische structuren. Concreet: rode kaviaar is daar even gebruikelijk als frieten met mosselen hier, helemaal niet gebruikt als cultureel kapitaal om te kunnen differentiëren (bliny met kaviaar voor 150 roebel, gelijk aan 6-8 pintjes).

Owja, 's morgens oppassen van de zure room bij het ontbijt, kan soms opspelen voor mensen met een zwakke maag.

voicelesscharlie
13 juni 2006, 01:16
Kaviaar heeft dan ook in Rusland een totaal andere inhoud qua gebruiken en plaats gegeven door cultureel-economische structuren. Concreet: rode kaviaar is daar even gebruikelijk als frieten met mosselen hier, helemaal niet gebruikt als cultureel kapitaal om te kunnen differentiëren (bliny met kaviaar voor 150 roebel, gelijk aan 6-8 pintjes).

Owja, 's morgens oppassen van de zure room bij het ontbijt, kan soms opspelen voor mensen met een zwakke maag.

Ja dat klopt.
Rusland is nu ook ultra-liberaal.
Ten tijde van de commies was het pattat met wodka.(Tenzij je een apparatjiek was natuurlijk)

Praetorian
13 juni 2006, 01:20
Ja dat klopt.
Rusland is nu ook ultra-liberaal.
Ten tijde van de commies was het pattat met wodka.Neen, ten tijde van de sovjetunie bestond er geen elite-kaviaar (tenzij om buitenlandse valuta afhandig te maken, prijzen werden aangepast voor buitenlanders). De volkstraditie om kaviaar met bliny te consumeren bestaat in verschillende streken al in pre-sovjettijden, deze gebruiken werden door de uitbouw van diverse vakantieoorden aan bv. de Baltische kust, Zwarte Zee-kuuroorden e.d. verder verspreid en dus een algemene gewoonte in geheel het westen van de Sovjetunie.

De traditionele boerenkost waar jij op doelt, dus met eenzijdige boerenkool-aardappel recepten, zal je terugvinden in de staatsrestaurants. De gemiddelde Rus at dan ook alleen tussen de arbeidsperiode in die staatsrestaurants; je moet dan ook al in die tijd een zeer domme buitenlander zijn om alleen maar in staatsrestaurants te eten. Welke buitenlander eet hier dan ook pakweg containervoedsel dat ze serveren in bv. diverse bedrijven of scholen?

voicelesscharlie
13 juni 2006, 01:29
Neen, ten tijde van de sovjetunie bestond er geen elite-kaviaar (tenzij om buitenlandse valuta afhandig te maken, prijzen werden aangepast voor buitenlanders). De volkstraditie om kaviaar met bliny te consumeren bestaat in verschillende streken al in pre-sovjettijden, deze gebruiken werden door de uitbouw van diverse vakantieoorden aan bv. de Baltische kust, Zwarte Zee-kuuroorden e.d. verder verspreid en dus een algemene gewoonte in geheel het westen van de Sovjetunie.

De traditionele boerenkost waar jij op doelt, dus met eenzijdige boerenkool-aardappel recepten, zal je terugvinden in de staatsrestaurants. De gemiddelde Rus at dan ook alleen tussen de arbeidsperiode in die staatsrestaurants; je moet dan ook al in die tijd een zeer domme buitenlander zijn om alleen maar in staatsrestaurants te eten. Welke buitenlander eet hier dan ook pakweg containervoedsel dat ze serveren in bv. diverse bedrijven of scholen?

Hoe traditie toch belangrijk is ,hé.
Zelfs de sovjets bleven er niet ongevoelig voor.
Maar ze hadden ook westerse shops waar enkel een waardig met medaille beklede sovjet zijn "ding" mocht doen.

Praetorian
13 juni 2006, 01:34
Hoe traditie toch belangrijk is ,hé.
Zelfs de sovjets bleven er nier niet ongevoelig voor.
Maar ze hadden ook westerse shops waar enkel een waardig met medaille beklede sovjet zijn "ding" mocht doen.
Wanneer het eten lekker smaakt, maakt mij dat nu echt niet uit of het traditioneel is of niet. Voor de meeste Russen is bliny met kaviaar trouwens een sovjettraditie (een noodzakelijke conclusie uit mijn info).

Geen idee, dat zal ik morgen eens opzoeken. Alleszins niet gehoord bij de verhalen van bekenden die de sovjetunie hadden bezocht.

voicelesscharlie
13 juni 2006, 01:41
Wanneer het eten lekker smaakt, maakt mij dat nu echt niet uit of het traditioneel is of niet. Voor de meeste Russen is bliny met kaviaar trouwens een sovjettraditie (een noodzakelijke conclusie uit mijn info).

Geen idee, dat zal ik morgen eens opzoeken. Alleszins niet gehoord bij de verhalen van bekenden die de sovjetunie hadden bezocht.


Kaviaar is eten?:roll:
Hoeveel steuren moeten ze daarvoor dood doen ?
De miljoenen burgers van het Sovjetrijk wisten niet eens wat kaviaar was,
laat staan dat ze het ooit gegeten hadden,meneer de kaviaarsocialist.

Praetorian
13 juni 2006, 01:50
Kaviaar is eten?:roll:
Hoeveel steuren moeten ze daarvoor dood doen ?
De miljoenen burgers van het Sovjetrijk wisten niet eens wat kaviaar is,
laat staan dat ze het ooit gegeten hadden,meneer de kaviaarsocialist.1. Je hoeft de steur niet dood te doen, deze methode is maar pas standaard door de zwarthandel naar het westen na de Val. 2. Rode kaviaar is niet afkomstig van de steur, maar is niettemin zeer lekker. 3. In West-Rusland was het tijdens de Sovjetunie het equivalent van een pot mosselen hier. Geen idee waarom jij kaviaar wil linken aan elitair gedoe wanneer er geen rede toe is, alles hangt af van de arbitraire situatie door de socio-culturele gebruiken en de economische omstandigheden.

voicelesscharlie
13 juni 2006, 02:06
1. Je hoeft de steur niet dood te doen, deze methode is maar pas standaard door de zwarthandel naar het westen na de Val. 2. Rode kaviaar is niet afkomstig van de steur, maar is niettemin zeer lekker. 3. In West-Rusland was het tijdens de Sovjetunie het equivalent van een pot mosselen hier. Geen idee waarom jij kaviaar wil linken aan elitair gedoe wanneer er geen rede toe is, alles hangt af van de arbitraire situatie door de socio-culturele gebruiken en de economische omstandigheden.

Tja,als je kaviaar wil, moet je zowiezo een wijfjessteur uitknijpen.
Bon de mosselen in het westen zullen 25€ de casserol zijn dit jaar.:roll:
...en wat betreft kaviaar ,jam jam ;-)
Maar hou het elitair.
Als Jan en alle man dat beestje willen smullen is het zo uitgestorven.:cry:

ekskimo
13 juni 2006, 07:53
rijst die in currysaus zwemt
mmmmmm.....

FISHERMAN
13 juni 2006, 08:31
-Rode bonen in tomatensaus

BigF
13 juni 2006, 08:35
Wel een tijdje laten trekken voor gebruik?
Vaneigens.
Minstens 1 nacht.

vlijmscherp
13 juni 2006, 08:47
Spinaziestoemp met worsten, hmmmmm
of frietjes met curryworsten!

bah: lever, kaassauzen.

Piet Hein
13 juni 2006, 08:52
friet me ketchup en 2 bicky burgers lekker lekker


ganzenlever pate vies

Nick_
13 juni 2006, 08:54
gehaktballen in tomatensaus :cheer: :cheer:

zodanig veel dat je een uur moet blijven zitten van de maagpijn. :)





ètje = prei, spruiten, selder, rabarber, uien en kaas.

Supe®Staaf
13 juni 2006, 11:40
Yummie: friet
Yukkie: gestoofde rode kool

King of beggars and fleas
13 juni 2006, 11:46
falafel met tzaziki

tzaziki (yoghurt, komkommer en look ) moet wel best een paar dagen trekken.

job
13 juni 2006, 12:02
Zelf bereid stoofvlees (met Westmalle Dubbel) met verse frietjes en mayonaise : om je vingers van af te likken.

Laat ik zeker onaangeroerd staan : orgaanvlees (behalve lever als het zéér lekker is klaargemaakt).

Laat me helemaal koud : mosselen. Hier vind ik niks aan (aan de mosselen zelf, niet de groenten, noch de saus).

Je kan me altijd een plezier doen met een bord spaghetti bolognaise.

Desiderius
13 juni 2006, 12:11
Heerlijk: 99% van de Vlaamse boerenkeuken. (stoemp met worst, gehaktbrood, steak met frieten, stoofvlees, waterzooi, gekookte kabeljauw, bakharing met ajuinsaus, etc...)

Ook heerlijk: pasta con vongole (venusschelpjes)

dégoutant: darmen, oren & poten, frikandelleworsten (omdat ze daar een half vilbeluik in draaien en ik rotzooi vrij snel proef)

Turkje
13 juni 2006, 13:18
Yummie: alhoewel ik bijna alles graag mag, en er niet echt uitschieters tussen zitten, toch een poging: gegrilde ribbekes met kruidenboter, steak bearnaise, tagliatelle met zalm, lamsvlees. Ook yummie: het desertenbuffet (en dan vooral de chocolade-houdende gerechten)

Yukkie: bittere en zure smaken (mogen enkel in dranken zitten)

Teerke
13 juni 2006, 13:38
Ik ben als een goed varken, ik lust alles, behalve "niertjes in eigen nat".

Lof der Zotheid
13 juni 2006, 13:39
Water en brood.

Supe®Staaf
13 juni 2006, 13:42
Ik ben als een goed varken, ik lust alles, behalve "niertjes in eigen nat".Oelala
Niertjes..........
En vette darm
Dat was ik nog vergeten.

Ik herneem.
Yummie:
-friet
(en nog zoveel meer, maar 't mocht geen Komsjeeswa worden)
Yukkie:
-gestoofde rode kool
-niertjes
-vetten darm

Supe®Staaf
13 juni 2006, 13:43
Yummie: alhoewel ik bijna alles graag mag, en er niet echt uitschieters tussen zitten, toch een poging: gegrilde ribbekes met kruidenboter, steak bearnaise, tagliatelle met zalm, lamsvlees. Ook yummie: het desertenbuffet (en dan vooral de chocolade-houdende gerechten)

Yukkie: bittere en zure smaken (mogen enkel in dranken zitten)Bizar.
Goede chocolade heeft een uitgesproken bittertoets.

puud
13 juni 2006, 13:46
dégoutant: frikandelleworsten (omdat ze daar een half vilbeluik in draaien en ik rotzooi vrij snel proef)
Volgens mij zit er zelfs geen vlees in. Een paar jaar geleden zag ik iemand die een pak friet met zo'n stinkende worst had gekocht. Per ongeluk viel die frikandel in het zand. Een minuut later kwam er een hond voorbij gewandeld. Hij rook er even aan en liep verder. Een paar tellen later een tweede hond. Idem

Lof der Zotheid
13 juni 2006, 13:49
Bizar.
Goede chocolade heeft een uitgesproken bittertoets.

Maar dan enkel bij de nasmaak. Het beste is het wanneer ge lichtjes zoet begint, en lichtjes bitter eindigt. Een ware streling voor de tong...:-)

Supe®Staaf
13 juni 2006, 14:06
Maar dan enkel bij de nasmaak. Het beste is het wanneer ge lichtjes zoet begint, en lichtjes bitter eindigt. Een ware streling voor de tong...:-)De allerpuurste chocolade (Lindt 98%) is allesbehalve een streling voor de tong: adstringerender dan de tannines van een ruige schrijnwerkerswijn! Maar........ sensationeel.
Om je op het pad van de pure chocolade te begeven iets minder gewelddadig starten. Callebaut 60% en dan geleidelijk opdrijven.
8) ;-)

Lof der Zotheid
13 juni 2006, 14:17
De allerpuurste chocolade (Lindt 98%) is allesbehalve een streling voor de tong: adstringerender dan de tannines van een ruige schrijnwerkerswijn! Maar........ sensationeel.
Om je op het pad van de pure chocolade te begeven iets minder gewelddadig starten. Callebaut 60% en dan geleidelijk opdrijven.
8) ;-)

Heb het al eens met eerst 54%, dan 77% en tenslotte 94% geprobeerd. Ge-wel-dig! 98% Heb ik helaas nog niet geprobeerd, maar ik vermoed dat dat niet zoveel anders gaat zijn dan 94%;-)

Turkje
14 juni 2006, 11:52
Bizar.
Goede chocolade heeft een uitgesproken bittertoets.

Daarom zei ik ook "chocolade-houdende" gerechten. Met ne kilo suiker bij dus, of van diene melkchocolade. 8)

En al jaren zonder gaatjes in de tanden hé !

voicelesscharlie
18 juni 2006, 01:18
http://citypaper.net/articles/2005-01-20/cover3-1.jpg

Telefoon van Dali.


Daarom zei ik ook "chocolade-houdende" gerechten. Met ne kilo suiker bij dus, of van diene melkchocolade. 8)

En al jaren zonder gaatjes in de tanden hé !

Lievelingsgerecht van Salvador Dali: kreeft met chocoladesaus.(jamjam)

Djiezes
19 juni 2006, 09:07
+
een Thaise 'Red Curry'
Penne Rigate a l'Arrabiata
Biefstuk met peperroomsaus en fritten

-
lever
spruitjes
rode kool

Havana
19 juni 2006, 13:34
+ + +
Verse kreeft -- mmm, heerlijk !!
kip in combinatie met ananas
Kip Tandoeri
Frit
Scampi's in Look- of currysaus (met cayennepeper uiteraard)
Spek en vis op de bbq

- - -
jonge kaas, belege kaas, oude kaas, gatenkaas, geitenkaas, stinkkaas, tenenkaas, oude Brugse, leerdammer.... BWAARK

laurensje
19 juni 2006, 13:38
Heerlijk is ravioli met boter en spinazie.Verschrikkelijk is kip met aardappelen en appelmoes.BAH

Piet Hein
19 juni 2006, 13:40
Mijn favoriet gerecht is het assisenhof

ekskimo
19 juni 2006, 13:49
Dit wordt een culinair draadje.
@ axel nort
toegegeven het is wel grappig , maar een flauw grap
meer zout ,...

BigF
19 juni 2006, 16:01
Dat zalmfiletje van daarnet (gewikkeld in witlof, peper, zout, snuifje curry, paar klontjes lookboter en een lepeltje witte wijn samen in alufolie) was misschien niet direct mijn favoriete gerecht, maar toch zeker verre van slecht.
En hoor!! De koffiezet staat te pruttelen!

Effe weg...

Judokus
19 juni 2006, 16:03
eender welk gerecht met olijven...
grmmmblllmmmrrmmmmmaaaaaaggggggg

Bhairav
19 juni 2006, 16:23
Thais. Vooral die curries.
Belgisch eten smaakt vreselijk saai.

BigF
19 juni 2006, 16:47
Thais. Vooral die curries.
Belgisch eten smaakt vreselijk saai.
Dan hebde geen verstand van lekker eten.

Over smaak kunde ni discussieren, maar Belgisch eten saai noemen getuigt van niet veel ...euh smaak.

Apocalyps
19 juni 2006, 17:10
Gebakken tarbot met Jacobsmosselen en champagne-hollandaisesaus dit met een flesje droge witte wijn Meursault, en ik zit in de zevende hemel....

ekskimo
19 juni 2006, 17:15
wat ik ook wel lekker vind is spinaziestomp met mosterdsaus (saus gemaakt van worst en dan gemengd met mosterd)
das eigenlijk redelijk belgisch

Djiezes
19 juni 2006, 17:23
wat ik ook wel lekker vind is spinaziestomp met mosterdsaus (saus gemaakt van worst en dan gemengd met mosterd)
das eigenlijk redelijk belgisch

Da kan inderdaad ni slecht zijn! Moet ik eens proberen...

Supe®Staaf
19 juni 2006, 17:26
Gebakken tarbot met Jacobsmosselen en champagne-hollandaisesaus dit met een flesje droge witte wijn Meursault, en ik zit in de zevende hemel....http://i32.photobucket.com/albums/d32/wmbcrow/drool.gif

Bhairav
19 juni 2006, 17:59
Dan hebde geen verstand van lekker eten.

Over smaak kunde ni discussieren, maar Belgisch eten saai noemen getuigt van niet veel ...euh smaak.
Wat ik tot nu toe heb voorgeschotelt gekregen is IN VERGELIJKING MET aziatisch eten saai. Ni da ik het ni lust.

BigF
19 juni 2006, 18:30
Wat ik tot nu toe heb voorgeschotelt gekregen is IN VERGELIJKING MET aziatisch eten saai. Ni da ik het ni lust.
Ok, ge mindert al, 't is nu nog maar 'in vergelijking met', maar desalnietemin;

't is pas als ge van elk soort voedsel een even grote verscheidenheid aan gerechten hebt geproefd dat ge kunt gaan vergelijken.
En de zinsnede;
Wat ik tot nu toe heb voorgeschoteld gekregen
doet vermoeden dat je nog niet al teveel verschillende Belgische gerechten hebt gegeten.



Maar Thais is ook wel lekker, dat wel.
;-)

Kim
19 juni 2006, 21:36
Maar Thais is ook wel lekker, dat wel.
;-)

Thais is héél lekker!

Kim
19 juni 2006, 21:37
Ik heb overigens dit weekend überverse maatjes gegeten, ze waren ze nog aan het kuisen...

Man, dat kan toch ook smaken hoor, zo'n Hollands maatje dat wegsmelt op je tong met wat ajuin. :p

Blazer
19 juni 2006, 21:44
+++
1. BBQ met lekker veel kruiden
2. Moeders kip met paprikasaus
3. Kebab cocktailsaus (vooral na een paar pinten)


---
1. Schaal en weekdieren
2. Rauwe vis/sushi
3. Platgestoofde groenten

Desiderius
19 juni 2006, 22:53
Wat ik tot nu toe heb voorgeschotelt gekregen is IN VERGELIJKING MET aziatisch eten saai. Ni da ik het ni lust.

Na drie weken Thailand komt de lokale keuken gegarandeerd je strot uit en snak je weer naar de enorme diversiteit van de Europese keuken.

Maar ik snap wat je bedoelt: verandering van spijs... Thais is bijzonder lekker, Japans is de Oosterse haute cuisine en de Indiërs willen ook wel eens bijzonder verrassend uit de hoek komen.

Onderschat toch nooit de ontroerende elegantie van een eerlijke portie stoofvlees met frietjes of een tarbot met een mousselinesaus en perfect geprepareerde asperges. Uiteraard hoort die Meursault van Apocalyps daarbij. (mijn favoriete wijn bij een visje trouwens)

PAJOT
20 juni 2006, 06:47
gehakt met gebakken ajuintjes en patattestoemp .

puud
20 juni 2006, 10:09
Ik heb overigens dit weekend überverse maatjes gegeten, ze waren ze nog aan het kuisen...

Man, dat kan toch ook smaken hoor, zo'n Hollands maatje dat wegsmelt op je tong met wat ajuin. :p
Ze waren ze nog aan het kuisen...
Lijkt mij heel lichtjes overdreven, hoor.
Lees hier hoe maatjes klaargemaakt worden
http://www.seamasters.be/artikel/maagd.htm

En inderdaad dat kan heerlijk smaken. Voor mij echter puur natuur. Geen ajuin of andere groenten.

puud
20 juni 2006, 10:12
Een lekker volrijpe, smeuige Hervekaas op een verse 'boerestuute' met een gesuikerde thee. Het samengaan tussen het bittere en het zoete is overheerlijk.

Teerke
20 juni 2006, 13:25
Konijn, enkele uren op een zacht vuurtje gestoofd in trappist met laurier, tijm, schalotten, twee teentjes look, enkele kruidnagels, peper, zout (niet te veel), muskaatnoot. Groenten daarbij: rode kool of appelcompote (warm) en natuurlijk aardappelpuree.

Kim
20 juni 2006, 18:22
Ze waren ze nog aan het kuisen...
Lijkt mij heel lichtjes overdreven, hoor.

Nee, helemaal niet! We zijn ze gaan eten net over de grens en ik lieg niet wanneer ik zeg dat de man van het kraampje de maatjes nog aan het kuisen was! :-)

Indomitable
29 mei 2018, 08:25
Kalfsblanquette met balletjes en champignons (met veel citroensap) en puree.

NieuwNoors
29 mei 2018, 08:38
-Paella royal. Wel zelfbereide. Heerlijk
- Choucroute ook zelfbereid
Tja, ik heb dus meerdere lievelingsgerechten.

Indomitable
29 mei 2018, 08:44
Steak Stroganoff met kroketten en een salade, ook overheerlijk.

Het Verzet
29 mei 2018, 09:07
Steak Stroganoff met kroketten en een salade, ook overheerlijk.

Same here! Maar wel met rijst.
Mag ook met varkenshaasje.

Anna List
29 mei 2018, 09:28
Dat zalmfiletje van daarnet (gewikkeld in witlof, peper, zout, snuifje curry, paar klontjes lookboter en een lepeltje witte wijn samen in alufolie) was misschien niet direct mijn favoriete gerecht, maar toch zeker verre van slecht.
En hoor!! De koffiezet staat te pruttelen!

Effe weg...

awel ja se, dat klinkt niet slecht.

Marie van de koster
29 mei 2018, 10:05
Vandaag koude patatjes met salade.

Anna List
29 mei 2018, 10:30
vanavond zalm, broccoli en krielpatatjes met marjolein in den oven.

Indomitable
29 mei 2018, 10:45
Vanavond een grote portie octopussalade met koude aardappeltjes en bieslook.

Universalia
29 mei 2018, 10:46
Moules ?* la Duchesse Anne. :lol: (hoe zit dat hier met die a grave zelfs linker Alt+133 lukt niet)

Pandareus
29 mei 2018, 11:56
Same here! Maar wel met rijst.
Mag ook met varkenshaasje.

steak stroganoff samen met varkenshaasje lijkt me wel geen optimale combinatie. ;-)

Anna List
29 mei 2018, 12:29
Moules ?* la Duchesse Anne. :lol: (hoe zit dat hier met die a grave zelfs linker Alt+133 lukt niet)

raar want alt 225 lukt wel ... nog gezocht voor die ?* maar daar kende ik de code niet van. :-)

Marie van de koster
29 mei 2018, 15:41
?* Press ALT + 133 (maar ik vergeet dat toch).

Verdorie, dat pakt ook niet :?

Marie van de koster
29 mei 2018, 15:42
(hoe zit dat hier met die a grave zelfs linker Alt+133 lukt niet)

?* Press ALT + 133 (maar ik vergeet dat toch).

Verdorie, dat pakt ook niet :?

Oeps, dat was al gezegd :oops:

Libro
29 mei 2018, 20:29
Kent er iemand hier een goed Russisch eethuis (liefst in Brussel)?

kelt
29 mei 2018, 21:27
Mijn lievelingsgerecht?

cassatie

:silly:

Jay-P.
30 mei 2018, 07:31
Kent er iemand hier een goed Russisch eethuis (liefst in Brussel)?Hoofdkwartier NMBS vakbond Brussel Zuid.

Libro
30 mei 2018, 10:16
Hoofdkwartier NMBS vakbond Brussel Zuid.

Als ik communistisch wou, kon ik evengoed naar de Chinees :mrgreen:

cookie monster
11 juni 2018, 21:43
Absoluut geen rode kool aub.(kaka)
Helemaal mee eens !!

Wa' groenten , friet , champignons & steak in peperroomsaus
Gebakken zalm met puree of friet
Ik wil voor deze gerechten zelfs uw schoonmoeder …. 8-)

Everytime
11 juni 2018, 22:47
Pasta's!
Van spaghettis tot gegratineerde pasta's, lasagnes, enz............ Mmmmm lekker!

Eduard Khil
11 juni 2018, 23:10
https://www.drankgigant.nl/media/catalog/product/cache/image/700x560/e9c3970ab036de70892d86c6d221abfe/l/a/lagavulin_16_year.jpg

Lof der Zotheid
12 juni 2018, 11:04
https://www.drankgigant.nl/media/catalog/product/cache/image/700x560/e9c3970ab036de70892d86c6d221abfe/l/a/lagavulin_16_year.jpg

Geen goeie, socialistische vodka?:lol:

Het Verzet
12 juni 2018, 11:34
Pfff, alledaagse plebswhisky.

Hier sé.
https://cdn8.bigcommerce.com/s-0294a/images/stencil/1280x1280/products/5110/5857/laphroaig30__03183.1472036542.jpg?c=2&imbypass=on&imbypass=on